Småbarn

Vognvotter: Best i Test 2023 (De 5 beste)

Med små barn blir det ofte mye trilleturer, uansett vær. Da er det viktig å være komfortabel, og med vinteren som nærmer seg, er det på tide å forberede seg på kaldere vær. Vognvotter eller vognmuffer er en must-have på kalde høst- og vinterdager, og vi har testet 5 stykker for å hjelpe deg å finne de beste vognvottene på markedet i 2023.

I denne artikkelen:

Våre Toppvalg: 

Ulike familier har ulike behov og under finner du våre toppvalg:

Hopp rett til testen her!

Hva er Vognvotter?

Vognvotter, også kjent som vognmuffer, håndvarmere eller barnevognshansker, er spesielle votter designet for å festes direkte på barnevognens håndtak. De er ideelle for å holde hendene dine varme og komfortable mens du triller barnet ditt, uten å måtte ta av og på deg dine vanlige hansker hver gang du trenger å hjelpe barnet med noe. Noen er designet som en sammenhengende muffe, mens andre er designet som to separate votter. Vognvotter er praktiske å bruke både på kjølige høst- og vårdager og på vinterstid. 

Hopp rett til testen her!

Behøver jeg Vognvotter?

Vognvotter er ikke et must, du kan også bruke egne votter eller vanter, men vi synes vognvotter eller vognmuffer er helt genialt i de kalde månedene. De holder hendene dine varme,  uten at du behøver å bruke tid på å ta av og på egne hansker hver gang du skal gi barnet smokken eller sjekke mobilen. Hvis du bor i et kaldt klima og ønsker å ha friheten til å enkelt assistere barnet ditt uten å fumle med vanlige hansker, er vognvotter eller vognmuffer absolutt verdt investeringen. 

Hopp rett til testen her!

Hva bør jeg se etter i Vognvotter?

Det finnes mange ulike vognvotter og vognmuffer på markedet, og hvilke egenskaper du bør se etter avhenger av dine behov og prioriteringer. Under er noen faktorer du bør vurdere:

 • Materiale og tekniske egenskaper: Vognvotter bør først og fremst være komfortable og varmende, så se etter hvordan de er foret. Fleece, ull eller pels er mykt og varmer godt. Gode vognvotter bør også være vannavvisende og vindtette. Er vottene merket med Bionic Finish Eco betyr det at de er behandlet med et vannavvisende materiale. Noen votter har også spesifisert vannsøyle, som er et ekstra kvalitetsstempel. Det er en stor fordel at vottene tåler litt snø, sludd og regn uten å bli våte og kalde. Pustende egenskaper er også fordelaktig for å forhindre at det blir klamt. 
 • Festemekanisme og kompatibilitet: Det finnes mange ulike festemekanismer for vognvotter, de aller fleste er universelle og vil kunne passe barnevognen din, men det er litt ulikt hvor godt de sitter. Om du ønsker votter som lett kan settes av og på, bør du se etter en festemåte som er rask og enkel, som f.eks borrelås. Ønsker du votter som sitter godt, bør du se etter festemåte som f.eks glidelås eller solide knapper. Tenk også igjennom hvordan håndtaket på vognen din er, om du har en vogn med ergonomisk styre som er bøyd (som f.eks Thule Urban Glide 2) vil separate vognvotter, fremfor vognmuffe, passe best. Det samme gjelder hvis vognen din f.eks har en håndbrems i midten av styret. Separate vognvotter gjør også at du selv kan velge avstanden mellom hendene, noe som er en fordel. 
 • Passform: Det er stor forskjell i passformen på ulike vognvotter, noen sitter tett mot hendene, mens andre er luftigere. Vognvottene varmer best om de sitter tett mot hendene dine og forhindrer luft å slippe inn. Vurder også hvor godt grep du får rundt vognens styre. Noen vognvotter er utformet slik at hendene har direkte kontakt med vognens styre, noe som gir best grep, men kan gi litt dårligere isolasjon. Andre votter er utformet med et stofflag mellom hendene og styret, noe som gir bedre isolasjon, men potensielt dårligere grep.  
 • Design: Funksjonalitet og varmeegenskaper er åpenbart viktig, men det er også positivt om vognvottene ser fine ut. Mange produsenter produserer både vognposer og vognvotter, slik at du kan få et matchende sett. 
 • Funksjonalitet: Noen vognvotter kommer med ekstra funksjoner som lommer, ideelle for oppbevaring av mobiltelefon eller nøkler.
 • Vaskbarhet: Det er en stor fordel om vognvottene kan vaskes, så holder de seg fine år etter år. 
 • Pris: Kvalitet kommer ofte med en prislapp, og skal du ha vognvotter med de beste tekniske egenskapene vil det gjerne koste mer, men det finnes også budsjettalternativer som kan være godt nok for de fleste behov. 

De 5 Beste vognvottene i 2023

I år har vi testet et utvalg av 5 vognvotter på det norske markedet. I våre vurderinger har vi tatt hensyn til en rekke kriterier, med særlig vekt på varme- og isolasjonsegenskaper, tekniske spesifikasjoner, passform, og funksjonalitet. I tillegg har vi også vurdert festefunksjon og kompatibilitet, pris og estetikk.

Hver forbruker har individuelle behov, og vognvottene vi har testet kommer med ulike fordeler og unike egenskaper. Vi oppfordrer deg derfor til å lese om de forskjellige alternativene vi har evaluert for å finne den som best dekker dine spesifikke behov.  Før du tar en endelig beslutning om hvilke vognvotter du skal investere i, er det viktig å vurdere hvilke egenskaper som er mest relevante for deg.

Våre Toppvalg: 

Ulike familier har ulike behov og under finner du våre toppvalg:

1. Easygrow Håndmuffer - Best i test 2023

Vognvotter av solid kvalitet som tåler norske værforhold!

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 499,-
 • Festemåte: Votter med trykknapper, kan gjøres om til en muffe
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, Vannsøyle 3000 mm, pusteevne 3000 g/m2/24h
 • For: Fuskepels
 • Vedlikehold: Vaskes i maskin på 40 grader
 • Farger: Easygrow vanlig 9 farger, Easygrow Exclusive 6 farger, Easygrow Grandma 4 farger. 

Easygrow Håndmuffer er todelte vognvotter som også kan settes sammen til en enkelt muffe om man ønsker det. Muffene festes på barnevogn ved hjelp av solide trykknapper, og vil passe de aller fleste barnevogner. Vognvottene sitter godt på hånden og du kan justere håndåpningen med trykknapper som sikrer at muffene passer både store og små hender, samt forhindrer at kald luft slipper inn.  Innvendig er vottene kledd i myk fuskepels som omslutter hendene og varmer godt. Det som imidlertid virkelig skiller disse vognvottene fra andre votter på markedet er at de i tillegg til å være impregnert med vannavvisende Bionic Finish Eco, har en membran med vannsøyle på 3000 mm og en pusteevne på 3000 g/m2/24h. Vottene er selvfølgelig også vindtette. Med tanke på at vi bor i et land med skiftende værforhold og mye nedbør, er det en stor fordel at vottene har god motstandsdyktighet mot fuktighet. Disse vottene tåler lengre turer i ruskevær uten å bli våte, tunge og kalde. 

Vognvottene fås i hele 11 ulike farger, i tillegg til at de også finnes i en Exclusive variant med ytterligere 6 ulike farger, samt i sjarmerende Grandma-design i 4 ulike farger. Dette gir muligheten til å matche vottene med Easygrow sine vognposer for et gjennomført utseende. Det finnes til og med søte “Mini muffs” som barnet ditt kan ha på dukkevognen. 

Fordeler

 • Tåler norske værforhold: Vindtette og med vannsøyle på 3000 mm og Bionic Finish Eco impregnering
 • Pustende: 3000 g/m2/24h pusteevne
 • God isolasjonsevne - sitter tett på hendene
 • Kan velge mellom separate votter eller samlet muffe
 • Passer alle barnevogner
 • Sitter godt på styret
 • Sikrer godt grep på styret
 • Finnes i mange farger og matcher Easygrow vognposen
 • God pris med tanke på den gode kvaliteten man får
 • Tilpasses store og små hender

Ulemper

 • Ikke mulighet for å ha stoff mellom styret og hånden for ekstra varme

For norsk klima er vognvottene fra Easygrow det desidert beste valget om du vil holde deg tørr og varm - uansett vær. Med god passform, høy isoleringsevne, vannsøyle, pusteevne og flere tilpasningsmuligheter skiller disse vottene seg positivt ut. Med en veiledende pris på 499,- får du her meget god kvalitet, funksjonalitet og godt design for pengene.

Kjøp disse vognvottene hvis… du vil ha vognvotter som varmer godt og tåler all slags vær!

Easygrow Håndmuffer kan kjøpes hos Mimmis her, hos Den Lille Barnebutikken her, og hos Magasin.no her.

2. Najell Barnevognshansker - Anbefalt

Funksjonelle og trendy vognvotter av meget god kvalitet!

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 699,-
 • Festemåte: Separate votter som festes med glidelås
 • Tekniske egenskaper: Vannavvisende
 • Fôr: Fleece
 • Vedlikehold: Vaskes i maskin på 40 grader
 • Farger: 9

De stilsikre barnevognshanskene fra Najell er ikke bare fine å se på, men også svært funksjonelle. Vognvottene er to separate votter som festes med glidelås på vognens styre - slik at du selv kan velge en avstand mellom vottene som du er komfortabel med. Glidelåsen sitter tett på vognens styre for å hindre luft å komme inn, men dette gjør også at dersom du har en vogn med et tykt styre vil det kunne være vanskelig å få dem på. De vil allikevel med all sannsynlighet passe de aller fleste barnevogner. 

På innsiden er vottene kledd i deilig, myk fleece, og det som gjør dem ekstra unike er en liten lomme som gir deg valget mellom å holde rett på styret for best grep, eller ha et tynt lag med fleece mellom deg og styret for ekstra varme og isolasjon. Det er også et pluss at fleecelaget er tynt slik at du fremdeles har relativt godt grep.  Videre er vottene justerbare i enden for å kunne tilpasse den enkeltes hender og sikre at kald luft ikke kommer inn. Dette er med andre ord varme gode votter som holder godt på varmen, og som i tillegg er behandlet med Bionic Finiosh Eco for en vannavvisende overflate. Dette gjør at de tåler litt regn og snø, og noe vi mener er et must for vognvotter som skal brukes i norsk klima. Vottene finnes i hele 9 ulike designs, som også matcher Najell sine flotte vognposer og bærebagger. 

Fordeler

 • Varme og gode - Sitter godt rundt hendene
 • Justerbare - sikrer at kulde ikke slipper inn og kan tilpasses store og små hender
 • Vannavvisende - tåler ruskevær
 • Separate votter som kan tilpasses ønsket grep
 • Sitter godt på styret
 • Sikrer godt grep på styret
 • Valg mellom å holde rett på styret for godt grep, eller holde inni en lomme som sikrer ekstra isolasjon og varme.
 • Finnes i 9 ulike designs som matcher Najells vognposer og bærebagger for et gjennomført utseende.

Ulemper

 • Kan være litt vanskelig å feste på noen barnevogner med tykt styre

Najell Barnevognshansker er både lekre og funksjonelle votter som varmer svært godt og tåler ruskevær uten å bli våte. Med flere tilpasningsmuligheter er dette votter som passer alle håndstørrelser og individuelle preferanser. Vottenes unike fleksibilitet skiller dem fra andre vognhansker, og vi anbefaler dem på det sterkeste. 

Kjøp disse vognvottene hvis… du ønsker lekre og funksjonelle vognvotter som holder hendene varme og tørre gjennom hele vinteren!

Najell Barnevognshansker kan kjøpes på Najells egen nettside her,  hos Jollyroom her, og hos Magasin.no her.

3. Petite Cherie Håndvarmer - Beste kjøp 2023

Prisgunstige vognvotter med god passform, tekniske egenskaper og isoleringsevne - her får du mye for pengene!

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 299 ,-
 • Festemåte: Håndmuffe som festes med trykknapper
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, Vannavvisende (Bionic Finish Eco) og vannsøyle 1500 mm. 
 • Fôr: Fuskepels av polyester
 • Vedlikehold: Vaskes i maskin på 40 grader
 • Farger: 1

Vognvottene fra Petite Cherie er i muffe-form og festes med trykknapper, og her skal det mye til at den ikke passer på vognen din. Trykknapper kan av og til være vanskelig etter vår erfaring, men disse knappene er store og gode og dermed ikke vanskelige å trykke på plass. Muffen sitter også godt på styret, uten fare for å falle av. På innsiden er muffen kledd i myk og deilig imitert pels som varmer godt. Vognmuffen er ikke av de tykkeste, men den sitter tett på hånden og bidrar til å holde på varmen. I disse muffene har du hånden direkte på styret, som sikrer godt grep, men som gjør at det er litt kaldere når styret er kaldt. Utover dette er muffen behandlet emd vannavvisende Bionic Finish Eco og har en vannsøyle på 1500 mm. Dette er ikke kjempemye, men bør allikevel være absolutt godt nok for en håndmuffe. Den tåler derfor lett regn og snø uten at den blir fuktig, tung og kald. Muffen er også vindtett. Denne muffen skiller seg også ut fra alle de andre i testen ved at den har en genial liten lomme på oversiden som er perfekt til å ha mobil, nøkler, leppepomade eller lignende. 

Fordeler

 • Meget prisgunstige - mye for pengene!
 • Vindtett
 • Vannavvisende og vannsøyle på 1500 mm
 • Smart lomme på oversiden
 • Sitter godt på vognen
 • Sitter godt mot hendene

Ulemper

 • Ikke blant de aller varmeste

Petite Cherie Vognmuffe er funksjonelle vognmuffer med god og varmende passform, som tåler både regn og snø. De er enkle å feste til vognen og har en smart oppbevaringslomme til småting. Til en pris på 299,- er dette votter som gir deg veldig mye funksjonalitet for pengene.  

Kjøp disse vognvottene hvis… du ønsker deg varmende og vannavvisende vognvotter til en billig penge!

Petite Cherie Vognvotter kan kjøpes hos Jollyroom her

4. Elodie Barnevognsvotter

Elegante barnevognsvotter som varmer godt!

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 399,-
 • Festemåte: Separate votter som festes med borrelås
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, vannavvisende
 • Fôr: Fuskepels
 • Vedlikehold: Vaskes i maskin på 40 grader
 • Farger: 7

Elodie Barnevognsvotter er separate votter som kommer i hele 7 ulike freshe farger, som også matcher mye av Elodie sitt annet barnevognstilbehør som deres organizere med mere. Vognvottene er utformet nesten som grytevotter og festes med borrelås mellom tommel og hånd. Dette gjør at disse vottene er meget raske å både feste og ta av ved behov, samtidig som de sitter godt på styret. Innvendig er vottene kledd i deilig, myk fuskepels som varmer godt og de sitter tett og lunt rundt hånden. Vottenes konstruksjon gjør at det er stoff mellom hendene dine og styret, noe som bidrar til ekstra god isolasjon og du slipper å holde på et iskaldt styre. En slik løsning kan imidlertid også gi litt dårligere grep. Vottene er vindtette og vannavvisende, noe som er et stort pluss med de varierende værforholdene landet kan by på. 

Fordeler

 • Sitter godt rundt hendene og varmer godt
 • Vindtette og vannavvisende
 • Unikt design og tilgjengelig i mange ulike farger
 • Passer alle barnevogner

Ulemper

 • Ikke direkte kontakt med styret kan gi litt dårligere grep

Elodie Barnevognsvotter er elegante og funksjonelle votter til en god pris. Vottene har et design som både er enkelt å feste og gir god varme, og er ideelle for varierende værforhod med sine vindtette og vannavvisende egenskaper. Vottene passer alle barnevogner og med hele 7 ulike farger er du garantert å finne et par som matcher deg. 

Kjøp disse vognvottene hvis… du ønsker noen minimalistiske og kule barnevognsvotter som varmer godt!

Elodie Barnevognsvotter kan kjøpes hos Babyshop her og Lekmer her.

5. Buddy & Hope Håndmuffe

Rimelig håndmuffe perfekt til milde dager

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Pris: 299 ,-
 • Festemåte: Håndmuffe som festes med trykknapper
 • Tekniske egenskaper: Vannavvisende
 • Fôr: Fleece
 • Vedlikehold: Vaskes i maskin på 40 grader
 • Farger: 6

Buddy & Hope håndmuffe er et meget rimelig alternativ, og kommer i flere søte mønstre og design. Vognvottene er i muffe-design, med myk fleece på innsiden. Den festes med trykknapper og bør med stor sikkerhet passe de aller fleste vogner. Vi synes imidlertid at trykknappene er veldig små og vanskelige å feste, så muffen sitter ikke alltid like godt på styret. Den er i tillegg ganske løs i passformen, så dette er en muffe som kun gir middels varmeisolasjon og beskyttelse fra været. Vi synes imidlertid den passer perfekt på vår og høst når andre barnevognsvotter kan bli litt for varme, men det allikevel er godt med litt beskyttelse. På vinteren fungerer også muffen god med vanter under (men da faller kanskje poenget litt bort?). Muffene er vannavvisende, men vil trekke til seg vann i skikkelig regnvær - noe som er et minus da disse som nevnt passer best på vår og høst - når det jo regner mest! 

Fordeler

 • Rimelige
 • Søtt design
 • Passer de fleste vogner
 • Passe isolasjon til milde vår- og høstdager
 • Vannavvisende

Ulemper

 • Litt vanskelige trykknapper
 • Middels varmeisolasjon og mye varmetap - ikke optimale på kalde vinterdager
 • Trekker til seg vann ved lange turer i regnvær

Buddy & Hope håndmuffe er enkle og fine muffer med lett isoleringsgrad til en meget rimelig penge - best til milde vår- og høstdager. 

Kjøp disse vognvottene hvis… du ønsker noen rimelige håndmuffer med lett isoleringsgrad, perfekt til bruk på milde høst- og vårdager. 

Buddy & Hope Håndmuffe kan kjøpes hos Babyshop her og Lekmer her.

‍‍Tilbehør til dine vognvotter:

Bilde av Easygrow Vognpose Nature, Green Forest 2023
Easygrow Nature - varm og god vintervognpose som finnes i mange ulike farger som matcher Easygrow Barnevognsvotter. Easygrow har også flere andre vognposer som matcher, samt stellebag i matchende farger.
Najell vintervognpose som matcher Najell barnevognsvotter
Petite Chérie Essence Vognpose, Pitch Black
Petite Cherie Vintervognpose som matcher Petite Cherie barnevognsmuffe
Elodie vognpose som matcher Elodie barnevognsvotter. Elodie har også mye annet matchende tilbehør som organizere, stellevesker, regntrekk m.m.
Buddy & Hope vognpose som matcher Buddy & Hope vognmuffe
Najell Sleep Carrier vol. 3 - genial bærebag som matcher Najell barnevognsvotter