Baby

Babykrybbe for bil: Best i test 2024

Sikkerheten til våre minste passasjerer i bilen er viktig. Med stadige forbedringer i bilteknologi, veiinfrastruktur og utviklingen av bilstoler, blir reisen tryggere for våre kjæreste. Når det kommer til valget av bilstol, står sikkerheten øverst på prioriteringslisten for de fleste foreldre. Heldigvis gir grundige bilstoltester verdifull innsikt og veiledning i denne viktige avgjørelsen, slik at du kan være trygg på at ditt barn får den beste beskyttelsen på veien. I denne artikkelen finner du oversikt over testede babykrybber, og hvilke som er sikrest.

Hva er en babykrybbe?

En babykrybbe er en spesiell type bilstol designet for premature babyer, og er noe de færreste har behov for å kjøpe. Det anbefales at babykrybber kun brukes når det er behov for det, som for premature barn som av medisinske årsaker ikke kan benytte en vanlig babybilstol. Trygg trafikk anbefaler å bruke babystol fremfor babykrybbe dersom mulig. I oversikten under presenterer vi de babykrybbene på det norske markedet som er testet av ADAC og ansett som trygge.

Andre typer bilseter:

 • Babybilstol: Anbefales fremfor babykrybbe dersom mulig, og er for de aller fleste den første bilstolen babyen har. Babybilstolen brukes til barnet er rundt 12-15 måneder, avhengig av barnets vekt og lengde. Det er anbefalt at man bruke babybilstol så lenge som mulig. Les mer om babybilstoler og hvilke som er best i test her.
 • Beltestol: Dette er siste steg før barnet kan sitte uten barnesete i bilen. Beltestoler er fremovervendte og bruker bilens eget sikkerhetsbelte. De kan brukes fra ca. 4 års alder til 10-12 år. Det anbefales å ikke skifte til beltestol før barnet har vokst ut av den bakovervendte småbarnsstolen, da bakovervendte seter gir betydelig bedre sikkerhet. Les mer om beltestoler og hvilke som er best i test her.

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe en babykrybbe?

Når man skal kjøpe en babykrybbe, er sikkerhet for de aller fleste et av de viktigste kriteriene. Alle stoler som selges i EU og Norge må bilstoler være sertifisert etter enten R-44.04 eller R-129 (i-size)-standardene. Dette er strenge regelverk, som sikrer høy sikkerhet og trygghet for deg som forbruker. Imidlertid varierer sikkerhetsnivået noe mellom stolene, og det er ikke alltid en direkte sammenheng mellom pris og sikkerhet. En rimelig stol kan være like trygg, eller til og med tryggere, enn en dyrere modell. Dyrere stoler tilbyr ofte ekstra funksjoner, finere materialer og enklere installasjon.

ADAC, som du kan lese mer om i avsnittet under, gjør to ganger årlig strenge sikkerhetstester av bilstoler. Disse testene er høyt anerkjent i Europa, og nedenfor presenterer vi de babykrybbene som er testet og ansett som trygge av ADAC. I tillegg til sikkerhet er andre faktorer du bør tenke igjennom før du kjøper en babykrybbe følgende:

 • Kompatibilitet med bilen din: Ikke alle babykrybber passer i alle biler. Sjekk om bilen din har ISOFIX-fester eller om du må ha en babykrybbe som må monteres med bilbelte. Størrelsen på setet og vinkelen på bilens seter er også viktige faktorer. De fleste bilstolprodusenter har oversikter over kompatible biler.
 • Montering- og brukervennlighet: Enkel montering er avgjørende for sikkerheten. Babykrybber med base reduserer risikoen for feilmontering, da basen monteres én gang, og stolen deretter enkelt klikkes inn og ut.
 • Størrelse og plassering: Vurder om du trenger plass til flere stoler i baksetet eller et midtsete. Noen modeller er mer kompakte og enklere å kombinere med andre seter.
 • Materialer og rengjøring: Vaskbare trekk er en fordel for enkel rengjøring.
 • Barnevognkompatibilitet: Hvis du ønsker en babykrybbe som også kan brukes på barnevognen, bør du sjekke kompatibiliteten med din barnevogn (med adapter). Dette er praktisk for korte turer på kjøpesenter, butikken eller lignende.
 • Modul-basert base: Noen serier tillater bruk av flere stoler på samme base, noe som er økonomisk og praktisk når barnet vokser.
 • Roterbar base: Praktisk for enklere inn- og utstigning, spesielt i biler med bakoveråpnende dører.
 • Kjemikalier: Undersøk om babykrybben er laget i materialer med uønskede kjemikalier som flammehemmere og ftalater. Dette testes av ADAC og vi oppgir resultatet i oversikten under. Dette er spesielt viktig hvis barnet vil ha direkte hudkontakt med stoffet. Vær klar over at de kjemikaliene som brukes i bilstoler ikke er forbudte, noe som betyr at fagmyndighetene ikke har vurdert at de har en høy skaderisiko. Å ønske å unngå disse kjemikaliene er derfor fra et føre-var-prinsipp.
 • Vekten på stolen: Dersom babykrybben skal mye inn og ut av bilen, kan det være lurt å vurdere en babykrybbe som veier lite.

Om testen av Babykrybber

To ganger årlig utføres en omfattende europeisk bilstoltest, ofte referert til som ADAC-testen. Denne testen representerer et samarbeid mellom ADAC, Tysklands og Europas største bilistforening, og ICRT (International Consumer & Research Testing), som er en global allianse av over 40 forbrukerorganisasjoner engasjert i forbrukerforskning og testing.

I tillegg til ADAC-testen, gjennomføres Plus-testen i Sverige, men denne testen fokuserer utelukkende på småbarnsstoler og inkluderer ikke babystoler og babykrybber. Både Forbrukerrådet og NAF utfører også bilstoltester fra tid til annen, men disse har et mindre utvalg sammenlignet med ADAC-testen, noe som begrenser sammenligningsgrunnlaget. Du kan lese mer om testing av bilstoler her

Når det gjelder babykrybber, som er et spesialprodukt med begrenset behov, finnes det ikke et bredt utvalg på det norske markedet. Under presenterer vi de to babykrybbene som finnes på det norske markedet og som er testet av ADAC og oppnådd gode resultater. Det er viktig å merke seg at i ADAC-testen indikerer en lavere poengsum et bedre resultat. En poengsum mellom 0,6-1,5 betegnes som "veldig bra", mens en poengsum mellom 1,6-2,5 anses som "bra"."

De Beste Babykrybbene i 2024

1. Maxi-Cosi Jade med 3wayFix isofix-base

Maxi-Cosi Jade med isofix-base (3wayFix) har fått meget god sikkerhetsscore på 1,2 i ADAC-testen og er dermed en svært sikker babykrybbe. Den inneholder ikke uønskede stoffer, og rangeres som både brukervennlig og enkel å vedlikeholde. Maxi-Cosi Jade har også fått toppscore (6 stjerner - meget bra) i FDM.dk's store bilstoltest fra 2019.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,5
 • Sikkerhet: 1,2
 • Brukervennlighet: 1,7
 • Ergonomi: 2,5
 • Uønskede stoffer: 1,0
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,4

Kjøp Maxi-Cosi Jade hos Jollyroom her, hos Rudo her, eller finn beste pris under:

2. Joie Calmi + i-Base Encore

Joie Calmi er en ny babykrybbe/bilstolbag på markedet som har fått relativt gode resultater på sikkerhet i ADAC sin test (2,4 poeng ="bra"), i tillegg til at den ikke inneholder uønskede stoffer og vurderes som brukervennlig. Babykrybben har myk polstring, justerbar liggestilling og smarte funksjoner. Krybben kan brukes både som babykrybbe i bil og som liggedel på barnevogn. Den kan brukes med basene Joie i-Base™ lx 2 eller i-Base™ Encore, der sistnevnte base er modulbasert og kan brukes videre med babybilstol og småbarnsstol. Den gir deg derfor et system som kan brukes i lang tid fremover.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,2
 • Sikkerhet: 2,4
 • Brukervennlighet: 1,9
 • Ergonomi: 2,3
 • Uønskede stoffer: 1,0
 • Vedlikehold og rengjøring: 3,0

Joie Calmi kan kjøpes hos Rudo her.

Usikker på hva slags bilstol du skal kjøpe? Les vår store bilstolguide her!

*Foreldresiden sin oversikt over anbefalte stoler er basert på ADAC-testen. 

Tilbehør til din Babykrybbe:

Bilstolpose for vår og høst - Voksi Sky Light
Bilstolpose for vinter - Easygrow Ferd