Småbarn

12 beste vognposer til vinter (Best i Test 2022)

Vi har testet hele 12 ulike vognposer til vinter, som alle har sine unike egenskaper. Å finne den rette vintervognposen til ditt behov kan være vanskelig, men vi har prøvd å gjøre valget enklere for deg i denne artikkelen. Les under for å finne ut hvilke vintervognposer vi mener er best og hvorfor!

(Innleggene våre inneholder reklame gjennom annonselenker til nettbutikker som Babyshop, Jollyroom, Rudo, Lekmer og Mimmis.no.)

I denne artikkelen:

Hva er en vintervognpose? 

Vognposer for barnevogner er en praktisk oppfinnelse, og er en slags “sovepose” som kan brukes i både liggedelen/bagdelen på barnevognen og festes på vognens sittedel gjennom ferdiglagede hull til selene. Vognposer kan også brukes i sykkelvogn og pulk, eller som en sovepose på telttur. Det finnes vognposer for alle årstider, og det som gjerne karakteriserer vognposer laget for norske vintre er at de er fylt med deilig dun. Norge er imidlertid et langt land med varierende klima, og heldigvis finnes det mange ulike vintervognposer med ulik grad av tykkelse og varme. Det finnes også helårsposer som kan brukes både vinter, vår og høst. 

Hopp rett til testresultatene her

Behøver jeg vognpose til vinter? 

De fleste småbarnsforeldre vil oppleve at en vognpose til vinter er en svært praktisk sak å eie, da den gjør det enkelt å holde barnet ditt godt og varmt i vognen. Det er imidlertid ikke slik at du må ha en vintervognpose, og det er opp til hver enkelt om man føler at man har et behov for det eller ikke. Har du liten baby som fremdeles ligger i bagdel kan man for eksempel også bruke saueskinn og en tykk babydyne for å holde babyen varm. Når barnet blir større og går over til sittedelen er det imidlertid vanskeligere å legge en dyne over, men da kan man heller kle på barnet tykt yttertøy som f.eks vinterdress. Sover barnet ute i vogn er imidlertid vinterdress en dårlig løsning, og da vil vi absolutt anbefale en vintervognpose. En pose vil varme og isolere mye bedre enn en dress vil gjøre når barnet ligger helt stille. Som en bonus vil en vognpose også beskytte vognen din fra søl og gris - og er mye enklere å vaske enn å måtte ta av vogntrekket.

Hopp rett til testresultatene her

Hva bør jeg se etter i en vintervognpose?

Hva du bør se etter i en vognpose til vinter avhenger av deres livsstil og behov, alder på barnet, klimaet der dere bor og hva slags vogn dere har. Under har vi ramset opp noen funksjoner og ting dere bør ha tenkt igjennom ved kjøp av en vintervognpose. 

Kompatibilitet

De aller fleste vognposer er universale, som vil si at de skal passe de aller fleste vogner. Posene vi har testet i denne testen er universale. Det finnes også merke-spesifikke vognposer som er laget spesifikt til enkelte vogner (f.eks Stokke Xplory X Rich, Bugaboo Vognpose, Uppababy Cozy Ganoosh, og Cybex Gold Fotmuffe). De merke-spesifikke posene kan være universale, men passer som regel best til vognen de er laget til og kan være et godt valg om du kun har tenkt å bruke den ene vognen alltid. En universal vognpose kan imidlertid være et bedre valg om du ønsker en pose du kan bruke på flere ulike vogner. 

Den viktigste faktoren når vi snakker om kompatibilitet er at du skal kunne få dratt selene på barnevognen igjennom ryggen på vognposen. Det finnes to ulike løsninger for festing av seler på universale poser.  Enten så har posen forhåndskuttede hull i ryggen, som selene tres igjennom, eller så har posen borrelåsåpning i ryggen slik at du kan åpne helt opp for selene. 

 • Forhåndskuttede hull: Har posen forhåndskuttede hull er du avhengig av å kunne åpne selene på vognen din helt opp for å kunne tre dem gjennom hullene på posen. Det er ikke alle barnevogner som har denne muligheten, eller hvor dette er en enkel operasjon. Det er også mer tidskrevende å flytte en pose med forhåndskuttede hull fra en vogn til en annen, f.eks om du ofte bytter mellom vanlig vogn og sykkelvogn. Forhåndskuttede hull har allikevel noen fordeler, som at ryggen i posen blir mykere når det ikke er borrelås der, og at selene holder seg der de skal. 
 • Borrelåsåpning: En pose med borrelåsåpning passer mer eller mindre alt av vogner, og du behøver ikke å måtte tenke på å tre ut selene. Denne løsningen gjør det også mye enklere å raskere å ta posen av og på, eller bytte mellom bilstol/vogn/sykkelvogn. Baksiden ved borrelåsløsning er at borrelåsene i ryggen kan gi noen litt stivere/hardere partier i ryggen, som ikke virker like behagelig når posen brukes i vognbag med en liten baby. På generell basis vil vi likevel anbefale poser med denne løsningen, da den helt klart er enklest og mest universal. 
Pose med forhåndskuttede hull. Dette er Easygrow Harmoni

Pose med Universal Borrelåsåpning til seler. Dette er Voksi City

Når vi er inne på kompatibilitet ønsker vi også å nevne at størrelsen på posen kan ha noe å si for hvor godt den passer i deres vogn. Har dere en liten eller smal vogn, kan det være lurt å finne en vinterpose som ikke er av de aller lengste eller tykkeste, da det kan bli veldig trangt i vognen. 

Hopp rett til testresultatene her

Materiale og tekniske egenskaper

Vintervognposer finnes med mange ulike materialer, funksjoner, tykkelser og fyll. Hva slags type materiale og eventuelle tekniske funksjoner du bør se etter kommer blant annet an på hva slags vær og temperatur det er der dere bor. Følgende faktorer mener vi er lurt å ta med i vurderingen av vognposens materiale: 

 • Vind- og vanntetthet: De fleste vognposer til vinter er laget i et vind- og vannavvisende materiale. Posene som er vannavvisende, er som regel belagt med noe som heter Bionic Finish Eco som er en miljøvennlig vann- og antismussbehandling uten skadelige fluorforbindelser. Noen poser er også vanntette med vannsøyle fra 3000mm (beskytter mot regn en liten periode) til 8000 mm (tåler kraftig regn). Poser med vannsøyle koster ofte mer enn poser som kun er belagt med vannavvisende behandling. Vi mener at vannavvisende eller vanntette egenskaper generelt er en stor fordel på vinterposer, særlig når det snør eller småregner. At posen har vannsøyle er en ekstra bonus, men ikke en nødvendighet om ikke du bor et sted med mye skiftende vær. Sjekk også at posen du kjøper er pustende, slik at barnet ikke får det klamt. De fleste poser vi har vært borti er pustende.
 • OEKO-TEX sertifisering og uten skadelige stoffer: Noen produsenter har poser som er OEKO-TEX sertifiserte. Dette betyr at posene er laget med stoffer som ikke inneholder allergifremkallende eller kreftfremkallende fargestoffer, klorerte fenoler, ftalater og organiske tinnforbindelser med mer. Superbra mener vi! 
 • Fyll og temperatur: I verdenen av vintervognposer finnes det mange ulike tykkelser og typer fyll. Noen poser er fylt med masse tykk dun og passer til de aller kaldeste vintrene, andre poser har et tynnere dunfyll eller er fylt med polyester. Vi anbefaler hovedsakelig dun til vinterposer, da det isolerer og varmer aller best. De tykkeste posene varmer svært godt og krever som regel lite påkledning, mens tynnere poser kan gi mer frihet til å justere temperaturen til barnet også med tykkere påkledning. Det er altså ikke slik at varmest nødvendigvis er best for alle, og bor du et sted der vintrene er mildere kan en tynnere pose være et bedre valg - og du kan selv kle barnet opp på de kaldeste dagene. Bor du i de kaldeste landsdelene anbefaler vi å velge blant de varmeste posene. Mange vinterposer har også ull i ryggen som er varmeregulerende og veldig bra. Det finnes også helårsposer som egner seg godt til vår, høst og mild vinter og er et fint alternativ for dere som bor et sted der vinteren ikke blir så kald. 
 • Vaskbarhet: Babyer og barn bæsjer, gulper og griser med mat og drikke. Det er derfor et stort pluss dersom posen kan vaskes i vaskemaskin. De aller fleste poser har heldigvis mulighet til å vaskes i maskin. Merk at de fleste vognposer (særlig de med dun), må tørketromles etter vask. 
 • Dyrevelferd og miljø: Et tema som blir stadig mer aktuelt, og heldigvis tar de fleste produsentene ansvar. En vognpose består som regel av mange ulike typer stoffer, og det finnes mange ulike sertifiseringer både når det gjelder dyrevelferd og miljø. Bionic Finish Eco: Vi har tidligere nevnt Bionic Finish Eco som er en miljøvennlig vannavvisende behandling uten skadelige fluorforbindelser, som brukes på de aller fleste vintervognposer med vannavvisende egenskaper. RDS (Responsible Down Standard): Poser fylt med dun kan ha en RDS-sertifisering, som sikrer at dunen som er brukt ikke kommer fra dyr som er blitt utsatt for unødvendig skade, og dunen plukkes ikke fra levende dyr. RWS (Responsible Wool Standard): Mange vintervognposer bruker ull i ryggen på grunn av dens varmende og pustende egenskaper. Ull kan sertifiseres med RWS som stiller strenge krav i forhold til dyrevelferd. OEKO-TEX: Vi har tidligere nevnt OEKO-TEX som er en sertifisering som vi ser at de aller fleste produsenter bruker. Sertifiseringen kan brukes på alle tekstiler og sikrer at produktet ikke inneholder allergi- eller kreftfremkallende fargestoffer, samt at produktet er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser m.m.

Hopp rett til testresultatene her

Alder og størrelse

Vognposer finnes i mange ulike størrelser. Det finnes bilstolposer og babyposer som er relativt små og som regel kun kan brukes det første året. Disse er særlig praktiske om du har en liten liggedel i barnevognen, da den ikke vil ta opp like mye plass som noen av de større posene - men når barnet skal over i sittedel vil du være nødt til å kjøpe en større pose. Videre finnes det “vanlige” vognposer, som regel er disse rundt 100-115 cm, og kan brukes fra barnet er baby og til det er 2-3 år (avhengig av lengden på barnet og vognposen). Og så finnes det vognposer med forlengerdel som kan bli enda lengre, ofte rundt 110-130 cm, og kan brukes lenge (opp til 4,5 år). En forlengerdel er veldig smart, men merk at på mange av duovognene som ikke har veldig lang sittedel, vil posene bli veldig lange og de kan henge ned fra fotbrettet. Dette fungerer ofte bedre på sportsvogner med lengre sittedel. Det er derfor slik at lengst mulig nødvendigvis ikke er best, og kommer an på deres behov. Mange barn har ikke behov for vognpose etter 3 års alder da de har sluttet å sove i vogn, og er såpass aktive at en vinterdress er et bedre valg. Når du skal velge hva slags størrelse du behøver på vognposen din bør du derfor tenke igjennom hvilke behov dere kommer til å ha og hva slags vogn dere skal bruke posen i (spesielt om liggedelen er liten). De fleste standard vognposene passer fint i de fleste liggedeler og sittedeler. 

Hopp rett til testresultatene her

Budsjett

Det finnes vintervognposer i alle prisklasser. De fleste koster mellom 1000 til 2600 kr, men du kan også finne dyrere poser enn dette. Spør deg selv hvor mye du ønsker å bruke på en vognpose til vinter, og tenk igjennom hvilke funksjoner som er viktigst for deg. Man betaler ofte mer for flere funksjoner og dyrere materialer, så om f.eks vanntetthet ikke er viktig for deg kan du spare penger ved å velge en pose som ikke er vanntett. Dunposer er også dyrere en poser uten dun, men bor du et sted med kalde vintere anbefaler vi virkelig å velge en pose med dunfyll. Er budsjettet stramt anbefaler vi å velge en allsidig pose. Det finnes poser som kan brukes både i bilstol og i barnevogn, og det finnes også helårsposer som kan brukes i flere årstider. Forlengbare poser som kan brukes fram til barnet er 4,5 år er også en god investering. 

Hopp rett til testresultatene her

Festefunksjon og anti-skli

Et vanlig og svært irriterende problem er vognposer som sklir og ikke sitter godt i sittedelen på barnevognen. For å løse dette problemet har fler og fler vognposer begynt å ha anti-skli materiale i ryggen, som vi erfarer at fungerer greit, og gjør at posen sitter noe bedre, men løser ikke problemet 100%. Dette er imidlertid den beste løsningen for de fleste vogner, og noe du absolutt bør se etter når du skal kjøpe en vognpose.

Vognpose med anti-skli. Dette er Voksi City

En annen løsning er “feste-hette” på baksiden av posen som du kan tre over ryggen på vognen. Dette er den desidert mest effektive løsningen, og med festehette er det helt umulig for posen å skli. Problemet er imidlertid at denne løsningen kun fungerer om du har en vogn der ryggen ikke sitter fast i kalesjen, men er fri slik at du kan tre hetten over. Bugaboo Fox, Cybex Priam og Cybex Gazelle S er blant vogner som kan brukes med en slik funksjon, mens festehette ikke vil passe på blant annet Nuna Demi Grow, Britax Smile, Stokke Xplory X. 

Pose festet med festehette. Sitter som støpt. Dette er Najell Vognpose

Har du en vogn hvor en festehette kan passe anbefaler vi virkelig denne løsningen, har du ikke en slik vogn er anti-skli et godt alternativ. De aller fleste vognposer har antiskli, men dessverre har svært få poser på markedet festehette. 

Hopp rett til testresultatene her

Åpning

Om du har sett på vognposer vil du se at noen poser åpnes med glidelås i midten, mens andre har en glidelås i hver side. Det er en smakssak hva man foretrekker, men det er noen fordeler og ulemper med begge varianter. 

 • Glidelås i hver side: Åpning med glidelås i hver side er svært praktisk ved bruk i vognbag og liten baby fordi du kan brette overdelen helt vekk (som en dyne), og har dermed god kontroll på temperaturen til baby. Svært praktisk ved temperaturskifter, f.eks om du skal inn på cafe eller et kjøpesenter. Det er også praktisk fordi det gir deg god tilgang til babyen om du må skifte en bleie, justere litt på en sokk eller lignende, siden du får dratt posen helt vekk. I sittedel med større barn gir også denne løsningen mye fleksibilitet, både ift. temperaturregulering som nevnt tidligere, men også når barnet sitter oppreist og er aktiv i vognen. Å kunne brette fronten ned da gir god plass og bevegelighet til barnet. Baksiden med to glidelåser er rett og slett at det er dobbelt så mange glidelåser som må åpnes, noe som kan oppleves som mer styrete, særlig når barnet blir eldre og sitter i sittedel. 
 • En glidelås i midten: Åpning fra midten gjør det vanskeligere å regulere temperatur i både liggedel og sittedel, siden du ikke kan ta vekk overdelen helt, men bare dra den til siden. Den gir deg imidlertid større mulighet til å kunne justere åpning ved ansiktet enn det en pose som åpnes i hver side kan. Med større barn i sittedel kan det være praktisk å kun ha en glidelås å forholde seg til når barnet skal inn og ut av posen, og det er også enklere å sette barnet oppi vognen.
Pose med åpning i hver side. Dette er Voksi Urban

De beste vognposene til vinter (2022)

I år har vi testet 12 ulike vintervognposer. Vi har bedømt posene basert på faktorene nevnt over, og vurdert spesielt utfra materiale (egenskaper som vanntetthet, vindtetthet, at det puster, hvor mykt det er og selvsagt at det holder på varmen), allsidighet (at posen kan brukes lenge og i mange situasjoner), kompatibilitet og festefunksjon (at posen passer de fleste vogner og hvor godt den sitter), pris og utseende. 

Fordi du som forbruker har ditt unike behov, og de ulike posene dekker forskjellige behov, anbefaler vi deg å lese alle anmeldelsene. Det er generelt sett svært god kvalitet på vinterposer som selges i dag, og det er små marginer mellom våre testvinnere og posene lengre ned på listen. Og du vil nok merke når du leser teksten at vi stort sett har vært svært fornøyde med alle posene vi har testet. Før du bestemmer deg for hvilken pose du skal kjøpe bør du derfor ha tenkt igjennom hvilke egenskaper som er viktigst for deg, er det pris, utseende, tekniske egenskaper/kvalitet? Og hva slags klima skal du bruke posen i, vil du ha en av de aller varmeste, eller ønsker du en pose som kan brukes både på mildere og litt kaldere vinterdager? Sist er det svært lurt også å ha tenkt igjennom om du ønsker en pose med glidelås i midten, eller to på hver side - les mer om fordeler og ulemper lengre opp i artikkelen. Vi vil også nevne at dersom du har en barnevogn som har “fri rygg”, altså at kalesjen ikke sitter fast over hele ryggen, så anbefaler vi å velge en pose med festehette. Les mer om festehette lengre opp i artikkelen

I 2022 har vi kåret tre testvinnere;

 • Voksi Urban er Beste Vinterpose 2022 fordi det er en pose av høy kvalitet som varmer svært godt, og med sin smarte utforming er perfekt fra nyfødt til toddler, og gjør det enkelt å justere temperatur gjennom vinteren. 
 • Rondane Frost er Beste kjøp 2022 fordi den har alt, både høy kvalitet og tekniske egenskaper, høy varme og smarte løsninger til en veldig god pris. 
 • Voksi Explorer er Beste All-round 2022 fordi den kan brukes året rundt, samt både i bilstol og i barnevogn. 

Våre Toppvalg: 

Ulike familier har ulike behov og under finner du våre toppvalg:

VOKSI URBAN - Beste vinterpose

Med varm ull i ryggen, tykt dunfyll og smart utforming fra spedbarn til toddler er Voksi Urban favorittposen til kalde vinterdager!

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 2 699,-
 • Alder: 0-4,5 år
 • Lengde: 88-112 cm
 • Temperatur/klima: Kald vinter
 • Forlengbar: Ja
 • Vedlikehold: Maskinvask 40 grader, tørketromles
 • Tekniske egenskaper: Pustende, vindtett og vannavvisende
 • Fyll: 80/20 dun/fjær
 • Festemekanisme: Universal borrelåsåpning og anti-skli
 • Farger: 6; Gul, turkis, svart, fersken, grå, mørkegrønn

Egenskaper

Voksi Urban er en tykk, myk og god vognpose med pustende ull i ryggen og varmt, tykt dunfyll. Den passer derfor godt på de kaldeste vinterdagene. På utsiden er posen kledd i et vindtett, pustende og vannavvisende materiale, og tåler derfor både snø, sludd og regn i kortere perioder. På innsiden er posen kledd i et mykt stoff, og dette er rett og slett en sånn type pose du får lyst å krype opp i selv. Alle materialene som er brukt er OEKO-TEX sertifisert, dunen er RDS-sertifisert og ullen RWS-sertifisert, noe vi ser på som et stort pluss! I tillegg følger det på alle Voksi-poser med en strykelapp du kan bruke til å reparere posen dersom den skulle bli skadet - det liker vi!

I liggedel

Voksi Urban er 88 cm lang uten forlengerdel, og er derfor en av testens korteste uten forlengerdel, noe som absolutt ikke er noe negativt. Dette gjør nemlig at den passer veldig godt i alle liggedeler, og er et pluss særlig hvis du har en barnevogn med litt liten liggedel (f.eks Britax Smile 3, Uppababy Vista V2 e.l.). Dette er dermed den posen i testen vi synes passer aller best til bruk i liggedel med liten baby. Den er godt polstret med dunfyll rundt hodeenden, du kan åpne den med glidelås i hver side som en dyne og det er derfor svært enkelt å regulere temperaturen på barnet. Ønsker du bare å åpne litt kan du feste posen med knapper langs siden. Med posen følger en myk liten pute/tøystykke som brukes i hodeenden for å beskytte posen for gulp, sikkel og lignende, og som gjør det mykt og behagelig for baby å ha hodet. 

I sittedel

I sittedel fungerer også denne posen svært godt. Med borrelåsåpning til seler i rygg passer denne posen alle barnevogner, og anti-skli gjør at posen ikke sklir nevneverdig. Det er også praktisk at posen kan åpnes i hver side og brettes ned, for å kunne regulere temperaturen og også gi rom for at nysgjerrige barn kan ha litt bevegelsesrom for overkroppen. Noen foreldre foretrekker imidlertid kun en glidelås i midten, da dette kan oppleves enklere når barnet er større (les mer om fordeler og ulemper lengre opp i artikkelen). Med medfølgende forlengerdel blir posen 112 cm lang, og Voksi Urban er derfor også en av de korteste forlengbare posene. Igjen mener vi at dette absolutt ikke er noe negativt, snarere tvert imot mener vi at posen er mer enn lang nok, og at denne lengden passer veldig godt i de fleste sittedeler og ikke henger langt nedenfor fotbrettet slik de lengste posene kan gjøre. Ifølge produsenten skal posen kunne brukes opp til rundt 4,5 års alder, så brukstiden er lang. 

FORDELER:

 • RDS-sertifisert dunfyll med høy dunandel (80/20 dun/fjær)
 • Ull i rygg
 • Svært varm - god på de kaldeste vinterdager
 • Lett å regulere temperatur med praktisk åpning i hver side - gjør at posen egner seg også på mildere vinterdager selv om den er svært varm
 • Vindtett, pustende og vannavvisende
 • Forlengbar (forlengerdel medfølger)
 • Perfekt størrelse både i liggedel og sittedel
 • Lang brukstid (opp til 4,5 år)
 • God utforming til både spedbarn og toddler

ULEMPER:

 • Høy pris
 • Ikke festehette (festehette fungerer kun på noen barnevogner)

Konklusjon

Voksi Urban er vår soleklare favoritt som vinterpose til bruk fra fødsel til småbarn! Den er varm og myk, fylt med dun og ull i ryggen, og kan derfor brukes på selv de kaldeste vinterdagene. Størrelsen og utformingen er perfekt til bruk i både liggedel og sittedel, og med forlengerdelen kan posen brukes helt til barnet er rundt 4,5 år. Vi elsker hvordan posen er utformet med åpning i hver side slik at du enkelt kan justere temperaturen på barnet enten det ligger i liggedel eller i sittedelen på vogna. Dette gjør også at posen egner seg godt selv på de litt mildere vinterdagene. Posen er dyr, og det er nok det eneste negative vi kan si om denne posen. Vi synes imidlertid prisen er verdt det, for her får du en skikkelig god og praktisk pose du kan bruke i lang tid!

Voksi Urban kan kjøpes hos Mimmis her, Jollyroom her, eller Babyshop her.

RONDANE FROST - Beste kjøp

Rondane Frost er en varm vinterpose med imponerende tekniske egenskaper og smarte løsninger til en god pris! 

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 1 990,-
 • Alder: 0 - 3 år
 • Lengde: 80 cm (110 forlenget)
 • Temperatur/klima: Kald vinter
 • Forlengbar: Ja
 • Vedlikehold: Vaskes på 30 grader, tørketromles
 • Tekniske egenskaper: Vanntett (5000mm H20), pustende (5000 gr/m2/24h)
 • Fyll: Dun (80/20 dun/fjær)
 • Festemekanisme: Borrelåsåpning, anti-skli og festehette
 • Farger: 4; Svart, grønn, grå og Crow Black Limited Edition.

Egenskaper:

Rondane Frost er en ordentlig flott vognpose av høy kvalitet som ligger helt i toppsjiktet når det gjelder tekniske egenskaper. På utsiden er vognposen trukket i et slitesterkt materiale med vannsøyle på hele 5000 mm og pusteevne på 5000 gr/m2/24h. Posen er videre fylt med resirkulert dun (80/20 dun/fjær), og er blant de varmeste posene. Denne kan du altså bruke på selv iskalde dager. Inni er posen kledd i skikkelig mykt bomullsstoff. Videre er sømmene på posen forsterket med et ullag for å isolere og forhindre at kulde trekker igjennom. Ryggen er også fylt med isolerende ull. Ullen som er brukt i rygg og sømmer er fra Lavalan, som er et kvalitetsmerke med fokus på dyrevelferd. Vi synes det er et stort pluss at posen er produsert i Europa, bruker resirkulert polyester og dun, samt at alle materialene (inkludert vaskelapp og glidelås) er OEKO-TEX 100 sertifisert. 

I liggedel:

Rondane Frost er ganske mye smalere enn de andre posene i denne testen (40 cm), og egner seg derfor veldig godt i smalere vogner, som f.eks tvillingvogn eller dobbel sykkelvogn. Lengden på posen er 80 cm, som også gjør at posen egner seg svært godt i små liggedeler (f.eks Britax Smile). Posen kan forlenges med en integrert forlengerdel, som når den ikke er “i bruk” ligger inni posen og gir ekstra varme til babyens små føtter. Vi liker at forlengerdelen er integrert på den måten, fordi det også reduserer sjansen for å rote den bort. Posen er ordentlig godt isolert rundt hodet, og har en deilig myk kant enten du strammer den inn, eller velger å ha den mer åpen. 

Myk og god isolering rundt hodet

I sittedel:

Rondane Frost imponerer oss virkelig når det kommer til smarte løsninger. Posen har universal borrelåsåpning til seler i rygg, antiskli OG festehette (halleluja!). Dette er den eneste av de aller varmeste dunposene i testen som har festehette, noe som er et genialt konsept dersom du har en vogn det fungerer på (vognen må ha rygg som er løs fra kalesjen, gjelder f.eks Bugaboo Fox, Cybex Gazelle S, Cybex Priam). Festehette er det eneste som er 100% effektivt på å forhindre at vognposer sklir i sittedel (les mer om det lengre opp i artikkelen her). Med borrelåsåpning til selene passer denne posen alle typer vogner, men åpningen til selen som går mellom beina er litt trang. Da vi testet posen i Thule sykkelvogn som har en ganske stor og klumpete sele mellom beina, måtte vi slite skikkelig før vi til slutt fikk den gjennom (leverandør har informert oss om at dette vil utbedres ved neste produksjon). 

Passer perfekt med forlengerdelen ute i sykkelvogn

Posen er som tidligere nevnt 80 cm, men kan forlenges med en integrert forlengerdel i bunn. Forlengerdelen kommer fram ved å åpne en glidelås i bunn, og vipps blir posen 110cm lang - perfekt til bruk for barn opp til ca. 3 år. Som nevnt på flere av posene i testen synes vi rundt 110 cm er en ideell lengde fordi det ikke blir for langt i sittedelen, men samtidig langt nok til at den kan brukes så lenge barnet har behov for vognpose. 

Integrert forlengerdel

FORDELER:

 • Svært varm pose
 • I toppen når det gjelder tekniske egenskaper (5000mm vannsøyle, pustende 5000 gr/m2/24h)
 • Resirkulert dun og høy dunandel (80/20 dun/fjær)
 • Dyrevennlig ull i rygg og sømmer
 • Alle materialer er OEKO-TEX sertifiserte
 • Egner seg godt i smale og små vogner
 • Integrert forlengerdel - kan brukes til ca 3 år
 • Godt polstret rundt hodet
 • Universal borrelåsåpning til seler – passer alle vogner
 • Anti-skli og festehette - gjør at posen sitter godt

ULEMPER:

 • Litt trangt hull til selen mellom beina
 • Glidelåsåpning fra midten kan gjøre det vanskeligere å regulere temperatur

Konklusjon

Rondane Frost imponerer oss virkelig både når det kommer til smarte løsninger, kvalitet og tekniske egenskaper. Med vannsøyle på hele 5000 mm, pustende egenskaper på 5000 gr/m2/24h, høykvalitets-dun i 80/20 fordeling og Lavalan ull ligger denne posen helt i toppsjiktet når det gjelder egenskaper og kvalitet.  Dette er en pose som virkelig tåler både kulde, snø, sludd og regn. Vi elsker at posen har både borrelåsåning til seler i rygg, anti-skli materiale og festehette - som den eneste av posene for kald vinter (festehette fungerer kun på noen vogner). Vi må også berømme materialvalgene i denne posen som både hensyntar miljø og dyrevelferd med resirkulerte og sertifiserte materialer. Til en pris på 1990,- mener vi at du her får svært mye kvalitet for pengene, og Rondane vognpose er derfor testens beste kjøp!

Kjøp denne posen hvis… du ønsker en høykvalitets-vognpose med svært gode tekniske egenskaper og løsninger til en god pris!

Rondane Frost kan kjøpes hos Rudo.

VOKSI EXPLORER - Beste all-round

Voksi Explorer er en smart helårspose som kan brukes både i bilstol og i vogn, og er et godt valg for deg som ønsker en pose som kan brukes til “alt”!

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 1 499,-
 • Alder: 0-3 år
 • Temperatur/klima: Helårs - høst, vår, mild og medium vinter. 
 • Lengde: 105 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader, tørketromles. 
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, pustende og vannavvisende. 
 • Festemåte: Universal borrelås-åpning og anti-skli 
 • Farger: Svart, grønn, grå, oransje og beige

Egenskaper

Voksi Explorer er en fin og lett helårspose som kan brukes både i vogn og i bilstol (småbarnsstol - den er litt for stor for babystol - sjekk ut Voksi Move for Babystol). Posen er noe tykkere enn en typisk vår-pose, men fremdeles tynnere og lettere enn de varmeste vinterposene. Vi synes posen fungerer godt både på kjølige høst og vårdager, samt litt kaldere vinterdager så lenge man kler barnet riktig under (ull/fleece). Bor du et sted der det blir virkelig kaldt, kan det imidlertid være greit med en varmere pose på de kaldeste dagene. Posen er laget i et vannavvisende, vindtett og pustende stoff, og er fylt med RDS-sertifisert dun (80% dun, 20 % fjær). Selv om du bør bruke regntrekk ved pøsregn, er det svært praktisk at posen tåler litt regn og ruskevær uten å bli søkkvåt. Ryggen er fylt med 100% ull (RWS - Responsible Wool Standard sertifisert), som isolerer godt samtidig som det er temperaturregulerende på varmere dager. Innvendig er posen kledd i myk bomull med et søtt mønster, noe som gir det lille ekstra til en ellers enkel vognpose. Vi må videre berømme Voksi for at alle materialene som er brukt er OEKO-TEX 100-sertifisert slik at du kan være sikker på at barnet ikke utsettes for skadelige stoffer. I tillegg følger det med en strykelapp som du kan bruke til å reparere eventuelle hull. Dette synes vi er bra for både helsa og miljøet!

I liggedel 

Posen har en størrelse på 105 cm som gjør at den passer godt i de fleste liggedeler. Siden posen er litt tynnere enn andre vinterposer, blir det ikke like trangt, samtidig som baby fortsatt har det lunt og godt. Posen kan åpnes med en glidelås på hver side som er en løsning vi liker spesielt godt, fordi det gjør at du kan brette vekk overdelen helt f. eks om du går inn på en varm cafe eller butikk (les mer om dette lengre opp i artikkelen). Det er i tillegg satt på knapper som gjør at du kan brette overdelen ned og feste den dersom du ønsker å bare åpne den litt (se bilde). Overdelen kan også åpnes fra bunnen om du behøver å sjekke om tærne er varme eller kalde. 

I sittedel

Voksi Explorer har universal borrelåsåpning til seler i ryggen, noe som gjør at den kan festes på hvilken som helst vogn eller bilstol, og er lett å flytte fram og tilbake. Med anti-skli på baksiden sitter den også relativt godt. Noen poser med borrelåsåpning kan ha veldig stive partier i rygg på grunn av borrelåsen, men på Voksi Explorer er disse partiene godt dekket til av den myke ryggen. 

Explorer kan ikke forlenges, men med en lengde på 105 cm kan den fint brukes opp til 3-års alder, og etter denne alderen er det uansett ikke sikkert barnet ditt bruker vogn eller har behov for vognpose. Vi ønsker også å nevne at det er svært praktisk at overdelen kan tas av helt ved behov, noe som gjør det enkelt å regulere til temperaturen uten å måtte ta ut barnet og fjerne posen helt.

Bilstolpose

Voksi Explorer kan brukes som bilstolpose (i småbarnstol - altså bilstol nr 2, sjekk ut Voksi Move for bilstolpose til babybilstol), noe som er et stort pluss. Det er nemlig slik at du ikke bør bruke hvilken som helst vognpose i en bilstol, dette handler både om passform og sikkerhet. Blant annet er det viktig at glidelåsen på bilstol-poser er “quick release” slik at du kan ta barnet raskt ut ved en ulykke. Voksi Explorer har en slik “quick-release” glidelås. Det er også en stor trygghet å vite at Voksi Explorer er kollisjonstestet.

En bilstolpose vil være særlig nyttig for deg som har bil som ikke kan varmes opp på forhånd. Det er nemlig veldig mye sikrere å bruke en bilstolpose enn å ha på barnet tykke klær under selene. Vi opplever Voksi Eksplorer som særlig praktisk i bilstol da du kan åpne og fjerne overdelen helt så snart bilen har varmet seg opp. 

FORDELER:

 • Helårs - funker bra både vinter, vår og høst
 • Kan brukes i bilstol (småbarnstol)
 • Kollisjonstestet
 • Quick-release glidelås
 • God pris
 • Passe lengde
 • Dunfyll med høy dunandel (80/20 dun/fjær, RDS-sertifisert)
 • Vannavvisende, vindtett og pustende
 • Ull i rygg (RWS-sertifisert)
 • Frontpartiet kan fjernes helt - forenkler temperaturregulering
 • Universal borrelås-åpning i rygg
 • OEKO-TEX-sertifiserte materialer
 • Strykelapp til reparasjon

ULEMPER:

 • Ikke festehette
 • Ikke egnet til de kaldeste dagene
 • Ikke forlengbar

Konklusjon: 

Voksi Explorer er en svært allsidig pose som kan brukes både i vogn og bilstol, samt høst, vår og vinter. Den er ikke blant de varmeste vinterposene, men likevel varm nok til de fleste behov så lenge du kler barnet etter temperaturen. Den er i tillegg praktisk utformet til en hverdag både med baby og med større barn. Posen kan ikke forlenges, men med en brukstid på opptil 3 års alder mener vi at det holder for de fleste. Lengden på posen er i tillegg optimal til å passe i sittedelen på de fleste duovogner (der forlengbare poser kan bli litt unødvendig lange). Voksi Explorer er derfor en pose vi mener dekker de aller fleste behov, og er du ute etter å kjøpe kun èn pose er Voksi Explorer posen for deg! 

Kjøp denne posen hvis… du vil ha en allsidig pose som kan brukes både i vogn og bilstol, samt året rundt!

Voksi Explorer kan kjøpes hos Mimmis her, Jollyroom her, Babyshop her, og Lekmer her.

EASYGROW NATURE - Lang brukstid og til kald vinter

Easygrow Nature er en svært varm og slitesterk pose, med gode tekniske egenskaper samt forlengerdel og brukstid opp til 4,5 år. 

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 2 599,-
 • Alder: 0 - 4,5 år
 • Lengde: 92-125 cm
 • Temperatur/klima: Kald vinter
 • Forlengbar: Ja
 • Vedlikehold: Maskinvask 40 grader, tørketromles.
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, vanntett (3000 mm vannsøyle) og pustende (3000 gr/m2/24hrs)
 • Fyll: 80/20 dun fjær
 • Festemekaniske: Universal borrelåsåpning og anti-skli
 • Farger: 10; marineblå, beige, rosa, vinrød, skoggrønn, oransje, svart, grå, turkis, mørkelilla

Egenskaper:

Førsteinntrykket av Easygrow Nature er at dette er en tykk, varm og solid pose med materialer av høy kvalitet. Utvendig er den kledd i et vind- og vanntett materiale med 3000 mm vannsøyle. Stoffet på utsiden er slitesterkt og tåler mye bruk! Posen er videre pustende og fylt med deilig varm blanding av dun og fjær (hhv. 80/20%). Dette er med andre ord en skikkelig varm pose, som er varm nok selv på de kaldeste vinterdagene. Innvendig er posen kledd i økologisk bomull som vi opplever som litt stiv, men den blir heldigvis mykere ved bruk. Posen kan vaskes i maskin på 40 grader og tørketromles, og vi opplever at den tåler og holder seg svært godt i vask - noe som er et pluss. Posen har en fin og isolerende pelskant som kan tas av ved behov, samt en smart liten oppbevaringslomme i siden (denne har vi brukt til å alltid ha en smokk på lur). 

I liggedel:

Uten forlengerdel er posen 92 cm og vi synes at den passer perfekt i en vanlig liggedel. Posen er fyldig og god, men kunne gjerne hatt enda mer polstring rundt hodeenden. Med Easygrow Nature følger det ikke med “beskyttelses-pute” ved hodeenden slik f.eks. Easygrow Harmoni har. Dette er imidlertid lett å løse ved å legge en gulpeklut eller lignende ved hodeenden om man vil unngå gris. Posen har borrelås-åpning i ryggen, men oppleves likevel myk på innsiden for et lite barn som skal ligge der. 

I sittedel:

Easygrow Nature har som nevnt universal borrelås-åpning til seler i ryggen og passer derfor alle vogner (dette er nytt på årets variant - hurra!). Med antiskli i ryggen sitter den også relativt godt, men med en så stor og tykk pose vil man ved bruk måtte regne med at den vil kunne skli litt. Med forlengerdel blir posen hele 125 cm som er blant de lengste posene og den kan derfor brukes til barnet blir rundt 4,5 år. Du vil derfor kunne ha glede av denne posen leeenge.

FORDELER:

 • Svært varm - passer til kald vinter
 • Høy kvalitet og slitesterkt materiale
 • Dunfyll med høy dunandel (80/20 dun/fjær)
 • 3000 mm vannsøyle
 • Vindtett og pustende (3000 gr/m2/24hrs)
 • Kan vaskes i maskin - tåler vask godt
 • Forlengerdel medfølger
 • Borrelåsåpning i rygg - passer alle vogner
 • Lang brukstid (til ca 4,5 år)

ULEMPER: 

 • Litt stivt stoff inni - men myknes ved bruk
 • Har ikke festehette (festehette fungerer kun på noen vogner)
 • Høy pris - men mye kvalitet for pengene
 • Glidelåsåpning fra midten kan gjøre det vanskeligere å regulere temperatur

Konklusjon: 

Easygrow Nature er en av de varmeste posene i testen og er et godt valg for deg som ønsker en skikkelig varm pose til kalde vinterdager! Med 3000mm vannsøyle er du sikker på at posen også tåler de milde vinterdagene med våt, tung snø. Posene fra Easygrow er slitesterke og av høy kvalitet, og med forlengerdel som gjør posen hele 125 cm, har du her en pose du vil kunne bruke i lang tid og med flere barn. Dersom du foretrekker åpning fra midten og ønsker en pose du kan bruke på de kaldeste vinterdagene, anbefaler vi virkelig denne!

Kjøp denne posen hvis... du ønsker en svært varm pose med høy slitestyrke og lang brukstid!

Easygrow Nature kan kjøpes hos Mimmis her, Babyshop her, Rudo her og Lekmer her. Merk at det kun er "Easygrow Nature 2023"-versjonen som har borrelåsåpning i rygg.

EASYGROW HARMONI - Beste miljøvalg

Easygrow Harmoni er markedets første Svanemerkede vognpose, og er både utrolig varm, har gode tekniske egenskaper, høy kvalitet og er bra for miljøet! 

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 2 699,-
 • Alder: 0-4,5 år
 • Lengde: 95-130 cm
 • Temperatur/klima: Kald vinter
 • Forlengbar: Ja
 • Kan vaskes i maskin?: Ja, på 40 grader. Må tørketromles.
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, vanntett (3000 mm vannsøyle) og pustende(3000 gr/m2/24hrs) 
 • Fyll: 90% dun, 10% fjær
 • Type åpning for seler: Ferdigkuttede hull
 • Farger: Sort 

Egenskaper:

Easygrow Harmoni er markedets første svanemerkede (Norges offisielle miljømerke) vognpose (stor applaus fra oss!). Svanemerket sikrer at det ikke er brukt uønskede kjemikalier i produksjonen og at materialene posen er laget av oppfyller strenge krav til miljø, dyrevern og etiske forhold. Når man tenker på miljøvennlige materialer er det lett å få assosiasjoner til resirkulerte, grove materialer og et litt rustikt uttrykk. Førsteinntrykket av Easygrow Harmoni er imidlertid at dette er en lekker vognpose av svært høy kvalitet, og materialene som er brukt oppleves som eksklusive og slitesterke. Utsiden av posen er kledd i et vindtett, vanntett (vannsøyle på 3000 mm), og pustende (3000gr/m2/24hrs) stoff. Posen er fylt med 90% dun og 10% fjær og har testens høyeste dunandel! Den er derfor veldig varm og tykk. Med isolerte glidelåser og selehull, samt ingen gjennomgående sømmer i dunen, kan du være sikker på at barnet er varmt selv på de kaldeste norske vinterdagene. På innsiden er posen kledd i økologisk bomull, som vi opplever som litt stiv. Stoffet blir imidlertid mykere ved bruk. Easygrow Harmoni kan vaskes på 40 grader og tørketromles, og vi opplever at den i likhet med alle Easygrow vognposer tåler vask godt. Posen har i tillegg en smart oppbevaringslomme på siden. 

I liggedel:

Uten forlengerdel er Easygrow Harmoni 95 cm lang, og en av de lengre av posene som er forlengbare i denne testen. Den oppleves derfor litt større enn f.eks Easygrow Nature når vi har den i liggedelen på vogna, og passer aller best i de litt større barnevognene med romslig liggedel. Posen er svært lun og god for en liten baby, men vi savner mer polstring og mykere stoff rundt hodeenden. Det følger med et lite stoffstykke til å bruke under hodet for å beskytte posen mot f.eks sikkel eller gulp. Stoffstykket festes med borrelås og er veldig smart, da det gjør det enklere å vaske bare tøystykket enn å måtte vaske hele posen. Vi skulle dog ønske at denne “puten” var i et mykere materiale. Fordi posen ikke har borrelås eller andre harde elementer i ryggen, oppleves den som behagelig å ligge på for en liten kropp. Merk også at denne vognposen er kompatibel med Easygrow sin egen bæreplate, som er en genial sak som gjør det enkelt å bære babyen med seg.

I sittedel:

Easygrow Harmoni har ferdigkuttede hull til seler, som betyr at du må ha en vogn med seler som kan åpnes helt for å kunne feste posen. Vi opplever at poser med ferdigkuttede hull kan sitte bedre i en sittedel, og at de har mindre harde partier i ryggen for en baby som skal ligge i den. Baksiden med ferdigkuttede hull er at en slik pose ikke kan brukes på alle vogner, samt at det tar lengre tid å feste posen og at den derfor ikke er egnet til de som ønsker en pose de raskt kan flytte mellom f.eks sykkelvogn og vanlig vogn.  Easygrow Harmoni har ikke antiskli på baksiden, og det glatte materialet gjør at den kan skli litt. Bak har imidlertid posen et feste som i utgangspunktet er tenkt til bruk på Easygrow bæreplate, men som vi mistenker at også kan fungere som en festehette på noen vogner. 

Med forlengerdel blir posen 130 cm, som er testens lengste, og kan brukes til rundt 4,5 års alder. Harmoni er derfor en pose du kan bruke svært lenge, og vår erfaring med Easygrow er at deres slitesterke materialer holder år etter år. Og det er fint for både planeten og lommeboka :)

FORDELER:

 • Svanemerket (som eneste pose i Norge!)
 • Høy kvalitet - slitesterk
 • Vannsøyle (3000 mm)
 • Vindtett og pustende (3000gr/m2/24hrs) 
 • Svært varm
 • Foret med dun - høy dunandel (90/10 dun/fjær)
 • Forlengerdel medfølger (testens lengste: 130 cm)
 • Kan vaskes i maskin
 • Kompatibel med Easygrow Bæreplate

ULEMPER:

 • Ferdigkuttede hull til seler - passer ikke alle vogner
 • Ikke anti-skli i rygg
 • Glidelåsåpning fra midten kan gjøre det vanskeligere å regulere temperatur
 • Dyr - men verdt det!

Konklusjon

Som markedets første Svanemerkede vinterpose treffer denne posen et viktig savn blant baby- og barneprodukter, og gjør at du kan kjøpe utstyr til barnet ditt med litt bedre samvittighet! Her får du en miljøvennlig, dyrevennlig, etisk ansvarsfull pose uten å kompromisse på verken utseende, pris, tekniske egenskaper eller kvalitet. Posen er dyr, ja, men ikke dyrere enn andre poser av samme kvalitet. Posen passer best til kalde vinterdager, og er virkelig god og varm. Merk at den med ferdigkuttede hull til seler ikke vil passe alle vogner. 

Kjøp denne posen hvis... du vil gjøre et miljøvennlig valg uten å måtte kompromisse på kvalitet!

Easygrow Harmoni kan kjøpes hos Mimmis.no her.

VOKSI ACTIVE - Beste pose til den aktive familien

Voksi Active er en høy-teknisk og svært varm pose som egner seg særlig godt til den aktive familien.

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 2 799,-
 • Alder: 0-4,5 år
 • Lengde: 100-125 cm
 • Temperatur/klima: Kald vinter
 • Forlengbar: Ja
 • Vedlikehold: Maskinvask 40 grader, tørketromles
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, vanntett (8000 mm), pustende (4000g/m2/24h)
 • Fyll: 80% Dun, 20% fjær
 • Festemekanisme: Borrelåsåpning til seler.
 • Farger: 3; grå, svart og blå.

Egenskaper

Voksi Aktive er en mye mer teknisk og sporty pose enn de andre posene i denne testen. Den er kledd i et tykt og slitesterkt stoff på utsiden, fylt med tykk dun, og trukket i skikkelig myk og deilig fleece på innsiden. Dette er en virkelig tykk, varm og god pose som kan brukes på de kaldeste vinterdagene. Posen er vanntett med testens høyeste vannsøyle (8000 mm - tåler kraftig regn), pustende (4000g/m2/24h - også testens høyeste), og vindtett, så her har du en pose som virkelig tåler all slags vær! Posen har smarte refleksdetaljer og to praktiske oppbevaringslommer på hver side.

I liggedel: 

Uten forlengerdel er posen 100 cm, og med sitt tykke fyll tar den ganske mye plass i liggedelen på vogna. Her får barnet det virkelig lunt og godt, og det er også godt med fyll rundt hodet. Har du en veldig liten liggedel kan posen imidlertid bli litt for stor. Posen åpnes i midten, og fordi dette er en så tjukk og varm pose kan det være vanskeligere å regulere temperaturen om du f.eks går inn på en cafe eller butikk. Posen har borrelåsåpning i rygg som kan oppleves litt hardt akkurat der hodet til baby ligger selv om partiet er dekket av myk fleece. Vi skulle gjerne sett at det fulgte med en “beskyttelses-pute” her slik det f.eks er på Voksi Urban, men dette kan kjøpes separat. 

I sittedel:

Voksi Active har borrelås-åpning til seler i rygg og passer alle barnevogner, sykkelvogner osv. og med anti-skli i ryggen sitter den relativt godt i setet. Med medfølgende forlengerdel blir posen hele 125 cm som er blant de lengste i testen, og du kan bruke posen opp til ca 4,5 år. Det gjør at posen har lang brukstid, og du kan også bruke den etter vognperioden f.eks som sovepose på telttur. Den passer også perfekt i sykkelvogna både med og uten forlengerdelen på.

 FORDELER

 • Svært varm
 • Høye tekniske egenskaper (Vindtett, vanntett 8000 mm, pustende 4000 g/m2/24h)
 • Skikkelig deilig myk fleece inni
 • Dunfyll (80/20 dun/fjær)
 • Borrelåsåpning - passer alle vogner
 • Forlengerdel medfølger 
 • Lang brukstid til 4,5 år

ULEMPER

 • Dyr
 • Litt stor i liggedel
 • Litt hard borrelås i rygg
 • Glidelåsåpning fra midten kan gjøre det vanskeligere å regulere temperatur

Konklusjon:

Voksi Active har testens mest imponerende tekniske egenskaper (bla. svært høy vannsøyle), og er kanskje det beste du får tak i når det gjelder en vognpose. Dette er imidlertid en dyr pose, og du betaler for egenskaper som vil være overflødig for folk flest. Bor du i de kaldeste landsdelene, tror vi ikke du kan finne varmere pose enn denne. Og er dere en sporty familie som skal ha barnet med på alle mulige slags natureventyr i all slags vintervær, er denne posen virkelig verdt investeringen. En pose med bedre kvalitet skal du lete lenge etter! 

Kjøp denne posen hvis... du vil ha det beste av det beste til et aktivt liv med barnet ditt!

Voksi Active kan kjøpes hos Mimmis her og Jollyroom her.

NAJELL VOGNPOSE - Lekker, allsidig og urban vognpose

Najell vognpose er en allsidig vognpose perfekt til urbane utflukter på kjølige høst og vår-dager og milde vinterdager. 

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 1 499,-
 • Alder: 0-3 år
 • Lengde: 115 cm
 • Temperatur/klima: Mild vinter, vår og høst
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader, må ikke tørketromles
 • Teknisk: Vind- og vannavvisende.  
 • Fyll: Polyester (Sorona)
 • Type åpning for seler: Universal borrelåsåpning og festehette
 • Farger: 10 ulike

Egenskaper

Najell sin vognpose skiller seg ut på det norske markedet med sitt urbane og lekre utseende, og vi synes det er en av de fineste posene du kan få tak i om du ønsker en litt mindre “teknisk” pose. Du kan få posen i hele 10 ulike utførelser og farger, samt at Najell også har matchende barnevognsvotter og mye annet tilbehør til både baby og mamma i matchende farger. 

Men vognposen er ikke bare fin å se på, den er også praktisk i bruk. Posen er kledd i et mykt vind- og vannavvisende stoff. Stoffet oppleves ikke teknisk slik det gjør på de andre posene i denne testen, men vi har brukt posen i regnvær, og vannet preller faktisk av. Du bør imidlertid bruke regntrekk ved mye regn. 

Vognposen er fylt med pustende Sorona-stoff (polyester), og ikke dun, og er derfor tynnere enn de typiske dunposene vi er vant til her i Norge. Posen er derfor en god helårspose til bruk både vinter, høst og vår. Den er imidlertid litt tynn på de kaldeste vinterdagene. På innsiden er posen kledd i deilig myk fleece, som vi synes både ser og kjennes bra ut. 

I liggedel

Posen er 115 cm lang, men kan enkelt tilpasses størrelsen på liggedelen ved å brette ned overdelen, og den passer inn uansett om du har en liten eller stor barnevogn. Posen gjør seg godt i en liggedel, men er litt tynn og ikke polstret i hodeenden, så den gir derfor ikke den lune og gode beskyttelsen posene fra f.eks Voksi og Easygrow gir. Vi synes derfor posen er best på litt mildere vinterdager, der det kan være en fordel å kunne ha det litt luftig rundt hodet og heller bruke en lue ved behov. I liggedel fungerer vognposen fra Najell aller best sammen med Najell sin egen SleepCarrier (en genial sak vi har skrevet om her). Da får du brettet hodeenden av posen godt over kanten på nestet og det gir et ryddigere uttrykk og litt lunere følelse. 

Overdelen på posen kan brettes ned eller tas helt av, noe vi synes er svært praktisk på tur med liten baby, da det gir deg stor frihet til å regulere temperaturen til barnet, samt at det forenkler skift eller lignende i vogna. Posen har universal borrelåsåpning i rygg som er litt stiv der baby skal ligge og kommer veldig tett opp til hodeenden når man bruker posen i liggedel. 

I sittedel

I sittedel liker vi vognposen fra Najell særlig godt. Posen har borrelåsåpning til seler i rygg som gjør at den passer alle barnevogner. Den har i tillegg festehette som gjør at den sitter som støpt på barnevogner der ryggen ikke er festet i kalesjen hele veien (f.eks på bugaboo fox, Cybex Gazelle S eller Cybex Priam), og dette bare elsker vi! Har du en slik vogn anbefaler vi virkelig å kjøpe en pose med festehette, som er den eneste gode løsningen for å forhindre at posen glir. I fotenden er posen forsterket og beskyttet av et smussavvisende stoff, perfekt når barnet har skitne sko. Najell Vognpose er ikke polstret rundt hodet, og dette gjør at posen er mindre lun på de kaldeste dagene. Vi synes derfor at posen ikke egner seg så godt på kalde norske vinterdager, men vi elsker den på vår, høst og milde vinterdager. Posen åpnes som nevnt med glidelås i hver side, dette er praktisk blant annet for å regulere temperatur, men det kan også oppleves mer styrete med to glidelåser når barnet er eldre (dette er en preferansesak - les mer om fordeler og ulemper ved åpning i midten eller hver side lengre opp i artikkelen). Posen har en lengde på 115 cm som vi mener er en veldig god lengde til de fleste sittedeler på duovogner. Du kan ikke bruke denne posen like lenge som noen av de forlengbare posene, men den bør kunne passe helt opp til 3 års alder, noe som vil være nok for de aller fleste. 

FORDELER:

 • Utrolig fin pose som kommer i mange farger og utførelser
 • Matchende tilbehør
 • Vind- og vannavstøtende
 • Helårspose 
 • Miljø- og dyrevennlige materialer
 • Universal borrelåsåpning til seler
 • Festehette (fungerer kun på noen vogner)
 • Kan brukes til Najell Sleep Carrier
 • Enkelt å regulere temperatur med åpning i hver side
 • Smussavvisende stoff i fotenden

ULEMPER:

 • Ikke kjempevarm - best på vår, høst og mild vinter
 • Ikke polstret rundt hodet
 • Litt harde partier i rygg og hodeenden

KONKLUSJON

Najell vognpose er en utrolig fin vognpose som skiller seg ut fra de andre vinterposene på det norske markedet både rent utseendemessig, men også ved at den er tynnere og har mindre polstring ved hodet - den egner seg derfor aller best til bruk på vår, høst og milde vinterdager. På tross av dens urbane utseende har den gode tekniske egenskaper som vind og vannavvisende ytterstoff. Posen er laget i miljø- og dyrevennlige materialer, og kan brukes fra barnet er nyfødt og fram til ca 3 års alder. Posen har festehette og sitter utrolig bra på vogner der dette er mulig. Er du ute etter en lekker vognpose til bruk på høst, vår og milde vinterdager er dette absolutt en pose du bør vurdere! Til bruk på kald vinter anbefaler vi imidlertid å velge en tykkere pose fylt med dun og mer polstring rundt hodet.

Kjøp denne posen hvis... du vil ha en allsidig og fin pose til mildere vinter, høst og vårdager!

Najell vognpose kan kjøpes fra Najell sin egen hjemmeside, eller hos Jollyroom.

ELODIE DETAILS CLASSIC VOGNPOSE

Elodie Details Classic Vognpose er vognposen for den stilbevisste. Classic posen gir både kvalitet og funksjon i kombinasjon med et stort utvalg farger og stiler. 

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 1 499,-
 • Alder: 0 - ca 2,5/3 år
 • Lengde: 97 cm
 • Temperatur/klima: Kald vinter
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvask, 40 grader, tørketromles.
 • Tekniske egenskaper: Vind- og vannavvisende
 • Fyll: Polyester
 • Festemekanisme: Universal borrelåsåpning og festehette
 • Farger: 18 forskjellige farger og mønstre

Egenskaper:

Elodie Details er kjent for sine vakre baby- og barneprodukter med duse farger og nydelige detaljer - og Elodie Details Classic vognpose er intet unntak. Posen finnes i hele 18 forskjellige farger og mønstre, alt fra sukkersøtt blomstermønster, moderne terrakotta, til diskret beige, og fuskepelsen rundt hodet kan tas av ved behov. Er du ute etter en vognpose som passer din stil kan du derfor være sikker på å finne en hos Elodie Details. Og skulle du ønske matchende tilbehør har Elodie Details det også. De har nemlig alt fra stellevesker, reisevogner, solhatter, smokker, barnevognsvotter m.m. i de samme fargene og mønstrene som vognposene. 

Vårt førsteinntrykk av posen er at den er tykk, varm og myk med et slitesterkt ytterstoff. Posen er fylt med polyester og ikke dun, men er allikevel god og varm selv på kalde vinterdager. En fordel med polyesterfyll er at det  tåler regn og fukt bedre enn dun, og ikke minst at det er et dyrevennlig valg. Ønsker du en varm pose uten dunfyll er denne posen et veldig godt valg. Ytterstoffet er vind- og vannavvisende som gjør at du kan bruke posen selv når det regner, sludder eller snør. Innvendig er posen kledd i myk og deilig fleece, som både er mykt og varmer godt. Polyesteren som er brukt i både fôr og yttertøyet er fra resirkulerte PET-flasker, noe vi synes er et stort pluss. Det er også et pluss at Elodie lover at posene deres skal kunne brukes til minst tre barn og holde hele 9 vintersesonger! 

I liggedel: 

Vinterposen fra Elodie er 97 cm lang og kan oppleves litt for stor og stiv selv i en romslig liggedel, og har du en liten liggedel kan det hende denne posen blir litt i største laget. Posen kan åpnes med glidelås i hver side, som er en løsning vi liker godt ved bruk i liggedel. Det gjør det enkelt å regulere temperaturen, f.eks om man går inn på en cafe, og ved behov kan overdelen tas helt av. Ønsker du bare å åpne litt, kan du brette overdelen ned et hakk og feste den ved hjelp av trykknapper i siden. 

I sittedel:

Elodie Classic vognpose kan åpnes med borrelås i ryggen og passer derfor alle vogner. Den har ikke anti-skli i ryggen, men den har festehette (hurra!). Festehette fungerer kun på noen vogner (ryggen må være separat fra kalesjen, som f.eks på Cybex Gazelle S, Cybex Priam og Bugaboo Fox), men er eneste løsningen som faktisk fungerer 100% på å unngå at posen sklir. Vi er derfor veldig begeistret for poser med festehette, da det ikke er mange poser som har dette. Vi savner imidlertid noe mer polstring rundt hodeenden og mulighet til å justere åpningen for å gjøre det lunere. Posen er ikke forlengbar, men har en lengde på 97 cm som vi estimerer at du kan bruke fram til barnet er ca 2,5-3 år. 

FORDELER:

 • Finnes i 18 ulike farger/mønstre
 • Dyrevennlig fyll (polyester)
 • Finnes masse matchende tilbehør
 • Vind- og vannavvisende
 • Resirkulerte materialer
 • Skal kunne holde minst 9 vintersesonger
 • Åpnes i hver side - lett å regulere temperatur
 • Universal borrelåsåpning i rygg
 • Festehette

ULEMPER:

 • Ikke dunfyll
 • Litt stor og stiv i liggedel
 • Ikke anti-skli materiale i rygg
 • Ikke forlengbar - litt kort brukstid

Konklusjon

Classic posen fra Elodie Details er rett og slett testens mest fasjonable pose, og her får du utseende uten at det går for mye på bekostning av egenskaper. Posen er av høy kvalitet, og innehar de viktigste egenskapene som vind- og vannavvisende ytterstoff, varmt fyll og universal borrelåsåpning i rygg. Stort pluss også for at posen har festehette og bruker resirkulerte og dyrevennlige materialer. Posen er ikke forlengbar, og vi skulle ønske at posen hadde noe lengre brukstid, samt at den er litt stor for de minste liggedelene. Posen finnes i hele 18 ulike farger/mønstre, og med en masse matchende tilbehør er dette virkelig posen for deg som vil ha noe som skiller seg ut i mengden. 

Kjøp denne posen hvis… du ønsker en helt unik vinterpose som dekker de viktigste behovene og som matcher din personlighet!

Elodie sine vognposer kan kjøpes hos Babyshop og Lekmer.

VOKSI CITY 

Voksi City er en myk, god og kvalitetsmessig pose som passer for deg som vil ha en mellom-varm pose, og foretrekker åpning fra midten.

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 2 599,-
 • Alder: 0 - 4,5 år
 • Lengde: 100-125 cm
 • Temperatur/klima: Mild og kald vinter
 • Forlengbar: Ja
 • Vedlikehold: Maskinvaskes 40 grader, tørketromles.
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, vannavvisende og pustende.
 • Fyll: 80% Dun, 20% Fjær, RDS-sertifisert (Responsible Down Standard)
 • Festemåte: Universal borrelås-åpning og anti-skli. 
 • Farger: 4; svart, lyseblå, grå, mørkegrønn

Egenskaper

Voksi City er en tykk, myk og god vognpose som er svært varm, men den har ikke ull i ryggen slik de aller varmeste posene til Voksi har. På utsiden er posen kledd i et vindtett, pustende og vannavvisende stoff (Bionic Finish Eco), som er praktisk til de ruskete og våte vinterdagene. Inni er posen fylt med 80% dun og 20% fjær (RDS-sertifisert - les mer her). Et stort pluss er det også at materialene som er brukt er OEKO-TEX-sertifiserte og inneholder ingen skadelige stoffer. Det vi liker aller best med posene fra Voksi er imidlertid det myke stoffet på innsiden av posene deres. Posen kommer med forlengerdel og finnes i fire ulike farger, enkel svart, grå eller mørkegrønn, samt i lyseblå/turkis med et søtt mønster på innsiden. Posen har en smart oppbevaringslomme i siden, og åpnes med glidelås på midten. Posen kan vaskes i maskin på 40 grader og tørketromles. I likhet med de andre Voksi-posene følger det med en strykelapp til å kunne reparere eventuelle hull - noe vi synes er veldig bra! 

I liggedel 

Voksi City er 100 cm uten forlengerdel, og ikke like stor som mange av de varmeste vinterposene. Vi synes derfor den ligger lunt og godt i liggedelen, men at både lengden og bredden gjør at den ligger godt også på smalere liggedeler (f.eks i tvillingvognen Bugaboo Donkey). Rundt hodeenden er posen godt polstret med myk, deilig dun. Med posen følger et mykt stoffstykke (pute) som legges i hodeenden og beskytter posen for sikkel, gulp og lignende, og gjør det enklere å vaske enn å måtte vaske hele posen. 

I sittedel

Voksi City har universal borrelåsåpning i rygg som gjør at den enkelt kan festes på hvilken som helst barnevogn, og den passer også godt på smalere barnevogner (f.eks Bugaboo Donkey eller dobbel-sykkelvogn). Med antiskli i ryggen sitter den relativt godt i sittedelen, selv med en sprellende toåring. Med forlengerdel blir posen hele 125 cm, og kan brukes opp til ca 4,5 år. Vi synes at posen også sitter godt med forlengerdelen på og at den ikke henger for langt nedenfor fotbrettet. Det er flere justeringsmuligheter på posen både ved hodet og i sidene, slik at du kan få dratt posen litt vekk fra ansiktet ved behov.

Myk, god og polstret rundt hodet.

FORDELER:

 • Vindtett, pustende og vanntett
 • Dunfyll
 • Mykt og deilig stoff inni
 • Forlengerdel medfølger
 • Passer godt i smale vogner
 • Borrelåsåpning til seler - passer alle vogner
 • Lang brukstid (ca 4,5 år)

ULEMPER:

 • Ikke festehette (festehette fungerer kun på noen vogner)
 • Høy pris
 • Glidelåsåpning fra midten kan gjøre det vanskeligere å regulere temperatur

Konklusjon: 

Voksi City er et godt alternativ til deg som ønsker en pose som er varm, men ikke blant de aller varmeste, slik at du heller kan regulere opp eller ned ved å kle på/av barnet. Posen er svært god og myk, og barnet ligger godt beskyttet fra vær og vind. Med borrelåsåpning i rygg passer denne posen hvilken som helst vogn, og fordi den ikke er så tykk passer den også fint i litt smalere vogner. Posen kan forlenges til hele 125 cm og har lang brukstid (ca 4,5 år).  

Kjøp denne posen hvis... du ønsker en passe varm pose der du selv kan regulere temperaturen både til de aller kaldeste dagene, men også mildere vinterdager!

Voksi CIty kan kjøpes hos Mimmis her og Jollyroom her .

VOKSI MOVE - Perfekt til babybilstolen

Voksi Move er det perfekte valget for deg som ønsker en liten, men varm vognpose til den første tiden med baby både i vogn og bilstol. 

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 1 199 ,-
 • Alder: 0 - 1,5 år
 • Lengde: 90 cm
 • Temperatur/klima: Mild vinter
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvaskes på 40 grader ullprogram. Må tørketromles.
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, vannavvisende og pustende. 
 • Fyll: 80% dun, 20% fjær (RDS-sertifisert)
 • Type åpning for seler: Universal borrelåsåpning, ikke antiskli eller festehette
 • Farger: 4; Lys turkis, mørk turkis, grå, svart.

Egenskaper

Voksi Move er en bilstolpose som også kan brukes i barnevogn, noe som gjør den svært allsidig. Sammenlignet med Voksi Explorer (som også kan brukes som bilstolpose) er Voksi Move litt mindre (kortere) og tenkt til bruk i babybilstol. Move er også litt tykkere og varmere, men ikke like varm som de aller varmeste posene. Posen er fylt med RDS-sertifisert dun (80/20 dun/fjær), og bakdelen er fylt med 100% RWS-sertifisert ull, som varmer, isolerer og puster. Ytterstoffet er vindtett, pustende og vannavvisende og tåler derfor både snø og regn i kortere perioder. Posen er anbefalt brukt i mild vinter, men vi mener at den er varm nok de aller fleste vinterdager i en lun liggedel så lenge man kler barnet etter temperaturen (ull er gull!). Bor du imidlertid et sted i Norge der vintrene blir svært kalde, kan en tykkere pose være et bedre valg. Voksi Move er også fin på kalde høst- og vårdager. Posen åpnes i midten og ikke på hver side slik Voksi Explorer gjør - noe som er en preferansesak. Med posen følger en strykelapp til å reparere ved eventuelle hull - stort pluss!

I liggedel

Har du en barnevogn med relativt liten liggedel, feks. UppaBaby Vista eller Britax Smile 3, passer denne posen perfekt, da det rett og slett kan bli litt trangt med de litt større posene. Denne posen har noe mindre funksjonalitet enn flere av de andre posene. Du kan kun justere den øverst rundt hodet, noe som lar deg tilpasse hvor lunt du ønsker det skal være. Posen har litt mindre polstring rundt hodet enn noen av de varmere posene, men dette gjør også at det er litt mer luftig og større plass i liggedelen, og det er enklere å justere varmen rundt hodet til baby. Posen kan ikke åpnes fra bunnen, dette er noe vi savner da det er praktisk for å sjekke varmen på føttene uten å måtte åpne hele posen. Voksi Move har borrelåsåpning i rygg til seler. På mange poser gir disse borrelåsene harde partier i rygg, og vi synes derfor det er et stort pluss at det ikke er noen harde områder i hodeenden eller der kroppen ligger på Voksi Move, fordi det er beskyttet av et mykt og tykt lag med stoff.

I sittedel

Voksi Move har universell åpning i rygg med borrelås, og passer derfor alle barnevogner og babybilstoler. Den har imidlertid ikke anti-skli i rygg eller festehette (festehette fungerer kun på noen barnevogner). Vi har brukt denne i babybilstol og opplever at den sitter svært godt i bilstolen. Fordi den er så liten og lett sitter den også fint i sittedel på barnevogn. Posen kan ikke forlenges, og den vil bli for liten etterhvert som barnet blir større (ved rundt 1-1,5 års alder), du må derfor belage deg på å måtte kjøpe en større pose da om du ønsker å fortsette å bruke en vognpose. 

Bilstolpose

Voksi Move er hovedsakelig en bilstolpose, men den fungerer fint både i ligge- og sittedel på barnevogn, noe som gjør dette til en allsidig pose. Du bør ikke bruke hvilken som helst vognpose i bilstol, men velge en som er utviklet og testet for å brukes i bil. Merk også at de aller fleste vinterposer er alt for store for en babybilstol. Voksi Move er kollisjonstestet og har “quick release”-glidelås som gjør at man kan åpne den raskt ved en eventuell ulykke. Har dere en kald bil vil en bilstolpose være et mye tryggere valg enn å ha på barnet tykke klær. Tykke klær i bil frarådes på grunn av sikkerheten, og med en bilstolpose kan du ha på barnet tynne klær og posen over selene. Når bilen er blitt oppvarmet, kan du åpne bilstolposen. Borrelåsåpningen i rygg gjør det superraskt å flytte posen fra bilstol til barnevogn ved behov - det er praktisk!

FORDELER:

 • Bilstolpose (Eneste posen i testen som kan brukes i babybilstol)
 • Kollisjonstestet
 • Passer høst, vår og vinter
 • Vindtett, pustende og vannavvisende
 • Fylt med dun
 • Ullfyll i rygg
 • Passer små barnevogner
 • Universell borrelåsåpning til seler
 • Myk og behagelig å ligge på

ULEMPER:

 • Litt lite justeringsmuligheter
 • Kan ikke åpnes fra bunn
 • Ikke anti-skli
 • Glidelåsåpning fra midten kan gjøre det vanskeligere å regulere temperatur
 • Kort brukstid (opp til 1-1,5 år)

Konklusjon:

Voksi Move er en passe varm og god pose perfekt for dere som ønsker en pose som kan brukes både i barnets første bilstol (babybilstol) og i barnevogna. Voksi Move er særlig fin om du har en barnevogn med litt liten eller trang liggedel. Posen er ikke av de aller varmeste posene, og ved å justere påkledning til barnet i forhold til utetemperaturen, er Voksi Move en vognpose som passer flere årstider. Den egner seg derfor godt dersom du ønsker en pose som kan brukes både gjennom vinteren og på kalde høst og vårdager. Brukstiden på denne posen er imidlertid relativt kort sammenlignet med andre poser som er større. 

Kjøp denne posen hvis… du ønsker en allsidig vintervognpose til det første året som også kan brukes i babybilstolen!

Voksi Move kan kjøpes hos Mimmis her, Jollyroom her, og Babyshop her.

ELODIE DETAILS LIGHTWEIGHT - Perfekt til reise

Elodie Details Lightweight vognpose er det perfekte valget for deg som er mye på farten og ønsker en kompakt, men varm, vintervognpose du kan ha med deg overalt. 

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 1 999,-
 • Alder: 0-3 år
 • Lengde: 110 cm
 • Temperatur/klima: Kald vinter
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvask, 40 grader. Tørketromles.
 • Tekniske egenskaper: Vind- og vannavvisende. 
 • Fyll: Dun (70/30 dun/fjær)
 • Festemekanisme: Forhåndskuttede hull og festehette
 • Farger: 4 (beige, rosa, turkis, terrakotta)

Egenskaper:

Elodie Details Lightweight vognpose er en svært lett og luftig vognpose fylt med 100% dun (70/30 dun/fjær, IDFL-sertifisert). På utsiden er den kledd i et vind- og vannavvisende stoff, og inni er den trukket i myk polyester. Posen skal kunne brukes på kald vinter, men vi opplever posen som relativt tynn, så her må du regulere med påkledning og på de aller kaldeste vinterdagene ville vi valgt en tykkere pose. Posen har mange likheter med Elodie Details Classic når det kommer til utforming. Den åpnes i hver side med glidelås, og kan brettes ned et hakk og festes med trykknapper om ønskelig. Overdelen kan fjernes helt ved behov, og gjør det lett å regulere temperatur. 

Det geniale med denne posen er at den kan legges sammen oppi den integrerte hetten og bli superliten! (se bilde). Dette gjør den helt unik i vinterpose-sammenheng, da de aller fleste vinterposer er svært store, tunge og tar mye plass. Elodie Lightweight er derfor utrolig praktisk å ha med på reise. Merk at dunen bruker litt tid på å ekspandere etter at posen har vært pakket sammen. 

Posen blir bitteliten sammenlagt og har en smart integrert oppbevaringspose


I liggedel:

Elodie Details Lightweight er 110 cm lang, noe som er lengre enn Elodie Details Classic vognpose. Den passer allikevel mye bedre inn i en liggedel, både liten og stor, fordi den er såpass myk, lett og tynn. Det blir godt og luftig i vognen, og overdelen er som en lett dundyne. At posen ikke er altfor massiv er en fordel ved at det ikke blir alt for trangt i vognen, spesielt ved temperaturforandringer. Det er også svært praktisk at overdelen kan tas helt av ved behov.


I sittedel:

Elodie Details Lightweight har forhåndskuttede hull i rygg for seler, og krever derfor at du kan åpne selene på vognen helt for å montere posen. Det gjør også at bytte mellom vogner tar litt lengre tid. Posen har ikke anti-skli i rygg og er i et ganske glatt materiale, som gjør at den kan skli litt. Posen har imidlertid festehette i topp, som er helt genialt dersom du har en vogn dette fungerer på (ryggen må være fri fra kalesjen, f.eks Cybex Priam, Cybex Gazelle S eller Bugaboo Fox). Med festehette rikker ikke posen seg en tomme, og vi er derfor svært begeistret for denne funksjonen. Fordi posen er såpass tynn og lett har den ikke mye polstring rundt ansiktet, og den kan heller ikke strammes rundt åpningen. Med en lengde på 110 cm har den en helt perfekt lengde for de fleste sittedeler og kan brukes helt til barnet er ca. 3 år. 

FORDELER:

 • Lett i vekt og ekstremt kompakt - perfekt til reise
 • 100% dunfyll (70/30 dun/fjær)
 • Vind- og vannavvisende ytterstoff
 • Enkel temperaturregulering
 • Perfekt lengde 110 cm (passer godt i både sitte- og liggedel)
 • Kan brukes til ca 3 år
 • Festehette

ULEMPER:

 • Ikke den aller varmeste
 • Forhåndskuttede hull til seler (passer ikke alle vogner)
 • Ikke anti-skli
 • Lite polstring rundt hodet
 • Ikke mulighet for justering rundt hodet

Konklusjon: 

Elodie Details Lightweight vognpose er den perfekte vognposen for deg som ønsker en ekstremt kompakt og lett vognpose du kan ha med deg overalt - både i vognen og på reise. Med vind- og vannavvisende ytterstoff og 100% dunfyll er posen god å ha på både på vinter, høst og vår. Den er imidlertid ikke blant de aller varmeste eller isolerte, og egner seg ikke på de kaldeste vinterdagene. Den lette og myke kvaliteten gjør at posen passer i enhver vogn, det være seg en liten reisetrille eller en stor sportsvogn. Med en lengde på 110 cm har du en pose du kan bruke helt fra spedbarnsalder og frem til rundt 3 år. 

Kjøp denne posen hvis.. du ønsker deg en lett og kompakt vognpose til bruk både til hverdags og reise!

Elodie sine vognposer kan kjøpes hos Babyshop og Lekmer.

ELODIE BABYOVERALL

Elodie Details Babyoverall er et smart produkt for deg som ønsker mer fleksibilitet på trilleturene med babyen, og er et godt supplement til en tradisjonell vognpose det første leveåret. 

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 1 199,-
 • Alder: 0-6mnd og 6-12 mnd
 • Lengde: 68/75 cm
 • Temperatur/klima: Mild/kald vinter
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvask 40 grader, tørketromles
 • Tekniske egenskaper: Ingen
 • Fyll: 100% bomull
 • Festemekanisme: Ingen.
 • Farger: 8 ulike farger og mønstre

Elodie Details Babyoverall er ikke en typisk vintervognpose, men en hybrid mellom en vinterdress og en vognpose. Dette produktet har derfor et mye smalere bruksområde enn de andre posene i testen vår, men dekker samtidig et behov ingen av de andre posene gjør. Nemlig muligheten til å ta baby ut av vognen, uten å måtte skifte til dress i bitende kulde. 

Svakheten med en vanlig vognpose er nemlig at den er for varm til at man kan ha ytterklær på barnet inni. Så hva gjør man dersom barnet ønsker en tur opp av vognen for å se seg rundt, ta en ammepause eller leke litt? Jo, da må man jo gjerne ta barnet opp i tynne klær og skifte til vinterdress/uteklær ute i kulden. Elodie Details Babyoverall løser dette problemet ved at vinterdressen allerede er på. Det er bare å flytte glidelåsene i bunn slik at det blir to bein i stedet for en pose. Nå tenker du kanskje at da kan man vel like gjerne ha på babyen en vinterdress i vogna? Nei, det vil nemlig ikke isolere og varme like godt når beina er separerte, og det er heller ikke like behagelig for barnet. Når bena er samlet i en pose isolerer og varmer det mye bedre når barnet ligger i vogna. Og så kan barnet ha bena fri og separert utenfor vogna, slik at det har mer bevegelsesfrihet. 

Posen gjøres om fra vognpose til vinterdress ved hjelp av glidelås mellom beina

Babyoverallen finnes i to størrelser - fra 0-6 mnd og fra 6-12 mnd. Den er lett og myk, og har et herlig mykt bomullsstoff på innsiden. Med to glidelåser i hver side kan du enkelt åpne opp og regulere temperaturen til barnet mens det ligger i vognen, og hetten isolerer godt rundt hodet. På armene kan du brette over for å beskytte hendene, eller brette opp om du ønsker at hendene skal være ute. Posen er dessverre ikke av det tykkeste og varmeste laget, og har ikke vannavstøtende egenskaper, så dette er ikke en dress som kan brukes i lang tid ute i snøen (da anbefaler vi å kjøpe en ordentlig vinterdress). Posen er derfor ikke optimal verken som vognpose eller som vinterdress, men er imidlertid et genialt produkt på trilleturer der du også ønsker muligheten til å kunne ta opp babyen på vinteren uten å måtte skifte. Vi synes derfor denne babyoverallen er et svært godt supplement til en ordinær vognpose. I likhet med alle Elodie Details produkter, finnes denne posen i mange ulike farger og mønstre, og du kan få tak i masse ulikt matchende tilbehør. 

Delikate og søte detaljer

FORDELER:

 • To-i-en vognpose og vinterdress
 • Forenkler utflukter med baby
 • Lett og myk
 • Finnes i mange farger/mønstre
 • Innebygd brett til å beskytte hendene

ULEMPER:

 • Smalt bruksområde
 • Kort brukstid (0-6 mnd eller 6-12 mnd)
 • Ikke kjempevarm
 • Ikke vann- og vindavvisende ytterstoff

Konklusjon

Elodie Details Babyoverall er både vognpose og vinterdress i ett, og dekker et behov de vanlige vognposene ikke dekker. Vi synes overallen er helt genial i de tilfellene man er på trilletur med baby, men også ønsker å kunne ha barnet opp og utenfor vogna. Overallen gjør at man ikke behøver å skifte på barnet i kulda, men raskt kan variere mellom å være nedi vogna og utenfor vogna. Babyoverallen kan imidlertid ikke 100% erstatte fordelene ved en vanlig vintervognpose, og heller ikke erstatte en vanlig vinterdress, men er et godt supplement til begge. Vi anbefaler Babyoverallen til deg som ønsker friheten av å kunne ha barnet både i og utenfor vognen når du er på trilletur. 

Kjøp denne posen hvis.. du ønsker en praktisk vognpose til det første året som også kan brukes som vinterdress.

Elodie sine vognposer kan kjøpes hos Babyshop og Lekmer.

Oppsummering: 

Vognposene på markedet i dag er generelt sett av svært god kvalitet, og det er små marginer mellom testvinnerene og resten av posene vi har testet. I årets test kåret vi tre testvinnere, Voksi Urban - Beste vinterpose, Rondane Frost - Beste kjøp, og Voksi Explorer - Beste all-round

Rondane Frost og Voksi Urban er to svært gode vinterposer som begge kan brukes på svært kalde vinterdager. Easygrow Nature, Easygrow Harmoni og Voksi Active er også blant de aller varmeste posene og egner seg til kalde vinterdager. Easygrow Harmoni er i tillegg Svanemerket som eneste pose i Norge. Ønsker du en varm pose uten bruk av dun/animalske produkter, er Elodie Classic vognpose et godt valg. 

Bor du et sted med både kalde og litt mildere vinterdager, kan en pose som er litt mindre varm være et godt valg. Da kan du justere påkledning til barnet etter temperaturen ute. Her er Voksi Explorer, Voksi City og Voksi Move gode valg. Til helårsbruk (høst, vår og mild vinter) er Voksi Explorer, Najell vognpose, Elodie Details Lightweight vognpose tre gode alternativer. Som et smart supplement til en vanlig vognpose synes vi Elodie Babyoverall dekker et behov vanlige vognposer ikke dekker, og er fin på utflukter der baby også skal være utenfor vognen. 

Sist vil vi nevne at ønsker du en vognpose som også kan brukes i bilstol er Voksi Move et topp valg til det første året til bruk i babybilstol, mens Voksi Explorer kan brukes i småbarnstol. 

Lykke til med valg av vinterpose! 

Har du noen spørsmål må du gjerne sende oss en epost på post@foreldresiden.no 

Annonse: