PRODUKTTEST

Test: Stokke Limas Plus Bæresele

Stokke har lansert en ny og vakker bæreselekolleksjon kalt Limas, med tre ulike bæreseler; Stokke Limas (half-bucke), Stokke Limas Plus (half-bucke) og Stokke Limas Flex (full-buckle). Vi har testet de to førstnevnte, og her vil vi skrive om vår erfaring med Stokke Limas Plus.

I denne artikkelen:

Generell info

Brukstid:
4 uker til 3-4 år (4 - 18 kg)
Bæreposisjoner:
3 - innovervendt på magen, hofte, rygg
Materiale:
55 % økologisk bomull og 45 % lin
Maskinvaskbar:
Ja
Selens vekt:
800 g
Veiledende pris:
1 549,-

Ønsker du å lese om vår erfaring med Stokke Limas trykk her. Forskjellen på disse to selene er i hovedsak at Stokke Limas brukes fra fødsel til 15 kg, mens Stokke Limas Plus kan brukes fra 4 kg til 18 kg. 

Stokke Limas Plus, godkjent av International Hip Dysplasia Institute, er en ergonomisk hybrid/halvklips sele som tilbyr en unik kombinasjon av vakkert design og god funksjonalitet. Hvis du er på utkikk etter en bæresele som kombinerer de behagelige egenskapene til et bæresjal med enkelheten og tryggheten til en sele, kan dette være det perfekte alternativet for deg. 

Denne bæreselen har en unik kombinasjon av vakker estetikk og høy kvalitet, og finnes i en rekke ulike vakre mønstre og farger. Stokke Limas Plus gir definitivt følelsen av et eksklusivt sjal, og er på mange måter like mye et vakkert plagg som en praktisk sele. 

Stokke Limas Plus er designet for å brukes fra barnet veier 4 kg (ca. 4 uker), og tilbyr flere bæreposisjoner; innovervendt bæring på mage, rygg og hofte. Husk at barn opp til 6 måneder kun skal bæres innovervendt på magen. Selv om selen gir mange bæremuligheter, er det viktig å merke seg at den ikke støtter utovervendt bæring.

Nydelig stoff

Komfort:

Stokke Limas Plus, Stokke Limas “storesøster”, er en bæresele designet for å kunne håndtere litt større og tyngre barn enn sin “lillesøster” som kan brukes fra fødsel.  De to selene er imidlertid svært like i design og funksjonalitet. I likhet med Stokke Limas har denne bæreselen et bredt, komfortabelt midjebelte og uttagbar polstring i skulderstroppene, noe som bidrar til en komfortabel vektdistribusjon. Sammenlignet med helklipsseler som ofte er stivere tilpasser Stokke Limas Plus seg godt til kroppen til den som bærer, og vi opplever den som god til foreldre av ulike størrelser. 

Barnets komfort er like viktig, om ikke viktigere, enn komforten til den som bærer. Vi opplever Stokke Limas Plus som svært behagelig for barnet takket være det myke stoffet og den gode, trygge “køyen” som sjalet danner. Her er det ingen klumpete elementer eller annet som kan oppleves stivt og ubehagelig for barnet.I knehasen er det padding, noe som gir ekstra komfort og som er noe man ikke får på et vanlig sjal. 

Stokke Limas Plus kan brukes fra barnet er 4 uker gammelt. og frem til ca 3-4 års alder.  Dette gjør den til et utmerket valg for både små og litt større barn, takket være dens høye grad av komfort og gode justeringsmuligheter i frontpanel for å sikre en ergonomisk sittestilling uansett størrelse på barnet .

Brukervennlighet:

Stokke Limas plus er i likhet med Stokke Limas en enkel og minimalistisk sele med få justeringer, noe som gjør selen enkel å mestre og bruke uten assistanse fra andre. Halv-klips-selen gir deg mange av fordelene til et sjal, men du slipper å måtte bruke tid på å lære avanserte knuteteknikker, takket være magebeltet med klips. Alt du behøver å knyte er selve “overdelen”, noe som er  tidsbesparende sammenlignet med et tradisjonelt sjal. Det er imidlertid verdt å merke seg at det generelt tar lenger tid å knyte og løse opp en knute enn det gjør å håndtere en klips, som du finner på helklips-seler.

Akkurat som Stokke Limas, er det bare midjebeltets lengde for å tilpasse bæreren, og lengden og bredden på frontpanelet for å tilpasse barnet som krever justering. For å justere lengden på frontpanelet, trenger du bare å trekke i to stropper ved skulderstroppene. Bredden på frontpanelet justeres på samme måte som på Stokke Limas ved å trekke det innover eller utover i henhold til barnets lengde fra kne til kne, og feste det med borrelås på innsiden av stoffet. Du vil raskt få taket på hvordan du best tilpasser selen for at barnet skal sitte behagelig og ergonomisk i M-posisjon.

Å ta selen på er forholdsvis enkelt. Du fester først beltet rundt midjen, løfter barnet opp til brystet, løfter frontpanelet og legger skulderstroppene over skuldrene. Disse stroppene er lange, noe som gjør det enklere å gripe dem. De krysses deretter bak ryggen før du tar dem frem og knyter fast under magebeltet. Bæring på rygg er noe mer avansert og krever øvelse.  Den medfølgende instruksjonsmanualen kunne med fordel vært litt klarere, men Stokke har nstruksjonsvideoer tilgjengelig på deres hjemmeside som gjør det enkelt å lære bruken av selen. Et annet positivt og brukervennlig aspekt ved Stokke Limas Plus er at den tar mindre plass enn en fullklips-sele når den er sammenlagt, og den kan enkelt vaskes i vaskemaskinen.

Enkel justering av bredden på frontpanelet

Annonse:

Styrker

 • Ergonomisk utformet og godkjent av International Hip Dysplasia Institute.
 • Kombinerer komforten av et bæresjal med enkelheten og tryggheten av en sele 
 • Enkel i bruk med få justeringer
 • Estetisk vakker og finnes i mange ulike farger og mønstre
 • Lang brukstid (fra 4 uker til 3-4 år)
 • Flere bæreposisjoner; innovervendt bæring på mage, rygg og hofte.
 • Svært komfortabel som i større grad former seg etter kroppen enn en helklipssele
 • Avtagbare skulderputer og bredt midjebelte for økt komfort
 • God vektdistribusjon
 • Justerbart frontpanel sikrer en ergonomisk sittestilling uansett barnets størrelse
 • Kan vaskes i maskin
 • Øko-tex sertifiserte materialer
 • Tar mindre plass i vesken enn full-klips-sele.

Svakheter

 • Kan ikke brukes fra barnet er nyfødt (men fra 4 ukers alder)
 • Støtter ikke forovervendt bæring
 • Tar litt lengre tid å knyte og knyte opp sjalet ved bruk, enn med en full-klips. 

Konklusjon:

Stokke Limas Plus er en utmerket bæresele for dem som ønsker en kombinasjon av vakker estetikk, komfort og funksjonalitet. Den gir en ergonomisk bærestilling og kan brukes fra barnet er omkring 4 uker gammelt til ca 3-4 års alder (ønsker du en tilsvarende sele som kan brukes fra fødsel anbefaler vi å sjekke ut Stokke Limas). Er du nysgjerring på sjal, men ønsker deg noe som er enklere anbefaler vi virkelig en halv-klipssele lik Stokke Limas eller Stokke Limas Plus. Til tross for at knytting kan ta litt mer tid sammenlignet med helklips-seler, tilbyr selen enkel bruk og justerbarhet som gjør den svært brukervennlig og ikke minst komfortabel både for barn og bærer. Her får du det beste fra to verdener, kombinert med svært god kvalitet, høy komfort og et vakkert design!

Stokke Limas Plus kan kjøpes hos Jollyroom her, Luksusbaby her, eller finn beste pris under:

Annonse: