Småbarn

Helårs vognposer: Best i Test 2023 (De 7 beste)

En helårs vognpose er ikke bare en praktisk investering; den er også en smart økonomisk beslutning. Med en kvalitetspose som er egnet for både kalde vintre og kjøligere vår- og høstdager, trenger du ikke å måtte kjøpe separate poser for ulike sesonger. Å finne den perfekte helårs vognposen kan imidlertid være en vanskelig oppgave. Derfor har vi grundig testet et bredt spekter av helårs vognposer for å hjelpe deg med å gjøre et informert valg. I denne artikkelen vil du finne vår vurdering av de beste alternativene på markedet, og hvorfor de utmerker seg i denne kategorien. Så les videre for å se hvilke helårs vognposer som er Best i Test 2023!

I denne artikkelen:

Våre Toppvalg: 

Ulike familier har ulike behov og under finner du våre toppvalg:

Hopp rett til testen her!

Hva er en helårs vognpose? 

En vognpose er et meget praktisk utstyr til bruk i barnevogn, og det finnes mange ulike varianter. De vanligste er vintervognposer, men det finnes også vognposer til vår, sommer og høst, i tillegg til helårsposer som er egnet til bruk året rundt.  I motsetning til sesongspesifikke vognposer, som er laget enten for den kalde vinteren eller de mildere månedene, er en helårs vognpose konstruert for å være tilpasningsdyktig gjennom stort sett hele året. Slike poser er ofte enten laget med et lagdelt system der du kan ta inn og ut ekstra polstring, eller så er de laget i mellomvarme løsninger med temperaturregulerende materialer som ull og dun, for å egne seg i et større spekter av temperaturer. Dette gjør den til en praktisk løsning for familier som ønsker fleksibilitet og brukervennlighet uten å måtte kjøpe flere poser for ulike sesonger. Helårs vognposer egner seg særlig godt for de som bor steder der vintrene ikke er alt for kalde, eller somrene alt for varme. 

Helårsposer kan i likhet med andre vognposer brukes i både barnevognens liggedel og sittedel. I sittedelen festes den ved å tre selene gjennom ferdiglagde hull i ryggen på posen. 

Hopp rett til testen her!

Behøver jeg en helårs vognpose? 

En vognpose er en effektiv og praktisk løsning for å holde barnet ditt varmt og komfortabelt under trilleturen, særlig på kjølige høst-, vår- og vinterdager. For små babyer som fremdeles ligger i bagdelen på vognen, kan babydyne eller pledd være et alternativ, men når barnet vokser og går over til sittedelen på vognen kan denne løsningen være mer upraktisk da de lett kan falle ned og bli et irritasjonsmoment. Å kle barnet i passende yttertøy er et annet alternativ, men for barn som sove i vogn vil ikke yttertøyet gi optimal isolasjon eller komfort og dermed være et dårlig alternativ.  Her kommer vognposer inn som et utmerket alternativ, og som en bonus vil en vognpose beskytte vognen mot søl og skitt og er lettere å rengjøre enn selve vogntrekket.

Valget mellom en helårs vognpose og separate poser for vinter og vår/sommer avhenger av ulike faktorer, inkludert klima, livsstil, og personlige preferanser. For noen vil det riktige valget være å ha en dedikert vintervognpose og en dedikert vår/sommer-pose, men hvis du bor i et område med variabelt vær, der temperaturen og forholdene kan svinge betydelig gjennom sesongene, kan en helårs vognpose være en utmerket investering. Den gir deg fleksibiliteten til å tilpasse posen til de rådende forholdene uten å måtte bytte mellom vinter og vårpose hele tiden. 

En helårs pose er ofte ikke like varm som de varmeste vinterposene, og heller ikke like lett og sval som de tynneste sommerposene, men dette kompenserer helårsposene med ved å tilby en unik fleksibilitet. Du slipper å bytte poser med sesongene, noe som sparer både lagringsplass og penger. I tillegg kan du enkelt justere temperaturen og barnets komfort ved å tilpasse påkledningen til barnet. Bor du imidlertid et sted der vintrene blir meget kalde, kan en dedikert vinterpose være et bedre valg. 

Kort oppsummert er en helårs vognpose ikke et must for alle, men den tilbyr utvilsomt en høy grad av fleksibilitet og brukervennlighet som mange foreldre vil kunne sette pris på. 

Hopp rett til testen her!

Hva bør jeg se etter i en helårs vognpose?

Valget av en helårs vognpose bør reflektere dine spesifikke behov, livsstil, barnets alder, klimaet i området du bor i, samt typen vogn du bruker. Her er en liste over nøkkelkriterier du bør overveie når du vurderer en helårs vognpose:

Kompatibilitet

De fleste vognposer på markedet er designet for å være universale, noe som betyr at de skal kunne brukes med de fleste typer barnevogner. Alle posene vi har testet i denne artikkelen er universelle. Det finnes imidlertid også merkespesifikke vognposer, som for eksempel Stokke Xplory X Vognpose, Bugaboo Vognpose, Uppababy Cozy Ganoosh, og Cybex Gold Fotmuffe. Selv om disse kan fungere med flere vognmodeller, vil de som regel passe best til de spesifikke modellene de er laget for. Hvis du planlegger å bare bruke én type vogn, kan en merkespesifikk pose være et utmerket valg. Hvis du derimot ønsker fleksibilitet, kan en universell vognpose være mer hensiktsmessig.

En kritisk faktor for kompatibilitet er muligheten til å feste vognens seler gjennom ryggen på vognposen. Det er vanligvis to løsninger for dette:

 • Forhåndskuttede hull: Disse posene krever at du kan løsne og tre selene helt gjennom hullene. Det er ikke alle barnevogner som har seler dette er mulig på, eller hvor det er enkelt å gjøre. Løsningen med forhåndskuttede hull gjør det også mer tidskrevende å flytte posen mellom vogner (eller bilstol). Fordelen med denne løsningen er imidlertid at ryggen på posen ofte blir mykere uten borrelås, og at selene, og dermed posen, holder seg bedre på plass.
 • Borrelåsåpning: Denne typen vognposer er generelt mer fleksible og passer til mer eller mindre alle vogner fordi du kan åpne ryggen helt og er derfor ikke avhengig av seler som kan åpnes. Borrelåsåpningen gjør det også raskere og enklere å feste eller fjerne posen, og gir fleksibilitet dersom du ofte bytter mellom ulike vogner og/eller bilstol. Ulempen er at borrelås kan skape litt stivere partier i posens rygg, noe som kan være mindre komfortabelt for små babyer, i tillegg til at posen ikke sitter like godt rundt selene. På generell basis vil vi likevel anbefale poser med denne løsningen, da den helt klart er enklest og mest universal. 
Pose med forhåndskuttede hull. Dette er Easygrow Harmoni

Pose med Universal Borrelåsåpning til seler. Dette er Voksi City.

Videre er det viktig å merke seg at posens størrelse kan påvirke hvor godt den passer i vognen din. Hvis du har en mindre eller smalere vogn, kan det være fordelaktig å velge en kortere eller mindre fyldig vognpose for å unngå at det blir trangt.

Hopp rett til testen her!

Materiale og tekniske egenskaper

Helårs vognposer kommer i et mangfold av materialer, funksjoner, og tykkelser. Valget av materiale og dens tekniske egenskaper vil avhenge av flere faktorer som klima, livsstil, og personlige preferanser.  Her er noen nøkkelfaktorer å vurdere:

 • Vind- og vanntetthet: De fleste helårs vognposer er konstruert med vind- og vannavvisende materialer. Mange benytter seg av Bionic Finish Eco , en miljøvennlig og fluorfri behandling som gir vann- og smussavvisende egenskaper. Noen poser tar det et skritt videre og tilbyr en vannsøyle fra 3000mm til 8000mm, som tåler alt fra lett regn til kraftige regnskurer. Selv om poser med høy vannsøyle ofte er dyrere, kan de være verdt investeringen, spesielt i områder med ustabilt vær. Pustende egenskaper er også viktig for å unngå at det blir klamt for barnet.
 • OEKO-TEX sertifisering og uten skadelige stoffer: Mange produsenter tilbyr OEKO-TEX-sertifiserte vognposer, noe som betyr at posen ikke inneholder skadelige stoffer som allergi- eller kreftfremkallende fargestoffer, ftalater, klorerte fenoler med mer. 
 • Fyll og temperatur: Helårs vognposer kommer i en rekke fylltyper og -tykkelser, fra dun til polyester. Stoffer som dun og ull er varmeregulerende og gode valg til helårsposer. 
 • Vaskbarhet: Det er uunngåelig at barn griser, så en maskinvaskbar vognpose er definitivt et pluss. Vær oppmerksom på at dunfylte poser ofte må tørketromles etter vask.
 • Dyrevelferd og miljø: Dyrevelferd og miljøaspekter blir stadig viktigere. Mange vognposer kommer med sertifiseringer både når det gjelder dyrevelferd og miljø, som RDS (Responsible Down Standard) og RWS (Responsible Wool Standard), som sikrer etisk behandling av dyr, i tillegg til OEKO-TEX-sertifisering som sikrer at produktet ikke inneholder allergi- eller kreftfremkallende fargestoffer, samt at produktet er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser m.m. Se også etter Bionic Finish Eco som er en miljøvennlig vannavvisende behandling uten skadelige fluorforbindelser, som brukes på de aller fleste helårs vognposer med vannavvisende egenskaper. 

Hopp rett til testen her!

Alder og størrelse

Vognposer kommer i et bredt spekter av størrelser, tilpasset ulike aldersgrupper og behov. Bilstol- og Babyposer er kompakte og ideelle for det første leveåret. De er spesielt praktiske hvis barnevognen har en liten liggedel, siden de ikke tar opp mye plass. Når barnet vokser og går over til sittedelen, vil en større pose som regel være nødvendig. Vanlige vognposer er som regel mellom 100-115 cm, og kan brukes fra spedbarnsalderen til barnet er 2-3 år, avhengig av både barnets og posens størrelse. Det finnes også vognposer med forlengerdel. Disse er justerbare i lengde, ofte opp til 110-130 cm, og kan potensielt brukes opp til 4,5 år. Selv om en forlengerdel kan være praktisk, er det verdt å merke seg at disse posene kan bli for lange for duovogner med kortere sittedeler, og dermed henge ned fra fotbrettet.

Det er viktig å vurdere ikke bare posens størrelse, men også dens kompatibilitet med den spesifikke barnevognen du har. For eksempel, hvis liggedelen er liten, kan en kompakt pose være det beste valget.

Det er også verdt å tenke på hvor lenge du faktisk kommer til å bruke posen. Mange barn trenger ikke en vognpose etter fylte 3 år, da de ofte har sluttet å sove i vogn og kan være mer aktive. I slike tilfeller kan en vinterdress være et mer praktisk valg.

Hopp rett til testen her!

Budsjett

Helårs vognposer finnes i alle prisklasser. Prisene for de fleste varierer fra 1000 til 2600 kr, selv om det finnes alternativer som er enda dyrere. Når du bestemmer deg for budsjettet ditt, bør du prioritere behovene dine og vurdere hvilke funksjoner som er viktigst for deg. Mens høyere priser ofte reflekterer bedre materialer eller flere funksjoner (som f.eks vannsøyle/vanntetthet), kan du spare ved å velge en pose som kun oppfyller dine spesifikke behov. Er budsjettet stramt kan det også være en god ide å velge en fleksibel vognpose som kan brukes i ulike situasjoner og i lang tid. Noen poser kan f.eks brukes i både bilstolen og barnevognen, og det finnes også poser som er forlengbare og vokser med barnet ditt.

Ved å tenke gjennom dine spesifikke behov og hva du er villig til å betale, kan du finne en vognpose som passer både for barnet og lommeboken din.

Hopp rett til testen her!

Festefunksjon og anti-skli

Et vanlig irritasjonsmoment er vognposer som ikke holder seg godt fast i sittedelen på barnevognen. For å løse dette problemet har fler og fler vognposer på markedet anti-skli materiale i ryggpartiet. Etter vår mening fungerer dette til en viss grad, men man vil kunne oppleve at posene sklir på tross av dette. Vi anbefaler allikevel sterkt at du ser etter en pose med anti-skli i ryggen. 

Vognpose med anti-skli i ryggen. Dette er Voksi City

En annen effektiv metode for å holde posen på plass er vognposer med “festehette” som kan tres over vognens ryggstøtte. Dette hindrer fullstendig at posen sklir, og er definitivt den beste løsningen. Men dette er en løsning som per nå kun finnes på et lite utvalg poser, og i tillegg er “festehette” kompatibel kun med barnevogner der ryggstøtten er separat fra kalesjen som f.eks Bugaboo Fox og Cybex Gazelle S. 

Pose festet med festehette. Sitter som støpt. Dette er Najell Vognpose

Hvis barnevognen din er kompatibel med en festehette, anbefaler vi sterkt denne løsningen. Hvis ikke er anti-skli et godt alternativ. De fleste vognposer i dag kommer med anti-skli, men det er dessverre få som tilbyr festehette.

Hopp rett til testen her!

Åpning

Når du utforsker ulike vognposer, vil du se at de kommer med forskjellige åpningssystemer: noen har en enkelt glidelås i midten, mens andre har en glidelås på hver side. Begge alternativene har sine fordeler og ulemper, og det du velger vil ofte være avhengig av dine spesifikke behov og preferanser.

 • Glidelås i hver side: Denne typen åpning gir muliughet for bedre temperaturregulering ved å kunne brette overdelen helt vekk, noe som er ideelt ved temperatursvingninger eller trilling i varme områder som kafeer eller kjøpesentre. Den har også fordelen av enklere tilgang til babyen for bleieskift, småjusteringer på klær, etc. For eldre barn som sitter i sittedel vil en vognpose med glidelås i hver side kunne gi god plass og bevegelighet til barnet ved at man kan brette fronten godt ned. Ulempene med denne typen løsning er at man må håndtere to glidelåser i stedet for en, noe som kan oppleves som mer tidkrevende og komplisert, spesielt når barnet er større.
 • En glidelås i midten: Med kun en glidelås er posen enklere å betjene, noe som er spesielt nyttig når barnet skal raskt inn eller ut av posen. En slik åpning gir også mulighet til å finjustere åpningen rundt ansiktet i større grad enn det en pose med glidelås i siden gir. Poser med kun en glidelås i midten er imidlertid mindre fleksible når det kommer til temperaturregulering, ettersom man ikke kan brette vekk overdelen helt, bare dra den til siden.

Pose med åpning i hver side. Dette er Voksi Urban.

De 7 beste helårs vognposene i 2023

I år har vi grundig testet et utvalg av 7 helårs vognposer. Vurderingene våre er basert på flere faktorer, med hovedfokus på posens helårsfunksjonalitet, samt materialekvalitet — med spesiell oppmerksomhet på vanntetthet, vindtetthet, pusteevne, mykhet og varmeisolasjon. Videre har vi også vurdert allsidighet (hvor lenge og i hvilke situasjoner posen kan brukes), kompatibilitet med ulike barnevogner, festefunksjoner, pris og estetikk.

Som forbruker har du dine egne unike behov, og de forskjellige vognposene vi har testet tilbyr ulike fordeler. Derfor anbefaler vi at du leser om alle posene som er testet for å finne den som dekker best dine behov. Generelt sett er kvaliteten på dagens vognposer høy, og det er små forskjeller mellom testvinnerene og posene som følger etter. 

Før du tar en beslutning på hvilken vognpose du skal kjøpe bør du ha tenkt igjennom hvilke egenskaper som er viktigst for deg, hvilket klima og situasjoner posen skal bli brukt i og om du ønsker en pose med glidelås i midten eller på hver side. 

Våre Toppvalg: 

Ulike familier har ulike behov og under finner du våre toppvalg:

1. Easygrow Grandma Saga - BEST I TEST - Beste helårs vognpose 2023

En helårs vognpose akkurat slik en helårspose skal være - skikkelig varm på vinteren, og sval og god på høst og vår!

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 2 599,-
 • Alder: 0-3 år
 • Lengde: 110 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Vaskes i maskin på ullprogram 40 grader
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, Vannsøyle 3000 mm, pusteevne 3000 g/m2/24h
 • Fyll: 90/10 Dun/fjær
 • Festemåte: Forhåndskuttede selehull
 • Farger: 5; sand melange, ice melange, warm pink, navy melange, grey melange‍

Hvis du har tenkt å investere i kun én vognpose, bør du absolutt vurdere Easygrow Grandma Saga. Dette er en eksepsjonelt myk, komfortabel og ikke minst vakker pose som skiller seg ut i mengden. 

Det er ikke bare utseendet som gjør Easygrow Grandma unik, men også dens smarte modulære design med en avtagbar innerdyne fylt med varm kvalitetsdun. Dette gjør at den er en av få helårsposer som er skikkelig varm på vinteren, samtidig som den er passe sval på høst og vårdager. Den er derfor veldig god mer eller mindre hele året. På varme sommerdager vil den imidlertid bli for varm, men da kan du ta av overdelen helt. Selv om posen er den dyreste i vår test, gir dens helårsfunksjonalitet god verdi for pengene, spesielt gitt at tykke vinterposer generelt koster mer enn sesongposene for vår og høst. Posen har i tillegg gode tekniske egenskaper, og er både vind- og vanntett (vannsøyle 3000 mm), samt pustende (3000 g/m2/24h).

Nydelig strikket stoff på utsiden som både er vind- og vanntett, samt pustende

Posen kommer uten forlengerdel, men er likevel lang nok (110 cm) og  har en relativt lang brukstid (til ca 3 år). Easygrow Grandma er en stor og ganske tung pose, og ved bruk i liggedel opplever vi at det kan bli litt trangt, særlig hvis du har en vogn med liten liggedel. Heldigvis liker de fleste babyer at det er trangt og lunt. På grunn av tyngden og manglende anti-skli materiale i ryggen kan posen også skli litt ved bruk i sittedel. Posen har forhåndskuttede selehull for seler, noe som gjør at den ikke vil passe alle vogner (du er avhengig av at selene på vognen kan åpnes helt). 

Varmende dundyne inni som lett kan taes ut når våren kommer og gradestokken stiger oppover.

Fordeler

 • Avtagbar dundyne gir stor fleksibilitet - skikkelig varm på kalde vinterdager og sval på varmere høst- og vår-dager
 • Unikt design
 • Finnes i 5 fine farger
 • Særdeles myk og god
 • Øko-tex sertifisert
 • Vindtett, vanntett (vannsøyle 3000 mm) og pustende (3000g/m2/24h)
 • Glidelås i hver side så overdelen kan trekkes helt vekk
 • Høy dunandel (90/10 dun/fjær)

Ulemper

 • Høy pris 
 • Ikke forlengbar
 • Tung og sklir litt i sittedelen (har ikke antiskli)
 • Forhåndskuttede hull - krever å kunne åpne selene helt
 • Litt stor i liggedel

Med sitt unike design, høykvalitets materialer og ikke minst den smarte, uttagbare innerdynen som gjør at posen er en av få helårsposer som faktisk kan brukes absolutt hele året, har vi kåret Easygrow Grandma Saga til årets beste helårs vognpose i både 2022 og 2023!

Kjøp denne posen hvis… du vil ha en helt unik helårspose som kan brukes selv på de aller kaldeste vinterdagene, som på varme vår og høstdager!

Easygrow Grandma Saga kan kjøpes hos Mimmis her, Babyshop her, og Lekmer her.

2. Voksi Adventure - ANBEFALT

Kompakt, funksjonell, og lett vognpose ideell for hverdagsbruk og reise!

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 1 999,-
 • Alder: 0-3 år
 • Lengde: 105 cm
 • Forlengbar: Har ikke forlengerdel, men lengden på posen justeres med strikk nederst
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader og tørketromles
 • Tekniske egenskaper: Vindtett. Vannsøyle 3000 mm  
 • Fyll: 90/10 dun/fjær
 • Festemåte: Universal borrelåsåpning
 • Farger: 3; svart, mørkegrønn, blå

Voksi Adventure er en frisk nykommer som virkelig setter en ny standard. Denne vognposen er bemerkelsesverdig lett og myk. Lettheten og den høye andelen dun (90%) gjør at den isolerer og varmer godt i kaldt vær, samtidig som den ikke blir for tett og varm i mildere temperaturer. Dette gjør den til et ypperlig valg for bruk året rundt, fra milde høst- og vårdager til litt kaldere vinterdager. Voksi Adventure har en sporty look og er tilgjengelig i tre dempede farger. Den er vindtett og har en vannsøyle på 3000 mm, noe som også gjør at den kan tåle litt regn, men det anbefales å bruke regntrekk i kraftig regn.

Det er ikke bare posens letthet som skiller Voksi Adventure fra andre poser på markedet, Adventure har også flere smarte funksjonaliteter vi ikke har sett på vognposer tidligere. Det mest åpenbare er de praktiske ermeåpningene i hver side, som gir barnet frihet til å spise eller leke uten å bli kald på overkroppen og halsen. Dette er en funksjon vi virkelig har satt pris på - både når poden er sulten på vei hjem fra barnehagen, eller under en rastepause i pulken på påskefjellet. En annen fordel er den smarte justeringsmuligheten i bunnen, som lar deg tilpasse posens størrelse for mindre barn. Dette er også en kjempefordel hvis posen skal brukes i en liggedel, og gjør at den passer godt inn, samtidig som det blir ekstra lunt ved barnets føtter. Siste unike funksjonalitet som vi har satt stor pris på er hvor kompakt posen blir sammenlagt. Posen leveres med en praktisk kompresjonsbag, som komprimerer posen til en hendig størrelse, perfekt å ha med seg på reise eller i stellevesken. Posen har også mulighet for justering rundt hodeenden for ekstra lunhet, samt universal borrelåsåpning til seler som gjør at den passer til alle typer barnevogner. 

Smarte ermeåpninger gir bevegelsesfrihet til barnet samtidig som det holder seg god og varm på overkroppen.

Fordeler

 • Myk, lett og behagelig
 • Høy dunandel (90%) og god varmeregulering - viktig for helårspose
 • Sydd med unik bokskonstruksjon som hindrer at kulde slipper inn
 • Lett og kompakt - perfekt på reise (smart kompresjonsbag medfølger)
 • Vindtett
 • Vanntett (vannsøyle 3000 mm)
 • Smarte ermeåpninger gir bevegelsesfrihet til barnet samtidig som det holder varmen
 • Justering i bunn for god tilpasning til barn og barnevogn
 • Universal borrelåsåpning til seler - passer alle vogner

Ulemper

 • Ikke forlengbar

Voksi Adventure kombinerer høy kvalitet med smarte, gjennomtenkte funksjoner. Med smarte ermeåpninger tilbyr den både bevegelsesfrihet og varme for barnet, og med justering i fotenden gir den fleksibilitet i tilpasning både til barn og vogn. Med sitt lette og kompakte design er den i tillegg perfekt å ha med seg på reise. Voksi Adventure er et utmerket valg for de som er på utkikk etter en allsidig vognpose som kan håndtere en rekke værforhold og situasjoner, fra daglig bruk til reising.

Kjøp denne posen hvis… du ønsker en lett, funksjonell og kompakt vognpose som egner seg for en rekke værforhold og situasjoner, fra hverdagsbruk til reise.

Voksi Adventure kan kjøpes hos Mimmis her, Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her.

3. ‍Easygrow Mysig - ANBEFALT

Prisvennlig kvalitetspose med bærekraftige materialer og meget lang brukstid

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 1 399,-
 • Alder: 0-4 år
 • Lengde: 96 - 120 cm
 • Forlengbar: Ja
 • Vedlikehold
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, pustende og vanntett (3000 mm vannsøyle). 
 • Fyll: Økologisk og vegansk resirkulert polyester laget av maisfiber
 • Festemåte: Universal borrelås-åpning og anti-skli
 • Farger: Bærmønster, svart og beige.

Mysig vognpose er nok en kvalitetsmessig vognpose med nydelig design fra Easygrow. Posen finnes i det nydelige mønsteret Berry Blue, samt i de mer diskrete fargene svart og sand. Posen oppleves, i likhet med alle poser fra Easygrow, som svært slitesterk og av høy kvalitet. Utvendig er posen laget av et slitesterkt polyesterstoff som gir en litt teknisk følelse, mens innsiden er foret med myk, skånsom bomull. Posen har en tykkelse og isoleringsevne som gjør den optimal for helårsbruk, fra milde vinterdager til høst og vår. Selv om posen generelt kan være litt for varm for sommerbruk, kan den være god på kalde sommerdager i de kjøligere deler av landet.

Helårsposen kommer med vindtette, pustende og vanntette egenskaper, inkludert en vannsøyle på 3000 mm, som gjør at den tåler værskifte godt og skulle det begynne å regne gjør det ikke noe om du har glemt regntrekk. Posen åpnes med glidelås imidten og kan foldes helt ut som et leketeppe - noe vi synes er veldig praktisk når man er på farten.

Med en universal borrelåsåpning i ryggen passer denne vognposen alle barnevogner og kan raskt taes ut eller flyttes mellom vogner etter behov. Den har også antisklimateriale i ryggen for å sikre at den sitter stabilt i vognens sittedel. Posen har forlengerdel som gjør at dette er en pose du kan bruke svært lenge, og den er den helårsposen med desidert lengst brukstid. Fyllet består av økologisk og vegansk resirkulert polyester laget av maisfiber, noe som er et dyrevennlig og bærekraftig alternativ til dun. Fyllet føles akkurat som en lett dundyne, og isolerer i tillegg godt. 

‍‍Fordeler:

 • Forlengbar - meget lang brukstid
 • God pris
 • Vegansk, økologisk og resirkulert fyll av maisfiber - godt alternativ til dun
 • Økotex-sertifisert og resirkulerte materialer
 • Universal Borrelåsåpning i rygg - passer alle vogner
 • Anti-skli i rygg gjør at posen sitter godt
 • Vindtett, pustende og vanntett (vannsøyle 3000 mm)
 • Nydelig print
 • Kan brukes som leketeppe

Ulemper:

 • Litt for varm på de varmeste sommerdager
 • Litt for kald på de kaldeste vinterdager

Easygrow Mysig vognpose er en nydelig og funksjonell vognpose laget i slitesterke materialer med gode tekniske egenskaper. Med vind- og vanntette egenskaper (vannsøyle 3000 mm) er den et pålitelig valg i all slags vær, og dens isoleringsevne gjør den ideell til helårs bruk. Med universell borrelåsåpning i rygg passer posen alle vogner og med ekstra forlengerdel er dette en pose du kan ha meget lenge. Posen er fylt med bærekraftig og dyrevennlig resirkulert maisfiberpolyester og er dermed også et godt valg for den miljøbevisste forbruker.

Kjøp denne posen hvis… du vil ha en pen og kvalitetsmessig helårspose med svært lang brukstid!

Easygrow Mysig kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her.

4.Voksi Explorer

Allsidig helårspose som kan brukes både i bilstol og barnevogn

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 1 499,-
 • Alder: 0-3 år
 • Lengde: 105 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader, tørketromles. 
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, pustende og vannavvisende. 
 • Fyll: 80% dun, 20 % fjær
 • Festemåte: Universal borrelås-åpning og anti-skli 
 • Farger: Svart, grønn, grå, fersken og beige

Voksi Explorer er en fin og lett helårspose som kan brukes både i vogn og i bilstol (småbarnsstol). Posen er noe tykkere enn en typisk vår-pose, men fremdeles tynnere og lettere enn de varmeste vinterposene. Vi synes posen fungerer godt både på kjølige høst og vårdager, samt litt kaldere vinterdager så lenge man kler barnet riktig under (ull/fleece). Bor du et sted der det blir virkelig kaldt, kan det imidlertid være greit med en varmere pose på de kaldeste dagene. Posen er laget i et vannavvisende, vindtett og pustende stoff, og er fylt med RDS-sertifisert dun (80% dun, 20 % fjær). Selv om du bør bruke regntrekk ved pøsregn, er det svært praktisk at posen tåler litt regn og ruskevær uten å bli søkkvåt. Ryggen er fylt med 100% ull (RWS - Responsible Wool Standard sertifisert), som isolerer godt samtidig som det er temperaturregulerende på varmere dager. 

Med en lengde på 105 cm passer posen godt i de fleste liggedeler, og fordi posen ikke er så tykk føles det heller ikke så trangt. Posen kan åpnes med en glidelås på hver side som er en løsning vi liker spesielt godt, fordi det gjør at du kan brette vekk overdelen helt f. eks om du går inn på en varm cafe eller butikk. Knapper i siden gir også muligheten for å delvis brette ned overdelen for ventilasjon, og med mulighet for å åpne fra bunnen kan man også sjekke tærnes temperatur uten å måtte åpne hele posen.

Overdelen kan brettes ned og festes med knapper i hver side

Takket være universell borrelåsåpning for seler, passer Voksi Explorer i alle barnevogner og bilstoler (småbarnsstoler). Antiskli-materiale på baksiden sikrer at posen ikke sklir nevneverdig, og fyll i ryggen gjør posen ekstra myk. Explorer kan ikke forlenges, men med en lengde på 105 cm kan den fint brukes opp til 3-års alder, og etter denne alderen er det uansett ikke sikkert barnet ditt bruker vogn eller har behov for vognpose. 

Et av de sterkeste salgsargumentene for Voksi Explorer er dens allsidighet og det at den også kan brukes i bilstol (småbarnstol). Posen er kollisjonstestet og spesielt designet med en "quick-release" glidelås for rask åpning i nødssituasjoner. Å bruke en bilstolpose er spesielt nyttig for biler som ikke har forvarming. Det er nemlig veldig mye sikrere å bruke en bilstolpose enn å ha på barnet tykke klær under selene. Vi opplever Voksi Explorer som særlig praktisk i bilstol da du kan åpne og fjerne overdelen helt så snart bilen har varmet seg opp. 

FORDELER:

 • Allsidig - kan brukes i alle typer vogner og bilstol (småbarnstol)
 • Universal borrelås-åpning i rygg
 • Bilstolpose - Kollisjonstestet og quick-release glidelås
 • God tykkelse for bruk vår, høst og mild vinter
 • Pustende og temperaturregulerende materialer
 • Dunfyll med høy dunandel (80/20 dun/fjær, RDS-sertifisert)
 • Ull i rygg (RWS-sertifisert)
 • Frontpartiet kan fjernes helt - forenkler temperaturregulering
 • Vannavvisende, vindtett og pustende
 • OEKO-TEX-sertifiserte materialer
 • God pris
 • Passe lengde (105 cm)
 • Strykelapp til reparasjon

ULEMPER:

 • Ikke festehette
 • Ikke egnet til de kaldeste dagene
 • Ikke forlengbar

Voksi Explorer er en svært allsidig helårspose som kan brukes både i vogn og bilstol. Den er ikke blant de varmeste vinterposene, men likevel varm nok til de fleste behov så lenge du kler barnet etter temperaturen. Den er i tillegg praktisk utformet til en hverdag både med baby og med større barn. Posen kan ikke forlenges, men med en brukstid på opptil 3 års alder mener vi at det holder for de fleste. Lengden på posen er i tillegg optimal til å passe i sittedelen på de fleste duovogner (der forlengbare poser kan bli litt unødvendig lange). Voksi Explorer er derfor en pose vi mener dekker de aller fleste behov, og er et godt valg om du ønsker en pose som kan brukes til “alt”!  

Kjøp denne posen hvis… du vil ha en allsidig helårspose som kan brukes både i vogn og bilstol!

Voksi Explorer kan kjøpes hos Mimmis her, Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her.

5. Najell vognpose

Najell vognpose kombinerer det beste fra to verdener: urban stil og allsidig funksjonalitet, perfekt for kjølige høst- og vårdager samt milde vinterdager

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 1 499,-
 • Alder: 0-3 år
 • Lengde: 115 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader, må ikke tørketromles
 • Tekniske egenskaper: Vind- og vannavvisende.  
 • Fyll: Polyester (Sorona)
 • Festemåte: Universal borrelåsåpning og festehette
 • Farger: 13 ulike

Najell sin vognpose skiller seg ut i det norske markedet med sitt urbane og hippe utseende, og vi synes det er en av de fineste posene du kan få tak i om du ønsker en pose som ser litt mindre “teknisk” og sporty ut. Posen er tilgjengelig i hele 13 ulike farger og design, i alt fra teddy, velur til denim, så her er du garantert å finne noe som vil skille seg ut i mengden. Najell tilbyr også matchende tilbehør som barnevognsvotter og bærebag, noe som gir et helhetlig og stilfullt uttrykk.

Kult design trenger imidlertid ikke å gå på bekostning av praktiske egenskaper. Vognposen er nemlig både vind- og vannavvisende og tåler derfor værskifte og uventet regn, noe som er viktig for en helårspose. Vognposen er fylt med pustende Sorona-stoff (polyester), og ikke dun, og er derfor tynnere enn de typiske dunposene vi er vant til her i Norge. Den er ikke polstret i hodeenden, så den gir derfor ikke den lune og gode beskyttelsen rundt hodet som posene fra f.eks Voksi og Easygrow gir. På innsiden er posen kledd i deilig myk fleece, som vi synes både ser og kjennes bra ut. I fotenden er posen forsterket og beskyttet med et smussavvisende stoff  – ideelt når barna har skitne sko.Til tross for dens lette design, isolerer posen altså godt, selv om den kan være litt tynn for de kaldeste vinterdagene. Posen er derfor en god helårspose til bruk både vinter, høst og vår (juster temperatur ved å justere påkledningen til barnet).   

Posen er 115 cm lang, og passer meget godt i både sittedel og liggedel. I liggedelen kan posen enkelt tilpasses ved å brette ned overdelen. Dette gjør at den passer perfekt enten du har en liten eller stor barnevogn.  I liggedelen er vognposen også en perfekt match med Najell's SleepCarrier (en genial sak vi har skrevet om her). Overdelen på posen kan enten brettes ned eller tas helt av, noe som gir fleksibilitet for temperaturregulering. Med universal borrelåsåpning i rygg passer posen i alle barnevogner, og den unike festehetten gjør at den sitter som støpt i sittedelen på vogna, noe vi virkelig elsker (bruk av festehette forutsetter sittedel der ryggen er fri fra kalesjen som f.eks Bugaboo Fox, Cybex Gazelle S e.l.). Posen er ikke forlengbar, men lengden på 115 cm gir allikevel posen relativt lang brukstid (til ca 3 års alder), og den er blant de lengste av poser uten forlengerdel.

FORDELER:

 • Unikt design - mange farger og utførelser
 • Matchende tilbehør
 • Vind- og vannavstøtende
 • Miljø- og dyrevennlige materialer
 • Universal borrelåsåpning til seler
 • Festehette (fungerer kun på noen vogner)
 • Kan brukes til Najell Sleep Carrier
 • Enkelt å regulere temperatur med åpning i hver side
 • Smussavvisende stoff i fotenden

ULEMPER:

 • Ikke polstret rundt hodet
 • Ikke forlengbar

Najell vognpose er en utrolig fin vognpose som skiller seg ut fra de andre vinterposene på det norske markedet med sitt urbane og unike design. På tross av dens urbane utseende har den gode tekniske egenskaper som vind og vannavvisende ytterstoff, og passe isoleringsevne for helårsbruk. Posen er laget i miljø- og dyrevennlige materialer, og kan brukes fra barnet er nyfødt og fram til ca 3 års alder. Posen har festehette og sitter utrolig bra på vogner der dette er mulig. Er du ute etter en helårs vognpose som virkelig skiller seg ut er dette absolutt en pose du bør vurdere! 

Kjøp denne posen hvis... du vil ha en unik pose til mildere vinter, høst og vårdager!

Najell vognpose kan kjøpes fra Najell sin egen hjemmeside, eller hos Jollyroom.

6. ‍‍Elodie Details Lightweight 

Kompakt helårspose perfekt til reise

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 1 999,-
 • Alder: 0-3 år
 • Lengde: 110 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvask, 40 grader. Tørketromles.
 • Tekniske egenskaper: Vind- og vannavvisende. 
 • Fyll: Dun (70/30 dun/fjær)
 • Festemåte: Forhåndskuttede hull og festehette
 • Farger: 4 (beige, rosa, turkis, terrakotta)

Elodie Details Lightweight vognpose er en utmerket vognpose for deg som er mye på farten og trenger en kompakt, allsidig helårsløsning. Posen er svært lett og luftig fylt med IDFL-sertifisert dun av høy kvalitet (70/30 dun/fjær). På utsiden er posen kledd i et vind- og vannavvisende stoff, og inni er den trukket i myk polyester. Selv om posen er designet med tanke på vinterbruk, opplever vi posen som relativt tynn, og med pustende og temperaturregulerende dunfyll mener vi derfor at dette er en god helårspose til bruk på både vinter, vår og høst. Med glidelås i hver side, kan overdelen brettes ned og fjernes helt ved behov, noe som bidrar ytterligere til å kunne regulere temperaturen i henhold til været. 

Det som skiller denne posen fra mange andre er dens svært kompakte design. Posen kan pakkes inn i sin egen integrerte hette, noe som gjør den utrolig liten og dermed ideell for reiser. Vær imidlertid oppmerksom på at dunet trenger litt tid til å ekspandere etter at posen har vært sammenpakket.

Posen blir bitteliten sammenlagt og har en smart integrert oppbevaringspose

Elodie Details Lightweight er 110 cm lang, og passer godt inn i både liggedel og sittedel på vognen, og kan brukes frem til barnet er omtrent 3 år. Den lette og tynne konstruksjonen gir et luftig miljø i vognen og er behagelig som en lett dundyne for barnet. At posen ikke er altfor massiv er en fordel ved at det ikke blir alt for trangt i vognen, spesielt ved temperaturforandringer. Det er også praktisk at overdelen kan tas helt av ved behov. Fordi posen er såpass tynn og lett har den ikke mye polstring rundt ansiktet, og den kan heller ikke strammes rundt åpningen. 

Posen har forhåndskuttede hull for seler som krever at du kan åpne selene på vognen helt, posen vil derfor ikke kunne passe i alle barnevogner. Det gjør også at bytte mellom vogner tar litt lengre tid. Posen har heller ikke anti-skli i rygg og fordi den er i et ganske glatt materiale kan den skli litt. Posen har imidlertid festehette i topp, som er helt genialt dersom du har en vogn dette fungerer på (ryggen må være fri fra kalesjen, slik som på f.eks Cybex Gazelle S eller Bugaboo Fox). 

FORDELER:

 • Lett i vekt og ekstremt kompakt - perfekt til reise
 • 100% dunfyll (70/30 dun/fjær)
 • Vind- og vannavvisende ytterstoff
 • Enkel temperaturregulering
 • Perfekt lengde 110 cm (passer godt i både sitte- og liggedel)
 • Kan brukes til ca 3 år
 • Festehette

ULEMPER:

 • Forhåndskuttede hull til seler (passer ikke alle vogner)
 • Ikke anti-skli
 • Lite polstring rundt hodet
 • Ikke mulighet for justering rundt hodet

Elodie Details Lightweight vognpose er et ideelt valg for de som ønsker en ultra-kompakt og bærbar løsning som passer like godt til hverdags som til reise. Med sine vind- og vannavvisende egenskaper, samt et fyll av 100% IDFL-sertifisert dun, tilbyr denne posen behagelig varmeisolering i de fleste sesonger—fra mild vinter til vår og høst. Den lette og myke kvaliteten gjør at posen passer i enhver vogn, det være seg en liten reisetrille eller en stor sportsvogn. Vognen har imidlertid ikke universell åpning i rygg, og vil derfor ikke kunne passe i alle typer sittedeler. Med en lengde på 110 cm har du en pose du kan bruke fra spedbarnsalder og frem til rundt 3 år. 

Kjøp denne posen hvis.. du ønsker deg en lett og kompakt vognpose til bruk både til hverdags og reise!

Elodie sine vognposer kan kjøpes hos Babyshop og Lekmer.

7. Buddy & Hope Lightweight 

Enkel og rimelig vognpose

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 799,-
 • Alder: Ca 0-2 år
 • Lengde: 100 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvask 40 grader
 • Tekniske egenskaper: Ikke vindtett eller vanntett
 • Fyll: 90% Dun, 10% Fjær
 • Festemåte: Forhåndskuttede selehull og anti-skli
 • Farger: Lysegrå, lyserosa, oransjeprikkete

Buddy & Hope Lightweight er en stilig, lett og luftig vognpose,  laget i samme farger som mye av Buddy & Hope sitt vogntilbehør, som sikrer en unison stil på tvers av tilbehøret. Posen er fylt med RDS-sertifisert dun, og minner om en tynn dunjakke. Posen er ikke foret på innsiden, hvilket vil si at den har samme dunjakke-aktige stoff også her. At dette glatte og litt støyende "dunjakke"-stoffet kommer i direkte kontakt med huden er ikke så veldig komfortabelt og dermed ikke en optimal løsning. 

Samme stoff inni som utenpå

Vi liker at posen har glidelås på hver side som kan åpnes og trekkes helt vekk, noe som gir fleksibilitet ved forskjellige temperaturer. Posen kan ikke forlenges, og passer derfor best til de minste barna. Posen har forhåndskuttede hull til selene og antiskli i ryggen, slik at den sitter relativt godt på tross av det glatte stoffet, men kan kun brukes i sittedeler som har seler som kan åpnes helt. Hetten kan ikke justeres, og dette er en forholdvis enkel pose.

Fordeler:

 • Billig
 • Finnes i 3 søte farger
 • RDS-sertifisert dunfyll
 • Økotex-sertifisert

Ulemper:

 • Ikke foret - glatt stoff
 • Kan ikke forlenges - kort brukstid
 • Forhåndskuttede selehull - passer ikke alle barnevogner

Prisen er det som virkelig skiller denne posen fra andre poser på markedet, og ønsker du en enkel og rimelig vognpose, er Buddy & Hope Lightweight et godt valg.

Kjøp denne posen hvis.. du ønsker deg en enkel og rimelig vognpose!

Buddy & Hope Lightweight vognpose kan kjøpes hos Babyshop og Lekmer.

Oppsummering: 

Vognposene som er tilgjengelige på markedet i dag er generelt sett av svært god kvalitet, og det er små marginer mellom testvinneren og resten av posene vi har testet. I vår test av helårsposer ser vi på litt andre kriterier enn når vi tester vinterposer eller vår/sommer-poser. Vi legger spesiell vekt på posenes anvendelighet gjennom størst mulig del av året og under ulike værforhold, samt deres allsidighet, kvalitet, tekniske egenskaper, komfort, passform og levetid.

I årets test er det Easygrow Grandma Saga som stikker av med tittelen Beste Helårs vognpose, rett og slett fordi den, med sin uttagbare dundyne, er en av få helårsposer som er både skikkelig varm på de kaldeste vinterdagene og sval og lett på varmere vår og høstdager. Nyheten Voksi Adventure imponerer oss med sin lette og kompakte kvalitet og innovative funksjoner, som for eksempel armåpninger. Dette er rett og slett en pose vi liker skikkelig godt.  Easygrow Mysig er det beste valget om du ønsker en pose du kan bruke skikkelig lenge, i tillegg er den både miljø- og dyrevennlig med fyll laget av maisfiber! For de som ønsker en multifunksjonell løsning som passer både for bilstoler og barnevogner, er Voksi Explorer et utmerket alternativ. Vil du skille deg ut med en skikkelig stilig vognpose som i tillegg er både varm og funksjonell er Najell sin vognpose et godt valg. 

Lykke til med valg av helårs vognpose! 

Har du noen spørsmål må du gjerne sende oss en epost på post@foreldresiden.no 

Tilbehør til din helårs vognpose: