Baby

Bilstol Baby: Best i Test 2024 (De 15 Beste)

Å velge en trygg babybilstol er en av de viktigste valgene vi gjør. Velg en bilstol som er grundig sikkerhetstestet så du kan være trygg på veien. Under har vi samlet de 15 beste og tryggeste bilstolene til baby.

Hva er en babybilstol?

Dette er den første stolen babyen har, og typisk den du tar med babyen hjem fra sykehuset i. Denne stolen brukes i relativt kort tid, fram til barnet er rundt 12-15 mnd. Dette avhenger både av vekt og lengde på barnet, og om barnet kan sitte selv. 

Montering: Babystoler kan festes enten ved hjelp av en iso-fix base eller med beltene som allerede er i bilen. Begge metodene er like trygge, så lenge man har montert setet riktig. En iso-fix base har ofte lavere risiko for feilmontering. En babystol skal alltid monteres bakovervendt.

Brukstid: Babystoler gir veldig god beskyttelse, og det er anbefalt å bruke babystolen så lenge som mulig, helt til barnet har vokst ut av den. Altså når barnet har nådd vekt- eller høyde-begrensningene for stolen (disse begrensningene avhenger av om stolen er i-size (R129) godkjent eller R44 godkjent). Hvis stolen er godkjent i henhold til R44 har setet en maksimumsvekt som ikke må overskrides. Dersom stolen er godkjent i henhold til i-size har setet en maksimumshøyde som ikke må overskrides. Det er allikevel slik at det kan være nødvendig å bytte bilstol før babyen har nådd maksimumsvekten eller maksimumshøyden, da mange babyer vokser ut av setet før dette. Når hodet til babyen er rett under (ca. 2 cm) det høyeste punktet på skallet på barnestolen er stolen for liten. Det er anbefalt å bytte stol litt før babyen når dette punktet. Sjekk også at skulderbeltene på stolen ligger i linje med babyen skuldre. Når skulderbeltene går nedenfor babyens skuldre betyr det også at stolen er for liten. Det er også noen babyer som ikke liker å sitte i babystolen sin, og man kan da vurdere å bytte til småbarnsstol gitt at babyen er stor nok for en slik. Man kan da vurdere å bytte tidligst når barnet kan sitte selv. Dette er fordi småbarnsstoler er rettere i ryggen og gir mindre støtte og stabilitet til babyen. Det er da viktig å sjekke at barnet oppfyller minimumskravene for vekt eller høyde for det aktuelle setet. 

Det finnes småbarnsstoler som kan brukes fra nyfødt og helt opp til 18 kg, noe som virker både økonomisk og praktisk. På generelt grunnlag er det imidlertid anbefalt å vente med småbarnsstol da ordentlige babystoler er vist å gi den beste beskyttelsen

Husk å alltid skru av kollisjonspute/airbag dersom du skal montere en babystol foran en kollisjonspute. 

Andre typer bilseter:

 • Babykrybber: Dette er en løsning for premature babyer, og er noe de færreste har behov for å kjøpe. Babykrybber skal kun brukes når det er behov for det, f.eks. premature barn som av medisinske årsaker ikke kan sitte i babystol. Trygg trafikk anbefaler å bruke babystol fremfor babykrybbe dersom mulig. Les mer om babykrybber og hvilken som er best i test her
 • Småbarnsstol: Når babyen har vokst ut av babystolen i 12-15 måneders alderen må du bytte til en småbarnsstol. Denne kan brukes fra barnet er ca. 6 mnd. og opp til 4-6 år, avhengig av barnets høyde og vekt. Det er, i likhet med babystolen, anbefalt at man bruker denne så lenge som mulig. Det finnes tre ulike varianter av småbarnsstoler; bakovervendte, fremovervendte og kombistoler som kan vendes begge veier. Det er alltid anbefalt å montere småbarnsstoler bakovervendt. Det finnes også noen småbarnsstoler som kan brukes fra fødsel, det er imidlertid alltid anbefalt å bruke babystoler til de minste barna, da dette er det tryggeste. Les mer om småbarnsstoler og hvilke som er best i test her.

Les mer om bilstoler i vår store bilstol-guide.

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe bilstol?

Det aller viktigste når man skal kjøpe en bilstol er sikkerheten. Alle stoler som selges i EU og Norge må være godkjent etter enten R-44.04 eller R-129 (i-size)-regelverket (les mer om de ulike regelverkene her). Dette er strenge regelverk, og skal sikre trygghet for forbruker. Allikevel er noen stoler sikrere enn andre, men det er ikke nødvendigvis prisen på stolen som bestemmer sikkerheten. En billig stol kan være like sikker eller sikrere enn en dyrere stol. Med en dyrere stol får man gjerne flere funksjoner, dyrere materialer og enklere montering. I testen nedenfor går vi igjennom de sikreste babystolene på markedet. Andre ting man bør tenke på når man skal velge bilstol kan være:

 • Passer setet i bilen din? Det er ikke slik at alle bilstoler passer i alle biler. Sjekk først om du har iso-fix i bilen eller om du må ha et sete som kan monteres med belter. Andre ting som påvirker om setet passer kan være størrelse på setet i forhold til bilen og vinkelen på bilsetene. De fleste bilstolmerker har egne oversikter over hvilke biler setene passer i.
 • Hvor lett er setet å montere? Noen seter er enklere enn andre å montere, dette kan ha noe å si for sikkerheten, fordi det er viktig at man installerer rett. Stoler på base har ofte lavere risiko for feilmontering, da du kun monterer basen en gang og etter det klikker du bare på stolen når du skal ha den inn og ut. Setene i testen under er vurdert til å være enkle å installere, selv om hovedvektingen i testen er kollisjonssikkerhet.
 • Vurder hva du skal ha plass til: Skal du ha plass til flere stoler i baksetet? Eller er du avhengig av at det også er plass til at noen kan sitte i setet i midten? Da er det lurt å velge en bilstol som ikke tar så mye plass. De fleste bilstoler vil uansett ta en del plass, men noen er enklere å kombinere med flere bilstoler i baksetet. Skal du ha plass til 3 bilstoler bak i bilen, bør du prøve alle bilstolene ved siden av hverandre for å se at det går. Tenk også på at du skal kunne klare å feste barnet i stolen - en beltestol trenger for eksempel plass til å få hånden ned der setebeltet festes.
 • Materialer og hvor enkelt det er å rengjøre: Bilseter kan ha behov for en vask i ny og ne. Da kan det være praktisk å velge et sete med vaskbare trekk. Setene i testen under er alle vurdert til å være relativt enkle å rengjøre.
 • Barnevognkompatibilitet: Har dere lyst til å ha en bilstol som også kan brukes på barnevognen som en del av et reisesystem? Da er det lurt å sjekke at bilstolen dere velger kan brukes på understellet på vogna dere har bestemt dere for (med adapter).  Dette er en praktisk løsning dersom du f.eks. skal kjøre en tur på butikken og vil ha med babyen uten å måtte ha med hele vogna. Da behøver du bare å ha med understellet til vognen og klikke bilstolen rett på!
 • Modul-basert base: Noen bilsete-produsenter har modulbaserte serier der flere bilstoler kan brukes på samme base. På denne måten slipper du å kjøpe ny base når dere må bytte til større småbarnsstol.
 • Roterbar base: Noen bilstoler har roterbar base. Dette er veldig praktisk når man skal ha barnet inn og ut av bilen. En slik base kan roteres slik at du kan vende setet ut mot deg mens du fester barnet, og så rotere det tilbake i bakovervent stilling når barnet er festet godt. Dette er spesielt praktisk i biler med dører som åpnes bakover (f.eks. BMW i3). En roterbar base er ofte litt dyrere enn en vanlig base.
 • Kjemikalier: Undersøk om stolen har uønskede kjemikalier. Noen barnestoler har uønskede kjemikalier (flammehemmere og ftalater) i materialene som er brukt. Det behøver nødvendigvis ikke å være et stort problem da man som regel ikke sitter direkte med bar hud på stolen, men det kan være nyttig å tenke igjennom om dette er viktig for deg å unngå. Hvis man skal bruke stolen mye og vet at barnet vil sitte med bar hud mot stolen, kan det være en grunn til å unngå stoler med uønskede kjemikalier. Men dersom stolen skal brukes lite, eller barnet alltid vil ha klær eller bilstolpose imellom, trenger ikke disse kjemikaliene å ha noen stor betydning. Vær klar over at de kjemikaliene som brukes i bilstoler ikke er forbudte, noe som betyr at fagmyndighetene ikke har vurdert at de har en høy skaderisiko. Å ønske å unngå disse kjemikaliene er derfor fra et føre-var-prinsipp. Alle stolene i denne testen har et svært lavt nivå av uønskede stoffer.
 • Sjekk vekten på stolen: Dersom du skal ha en babystol du tenker å ta mye inn og ut av bilen kan det være nyttig å velge en stol som ikke veier så mye

Om testen

Det utføres en stor europeisk bilstoltest hvert år, ofte kalt ADAC-testen. Testen er et samarbeid mellom ADAC og ICRT. ADAC er Tysklands og Europas største forbund for bilister. ICRT (International Consumer & Research Testing) er en global samarbeidsavtale mellom over 40 forbrukerorganisasjoner dedikert til forbrukerforskning og -testing. Det gjøres også en test kalt Plus-testen i Sverige, men denne testen gjøres kun på småbarnsstoler og ikke babystoler. NAF gjør også fra tid til annen tester av bilstoler, men da på et mye mindre utvalg enn det du finner i ADAC-testen, og sammenligningene blir dermed ikke like gode. Norske Forbrukerrådet gir også anbefalinger basert på ADAC-testene. Du kan lese mer om testing av bilstoler her

Foreldresiden sin oversikt over de beste og tryggeste bilstolene tar utgangspunkt i testene fra ADAC. Testen oppdateres to ganger i året, og dekker de aller fleste bilstolene på markedet. Foreldresiden ser på alle ADAC-testene under en, og oppdaterer oversiktene hver vår og høst så snart oppdaterte resultater fra ADAC foreligger. ADAC vurderer og tester stolene på sikkerhet, brukervennlighet, ergonomi, bruk av skadelige stoffer og hvor lett stolen er å vedlikeholde. ADAC gir en score på hver av de nevnte egenskapene, og en totalscore basert på disse. Her vektes sikkerhet med 50%. Foreldresiden tar utgangspunkt i ADAC sine poengsummer på de enkelte egenskapene, men vekter sikkerhet med 80%, fordi vi mener at det er det aller viktigste. Under finner du de 15 babystolene som har fått best resultater på både totalscore og sikkerhet totalt av alle ADAC-testene gjort siden 2020 (alle testene fra 2020 er sammenlignbare). Vær oppmerksom på at jo lavere poengsum, jo bedre resultat er det. Poengsum mellom 0,6-1,5 er betegnet som "veldig bra", og poengsum mellom 1,6-2,5 er betegnet som "bra". Det er verdt å merke seg at de aller fleste stolene som selges på markedet idag er svært trygge, da sikkerhetskravene i Europa allerede er svært strenge. Stolene under er de som har kommet helt til topps sikkerhetsmessig, men det betyr ikke at stoler som ikke er på listen ikke er sikre. Det er en lang liste med stoler som har fått betegnelsen "bra" fra ADAC. Du kan se den fullstendige testen til ADAC her. Merk at stoler som er utgått eller ikke selges i Norge er utelatt fra denne oversikten, vi har også valgt å utelate eldre stoler godkjent etter gammel sikkerhetsstandard ECE R44 (les mer om dette her).

De 15 beste og tryggeste babybilstolene i 2024

Oppdatert vår 2024 i henhold til ADACs oppdaterte test 21.05.2024.

1. Cybex Cloud T

Sikreste babystol noensinne!

 • Testvinner sammen med BeSafe iZi Go Modular X2 i-Size med iZi Modular base i ADAC høst-test 2023.
 • Beste sikkerhetsscore på 1 av alle babystoler testet siden 2015 sammen med Cybex Cloud Z2 (uten base).
 • Meget lang brukstid fra 45 - 87 cm

Cybex Cloud T er en rykende fersk nyhet fra Cybex. Cybex sine bilstoler har en historikk med meget gode resultater i ADAC sin bilstoltest - særlig på parameteret sikkerhet. Cybex Cloud T skuffer ikke, og i ADAC sin høst-test fra 2023 ble Cybex Cloud T kåret til testvinner sammen med BeSafe iZi Go Modular X2 i-Size med iZi Modular base. Den fikk også en sikkerhetsscore på 1, noe som er den beste poengsummen som kan oppnås, og er sammen med tidligere modell Cybex Cloud Z2 den sikreste babybilstolen noensinne testet av ADAC siden 2015. Det gode resultatet er basert på bruk av stolen uten base, og er gode nyheter for deg som ikke har iso-fix i bilen! Med base har stolen også en meget god sikkerhetsscore på 1,3 som er helt i toppsjiktet. En base gjør montering i hverdagen raskere og enklere, Base T er i tillegg roterbar og kan brukes med Cybex sin Sirona T småbarnstol etter hvert som barnet vokser.

Stolen er godkjent etter det strenge i-size regelverket og kan brukes helt fra fødsel (45 cm) og opp til barnet er hele 87 cm eller ca. 1 1/2 år, med en maksimalvekt på 13 kg. Dette er derfor blant babybilstolene med aller lengst brukstid. Det er anbefalt å bruke babybilstol så lenge som mulig, da dette er det sikreste, så at setet kan brukes helt til 87 cm er derfor en stor fordel (mange babybilstoler kan bare brukes til barnet er 75 cm). Bilstolen veier 4,9 kg og er ikke blant de letteste, men kan enkelt klikkes av den roterende basen og brukes som del av et reisesystem på Cybex sine barnevogner om man ønsker. En unik fordel med Cybex Cloud stolene er at de kan lenes i en hvilestilling når stolen brukes utenfor bilen, og gjør den dermed bedre egnet til å brukes også utenfor bilen i kortere perioder. Cybex Cloud T inneholder i tillegg ingen skadelige stoffer, er ergonomisk og god for barnet å sitte i, og er enkel å rengjøre og vedlikeholde. Et pluss er at den også finnes i utrolig mange forskjellige farger, mønstre og design i ekte Cybex-stil!

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,1 (1,7*)
 • Sikkerhet: 1 (1,3*)
 • Brukervennlighet: 3 (2,2*)
 • Ergonomi: 1,7 (1,9*)
 • Uønsketde stoffer: 1 (1*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,4 (2,4*)

*testresultat med base (Cybex Base T)

Testet ADAC Høst 2023 - Foreldresiden samlepoengsum 1,235 (med Base T 1,405)

Cybex Cloud T kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, og Luksusbaby her .

2. BeSafe iZi Go Modular X2 i-Size + iZi Modular i-Size Base

 • Testvinner sammen med Cybex Cloud T med Base T i ADAC høst-test 2023.
 • Beste sikkerhetsscore med base (sammen med Cybex Cloud T) i ADAC høst-test 2023.

BeSafe iZi Go Modular X2 i-Size er en oppgradert versjon av den første bilstolen i BeSafe's populære iZi Modular-konsept. iZi Modular-konseptet inkluderer en baby-bilstol (BeSafe iZi Go Modular X2), en småbarnstol (BeSafe iZi Modular X1) og en ISOfix-base (BeSafe iZi Modular) som er kompatibel med begge bilstolene.

BeSafe iZi Go Modular X2 med iZi Modular base er en meget trygg stol og ble kåret til testvinner av babystoler (sammen med Cybex Cloud T med base) i ADAC sin høsttest 2023. Både med og uten base scorer stolen 1,3 i sikerhet, noe som er meget, meget godt! Stolen kan brukes fra fødsel og frem til ca 1 års alder (40-75 cm).

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,1 (1,7*)
 • Sikkerhet: 1,3 (1,3*)
 • Brukervennlighet: 2,8 (2*)
 • Ergonomi: 1,9 (2,2*)
 • Uønskede stoffer: 1 (1*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,3 (2,3*)

*testresultat med base (BeSafe iZi Modular i-size base)

Testet ADAC høst 2023 - Foreldresiden samlepoengsum 1,4 med base (1,46 uten base).

BeSafe iZi Go Modular X2 med iZi Modular i-size base kan kjøpes hos Mimmis her, Den lille barnebutikken her, Jollyroom her, Babyshop her, Lekmer her.

3. Maxi-Cosi CabrioFix i-size

Et trygt og godt budsjettvalg!

Maxi-Cosi CabrioFix i-Size har fått en sikkerhetsscore fra ADAC på 1,3 uten base og 1,5 med base, og er dermed svært trygg enten du har isofix i bilen eller ikke. I svenske Råd og Røn sin store test av bilstoler 2022 gjorde setet det godt på de fleste parametere og fikk en svært god totalscore på 75. Maxi-Cosi Cabriofix fikk videre svært gode resultater på sikkerhet og hhv en 3. plass uten base og en  6. plass med base i Forbrukerrådets test av babybilstoler 2022. Stolen har lavt innhold av uønskede stoffer, og har avtagbare og vaskbare trekk. På bare 3,2 kilo er stolen i tillegg svært lett, og enkel å bære med seg inn og ut av bilen. Sammen med Cybex Cloud Z er den testens mest ergonomiske bilstol. Stolen koster i underkant av 2000 kr og er et skikkelig godt kjøp, som ikke kompromisser på sikkerhet!

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,8 (1,7*)
 • Sikkerhet: 1,3 (1,5*)
 • Brukervennlighet: 2,5 (1,9*)
 • Ergonomi: 1,6 (1,8*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,9 (1,9*)

*med CabrioFix i-Size Base

Maxi-Cosi CabrioFix kan kjøpes hos Den Lille barnebutikken her, Jollyroom her, Babyshop her, Lekmer her.

4. Joie i-snug 2 + i-Base Advance

 • Testvinner totalscore ADAC vår-test 2023
 • Testens letteste på 3,2 kg sammen med Maxi Cosi Cabriofix i-size.
 • Beste sikkerhetsscore ADAC vår-test 2023
 • Meget prisvennlig

Joie i-Snug 2 er en ny og forbedret versjon av Joie i-Snug, og er et meget trygt sete med en ADAC-score på 1,5 i sikkerhet (både med og uten bruk av base  i-Base Advance). Setet er i tillegg blant det letteste på markedet med en vekt på kun 3,25 kg. Setet har en avtagbar spedbarnpute og justerbar nakkestøtte for å kunne tilpasses til barnet som vokser. Det har også en vannavstøtende solskjerm med UPF 50+. I kombinasjon med basen i-Base Encore kan Joie i-Snug 2 rotere 90 grader for å enkelt ta barnet inn og ut av bilen (merk at sikkerhetstesten er basert på bruk av setet med annen base, i-Base Advance). Med avtakbare, maskinvaskbare trekk og et ergonomisk bærehandtak, er setet praktisk og enkelt å bruke. Den buede basen kan brukes til å vugge babyen, og setet kan vokse med barnet ditt fra fødsel til 4 år som del av Encore Spinning System. Setet kan brukes på alle Joie sine barnevogner som en del av et reisesystem.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,7 (2,0*)
 • Sikkerhet: 1,5 (1,5*)
 • Brukervennlighet: 2 (2,5*)
 • Ergonomi: 2 (2,0*)
 • Uønsketde stoffer: 1 (1*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,5 (1,5*)

Testresultatene er ved bruk av base i-Base advance, resultatene med "*" er testresultat uten base

(Testet ADAC Vår 2023 - Foreldresiden samlepoengsum 1,55)

Joie i-Snug 2 kan kjøpes hos Jollyroom her.

5. Cybex Cloud G i-size

Cybex Cloud G er en trygg og brukervennlig bilstol som skiller seg ut med muligheten til å legge barnet tilnærmet flatt ved bruk utenfor bilen. Dette er enfunksjonalitet som er praktisk ved bruk på barnevognen, eller om du tar med en sovende baby inn i bilstolen for åsove videre. Stolen kan brukes fra fødsel og opp til barnet er ca 87 cm eog er dermed en babybilstol med lang brukstid.  Den er kompatibel med Base Z2 (selges separat) for enkel og sikker installasjon, og har oppnådd meget gode resulater på sikkerhet både med og uten base (se detaljerte resultater under).

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,0 (1,8*)
 • Sikkerhet: 1,5 (1,7*)
 • Brukervennlighet: 2,6 (1,9*)
 • Ergonomi: 1,5 (1,6*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,3 (2,5*)

*Testresultat med Cybex Base G

(Testet av ADAC våren 2024)

Cybex Cloud G kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, og Kjøpbarnevogn.no her.

6. Lionelo Astrid i-size

Lionelo Astrid er en pålitelig og sikker bilstol med svært gode testresultater i ADAC-testen, og scoret best i sin klasse på sikkerhet av alle babybilstolene testet av ADAC våren 2024. Stolen kan brukes fra fødsel (40 cm) og opp til barnet er ca 87 cm, og er dermed en babystol med svært lang brukstid. Stolen er kompatibel med i-Size base (selges separat) for enkel og sikker installasjon, og har oppnådd gode resultater på sikkerhet montert både med og uten base.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,2 (1,8*)
 • Sikkerhet: 1,4 (1,5*)
 • Brukervennlighet: 3 (2,3*)
 • Ergonomi: 1,7 (1,7*)
 • Uønskede stoffer: 2 (2*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,7 (2,7*)

*Testresultat med Astrid i-size base

(Testet av ADAC våren 2024)

Lionelo Astrid i-Size kan kjøpes hos Pinkorblue.no her.

7. Cybex Aton B2 i-size + Base one

 • Meget prisvennlg sete
 • Meget lang brukstid fra 45 - 87 cm

Cybex Aton B2 er en oppdatert versjon av Cybex Aton B og er sammen med Maxi Cosi Cabriofix den stolen som gjorde det aller best på ADAC sin 2022-test av bilstoler. Med en totalscore på 1,7 og sikkerhetsscore på 1,6 brukt med Base One er den en svært trygg stol. I svenske Råd og Røn sin store test av bilstoler 2022 gjorde setet det svært godt på alle parametere og fikk en totalscore på 77, og anbefalt som "Bra kjøp", og i norske Forbrukerrådets test av babybilstoler 2022 kom Cybex Aton B2 på en god 5. plass både med og uten base og med svært gode resutater på sikkerhet. Stolen har en fin kalesje som beskytter barnet mot sol og vind. Med en vekt på bare 3,9 kg er stolen lett å bære med seg inn og ut av bil. Stolen har en justerbar nakkestøtte i 11 trinn, som gjør det enkelt å tilpasse stolen det voksende barnet. Det følger også med et avtagbart nyfødtinnlegg for de minste barna. Stolen kan brukes som del av et reisesystem på alle Cybex barnevogner, samt andre utvalgte merker. Aton B2 finnes i fire lekre farger.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,9 (1,7*)
 • Sikkerhet: 1,7 (1,6*)
 • Brukervennlighet: 2,2 (1,8*)
 • Ergonomi: 1,7 (1,9*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,0 (2,0*)

*med Base One

(Testet ADAC vår 2022)

Cybex Aton B2 kan kjøpes hos Den lille barnebutikken her, Jollyroom her, Kjøpbarnevogn.no her.

8. Maxi-Cosi Pebble 360 Pro2

Maxi-Cosi Pebble 360 Pro2 kan brukes fra fødsel (40 cm) og opp til barnet er ca. 87 cm, noe som gir denne babybilstolen svært lang brukstid. Stolen kan brukes både med og uten base (FamilyFix 360-basen), og har oppnådd gode sikkerhetsresultater av ADAC testet både med og uten basen.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,2 (2,2*)
 • Sikkerhet: 1,5 (1,7*)
 • Brukervennlighet: 2,8 (2,8*)
 • Ergonomi: 2,0 (2,1*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,3 (2,3*)

*Testresultat med Maxi-Cosi FamilyFix 360-base

(Testet av ADAC våren 2024)

Maxi-Cosi Pebble 360 Pro2 kan kjøpes hos Kjøpbarnevogn.no her.

9. Nuna Pipa Urbn

Nuna Pipa Urbn er en unik nyhet innenfor bilstolkategorien, da denne er den første bilstolen som festes med isofix uten bruk av base. Denne unike funksjonen gjør at bilstolen er superenkel å flytte mellom biler, til taxi og fra bilen til vognen. Med en vekt på bare 3,3 kg er den også blant de letteste bilstolene. Med stor kalesje og dreamdrape er du også sikret babyen en lun og behagelig lur på farten. Stolen fikk beste score av ADAC i sin klasse vår 2024.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,6
 • Sikkerhet: 1,6
 • Brukervennlighet: 1,6
 • Ergonomi: 1,6
 • Uønskede stoffer: 2,5
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,9

(Testet ADAC Vår 2024)

Finn beste pris på Nuna Pipa Urbn under:

10. Nuna Arra Next + Base Next

Nuna Arra next er en sikker og ikke minst lekker babybilstol som er en del av Nuna's smarte modulsystem. Setet  klikkes enkelt på Nuna Base Next isofix-base, som også kan brukes til Nunas småbarnstol. Stolen kan brukes fra barnet er 40 cm til 85 cm, og høyden på selen kan lett og raskt justeres for å passe til barnets vekst. Setet kan justeres i en mer liggende posisjon for bedre komfort for barnet. Stolen er kun 3,5 kg og dermed lett å bære med seg. Bilstolen festes eksklusivt med Isofix, og det er ikke mulig å installere den med bilens sikkerhetsbelte.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,8
 • Sikkerhet: 1,7
 • Brukervennlighet: 1,8
 • Ergonomi: 2,1
 • Uønskede stoffer: 1
 • Vedlikehold og rengjøring: 2

(Testet ADAC Vår 2023)

Nuna Arra Next kan kjøpes hos Jollyroom her.

11. Nuna Pipa Next + Pipa Next Base

Nuna sitt Pipa Next babysete er både et veldig lekkert og trygt barnesete som fikk 1,6 i totalscore i ADACs svært strenge bilstol-test (merk at det gode resultatet er basert på bilstolen sammen med "Pipa Next basen", og ikke "Next base"), og en 3. plass i FDM.dk’s (Danmarks største interesseorganisasjon for bileiere) bilstoltest fra nyfødt opp til 3 år 2020. I svenske Råd og Røn sin store test av bilstoler 2022 gjorde setet det godt på alle parametere og fikk en totalscore på 75. Setet har også lenge vært anbefalt av det norske Forbrukerrådet på bakgrunn av de gode resultatene i ADAC-testen. I 2022 har Forbrukerrådet gjort sin egen test av babybilstoler, og Nuna Pipa Next gjør det også svært godt her med 7,5 poeng (med base) og særlig gode resultater på frontkollisjon. Setet kan festes både med Isofix-base eller med bilens egne belter, men merk at de gode testresultatene er basert på feste med Pipa Next Basen (og ikke Next Base). Høyden på selene kan justeres raskt og enkelt til det voksende barnet. Denne stolen er en del av Nuna sitt Next system der samme basen kan brukes til flere ulike seter (babykrybbe, babystol og småbarnsstolen til Nuna), samt på Nuna sine barnevogner som en del av et reisesystem. Next basen er roterende, noe som gjør det enkelt å ta barnet inn og ut av bilsetet. Finnes i 4 ulike lekre farger/gråtoner.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,8 (2,0*)
 • Sikkerhet: 1,8 (1,6*)
 • Brukervennlighet: 1,7 (2,4*)
 • Ergonomi: 2,1 (2,0*)
 • Uønskede stoffer: 1 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,5 (1,5*)

*testresultat uten base

(Testet ADAC 2020 - Samlepoengsum Foreldresiden 1,76)

Nuna Pipa Next kan kjøpes hos Jollyroom her.

12. Maxi-Cosi Pebble 360 Pro

Maxi-Cosi Pebble 360 pro er et meget sikkert babysete som har fått gode resultater på sikerhet i ADACs strenge test. Den nye 360-serien til Maxi-Cosi skiller seg tydelig ut fra andre bilstoler på markedet med deres nyskapende "slide-tech"-teknologi, der basen - som kan brukes på både babybilstolen og småbarnsstolen - både kan roteres og trekkes ut av bilen. Dette gjør det betydelig lettere å ta barnet og stolen inn og ut av bilen, og gjør denne stolen helt unik. Ryggstøtten kan også justeres i en flatere posisjon for å gjøre det mer komfortabelt for barnet. Stolen har meget lang brukstid fra nyfødt (40 cm) til hele 87cm. Bilstolen er også godkjent for bruk på visse flyselskaper, men det er viktig at du sjekker dette med flyselskapet når du bestiller flyreisen for å forsikre deg om at barnesetet kan brukes om bord.

Maxi-Cosi Pebble 360 pro er et sikkert og godt barnesete som har fått meget gode resultater på flere av underpunktene i ADAC-testen, særlig på sikkerhet, setet fikk imidlertid en dårlig totalscore på grunn av innhold av uønskede stoffer.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 4,6 (4,6*)
 • Sikkerhet: 1,5 (1,7*)
 • Brukervennlighet: 2,8 (2,9*)
 • Ergonomi: 2,0 (2,1*)
 • Uønskede stoffer: 4,6 (4,6*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,3 (2,3*)

*testresultat med base

(Testet ADAC 2023)

Maxi-Cosi Pebble 360 Pro kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, Kjopbarnevogn.no her.

13. Britax Römer Baby-Safe 5Z2

Britax Römer Baby-Safe 5Z2 kan brukes fra nyfødt (40 cm) og opp til ca 15 mnd (85 cm, 13 kg). Stolen er lett i vekt (3,9 kg), og med roterbar base (valgfritt tilbehør: Flex Base 5Z) er den enkel både å bære med seg og å ta barnet inn og ut av bilen (merk at resultatene fra ADAC er basert på bruk av stolen uten base, se detaljerte resultater under). Ergo Recline-funksjonen tillater en flatere og sunnere sovestilling for babyen, støtter ryggradens utvikling og sørger for at luftveiene holdes åpne. Overgangen mellom oppreist og tilbakelent posisjon kan gjøres med én hånd, og stolen kan brukes både i og utenfor bilen. Stolen har også stor solskjerm som beskytter godt. BABY-SAFE 5Z2 er kompatibel som et reisesystem med Britax Römer-vogner og andre ledende merker.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,5 (2,4*)
 • Sikkerhet: 1,8 (2,2*)
 • Brukervennlighet: 3 (2,7*)
 • Ergonomi: 1,6 (1,8*)
 • Uønskede stoffer: 1,6 (1,6*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,2 (2,2*)

*Resultater med Flex Base 5Z

(Testet ADAC høst 2023)

Britax Römer Baby-Safe 5Z2 kan kjøpes hos Mimmis her, Den Lille Barnebutikken her.

14. ABC Design Tulip

Tulip babybilstol fra ABC-design er en trygg og god bilstol til en meget god pris. Setet kan brukes opp til barnet er 85 cm og har således lang brukstid. ADAC-testen har det fått gode resultater, og særlig strålende resultater på under-temaet ergonomi (1,6).Setet kan monteres med bilens belter, brukes på base eller som en del av et reisesystem på ABC-design sine barnevogner.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,2
 • Sikkerhet: 2,1
 • Brukervennlighet: 2,5
 • Ergonomi: 1,6
 • Uønskede stoffer: 1
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,3

(Testet ADAC 2020)

ABC Design Tulip kan kjøpes hos Jollyroom her.

Nyttig tilbehør til bilstolen

Når man har kjøpt en bilstol og eventuelt tilhørende base, har man det aller viktigste på plass for en trygg kjøretur med barnet. Men det kan være noen ting som kan være praktisk å ha i tillegg, særlig om dere kjører med barnet ofte.

 • Bilstolpose: En bilstolpose er veldig god å ha om dere har en kald bil eller bil som bruker lang tid på å varmes opp. Det er også nyttig om barnet skal bæres i bilstolen utenfor bilen. Det er ikke anbefalt at barn (eller voksne for den saks skyld!) har på seg tykk bekledning i bil, fordi det vil forhindre setebeltet å sitte tett på kroppen, og øker sannsynligheten for alvorlig skade ved en ulykke. En bilstolpose løser dette problemet ved at barnet kan ha tynne klær inni posen og beltene tett til kroppen, mens posen ligger god og varm på toppen. En bilstolpose kan også brukes som vognpose. De er ofte litt mindre enn vanlige vognposer og passer godt i mindre vognbager. Sjekk f.eks ut Easygrow Ferd Mini til vinterbruk, og Easygrow Lyng bilstolpose til bruk på vår og høst. Begge posene har universal borrelåsåpning i rygg som gjør at de passer alle bilstoler og barnevogner, og at de raskt kan flyttes mellom bilstol og vogn - noe som gjør at du kun behøver én pose. Se også utvalget av bilstolposer hos Mimmis, Den Lille Barnebutikken og Jollyroom. Merk at ikke alle bilstolposer som selges er kollisjonstestet eller har non-lock glidelås for rask åpning slik bilstolposene fra Voksi og Easygrow har.
 • Solskjerming: Solskjermer er veldig praktisk å ha på bakrutene så barnet ikke blendes av solen. Det finnes mange ulike, både enkle svarte, og mer morsomme med figurer o.l. En solskjerm er en billig investering for en behagelig reise for barnet ditt. Mimmis.no har flere ulike varianter med smarte festemåter. Du finner også flere ulike hos Den lille Barnebutikken. Jollyroom har et godt utvalg av mer morsomme og fargerike  solskjermer til bil.
 • "Barn-i-bilen"-skilt: Absolutt ikke en nødvendighet, men mange synes det kan være fint å informere andre bilister om at man har barn i bilen og at man bør opptre ekstra varsomt. Dersom man skulle være så uheldig å kollidere kan det også være en fordel at de som kommer til stedet ser at det er barn i bilen, da små barn kan være vanskeligere å oppdage i en bil. Sjekk ut dette "Baby-on-board"-skiltet fra Carena.
 • Beltesamler: En beltesamler er en billig og fin ekstra sikkerhet som forhindrer at beltene sklir av barnet eller at barnet tar vekk beltet selv.
 • Baksetespeil: Et baksetespeil er praktisk å ha da det gjør at du kan se barnet ditt i speilet mens du kjører.
 • Bilsetebeskytter: En bilsetebeskytter er en slags trekk som beskytter bilsetet for skitne barneføtter og gris.
 • Luftinnlegg for bilstol: Et luftinnlegg til bilstol kan være praktisk å ha i de varme sommermånedene. Innlegget er laget i pustende materiale som sikrer at barnet ikke blir svett.
 • Insektsnett og regntrekk til bilstol: Dersom man bruker bilstolen mye ute og på barnevognen som et reisesystem, kan det være praktisk med regntrekk og insektsnett til bilstolen, men har du stolen mest i bilen er ikke dette noe du vil ha særlig bruk for.