Baby

Bilstol Baby: Best i Test 2022 (De 15 Beste)

Å velge en trygg babybilstol er en av de viktigste valgene vi gjør. Velg en bilstol som er grundig sikkerhetstestet så du kan være trygg på veien. Under har vi samlet de 15 beste og tryggeste bilstolene til baby.

(Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Babyshop, Mimmis og Jollyroom)

Hva er en babybilstol?

Dette er den første stolen babyen har, og typisk den du tar med babyen hjem fra sykehuset i. Denne stolen brukes i relativt kort tid, fram til barnet er rundt 12-15 mnd. Dette avhenger både av vekt og lengde på barnet, og om barnet kan sitte selv. 

Montering: Babystoler kan festes enten ved hjelp av en iso-fix base eller med beltene som allerede er i bilen. Begge metodene er like trygge, så lenge man har montert setet riktig. En iso-fix base har ofte lavere risiko for feilmontering. En babystol skal alltid monteres bakovervendt.

Brukstid: Babystoler gir veldig god beskyttelse, og det er anbefalt å bruke babystolen så lenge som mulig, helt til barnet har vokst ut av den. Altså når barnet har nådd vekt- eller høyde-begrensningene for stolen (disse begrensningene avhenger av om stolen er i-size godkjent eller R44 godkjent). Hvis stolen er godkjent i henhold til R44 har setet en maksimumsvekt som ikke må overskrides. Dersom stolen er godkjent i henhold til i-size har setet en maksimumshøyde som ikke må overskrides. Det er allikevel slik at det kan være nødvendig å bytte bilstol før babyen har nådd maksimumsvekten eller maksimumshøyden, da mange babyer vokser ut av setet før dette. Når hodet til babyen er rett under (ca. 2 cm) det høyeste punktet på skallet på barnestolen er stolen for liten. Det er anbefalt å bytte stol litt før babyen når dette punktet. Sjekk også at skulderbeltene på stolen ligger i linje med babyen skuldre. Når skulderbeltene går nedenfor babyens skuldre betyr det også at stolen er for liten. Det er også noen babyer som ikke liker å sitte i babystolen sin, og man kan da vurdere å bytte til småbarnsstol gitt at babyen er stor nok for en slik. Man kan da vurdere å bytte tidligst når barnet kan sitte selv. Dette er fordi småbarnsstoler er rettere i ryggen og gir mindre støtte og stabilitet til babyen. Det er da viktig å sjekke at barnet oppfyller minimumskravene for vekt eller høyde for det aktuelle setet. 

Det finnes småbarnsstoler som kan brukes fra nyfødt og helt opp til 18 kg, noe som virker både økonomisk og praktisk. Dessverre er det anbefalt å styre unna disse da ordentlige babystoler er vist å gi den beste beskyttelsen

Husk å alltid skru av kollisjonspute/airbag dersom du skal montere en babystol foran en kollisjonspute. 

Andre typer bilseter:

 • Babykrybber: Dette er en løsning for premature babyer, og er noe de færreste har behov for å kjøpe. Babykrybber skal kun brukes når det er behov for det, f.eks. premature barn som av medisinske årsaker ikke kan sitte i babystol. Trygg trafikk anbefaler å bruke babystol fremfor babykrybbe dersom mulig. Les mer om babykrybber og hvilken som er best i test her
 • Småbarnsstol: Når babyen har vokst ut av babystolen i 12-15 måneders alderen må du bytte til en småbarnsstol. Denne kan brukes fra barnet er ca. 6 mnd. og opp til 4-6 år, avhengig av barnets høyde og vekt. Det er, i likhet med babystolen, anbefalt at man bruker denne så lenge som mulig. Det finnes tre ulike varianter av småbarnsstoler; bakovervendte, fremovervendte og kombistoler som kan vendes begge veier. Det er alltid anbefalt å montere småbarnsstoler bakovervendt. Det finnes også noen småbarnsstoler som kan brukes fra fødsel, det er imidlertid alltid anbefalt å bruke babystoler til de minste barna, da dette er det tryggeste. Les mer om småbarnsstoler og hvilke som er best i test her.

Les mer om bilstoler i vår store bilstol-guide.

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe bilstol?

Det aller viktigste når man skal kjøpe en bilstol er nok sikkerheten. Alle stoler som selges i EU og Norge må være godkjent etter enten R-44.04 eller R-129 (i-size)-regelverket. Dette er strenge regelverk, og skal sikre trygghet for forbruker. Allikevel er noen stoler sikrere enn andre, men det er ikke nødvendigvis prisen på stolen som bestemmer sikkerheten. En billig stol kan være like sikker eller sikrere enn en dyrere stol. Med en dyrere stol får man gjerne flere funksjoner, dyrere materialer og enklere montering. I testen nedenfor går vi igjennom de sikreste babystolene på markedet. Andre ting man bør tenke på når man skal velge bilstol kan være:

 • Passer setet i bilen din? Det er ikke slik at alle bilstoler passer i alle biler. Sjekk først om du har iso-fix i bilen eller om du må ha et sete som kan monteres med belter. Andre ting som påvirker om setet passer kan være størrelse på setet i forhold til bilen og vinkelen på bilsetene. De fleste bilstolmerker har egne oversikter over hvilke biler setene passer i. Vi har samlet denne informasjonen for hver enkelt stol vi skriver om under i en egen detaljert artikkel om hver stol.
 • Hvor lett er setet å montere? Noen seter er enklere enn andre å montere, dette kan ha noe å si for sikkerheten, fordi det er viktig at man installerer rett. Stoler på base har ofte lavere risiko for feilmontering, da du kun monterer basen en gang og etter det klikker du bare på stolen når du skal ha den inn og ut. Setene i testen under er vurdert til å være enkle å installere, selv om hovedvektingen i testen er kollisjonssikkerhet.
 • Vurder hva du skal ha plass til: Skal du ha plass til flere stoler i baksetet? Eller er du avhengig av at det også er plass til at noen kan sitte i setet i midten? Da er det lurt å velge en bilstol som ikke tar så mye plass. De fleste bilstoler vil uansett ta en del plass, men noen er enklere å kombinere med flere bilstoler i baksetet. Skal du ha plass til 3 bilstoler bak i bilen, bør du prøve alle bilstolene ved siden av hverandre for å se at det går. Tenk også på at du skal kunne klare å feste barnet i stolen - en beltestol trenger for eksempel plass til å få hånden ned der setebeltet festes.
 • Materialer og hvor enkelt det er å rengjøre: Bilseter kan ha behov for en vask i ny og ne. Da kan det være praktisk å velge et sete med vaskbare trekk. Setene i testen under er alle vurdert til å være relativt enkle å rengjøre.
 • Barnevognkompatibilitet: Har dere lyst til å ha en bilstol som også kan brukes på barnevognen som en del av et reisesystem? Da er det lurt å sjekke at bilstolen dere velger kan brukes på understellet på vogna dere har bestemt dere for (med adapter).  Dette er en praktisk løsning dersom du f.eks. skal kjøre en tur på butikken og vil ha med babyen uten å måtte ha med hele vogna. Da behøver du bare å ha med understellet til vognen og klikke bilstolen rett på!
 • Modul-basert base: Noen bilsete-produsenter har modulbaserte serier der flere bilstoler kan brukes på samme base. På denne måten slipper du å kjøpe ny base når dere må bytte til større småbarnsstol.
 • Roterbar base: Noen bilstoler har roterbar base. Dette er veldig praktisk når man skal ha barnet inn og ut av bilen. En slik base kan roteres slik at du kan vende setet ut mot deg mens du fester barnet, og så rotere det tilbake i bakovervent stilling når barnet er festet godt. Dette er spesielt praktisk i biler med dører som åpnes bakover (f.eks. BMW i3). En roterbar base er ofte litt dyrere enn en vanlig base.
 • Kjemikalier: Undersøk om stolen har uønskede kjemikalier. Noen barnestoler har uønskede kjemikalier (flammehemmere og ftalater) i materialene som er brukt. Det behøver nødvendigvis ikke å være et stort problem, men det kan være nyttig å tenke igjennom om dette er viktig for deg å unngå. Hvis man skal bruke stolen mye og vet at barnet vil sitte med bar hud mot stolen, kan det være en grunn til å unngå stoler med uønskede kjemikalier. Men dersom stolen skal brukes lite, eller barnet alltid vil ha klær eller bilstolpose imellom, trenger ikke disse kjemikaliene å ha noen stor betydning. Vær klar over at de kjemikaliene som brukes i bilstoler ikke er forbudte, noe som betyr at fagmyndighetene ikke har vurdert at de har en høy skaderisiko. Å ønske å unngå disse kjemikaliene er derfor fra et føre-var-prinsipp. Alle stolene i denne testen har et svært lavt nivå av uønskede stoffer.
 • Sjekk vekten på stolen: Dersom du skal ha en babystol du tenker å ta mye inn og ut av bilen kan det være nyttig å velge en stol som ikke veier så mye


Om testen

Det utføres en stor europeisk bilstoltest hvert år, ofte kalt ADAC-testen. Testen er et samarbeid mellom ADAC og ICRT. ADAC er Tysklands og Europas største forbund for bilister. ICRT (International Consumer & Research Testing) er en global samarbeidsavtale mellom over 40 forbrukerorganisasjoner dedikert til forbrukerforskning og -testing. Det gjøres også en test kalt Plus-testen i Sverige, men denne testen gjøres kun på småbarnsstoler og ikke babystoler. NAF gjør også fra tid til annen tester av bilstoler, men da på et mye mindre utvalg enn det du finner i ADAC-testen, og sammenligningene blir dermed ikke like gode. Norske Forbrukerrådet gir også anbefalinger basert på ADAC-testene. Du kan lese mer om testing av bilstoler her

Under finner du de 15 babystolene som har fått best resultater på både totalscore og sikkerhet totalt av alle ADAC-testene gjort siden 2015. Vær oppmerksom på at jo lavere poengsum, jo bedre resultat er det. Poengsum mellom 0,6-1,5 er betegnet som "veldig bra", og poengsum mellom 1,6-2,5 er betegnet som "bra". Det er verdt å merke seg at de aller fleste stolene som selges på markedet idag er svært trygge, da sikkerhetskravene i Europa allerede er svært strenge. Stolene under er de som har kommet helt til topps sikkerhetsmessig, men det betyr ikke at stoler som ikke er på listen ikke er sikre. Det er en lang liste med stoler som har fått betegnelsen "bra" fra ADAC. Du kan se den fullstendige testen til ADAC her. Merk at stoler som ikke selges lengre eller ikke selges i Norge er utelatt fra denne oversikten.

De 15 beste og tryggeste babybilstolene i 2022

1. SilverCross Dream + Dream i-Size Base

TESTVINNER!

Testvinneren Silver Cross Dream

SilverCross sin Dream babystol er, med en totalscore på 1,5, det babysetet med aller best testresultat av alle stolene ADAC har testet siden 2015, (og den eneste babybilstolen som selges i Norge med totalscore under 1,6 betegnet som "veldig bra"), og er anbefalt av det norske forbrukerrådet på grunn av sine spesielt gode resultater i ADAC-testen. Bilsetet har også vunnet Best i test «Bilstoler fra nyfødt opp til 3 år» 2020 i FDM.dk (danmarks største interesseorganisasjon for bileiere)  og Best i test på Tænk.dk (Det danske forbrukerrådet) i 2020. Det er med andre ord et veldig trygt og godt sete, og kan brukes både med Dream i-size isofix-base eller festes rett i bilen med bilens egne belter (merk at de gode testresultatene er basert på at setet er festet med Dream i-Size basen). Barnesetet vokser sammen med barnet og kan brukes til barnet er omtrent 1,5 år (85 cm). Spedbarnsinnlegget som følger med stolen er laget i et antibakterielt og allergivennlig bambus-tekstil med god pusteevne. Stolen har også en smart justerbar nakkestøtte og ryggstøtte som gjør at du kan tilpasse stolen til din baby. UV-kalesje følger med. Bilstolen kan brukes direkte på Silver Cross sine barnevogner som et reisesystem. Setet finnes kun i en farge. Setet er godkjent etter i-Size-standarden.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,5 (2*)
 • Sikkerhet: 1,3 (1,3*)
 • Brukervennlighet: 1,7 (2,8*)
 • Ergonomi: 2,0 (1,8*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,0 (2,0*)

*testresultat uten base

Les mer om testen av Silver Cross Dream her.

Kjøp SilverCross Dream hos Jollyroom her. Kjøp SilverCross Dream hos Mimmis her.

 

2. Cybex Aton 5 barnesete + Aton Base 2

Testens sikreste med og uten base

Cybex Aton 5

Cybex sin Aton 5 babystol er testens sikreste både ved montering uten base (ADAC-score 1,3) og ved montering med base (ADAC-score 1,1)! Dette er det eneste babysetet i ADAC sine tester som har fått så god score på sikkerhet. Dette er dermed et svært godt valg både dersom dere har bil uten isofix og må ha et sete uten base, eller dere har isofix-fester i bilen og kan bruke base. Setet er lett i vekt og enkelt å bære med seg. Setet er også ifølge produsenten et godt valg også for veldig små nyfødte og fortidligfødte og tilpasser seg det voksende barnet. Setet er også kåret «Best i test» av Råd & Røn 2017 , fått 5 stjerner (meget god) i FDM.dk's (danmarks største interesseorganisasjon for bileiere) bilstoltest i 2017, og er anbefalt av det norske Forbrukerrådet. Bilsetet finnes i mange ulike farger!

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,6 (1,7*)
 • Sikkerhet: 1,3 (1,1*)
 • Brukervennlighet: 2,0 (2,4*)
 • Ergonomi: 2,0 (2,1*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,7 (1,7*)

*testresultat med base (Aton base 2)

Les mer om testen av Cybex Aton 5 her.

Kjøp Cybex Aton 5 hos Babyshop her. Kjøp Cybex Aton 5 hos Jollyroom her.

3. Cybex Aton M i-Size & Base M i-Size  

Cybex Aton M

Cybex sitt Aton M bilsete er et svært godt og trygt bilsete som kan monteres både med Cybex M i-size isofix-base eller rett i bilen med bilens egne belter (merk at de gode testresultatene er basert på bruk av bilstolen montert med iso-fix basen). Med en ADAC-score på 1,3 på sikkerhet er det like trygt som testvinneren fra Silver Cross. Cybex Aton M + Base M har også fått 5 stjerner (meget godt) i FDM.dk's stoler bilstoltest fra 2017. Barnesetet er godkjent etter i-size-standarden. Bilstolen vokser med barnet og tilpasses enkelt barnets størrelse. Den har et avtagbart babyinnlegg som gjør at sittevinkelen kan reduseres slik at nyfødte kan ligge så flatt som mulig, og reduserer risikoen for at barnets hode faller fremover. Den justerbare nakkestøtten kan settes i elleve ulike posisjoner og beltet tilpasser seg nakketstøttens posisjon slik at man alltid kan være trygg på at beltet er rett justert etter barnets lengde. Setet er ansett som et trygt valg av det norske forbukerrådet.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,6 (1,8*)
 • Sikkerhet: 1,3 (1,7*)
 • Brukervennlighet: 1,8 (2,1*)
 • Ergonomi: 1,8 (1,6*)
 • Uønskede stoffer: 1,7 (1,7*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,0 (2,0*)

*testresultat uten base

Les mer om testen av Cybex Aton M her.

Kjøp Cybex Aton M hos Babyshop her. Kjøp Cybex Aton M hos Jollyroom her.

4. Peg Perego Primo Viaggio i-Size + i-Size Base

Peg Perego Primo Viaggio i-Size er et fint babysete med lang brukstid da det kan brukes fra barnet er 40 cm, med medfølgende babyinnsett, til 87 cm (omtrent 15 mnd). Stolen kommer i tre fine farger, har et justerbart solseil med UV-beskyttelse og vaskbare trekk. Med svært gode resultater på både sikkerhet, brukervennlighet, ergonomi og uønskede stoffer, er denne stolen et godt og trygt valg for den lille. Isofix-base følger med stolen, men den kan også festes i bilen uten basen, med belter. Merk at de gode resultatene er med basen.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,6
 • Sikkerhet: 1,4
 • Brukervennlighet: 1,8
 • Ergonomi: 1,9
 • Uønskede stoffer: 2,2
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,8

Kjøp Peg Perego Primo Viaggio i-Size med base hos Pinkorblue her.

5. Britax Römer Baby-Safe 2 i-Size + i-Size Base

Britax Römer sitt Baby-Safe 2 i-Size sete er et sete som har fått svært gode resultater på sikkerhet (1,3 ADAC score), og en god totalscore på 1,7 (merk at de gode resultatene er ved bruk sammen med i-Size basen). Setet er anbefalt av det norske forbrukerrådet på grunn av sine spesielt gode resultater i ADAC-testen, og har også fått 5 stjerner (meget godt) i FDM.dk's store bilstoltest fra 2018. Setet ble også testet i 2021 av NAF, og fikk der en delt 6.plass og gode skussmål på sidekollisjon og brukervennlighet. Det fikk imidlertid noe dårligere resultater for frontkollisjon. Setet finnes i flere ulike farger og kan blant annet brukes rett på Britax Smile 3 barnevogn uten bruk av adapter. Setet har et avtagbart nyfødt-innlegg og en enkel justering bak fra liggende til sittende stilling, slik at du enkelt kan justere setet til det voksende barnet.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,7 (1,8*)
 • Sikkerhet: 1,3 (1,5*)
 • Enkelhet  i bruk: 2,1 (2,2*)
 • Ergonomi: 2,0 (1,7*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,9 (1,9*)

*testresultat uten base

Kjøp Britax Römer Baby-Safe 2 i-size hos Mimmis her.

6. Cybex Cloud Z i-Size

Testens mest ergonomiske

Cybex Cloud Z - Her i Dj Khaled utførelse

Cybex sitt Cloud Z bilsete har fått en totalscore fra ADAC på 1,7 og er i likhet med de andre stolene i denne oversikten et svært godt sete. På sikkerhet har det fått en score på 1,4 som er svært bra. Cloud Z er anbefalt av det norske forbrukerrådet på grunn av sine spesielt gode resultater i ADAC-testen, og har også fått 5 stjerner (meget godt) i FDM.dk's store bilstoltest fra 2019. Setet ble også testet i 2021 av NAF, og gjorde det best av alle stolene testet på sidekollisjon, men havnet på en 8.plass på grunn av noe dårligere resultater for frontkollisjon.

Setet er litt tungt, så om du skal mye inn og ut av bilen med dette kan det være et problem. Ellers må dette setet fra Cybex være et av de stiligste setene på markedet. Det finnes i utrolig mange forskjellige freshe farger og mønstre, alt fra ensfarget til deres egen «Fashion collection» med masse spreke mønstre. Det finnes blantannet et eget «By dj Khaled"-trekk. Setet kan brukes sammen med Cybex sin Z-base, som er en del av deres Z-line modul-system, der også barnestolen for litt større barn fra Cybex kan brukes med basen. Basen kan itillegg roteres, noe som gjør det veldig enkelt å ta barnet inn og ut av setet. Bilsetet kan også brukes på alle Cybex sine barnevogner (med adapter), som en del av et reisesystem.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,7 (1,8*)
 • Sikkerhet: 1,4 (1,6*)
 • Brukervennlighet: 2,1 (2,1*)
 • Ergonomi: 1,6 (1,7*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,4 (2,9*)

*med base Z

Les mer om testen av Cybex Cloud Z her.

Kjøp Cybex Cloud Z hos Babyshop her.

7. Maxi-Cosi CabrioFix i-size

Maxi Cosi CabrioFix i-Size
Bra budsjettvalg

Maxi-Cosi CabrioFix i-Size har fått en sikkerhetsscore fra ADAC på 1,3 uten base og 1,5 med base, og er dermed svært trygg enten du har isofix i bilen eller ikke. Stolen er, sammen med Cybex Aton B2, den stolen som gjorde det aller best på ADAC sin 2022 test. Stolen har lavt innhold av uønskede stoffer, og har avtagbare og vaskbare trekk. På bare 3,2 kilo er stolen i tillegg svært lett, og enkel å bære med seg inn og ut av bilen. Stolen koster i underkant av 2000 kr og er et svært godt kjøp.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,8 (1,7*)
 • Sikkerhet: 1,3 (1,5*)
 • Brukervennlighet: 2,5 (1,9*)
 • Ergonomi: 1,6 (1,8*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,9 (1,9*)

*med CabrioFix i-Size Base

Kjøp Maxi Cosi CabrioFix i-size hos Babyshop her eller hos Jollyroom her.

8. Maxi-Cosi Coral + FamilyFix3 base

MaxiCosi Coral

Coral-setet til Maxi Cosi har fått 1,6 poeng i ADACs svært strenge bilstol-test (merk at det gode resultateter basert på bilstolen festet med FamilyFix3 basen), og er dermed et av de aller tryggeste og beste setene du kan velge. Setet har også vunnet Red Dot2021, iF Design Award 2021, og EU Product Safety Silver Award 2021. Setet fikk også 2. plass i FDM.dk’s (danmarks største interesseorganisasjon forbileiere) bilstoltest fra nyfødt opp til 3 år 2020. Stolen fikk en delt 6.plass i NAF sin egen test på bilstoler 2021, og ble betegnet som en svært godt stol i sidekollisjon og brukervennlighet, men fikk imidlertid ikke like gode resultater i frontkollisjon. Setet er ansett som et trygt valg av det norske forbukerrådet.

Babysetet kan festes både med MaxiCosi FamilyFix3 Isofix-base, eller med bilens egne belter. For å gjøre det enklere å bære barnet ut av bilen, har setet en lett, avtagbar myk bæreveskesom bare veier 1.7 kg. Barnesetet er en del av et modulsystem der forskjellige baby-og småbarnsseter kan festes til den samme Isofix-basen. Setet finnes i hele 6 ulike farger, så du bør kunne finne et som faller i smak hos deg.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,6  (1,9*)
 • Sikkerhet: 1,5 (1,5*)
 • Enkelhet  i bruk: 1,7 (2,5*)
 • Ergonomi: 1,9 (1,8*)
 • Uønskede stoffer: 1,7 (1,7*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,9 (1,9*)

*testresultat uten base

Les mer om testen av Maxi Cosi Coral her.

Kjøp Maxi Cosi Coral hos Babyshop her.

 

9. Joie i-Snug + i-Base Advance

Testens billigste

Joie i-Snug

Dette er testens aller billigste sete, og til en drøy tusenlapp er dette et utrolig godt kjøp da det er et kjempetrygt sete med en ADAC-score på 1,5 i sikkerhet (resultatene er basert på bruk med basen i-Base Advancde). Setet er ansett som et trygt valg av det norske forbukerrådet og har også fått 5 stjerner (meget godt) i FDM.dk's store bilstoltest fra 2020. Setet er relativt lett i vekt (kun 3,25 kg) og kan brukes på alle Joie sine barnevogner som en del av et reisesystem.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,7 (2,0*)
 • Sikkerhet: 1,5 (1,5*)
 • Enkelhet  i bruk: 2,0 (2,5*)
 • Ergonomi: 2,0 (2,0)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,5 (1,5*)

*testresultater uten base

Kjøp Joie i-Snug hos Jollyroom her.

10. Joolz/Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

MaxiCosi Joolz Pebble Pro

Joolz Maxi-Cosi Pebble Pro er et lekkert bilsete som finnes i flere ulike farger. Setet er ansett som et trygt valg av det norske forbukerrådet og har også fått 5 stjerner (meget godt) i FDM.dk's store bilstoltest fra 2019. Setet har myk vattering i sidene, og det medfølger et avtagbart spedbarnsinnlegg slik at setet kan tilpasses barnet som vokser. En vattert nakkestøtte gir god støtte til barmets hode, og de smarte beltene gjør det enkelt å sette barnet i barnestolen uten at beltene havner under barnet. Setet har lyd- og fargeindikatorer som forsikrer deg om at bilstolen er satt riktig på plass.  Joolz Maxi-Cosi Pebble Pro passer også på Joolz sine barnevogner (med adaptere) som en del av et reisesystem. Setet kan monteres på egen isofix-base, Maxi-Cosi FamilyFix3 base (merk at testresultatene er basert på montering uten base), denne basen er en del av 3wayFamily og du kan derfor bruke samme base til bilstolen Pearl One i-size.

 

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,7  (1,8*)
 • Sikkerhet: 1,5 (1,7-1,8*)
 • Enkelhet  i bruk: 1,9 (1,8*)
 • Ergonomi: 1,9 (2,1*)
 • Uønskede stoffer: 1,6 (1,6*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,5 (1,5*)

*med base  Maxi Cosi 3wayFix eller Maxi Cosi FamilyFix One.

Les mer om testen av Maxi Cosi Pebble Pro her.

Kjøp Maxi-Cosi Pebble Pro hos Babyshop her. Kjøp Maxi Cosi Pebble Pro hos Jollyroom her.

11. Swandoo Albert + Swando i-Size base

Swandoo Albert

Testens enkleste å vedlikeholde

Swandoo Albert babysete fikk også 1,6 poeng i ADAC’s strenge test og er en av de tryggeste og beste bilsetene. Setet er ansett som et trygt valg av det norske forbukerrådet og har også fått 5 stjerner (meget godt) i FDM.dk's store bilstoltest fra 2019. Setet kan festes både med Swando i-size isofix-base eller med bilens egne belter (merk at det er noe forskjell i ADAC-poengscore om stolen er festet med base eller ikke, og aller tryggest er setet om det er festet med basen). Setet er egnet for nyfødt og opptil 85 cm (ca 1,5 år), og kan monteres på barnevogn ved hjelp av medfølgende adaptere. Swandoo sitt Albert sete er testens enkleste sete å vedlikeholde og rengjøre (ADAC 1,4).

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,6  (1,7*)
 • Sikkerhet: 1,6 (1,5*)
 • Enkelhet  i bruk: 1,7 (2,0*)
 • Ergonomi: 1,7 (1,6*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,4 (1,4*)

*uten base, festet med bilens  3-punkts bilbelte

Les mer om testen av Swandoo Albert her.

Kjøp Swandoo Albert hos Jollyroom her. Kjøp Swandoo Albert hos Mimmis her.

12. Cybex Aton B i-Size + Base M

Cybex Aton B

Trygt barnesete som kan monteres både med Isofix -base eller med bilens egne belter (testen er basertpå setet montert på Cybex Base M). Setet er ansett som et trygt valg av det norske forbukerrådet og har også fått 5 stjerner (meget godt) i FDM.dk's store bilstoltest fra 2020.  Setet er en del av et modulsystem der flere ulike barneseter (Aton-M serien, Aton B i-size og Sirona M2 i-size) kan festestil den samme Isofix -basen (Cybex Base M). Setet er lett å tilpasse detvoksende barnet på grunn av den integrerte høydejusteringen, samt det avtagbarebabyinnlegget, som gjør at de aller minste kan ligge så flatt som mulig og redusere risikoen for at barnets hode faller fremover.

 

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,7  (1,8*)
 • Sikkerhet: 1,6(1,5*)
 • Enkelhet  i bruk: 1,7 (2,2*)
 • Ergonomi: 1,7 (1,7*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,0 (2,0*)

*uten base

 Les mer om testen av Cybex Aton B her.

Kjøp Cybex Aton B hos Jollyroom her.

13. Cybex Aton B2 i-size + Base One

Aton B2 er en oppdatert versjon av Cybex Aton B og er sammen med Maxi Cosi Cabriofix den stolen som gjorde det aller best på ADAC sin 2022-test av bilstoler. Med en totalscore på 1,7 og sikkerhetsscore på 1,6 med Base One er den en svært trygg stol. Stolen har en fin kalesje som beskytter barnet mot sol og vind. Med en vekt på bare 3,9 kg er stolen lett å bære med seg inn og ut av bil. Stolen har enjusterbar nakkestøtte i 11 trinn, som gjør det enkelt å tilpasse stolen det voksende barnet. Det følger også med et avtagbart nyfødtinnlegg for de minste barna. Stolen kan brukes som del av et reisesystem på alle Cybex barnevogner, samt andre utvalgte merker. Aton B2 finnes i fire lekre farger.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,9 (1,7*)
 • Sikkerhet: 1,7 (1,6*)
 • Brukervennlighet: 2,2 (1,8*)
 • Ergonomi: 1,7 (1,9*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,0 (2,0*)

*med Base One

14. Maxi-Cosi Rock + FamilyFix One i-Size base

Maxi-Cosi Rock

Testens enkleste å bruke

Dette er testens enkleste å bruke (ADAC-score 1,5), og er setet for deg som setter pris på at alt bare fungerer enkelt og greit! Det veier lite og er enkelt å ta med inn og ut av bil. Det er itillegg et svært rimelig sete, og man får mye for pengene her. Setet kan brukes med FamilyFix One i-size base eller festes med bilens egne belter. Setet leveres med et komfortabelt spedbarnsinnlegg som kan fjernes etterhvert som barnet vokser. Setet er ansett som et trygt valg av det norske forbukerrådet og har også fått 5 stjerner (meget godt) i FDM.dk's store bilstoltest fra 2018.

 

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,7
 • Sikkerhet: 1,7 (1,6*)
 • Enkelhet i bruk: 1,5 (1,7*)
 • Ergonomi: 2,4 (2,1*)
 • Uønskede stoffer: 1,0 (1,0*)
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,5 (1,5*)

*ved montering uten base 

Les mer om testen av Maxi Cosi Rock her.

Kjøp Maxi Cosi Rock hos Babyshop her.

15. Graco Snug Essentials + IsoFamily i-size Base

Graco Snug Essentials

Graco Snug Essentials er en budsjettvennlig bilstol med høy grad av sikkerhet. Setet kan brukes fra fødsel og fram til 75 cm (ca 12 måneder). Trekkene kan taes av og vaskes i maskin, og setet er enkelt å vedlikeholde og montere. Snug Essentials er brukervennlig, og risikoen for brukerfeil er lav. Risikoen for skade ved frontkollisjon er svært lav, og ved sidekollisjon lav.

Graco Snug Essentials er et godt kjøp om du ønsker en trygg og god bilstol til en lav pris.

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,8
 • Sikkerhet: 1,6
 • Enkelhet i bruk: 2,0
 • Ergonomi: 1,9
 • Uønskede stoffer: 1,0
 • Vedlikehold og rengjøring: 1,5

Kjøp Graco Snug Essentials hos Jollyroom her.

Andre trygge valg

Felles for bilstoler som produseres idag og er godkjent etter i-Size-standarden eller R44-standarden (obligatorisk i Europa) er at de følger strenge sikkerhetskrav. Det er derfor mange andre stoler som ikke nådde til topps i denne testen, som allikevel vil kunne være trygge valg. Følgende bilstoler er testet av ADAC og fått en totalscore på 2,5 eller bedre, samt en score på sikkerhet på 2,5 eller bedre (2,5 eller bedre er regnet som "bra").

Stolene Bugaboo Turtle Air by Nuna og Axkid Modukid er ikke testet av ADAC, men har gjort det svært bra i NAF sin egen test av bilstoler fra 2021, med henholdsvis 7,9 (2. plass) og 7,2 (5. plass) av 10 mulige poeng.

Nyttig tilbehør til bilstolen

Når man har kjøpt en bilstol og eventuelt tilhørende base, har man det aller viktigste på plass for en trygg kjøretur med barnet. Men det kan være noen ting som kan være praktisk å ha i tillegg, særlig om dere kjører med barnet ofte.

 • Bilstolpose: En bilstolpose er veldig god å ha om dere har en kald bil eller bil som bruker lang tid på å varmes opp. Det er også nyttig om barnet skal bæres i bilstolen utenfor bilen. Det er ikke anbefalt at barn (eller voksne for den saks skyld!) har på seg tykk bekledning i bil, fordi det vil forhindre setebeltet å sitte tett på kroppen, og øker sannsynligheten for alvorlig skade ved en ulykke. En bilstolpose løser dette problemet ved at barnet kan ha tynne klær inni posen og beltene tett til kroppen, mens posen ligger god og varm på toppen. En bilstolpose kan også brukes som vognpose. De er ofte litt mindre enn vanlige vognposer og passer godt i mindre vognbager.
 • Solskjerming: Solskjermer er veldig praktisk å ha på bakturene så barnet ikke blendes av solen. Det finnes mange ulike, både enkle svarte, og mer morsomme med figurer o.l. En solskjerm er en billig investering for en behagelig reise for barnet ditt.
 • "Barn-i-bilen"-skilt: Absolutt ikke en nødvendighet, men mange synes det kan være fint å informere andre bilister om at man har barn i bilen og at man bør opptre ekstra varsomt. Dersom man skulle være så uheldig å kollidere kan det også være en fordel at de som kommer til stedet ser at det er barn i bilen, da små barn kan være vanskeligere å oppdage i en bil.
 • Beltesamler: En beltesamler er en billig og fin ekstra sikkerhet som forhindrer at beltene sklir av barnet eller at barnet tar vekk beltet selv.
 • Baksetespeil: Et baksetespeil er praktisk å ha da det gjør at du kan se barnet ditt i speilet mens du kjører.
 • Bilsetebeskytter: En bilsetebeskytter er en slags trekk som beskytter bilsetet for skitne barneføtter og gris.
 • Luftinnlegg for bilstol: Et luftinnlegg kan være praktisk å ha i de varme sommermånedene. Innlegget er laget i pustende materiale som sikrer at barnet ikke blir svett.
 • Insektsnett og regntrekk til bilstol: Dersom man bruker bilstolen mye ute og på barnevognen som et reisesystem, kan det være praktisk med regntrekk og insektsnett til bilstolen, men har du stolen mest i bilen er ikke dette noe du vil ha særlig bruk for.


Annonse: