PRODUKTTEST

Test: Ergobaby Embrace

Ergobaby Embrace er en bæresele laget spesielt for bruk det første året av babyens liv. Laget i myk airmesh er dette en komfortabel sele både for deg og barnet, og vi har kåret den Beste bæresele til Nyfødt i 2024. Les vår test av Ergobaby Embrace under.

I denne artikkelen:

Generell info

Brukstid:
Nyfødt til ca 12-18 mnd (3,2 til 11,3 kg)
Bæreposisjoner:
2 - innovervendt foran, utovervendt foran
Materialer:
Myk airmesh, eller myk “knit”
Maskinvaskbar:
Ja
Selens vekt:
0,42 kg
Veiledende pris:
1 299,-

Ergobaby Embrace er en bæresele laget spesielt for nyfødte, med en brukstid fra nyfødt (3,2 kg) til omtrent 12-18 måneders alder (maks 11,3 kg). Selen tilbyr to bæreposisjoner, innovervendt og utovervendt (fra barnet er 6 måneder). Ergobaby Embrace er tilgjengelig i to ulike materialer, enten myk og pustende airmesh eller myk “knit”. Vi har testet selen i airmesh-materiale, som er tilgjengelig i fem ulike farger, mens "knit" kommer i hele ni forskjellige farger.

Komfort:

Det første vi legger merke til når vi pakker opp Ergobaby Embrace, er hvor lett, liten og myk den er sammenlignet med andre seler. Selen vi har testet er i airmesh-stoff, og selv om vi forventet at dette skulle være litt tykt og stivt, er det faktisk mykt, tynt og lett, ideelt for en nyfødt baby. Airmesh-materialet gir den fordelen at det blir mye mindre varmt, både for baby og bærer, sammenlignet med tradisjonelle materialer som ikke puster like godt. Dette er spesielt gunstig i sommerhalvåret.

Ergobaby Embrace er en mindre og lettere sele, og føles lett på kroppen. Skulderstroppene er tynne og brede, og kan brettes ut over skuldrene for å fordele vekten komfortabelt. Midjebeltet er tynnere enn på større seler som skal tåle høyere vekt, og siden selen er beregnet for de minste barna, som veier lite, er dette bare positivt. Det gir bæreren mer bevegelsesfrihet og føles ikke like stivt og tykt rundt magen. Mot slutten av selens brukstid, altså brukt med barn nærmere 11 kg, merker man imidlertid at midjebeltet gir noe mindre støtte enn seler beregnet for tyngre barn. 

Ergobaby Embrace er en ukomplisert sele som er tilpasset babyen det første året. Det er få justeringsmuligheter, men selen tilpasses enkelt størrelsen på barnet ved å brette frontpanelet. Benbredden kan justeres ved å dytte panelet innover mot midten eller dra det utover. Dette gir god kne-til-kne-støtte både for de aller minste og de litt større barna. I knehasene er det myk padding. 

Selv om selen kan brukes helt til barnet veier 11 kg og er rundt 12-15 måneder, er den aller best for de minste barna. Mot slutten av selens brukstid, med barn som nærmer seg 12-15 måneder, opplever vi at det blir vanskeligere å tilpasse selen til barnets størrelse, og den føles også tyngre for bæreren.

Brukervennlighet:

Ergobaby Embrace er en spesialisert bæresele, ideell for bruk det første året, og er derfor enklere å bruke enn andre mer allsidige seler. Du justerer selen etter størrelsen på barnet ved å brette midjebeltet to ganger for de minste, eller ikke brette det for barn over 60 cm. Dette er veldig enkelt, men det kan være litt forvirrende å huske hvilken vei selen skal brettes, så de første gangene er det greit å ha bruksanvisningen lett tilgjengelig. Bredden på frontpanelet justeres enkelt ved å enten dytte det inn eller dra det ut, for å gi god støtte fra kne til kne. Selen kan også brukes til utovervendt bæring fra ca. 6 måneders alder, noe som er en liten bonus. En annen stor fordel med Ergobaby Embrace er hvor lett og liten den er. Sammenlagt er den ikke så mye større enn en mobiltelefon, noe som gjør den svært enkel å ha med seg i stellevesken eller fødebagen.

Annonse:

Styrker

  • IHDI-godkjent ergonomisk sele: Ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute.
  • Myk: Meshstoffet som er brukt er mykt og ikke stivt. 
  • Pustende: Selen er laget i myk pustende mesh som gjør at selen har god pusteevne og er komfortabel i varme miljø. 
  • Perfekt for nyfødte: En sele som er særlig tilpasset behovene til nyfødte
  • Maskinvaskbar: Kan vaskes i maskin på 30 grader.
  • To bæreposisjoner: Selen kan også brukes til utovervendt bæring når barnet er klart for dette (ca. 6 mnd)
  • Enkel: Få justeringsmuligheter gjør selen enkel å bruke
  • Lett og kompakt: Ergobaby Embrace veier kun 0,42 kg og er svært liten og lett, noe som gjør den enkel å pakke med seg

Svakheter

  • Kort brukstid: Dette er en sele spesielt utviklet for den nyfødte, og kan kun brukes de første 12-15 månedene. Selen er også mindre ideell mot slutten av brukstiden.
  • Krever tilvenning: Selv om selen er enkel å bruke, kan det være litt forvirrende å huske hvordan midjebeltet skal brettes, og de første gangene kan det være nødvendig å sjekke bruksanvisningen.

Konklusjon:

Ergobaby Embrace er en meget god bæresele for nyfødte og til bruk i barnets første år. Selen er ukomplisert og enkel i bruk, samtidig som den sikrer en god passform både for barnet og den som bærer. Velger du varianten i myk airmesh har du i tillegg fordelen av at selen puster og ikke blir for varm, verken for deg eller barnet. Selen er ideell til bruk det første året, og kan også brukes forovervendt (fra omtrent 6 måneders alder). Selen er meget lett og kompakt, og er derfor perfekt å ha med seg på farten. 

Ergobaby Embrace er et meget godt valg for de som ønsker en enkel og ergonomisk bæresele spesielt tilpasset den første tiden med barnet - og kåres Beste bæresele til nyfødt 2024. 

Ergobaby Embrace kan kjøpes hos Mimmis.no her, hos Babyland.no her, hos Babyshop.no her, hos Lekmer.no her, og hos Jollyroom.no her.

Relevant tilbehør:

Annonse:
Playrox Thermo Boot campaign