PRODUKTTEST

Test: Ergobaby Omni Breeze

Ergobaby Omni Breeze er kanskje markedets mest allsidige bæresele, med brukstid fra nyfødt til ca. fire års alder og fire ulike bæreposisjoner. Under kan du lese vår test av selen, som vi har kåret Beste All-Round bæresele i 2024!

I denne artikkelen:

Generell info

Brukstid:
Nyfødt til ca 4 år (3,2 til 20,4 kg)
Bæreposisjoner:
4 - innovervendt foran, utovervendt foran, rygg, hofte
Materialer:
Myk airmesh (SoftFlex™ Mesh) (Omni bæresele finnes også i bomull, og semi-mesh)
Maskinvaskbar:
Ja
Selens vekt:
0,8 kg
Veiledende pris:
2 299,-

Ergobaby Omni Breeze og Ergobaby Omni Dream er videreutviklinger av den populære bæreselen Ergobaby Omni 360, kjent for sin allsidighet og lange brukstid. Ergobaby Omni Breeze, som er den selen vi har testet, er laget av mykt og pustende mesh-materiale, mens Omni Dream er laget av myk bomull. Bortsett fra dette er selene like. Omni-selene fra Ergobaby skiller seg fra andre seler med sin unikt lange brukstid fra nyfødt til omtrent fire år (20 kg), og muligheten til å bære i alle posisjoner - innovervendt foran, utovervendt foran, på hoften og på ryggen. Dette gjør Ergobaby Omni til kanskje markedets mest allsidige bæresele. Selen kommer i et stort utvalg av farger og mønstre, hele 13 ulike for Omni Breeze og 12 ulike for Omni Dream, så her vil du garantert finne en variant du liker.

Komfort:

Ergobaby Omni Breeze er laget i et pustende mesh-materiale som dekker hele selen. Vi er vant til at mesh-materiale som regel er hardt og stivt, men denne selen er faktisk ikke det, snarere tvert imot kjennes stoffet mykere ut enn de fleste bomulls-seler vi har testet. Dette gjør at selen er behagelig mot huden til både bærer og baby. I tillegg bidrar mesh-stoffet, sammen med det perforerte midjebeltet og skulderstroppene, til at selen ikke blir klam og varm verken for barnet eller bæreren, noe som er en stor fordel, spesielt i sommerhalvåret. Denne kombinasjonen av mykt stoff og gjennomgående pusteevne gjennom hele selen gjør Ergobaby Omni Breeze unik, og er et viktig bidrag til selens komfort. 

Ergobaby Omni Breeze har en svært lang brukstid og mulighet for alle bæreposisjoner, noe som gjør at den må tåle en høy vekt og være meget tilpasningsdyktig både i forhold til et voksende barn og ulike bæreposisjoner. Denne allsidigheten gjør imidlertid selen litt mer klumpete og komplisert enn bæreseler med færre bæreposisjoner og kortere brukstid. Den føles derfor mer omfattende på kroppen enn enklere bæreseler. Midjebeltet og skulderstroppene er godt polstrede og brede, noe som fordeler vekten av tyngre barn godt. Vi har båret en tung fireåring på ryggen i selen, og selv for mammaen med rygg- og nakkesmerter, var det uproblematisk - barnet føles overraskende lett og belastningen på kroppen føles lav. Du kan selv velge om du vil krysse ryggstroppene eller ikke når du bærer (ved bæring foran), avhengig av hva du synes er mest behagelig eller praktisk. Selen har stort spenn i lengden på midjebelte og skulderstropper, og dette er en sele som er enkel å tilpasse ulike kropper. 

For barnet har også Ergobaby Omni Breeze gode justeringsmuligheter for å sikre at man får en god og ergonomisk passform, med god krum i ryggen og M-posisjon i beina. Benbredden reguleres enkelt på innsiden av midjebeltet der du finner borrelåsfester tydelig merket etter barnets størrelse. Skal du bære barnet utovervendt (fra 6 måneder), er selen oppdatert med enkle “glidere” (i stedet for knapper) på midten av frontpanelet, som du drar inn. Høyden på frontpanelet kan også justeres ved å brette den myke og polstrede nakkestøtten opp, ned eller på innsiden av selen avhengig av barnets alder, størrelse og bæreposisjon. Selens videre utforming gjør det enkelt å justere skulderstropper og høyden på midjebeltet slik at barnet får en god og ergonomisk stilling. Selv om dette er en sele som fint kan brukes fra barnet er nyfødt, er dette som tidligere nevnt en mer omfattende og litt mer klumpete sele, og akkurat til de første ukene synes vi elastisk sjal (f.eks Ergobaby Aura) eller mykere seler laget spesielt for nyfødte, som f.eks Ergobaby Embrace, er bedre egnet. 

Brukervennlighet:

Ergobaby Omni Breeze er en svært allsidig sele med mye funksjonalitet. Dette gir mange fordeler, som å sikre perfekt passform både for deg og det voksende barnet, ulike bæreposisjoner etter behov, og en sele du kan bruke i lang, lang tid. Allsidigheten kan imidlertid gjøre selen litt mer komplisert, så det kan være lurt å gjøre seg godt kjent med selen for å få fullt utbytte av funksjonaliteten og sikre en god passform for deg og barnet. 

Et grep vi vil berømme er hvordan du enkelt justerer bredden på frontpanelet ved hjelp av tydelige instruksjoner på innsiden av selen. Dette gjør at du ikke trenger å huske eller sjekke instruksjonsboken for når det er på tide å justere benbredden, og du sikrer at barnet alltid har god og ergonomisk støtte fra kne til kne. Skulderstroppene justeres fra undersiden, som på de fleste bæreseler, noe som gjør det enkelt å sikre riktig posisjon for barnet i selen. For å justere lengden på skulderstroppene må stroppene dras bakover. Selv om dette er funksjonelt, finnes det andre seler hvor man heller drar stroppene fremover for å justere lengden, noe som er enklere og en løsning vi savner på Ergobaby Omni Breeze.

Frontpanelets midtre bredde kan enkelt justeres inn med glidere når babyen bæres utovervendt. Andre funksjoner vi vil trekke frem er en praktisk, avtagbar veske plassert foran på midjebeltet, samt to lett tilgjengelige lommer på hver side, perfekte til å oppbevare mobil eller nøkler. I tillegg har du en hette skjult inni frontpanelet som kan tas ut og festes til skulderstroppene. Denne fungerer både som solbeskyttelse og som skjerming når barnet sover.

Annonse:
Thermo Boots

Styrker

 • IHDI-godkjent ergonomisk sele: Ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute.
 • Allsidig: Alle fire bæreposisjoner - innovervendt og forovervendt på mage, på ryggen eller på hofte
 • Meget lang brukstid: Fra nyfødt (3,2 kg) til omtrent 4 år (maks 20,4 kg)
 • Tilpasningsdyktig: Lett å tilpasse både bærer og baby
 • Pustende: Selen er laget i myk mesh og med perforert padding i midjebelte og skulderstropper noe som gjør at hele selen har svært god pusteevne og er komfortabel i varme miljø. 
 • Myk mesh: Meshstoffet som er brukt er mykt og ikke stivt. 
 • Innebygd solhette: Gir babyen både beskyttelse fra solen og skjermer den fra omgivelsene
 • Smarte lommer: Både en større glidelåslomme, og to mindre og mer tilgjengelige lommer på midjebeltet. 
 • Maskinvaskbar: Kan vaskes i maskin på 30 grader.
 • Passer alle: Takket være alle justeringsmuligheter er dette en sele som bør passe bra på de fleste kropper.

Svakheter

 • Mer komplisert: Fordi selen er såpass allsidig er det også mer å lære seg for å få fullt utbytte av selens mange bæreposisjoner og tilpasningsmuligheter. 
 • Stor og litt klumpete: Stoffet i selen er tykt og godt polstret, noe som gir en sikker og behagelig bæreopplevelse, men det gjør også selen litt større, mer klumpete og mindre elastisk enn f.eks. et bæresjal.
 • Premium pris: Selen har en pris i premiumsegmentet, men tilbyr til gjengjeld svært lang brukstid og mye funksjonalitet for pengene.

Konklusjon:

Ergobaby Omni Breeze er kanskje markedets mest allsidige bæresele, og her får du en sele du kan bruke helt fra de første dagene på sykehuset, til skogsturer med fireåringen. Med fire mulige bæreposisjoner vil du alltid ha en sele som passer aktiviteten, enten det er å sove inntil mammas bryst, å aktivt følge med på verden, bæres på ryggen mens du gjør husarbeid eller til og med til amming på farten. Det myke, pustende meshstoffet sørger for at både du og babyen unngår å bli overopphetet mens dere bruker selen. Selv om Ergobaby Omni Breeze er noe mer komplisert og større enn andre, mindre allsidige seler, er dette prisen å betale for en meget god tilpasningsdyktighet både for barnet, bæreren og ulike bærebehov. Omni Breeze ligger i et høyere prissjikt sammenlignet med andre seler, men er til gjengjeld den eneste selen du behøver, noe som gjør den til et budsjettmessig valg hvis du ønsker å bære barnet så lenge som mulig. Ergobaby Omni Breeze kåres derfor til Beste All-round bæresele 2024

Ergobaby Omni Breeze kan kjøpes hos Mimmis.no her, hos Babyshop.no her, hos Lekmer.no her, hos Jollyroom.no her, og hos Kjøpbarnevogn.no her.

Ergobaby Omni Dream kan kjøpes hos Babyland.no her, hos Babyshop.no her, hos Lekmer.no her og hos Jollyroom.no her.

Relevant tilbehør:

Annonse: