PRODUKTTEST

Test: Najell Rise Bæresele - Best i test 2023

Najell har nylig lansert en helt ny bæresele kalt Najell Rise. Dette er en hel-klips bæresele, ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute. Najell Rise er, akkurat som Najells andre bæresele Easy, en svært enkel og brukervennlig sele. Najell Rise tar imidlertid funksjonaliteten til et nytt nivå, med enda lengre bruktstid og tilpasningsevne.

I denne artikkelen:

Generell info

Brukstid:
Nyfødt til ca 3 år (3,2 kg til 15 kg)
Bæreposisjoner:
3 - innovervendt på magen, forovervendt på magen, rygg
Materialer:
Airmesh (100% Polyester Øko-tex klasse 1)
Maskinvaskbar
Ja
Selens vekt:
670 g
Veiledende pris:
1 599,-

Najell Rise er for øyeblikket tilgjengelig i et pustende airmesh-materiale, og kan velges i tre nøytrale farger: svart, grå eller beige. Alle tekstiler, belter og knapper oppfyller Øko-Tex Standard 100 Klasse 1, som betyr at de er fri for skadelige stoffer og allergener. Selen er utviklet for å brukes fra barnet er nyfødt (3,2 kg) og helt frem til omtrent 3 år (maks 15 kg). Den er også meget allsidig, med tre forskjellige bæreposisjoner: innovervendt på mage, forovervendt på mage eller på ryggen (merk at barn ikke skal bæres forovervendt eller på rygg før de er ca 6 mnd).

Komfort:

Noe av det vi liker aller best med Najell Rise er hvor enkel den er i bruk, og at den krever lite forberedelser og tilpasninger før man tar den på. Allikevel har den nok justeringsmuligheter for å sikre en behagelig posisjon for både barnet og den som bærer - noe som er viktig! Selen har et justerbart frontpanel som skal sikre god og ergonomisk M-posisjon for barnet fra fødsel til ca 3 år (merk at barnet fra fødsel til 4,5 kg plasseres med beina på innsiden av selen for ergonomisk M-posisjon). Frontpanelet kan justeres både i benbredden og i lengden, dette bidrar til å sikre at barnet sitter godt og komfortabelt i selen. Najell Rise har også en justerbar nakkestøtte, som enkelt kan justeres ift. bæreposisjon og barnets størrelse. Selen er videre polstret i knehaser, nakkestøtte og på skulderseler og midjebelte. Selen er imidlertid laget i gjennomgående airmesh-materiale som er litt stivere enn bomull eller lignende stoffer. Det føles derfor ikke veldig mykt om du har det rett mot huden - enten på deg selv eller barnet. Og det kan særlig føles litt grovt og stivt mot hodet til en nyfødt. En viktig fordel med airmesh-materiale er imidlertid dets gode pusteevne og at det er behagelig både for barnet og den som bærer ved varmt vær. 

Luftig og pustende airmesh materiale er gjennomgående for hele selen

Brukervennlighet:

Najell Rise (og Najells andre bæresele Easy) skiller seg fra konkurrentene på grunn av dens enestående brukervennlighet. Denne bæreselen er et utmerket valg for de som er nye innen bæring, og spesielt for de som ønsker en sele som er enkel å bruke uten å måtte knote eller ha behov for hjelp fra andre.

Selv om Najell Rise har flere innstillingsmuligheter enn Najell Easy, noe som krever at du gjør deg kjent med disse, er dette en stor fordel når det kommer til tilpasning av selen til barnets voksende kropp. Samtidig har selen færre innstillinger enn mange av sine konkurrenter, noe som gjør den relativt ukomplisert. De få innstillingene som finnes, er konstruert for optimal brukervennlighet, med enten enkle glidesystemer for justering (i frontpanelet og ryggstroppen), eller magnetiske spenner som smetter på (og er enkle å åpne uten å gå på kompromiss med sikkerheten). Najell Rise kan dessuten vaskes i maskin på 40 grader, noe som gjør vedlikeholdet enkelt.

Geniale magnetiske spenner som bidrar til å gjøre denne bæreselen meget brukervennlig og enkel

Måten du tar på deg selen og fester babyen er helt unik og svært enkel. Du tar på deg selen nesten som en genser, klipser på magebeltet og foretar de nødvendige justeringene for at selen skal sitte godt. Ryggstroppen kan enkelt justeres til en behagelig posisjon ved hjelp av gliderne. Når selen sitter godt, er det tid for å løsne frontpanelet som er festet med to magnetiske spenner som løftes enkelt av (samtidig som de er sikre, ettersom du må trykke inn to knapper for å løsne dem). Når du har løsnet frontpanelet, løfter du barnet inntil deg, setter barnets bein ned i selen og klikker frontpanelet tilbake på de magnetiske spennene. Du har hele tiden et godt tak i barnet ditt, og hele prosessen med å sette barnet i selen er langt mindre komplisert/uvørent enn med tradisjonelle seler. I tillegg er dette en prosess som er meget enkelt å gjennomføre helt på egen hånd. Takket være glidesystemet i frontpanelet er det også mulig å enkelt justere bredden på dette mens baby sitter i selen. Forovervendt bæring er akkurat like enkelt, mens ryggbæring krever en liten manøver for å snu selen fra front til rygg. 

Glidesystem for justering av frontpanelet for å sikre god og ergonomisk kne-til-kne støtte i takt med at barnet vokser
Annonse:

Styrker

  • Ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute.
  • Svært enkel og brukervennlig, egnet for de som er nye på bæring.
  • Lang brukstid fra nyfødt (3,2 kg) til ca 3 år (15 kg)
  • Tre bæreposisjoner: innovervendt og forovervendt på mage, eller på ryggen.
  • Enkel, men allikevel flere innstillingsmuligheter som gir bedre tilpasning og komfort for barnet
  • Justerbart frontpanel for en god og ergonomisk M-posisjon for barnet
  • Laget i pustende airmesh-materiale - ideelt på sommer og i varmere strøk
  • Mye praktisk tilbehør: Oppbevaringslomme, siklebeskyttelse, solhette og oppbevaringspose følger ikke med, men kan kjøpes separat
  • Kan vaskes i maskin på 40 grader

Svakheter

  • Airmesh materialet oppleves som litt stivt og grovt mot huden

Konklusjon:

Najell Rise er en serdeles brukervennlig bæresele som skiller seg ut med alle de gode, gjennomtenkte løsningene som betydelig forenkler bærehverdagen. Selv om selen er enkel i bruk, har den allikevel viktige tilpsningsmuligheter som justerbart frontpanel i både høyde og benbredde. Airmesh-materialet kan dessverre være litt stivt mot huden, men det er luftig og behagelig på varme dager. På bakgrunn av den unike brukervennligheten, kombinert med gode tilpasningsmuligheter og lang brukstid, kåres Najell Rise til Best i test 2023!

Najell Rise kan kjøpes i Najells egen nettbutikk her.

Relevant tilbehør:

Annonse: