Småbarn

10 beste vognposer vår/sommer (Best i Test 2024)

En god vognpose til vår og sommer er godt å ha både på kjølige dager og til en blund i skyggen en fin sommerdag. Vi har testet mange vognposer og i artikkelen under finner du de aller beste sommer- og vårposene!

I denne artikkelen:

Våre Toppvalg: 

Hopp rett til testen her!

Hva er en vårpose? 

En vårpose er en vognpose som er litt tynnere enn en vinterpose, og som egner seg godt når gradestokken stiger oppover og en vinterpose blir for varm. Mange bytter til vårpose i mars/april og bruker den helt til september/oktober hvor det igjen er på tide å gå over til vinterposen. Merk at temperaturen varierer fra år til år og fra sted til sted, så du må selv bedømme når det er mest hensiktsmessig å gå over til en vårpose. 

Vårposer kan i likhet med andre vognposer brukes i både barnevognens liggedel og sittedel. I sittedelen festes den ved å tre selene gjennom ferdiglagde hull i ryggen på posen. 

Behøver jeg vognpose til vår? 

En vognpose er en veldig enkel og praktisk måte å holde babyen og barnet ditt godt og varmt på. Har du liten baby som fremdeles ligger i bagdel kan du også bruke et passende pledd eller tynn babydyne, men en vognpose er praktisk fordi du kan bruke den også når barnet blir større. Når barnet går over til sittedelen er det nemlig vanskeligere å legge en dyne eller pledd over om barnet skal sove eller fryser litt. Det er veldig fort gjort at pleddet faller av og ned på bakken, noe som ikke kan skje med en pose. Vi snakker av erfaring - det er utrolig slitsomt å gå og plukke opp pledd som gang på gang faller ned mens ungen sover. Vi er derfor store tilhengere av vårposer, spesielt for barn som har gått over til sittedel på barnevognen og fremdeles sover på dagen. Selv på varme sommerdager er disse gode å ha, da det bare er å åpne dem helt opp om det er veldig varmt. En vognpose vil også beskytte vognen din fra søl og gris - og er mye enklere å vaske enn å måtte ta av vogntrekket.

Hva bør jeg se etter i en vårpose?

Hva du bør se etter i en vognpose er litt avhengig av behovet deres, alder på barnet, klimaet der dere bor og hva slags vogn dere har. Under har vi ramset opp noen funksjoner og ting dere bør ha tenkt igjennom ved kjøp av en vognpose til bruk på vår, sommer og høst. 

Kompatibilitet

De aller fleste vognposer er universale, som vil si at de skal passe de aller fleste vogner. Posene vi har testet i denne testen er universale. Det finnes også merke-spesifikke vognposer som er laget spesifikt til enkelte vogner (f.eks Stokke Xplory X Rich, Bugaboo Vognpose, Uppababy Cozy Ganoosh, og Cybex Gold Fotmuffe). De merke-spesifikke posene passer godt til vognen de er laget til og kan være et godt valg om du kun har tenkt å bruke den ene vognen alltid. Men det kan være flere fordeler ved å velge en universalpose. Har du tenkt å bruke posen lenge, med flere ulike vogner (alt fra sportsvogner, sykkelvogner og reisevogner), vil en universalpose være det beste valget. 

Universale poser pleier å ha to ulike løsninger for åpning til selene i vognen. Enten så er det flere forhåndskuttede hull i ryggen på posen, som selene tres igjennom og posen sitter godt. Hullene skal passe de fleste vogner, men det er greit å være oppmerksom på at ved forhåndskuttede hull må man ha mulighet til å åpne selene helt for å tre dem gjennom hullene. Man kan åpne selene på de aller fleste vogner, men det er imidlertid ikke alle vogner dette er like enkelt på, og da vil en borrelås-åpning i ryggen på posen fungere bedre. Mange poser har også denne løsningen. Den kan ofte være litt mer “klumpete”, og posen sitter ikke alltid like godt, men det fungerer veldig fint hvis du ikke har seler som enkelt kan åpnes opp for å tre på posen. Spesielt hvis du har tenkt å ta posen mye inn og ut av vognen er det superpraktisk med borrelås-åpning. 

Materiale

Det finnes poser i mange ulike materialer, tykkelser og med ulikt fyll. Hvilke type materiale du bør se etter kommer an på blant hva dere har tenkt å bruke den til og klimaet der dere bor. Følgende faktorer bør du ta med i vurderingen av vognposens materiale: 

 • Vind- og vanntetthet: Det er en stor fordel om posen du velger er vindtett slik at den er lun og god på vindfulle dager. Mange poser er også vanntette, og dette er også noe vi mener er et pluss. Allikevel er det slik at om det er mye nedbør vil du som regel uansett ha behov for å sette regntrekk på vogna. Det er likevel fint å vite at posen er tett dersom du har glemt regntrekket, eller bare skal en kort tur og ikke har tid til å ta på regntrekk. Bor du et sted med mye vind og regn, eller dere har planer om å være mye på tur i all slags vær, kan det være lurt å se etter en pose som er både vind og vanntett. 
 • Øko-tex sertifisert og uten skadelige stoffer: Noen produsenter har poser som er Øko-tex sertifiserte. Dette betyr at posene er laget med stoffer som ikke inneholder allergifremkallende eller kreftfremkallende fargestoffer, klorerte fenoler, ftalater og organiske tinnforbindelser med mer. Superbra mener vi!
 • Fyll og temperatur: Vårposer bør ikke være alt for tykke, men det finnes vårposer som er tykkere og varmere, og det finnes vårposer som er tynnere og svalere. Bor du et sted med kalde vår- og sommerdager, bør du velge en av de litt varmere vårposene. Bor du et sted der det er relativt varm på denne tiden av året, bør du vurdere en litt tynnere pose. Spesielt hvis du har planer om å bruke posen også midt på sommeren vil en tynnere variant være best. 
 • Vaskbarhet: Babyer og barn bæsjer, gulper og griser med mat og drikke. Det er derfor et stort pluss dersom posen kan vaskes i vaskemaskin. De aller fleste poser har heldigvis mulighet til å vaskes i maskin. 

Alder og størrelse

Vognposer finnes i mange ulike størrelser. Det finnes bilstolposer og babyposer som er relativt små og kun kan brukes en kort tid, mens barnet er liten baby. Det finnes vanlige vognposer, som regel er disse rundt 100 cm (pluss/minus), og kan brukes fra barnet er baby og til det er 1,5-2 år (avhengig av lengden på barnet og vognposen). Og så finnes det vognposer med forlengerdel som kan bli enda lengre, ofte opptil 115-125 cm, og kan brukes lenge. Pose mer forlengerdel er veldig smart, men merk at på mange av duovognene som ikke har veldig lang sittedel, vil posene bli veldig lange og de kan henge ned fra fotbrettet. Dette fungerer ofte bedre på sportsvogner med lengre sittedel. Noen ganger kan det derfor være bedre å velge en pose uten forlengerdel men som allikevel er litt lengre enn 100 cm. Har du en veldig liten liggedel til barnevognen, kan en babypose eller bilstolpose være fin å bruke da den ikke vil ta opp like mye plass - men når barnet da blir større og skal over i sittedel vil du være nødt til å kjøpe en større pose. De fleste standard vognposene passer fint i de fleste liggedeler og sittedeler. Ønsker du en pose som du kan bruke svært lenge, vil en pose med forlengerdel være et godt valg. 

Budsjett:

Det finnes vognposer i alle prisklasser! De fleste vårposer ligger mellom 500 til 1300 kr, men du kan også finne dyrere poser enn dette. Spør deg selv hvor mye du ønsker å bruke på en vognpose, og tenk igjennom hvilke funksjoner som er viktigst for deg. Man betaler ofte mer for flere funksjoner, så om f.eks vanntetthet ikke er viktig for deg kan du spare penger ved å velge en pose som ikke er vanntett. Å velge en pose som er allsidig og har lang brukstid er et smart valg, vi anbefaler å sjekke ut helårsposer og forlengbare poser.

Festefunksjon og anti-skli

Det mest irriterende er vognposer som ikke sitter godt. De fleste poser har enten anti-skli materiale på baksiden eller en hette til å tre over vognryggen for å feste posen. Anti-skli er smart og passer alle vogner. Hette til å tre over vognrygg passer kun på vogner der vognryggen er fri, og det gjelder ikke så veldig mange vogner. Har du derimot en slik vogn, vil hette-varianten definitivt sørge for at posen sitter best. 

Åpning:

Noen poser har åpning fra midten, mens andre har en glidelås på hver side. Forskjellen på disse er ikke veldig stor, og handler mest om smak og behag. Har du en liten baby som ligger i vognbag kan glidelåsåpning på hver side være praktisk da du kan åpne posen helt og brette overdelen helt bort dersom baby er varm. Har du bare åpning i midten kan det bli vanskeligere å lufte ordentlig. Med eldre barn er imidlertid åpning i midten ofte mer praktisk rett og slett fordi det tar kortere tid og er enklere å åpne én glidelås enn to for å sette barnet inn. Tro oss - med et 10-15 kilos barn på armen (eller et barn som løper rundt for den saks skyld) vil du ha minst mulig å fikse før du kan sette barnet fra deg i vognen. 

De beste vårposene i 2024

Med bakgrunn i faktorene nevnt over har vi testet 11 ulike vognposer på markedet. Vi har bedømt og vurdert vårposene spesielt utfra materiale (egenskaper som vanntetthet, vindtetthet, at det puster og hvor mykt det er), allsidighet (at posen kan brukes lenge og i mange situasjoner), kompatibilitet og festefunksjon (at posen passer de fleste vogner og hvor godt den sitter), pris og utseende. Her er hva vi mener er de beste vognposene for vår, sommer og høst i 2024!

Våre Toppvalg: 

‍1. Voksi Sky Light Special Edition - Best i test 2024

Myk, fleksibel og meget funksjonell pose ideell for vår, høst og friske sommerdager.

Fordeler:

 • Lang brukstid: Medfølger forlengerdel slik at posen kan brukes fra 0-4 år
 • Mange bruksområder: Kan brukes både i barnevogn, babybilstol, småbarnsstol, som leketeppe, og har en tykkelse som gjør den ideell gjennom flere sesonger
 • Universell utforming: Borrelåsåpning i rygg gjør at posen passer alle barnevogner og bilstoler, og er rask å flytte i mellom.
 • Bilstolpose: Posen er kollisjonstestet og har non-lock glidelås som gjør at den kan brukes som bilstolpose både i babybilstol og småbarnsstol
 • Lett isolasjonsevne: Ideell tykkelse til vår, høst og kjøligere sommerdager. En fordel at posen kan brettes helt vekk ved behov.
 • Vann- og vindavvisende: Produktet er dekket med BIONIC FINISH som gjør den vann- og vindavvisende. Posen er også pustende, og har vindstopper bak glidelåsen.
 • Sitter godt i vogn: Anti-skli i ryggen og posens lette vekt gjør at den sitter bedre i vogn. 
 • Smarte og praktiske løsninger: Knapper i siden til å brette posen ned og justerbar hette.
 • Bærekraftige materialvalg: OEKOTEX-sertifiserte og resirkulerte materialer. 

Ulemper:

 • Pris: Sky Light er en av de dyrere posene
 • Isolasjon: Posen kan være litt for varm på varme sommerdager

Voksi har i 2024 lansert to nye Special Edition varianter av Voksi Sky Light. Tilgjengelig i to ulike farger, Soft Grape og Misty Green, har special edition variantene alle de samme gode egenskapene som den originale Sky Light. Hovedforskjellen er at disse to posene i tillegg er dekket med BIONIC FINISH og derfor har vann- og vindavvisende egenskaper, noe som gjør at de tåler værskifte og duskregn uten å bli gjennomvåte. 

Voksi Sky Light er deilig myk, særlig på innsiden, og føles god mot barnets hud. Dette er en fordel på sommeren når barnet gjerne er kledd litt lettere. Posen er tynt vattert og tykkelsen på posen gjør at den passer både vår, sommer og høst, men kan være litt for varm på veldig varme sommerdager. 

Designet på Voksi Sky Light er godt gjennomtenkt. Posen åpnes med en midtstilt glidelås, og ved behov kan posen brettes helt vekk takket være sideveis glidelås i fotenden. Dette gjør også at posen kan brukes som leketeppe, noe som er praktisk på farten. Smarte knapper i hver side gjør at du kan brette posen ned og at den holder seg der. Voksi Sky Light er også en av få poser som er kollisjonstestet og har non-lock-glidelås, noe som gjør at den kan brukes både i babybilstol og småbarnstol. Dette gir posen svært mange bruksområder. Tykkelsen gjør den også ideell som bilstolpose året rundt, da den gir passe isolering for kortere transportstrekker til og fra bil, samt som et lunt teppe i ferdig oppvarmet bil. I ryggen er det universal borrelåsåpning slik at posen passer til alle barnevogner og bilstoler. Posens lette vekt og anti-skli i ryggen gjør at posen sitter bedre i vognen og ikke sklir like mye som andre poser. Med forlengerdel blir posen hele  115 cm og kan posen brukes helt til barnet er rundt 4 år. 

Voksi Sky Light Special Edition er en vår- og sommerpose som treffer på alle punkter, den er svært brukervennlig, fleksibel og funksjonell.  Posen er det perfekte valg for dere som ønsker en varig vognpose til vår, høst og friske sommerdager - i tillegg til både babybilstol og småbarnstol året rundt. Voksi Sky Light Special Edition kåres derfor Best i test 2024!

Produktspesifikasjoner:

 • Lengde: Ca 90-115 cm
 • Forlengbar: Ja
 • Maskinvaskbar: Ja
 • Vindtett: Vindavvisende
 • Vanntett: Vannavvisende, dekket med Bionic Finish
 • Pustende: Ja
 • Seleåpning: Universal borrelåsåpning som passer alle vogner
 • Farger: Soft Grape og Misty Green

Voksi Sky Light Special Edition kan kjøpes hos:

2. EASYGROW Spire - Best i Test 2023

Fordeler:

 • Forlengerdel
 • Perfekt lengde i liggedel
 • Lang brukstid - blandt den aller lengste med forlengerdel 
 • Universal borrelåsåpning bak som passer alle vogner
 • Utrolig myk
 • Akkurat passe tynn til både vår, sommer og høst
 • Kan brukes som leketeppe
 • Finnes i mange fine farger
 • Øko-tex sertifisert
 • Vindtett, vanntett (vannsøyle 3000 mm) og pustende (3000g/m2/24h)

Ulemper:

 • Ganske dyr
 • Ikke antiskli i rygg

Spire vognpose er en nyhet fra Easygrow i 2022, og er vår nye favoritt når det gjelder vognpose til vår, sommer og høst! I likhet med vår tidligere favoritt Easygrow Lite Leaf er denne laget i deilig, myk bambusviskose og kjennes herlig mot babyens hud. Noe vi synes er ekstra viktig på sommerposer, da disse gjerne brukes på barn som har mer bar hud. Stoffet luner godt på kjølige vår og høstdager, men er samtidig tynt og lett og passer også fint til en blund i skyggen på en norsk sommerdag. Blir det for varmt er det lett å lufte ved føttene. Posen er laget i resirkulerte materialer som i tillegg er økotex-sertifisert, noe som betyr at den ikke inneholder noen skadelige stoffer - viktig! Vi ser også på det som et stort pluss at posen er både vind- og vanntett (vannsøyle 3000 mm), samt pustende (3000 g/m2/24h). 

Posen er 96 cm uten forlengerdel på, og vi synes størrelsen er perfekt i liggedel på barnevognen uten at det blir for trangt.  Med forlengerdel blir posen hele 120 cm og er blant de lengste vårposene vi har testet (kun Nordbjørn Softshell og Petite Cherie Light er lengre). Dette betyr at posen har svært lang brukstid, men vi synes samtidig ikke at posen er for lang (f.eks at den henger i bakken). På forsiden har posen en smart oppbevaringslomme med plass til f.eks en liten smokk, en liten solkremtube eller lignende. Posen har en glidelås i midten som kan åpnes både oppe og nedenfra, og åpner du glidelåsene i bunn helt kan du også bruke denne vognposen som et leketeppe - supersmart! Posen finnes i seks duse og fine farger; Anthracite, Green, Grey, Camel, Sweet lavendel og Ivory. Vi har testet den i fargen Ivory.  

Vi anbefaler denne posen til deg som ønsker en skikkelig myk og deilig pose, med lang brukstid, som kan brukes både på varme sommerdager og på litt kjøligere høst og vår-dager! Easygrow Spire ble kåret Best i Test - Beste vognpose vår/sommer/høst 2023.

Easygrow Spire kan kjøpes hos:

Produktspesifikasjoner:

 • Lengde: 96-120
 • Forlengbar: Ja
 • Kan vaskes i maskin?: Ja
 • Vindtett: Ja
 • Vanntett: Ja (vannsøyle 3000 mm)
 • Pustende: Ja (3000 g/m2/24h)
 • Type åpning for seler: Universal Borrelåsåpning
 • Farger: Anthracite, Green, Grey, Camel, Sweet lavendel og Ivory

Easygrow Spire kan kjøpes hos:

3. Voksi® Sky Light - Beste All-round 2024

Fordeler:

 • Lang brukstid (forlengbar) og mange bruksområder
 • Kan brukes som bilstolpose både på babybilstol og småbarnsstol
 • Kollisjonstestet
 • Passer alle vogner - unviersal borrelåsåpning bak
 • Rask å flytte mellom vogner/bilstol
 • Laget av resirkulerte materialer
 • Økotex sertifisert
 • Pustende materiale
 • Kan brukes som leketeppe

Ulemper:

 • En av de dyrere posene
 • Ikke vannavstøtende

Voksi Sky Light er en vårpose av høy kvalitet og med mange gode funksjoner. Sky Light er myk og god og føles som en tynn tynn dyne, deilig og lun, men kan være litt varm på de varmeste dagene. Posen åpnes i likhet med Easygrow Spire med glidelås i midten. Sammenlignet med poser som har en glidelås i hver side der man kan ta av overdelen helt, vil en pose med glidelås i midten kunne være litt varmere selv når du åpner helt fordi sidene på posen vil nødvendigvis bli liggende på hver side av barnet. Glidelås i midten er imidlertid mer praktisk i den forstand at det er en glidelås mindre å bruke tid på, og oppleves formange mer praktisk når man har større barn som sitter i sittedel. Denne løsningen gjør også at posen kan foldes helt ut og brukes som leketeppe, noe som er kjempepraktisk med små babyer på farten, enten du skal på helsestasjonen, cafe eller på besøk til venner.

Smarte knapper i siden til å feste fliken om man ønsker å åpne posen litt. Myk bomull inni.

Siden Voski Sky Light er forlengbar har den lang brukstid og er en pose du kan ha glede av i lang tid. Posen har borrelåsåpning bak med loddrett snitt for skulderstroppene og antiskli-materiale som gjør at posen sitter godt i vognens sittedel og passer alle typer vogner. I tillegg er dette en av få vognposer som er kollisjonstestet med BeSafe bilseter for baby og derfor trygt også kan brukes som bilstolpose. Dette gjør at denne posen har svært mange bruksområder, både til baby og småbarn i barnevogn, og i bilstol både for baby og til større barn med forlengerdelen på. Borrelåsåpningene i rygg gjør det i tillegg enkelt å flytte posen raskt fra vogn til bilstol. Vi anbefaler derfor denne posen til deg som har behov for både vognpose og bilstolpose i ett!

Voksi Sky Light kan kjøpes hos:

Produktspesifikasjoner:

 • Lengde: Ca 90-110 cm
 • Forlengbar: Ja
 • Kan vaskes i maskin: Ja
 • Vindtett: Nei
 • Vanntett: Nei
 • Pustende: Ja
 • Type åpning for seler: Universal borrelåsåpning bak som passer alle vogner
 • Farger: Grå, gul, blå, lys grønn og terrakotta

Voksi Sky Light kan kjøpes hos:

4. Easygrow Grandma Saga - Beste helårs vognpose 2023

Fordeler

 • Helårspose - avtagbar dundyne
 • Finnes i 5 fine farger
 • Myk og god
 • Unikt design
 • Lang brukstid - Testens lengste uten forlengerdel
 • Øko-tex sertifisert
 • Vindtett, vanntett (vannsøyle 3000 mm) og pustende (3000g/m2/24h)
 • Glidelås i hver side så overdelen kan trekkes helt vekk
 • 100% dun i fyllet

Ulemper

 • Veldig dyr 
 • Ikke forlengbar
 • Litt for varm for sommerdager
 • Tung og sklir litt i sittedelen (har ikke antiskli)
 • Forhåndskuttede hull - krever å kunne åpne selene helt

Skal du kun kjøpe én vognpose, er dette posen for deg. Easygrow Grandma er en nydelig, helt unik og supermyk pose. Med deilig jerseystoff på innsiden, og nydelig strikket stoff på utsiden kan du være trygg på at barnet ditt har det mykt og godt. Denne posen er helt unik fordi den har en god og varm dundyne inni som enkelt kan taes ut - og vipps så har du en sval vår- og høstpose! Posen er testens dyreste, men fordi den kan brukes året rundt gir den deg allikevel mye for pengene (vinterposer er generelt mye dyrere enn vår- og høstposer). I tillegg er posen både vind- og vanntett (vannsøyle 3000 mm), samt pustende (3000 g/m2/24h).

Nydelig strikket stoff på utsiden som både er vind- og vanntett, samt pustende.

Posen har ikke forlengerdel, men er testens lengste uten forlengerdel og har derfor lang brukstid. Siden posen er ganske stor kan det bli litt knapt med plass i en vanlig liggedel, men det er iallefall lunt og godt. På de varmeste sommerdagene kan nok imidlertid denne posen bli for varm, og den egner seg derfor best til vinter, vår og høst. Siden posen har glidelås på hver side, kan overdelen taes helt av, noe som er praktisk om været blir varmere. Det er forhåndskuttede hull til sele, men ikke antiskli-materiale bak eller hette for å feste posen over ryggstøtten. Posen er ganske tung, og sklir litt i vognens sittedel. 

Varmende dundyne inni som lett kan taes ut når våren kommer og gradestokken stiger oppover.

Dette er en smart og allsidig pose, med den unike fordelen at den kan brukes både på kalde vinterdager og på varmere vår og høstdager ved å ta ut den indre dundynen. Posen har i tillegg et helt unikt og nydelig utseende som minner om noe bestemor kunne ha strikket. På grunn av posens allsidighet, nydelige utforming, høye kvalitet og smarte uttagbare dyne har vi kåret denne til beste helårs vognpose både i 2022 og 2023!

Easygrow Grandma Saga kan kjøpes hos:

Produktspesifikasjoner:

 • Størrelse: 110 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Kan vaskes i maskin: Ja
 • Vindtett: Ja
 • Vanntett: Ja (vannsøyle 3000 mm)
 • Pustende: Ja (3000 g/m2/24h)
 • Type åpning for seler: Forhåndskuttede
 • Farger: sand melange, ice melange, warm pink, navy melange

Easygrow Grandma Saga kan kjøpes hos:

5. Petite Chérie Light - Beste budsjettvalg

Fordeler:

 • Billig - Mye vognpose for pengene
 • Forlengbar - kan kjøpes både med og uten forlengerdel
 • Deilig myk bomull inni
 • Akkurat passe tykk
 • Finnes i hele 7 ulike farger
 • Testens aller lengste pose
 • Vind- og vannavstøtende (Bionic Finish Eco)
 • Borrelåsåpning til seler og festehette - gir enkel montering

Ulemper:

 • Ikke øko-tex sertifisert
 • Ikke antiskli

Denne posen fra Petite Cherie er både vakker å se på, og med mange smarte funksjoner. Den er kledd i et vind- og vannavstøtende (Bionic Finish Eco) ytterstoff, og myk bomull på innsiden, og føles som en tynn, tynn sommerdyne. Passer derfor perfekt både på varmere sommerdager, som på de kaldere vår- og høstdagene. Posen passer godt i både ligge- og sittedel på barnevognen, og det følger i tillegg med forlengerdel som kan settes på etterhvert som barnet vokser.

VInd- og vannavstøtende ytterstoff og myk bomull inni.

Posen festes med borrelås-åpning til selene, som vil si at du ikke behøver å løsne selene for å tre dem gjennom. Den har også seler og hette bak til å kunne tre over sittedelen slik at den sitter godt, men ikke anti-skli. Posen åpnes med glidelås på midten, og har en smart knapp i hver side som du kan feste “fliken” på om du ønsker å ha posen litt åpen. 

Til bare rundt 500-lappen får du mye funksjon for pengene. Siden posen både er vind- og vannavstøtende og har forlengerdel, i tillegg til at den er myk og deilig, får den en stor tommel opp fra oss!

Kjøp den hos Jollyroom her.

Produktspesifikasjoner:

 • Størrelse: ca 105-125 cm
 • Forlengbar: Ja
 • Kan vaskes i maskin: Ja
 • Vindtett: Ja
 • Vanntett: Vannavstøtende
 • Pustende: Ja
 • Type åpning for seler: Borrelås
 • Farger: 7 ulike farger

Kjøp den hos Jollyroom her.

6. EASYGROW Lyng vognpose - Anbefales til kaldere sommer, høst- og vårdager

Fordeler:

 • Finnes i hele 8 forskjellige farger
 • Økotex-sertifisert og resirkulerte materialer
 • Forlengbar
 • Vindtett, vanntett (vannsøyle 3000 mm) og pustende (3000g/m2/24h)
 • Kan brukes som leketeppe

Ulemper:

 • Dyr
 • Litt for tykk for varme sommerdager

Lyng-posen fra Easygrow er deilig og myk, og føles som en deilig sommerdyne. Stoffet både på innsiden og utsiden er mykt mot barnets hud. Posen kommer med forlengerdel, som er et stort pluss da den vil vare lenge etterhvert som barnet vokser. Uten forlengerdel passer den svært godt i en liggedel. Posen har borrelås-åpning til seler, men de to øverste hullene er forhåndskuttet og krever at man må kunne ta av selene helt for å tre igjennom. Posen har ikke antiskli-materiale eller opphengshette, og den kan derfor skli litt i setet.

Myk og ganske tykk vårpose med myk bomull inni. Utenpå er den vindtett, vanntett og pustende.

Vi liker godt at posen har en liten oppbevaringslomme på siden hvor man kan putte småting som en ren smokk, en liten solkrem eller annet som er greit å ha lett for hånden. Vi liker også veldig godt at denne posen i likhet med Easygrow Lite-posene, kan brettes helt ut og brukes som leketeppe!

Denne posen er litt tykkere enn flere av de andre posene, og vi synes derfor denne posen er det perfekte valget for deg som bor et sted der sommeren, høsten og våren er litt kjøligere og det er godt med en lun pose.

Easygrow Lyng kan kjøpes hos:

Produktspesifikasjoner:

 • Lengde: 90-115
 • Forlengbar: Ja
 • Kan vaskes i maskin: Ja
 • Vindtett: Ja
 • Vanntett: Ja (3000 mm vannsøyle)
 • Pustende:  Ja (3000 g/m2/24h)
 • Type åpning for seler: Forhåndskuttede hull og borrelås
 • Farger: grønn, rosa, rød, sand, grå, mørkegrå, blå, gul.

Easygrow Lyng kan kjøpes hos:

7. EASYGROW Mysig - Nydelig overgangspose (mellom-sesong)

Fordeler:

 • Nydelig print
 • Økotex-sertifisert og resirkulerte materialer
 • Vegansk og økologisk fyll - godt alternativ til dun
 • Forlengbar
 • Universal Borrelåsåpning i rygg - passer alle vogner
 • Anti-skli i rygg gjør at posen sitter godt
 • Vindtett, pustende og vanntett (vannsøyle 3000 mm)
 • Kan brukes som leketeppe
 • Perfekt i overgangssesongene

Ulemper:

 • Høy pris
 • Litt for varm for varme sommerdager

Easygrow Mysig vognpose for mellomsesong i printet Berry Blue er blant de nydeligste posene vi har sett, og skiller seg virkelig ut blant andre vognposer. Skulle du imidlertid ønske noe mer diskret finnes den også i ensfarget svart eller den nydelige fargen Sand. Posen oppleves, i likhet med alle poser fra Easygrow, som svært slitesterk og av høy kvalitet. På utsiden er posen kledd i polyester-stoff som oppleves ganske teknisk, mens den på innsiden er kledd i nydelig myk bomull som er skånsom mot babyens hud. Dette er en pose som er varmere og tykkere enn de andre posene i testen, og egner seg best til mellomsesongene. Den er også hakket varmere enn Easygrow Lyng. Altså kan den brukes både på milde vinterdager, høstdager og vårdager. Den vil sannsynligvis være for varm de fleste steder på sommeren, men noen steder i landet kan også sommeren være kald - og da er denne posen helt topp!

Som alle posene fra Easygrow er også denne posen vindtett, pustende og vanntett med en vannsøyle på 3000 mm, som gjør at den tåler værskifte godt og skulle det begynne å regne gjør det ikke noe om du har glemt regntrekk. Posen åpnes med glidelås imidten og kan foldes helt ut som et leketeppe - noe vi synes er veldig praktisk når man er på farten. Med universal borrelåsåpning i rygg passer den alle barnevogner, og er rask å ta ut ved behov. Den har i tillegg antiskli-materiale i rygg som gjør at den sitter godt i sittedelen på vogna.

Posen er lett og luftig og er fylt med polyester laget av maisfiber, noe som er et godt alternativ til dun, og er både vegansk og økologisk. Fyllet føles akkurat som en dyr og lett dundyne, og isolerer i tillegg godt.

Easygrow Mysig kan kjøpes hos:

Produktspesifikasjoner:

 • Lengde: 96-120
 • Forlengbar: Ja
 • Kan vaskes i maskin: Ja
 • Vindtett: Ja
 • Vanntett: Ja (3000 mm vannsøyle)
 • Pustende:  Ja
 • Type åpning for seler: Universal borrelåsåpning
 • Farger: bærmønster, svart og beige.

Easygrow Mysig kan kjøpes hos:

8. Nordbjörn Softshell - Beste budsjettvalg for den sporty familien

Fordeler:

 • Billig
 • Forlengbar
 • Blir veldig lang med forlengerdel (125 cm)
 • Vind- og vannavstøtende softshell-materiale
 • Pustende

Ulemper:

 • Finnes kun i en farge
 • For lang for liggedel - egner seg ikke fra fødsel
 • Tynn og stiv 

Denne posen fra Nordbjørn minner mer om en litt stiv allværsjakke enn en myk vognpose til vår- og høstdager. Posen er laget i softshell-materiale med myk fleece på innsiden, og den er vind- og vannavstøtende samt pustende. Posen er ikke foret, og er relativt tynn og stiv i materialet. Finnes kun i svart.

Posen er lang, ca 105 cm, og blir enda lengre (ca 125 cm) med medfølgende forlengerdel. Selv uten forlengerdel er denne posen litt for lang for liggedelen i vognen og egner seg derfor ikke til baby. Dette er med andre ord en pose som passer til større barn, og gjerne barn som er lange.

Softshell-materiale på utsiden og myk fleece inni

Posen har borrelås-åpning bak slik at du ikke behøver å måtte åpne selene på vognen for å få de gjennom. Posen har ikke antiskli-materiale på baksiden, men hette som du kan hekte over setet (det er imidlertid ikke alle vogner som har mulighet til dette.) Posen har glidelås på midten som kun kan åpnes ovenfra. 

Selv om vi synes posen er litt for stiv til deilige blunder i det varme vårværet, får denne posen en anbefaling fra oss rett og slett fordi den er svært funksjonell til en lav pris, og passer til aktive familier. Vi anbefaler denne posen til deg som skal ha med deg et større barn ut i mye vær og vind og som ønsker en rimelig pose med vind og vannavstøtende egenskaper. 

Kjøp den hos Jollyroom her.

Produktspesifikasjoner:

 • Lengde: Ca 105-125 cm
 • Forlengbar: Ja
 • Kan vaskes i maskin: Ja
 • Vindtett: Ja
 • Vanntett: Vannavstøtende
 • Pustende: Ja
 • Type åpning for seler: Borrelåsåpning
 • Farger: Svart

Kjøp den hos Jollyroom her.

9. Voksi® Breeze Light

Fordeler:

 • Laget av resirkulerte materialer
 • God kvalitet til medium pris
 • Pustende og vindtett

Ulemper:

 • Ikke vannavstøtende
 • Ikke forlengbar - litt kort brukstid

På tross av sitt noe anonyme utseende er dette en pose av høy kvalitet og med gode funksjoner. Voksi Breeze Light er god og myk både på utsiden og på innsiden. Stoffet er foret og kjennes litt ut som en tynn tynn dyne. Den er allikevel ikke for tykk, og passer fint både på sommerdager som litt kaldere høst og vårdager.  Med glidelås i hver side kan du åpne posen helt opp og fjerne overdelen dersom det er veldig varmt. Dette synes vi er veldig praktisk. Posen passer perfekt i liggedel, og sitter også godt i sittedel takket være anti-skli materiale i ryggen. Vi vil særlig berømme borrelåsåpningen i rygg, som er pent tilpasset selene slik at de sitter godt. Posen kan dessverre ikke forlenges, noe som gir den noe kortere brukstid.

Posen kan åpnes i hver side. Myk bomull på innsiden.

Posen er i likhet med Voksi Sky light kollisjonstestet med Besafe bilseter for baby og kan brukes som bilstol-pose. Siden man kan ta av toppen helt, kan man bruke bunnen som leketeppe. 

Kjøp den hos Mimmis her.

Kjøp den hos Den Lille Barnebutikken her.

Kjøp den hos Jollyroom her.

Kjøp den hos Lekmer her.

Produktspesifikasjoner:

 • Lengde: 100 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Kan vaskes i maskin: Ja
 • Vindtett: Ja
 • Vanntett: Nei
 • Pustende:  Ja 
 • Type åpning for seler: Borrelås
 • Farger: Varmbeige, grå og blå

Kjøp den hos Mimmis her.

Kjøp den hos Den Lille Barnebutikken her.

Kjøp den hos Jollyroom her.

Kjøp den hos Lekmer her.

10. Voksi Move Light

Allsidig bilstolpose til de minste

Fordeler:

 • Bilstolpose som også kan brukes i barnevognen
 • Perfekt størrelse til liggedel på barnevognen og i babybilstolen
 • Universal borrelåsåpning til seler - passer alle bilseter og barnevogner
 • Kollisjonstestet
 • Non-lock glidelås
 • Vindtett, pustende og vannavvisende
 • Passer særlig godt i små barnevogner
 • Myk og behagelig å ligge på

Ulemper:

 • Kan ikke åpnes fra bunn eller brettes helt bort
 • Ikke anti-skli i rygg
 • Kort brukstid (opp til ca 1 år)

Produktspesifikasjoner:

 • Lengde: 85 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvaskes på 40 grader
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, vannavvisende og pustende.
 • Festemåte: Universal borrelåsåpning, ikke antiskli eller festehette
 • Farger: 3; Svart, misty green, seashell sand.

‍Nyheten Voksi Move Light er en tynnere og lettere variant av den velkjente bilstolposen Voksi Move.  Posen er lett vattert, fylt med resirkulert polyester, ideell for vår og høstsesongen, men kan være litt for varm på de varmeste sommerdagene. Posen har et vindtett, pustende og vannavvisende ytterstoff som gjør at den tåler noe vær og vind, og justering rundt hodet lar deg lune posen mer ved behov. Voksi Move er en liten pose på bare 85 cm utviklet til bruk i babybilstol, men den vfungerer vel så godt som vognpose - særlig i barnevogner med liten liggedel.

Posen åpnes med midtstilt glidelås, men mangler vertikal glidelås i fotenden for å kunne brettes helt vekk, noe vi savner på varme dager. Med universal borrelåsåpning i ryggen passer Voksi Move Light alle barnevogner og babybilstoler, og den er rask å flytte mellom bilstol og vogn. Voksi Move Light har i likhet med alle bilstolposene til Voksi “Quick-release”-glidelås for rask åpning ved nødstilfeller og er kollisjonstestet. 

Voksi Move Light kan kjøpes hos:

11. Buddy & Hope Lightweight 

Fordeler:

 • Billig
 • Finnes i 3 søte farger
 • RDS-sertifisert dunfyll
 • Økotex-sertifisert

Ulemper:

 • Ikke foret - glatt stoff
 • Kan ikke forlenges - kort brukstid

Fin pose fylt med ekte dun

Dette er en veldig fin og utrolig luftig og lett pose fra Buddy & Hope. Den er laget i samme farger som mye av deres andre vogntilbehør, så har du lyst på en pose som matcher, er denne fin. Posen er som en tynn dunjakke, fylt med ekte dun. Et minus er at posen ikke er foret, så innsiden av posen er også i “dunjakke”-stoff. Det er ikke så behagelig mot huden, og er også glatt og litt bråkete ved bevegelse.

Samme stoff inni som utenpå

Vi liker at posen har glidelås på hver side som kan åpnes og trekkes helt vekk. Posen kan ikke forlenges, og passer derfor best til de minste barna. Posen har forhåndskuttede hull til selene og antiskli i ryggen, slik at den sitter relativt godt på tross av det glatte stoffet. Ønsker du en enkel vognpose uten mye mikk-makk, er dette en fin og billig pose.

Kjøp den hos Lekmer her.

Kjøp den hos Babyshop her.

Produktspesifikasjoner:

 • Lengde: 100 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Kan vaskes i maskin: Ja
 • Vindtett: Nei
 • Vanntett: Nei
 • Pustende: ?
 • Type åpning for seler: Forhåndskuttede
 • Farger: Lysegrå, lyserosa, oransjeprikkete

Kjøp den hos Lekmer her.

Kjøp den hos Babyshop her.

12. Petite Cherie Quilted Light vognpose

Fordeler:

 • Billig
 • Finnes i 5 ulike fine farger
 • Lang selv om den ikke har forlengerdel
 • Vind- og vannavstøtende

Ulemper:

 • Stivt stoff
 • Ikke antiskli og glatt materiale
 • Ikke forlengbar

Dette er en fin, men litt stiv, pose i glatt quilted stoff. Selv om posen i seg selv er stiv, har den et mykt stoff på innsiden. Posen har borrelåsåpning til seler for rask montering, og festehette i ryggen, men ikke anti-skli. Den er derfor ganske glatt og sklir lett i vogner der man ikke kan feste med festehetten.

Smart knapp til å feste flikene om man ønsker å åpne opp posen litt

Posen kan ikke forlenges, men er ganske lang i seg selv. Med lett vattering passer denne både på kaldere vår og høst-dager, samt varmere sommerdager. Stort pluss for at posen er laget i et vind- og vannavstøtende ytterstoff som luner godt. 

Kjøp den hos Jollyroom her.

Produktspesifikasjoner:

 • Lengde: 105
 • Forlengbar: Nei
 • Kan vaskes i maskin: Ja
 • Vindtett: Ja
 • Vanntett: Vannavstøtende
 • Pustende:  Ja
 • Type åpning for seler: Borrelås
 • Farger: Lysegrønn, lysegrå, lyserosa, lysegul, svart

Kjøp den hos Jollyroom her.

13. Buddy & Hope rosa vognpose - Søt vårpose til babyen

Fordeler

 • Veldig søt pose
 • Billig
 • Økotex-sertifisert

Ulemper

 • Stiv foring
 • Finnes kun i en farge
 • Ikke vind- eller vannavstøtende

Søt pose med rysjer langs kanten

Dette er en skikkelig sukkersøt pose som passer perfekt til den nyfødte jentebabyen. Stoffet på utsiden av posen er noe av det mykeste vi noensinne har kjent på, dessverre er stoffet på innsiden det helt motsatte - stivt og ubehagelig. Det er derfor ikke den mest komfortable posen for en baby og ligge og kose seg i. Vatteringen derimot er myk og god, som en deilig dyne. Posen passer perfekt i både liggedel og sittedel med sine forhåndskuttede hull til seler og antiskli-materiale i ryggen. Siden posen ikke har forlengerdel, har den ikke like lang brukstid som de andre posene i denne testen. Posen kan åpnes på hver side og dynen kan trekkes helt bort, noe som er en fordel når man har en baby, men som kan være mer styrete etterhvert som barnet blir større. Det at overdelen kan fjernes helt er veldig praktisk på varme dager.

Dette er en veldig søt pose, men ikke noe særlig mer enn det. Uten forlengerdel eller vind- og vannavstøtende egenskaper, får du en enkel pose til en lav pris.

Kjøp den hos Lekmer her.

Kjøp den hos Babyshop her.

Produktspesifikasjoner:

 • Lengde: 100 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Kan vaskes i maskin: Ja
 • Vindtett: Nei
 • Vanntett: Nei
 • Pustende:  ?
 • Type åpning for seler: Forhåndskuttede
 • Farger: Lyserosa

Kjøp den hos Lekmer her.

Kjøp den hos Babyshop her.

Tilbehør til din vårpose: