Småbarn

Best i Test Bæresele: De 11 Beste i 2024

Bæreseler er for mange foreldre et essensielt tilbehør i hverdagen med barn, fra de første ukene med en nyfødt til de mer aktive småbarnsårene. Bæreselens popularitet skyldes ikke bare den nærheten og tryggheten den gir barnet, men også den praktiske friheten den gir foreldrene ved å kunne ha frie hender. Selv når barnet vokser og blir større, er gleden og fordelene ved å bruke en bæresele fortsatt betydelig og for mange foreldre blir bæreselen en uerstattelig del av den daglige rutinen. Bæretøy kan derfor være en verdifull investering for flere år fremover, og vil kunne være et verdifult hjelpemiddel enten det er hjemme under husarbeid, ved henting i barnehagen, eller på oppdagelsesturer i skog og mark. Markedet byr på en rekke forskjellige bæretøy, og det kan være en utfordring å finne det rette som passer både dine og barnets behov. I denne artikkelen dykker vi ned i verdenen av bæretøy – fra bæreseler til bæresjal – og utforsker deres fordeler, ulemper, og nøkkelaspekter du bør vurdere før du tar et valg. Vi har dessuten valgt ut og testet 11 ergonomiske og kvalitetsmessige bæreseler fra forskjellige kategorier og kåret den bæreselen som er Best i Test 2024!

De beste bæreselene i 2024 er:

 1. Najell Rise - Best i test 2024
 2. Ergobaby Omni Breeze - Anbefalt: Beste All-Round 2024
 3. Ergobaby Embrace - Anbefalt: Beste sele til nyfødt 2024
 4. BeSafe Newborn Haven - Beste sele til nyfødt 2023
 5. Stokke Limas - Hybrid sele perfekt til nyfødte
 6. Tula Free to grow - Brukervennlig, enkel sele med meget lang brukstid
 7. Babybjörn One - Stilfull, allsidig og brukervennlig sele
 8. Stokke Limas Plus - Hybrid-sele med lang brukstid
 9. Besafe Haven - Fleksibel, myk og allsidig hel-klips sele
 10. Najell Easy Bæresele - Testens enkleste og mest brukervennlige helklips-sele
 11. Ergobaby Omni 360 - Beste all-round 2023

I denne artikkelen:

(Artikkelen inneholder annonselenker)

Bæreseler og bæretøy - hva er det?

Bæretøy er en samlebetegnelse for produkter som gjør at du kan bære barnet på kroppen din. Når det gjelder bæretøy, er det mange som først og fremst tenker på bæreseler. Det finnes imidlertid et mangfold av alternativer, hver med sine spesifikke fordeler og begrensninger:

 • Bæresele: En bæresele er en sele du fester rundt magen og over skuldrene. Bæreseler har som regel mange justeringsmuligheter, som gjør dem veldig allsidige både i forhold til barn og bærer. Med andre ord kan seler ofte brukes i lang tid, og passe mange ulike kropper og barn i ulike størrelser. De har ofte mange ulike bæreposisjoner; innovervendt på magen, utovervendt på magen, på rygg, samt på hofte (merk at det varierer mellom seler hvilke bæreposisjoner som er mulige). Bæreseler er laget slik at vekten fordeles jevnt på hofter, skuldre og rygg. 
 • Sjal: Et bæresjal er et langt stoffstykke som kan knytes på mange forskjellige måter for å skape en form for "bæresele". Sjal finnes i varierende grad av elastisitet og kan tilpasses ulike kroppsfasonger. Nyfødte trives ofte ekstra godt i sjal på grunn av den omsluttende og behagelige følelsen som minner om livet i magen. Et elastisk sjal er et supert valg for de første månedene, men når barnet vokser og blir tyngre, vil elastiske sjal kunne sige og det kan være aktuelt å bytte til et vevd sjal eller en mer støttende bæresele.
 • Ringslynge: Ringslyngen er nært beslektet med sjal, men har en stor ring som brukes for å feste stoffet. Ringslynger festes over en ksulder, er enkle å bruke og skper samme omsluttende følelse som sjal. De er imidlertid ikke optimale tilbruk over lengre tid, da vekten fordeles ujevnt. Ringslynger er særlig gode på varme dager, da de ikke er like tette på kroppen, og i situasjoner der barnet skal mye opp og ned fra bæretøyet og man har behov for en rask og enkel løsming.
 • Bæremeis/Bærestol: En bæremeis er en robust løsning for å bære større barn, som kan om en stor ryggsekk med en integrert stol. Beremeisen er praktisk på tur, men er stor og omfattende og egner seg ikke som et hjelpemiddel til bruk hjemme eller noe du har med deg i barnevognen. På grunn av måten barnet sitter i bæremeisen skal disse ikke brukes for barn under 6-9 måneders alder.
 • Meh Dai/Mei Tai: Dette er en hybrid mellom sjal og bæresele, med røtter i Asia. Meh Dai kombinerer sjalets tilpasningsdyktighet med selenes brukervennlighet.
 • Onbuhimo: Denne sele-typen mangler midjebelte og festes i stedet rundt bærerens skuldre, noe som gjør den ideell for gravide eller andre som foretrekker å unngå belastning rundt midjen. Onbuhimo er spesielt godt egnet for bæring av eldre barn.
 • Bæretube: En bæretube er designet for de minste nyfødte og minner om en stram tubetopp. På mange sykehus kan man få tilbud om å låne bæretube etter fødsel. Merk at bæretuber krever konstant støtte fra en hånd.
 • Tradisjonelle bæretøy: Det finnes også andre tradisjonelle bæretøy som Podaegi fra Korea, Kanga/Kitenge fra Afrika, og Rebozo fra Sør-Amerika. Disse kan være vanskeligere å finne i Norge.

Er du ny på bæring, kan en bæresele (hel-klips eller halv-klips) være et godt startpunkt, eventuelt supplert med et elastisk sjal for de aller første månedene. Både sjal og ringslynger er gode alternativer i spedbarnstiden, mens for større barn er også bæremeiser relevante for dere som ønsker å bære barnet på tur. Sjal og ringslynger er myke og er ikke like klumpete som en bæresele, men de krever gjerne mer øvelse å mestre. Bæremeiser er et godt valg for foreldre som er mye på tur i skog, mark og fjell der barnevogn ikke kommer til. Bæremeiser er imidlertid ikke så praktiske til bruk hjemme, inne eller om du skal en kort tur på butikken.

Ulike typer bæreseler

Bæreseler finnes i mange ulike varianter, og overordnet kan vi kategorisere dem i to hovedtyper:

 1. Vanlig bæresele (hel-klips/full-buckle): Dette er en tradisjonell bæresele utstyrt med et magebelte og skulderstropper. Hel-klips seler tilbyr ofte et større spekter av bæreposisjoner og en lengre brukstid, og passer godt til større babyer og barn. De er robuste og sikre, men kan oppleves som noe mer komplekse og mer klumpete sammenlignet med halv-klips-seler.
 2. Hybrid-sele (halv-klips/half-buckle): Halv-klips-seler er er form for hybrid mellom bæresele og bæresjal. Denne typen sele er godt egnet for nyfødte, takket være den myke strukturen og måten den omslutter barnet på. Med en halv-klips-sele får du fordelene av et bæresjal, kombinert med brukervennligheten og sikkerheten til en bæresele, og du behøver ikke lære deg ulike knyteteknikker slik du må med et tradisjonelt sjal.

Både hel- og halv-klips seler har en viss læringskurve, selv om de for mange oppleves enklere enn å lære seg å knyte sjal. Det er viktig å sette av tid til å bli kjent med bruken av dem, gjerne før babyen kommer.

Behøver man en bæresele?

Det finnes ikke så mye man absolutt må ha når man venter en baby, likevel er det ingen tvil om at en bæresele kan være et uvurderlig hjelpemiddel, spesielt i den første tiden med babyen. En bæresele kan gjøre barseltiden betydelig enklere ved å gi deg friheten til å utføre daglige oppgaver samtidig som du kan ha barnet nært deg. Noen har glede av en bæresele langt opp i småbarnsårene, mens for andre så er det mest nyttig helt i starten. Et alternativ er derfor å heller kjøpe et elastisk sjal som ofte er billigere og som kan brukes det første året. Andre alternative produkter er naturligvis barnevogn for turer ute, og vippestol eller hengevugge til bruk hjemme. Alle barn liker imidlertid ikke barnevognen eller vippestolen, men ønsker å være nær foreldrene til enhver tid - og da er bæretøy uvurderlig. Selv om det heller ikke er en garanti for at alle barn vil foretrekke bæresele eller sjal, men velger du en variant som passer godt til din og barnets kropp, og du lærer deg å bruke selen riktig, vil sannsynligvis barnet trives i selen.

Bæreseler og sjal er utrolig fleksible og kan brukes i en rekke situasjoner – hjemme, på utflukter, i butikker, på reiser, og i andre scenarioer hvor en barnevogn kan være upraktisk. Dessuten, i motsetning til en barnevogn, tar en bæresele eller et sjal minimalt med plass og er enkelt å ta med seg overalt. Det er også vist at bæreseler, med sin mulighet for nærhet og hud-til-hud-kontakt, har vist seg å fremme en dypere tilknytning mellom barnet og den som bærer.

Viktige faktorer å vurdere i en bæresele

Det finnes svært mange ulike seler på markedet, og først og fremst anbefaler vi at du velger en sele som er ergonomisk og godkjent av International Hip Dysplasia Institute (IHDI). Alle selene vi har testet er ergonomiske og IHDI-godkjent, og vi anbefaler aldri bæretøy som ikke er ergonomisk. 

Utover ergonomi er det mange faktorer som spiller inn på hvilken sele som vil passe best for deg og ditt barns behov og markedet tilbyr et bredt spekter av alternativer. Her er noen nøkkelfaktorer å vurdere for å sikre at du velger en bæresele som møter dine og barnets behov:

 • Ergonomisk hoftevennlig: Vi anbefaler på det sterkeste å velge en ergonomisk utformet bæresele som er godkjent av International Hip Dysplasia Institute (IHDI). Alle seler vi skriver om er ergonomiske, og vi fraråder bruk av bæretøy som ikke er ergonomisk.
 • Brukstid: Det er stor variasjon i brukstid mellom de ulike selene på markedet, og du bør tenke igjennom om du ønsker å kjøpe kun en sele som passer godt gjennom hele perioden, eller om du vil ha flere spesialiserte seler som er ekstra godt egnet til ulike aldre. Noen seler er spesielt designet for nyfødte, andre for større barn (toddler-seler og preschooler-seler), mens andre seler igjen er designet for å kunne passe helt fra nyfødtperioden og langt inn i småbarnsalderen (ca. opp til 4 år). Sistnevnte er praktiske, da de møter en stor variasjon i behov og eliminerer behovet for flere ulike seler, men fordi disse selene skal kunne brukes i et stort spekter av størrelse og vekt, er de ofte mer klumpete og avanserte og er ikke nødvendigvis det aller beste valget til de ulike stadiene i babyens vekst. Noen foretrekker derfor å kjøpe en bæresele eller et bæresjal spesielt for barnets første år, for så å velge en sele for mer langvarig bruk i småbarnsalderen.
 • Bæreposisjoner: De fleste seler tilbyr bæring innover mot magen eller på ryggen, men noen tilbyr også hofte- og forovervendt bæring. Forovervendt bæring anbefales ikke før barnet er 6 måneder, men er fint for nysgjerrige barn som liker å være med på det som skjer. Forovervendt bæring er imidlertid mindre ergonomisk både for deg og barnet og bør ikke brukes i for lang tid av gangen. Om utovervendt bæreposisjon er et krav for dere, er utvalget bæreseler noe mindre. 
 • Vedlikehold: Velg en sele som kan vaskes i maskin. Med småbarn er uhell uunngåelige, og en maskinvaskbar sele forenkler rengjøringen betydelig.
 • Pris: Tenk igjennom hva dere er villige til å bruke på bæresele, og om dere skal investere i to ulike eller en sele som kan brukes gjennom hele bæreperioden. Priser på seler varierer bredt, men de fleste kvalitetsseler ligger i prisklassen 1000-2000 kroner. Hvis du planlegger å investere i kun én sele, kan det være verdt å bruke litt mer for langvarig kvalitet.
 • Type Sele: Vurder om du foretrekker en hel-klips eller halv-klips sele. Hel-klips seler tilbyr ofte lengre brukstid og flere bæreposisjoner, mens halv-klips seler er mer lik sjal og kan være spesielt behagelige for nyfødte. Les mer om forskjellen på disse i avsnittet over.
 • Passform og Størrelse: Å kjøpe en bæresele sammenlignes av mange som å kjøpe seg et par jeans - det kan være vanskelig å finne en som passer perfekt til deg. Sørg for at selen passer godt til din kroppstype og eventuelt andre brukere. Det er ofte veldig individuelt hvilken sele ulike personer foretrekker, og vi anbefaler å prøve ulike bæreseler før dere kjøper. Vi anbefaler f.eks å besøke et bærebibliotek der du kan prøve ulike seler - sjekk ut om det finnes et bærebibliotek i din by her.  Husk at det er også lov å bestille på nett og prøve i ro og mak hjemme. 

De Beste Bæreselene i 2024

I vår test av bæreseler har vi valgt ut et relevant utvalg bæreseler på det norske markedet som imøtekommer litt ulike behov og funksjoner Alle selene er ergonomiske og godkjente av International Hip Dysplasia Institute. Vi har vurdert selene basert på en rekke kriterier, inkludert brukstid, antall tilgjengelige bæreposisjoner, brukervennlighet, kvalitet, komfort, justeringsmuligheter, estetikk og design, samt eventuelle tilleggsfunksjoner.

Oversikten er ikke en synkende rangering, men snarere et utvalg av de bæreselene som er best for ulike situasjoner og behov. Den ideelle bæreselen vil være forskjellig for hver familie og avhenger av individuelle behov, kroppsfasong og personlige preferanser. Derfor oppmuntrer vi deg til å se på vår oversikt som en guide som kan hjelpe deg med å finne bæreselen som passer best for din unike familiesituasjon.

Husk at selv om alle seler i vår oversikt er ergonomisk designet, er det avgjørende at selen brukes korrekt for å sikre optimal ergonomi og komfort. Vi anbefaler at både du og din partner prøver ulike seler, om mulig, for å finne den som passer best for dere og deres barn.

De beste bæreselene i 2024 er: 

 1. Najell Rise - Best i Test 2024
 2. Ergobaby Omni Breeze - Anbefalt: Beste All-Round 2024
 3. Ergobaby Embrace - Anbefalt: Beste sele til nyfødt 2024
 4. BeSafe Newborn Haven - Beste sele til nyfødt 2023
 5. Stokke Limas - Hybrid sele perfekt til nyfødte
 6. Tula Free to grow - Brukervennlig, enkel sele med meget lang brukstid
 7. Babybjörn One - Stilfull, allsidig og brukervennlig sele
 8. Stokke Limas Plus - Hybrid-sele med lang brukstid
 9. Besafe Haven - Fleksibel, myk og allsidig hel-klips sele
 10. Najell Easy Bæresele - Testens enkleste og mest brukervennlige helklips-sele
 11. Ergobaby Omni 360 - Beste all-round 2023

1. Najell Rise - Best i Test 2023 og 2024

Brukervennlig, enkel og funksjonell sele med lang brukstid, mange bæreposisjoner og god tilpasningsevne

Nøkkelinformasjon:

 • Brukstid: Nyfødt til ca 3 år (3,2 kg til 15 kg)
 • Bæreposisjoner: 3 - innovervendt på magen, forovervendt på magen, rygg
 • Materiale: Airmesh (100% Polyester Øko-tex klasse 1)
 • Maskinvaskbar: Ja
 • Veiledende pris: 1 599,-

Najell Rise er en meget brukervennlig og allsidig hel-klips bæresele, ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute. Selen skiller seg fra andre seler med sin unike utforming, der du tar selen på deg (nesten som en genser) før du setter barnet i, og er særdeles brukervennlig og enkel i bruk. Med flere tilpasningsmuligheter synes vi denne selen kombinerer enkelhet med nødvendig funksjonalitet på en god måte, og den har både meget lang brukstid og alle tre bæreposisjoner. Najell Rise er tilgjengelig i et pustende airmesh-materiale i tre nøytrale farger: svart, grå eller beige, samt mintfarget cordfløyel og rustfarget bouclé.

Les hele anmeldelsen av Najell Rise her. 

Fordeler:

 • Ergonomisk design godkjent av International Hip Dysplasia Institute
 • Meget enkel og brukervennlig, egnet for de som er nye på bæring
 • Lang brukstid fra nyfødt (3,2 kg) til ca 3 år (15 kg)
 • Tre bæreposisjoner for fleksibilitet: innovervendt og forovervendt på mage, eller på ryggen
 • Enkel, men allikevel flere innstillingsmuligheter som sikrer god tilpasning og komfort
 • Justerbart frontpanel som støtter barnets M-posisjon
 • Laget av pustende airmesh-materiale, ideelt for varme dager
 • Praktisk tilbehør tilgjengelig som oppbevaringslomme, siklebeskyttelse, solhette og oppbevaringspose (selges separat)
 • Kan enkelt vaskes i maskin ved 40 grader
 • God pris

Ulemper:

 • Airmesh-materialet kan føles litt stivt og grovt mot huden - ikke ideelt for de helt nyfødte
 • Krever litt øvelse å justere perfekt passform til barnet

Konklusjon:

Najell Rise oppleves som særdeles brukervennlig og skiller seg ut med gode, gjennomtenkte løsninger som betydelig forenkler bærehverdagen. Med sin meget lange brukstid og hele tre bæreposisjoner er selen et godt valg for foreldre som ønsker en allsidig bæresele som er enkel å bruke, men samtidig tilbyr viktige tilpasningsmuligheter. Selv om airmesh-materialet kan oppleves som litt stivt, er det luftig og behagelig under varmere forhold. Kombinasjonen av unik brukervennlighet og imponerende allsidighet gjør at vi har kåret Najell Rise Best i Test i 2023 og 2024!

Les hele anmeldelsen av Najell Rise her. 

Najell Rise kan kjøpes i Najell sin nettbutikk her, hvor du også kan finne mye bra tilbehør til din bæresele!

2. Ergobaby Omni Breeze - Anbefalt: Beste All-Round Bæresele 2024

Generell info:

 • Brukstid: Nyfødt til ca 4 år (3,2 til 20,4 kg)
 • Bæreposisjoner: 4 - innovervendt foran, utovervendt foran, rygg, hofte
 • Materialer: Myk airmesh (SoftFlex™ Mesh) (Omni bæresele finnes også i bomull, og semi-mesh)
 • Maskinvaskbar: Ja
 • Selens vekt: 0,8 kg
 • Veiledende pris: 2 299,-

Ergobaby Omni Breeze er en videreutvikling av den populære bæreselen Ergobaby Omni 360, og er en meget allsidig bæresele som kan brukes fra barnet er nyfødt til omtrent fire år (3,2 til 20,4 kg), og tilbyr hele fire bæreposisjoner; innovervendt foran, utovervendt foran, på hoften og på ryggen. Selen er laget av mykt og pustende mesh-materiale, som gir god komfort for både bærer og barn, spesielt i varmere klima. Ergobaby Omni Breeze kommer i et stort utvalg av farger og mønstre, hele 13 ulike. Ønsker du heller varianten i myk bomull, Ergobaby Omni Dream, finnes den i 12 ulike farger.

Les hele anmeldelsen av Ergobaby Omni Breeze her.

Styrker

 • IHDI-godkjent ergonomisk sele: Ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute.
 • Allsidig: Alle fire bæreposisjoner - innovervendt og forovervendt på mage, på ryggen eller på hofte
 • Meget lang brukstid: Fra nyfødt (3,2 kg) til omtrent 4 år (maks 20,4 kg)
 • Tilpasningsdyktig: Lett å tilpasse både bærer og baby
 • Pustende: Selen er laget i myk mesh og med perforert padding i midjebelte og skulderstropper noe som gjør at hele selen har svært god pusteevne og er komfortabel i varme miljø. 
 • Myk mesh: Meshstoffet som er brukt er mykt og ikke stivt. 
 • Innebygd solhette: Gir babyen både beskyttelse fra solen og skjermer den fra omgivelsene
 • Smarte lommer: Både en større glidelåslomme, og to mindre og mer tilgjengelige lommer på midjebeltet. 
 • Maskinvaskbar: Kan vaskes i maskin på 30 grader.
 • Passer alle: Takket være alle justeringsmuligheter er dette en sele som bør passe bra på de fleste kropper.

Svakheter:

 • Mer komplisert: Fordi selen er såpass allsidig er det også mer å lære seg for å få fullt utbytte av selens mange bæreposisjoner og tilpasningsmuligheter. 
 • Stor og litt klumpete: Stoffet i selen er tykt og godt polstret, noe som gir en sikker og behagelig bæreopplevelse, men det gjør også selen litt større, mer klumpete og mindre elastisk enn f.eks. et bæresjal.
 • Premium pris: Selen har en pris i premiumsegmentet, men tilbyr til gjengjeld svært lang brukstid og mye funksjonalitet for pengene. 

Konklusjon:

Med sin lange brustid og fire ulike bæreposisjoner er Ergobaby Omni Breeze  kanskje markedets mest allsidige bæresele. Med Omni Breeze får du en sele du kan bruke helt fra de første dagene på sykehuset til aktive turer med fireåringen, og med fire mulige bæreposisjoner vil du alltid ha en sele som passer aktiviteten, enten det er å sove på mammas bryst, å aktivt følge med på verden, bæres på ryggen mens du gjør husarbeid eller til og med til amming på farten. Takket være det myke, pustende meshstoffet og perforerte midjebeltet er selen luftig og sval. Selv om Ergobaby Omni Breeze er noe mer komplisert og klumpete enn andre, mindre allsidige seler, er dette er kompromiss for en meget god tilpasningsdyktighet både for barnet, bæreren og ulike bærebehov. Omni Breeze ligger i et høyere prissjikte, men er til gjengjeld den eneste selen du behøver fra fødsel til småbarnsår, noe som gjør den til et budsjettvennlig alternativ. Ergobaby Omni Breeze kåres derfor til Beste All-round bæresele 2024

Les hele anmeldelsen av Ergobaby Omni Breeze her.

Ergobaby Omni Breeze kan kjøpes hos Mimmis.no her, hos Babyshop.no her, hos Lekmer.no her, hos Jollyroom.no her, og hos Kjøpbarnevogn.no her.

Ergobaby Omni Dream kan kjøpes hos Babyland.no her, hos Babyshop.no her, hos Lekmer.no her og hos Jollyroom.no her.

3. Ergobaby Embrace - Anbefalt: Beste Bæresele til Nyfødt 2024

Generell info

 • Brukstid: Nyfødt til ca 12-18 mnd (3,2 til 11,3 kg)
 • Bæreposisjoner: 2 - innovervendt foran, utovervendt foran
 • Materialer: Myk airmesh, eller myk “knit”
 • Maskinvaskbar: Ja
 • Selens vekt: 0,42 kg
 • Veiledende pris: 1 299,-

Ergobaby Embrace er en bæresele designet spesielt for bruk det første året av babyens liv, fra nyfødt (3,2 kg) til ca. 12-18 måneders alder (maks 11,3 kg). Selen kommer i to materialvalg: myk airmesh eller myk "knit", og tilbyr to bæreposisjoner – innovervendt og utovervendt (fra ca. 6 måneder). Vi har testet selen i airmesh-versjonen, som er  spesielt pustende og komfortabel for både bærer og barn. Denne varianten er tilgjengelig i hele ni ulike farger.

Les hele testen av Ergobaby Embrace her.

Styrker

 • IHDI-godkjent ergonomisk sele: Ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute.
 • Perfekt for nyfødte: Bæreselen er spesielt tilpasset behovene til nyfødt
 • Pustende: Selen er laget i mykt og pustende meshmateriale som gjør at selen er sval i varme miljø. 
 • Myk: Meshstoffet som er brukt er imponerende mykt
 • Maskinvaskbar: Kan vaskes i maskin på 30 grader.
 • To bæreposisjoner: Selen kan brukes både til innovervendt og utovervendt bæring (når barnet er klart for dette ved ca. 6 mnd)
 • Enkel: Få justeringsmuligheter gjør selen enkel å bruke
 • Lett og kompakt: Ergobaby Embrace veier kun 0,42 kg og er svært liten og lett, noe som gjør den enkel å pakke med seg

Svakheter

 • Kort brukstid: Embrace er spesielt utviklet for den nyfødte, og kan kun brukes til barnet er rundt 12-15 måneder. Selen er også mindre ideell mot slutten av brukstiden.
 • Krever tilvenning: Selv om selen er enkel å bruke, kan det være litt forvirrende å huske hvordan midjebeltet skal brettes, og de første gangene kan det være nødvendig å sjekke bruksanvisningen.

Konklusjon:

Ergobaby Embrace er en meget god bæresele for nyfødte og i barnets første år. Den er enkel å bruke, komfortabel og gir en god passform til både barnet og den som bærer. I myk airmesh får du i tillegg fordelen av at selen puster og ikke blir for varm, verken for deg eller barnet. Embrace er en lett og kompakt sele som er perfekt å ha med seg, både i fødebagen og i stellevesken. Med to bæreposisjoner har du også muligheten til å variere litt når barnet er klar for dette (ved ca. 6 mnd alder). Ergobaby Embrace er et meget godt valg for de som ønsker en enkel og ergonomisk bæresele spesielt tilpasset den første tiden med barnet - og kåres Beste bæresele til nyfødt 2024. 

Les hele testen av Ergobaby Embrace her.

Ergobaby Embrace kan kjøpes hos Mimmis.no her, hos Babyland.no her, hos Babyshop.no her, hos Lekmer.no her, og hos Jollyroom.no her.

4. BeSafe Newborn Haven - Beste sele til nyfødt 2023

En unikt myk og behagelig sele perfekt for babyens første år

Nøkkelinformasjon:

 • Brukstid: Nyfødt til 12 mnd (3,2 kg til 11 kg)
 • Bæreposisjoner: 1 (Innovervent på magen)
 • Materiale: 100% resirkulert polyester utvendig, blanding av bomull, Tencel og polyester innvendig.
 • Maskinvaskbar: Ja
 • Veiledende pris: 1 099,-

BeSafe har nylig lansert to nye bæreseler, BeSafe Haven og BeSafe Newborn Haven. Mens de to modellene deler mange likheter, er Newborn Haven spesifikt utviklet med nyfødte i tankene, og er tilpasset barn fra de er nyfødte (3,2 kg) til de når omtrent ett års alder (11 kg). BeSafe Newborn Haven er en ergonomisk og IHDI-godkjent full-klips bæresele med et gjennomført og enkelt design. Det første vi reagerer på når vi tar den ut av esken er at selen er bemerkelsesverdig myk - faktisk, den mykeste av alle seler vi har testet! Det er ikke bare mykheten som gjør BeSafe Newborn Haven spesiell, men også dens bruk av bærekraftige materialer. Med en innside laget av TENCEL™ lyocell,  et materiale laget av bærekraftig tre og en produksjonsprosess som krever 10–20 ganger mindre vann enn bomull , og en utside av resirkulert polyester som krever 59 % mindre energi i produksjonen enn ny polyester.  Selen er tilgjengelig i fire forskjellige farger, alle med en ensfarget utside og et sjarmerende mønster på innsiden.

Les hele anmeldelsen av BeSafe Newborn Haven her.

Fordeler:

 • Ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute
 • Perfekt sele for nyfødte/det første året
 • Svært myk og komfortabel for både barn og bærer
 • Skulderstropper som kan brettes ut, sikrer en jevn vektdistribusjon
 • Laget av bærekrafitge materialer
 • Intuitive og klare instruksjoner på selve produktet
 • Unike klips som forenkler håndtering alene
 • Diskrete, men praktiske oppbevaringslommer i midjebeltet

Ulemper:

 • Begrenset brukstid, kun fra nyfødt til ca ett år (11 kg)
 • Begrenset til kun én bæreposisjon (innovervendt på magen)


Konklusjon

For de som ser etter en enkel, myk og ikke minst fin sele spesielt tilpasset det første året er denne selen et svært godt valg. Her får du en brukervennlig full-klips-sele laget i bærekraftige og myke materialer som bidrar til en komfortabel opplevelse for både barn og bærer. Selv om selen har en kortere brukstid og kun én bæreposisjon, er den et utmerket valg for det første året- som kanskje også er den tiden du bærer mest. BeSafe Newborn Haven anbefales varmt for de som ønsker en sele som er skreddersydd for den første tiden med barnet.

Les hele anmeldelsen av BeSafe Newborn Haven her.

BeSafe Newborn Haven kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her og hos Jollyroom her.

5. Stokke Limas - Hybridsele perfekt til den nyfødte

Vakker, funksjonell halv-klipssele perfekt for nyfødte og opp til to år

Nøkkelinformasjon:

 • Brukstid: 0 - 2 år (3,2 - 15 kg)
 • Bæreposisjoner: 3 - innovervendt på magen, hofte, rygg
 • Materiale: 55 % økologisk bomull og 45 % lin
 • Maskinvaskbar: Ja
 • Selens vekt: 0,8 kg
 • Pris: ca 1 449,-

Stokke Limas, en del av Stokkes nye bæreselekolleksjon, er en hybridsele/halv-klips-sele designet for bruk fra fødsel og opp til 15 kg. Stokke Limas er et ypperlig valg for deg som verdsetter følelsen av et bæresjal kombinert med brukervennligheten og sikkerheten til en bæresele. Dette er en helt nydelig bæresele i meget høy kvalitet, tilgjengelig i en rekke vakre og subtile mønstre og farger, laget av en robust, men myk blanding av lin og bomull.

I den nye bæreselekolleksjonen til Stokke finner du også Stokke Limas Flex (full-klips) og Stokke Limas Plus (halv-klips) som vi også har testet. Hovedforskjellen mellom Limas og Limas Plus er at Plus kan brukes fra 4 kg til 18 kg.

Les hele anmeldelsen av Stokke Limas her.

Fordeler:

 • Ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute
 • Hybridsele som kombinerer fordelene av bæresele og bæresjal
 • Tilbyr tre bæreposisjoner (innovervendt på mage, rygg og hofte)
 • Perfekt fra nyfødt til ca 2 år (15 kg)
 • Svært komfortabel for både bærer og barn, tilpasser seg kroppens form, ingen harde eller klumpete deler i frontpanel eller sjal
 • Bredt magebelte og skulderstropper i sjalmateriale gir god vektdistribusjon
 • Enkel tilpasning med justerbar lengde og bredde på frontpanelet
 • Enkel å bruke, også uten hjelp av andre
 • Maskinvaskbar
 • Unikt og estetisk design
 • Øko-tex sertifiserte materialer
 • Mer kompakt i vesken enn full-klips-seler

Ulemper:

 • Relativt høy pris gitt relativt kort brukstid
 • Kan ikke brukes til utovervendt bæring
 • Krever mer tid for å knyte og løsne sjalet sammenlignet med hel-klips-seler

Konklusjon:

Stokke Limas er en hybridsele av meget høy kvalitet som kombinerer komforten og fleksibiliteten til et bæresjal med enkelheten og tryggheten til en bæresele, og skaper en ergonomisk, komfortabel opplevelse for både barn og bærer. Selv om brukstiden er kortere enn enkelte full-klips-seler, vil det for mange være mer enn tilstrekkelig å kunne bære barnet opp til 15 kg (ca 2 år) (og ønsker du lengre brukstid kan du sjekke ut Stokke Limas Plus).

Stokke Limas halv-klips bæresele er et glimrende alternativ for deg som er interessert i bæresjal, men foretrekker noe enklere. Denne selen tilbyr det beste fra begge verdener, kombinert med et nydelig design, høy komfort og upåklagelig kvalitet. Den anbefales varmt for dem som ønsker en hybridsele som er perfekt for den første tiden med barnet.

Les hele anmeldelsen av Stokke Limas her.

Stokke Limas kan kjøpes hos Jollyroom her, Rudo her.

6. TULA Free to Grow - Brukervennlig sele med lang brukstid

Enkel og ukomplisert sele med god passform og imponerende lang brukstid 

Nøkkelinformasjon:

 • Brukstid: Fra fødsel til ca 4 år (3,2-20 kg)
 • Bæreposisjoner: 2 - foran mot forelder, rygg mot forelder
 • Materiale: 100% bomull
 • Maskinvaskbar: Ja
 • Veiledende pris: 1 799,-

Tula har etablert seg som en høyt anerkjent produsent av bæreseler, kjent for sine lekne og fargerike design. Bæreselen Tula FreeTo Grow (FTG) er inget unntak, og vi simpelthen elsker alle de morsomme og fine printsene denne bæreselen finnes i. Videre setter vi stor pris på hvor lite komplisert denne selen både oppleves og ser ut, samtidig som den imponerer med svært lang brukstid helt fra fødsel (3,2 kg) uten behov for yfødtinnlegg og opp til ca 4-5 års alder (20 kg)!! Selen har mye til felles med et sjal i sin enkelhet, men er samtidig robust og designet for å tåle daglig bruk over lang tid. Selen tilbyr to bæreposisjoner: innovervendt på magen og på ryggen. Selv om selen ikke har muligheten for utovervendt bæring, slik som Ergobaby Omni 360 har, kompenserer Tula Free to Grow for dette med sin enkelhet i bruk. Denne bæreselen er et ideelt valg for foreldre som verdsetter enkelhet, holdbarhet og en mulighet til å bære barnet sitt komfortabelt over flere år.

Les hele anmeldelsen av TULA Free to Grow her.

Fordeler

 • Ergonomisk utformet og Godkjent av International Hip Dysplasia Institute
 • Lang brukstid - fra nyfødt til småbarn/4 år (3,2-20 kg)
 • God og nær passform til barnet, både for baby og større barn
 • Enkelt og brukervennlig design
 • Passer mange kroppsfasonger og størrelser
 • Ergonomisk passform uten å være klumpete
 • Justerbart setepanel (bredde fra 13-38 cm og høyde fra 28-43 cm)
 • Finnes i mange kule prints og farger
 • Behøver ikke nyfødtinnlegg
 • Komfortable paddede skulderstropper
 • Kan brukes til amming
 • Tar relativt liten plass sammenlagt

Ulemper:

 • Ikke utovervendt bæring eller bæring på hofte
 • Litt stivt stoff

Konklusjon:

TULA Free to Grow skiller seg ut med sin unikt lange brukstid kombinert med imponerende enkelhet. Selen er av høy kvalitet og er odentlig god både for nyfødte og større barn. Selv om selen med fordel kunne ha hatt en mykere tekstur for de yngste brukerne og flere bæreposisjoner, veier dens lange brukstid, gode passform og enkelhet opp for dette. Til å være en sele med såpass lang brukstid er den særdeles god også til nyfødte på grunn av sitt enkle, myke frontpanel, samtidig som den føles ordentlig robust og trygg ved bæring av de større og tyngre barna. Dette er en sele av høy kvalitet som tåler mye bruk. Om du ser etter en sele som kan brukes fra nyfødt og ut hele bæreperioden, men forovervent bæring ikke er viktig for deg, er TULA Free to Grow et utmerket valg.

Les hele anmeldelsen av TULA Free to Grow her.

TULA Free to grow kan kjøpes hos Mimmis her, Jollyroom her, Babyshop her, LekMer her.

7. Babybjörn One - Stilfull,  Allsidig og Brukervennlig

Hel-klips bæresele som kombinerer stil, brukervennlighet og allsidighet

Nøkkelinformasjon:

 • Brukstid: Fra fødsel til 3 år (3,5 kg til 15 kg)
 • Bæreposisjoner: 3; innovervendt, forovervendt og på rygg
 • Materiale: 4 ulike varianter; vevet (65% polyester, 35% bomull), bomullsmix (60% polyester, 40% bomull), bomull (100% bomull) og 3D-mesh (100% polyester).
 • Maskinvaskbar: Ja
 • Veiledende pris: ca 2000,-

Babybjörn One skiller seg ut som en allsidig og unikt utformet bæresele. Denne selen er designet med tanke på langvarig bruk fra nyfødtstadiet (3,5 kg) helt til omtrent 3 år (maks 15 kg og 53-100 cm), og tilbyr tre bæreposisjoner: innovervendt på magen, forovervendt på magen og på ryggen. En særegen egenskap ved Babybjörn One er utformingen som lar deg ta på selen først, som en genser, før du plasserer barnet oppi. Selen kommer i et utvalg av farger og materialer, og tilbyr flere stoffvarianter: en vevd versjon med en blanding av polyester og bomull for en slitesterk og supermyk finish; en bomullsmix som er både myk og fleksibel; og en ren bomullsversion. I tillegg har du Babybjörn One Air, laget i et pustende 3D-mesh, perfekt for de varmere dagene. Både One og One Air-modellen kommer i flere ulike dempede fargetoner, samt en stilig leopard-mønstret variant for de som ønsker en sele som skiller seg ut.

Les hele anmeldelsen av Babybjörn One her.

Fordeler:

 • IHDI-godkjent ergonomisk sele: Ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute.
 • Allsidig: Tre bæreposisjoner - innovervendt og forovervendt på mage, eller på ryggen
 • Lang brukstid: Fra nyfødt (3,5 kg) til omtrent 3 år (maks 15 kg og 100 cm)
 • Enkel oppseling: Babybjörn One kan tas på som en genser før barnet plasseres inni, en løsning som gjør prosessen med å sette inn barnet enklere. Løsningen er perfekt til utendørs bæring fordi du ikke behøver å ta av selen for å ta ut barnet, slik at du kan beholde jakken på.
 • Komfortabel: Selen er tykk og polstret med et bredt midjebelde og brede skulderstropper som fordeler vekten og gjør selen meget behagelig for den som bærer
 • Flere Materialvalg: Finnes i ulike stoffvarianter som vevd, bomullsmix og ren bomull, samt en Air-modell i pustende 3D-mesh.
 • Brukervennlige Justeringsmuligheter: Selen har flere justeringsmuligheter, som alle er utformet med særlig god brukervennlighet.
 • Maskinvaskbar: Kan vaskes i maskin på 40 grader.

Ulemper:

 • Justering av Passform: Selv om selen tilbyr flere justeringsmuligheter, kan det oppleves som litt vanskeligere å justere selen slik at barnet sitter best mulig, sammenlignet med andre seler.
 • Størrelse og Elastisitet: Stoffet i selen er tykt og godt polstret, noe som gir en sikker og behagelig bæreopplevelse, men det gjør også selen litt større, mer klumpete og mindre elastisk enn f.eks. et bæresjal.
 • Premium pris: Selen har en pris i premiumsegmentet, men tilbyr til gjengjeld meget høy materialkvalitet.

Konklusjon:

Babybjörn One fremstår som et velformet og gjennomtenkt bæresele som kombinerer komfort, brukervennlighet og et stilfullt design. Selen har lang brukstid fra nyfødtstadiet og helt opp til treårsalderen, og tilpasser seg enkelt barnets vekst takket være sine brukervennlige justeringsmuligheter. Den unike måten selen tas på, som kan minne om å ta på seg en genser, gjør prosessen med å plassere og justere barnet enkel og er en egenskap vi særlig har satt pris på ved bæring utendørs, da man ikke behøver å ta av seg jakken og selen for å ta barnet inn og ut av selen. Selen har flere justeringsmuligheter og alle løsninger er meget godt gjennomtenkte og brukervennlige (blant annet de magnetiske klipsene, gliderene i rygg og den unike glidelåsen som lar deg justere benbredden). Babybjörn One er ergonomisk og godkjent hoftevennlig av IHDI, men har en viss læringskurve når det gjelder justeringer for optimal passform. Vi synes imidlertid at denne selen er blant de mest komfortable vi har prøvd for bæreren, blant annet takket være det tykke, polstrede hoftebeltet og de brede skulderselene. Selen finnes i et bredt utvalg farger og materialer, inklusiv en unik leopard-mønstret variant, som gjør at selen vil kunne falle i smak hos de fleste.

Les hele anmeldelsen av Babybjörn One her.

Babybjörn One kan kjøpes hos Jollyroom her, Babyshop her, Lekmer.no her, Kjopbarnevogn.no her.

8. Stokke Limas Plus - Hybrid-sele med lang brukstid

Vakker halv-klips med lang brukstid og høy komfort

Nøkkelinformasjon:

 • Brukstid: 4 uker til 3-4 år (4 - 18 kg)
 • Bæreposisjoner: 3 - innovervendt på magen, hofte, rygg
 • Materiale: 55 % økologisk bomull og 45 % lin
 • Maskinvaskbar: Ja
 • Veiledende pris: ca 1 549,-

Stokke Limas Plus er en halv-klips-sele som har noe lengre brukstid og er noe mer avansert enn Stokke Limas nevnt høyere opp. Limas Plus kan brukes fra barnet er 4 uker gammelt og til det er 3-4 år gammelt (18 kg), og hybridselen er ideell for foreldre som verdsetter både komforten av et bæresjal og den enkle, trygge bruken av en sele som kan brukes ut bæreperioden.

Les hele anmeldelsen av Stokke Limas Plus her. 

Fordeler:

 • Ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute
 • Kombinerer komforten av et bæresjal med brukervennligheten til en sele
 • Enkel i bruk med få justeringer
 • Estetisk vakker med et bredt spekter av farger og mønstre
 • Lang brukstid, fra 4 uker til 3-4 år
 • Flere bæreposisjoner; innovervendt bæring på mage, rygg og hofte
 • Svært komfortabel og tilpasser seg brukerens kropp i større grad enn en helklipssele
 • Avtagbare skulderputer og bredt magebelte gir økt komfort og god vektdistribusjon
 • Justerbart frontpanel for en ergonomisk sittestilling
 • Maskinvaskbar for enkel vedlikehold
 • Øko-tex sertifiserte materialer
 • Tar mindre plass i vesken enn hel-klips-seler

Ulemper:

 • Kan ikke brukes fra barnet er helt nyfødt (kun fra 4 ukers alder)
 • Ikke designet for forovervendt bæring
 • Krever litt mer tid for å knyte og løsne sammenlignet med hel-klips-seler

Konklusjon:

Stokke Limas Plus er en utmerket bæresele for de som søker en kombinasjon av vakker estetikk, komfort og funksjonalitet.  For de som er interessert i sjal men foretrekker noe enklere, anbefaler vi absolutt å prøve en halv-klips-sele som Stokke Limas Plus. Selv om knytingen kan ta litt lenger tid enn med hel-klips-seler, gir selen høy brukervennlighet og tilpasningsmuligheter som sikrer komfort for både barn og bærer. Stokke Limas Plus representerer det beste fra to verdener, og leverer høy kvalitet, optimal komfort og et vakkert design.

Les hele anmeldelsen av Stokke Limas Plus her. 

Stokke Limas Plus kan kjøpes hos Jollyroom her, Rudo her.

9. BeSafe Haven - Fleksibel og allsidig hel-klipssele

Myk bæresele av høy kvalitet og med lang brukstid og fleksibilitet

Nøkkelinformasjon:

 • Brukstid: Fra 4 uker til 15 kg
 • Bæreposisjoner: 3 - Innovervendt, utovervendt (fra 5 mnd) og på rygg (fra 9 mnd)
 • Materiale: Ytterstoff: 96 % polyester, 4 % spandex. Innerstoff: 60 % Lyocell, 40 % bomull
 • Maskinvaskbar: Ja
 • Veiledende pris: 1 499,-

Den norske produsenten BeSafe har utvidet sitt sortiment med to nye bæreseler - BeSafe Haven og BeSafe Newborn Haven. Mens BeSafe Newborn Haven er optimalisert for de minste barna, byr BeSafe Haven på en mer fleksibel løsning for barn fra fire uker og opp til rundt to til tre år (eller 15 kg). Med denne selen, kan du glede deg over tre forskjellige bæreposisjoner: innovervendt fra fire uker, utovervendt fra fem måneder og ryggbæring fra ni måneder. BeSafe Haven kommer også i et variert utvalg av syv tiltalende farger, inkludert en mesh-versjon ideell for varmere klima.

Les hele anmeldelsen av BeSafe Haven her.

Fordeler:

 • Ergonomisk design godkjent av International Hip Dysplasia Institute
 • Lang brukstid, fra fire uker til 2-3 år (15 kg)
 • Tre bæreposisjoner gir fleksibilitet
 • Relativt enkelt i bruk
 • Mykt og fleksibelt materiale som sikrer behagelig passform
 • Mesh-variant tilgjengelig for varmere klima
 • Avtagbar hodestøtte/solskjerm (UPF50+) inkludert
 • Fuktighetsabsorberende Lyocell på innsiden for økt komfort i varmen
 • Integrert oppblåsbar pute i midjebeltet (BeSafe Airgonomics™) for jevn vektdistribusjon og økt komfort
 • Flex-Shape Buckle™, en unik roterbar klips som både er betydelig enklere i bruk, samt at den tilpasser seg brukerens bevegelser og kroppsform.
 • Skjulte lommer i midjebeltet for praktisk oppbevaring
 • Praktisk oppbevaringspose inkludert for enkel transport
 • Norsk produsent

Ulemper:

 • Kan ikke brukes før barnet er 4 uker.
 • Mangler mulighet for justering av frontpanelets bredde for optimal kne-til-kne-støtte
 • Mangler polstring ved knærne for ekstra komfort
 • Mangler integrerte instruksjoner på selve selen for enklere bruk

Konklusjon:

BeSafe Haven er en allsidig og fleksibel hel-klipssele av høy kvalitet med brukstid fra 4 uker til 2-3 år og tre ulike bæreposisjoner. Blant full-klipsselene er denne selen unik med sitt enkle, myke og komfortable design og gode brukervennlighet. For de som ønsker en fleksibel bæresele med lang brukstid og flere bæreposisjoner (inkludert fremovervendt), og som samtidig er myk og behagelig for både bærer og barn, er BeSafe Haven et meget godt valg.

Les hele anmeldelsen av BeSafe Haven her.

BeSafe Haven kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Babyshop her, Lekmer her.

10. Najell Easy Bæresele - Brukervennlig og enkel bæresele

Enkel og brukervennlig sele som gjør bærehverdagen enklere

Nøkkelinformasjon:

 • Brukstid: Nyfødt - 18 mnd (3,2 til 13 kg) 
 • Bæreposisjoner: 3; vendt mot deg eller forovervendt og på rygg fra 5 mnd.
 • Materiale: 100% polyester
 • Maskinvaskbar: Ja
 • Veiledende pris: 1 299 - 1 399 ,-

Najell, et svensk merke kjent for sine smarte, gjennomtenkte og estetisk tiltalende babyprodukter, er skaperene bak Najell Easy Bæresele. Denne selen er en vakker sele tilgjengelig i syv duse og kjønnsnøytrale farger, og i fire ulike varianter: Easy, Easy Soft, Easy Soft Flow og Easy Kordfløyel, hver med sitt unike stoff. Vi har testet Easy Soft som har er myk på utsiden og har pustende airmesh på innsiden - ideelt for å holde barnet avkjølt på varme dager. Selen kan brukes fra barnet er nyfødt (3,2 kg) uten ekstra innlegg, til ca 18 måneders alder (13 kg), og tilbyr tre bæreposisjoner: vendt innover mot deg, forovervendt ut mot verden, og på ryggen.

Les hele anmeldelsen av Najell Easy her. 

Fordeler:

 • Ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute
 • Testens enkleste og mest brukervennlige sele - krever minimalt med justeringer
 • Lett å sette inn og ta ut barnet fra selen
 • Yttermaterialet er mykt med pustende airmesh på innsiden som er avkjølende på varme dager
 • Tre bæreposisjoner gir fleksibilitet
 • Mykt og lett materiale som er enkelt å pakke med seg
 • Kan vaskes i maskin for enkel vedlikehold
 • Produsert av bærekraftige materialer, ØKO-TEX-sertifisert, fri for dyreprodukter og skadelige stoffer, og med fokus på arbeiderrettigheter og trygge arbeidsforhold

Ulemper:

 • Kortere brukstid sammenlignet med noen andre bæreseler
 • Manglende justeringsmulighet på frontpanelet for optimal kne-til-kne-støtte

Konklusjon:

Najell Easy Bæresele er en av de mest brukervennlige selene vi har prøvd, og har gjort bæring til en glede. Selen er myk og behagelig og meget enkel i bruk. Den største fordelen med denne selen er hvor enkelt det er å ta barnet inn og ut av selen, mens selen fortsatt er på. Selv om vi skulle ønske brukstiden var litt lengre, og at det var mulig å justere frontpanelet for enda bedre ergonomisk tilpasning til barnt, er Najell Easy en god sele for de som er nye på bæring og ønsker en enkel, sikker og ergonomisk løsning!

Les hele anmeldelsen av Najell Easy her. 

Najell Easy kan kjøpes hos Najells egne hjemmeside her, hvor du også finner et bredt utvalg av nyttig tilbehør til din bæresele.

11. Ergobaby Omni 360 - Beste All-Round Bæresele 2023

Meget allsidig bæresele som vil vare helt fra barnet er nyfødt til førskolealder, med alle bæreposisjoner og god passform til alle kroppsfasonger

Nøkkelinformasjon:

 • Brukstid: Nyfødt til 4 år (3,2 kg til 20 kg)
 • Bæreposisjoner: 4 - innovervendt på magen, forovervendt på magen, hofte, rygg
 • Materiale: 100 % bomull
 • Maskinvaskbar: Ja
 • Veiledende pris: 1 599,-

Ergobaby Omni 360 skiller seg ut som en av de mest fleksible bæreselene på markedet, perfekt fra fødsel og helt til førskolealderen. Selen kommer i et sporty design med et stort antall fargealternativer (i tillegg til en Cool Air variant for varmere klima), og er en meget allsidig og solid bæresele med mange funksjoner og justeringsmuligheter. Omni 360 er en av få seler som støtter bæring helt fra spedbarnsfasen (3,2 kg) til barnet når en vekt på 20 kg (ca. 4 år), i tillegg til at selen støtter alle fire bæreposisjoner. Dette gjør Omni 360 til et av de mest allsidige bæreselene på markedet.

Les hele anmeldelsen av Ergobaby Omni 360 her. 

Fordeler:

 • Ergonomisk (Godkjent av International Hip Dysplasia Institute)
 • Fire bæreposisjoner for fleksibilitet
 • Lang brukstid, fra nyfødt til omtrent 4 år
 • Justerbar hodestøtte
 • Integrert solskjerm/sovehette
 • Klare instruksjoner avbildet på innsiden selens stoff
 • Passer alle kroppsfasonger og størrelser
 • Ingen behov for nyfødtinnlegg
 • Gir god støtte til bæreren
 • Inkluderer en praktisk oppbevaringslomme
 • Kan vaskes i maskin

Ulemper:

 • Høy pris
 • Kan virke komplisert og krever litt øvelse for å mestre
 • Relativt stor og klumpete å ha med seg
 • Stoffet kan føles stivt og mindre optimalt for nyfødte
 • Kan oppleves som stor og klumpete på bæreren

Konklusjon:

Ergobaby Omni 360 er en eksepsjonelt allsidig bæresele som anbefales for de som ser etter en ergonomisk og slitesterk løsning som kan brukes i en rekke situasjoner og av ulike personer. Selv om selen krever litt innsats for å bli kjent med, og kan oppleves som noe klumpete, stiv og komplisert, er dens tilpasningsmuligheter og lange brukstid enestående. Dersom du ser etter en bæresele som kan tilpasses gjennom hele barnets vekst og brukes av ulike familiemedlemmer, er Ergobaby Omni 360 et godt valg og den er derfor kåret beste All-Round Bæresele 2023.

Les hele anmeldelsen av Ergobaby Omni 360 her. 

Ergobaby Omni 360 kan kjøpes hos Mimmis her, Jollyroom her, Babyshop her, Lekmer her.

Hvordan bære trygt og ergonomisk

Å bære et barn på en trygg og ergonomisk måte krever at du gjør deg godt kjent med bæretøyet du har, enten det er et sjal, en ringslynge, eller en bæresele. Det finnes mange instruksjonsvideoer tilgjengelig online som kan være en uvurderlig ressurs for å lære riktig bruk raskt. Uansett hvilket bæretøy du velger, er det noen universelle retningslinjer du bør følge:

 1. Loddrett Posisjon: Barnet skal alltid bæres oppreist, ikke liggende. Dette sikrer at luftveiene forblir åpne og frie.
 2. Sikker og Tett Passform: Sørg for at bæretøyet sitter godt og tett både på deg og barnet. En løs passform kan føre til at barnets hode faller fremover mot brystet, noe som kan blokkere luftveiene.
 3. Juster etter Størrelse og Alder: Hvis du bruker en justerbar bæresele, må du sørge for at både bredden og høyden er riktig tilpasset barnets størrelse. Mange seler har enkle instruksjoner for dette på magebeltet eller i bruksanvisningen.
 4. Synlig Ansikt: Det er viktig at du alltid kan se barnets ansikt. Barnet bør plasseres høyt nok til at du kan kysse det på pannen, noe som ofte krever at magebeltet plasseres høyt opp på din egen midje.
 5. M-Posisjon på Ben: For optimal ergonomi for barnet, er det viktig at barnets ben er i en naturlig M-posisjon (også kjent som froskeposisjon), dette er spesielt viktig i de første 6 månedene. Ryggen skal ha en naturlig bøy (C-posisjon), og ikke være rett eller svai. Når barnet er plassert i selen, juster hoftene og bena slik at barnets rumpe og ben vippes lett innover for å oppnå denne posisjonen. Sjekk IHDI's liste over godkjente "hofte-vennlige" bæreseler for å sikre at din sele er ergonomisk. Vi anbefaler at du alltid kjøper en bæresele som er ergonomisk og godkjent av IHDI - vi skriver kun om ergonomiske seler.
 6. Overvåk Barnets Temperatur: Å bære et barn i bæresele og sjal kan raskt bli varmt. En god tommelfingerregel er å huske på at din kropp teller som et lag med klær for barnet, og bæretøyet som minst ett lag til. Er du itillegg på et varmt sted vil det kunne telle som et tredje lag med klær. Vær derfor oppmerksom på barnets påkledning og unngå for mye bekledning for å forhindre overoppheting.

Ved å følge disse retningslinjene, kan du sikre en trygg, komfortabel og ergonomisk bæreopplevelse for både deg og ditt barn.

Når kan man bære barnet  utovervendt?

Å bære barnet med ansiktet vendt utover kan være en spennende måte for barnet å oppleve verden på, men det er viktig å sikre at barnet er utviklingsmessig klart for denne stillingen.Det er viktig å være oppmerksom på at ikke alle bæreseler er designet for utovervendt bæring, og at dette er en bæreposisjon som er mindre ergonomisk og derfor bør begrenses. Det anbefales å vente med utovervendt bæring til barnet er minst 6 måneder gammelt. På dette stadiet har de fleste barn utviklet tilstrekkelig hode- og nakkekontroll, og hoftene deres er bedre utviklet. Selv etter at barnet har nådd passende alder og utviklingsstadie, er det viktig å huske at utovervendt bæring er mindre ergonomisk sammenlignet med innovervendt bæring, og tid i denne posisjonen bør begrenses særlig i barnets første leveår. Forlengede perioder i utovervendt posisjon kan også føre til overstimulering for barnet og økt belastning på bærerens rygg og skuldre.