PRODUKTTEST

Test: Babybjörn One Bæresele

Babybjörn One bæresele

I denne artikkelen:

Generell info

Brukstid:
Nyfødt til ca 3 år (3,5 kg til 15 kg)
Bæreposisjoner:
3 - innovervendt på magen, forovervendt på magen, rygg
Materialer:
Finnes i flere ulike materialer; vevd, bomullsmix, bomull, samt One Air i 3D-mesh.
Maskinvaskbar:
Ja
Selens vekt:
1,5 kg
Veiledende pris:
2 089,-

Babybjörn One skiller seg ut som en allsidig og unikt utformet bæresele. Denne selen er designet med tanke på langvarig bruk fra nyfødtstadiet (3,5 kg) helt til omtrent 3 år (maks 15 kg og 53-100 cm), og tilbyr tre bæreposisjoner: innovervendt på magen, forovervendt på magen og på ryggen. En særegen egenskap ved Babybjörn One er en innovativ patent som lar deg ta på selen først, lik en genser, før du plasserer barnet trygt oppi. Selen kommer i et utvalg av farger og materialer, og tilbyr flere stoffvarianter: en vevd versjon med en blanding av polyester og bomull for en slitesterk og supermyk finish; en bomullsmix som er både myk og fleksibel; og en ren bomullsversion. I tillegg har du Babybjörn One Air, laget i et pustende 3D-mesh, perfekt for de varmere dagene. Både One og One Air-modellen kommer i flere ulike dempede fargetoner, samt en stilig leopard-mønstret variant for de som ønsker en sele som skiller seg ut. Vi har testet Babybjörn One i Leopardmønsteret i 100% Bomull.

Komfort:

Babybjörn One skiller seg ut med sin innovative og brukervennlige design, som gjør bæring til en enkel opplevelse. Selen kan taes på nesten som en genser (likt som Najell Rise), noe som betydelig forenkler prosessen med å plassere babyen inni. Til tross for sin enkelhet i bruk, gir Babybjörn One flere tilpasningsmuligheter for å sikre god bæreposisjon og komfort. Frontpanelet kan høydejusteres ved hjelp av brukervennlige glidere, mens benbredden kan justeres med en spesiell type glidelås som kan låses i ønsket posisjon. Det er også en justering på innsiden av frontpanelet for nyfødte (3,5-4,5 kg og 53-62/68 cm), samt en for babyer og småbarn (Opptil 15 kg og fra 62/68-100 cm). Magebeltet og skulderstropper justeres på samme måte som man er vant til fra andre seler.

Selen har et tykt midjebelte og tykke skulderstropper, og vi opplever selen som en av de mest behagelige vi har vært borti for bæreren, da vi opplever at belastningen på rygg fordeles godt.  Vi synes imidlertid at ulempen med seler som denne (der du tar på deg selen som en genser før du setter i baby), er at selve utformingen gjør det litt vanskeligere å justere selen slik at baby sitter best mulig.

Stoffet i Babybjörn One er tykt og godt polstret, noe som sikrer at ingen harde kanter trykker mot huden. Dette robuste materialet gjør imidlertid selen noe større, mer klumpete og minre elastisk enn f.eks et bæresjal.

Brukervennlighet:

Babybjörn One utmerker seg med sin brukervennlighet, på bakgrunn av dens unike design. Denne selen tar du på deg først, nesten som en genser, før barnet plasseres inni - en løsning lik den man finner i Najell Rise. Denne innovative designen gjør prosessen med å sette barnet inn i selen mye enklere sammenlignet med tradisjonelle bæreseler, og er ekstra genial om du skal bruke selen mye utendørs. Du kan da bære selen under jakken, og du behøver ikke ta av deg ytterjakken for å ta barnet inn og ut av selen, noe som gir en betydelig fordel på trilleturer eller i situasjoner hvor babyen plutselig våkner og ikke ønsker å ligge i vognen, eller om den sovner i selen og du vil legge han tilbake i vognen. Det er vel så praktisk ved bruk hjemme, da det ikke er noen sak å ta babyen ut for bleieskift eller en liten benstrekk på lekematten, for så å sette babyen i selen igjen. Oppseling med tradisjonelle bæreseler kan ta tid, og i situasjoner med bleieskift eller lignende er det ofte styrete med å sele ut og legge fra seg selen osv, derfor er vi veldig fan av måten Babybjörn One er designet!

Magnetspenner som er meget enkle å bruke

Babybjörn One er imidlertid ikke helt ukomplisert, den har flere ulike justeringsmuligheter som er nødvendig når man skal ha en sele som skal ha såpass lang brukstid og flere bæreposisjoner. Justeringene er imidlertid utformet på smarte og brukervennlige måter, og vi er særlig begeistret for magnetspennene som smetter på plass, og er superenkle å åpne igjen. Det er også et pluss at benbredden kan justeres mens barnet sitter i selen, slik at du får riktig passform i takt med at barnet vokser. I tillegg er klipsen på magebeltet, som ofte kan være utfordrende på andre seler, enkel å åpne, men trygg, noe som ytterligere forbedrer brukervennligheten.

Babybjörn One kan dessuten vaskes i maskin på 40 grader, noe som gjør vedlikeholdet enkelt.

Annonse:

Styrker

  • Allsidig: Tre bæreposisjoner - innovervendt og forovervendt på mage, eller på ryggen
  • Lang brukstid: Fra nyfødt (3,5 kg) til omtrent 3 år (maks 15 kg og 100 cm)
  • Enkel oppseling: Babybjörn One kan tas på som en genser før barnet plasseres inni, en løsning som gjør prosessen med å sette inn barnet enklere. Løsningen er perfekt til utendørs bæring fordi du ikke behøver å ta av selen for å ta ut barnet, slik at du kan beholde jakken på.
  • Komfortabel: Selen er tykk og polstret med et bredt midjebelde og brede skulderstropper som fordeler vekten og gjør selen meget behagelig for den som bærer
  • Flere Materialvalg: Finnes i ulike stoffvarianter som vevd, bomullsmix og ren bomull, samt en Air-modell i pustende 3D-mesh.
  • Brukervennlige Justeringsmuligheter: Selen har flere justeringsmuligheter, som alle er utformet med særlig god brukervennlighet.
  • Maskinvaskbar: Kan vaskes i maskin på 40 grader.

Svakheter

  • Justering av Passform: Selv om selen tilbyr flere justeringsmuligheter, kan det oppleves som litt vanskeligere å justere selen slik at barnet sitter best mulig, sammenlignet med andre seler.
  • Størrelse og Elastisitet: Stoffet i selen er tykt og godt polstret, noe som gir en sikker og behagelig bæreopplevelse, men det gjør også selen litt større, mer klumpete og mindre elastisk enn f.eks. et bæresjal.
  • Premium pris: Selen har en pris i premiumsegmentet, men tilbyr til gjengjeld meget høy materialkvalitet.

Konklusjon:

Babybjörn One fremstår som et velformet og gjennomtenkt bæresele som kombinerer komfort, brukervennlighet og et stilfull design. Selen har lang brukstid fra nyfødtstadiet og helt opp til treårsalderen, og tilpasser seg enkelt barnets vekst takket være sine brukervennlige justeringsmuligheter. Den unike måten selen tas på, som kan minne om å ta på seg en genser, gjør prosessen med å plassere og justere barnet enkel og er en egenskap vi særlig har satt pris på ved bæring utendørs, da man ikke behøver å ta av seg jakken og selen for å ta barnet inn og ut av selen. Selen har flere justeringsmuligheter og alle løsninger er meget godt gjennomtenkte og brukervennlige (blant annet de magnetiske klipsene, gliderene i rygg og den unike glidelåsen som lar deg justere benbredden). Babybjörn One er ergonomisk og godkjent hoftevennlig av IHDI, men har en viss læringskurve når det gjelder justeringer for optimal passform. Vi synes imidlertid at denne selen er blant de mest komfortable vi har prøvd for bæreren, blant annet takket være det tykke, polstrede hoftebeltet og de brede skulderselene. Selen finnes i et bredt utvalg farger og materialer, inklusiv en unik leopard-mønstret variant, gjør at selen vil kunne falle i smak hos de fleste.

Babybjörn One kan kjøpes hos Jollyroom her, Babyshop her, Lekmer.no her, Kjopbarnevogn.no her.

Relevant tilbehør:

Annonse: