Baby

Bilstol: Best i test 2024 (De 10 beste)

Sikkerhet i bil er viktig, særlig når det kommer til barna våre. I henhold til lovverket er det obligatorisk å sikre barn i bil med passende bilstol. Det finnes mange ulike bilstoler på markedet idag, og med et hovedfokus på sikkerhet, er vårt mål å gi deg all informasjonen du behøver for å ta en velinformert beslutning om valg av den mest passende og sikreste bilstolen for ditt barn.

Ulike typer bilstoler

Det er påbudt å sikre barn i bil ved bruk av passende bilstol. Det finnes fire ulike typer bilstoler som alle passer til ulike stadier av barnets liv. I henhold til regelverket må alle barn under 135 cm bruke bilstol som er tilpasset deres høyde og vekt. For barn mellom 135 og 150 cm er bruk av godkjent bilstol påbudt dersom det er tilgjengelig i bilen. Det vil si at behovet for riktig bilstol strekker seg over ganske mange år. Med et mangfold av alternativer tilgjengelig, kan det være vanskelig å vite hvilken type bilstol man skal kjøpe. Under går vi igjennom de ulike typene bilstoler og i hvilke faser man har behov for de ulike typene. 

 • Babykrybbe: Denne spesielle bilstolen er designet for premature babyer og anbefales kun ved spesielle behov. Trygg Trafikk råder til å bruke en vanlig babystol fremfor babykrybbe der det er mulig.
 • Babystol: Dette er den første bilstolen for nyfødte, vanligvis brukt fra fødselen og til barnet er rundt 12-15 måneder gammelt. Babystolene monteres bakovervendt, enten med Isofix-base eller med bilens belter. Begge metodene er trygge, så lenge man har montert setet riktig. Babystoler har som regel bærehåndtak og er enkle å ta med seg også utenfor bilen - mange kan også brukes på barnevognens understell ved hjelp av adaptere
 • Småbarnstol: Når barnet har vokst ut av babystolen (rundt 12-15 måneder), er neste steg en småbarnsstol. Småbarnsstoler kan som regel brukes fra barnet er rundt 6 måneder og til ca 4 år, men noen stoler har betydelig lengre brukstid og kan brukes helt fra fødsel av. Småbarnsstoler har ikke bærehåndtak og kan ikke bæres med utenfor bilen på samme måte som en babystol. Småbarnsstolene monteres som regel isofix-base, men det finnes også småbarnsstoler som kan monteres ved hjelp av bilens seler. Det finnes småbarnsstoler som kan monteres fremovervendt, men det er anbefalt å bruke bilstol bakovervendt så lenge som mulig, da dette er betydelig sikrere for barnet. I følge i-size-regelverket skal barn sitte bakovervendt til de er mimimum 15 måneder, men Trygg trafikk anbefaler at bakovervendt småbarnsstol brukes så lenge som mulig og minimum til barnet er 4 år.
 • Beltestol: Dette er den siste bilstolen barnet bruker. Beltestoler kan brukes fra barnet er rundt 4 år til 10-12 år, og de er alltid fremovervendte. I beltestol festes barnet med bilens egne belter, men noen beltestoler har i tillegg isofix-fester som fester beltestolen slik at denne ikke er løs når barnet ikke sitter i den.  Stoler som kun er festet med bilens belter, kan utgjøre en risiko når de ikke er i bruk, da de kan være løse i bilen. Isofix-festede stoler er alltid fast montert, uavhengig av om barnet sitter i dem eller ikke.

For alle typer bilstoler, er det viktig å følge vekt- og høydebegrensningene, samt å bytte til en større stol når barnet har nådd disse grensene. Selv om et barn når den lovpålagte høyden på 135 cm, anbefales det å fortsette å bruke beltestolen så lenge som mulig for ekstra sikkerhet. For barn mellom 135 og 150 cm, skal bilstol brukes hvis tilgjengelig; ellers skal bilens eget belte brukes.Husk å alltid skru av kollisjonspute/airbag dersom du skal montere en bakovervendt bilstol foran en kollisjonspute. 

Når skal man bytte bilstol? 

De fleste bilstoler på markedet idag er godkjent etter i-Size-standarden som har en maksimumshøyde som ikke må overskrides. Det finnes også noen bilstoler på markedet fremdeles som er godkjent etter den gamle sikkerhetsstandarden R44 - denne har en maksimumsvekt som ikke må overskrides. Det er allikevel slik at det kan være nødvendig å bytte bilstol før barnet har nådd maksimumsvekten eller maksimumshøyden, da mange barn vokser ut av bilstolen før dette. For babybilstoler er stolen for liten når hodet til babyen er på linje med det høyeste punktet på skallet på babystolen. Det er anbefalt å bytte stol litt før babyen når dette punktet. Sjekk også at skulderbeltene på stolen ligger i linje med babyen skuldre. Når skulderbeltene går nedenfor babyens skuldre betyr det også at stolen er for liten. Det er også noen babyer som ikke liker å sitte i babystolen sin, og man kan da vurdere å bytte til småbarnsstol gitt at babyen er stor nok for en slik. En småbarnsstol derimot vil være for liten når øverste del av øret til barnet er på linje med stolens høyeste punkt. I tillegg skal skulderbeltene være på linje med barnets skuldre, og ikke under. 

Les mer om når man må bytte bilstol her. 

‍‍

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe en bilstol?

Markedet av bilstoler i dag er meget stort, og det finnes stoler i alle prisklasser og med ulik funksjonalitet, design og ikke minst sikkerhet. For de fleste er sikkerhet en av de viktigste kriteriene. Alle stoler som selges i EU og Norge må være sertifisert etter enten R-44.04 eller R-129 (i-size)-standardene (R-129 i-size er nyeste standard og R44 utfases). Dette er strenge regelverk, som sikrer høy sikkerhet og trygghet for deg som forbruker. Imidlertid varierer sikkerhetsnivået noe mellom stolene, og det er ikke alltid en direkte sammenheng mellom pris og sikkerhet. En rimelig stol kan være like trygg, eller til og med tryggere, enn en dyrere modell. Dyrere stoler tilbyr ofte ekstra funksjoner, finere materialer og enklere installasjon.

ADAC, som du kan lese mer om i avsnittet under, gjør to ganger årlig strenge sikkerhetstester av bilstoler. Disse testene er høyt anerkjent i Europa, og nedenfor presenterer vi de bilstolene som er testet og ansett som de aller sikreste basert på ADAC-testen. I tillegg til sikkerhet er andre faktorer du bør tenke igjennom før du kjøper en babykrybbe følgende:

 • Godkjenninger og testresultater: Alle stoler som selges i EU skal være godkjent etter enten R44.04 regelverket eller R129 i-size-regelverket, som har strenge krav til sikkerhet. Det er allikevel forskjeller mellom stoler og vi anbefaler at du sjekker at stolen du vurderer å kjøpe også har fått gode resultater i ADAC-testen som vi i Foreldresiden baserer våre anbefalinger på.  Du kan søke opp ulike stoler eller se alle testresultater her. Skal du kjøpe småbarnstol kan det også være lurt å sjekke om stolen er PLUS-testet, som er en meget streng sikkerhetstest som kun gjøres på småbarnstoler. 
 • Kompatibilitet med bilen din: Det er ikke alle bilstoler som passer i alle biler. Sjekk om bilen din har ISOFIX-fester eller om du må ha en bilstol som må monteres med bilbelte. Størrelsen på setet og vinkelen på bilens seter er også faktorer som spiller inn. Hos de fleste bilstolprodusenter kan du også finne oversikt over kompatible biler til de ulike bilstolene. 
 • Montering- og brukervennlighet: Enkel montering og brukervennlighet gjør både livet enklere og er et viktig sikkerhetsaspekt da det reduserer risikoen for feilbruk og feilmontering. Bilstol montert på base kan redusere risiko for feilmontering. 
 • Størrelse og plassering: Har du flere barn, eller planer om flere, kan størrelsen på bilstolen ha litt å si, dersom du behøver plass til flere stoler i baksetet. Det finnes modeller som er smalere enn andre modeller, og som derfor gjør det enklere å kombinere med flere seter. 
 • Materialer og rengjøring: Bilstoler vil bli skitne etter bruk, og vaskbare trekk er derfor en stor fordel. Det finnes også bilstoler med pustende mesh-stoff eller andre løsninger som kan være praktisk i varmere klima. 
 • Barnevognkompatibilitet: Mange babybilstoler og babykrybber kan brukes på understellet av ulike barnevogner ved hjelp av adaptere. Dette er praktisk på reise, turer på butikken, kjøpesenteret og lignende. HVis du ønsker en bilstol som kan brukes på denne måten er det viktig å sjekke at den er kompatibel med barnevognen. 
 • Modul-basert base: Noen bilstolserier er mobulbaserte, hvilket vil si at flere ulike stoler kan bruke samme base, f.eks babykrybben, babybilstolen og småbarnstolen. Dette er både økonomisk og praktisk.
 • Roterbar base: Noen bilstoler har roterbar base som er utrolig praktisk ved inn- og utstigning av bilen. 
 • Brukstid: Det er relativt store variasjoner i brukstid både på babybilstoler og småbarnstoler, og det kan lønne seg å se etter en stol med høyest mulig høydebegrensning. Dette gjelder særlig for småbarnstoler da det er anbefalt at barnet sitter bakovervendt lengst mulig. 
 • Kjemikalier: ADAC-testen sjekker alle stoler for uønskede stoffer som flammehemmere og ftalater. Dette er stoffer som ikke er forbudte, men som av et føre-var prinsipp frarådes av ADAC. Alle stoler med høyt innhold av slike stoffer får stryk i ADAC-testen og er heller ikke med i vår oversikt over de best bilstoler. 
 • Vekten på stolen: Dette er et punkt som er mest relevant for babystoler og babykrybber, da disse ofte taes inn og ut av bilen. Vet du at du skal ha med deg bilstolen mye utenfor bilen kan det være lurt å velge en som ikke veier så mye. 

Sikkerhet for barn i bil

Velger du en godkjent og testet bilstol har du gjort mye for at barnet ditt skal være trygg under kjøreturen. Men det er også andre ting som påvirker sikkerheten, som at man bruker stolen riktig. Ett av de viktigste prinsippene for å sikre barns sikkerhet i bilen er å holde dem i bakovervendte bilstoler så lenge som mulig. Dette gir økt beskyttelse for barnets hode, nakke og ryggrad i tilfelle av en kollisjon.Det er også viktig at setet er montert korrekt, og at selene strammes og sitter tett nok til barnets kropp. Av samme årsak er det anbefalt at barn ikke har på seg tykke jakker eller tykke klær under sikkerhetsbeltene. I stedet bør man vurdere å bruke en bilstolpose eller et teppe for å holde barnet varmt i kalde biler. Les mer om bilstolposer her. Sørg også for at barnet ikke klarer å ta av selene selv under kjøreturen. Mange har nytte av en beltesamler som forhindrer nettopp dette. Videre er det viktig å huske på at bakovervendte bilstoler aldri bør monteres i passasjersetet foran en aktiv airbag. Det er også viktig å sikre at det ikke er løse gjenstander i bilen, da disse gjenstandene kan bli farlige prosjektiler under en kollisjon eller bråstopp. Dette gjelder også gjenstander i baggasjerommet; pakk det tyngste nederst og sørg for å skyve alt godt inn mot seteryggene. Ved å følge disse retningslinjene kan man bidra til å sikre barnets sikkerhet på best mulig måte når man er ute på veien.

Om testen av bilstoler

To ganger hvert år gjennomføres en grundig europeisk bilstoltest, ofte kjent som ADAC-testen. Dette initiativet er et resultat av et samarbeid mellom ADAC, som er den største bilistforeningen i Tyskland og Europa, og ICRT (International Consumer & Research Testing) – en verdensomspennende sammenslutning av over 40 forbrukerorganisasjoner dedikert til forskning og testing.

Ved siden av ADAC-testen, blir det også utført en egen Plus-test i Sverige som vurderer småbarnsstoler (testen inkluderer ikke babystoler, babykrybber eller beltestoler). Norske Forbrukerrådet og NAF utfører også periodiske tester av bilstoler, men de dekker et mindre spekter av produkter sammenlignet med ADAC-testen, og gir dermed en mer begrenset sammenligningsbase.

I denne artikkelen gir vi en oversikt over et utvalg bilstoler som har utmerket seg i ADAC-testen, og som dermed regnes blant de sikreste alternativene på det norske markedet. I ADAC-testen indikerer en lavere poengsum et bedre resultat: en score på 0,6-1,5 anses som "veldig bra", mens en score på 1,6-2,5 regnes som "bra". Du kan lese mer om testing av bilstoler her. 

De beste bilstolene i 2024

Under finner du et utvalg av de babykrybbene, babybilstolene, småbarnstolene og beltestolene som har utmerket seg i ADAC-testene med de beste resultater på sikkerhet. Listene våre er basert på en sammenligning av alle stoler testet av ADAC de seneste årene, og ikke bare årets test. Stolene som er med i våre lister må være tilgjengelige på det norske markedet og godkjent etter den nyeste sikkerhetsstandarden R129 (i-size). Vi oppdaterer listene våre to ganger årlig når nye resultater fra ADAC foreligger. 

Du kan finne våre fullstendige lister for de ulike bilstoltypene her: 

(Listen inneholder annonselenker)

1. Beste babybilstol - Cybex Cloud T

Sikreste babystol noensinne!

Med en imponerende historikk av sterke resultater i ADACs bilstoltester fortsetter merket Cybex å imponere med sitt nyeste tilskudd innen bilstoler Cybex Cloud T.

 • Type stol: Babybilstol
 • Brukstid: 45-87 cm (nyfødt til ca. 2 år)
 • Vekt: 4,5 kg
 • Base: Ja, roterbar mobulbasert base (iso-fix). Kan monteres uten base.
 • Iso-fix: Kan monteres med isofix (på base) eller uten med bilens belter

Nyheten Cybex Cloud T er det beste valget av babybilstol for foreldre som verdsetter både sikkerhet, kvalitet og funksjonalitet. Cybex sine bilstoler, og særlig Cloud-serien, har en historikk med svært gode resultater i ADAC sine tester - og Cybex Cloud T skuffer ikke med beste mulige sikkerhetsscore på 1 og dermed sikreste babybilstol noen sinne sammen med sin forgjenger Cybex Cloud Z2. Cloud T ble kåret testvinner av ADAC i 2023 (sammen med BeSafe iZi Go Modular X2 i-Size med iZi Modular base).

Stolen kan brukes fra fødsel (45 cm) og opp til ca. 87 cm eller 1 1/2 år, med en maksimal vektgrense på 13 kg. Dette gir den en av de lengste brukstidene blant babybilstoler på markedet, noe som er en stor fordel. Stolen kan festes både med bilens sikkerhetsbelte eller med iso-fix base, og er meget trygg uansett hvilken metode du skulle ønske å bruke (sikkerhetsscore 1 festet uten base, og 1,3 festet med base). Med den roterende basen Cybex Base T er inn og utstigning meget enkelt, og basen kan brukes videre med småbarnsstolen Cybex Sirona T når barnet har vokst ut av babybilstolen. Cloud T er også perfekt å bruke som en del av et reisesystem på Cybex barnevogner, f.eks den meget populære Cybex Priam, eller testvinneren blant reisevogner Cybex Coya. En unik funksjon med Cloud T er den nesten helt flate hvilestillingen som kan aktiveres når stolen brukes utenfor bilen, noe som sikrer at babyen kan sove mest mulig flatt når stolen brukes for eksempel på en barnevogn. 

Foreldresiden har testet Cybex Cloud T i bruk og kan varmt anbefale stolen. Du kan lese hele anmeldelsen her.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,1 (1,7*)
 • Sikkerhet: 1 (1,3*)
 • Brukervennlighet: 3 (2,2*)
 • Ergonomi: 1,7 (1,9*)
 • Uønsketde stoffer: 1 (1*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,4 (2,4*)

*testresultat med base (Cybex Base T)

Testet ADAC Høst 2023 - Foreldresiden samlepoengsum 1,235 (med Base T 1,405)

Cybex Cloud T kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, og Luksusbaby her .

2. Beste småbarnsstol - Cybex Anoris T i-size (isofix)

Testvinner ADAC! 

Anoris T er markedets første bilstol med integrert kollisjonspute, og som forovervendt bilstol imponerer Cybex Anoris T virkelig med beste totalscore noensinne av ADAC og er derfor kompromissløs på sikkerhet!

 • Type stol: Småbarnstol
 • Brukstid: 76-115 cm (15 mnd til ca. 6 år)
 • Base: Ja, fast base
 • Isofix: Ja, iso-fix kreves.
 • Plustestet: nei

Cybex Anoris T i-size har utmerket seg som den småbarnsstolen med høyest totalscore blant alle småbarnstoler testet av ADAC siden 2015! Stolen er testvinneren i sin klasse både på totalscore og sikkerhetsscore i ADAC sin test for 2022, og med en poengsum på 0,9 på både sidekollisjon og frontkollisjon, står denne stolen frem som et av de aller sikreste alternativene på markedet. Dens imponerende sikkerhet kan tilskrives den integrerte airbagen og den gode sidebeskyttelsen. Det som virkelig gjør Anoris T unik er at stolen er forovervendt, og allikevel scorer best av alle småbarnstoler testet av ADAC. Den tilbyr derfor en meget god og sikker løsning for barn som av ulike årsaker ikke kan sitte bakovervendt, f.eks på grunn av kvalme.

Foreldresiden har testet Cybex Anoris T i bruk, og der vi synes den virkelig skiller seg fra andre bilstoler, i tillegg til at den er fremovervendt, er hvor utrolig enkel og rask den er ved inn- og utstigning, dens enkle montering og at den tar relativt liten plass i bilen da den gir både god plass til barnets bein og til personen i forsetet. Cybex Anoris T har en relativt høy pris, men med dens lange brukstid - fra 15 måneder til ca 6 år - er det en investering over lang tid. 

Les hele testen av Cybex Anoris T her. 

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,5
 • Sikkerhet: 1,2
 • Frontkollisjon: 0,9
 • Sidekollisjon: 0,9
 • Brukervennlighet: 1,8
 • Ergonomi: 1,9
 • Uønskede stoffer: 1,0
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,5

Testet ADAC 2022 - Foreldresiden samlepoengsum 1,285

Cybex Anoris T i-size kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, hos Jollyroom her.

3. Beste småbarnstol som kan brukes fra nyfødt - Joie i-Spin Safe (Isofix & PLUS test-godkjent)

Testvinner ADAC 2020!

Joie i-Spin Safe har både toppscore på sikkerhet, er prisgunstig og har meget lang brukstid fra nyfødt og helt til fire års alder. 

 • Type stol: Småbarnstol
 • Brukstid: 40-105 cm (fødsel til ca. 4 år)
 • Base: Ja, fast, roterbar base
 • Isofix: Ja, iso-fix kreves.
 • Plustestet: Ja

Joie i-Spin Safe har lenge vært stolen med best totalscore av alle småbarnstolene testet siden 2015. I mai 2022 ble den kun marginalt overgått av Cybex Anoris T, men den står fortsatt som en av de sikreste stolene på markedet, med en ADAC-sikkerhetsscore på 1,2 – på linje med Cybex Anoris. Joie i-Spin Safe er imidlertid et mer prisgunstig valg enn førsteplassen, og har fordelen av en roterende base som er svært praktisk ved inn og utstigning. Som småbarnstol skiller også denne seg ut fra konkurentene med meget lang brukstid og den kan faktisk brukes helt fra barnet er nyfødt (fra 40 cm) og frem til barnet er ca 4 år (105 cm). 

I tillegg til meget gode resultater i ADAC-testen har Joie i-Spin Safe også oppnådd toppkarakteren 5 stjerner (meget godt) i FDM.dk's omfattende bilstoltest fra 2020 og er PLUS-test godkjent og anbefalt av svenske NTF (Nationalföreningen för trafikksäkerhetens främjande)

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,6
 • Sikkerhet: 1,2
 • Brukervennlighet: 2,1
 • Ergonomi: 1,9
 • Uønskede stoffer: 1,0
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,5

Testet ADAC 2020 - Foreldresiden samlepoengsum 1,315

Joie i-Spin Safe kan kjøpes hos Jollyroom her.

4. Beste småbarnsstol uten isofix - BeSafe Stretch

Testvinner Sikkerhet ADAC høst 2022

BeSafe Stretch er en småbarnstol som kan brukes i alle biler da den ikke krever isofix, og stolen tilbyr noe helt unikt på markedet med sin imponerende lange brukstid som bakovervendt bilstol helt opp til 7 år og toppscore på sikkerhet.

 • Type stol: Småbarnstol
 • Brukstid: 61-125 cm (6 mnd til ca. 7 år)
 • Base: Ja, fast base
 • Isofix: Nei, base monteres med belter
 • Plustestet: Ja

BeSafe Stretch, en innovasjon fra det anerkjente norske merket BeSafe, skiller seg ut på mange måter. Setet er blant annet spesielt fordi det er en av de få småbarnsstolene som ikke er avhengig av Isofix, noe som gjør den til et sikkert valg for alle biler. Med en imponerende sikkerhetsscore på 1,1 plasserer den seg også i toppsjiktet sammen med Cybex Anoris T og Joie i-spin safe.

Enestående for BeSafe Stretch er også dens imponerende lange brukstid. Stolen kan benyttes fra barnet er rundt 6 måneder og helt til det er ca. 7 år (125 cm/36 kg), noe som betyr at barnet kan få sikkerhetsfordelene av å sitte bakovervendt mye lenger enn hva som er mulig med konvensjonelle småbarnsstoler. Bakovervendte seter gir generelt en betydelig høyere sikkerhet enn forovervendte, og TryggTrafikk anbefaler at barn sitter bakovervendt så lenge som mulig. De fleste andre småbarnsstoler må byttes når barnet er ca 4 år, BeSafe Stretch gir deg derfro ytterligere 3 år med den beste sikkerheten for barnet.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,9
 • Sikkerhet: 1,2
 • Brukervennlighet: 3,9
 • Ergonomi: 2
 • Uønskede stoffer: 1
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,7

‍Testet ADAC 2022 - Foreldresiden samlepoengsum 1,5

BeSafe Stretch kan kjøpes hos Mimmis her, Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Babyshop her.

5. Beste bakovervendte bilstol fra fødsel til 7 år - BeSafe Stretch B

Beste valg om du vil kombinere lang brukstid med kompromissløs sikkerhet

 • Type stol: Småbarnstol
 • Brukstid: 40-125 cm (nyfødt til ca. 7 år)
 • Base: Ja, fast base
 • Isofix: Nei, base monteres med belter
 • Plustestet: Ja

BeSafe Stretch B er en videreutvikling av stolen BeSafe Stretch, og kan brukes helt fra fødsel (40 cm) og til barnet er ca 7 år (125 cm og 36 kg)! Dette gjør denne stolen helt unik, og med en imponerende sikkerhetsscore på 1,2 og Plus-test-godkjenning er denne av få stoler på markedet som kombinerer lang levetid med høyeste sikkerhetsnivå. En annen særegen fordel med stolen er dens fleksibilitet i montering, siden den ikke er avhengig av ISOfix. Dette gjør at stolen kan monteres i hvilken som helst posisjon i bilen, noe som gir ekstra fleksibilitet for familier med ulike bilkonfigurasjoner. I tillegg til sikkerhet og fleksibilitet, byr BeSafe Stretch B på markedets beste benplass, hele 26 cm, noe som gir eksepsjonell komfort for barnet i takt med dets vekst. Denne unike kombinasjonen av sikkerhet, levetid og komfort gjør BeSafe Stretch B til det beste valget for familien som prioriterer sikkerhet, men samtidig foretrekker å ha kun en bilstol de første 7 årene av barnets liv. 

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,9
 • Sikkerhet: 1,2
 • Brukervennlighet: 3,9
 • Ergonomi: 2,1
 • Uønskede stoffer: 1
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,7

Testet ADAC 2023 - Foreldresiden samlepoengsum 1,505

BeSafe Stretch B kan kjøpes hos Mimmis her, Jollyroom her.

6. Beste beltestol - Cybex Solution G i-Fix

Testvinner ADAC 2023

Toppklasse på sikkerhet og meget brukervennlig beltestol

 • Type stol: Beltestol
 • Brukstid: 100-150 cm (4 - ca. 12 år)
 • Base: Nei
 • Isofix: Ja, valgfri

Cybex Solution G i-Fix er en beltestol designet for barn mellom 100-150 cm  og opp til en vekt på 50 kg. Denne stolen har gjort seg bemerket i flere uavhengige sikkerhetstester, inkludert ADACs omfattende bilstoltest, der den oppnådde utmerkede resultater på alle parametere. I tillegg er den anerkjent som både 'Best i Test' og 'Bra Kjøp' i Råd og Rön sin omfattende bilstoltest fra 2023 i Sverige, noe som ytterligere understreker dens kvalitet og høye sikkerhet.

Cybex Solution G i-Fix kan festes i bilen med ISOFIX, noe som sikrer en stabil og trygg montering, eller man kan bruke den uten ISOFIX dersom bilen ikke har dette. Barnet sikres med bilens trepunktssele. Beltestolen er utstyrt med flere innovative funksjoner som bidrar til både barnets sikkerhet og komfort under kjøreturen, blant annet den justerbare, tilbakelente hodestøtten som forhindrer at barnets hode vipper fremover når det sover, og som kan justeres i hele 12 forskjellige posisjoner for å tilpasses barnets vekst. 

For økt sikkerhet i tilfelle sidekollisjon, er Cybex Solution G i-Fix utstyrt med det integrerte L.S.P-systemet (Lineær Sidekollisjonsbeskyttelse). Dette systemet skal gi ekstra beskyttelse på siden av stolen og bidra til å minimere effekten av en sidekollisjon. En annen nøkkelfunksjon er det stolens luftventilasjonssystem, som sikrer at barnet holder seg kjølig og komfortabel selv på varmere dager.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,7
 • Sikkerhet: 1,9
 • Brukervennlighet: 1,6
 • Ergonomi: 1,8
 • Uønskede stoffer: 1
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,7

Testet ADAC vår 2023 - Foreldresiden samlepoengsum 1,82

Cybex Solution G i-Fix kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Kjopbarnevogn her.

7. Beste beltestol med smalt design -  BeSafe iZi Flex Fix (Isofix)

Toppklasse sikkerhet og smalt design som muliggjør plassering av flere bilstoler ved siden av hverandre

 • Type stol: Beltestol
 • Brukstid: 100-150 cm (4 - ca. 12 år)
 • Base: Nei
 • Isofix: Ja, valgfri

BeSafe iZi Flex Fix er en beltestol som med sitt slanke design er perfekt for familier med flere barn og behov for å plassere flere bilseter tett i bilen.  De avtakbare ZIP-bøylene gjør det mulig å sette tre stoler ved siden av hverandre. Med en ADAC-sikkerhetsscore på 1,9 er også beltestolen i toppklassen når det gjelder sikkerhet. Stolen har videre oppnådd meget gode resultater i andre uavhengige sikkerhetstester, og har fått en toppkarakter på 5 stjerner (meget godt) i FDM.dk sin grundige bilstoltest fra 2018. Den fikk også en imponerende totalscore på 73 i Råd & Rön sin omfattende test av bilstoler i 2019, og beviste sin høye kvalitet på alle parametere.

Stolen kan festes med Isofix for en stabil og sikker montering dersom bilen er utstyrt med dette, alternativt kan den monteres med bilens egne belter. Med et utvalg av syv forskjellige fargevalg og varianter med mesh-stoff, er BeSafe iZi Flex Fix en beltestol som vil kunne passe de fleste behov

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,9
 • Sikkerhet: 1,9
 • Enkelhet  i bruk: 2,0
 • Ergonomi: 1,6
 • Uønskede stoffer: 1,6
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,9

Testet ADAC 2018 - Foreldresiden samlepoengsum 1,88

BeSafe iZi Flex Fix kan kjøpes hos Mimmis her, Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Babyshop her.

8. Beste kjøp babybilstol - Cybex Aton B2 i-size + Base one

Meget prisvennlig babysete med imponerende lang brukstid

 • Type stol: Babybilstol
 • Brukstid: 45-87 cm (nyfødt til ca. 2 år)
 • Vekt: 3,9 kg
 • Base: Ja. Kan også monteres uten base.
 • Iso-fix: Kan monteres med isofix (på base) eller uten med bilens belter

Cybex Aton B2 er en forbedret utgave av den populære Cybex Aton B, og ble i 2022 testvinner (sammen med Maxi Cosi Cabriofix) i ADAC sin 2022-test.

Stolen utmerker seg som meget sikker, med en totalscore på 1,7 og sikkerhetsscore på 1,6 brukt med Base One. Den gode sikkerheten blir ytterligere bekreftet at flere uavhengige tester.. I svenske Råd og Røn sin grundige bilstoltest i 2022 ble stolen anbefalt som “Bra kjøp” og gjorde det meget godt på alle parametere og oppnådde en totalscore på 77. I norske Forbrukerrådets test av babybilstoler 2022 inntok den en sterk 5. plass både med og uten base, og fremvise særlig gode resutater på sikkerhetsparametere.

Babybilstolen skiller seg videre ut med en meget lav vekt på bare 3,9 kg som gjør den lett å ta med seg. Komforten og tilpasningsevnen er også ivaretatt, med en nakkestøtte som kan justeres i hele 11 trinn, og et avtagbart nyfødtinnlegg, sikrer at stolen vokser sammen med barnet. Denne modellen er også designet for å fungere sømløst som del av et reisesystem med alle Cybex barnevogner, samt andre utvalgte merker, og gir dermed ekstra fleksibilitet for familier på farten.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,9 (1,7*)
 • Sikkerhet: 1,7 (1,6*)
 • Brukervennlighet: 2,2 (1,8*)
 • Ergonomi: 1,7 (1,9*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,0 (2,0*)

*med Base One

Testet ADAC 2022 - Foreldresiden samlepoengsum 1,605

Cybex Aton B2 kan kjøpes hos Den lille barnebutikken her, Jollyroom her, Kjøpbarnevogn.no her.

9. Beste kjøp beltestol - Britax Römer Adventure Plus 2

 • Type stol: Beltestol
 • Brukstid: 100-150 cm (4 - ca. 12 år)
 • Base: Nei
 • Isofix: Nei

Britax Römer Adventure Plus 2 er en prisvennlig og enkel beltestol med et slankt design som muliggjør plassering av tre seter side om side i en rekke bilmodeller. Dette gjør setet til et godt valg for familier med flere barn. Setet er enkelt og bukervennlig, med klare markeringer på hodestøtten som forenkler justering ved bilbytte eller dersom flere barn bruker stolen. Ryggstøtten er også justerbar for å enkelt kunne tilpasses ulike bilmodeller. Trekket er avtagbart og kan vaskes i maskin, noe som gjør rengjøring og vedlikehold såre enkelt!

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,3
 • Sikkerhet: 2,2
 • Brukervennlighet: 2,5
 • Ergonomi: 1,9
 • Uønskede stoffer: 1,0
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,4

Testet ADAC Høst 2023 - Foreldresiden samlepoengsum 2,155

10. Beste babykrybbe - Maxi-Cosi Jade med 3wayFix isofix-base

Meget sikker babykrybbe for premature barn

 • Type stol: Babykrybbe
 • Brukstid: 40-70 cm (nyfødt til ca. 6 mnd)
 • Vekt: 5,9 kg
 • Base: Ja, mobulbasert base (iso-fix). 
 • Iso-fix: Ja

Maxi-Cosi Jade er en babykrybbe, som kun brukes ved spesielle behov, for eksempel for premature babyer. Jade festes sidelengs i bilen med isofix-base (3wayFix), og kan også brukes som en del av et reisesystem på Maxi-Cosi barnevogn. Babykrybben har utmerket seg i sikkerhetstester, og i ADAC-testen oppnådde den en imponerende sikkerhetsscore på 1,2, og er derfor en av de sikreste babykrybbene på markedet.  Maxi-Cosi Jade har også blitt anerkjent for sin gode sikkerhet i andre uavhengige tester, og fikk toppscore på 6 stjerner (meget bra) i FDM.dk's omfattende bilstoltest fra 2019. Stolen inneholder ikke uønskede stoffer, og rangeres som både brukervennlig og enkel å vedlikeholde av ADAC. 

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,5
 • Sikkerhet: 1,2
 • Brukervennlighet: 1,7
 • Ergonomi: 2,5
 • Uønskede stoffer: 1,0
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,4

‍Testet ADAC 2019 - Foreldresiden samlepoengsum 1,305.

Kjøp Maxi-Cosi Jade hos Jollyroom her, eller finn beste pris under:

Tilbehør til din bilstol

Det finnes mye forskjellig tilbehør til bilen og bilstolen som kan være praktisk å ha. For babybilstoler og småbarnstoler anbefaler vi å investere i en bilstolpose dersom stolen skal brukes i kald bil eller som en del av et reisesystem, da det ikke er anbefalt å ha tykke klær under bilbeltene. For å sikre at beltene sitter på plass kan en beltesamler også være en ekstra sikkerhet. På lange reiser er sparkebeskyttelse, solskjerming og kollisjonstestet nettbrettholder praktisk.

Bilstolpose for vår og høst - Voksi Sky Light
Bilstolpose for vinter - Easygrow Ferd