PRODUKTTEST

Test: Cybex Anoris T i-Size (2022) - Første bilstol med integrert airbag

Vi har testet nyheten Cybex Anoris T i-Size, det første barnesetet med integrert airbag og som er kåret sikreste småbarnsstol noensinne av ADAC!

I denne artikkelen:

Generell info

Ca. pris:
7900,- (inkl. base)
Størrelse/vekt:
76 - 115 cm (fra 15 mnd til ca. 6 år), maks 21 kg
Regelverk:
i-size (R129)
Setevekt:
12 kg
Isofix:
Ja
Montering:
Med kjøreretningen på Isofix-base med støtteben

(Innlegget inneholder reklame for Cybex, og inneholder annonselenker til Babyshop, Mimmis og Jollyroom)

Om Cybex Anoris T i-Size

Sikkerheten til våre barn er kanskje det som er aller, aller viktigst for oss foreldre - og Cybex har virkelig tatt sikkerheten på alvor da de lagde Anoris T i-Size. Dette er den første stolen med integrert airbag, og den første bilstolen som har fått 1,5 poeng (beste score) av ADAC (uavhengig sikkerhetstest) noen sinne. Og det var vel vitterlig på tide at våre barn også skal beskyttes med airbag i likhet med oss voksne! Cybex Anoris T skiller seg også fra andre barnestoler ved at den monteres med kjøreretningen. Trygg trafikk anbefaler at bakovervendt småbarnsstol brukes så lenge som mulig og minimum til barnet er 4 år, allikevel er det mange som bytter til forovervendt barnestol mye tidligere fordi barnet av ulike årsaker ikke liker å sitte bakovervendt. Det er for eksempel veldig vanlig at barn blir lett bilsyke, og da kan det hjelpe å sitte med kjøreretningen. Fram til nå har det da føltes som at man har måttet gå på kompromiss med sikkerheten for å unngå at barnet er ukomfortabelt i bilstolen. I følge produsenten er Cybex Anoris T like trygg eller tryggere enn bakovervendte bilstoler, noe som nå har blitt bekreftet av ADAC sin uavhengige sikkerhetstest (gullstandarden av sikkerhetstester av bilstoler i Europa), som har gitt Cybex Anoris T i-Size beste score noen sinne.

Vi har testet stolen over en lengre periode, både i liten og stor bil,  og på korte og lange turer. Vi har vektlagt sikkerhet, brukervennlighet og komfort for barnet. 


Sikkerhet:

Belte med integrert airbag/kollisjonspute

Cybex Anoris T i-Size har en integrert airbag i en sikkerhetspute som festes som et belte over hoftene og overkroppen til barnet. Airbagen skal ifølge produsenten bidra til enestående beskyttelse dersom uhellet skulle skje. I en frontkollisjon vil airbagen/kollisjonsputen blåses opp i løpet av millisekunder, og beskytte barnets hode, nakke og kropp. I følge produsenten gir stolen 50% mer beskyttelse enn ordinære forovervendte stoler, og lik eller bedre beskyttelse sammenlignet med en bakovervendt bilstol. Sikkerheten skal ha blitt validert gjennom mer enn 1000 tester. Stolen er også utstyrt med sidekollisjonsbeskyttelse som i følge produsenten skal redusere sidekollisjonskraften med 20% ved en sidekollisjon. Cybex oppgir at de har gjort sammenligningene basert på ADAC sine testkriterier og sammenlignet med sin egen bakovervendte bilstol Cybex Sirona Z og andre bakovervendte stoler for barn opp til 6 år. Sirona Z har fått svært gode resultater i ADAC sin uavhengige test, med 1,9 (bra) i sikkerhet

I mai 2022 publiserte ADAC (ADAC er Tysklands og Europas største forbund for bilister og gjør årlig uavhengige sikkerhetstester av bilstoler, som er ansett som gullstandarden i Europa) blant annet resultatene fra deres uavhengige sikkerthetstest av Cybex Anoris T i-Size. Med beste totalscore i en ADAC-test noensinne bekrefter dette produsentens egne tester. Cybex Anoris T i-size er den tryggeste barnestolen på markedet. Cybex Anoris T i-size fikk følgende resultater i sikkerhetstesten (jo lavere poengsum, jo bedre):

ADAC Testresultat:

 • Totalscore: 1,5
 • Sikkerhet: 1,2
 • Frontkollisjon: 0,9
 • Sidekollisjon: 0,9
 • Enkelhet  i bruk: 1,8
 • Ergonomi: 1,9
 • Uønskede stoffer: 1,0
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,5

Sidekollisjonsbeskyttelse

Komfort:

Det er ikke alltid sikkerhet og komfort går hånd i hånd, men vi vil tørre påstå at Cybex Anoris T har løst utfordringen. Mange barn plages med kvalme og oppkast i bil, spesielt om de sitter mot kjøreretningen. Det er anbefalt at barn bruker bakovervendt småbarnsstol fram til de er minimum 4 år, og helst så lenge som mulig. Dessverre er det mange som ser seg nødt til å flytte barnet i en forovervendt stol tidligere fordi barnet rett og slett blir for bilsyk. Det er vondt å skulle føle på at det går ut over sikkerheten til barnet ved å velge en forovervendt bilstol. Det er derfor vi i Foreldresiden ble veldig entusiastiske da vi hørte om denne forovervendte nyheten med airbag! Cybex Anoris T i-Size har som sagt fått beste score noen sinne av ADAC (uavhengig sikkerhetstest), og er den sikreste bilstolen på markedet.

Stolen har en rimelig stor “pute” som festes over barnets mage og hofter. På et lite barn kan det se litt voldsomt ut, men vi opplever likevel at barnet sitter komfortabelt og på mange måter mer fritt enn ved vanlige bilstoler som festes med 5-punktssele som ofte presser mye over skuldrene og hoftene. Pute-beltet i Anoris gir mer frihet til barnet i skulderområdet, samtidig som barnet sitter trygt og godt og ikke kan klare å vikle seg ut av selene.

Stolen er romslig og komfortabel, i et mykt og godt stoff. Siden stolen er forovervendt har barnet godt med benplass sammenlignet med bakovervendte stoler. Stolen er komfortabel både for små og store barn, og svært enkel å justere til det voksende barnet. Vi har testet stolen på både korte og lengre turer og barnet trives veldig godt i stolen. Det er gøy å kunne sitte og dingle med beina - og det er gøy å kunne se frem på mamma og pappa og ut på alt det spennende som skjer der framme. Blir poden trøtt kan stolen lenes tilbake, ved enkel justering med et håndtak på undersiden av stolen (3 ulike stillinger). Stolen går ikke veldig langt tilbake, men allikevel nok til at barnet får en komfortabel stilling dersom han eller hun skulle sovne i setet. 

God plass til å kunne dingle med bena


Brukervennlighet: 

Her vil vi virkelig berømme Cybex Anoris T i-Size. Noe av det vi i Foreldresiden synes er det vanskeligste med bilstoler er brukervennligheten og den bekymringen dårlig brukervennlighet fører med seg. Har vi montert stolen riktig? Sitter barnet riktig? Har jeg festet barnet godt nok? Er stolen riktig tilpasset mitt barn? 

Alle disse bekymringene kunne vi legge fra oss med en gang. For det første tok monteringen i underkant av 1 minutt. Det var virkelig bare å klikke den rett inn i isofixfestene og justere støttebenet til indikatorlysene lyste grønt. Ja - for stolen har indikatorlys, både for om stolen er montert rett og om barnet er festet. Er noe feil vil det blinke rødt og pipe. Når alle lysene er grønne kan du trygt sette deg i førersetet og dra av gårde. 

Indikatorlys på basen - her viser den at vi ikke har festet beltet, men at alt annet er montert rett.

Det er enkelt å feste barnet med beltet, og sammenlignet med 5-punkts-sele følte vi oss faktisk mindre bekymret for om barnet var festet godt nok - det er liksom ikke så mye man kan gjøre feil med beltet på Anoris. Å tilpasse bilstolen til det enkelte barn var også veldig enkelt.  Det tar bare noen sekunder å justere nakkestøtten og lengden på beltet mellom et stort og et lite barn, uten å måtte demontere stolen. 

Hvis vi skal peke på noe så savner vi at basen kan roteres for å forenkle plassering av barnet i setet. Når det er sagt så er det mye enklere å sette barnet i stolen når den er forovervendt enn bakovervendt, så en roterende base ville bare vært ekstra luksus. 

Det er også et stort pluss at alle trekkene på stolen kan taes av og vaskes. 

Design:

Sikkerhet og komfort veier åpenbart tyngst i vår vurdering, men vi kan ikke teste et Cybex-produkt uten å kommentere designet! Vi synes Cybex som produsent av barneprodukter er relativt unike når det gjelder godt design - spesielt når det gjelder bilstoler som lenge har vært et rimelig trist syn sånn desingmessig. Cybex Anoris T har derimot ingenting trist med seg. Stolen føles som rene Rolls-Royce’en av bilstoler. Designet er eksklusivt, men enkelt. Stolen finnes i 7 ulike og smakfulle farger; Nautical Blue, Mountain Blue, Khaki Green, Mustard Yellow, Autumn Gold, Soho Grey og Deep Black. Den vi har testet er i fargen Soho Grey. 

Vi må også nevne at stolen har lang brukstid som er et stort pluss! De fleste småbarnsstoler kan brukes til barnet er 105 cm som tilsvarer ca 4 år. Cybex Anoris T kan brukes til barnet er 115 cm som tilsvarer ca 6 år. Det betyr at du får en svært sikker bilstol i lang tid fremover.

Passer stolen i bilen vår?

Skjermdump Cybex søkefunksjon for bilkompatibilitet 

Stolen skal ifølge produsenten passe i alle i-Size kompatible biler. Dersom du er usikker kan du sjekke Cybex sin egen søkefunksjon for bilkompatibilitet. Her kan du søke opp alle bilmerker og modeller for å sjekke om bilen din passer med akkurat dette setet, og hvilke seter i bilen setet kan installeres på. 

Annonse:

Styrker

 • Høy sikkerhet - integrert airbag og sidekollisjonsbeskyttelse - beste resultat hos ADAC
 • Forovervendt - men like trygg. Positivt for bilsyke barn, og enklere å få kontakt med barnet fra førersetet
 • Høy komfort: Stolen er romslig, barnet sitter komfortabelt og har god plass til beina og god utsikt fram og ut
 • Barnet klarer ikke å vri seg ut av selen
 • Enkel justering: til det voksende barnet
 • Pent design: Finnes i 7 smakfulle farger
 • Enkel og rask montering
 • Svært brukervennlig: Lav risiko for brukerfeil. Indikatorlys for rett montering og feste. Raskt og enkelt å feste barnet trygt i setet.
 • Lang brukstid: fra ca 15 mnd til ca 6 år.
 • Enkel å vedlikeholde: Vaskbare trekk

Svakheter

 • Belteputen kan føles noe stor på små barn
 • Ikke roterende base
 • Ikke modulbasert base​​
 • Høy pris

Konklusjon

Cybex Anoris T i-Size er en trygg, brukervennlig og lekker bilstol som passer spesielt godt til de som har barn som av ulike grunner ikke liker å sitte bakovervendt i bilen. Stolen er komfortabel, enkel å montere og bruke og barna trives med å sitte i den - både på korte og lange turer! Stolen har en ganske stiv prislapp (men lang brukstid!) og det er ellers vanskelig å finne noe negativt å si. Når stolen i tillegg har fått beste poengsum i ADACs uavhengige sikkerhetstest, og er markedets sikreste stol, kan vi ikke annet enn å varmt anbefale denne stolen.

Cybex Anoris T i-size kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, eller hos Jollyroom her.

Kompletter stilen med disse produktene:

Annonse: