PRODUKTTEST

Cybex Cloud T i-size Test (2024)

Cybex Cloud T i-Size er den nyeste babybilstolen fra Cybex i 2023. Cloud stolene fra Cybex er anerkjent for sitt innovative design og meget høye sikkerhet og Cloud T oppnådde beste oppnåelige sikkerhetsscore i ADAC-testen 2023. Babybilstolen ble dermed testvinner samt sikreste babystol testet av ADAC noensinne* (*sammen med forgjengeren Cybex Cloud Z2). Cloud T er designet for barn fra fødsel til ca. 2 år og har en rekke funksjoner som gjør den til et attraktivt valg for foreldre som søker en praktisk, komfortabel og ikke minst sikker bilstol til sitt barn. Vi har testet Cybex Cloud T og under finner du en gjennomgang av våre praktiske erfaringer med stolen, samt informasjon om dens sikkerhet og resultatene fra den høyt anerkjente bilstoltesten som gjøres av ADAC hvert år.

I denne artikkelen:

Generell info

Veiledende pris:
2849,- til 3199,- (uten base)
Vekt- og høydebegrensninger:
45-87 cm og maks 13 kg (nyfødt til ca 2 år)
ADAC-resultat:
2,1 (1,7 med base). Testvinner okt. -23*, og beste mulige sikkerhetsscore
Farger:
Comfort (svart, grå), Plus (Svart, grå, hvit, rosa, grønn), Fashion collection (La Parisienne, Pale Blush, Nude Beige, Jewels of Nature, Spring Blossom Light), Design Collaborations (Rockstar, Wings, We the best, One Love)
Isofix:
Ja (med base)
Vekt:
4,9 kg

*testvinner/førsteplass delt med babystol fra BeSafe. 

Cybex har etablert seg som en høyt anerkjent produsent innen barneutstyr, kjent for sin innovative tilnærming til design, sikkerhet og funksjonalitet. Merket har vunnet en rekke priser for produktene sine, og babybilstolen Cloud T, som ble testvinner hos ADAC høsten 2023, føyer seg dermed i rekken av Cybex prisvinnende produkter. Cybex Cloud T i-Size er en innovativ babybilstol som skiller seg ut i markedet med sine unike funksjoner og designelementer, men ikke minst også den meget høye sikkerheten. Setet er designet for å gi optimal komfort og sikkerhet for barn fra fødselen og opp til omtrent 2 år, og passer for barn med en lengde fra 45 – 87 cm (og maks 13 kg), og har dermed betydelig lengre brukstid enn mange andre babybilstoler (de fleste ligger på maks 75-85 cm). 

Utseende og tilpasningsmuligheter

Cybex Cloud T kommer i et bredt spekter av farger og stoffer - her i Fashion Collection Nude Beige

Det er begrenset hvor flott en bilstol kan se ut, men av bilstolene på markedet idag synes vi Cloud T skiller seg ut med et elegant design som bærer preg av høy kvalitet og gjennomtenkte farge- og materialvalg. Tilgjengelig i et bredt spekter av farger og stoffer, tilbyr Cloud T noe for enhver smak. Standard "Comfort"-stoffet kommer i tidløs grå og svart, mens det mer eksklusive "Plus"-stoffet tilbys i svart, grått, hvitt, rosa og grønt, alle med meshstoff i ryggen for ekstra ventilasjon på varme dager. For de som ønsker noe ekstra unikt, tilbyr Cybex' "Fashion Collection" og "Design Collaborations" ytterligere stilvalg, fra delikat blomstret lysrosa til et iøynefallende design med gulldetaljer. Denne brede paletten av farge- og materialvalg strekker seg over hele Cybex' Platinum-kolleksjon, noe som betyr at du kan koordinere utstyret med matchende barnevogn (Cybex Priam, Cybex E-Priam, Cybex Mios), reisevogn (Cybex Coya), småbarnsstol (Cybex Sirona), beltestol (Cybex Solution T i-fix) og til og med bæresele (Cybex Yema Tie) i samme farge eller mønster. Dette gir en unik mulighet til å skape en gjennomført stil for hele barneutstyret ditt.

Sikkerhet

Cybex Cloud T i-Size er ikke bare pen å se på, den er kanskje aller viktigst en meget sikker bilstol. Stolen er godkjent i henhold til den europeiske i-Size standarden (UN R129/03), som er den nyeste sikkerhetsstandarden innen bilstoler. I tillegg er stolen testet av ADAC høsten 2023 (ADAC-testen er den mest anerkjente bilstoltesten i Europa) og fikk førsteplassen (delt med en stol fra BeSafe), samt beste mulige sikkerhetsscore (testet uten base) - og er dermed (sammen med sin forgjenger Cybex Cloud Z2) sikreste babystol testet av ADAC noensinne. 

De detaljerte resultatene fra ADAC finner du under: 

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 2,1 (1,7*)
 • Sikkerhet: 1 (1,3*)
 • Brukervennlighet: 3 (2,2*)
 • Ergonomi: 1,7 (1,9*)
 • Uønskede stoffer: 1 (1*) Svært lav forekomst av skadelige stoffer
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,4 (2,4*)

*testresultat med base (Cybex Base T)

Montering:

Montering og brukervennlighet er noe av det vi mener er blant det viktigste (etter sikkerhet) når det gjelder bilstoler. En svakhet ved mange bilstoler er at de kan være vanskelige å montere, eller det kan være vanskelig å vite om man har montert riktig - noe som kan være en sikkerhetsrisiko. Cloud T har flere løsninger som gjør den enkel å montere, og ikke minst gjør deg trygg på at den er montert korrekt, noe vi synes er meget positivt. Babybilstolen kan monteres både med base og uten base. Uten base monteres den enkelt med bilens trepunks-belte, på samme måte som de fleste andre babybilstoler (se bilde for illustrasjon). Montering med belter er både enklere og raskere enn man kanskje skulle tro,  og har man ikke isofix-fester i bilen er dette en god løsning. Har man isofix i bilen vil imdilertid bruk av base være hakket enklere. 

Cybex Cloud T her montert med belter

Cybex Cloud T er kompatibel med Cybex Base Z og Cybex Base T. Vi har testet den med Base T. Cybex Base T er modulbasert og kan både brukes til babybilstolen (Cloud T) og til småbarnsstolen (Cybex Sirona T). Vi opplevde montering av base og stol som meget intuitivt og vi monterte basen uten å måtte lese bruksanvisningen takket være flere veiledende klistremerker festet på selve basen. Monteringen var derfor gjort unna på få minutter, og med indikatorlys på basen kunne vi også være trygge på at vi hadde montert basen rett. Når basen er montert er det bare å klikke på bilstolen, og igjen vil indikatorlysene vise om du har satt på stolen riktig. Det vi imidlertid ikke opplevde som like intuitivt var hvordan man klikker stolen av basen igjen. Heldigvis har Cybex veldig gode instruksjonsvideoer på nett/youtube, og etter et raskt søk skjønte vi greia. Og når man først har skjønt greia er også det å klikke av stolen meget enkelt. Det beste med basen er imidlertid at den er roterbar, så ønsker man ikke ta med seg hele bilstolen er det også veldig enkelt å rotere stolen ut mot døren og ta barnet inn og ut. 

Cybex Base T med flere gode veiledninger klistret direkte på den roterbare basen. I bakkant ser du også fargeveiledningen som viser om basen er montert riktig - ved feilmontering vil det lyse rødt og basen vil pipe.

Tilpasning:

Bilstoler i denne klassen (babybilstoler) skal passe til et stort lengdespenn av en baby, fra nyfødt (helt ned til 45 cm) frem til omtrent to års alder (87 cm). Det er over 40 cm lengdeforskjell som skal justeres fortløpende etterhvert som barnet vokser. Da er det viktig at det er enkelt å justere og at man skjønner når det er på tide å justere. Her synes vi Cloud T er meget enkel. Under hodestøtten er et lite håndtak man drar i for å justere hodestøtten og selene opp eller ned i forhold til lengden på barnet. Det er justert riktig når selene treffer rett over skuldrene til barnet. Med en baby som vokser i rekordfart har det vært superenkelt å bare dra i dette håndtaket etterhvert som vi har merket at skuldrene har begynt å komme over selene. Lengden på skulderstroppene justeres også enkelt ved å dra i snoren mellom bena - dette er samme patent som vi kjenner fra de aller fleste bilstoler. Stolen har også et nyfødtinnlegg som taes ut når babyen er over 60 cm. 

Brukervennlighet og funksjonalitet:

Cybex Cloud T byr på nøye gjennomtenkte funksjoner som forenkler hverdagen med en liten baby. Bruker du stolen med base er en av de største fordelene at stolen kan roteres, noe som gjør det betydelig lettere å ta barnet inn og ut av stolen. Basen gjør det også enklere å ta hele stolen inn og ut av bilen, og er du mye på farten med bil anbefaler vi virkelig base. Stolen veier imidlertid 4,9 kg og er ikke blant de letteste babybilstolene på markedet.

Cloud T i liggende stilling

Bilstolen er videre kompatibel med flere av Cybex’ barnevogner ved hjelp av adaptere, og den passer blant annet rett på Cybex Priam med samme fester som for liggedelen, noe som er utrolig praktisk for turer på kjøpesenteret eller butikken. Og det er også i denne sammenhengen at det vi liker aller best med denne stolen virkelig kommer til nytte, nemlig det at stolen kan legges i tilnærmet full liggestilling (ved bruk utenfor bil) - f.eks festet på barnevognen. Denne funksjonaliteten skiller Cybex Cloud T markant fra andre stoler på markedet. Denne ergonomiske posisjonen sikrer at barnet får en ergonomisk og ryggvennlig stilling dersom det blir sittende i stolen over lengre tid, f.eks om du er på kjøpesenter og bruker stolen på barnevognens understell, eller om barnet har sovnet i bilen og du tar stolen inn for å la barnet sove videre. En ergonomisk, flat stilling er spesielt viktig for nyfødte og små spedbarn. Ved bruk i bilen kan du ikke justere stolen flat på samme måte, men du kan vippe den litt bakover når den brukes med Base T

Cybex Cloud T - her brukt som en del av et reisesystem på barnevognen Cybex e-Priam. Bildet illustrerer også den generøse kalesjen.

Og på snakk om soving og bruk på barnevogn - dette bringer oss videre til solskjermen. Cybex Cloud T har nemlig en ganske unik solskjerm som ikke er festet til håndtaket slik det er på mange bilstoler, men som er mer lik en kalesje på en vanlig barnevogn. Du kan lett dra den opp eller ned i flere posisjoner, og på den ytterste posisjonen dekker den barnet nesten helt, noe som er perfekt for barn som trenger å skjermes godt når de sover. En annen funksjonalitet som er verdt å nevne er den gode luftventilasjonen igjennom setet, som sørger for en jevn og behagelig temperatur for barnet, særlig på varme sommerdager. Velger du stol med “Plus”-stoff får du ytterligere god ventilasjon, da disse stolene har mesh i rygg. 

Annonse:

Styrker

 • Enestående sikkerhet: Testvinner hos ADAC i 2023, oppnådde høyeste sikkerhetsscore noensinne for en babystol.
 • Unikt design: Stilig og elegant med et bredt utvalg av farger og materialer, inkludert eksklusive alternativer i "Fashion Collection" og "Design Collaborations".
 • Kompatibel med barnevogn: Kan brukes med flere Cybex-barnevogner uten behov for ekstra adaptere.
 • Flat liggestilling: Kan legges i nesten full liggestilling utenfor bilen, for en mer ergonomisk posisjon.
 • Enkel montering: Enkel montering med og uten base; basen har indikatorlys for korrekt installasjon.
 • Roterende base: Roterende base gjør inn- og utstigning betydelig enklere
 • Modulbasert base: Samme base (Base T) kan også brukes på småbarnsstolen Sirona T
 • Enkel tilpasning: Enkelt å justere nakkestøtte og seler i takt med barnets vekst. 
 • Stor solskjerm: Stor solskjerm som kan plasseres i flere ulike posisjoner og dekker barnet meget godt.
 • God luftventilasjon: spesielt i "Plus"-stoffet med mesh.
 • Mye tilbehør: Bredt spekter av tilbehør tilgjengelig, inkludert myggnett, sommertrekk, regntrekk og SensorSafe.
 • Lang brukstid: Passer for barn fra fødsel til ca. 2 år (45 – 87 cm, maks 13 kg), som er lengre enn mange andre babybilstoler
 • Enkelt vedlikehold: Trekkene kan vaskes i maskin (med unntak av visse spesialkolleksjoner).

Svakheter

 • Pris: Stolen ligger i det noe høyere prissjiktet
 • Vekt: Stolen veier 4,9 kg og er ikke blant de lettteste babybilstolene

Konklusjon

Cybex Cloud T i-Size kombinerer innovativt design, toppsikkerhet, og praktiske funksjoner. Designet for barn med en lengde på 45 – 87 cm passer den helt fra fødsel til omtrent to års alder, og har lengre brukstid enn de fleste andre babybilstoler. Babybilstolen skiller seg ut på flere områder, blant annet med sitt unike design og meget brede utvalg av farge- og stoffalternativer, noe som gir muligheten til å velge en stil som passer deres smak og behov. Sikkerhetsmessig setter den en ny standard, med den høyeste sikkerhetsscoren noensinne i ADAC-testen, noe som gjør den til den sikreste babystolen testet av ADAC til nå (sammen med forgjengeren sin Cybex Cloud Z2). Monteringsvennligheten, enten med eller uten base, er et annet pluss. Cloud T er enkel å installere, og det intuitive designet og indikatorlysene gjør det trygg på at du har montert rett. Basens roterende funksjon forenkler også inn- og uttak av barnet fra bilen. Ved bruk utenfor bilen er bilstolen i en klasse for seg selv, både på grunn av dens mulighet til å legges tilnærmet flatt (som sikrer en mer ergonomisk posisjon for barnet), og på grunn av den gode solskjermen som skjermer barnet meget godt. God luftventilasjon i setet gir videre barnet en behagelig temperatur på varme dager. 

Samlet sett er Cybex Cloud T i-Size en svært god babybilstol som tilbyr både en meget høy grad av sikkerhet, kombinert med brukervennlighet og gode løsninger noe som gjør den til et veldig godt valg! 

Cybex Cloud T i-size kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, hos Jollyroom.no her, og Luksusbaby her .

Passer stolen i bilen vår?

Det er viktig å undersøke at barnesetet du vurderer å kjøpe passer i bilen din. Cybex Cloud T er en i-size-godkjent bilstol og passer derfor i alle biler som har i-size-merke. I tillegg passer stolen i flere andre biler som du kan finne en oversikt over her (merk at oversikten ikke inkluderer i-size-merkede biler).

Tilbehør

Cybex Cloud T i-Size har en rekke passende tilbehør som kan kjøpes separat:

 • Myggnetting
 • Sommertrekk: Absorberer og regulerer fuktighet for å holde barnet kjølig og tørt på varme dager. 
 • Regntrekk
 • Bilstolpose/vognpose: Både Cybex Platinum Mini vintervognpose og Cybex Snøgga 2 mini kan brukes i bilstolen. 
 • SensorSafe: En smart klips som festes til bilstolens seler og sender sikkerhetsvarsler direkte til smarttelefonen din.

I tillegg til dette tilbehøret, er Cybex Cloud T i-Size også reisesystemklar, noe som betyr at den enkelt kan festes på en rekke barnevogner og triller fra Cybex ved hjelp av adaptere.

SensorSafe sikkerhetssett

Cybex SensorSafe

Matchende barnevogn

Cybex Priam finnes i mange ulike farger og varianter som matcher bilstolen perfekt

Matchende reisevogn

Cybex Coya Reisevogn (Best i Test Foreldresiden 2023) - Finnes i mange ulike farger som matcher bilstolen perfekt. Med adaptere for bilstol er denne også perfekt å ha liggende i bilen for turer på kjøpesenter og lignende
Annonse: