PRODUKTTEST

Test: Najell Easy Bæresele

Najell er et svensk firma som produserer smarte og vakre babyprodukter som gjør livet med barn litt enklere. Najell har fokus på varighet og bærekraft, noe vi synes er veldig positivt. Vi har testet Najell sin Easy Soft Bæresele og under kan du lese hva vi synes om den.

I denne artikkelen:

Generell info

Brukstid:
Nyfødt - 18 mnd (3,2 til 13 kg)
Ergonomisk:
Ja - anbefalt av International Hip Dysplasia Institute
Bæreposisjoner:
3; vendt mot deg eller forovervendt og på rygg fra 5 mnd.
Vaskbar:
Kan vaskes i maskin på 40 grader
Farger:
7
Pris:
1 299 - 1 399,-

Najell Easy bæresele er en vakker bæresele som finnes i 7 duse og kjønnsnøytrale farger. Bæreselen Easy finnes i fire ulike varianter, en vanlig variant, en som heter Easy Soft, en som heter Easy Soft Flow og en som heter Easy Kordfløyel. Forskjellen mellom disse er stoffet. Vi har testet Easy Soft, som er laget i et svært mykt yttermateriale med pustende airmesh på innsiden, som holder babyen kjølig på varme sommerdager. Selen kan brukes helt fra nyfødt (3,2 kg) uten behov for innlegg, og fram til ca 18 måneders alder (13 kg). Du kan ha barnet vendt innover mot deg, forovervent ut mot verden, eller bære barnet på ryggen. De to sistnevnte posisjonene kan kun brukes fra 5  mnd alder og oppover (dette gjelder alle bæreseler uansett merke). Bæreselen er ergonomisk både for foreldre og barn og anbefalt av International Hip Dysplasia Institute

En bæresele som gjør livet enklere

De fleste barn elsker å bli båret, noen barn er til og med sånn at de kun sover dersom de blir båret tett inntil mamma eller pappas kropp. For mange småbarnsforeldre er derfor en bæresele et uunnværlig hjelpemiddel i en hverdag med små barn. 

Dersom du har vært borti bæreseler før har du nok sett at det finnes mange forskjellige varianter, og mange av de har knapper og seler og innstillinger her og der som kan være forvirrende. Vi har derfor vært svært fornøyde med Najell Easy bæresele, fordi den er nettopp “Easy”! Bæreselen har riktignok noen reimer og klips som må justeres, men ikke fler enn det som er nødvendig for å sikre en god passform for deg og barnet. Selen er i våre øyne enkel å sette på og justere til din kropp. Deler du selen med en annen er det fort gjort å tilpasse ulike kroppsstørrelser. Du kan også bytte mellom alle de tre ulike bærevariantene (innovervendt, utovervendt og ryggbært) uten å gjøre noen endringer av innstillinger på bæreselen.

Det vi liker klart best er at det er svært enkelt å både sette barnet i og ta barnet ut av selen. Med mange lignende bæreseler er det et rent styr å få til, særlig om man er alene, og man kan nesten være redd for å miste barnet på gulvet i prosessen. Det geniale med Najell Easy bæresele er at du på frontpanelet har to spenner/clips slik at du enkelt kan åpne og brette ned frontpanelet. Du kan derfor ta på deg selen og justere den akkurat slik du vil ha den, FØR du setter i barnet. Når du har justert selen slik du ønsker, setter du barnet enkelt på plass ved å vippe ned frontpanelet, legge barnet inntil deg, og klipse spennene på igjen (de fyker på plass nærmest av seg selv på grunn av en smart magnetfunksjon, så du kan fokusere på å holde barnet). 

Clips med magnet som gjør det utrolig enkelt å sette barnet i selen

Vi ønsker videre å berømme at selen er utrolig myk, ikke stiv, og føles ikke så voldsom på kroppen. Den blir relativt liten sammenlagt og veier bare 550 gram, noe som gjør at den er enkel å ta med i stelleveska når man skal på tur. At selen kan vaskes på 40 grader i vaskemaskin er også et stort pluss, da det er nærmest uunngåelig at det kommer sikkel, gulp og annet søl på en bæresele som brukes mye. Det eneste negative vi kan si om denne selen er at den har noe kort brukstid, altså kun opp til 13 kg/ 18 mnd. Det finnes seler som kan brukes helt opp til 3 år og 20 kg. Disse bæreselene er imidlertid ofte stivere og større for å kunne tåle både vekten og størrelsen til et større barn. 

Najell Easy Bæresele har mykt jersey-stoff på utsiden og airmesh-materiale på innsiden - og har en myk og lett følelse

En bæresele med god samvittighet

Najell er et firma med fokus på bærekraft og dyrevelferd, og Najell Easy bæresele er laget helt uten bruk av dyreprodukter og er fri for skadelige stoffer. Alle materialene som er brukt er ØKO-TEX-sertifisert (Standard 100, klasse 1), og Najell forsøker også å bruke resirkulerte materialer i sine produkter. Videre er Najells fokus på arbeideres rettigheter og gode og trygge arbeidsforhold på sine fabrikker enda en grunn til at vi kan kalle denne en bæresele med god samvittighet..!

Annonse:

Styrker

 • Svært enkel i bruk
 • Myk og nett følelse - ikke stiv og klumpete
 • Pent design - kommer i flere duse farger
 • Tar liten plass - enkel å ha med seg på tur
 • Kan brukes fra fødsel uten behov for nyfødtinnlegg
 • Vaskbar på 40 grader
 • Fri for skadelige stoffer og dyreprodukter
 • 3 bæreposisjoner (forovervendt, innovervendt og på rygg)
 • Bæreselen er ergonomisk og anbefalt av International Hip Dysplasia Institute.

Svakheter

 • Kan kun brukes til 18 mnd (13 kg)
 • Frontpanel kan ikke justeres til barnets kne-til-kne lengde

Konklusjon

Najell Easy bæresele er en av de enkleste bæreselene vi har vært borti, og har gjort bæring til en glede. Den er myk, behagelig og svært enkel i bruk. Den desidert største fordelen med denne selen er hvor enkelt det er å ta barnet inn og ut av selen mens man fortsatt har selen på. Selen kan brukes både til bæring forovervendt, innovervendt og på rygg, og helt fra nyfødt alder og fram til 18 mnd/13 kg. Vi skulle imidlertid gjerne sett at selen kunne brukes enda lengre. Er du ny på bæring og ønsker en sele som er ergonomisk, trygg og enkel i bruk anbefaler vi Najell Easy bæresele varmt!

Najell Easy Bæresele kan kjøpes i Najell sin egen nettbutikk her (her får du tak i mye av tilbehøret som ikke de andre butikkene har - vi har god erfaring med å bestille herifra), eller hos Babyshop her, og hos Lekmer her.

Tilbehør til din Najell Easy Bæresele

Tannpute til din Najell Easy Bæresele - beskytter selen mot sikkel, gulp og gnaging
Hette til din Najell Easy Bæresele - Beskytter barnet for sol og ytre inntrykk
Lomme til din Najell Easy Bæresele - smart å ha til oppbevaring av f.eks mobil, leppepomade og annet som er greit å ha for hånden
Værbeskyttelse til din Najell Easy Bæresele - Perfekt til de litt kjøligere dagene
Annonse: