PRODUKTTEST

Test: Cybex Coya reisevogn - Best i test 2023

Cybex Coya er Cybex siste nyhet innen reisevogner. Vognen har skapt stor interesse, sannsynligvis på grunn av sitt unike design som skiller den fra de mer tradisjonelle reisevognene. Coya kombinerer på imponerende vis estetikk med funksjonalitet, og dette gjenspeiles i de godt gjennomtenkte funksjonene. Fra det elegante utseendet til den praktiske sammenslåingsmekanismen, den letthåndterlige selejusteringen og dens kompakte størrelse og vekt. Vognen har full liggestilling, stor kalesje og lang brukstid. I denne gjennomgangen vil vi ta for oss alle aspekter ved Coya, slik at du kan ta en informert beslutning om denne vognen passer for dine behov.

I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
Ca. 5699-6199,-
Vekt:
6,6 kg
Størrelse sammenlagt:
18 cm x 44 cm x 52 cm
Full liggestilling:
Ja
Kan brukes fra fødsel:
Ja
Bilstolkompatibel:
Ja (med adapter)

Utseende:

Når det kommer til reisevogner, er de ofte mer funksjonelle enn estetiske, grunnet strenge krav til størrelse og vekt. Nyheten Cybex Coya har imidlertid snudd dette paradigmet på hodet. Coya oser kvalitet og eksklusivitet ned til hver minste detalj. Særlig merkbart er det elegante understellet, tilgjengelig i rosegull, matt svart eller sølv - en designdetalj mange vil kjenne igjen fra den populære barnevognen Cybex Priam. Men det er ikke bare understellet som stjeler oppmerksomhet - resten av vognen opprettholder den høye standarden og beviser hvorfor den fortjener sin plass i Cybex Platinum produktlinje. Håndtak, glidelåser, stoffer, seler og klips er alle i eksklusive materialer og gjennomtenkte fargevalg som viderefører den stilsikre utformingen av vognen. Du kan få vognen i syv ulike farger (svart, grå, hvit, rosa eller dempet grønn, eller Velvet Black og Lunar Gray fra Cybex Consious Collection), samt som nevnt velge mellom roseegull, matt svart eller sølvfarget understell. 

Brukervennlighet: 

Når det gjelder brukervennlighet briljerer Cybex Coya på mange områder, og vi vil særlig trekke frem hvor enkelt den slås sammen og dens letthåndterlige seler. Sammenslåingsmekanismen på Coya må være blant det vi liker aller best, og gjør vognen ideell ved reiser med fly, tog eller buss. Her kan du trille barnet ditt helt frem til du går inn i flyet, toget eller bussen, og så er det bare å skru i en mekanisme i styret, dra i håndtaket i setet og så legges vogna automatisk sammen. Så er det bare å slenge den integrerte bærestroppen over skulderen, som om det var en håndveske. Alt dette kan gjøres med en hånd, og kan nesten ikke bli enklere! Bonus er at du har andre armen ledig til å bære barnet, særlig praktisk om du reiser alene. Vognen er dessuten selvstående når den er sammenfoldet, som også er en stor fordel!

Ultrakompakt og selvstående sammenlagt. På toppen ser du den smarte bærestroppen (som henger ned til høyre av vognen)

Justering av seler er også en drøm. Cybex har nemlig introdusert det de kaller "one-pull-harness" i de fleste av sine nyeste vogner, en patent du sannsynligvis kjenner igjen fra bilstoler. Dette gjør det svært raskt og enkelt å justere lengden på selene. Det er også enkelt å justere skulderhøyden på selene, bare ved å dra dem opp eller ned (du behøver altså ikke å måtte knote med selehull eller lignende). Dette er utrolig praktisk siden det ofte kan gå litt tid mellom hver gang man bruker en reisevogn, og det er en stor fordel at justering av seler kan gjøres på et øyeblikk.

Vognen er også utstyrt med en stor kalesje med UPF 50, et lettmanøvrert fotbrett som enkelt kan vippes opp og ned, samt en rygg som kan justeres helt til full liggestilling. Trekkene kan fjernes og vaskes i maskin, noe som er et definitivt pluss. De er også vannavstøtende og i en litt glatt finish, noe som gjør dem svært enkle å tørke av dersom det har kommet litt smuss på dem. 

Trillekomfort: 

Cybex Coya er en svært kompakt reisevogn med små hjul på linje med BabyZen Yoyo. Det er derfor begrenset hvor god trillekomfort man kan få i en slik vogn, og dette gjelder alle de kompakte reisevognene. Vi synes allikvel at vognen er lett og god å trille på både asfalt, fortauskanter og gress. Svingbare forhjul gjør den lett å manøvrere på trange steder, og fordi den er såpass lett er den enkel å manøvrere over litt høyere kanter eller andre hindringer. 

Cybex Coya har et behagelig håndtak i imitert skinn, som både ser bra ut og som er behagelig å holde i. Selv om høyden på styret ikke kan justeres,  er høyden satt til et nivå (ca 105 cm) som fungerer relativt godt for både høyere og lavere personer, og man risikerer ikke å sparke borti understellet selv om man har lange ben (vi har testet med en på 195). Coya har et styre som strekker seg vannrett over (i stedet for to separate håndtak som på en paraplytrille), noe som gjør vognen enkel å trille med bare én hånd. 

Størrelse og vekt: 

Med en vekt på bare 6,6 kg er Cybex Coya blant de aller letteste reisevognene på markedet. Den lave vekten gjør den lett å bære med seg i bærestroppen eller løfte inn i hattehyllen på fly, buss, tog og lignende. Sammenlagt er også Cybex Coya blant de aller minste, med mål på 52 cm x 44 cm x 18 cm - som er de eksakt samme målene som Babyzen Yoyo. Det er kun Cybex Libelle vi kjenner til som er mindre enn dette. I henhold til håndbagasjekravene til flyselskapene SAS og Norwegian (55 cm x 40 cm x 23 cm), er det kun Cybex Libelle som garantert passer innenfor disse målene. Vi har likevel erfart at Cybex Coya også aksepteres i kabinen på flere flygninger uten problem.

Brukstid: 

Cybex Coya er en kompakt og liten reisevogn med imponerende lang brukstid. Fordi den har flat liggestilling er det mulig å bruke den helt fra fødsel. Her anbefaler vi å komplementere med Cybex Newborn Nest, eventuelt en mykbag (lik denne fra Easygrow eller Najell). Du kan også feste babybilstol på vognen med adaptere som kjøpes separat. 

Men Coya's nytteverdi strekker seg langt utover babyens første måneder. Med en maksimal vektkapasitet på 22 kg, tilsvarer dette omtrent gjennomsnittsvekten for en 6-åring, noe som betyr at du kan bruke vognen kontinuerlig gjennom hele barnevognperioden. I tillegg har Coya en ryggstøtte på 48 cm, som er betydelig lengre enn mange konkurrenter, inkludert BabyZen YoYo (som er 43 cm). Videre er det ekstra plass - omtrent 8 cm - mellom ryggstøtten og kalesjen. Dette betyr at den også komfortabelt kan romme et høyere barn. Med dette i betraktning er Coya sammenlignbar med noen av de mest romslige "full-size"-vognene på markedet, til tross for sin kompakte størrelse.

Funksjoner: 

Cybex Coya imponerer med et rikt utvalg av funksjoner. Blant funksjonene vi har satt mest pris på er den lange ryggstøtten som kan justeres til full liggestilling, noe som er unikt blant de mest kompakte reisevognene på markedet (for eksempel har verken Yoyo eller Libelle denne muligheten). Denne egenskapen gjør Coya godt egnet til soving på farten, enten for dagsoving, eller ved utflukter som strekker seg forbi barnets normale leggetid.

Coya er også utstyrt med en relativt stor kalesje, noe som er en sjeldenhet på kompakte reisevogner. Den er blant annet større enn på sammenlignbare modeller som BabyZen Yoyo og Cybex Libelle. Kalesjen er i tillegg vannavstøtende, noe som er nyttig ved plutselige regnskurer. Kalesjen er også utstyrt med et ventilerende vindu, noe som er praktisk på varme dager, og i tillegg gir muligheten til å uforstyrrende holde øye med barnet.

Selve setet på Coya er også utstyrt med valgfri ventilasjon, noe vi har synes vært genialt på de varmeste dagene. Du kan nemlig ta av det øverste, myke laget på setet, og under vil du finne et luftig mesh-stoff som er perfekt for varme barn på de ekstra varme dagene.

Til tross for Coya's kompakte design, byr den på en relativt stor varekurv. Her får man faktisk plass til en god del. Den er også utformet på en god måte slik at den er enkel å komme til, men samtidig høye kanter som holder innholdet trygt på plass. Kurvens vektkapasitet er på 5 kg.

Andre gjennomtenkte detaljer med Coya inkluderer en liten lomme med glidelås på baksiden av ryggen, perfekt for oppbevaring av småting som solkrem, solbriller eller smokk. Det er også verdt å nevne bremsen, som er enkel og flip-flop-vennlig!

Annonse:

Styrker

 • Elegant og eksklusivt utseende
 • Lett å slå sammen med en hånd
 • Selvstående sammenlagt
 • Enkel og rask justering av seler
 • Stor, vannavvisende kalesje med ventilasjon
 • Mulighet for ventilasjon i setet
 • Romslig varekurv
 • Flat liggestilling
 • Kan brukes fra fødsel
 • Liten lomme med glidelås på baksiden for oppbevaring av småting.
 • Høy vektkapasitet og lang ryggstøtte gir lang brukstid
 • Ekstremt kompakt sammenlagt og lav vekt - kan tas med som håndbagasje på fly
 • Integrert bærestropp
 • Justerbar fotstøtte
 • Bilstolkompatibel (med adapter)

Svakheter

 • Ikke justerbart styre
 • Bøyle/bumperbar ikke inkludert
 • Målene oppfyller ikke håndbagasjekravene for noen flyselskaper, men den har likevel blitt akseptert på flere flygninger.

Konklusjon: 

Etter å ha testet Cybex Coya både på både flyreise, i bil, buss og trikk er vi ikke i tvil om at Cybex Coya er den beste reisevognen i 2023. Prisen er høy, men her får du både design, kvalitet og svært god brukervennlighet for pengene. Vognen har mer eller mindre alle funksjoner man kan ønske seg i en kompakt reisevogn. Den er liten og lett nok til å ta med i håndbaggasjen på fly, den legges sammen på sekunder med bare en hånd og har en svært praktisk bærestropp som virkelig forenkler livet på farten. Med full liggestilling, justerbart fotbrett og stor kalesje er den også perfekt for soving på farten. Vognen har mange smarte funksjoner som ventilasjon i sete og kalesje, oppbevaringslomme og stor varekurv, i tillegg til lang brukstid fra fødsel og ut vognperioden takket være lang rygg og høy vektkapasitet. Dette er imidlertid ikke en reisevogn med den aller beste trillekomfort til turer på skogssti eller lignende, da bør man vurdere en større reisevogn med store hjul. 

Alt i alt, er Cybex Coya en imponerende reisevogn som tilbyr en kombinasjon av stil, komfort og funksjonalitet som skiller den fra de andre ultrakompakte reisevognene på markedet. Cybex Coya kåres derfor Best i Test Reisevogn 2023!

Kjøp denne vognen hvis… du ønsker en lekker, ultrakompakt og lett reisevogn med alle de viktigste funksjoner og litt til! 

Cybex Coya kan kjøpes hos utvalgte Cybex-forhandlere, blant annet hos Den Lille Barnebutikken her, hos Jollyroom her og kjopbarnevogn.no her. Du kan også finne beste pris under:

Tilbehør:

Av ekstrautstyr til Cybex Coya kan man kjøpe bøyle (bumperbar) dersom man ønsker dette. Ønsker du å beskytte vognen bedre på reise kan man også kjøpe egen reiseveske til denne. Vognen har i tillegg mulighet for å feste Cybex koppholder til styret. Ønsker du å bruke vognen fra barnet er nyfødt anbefaler vi Cybex Newborn Nest, samt bilstoladaptere dersom du ønsker å kunne bruke vognen med babybilstol. Ønsker du ytterligere solbeskyttelse passer Cybex Solseil eller Cybex parasoll. Du kan også kjøpe Coya regntrekk og Coya myggnetting til vognen. 

Cybex Solseil - festes med magneter og passer de fleste vogner
Annonse: