Småbarn

Bilstolposer: Best i Test 2024 (De 9 beste)

En bilstolpose er et nyttig hjelpemiddel for å holde barnet ditt varmt og komfortabel både i bilen, men også under transport til og fra bilen eller om du bruker bilstolen på barnevognen som et reisesystem. En bilstolpose kan også brukes som vanlig vognpose og er derfor et allsidig tilbehør du kan ha nytte av i lang tid. I denne artikkelen har vi valgt ut og testet 9 ulike bilstolposer på markedet. Vi har vurdert alt fra materialkvalitet, isoleringsevne og sikkerhet til brukervennlighet og design, slik at du kan finne den bilstolposen som er riktig for deg og din familie.

I denne artikkelen:

Våre toppvalg: 

Hopp rett til testen her!

Hva er en bilstolpose?

En bilstolpose er et praktisk tilbehør til bilstolen som først og fremst sikrer at barnet er varmt og komfortabelt uten at det går utover sikkerheten til barnet. Av hensyn til sikkerheten anbefales det at bilstolselene er så tett inntil barnet som mulig. Det betyr at tykke jakker eller gensere ikke bør komme mellom barnet og selene. En bilstolpose løser dette problemet ved å tillate at selene legges helt inntil barnet, samtidig som barnet forblir varmt og komfortabelt. 

En bilstolpose er lik en vanlig vognpose, og kan fint brukes som vognpose. Akkurat som med vognposer, kan bilstolposer være sesongspesifikke, fra tykke varme varianter for kaldt vinterklima til lettere versjoner for de mildere månedene. En viktig forskjell mellom bilstolposer og vanlige vognposer er imidlertid at en trygg bilstolpose bør være designet med en non-lock glidelås for rask åpning i nødsituasjoner, en funksjon som ikke alltid finnes på vognposer. Derfor anbefales det ikke å bruke vanlige vognposer i bilstoler av sikkerhetsgrunner. 

Hopp rett til testen her!

Behøver jeg en bilstolpose?

En bilstolpose kan være mer praktisk enn man først tror, og bruker dere ofte bil kan en bilstolpose være en god investering. Dette gjelder særlig om dere har en bil som bruker tid på å varme seg opp, men også for de med forvarmede biler vil bilstolposen kunne være praktisk. Det gjelder for eksempel ved transportetapper til og fra bilen, eller hvis du bruker bilstolen som en del av et reisesystem ved å feste den på barnevognens understell for kortere turer.  Når barnet sover på lengre bilturer, kan en bilstolpose fungere som et "pledd" som forblir på plass, i motsetning til løse tepper som kan gli av. Som en ekstra fordel beskytter en bilstolpose også bilsetet mot søl og smuss, og er langt enklere å rengjøre enn bilsetetrekket. Selv om en bilstolpose ikke vil være nødvendig for alle, vil den for mange foreldre gi en rekke praktiske fordeler som gjør hverdagen enklere og turene mer behagelige for barnet.

Hopp rett til testen her!

Hva bør jeg se etter i en bilstolpose? 

Når du er på utkikk etter en bilstolpose, er det flere faktorer du bør ta hensyn til. Disse inkluderer alt fra kompatibilitet med bilstolen, størrelse, tykkelse og pris. Her har vi listet opp noen punkter du bør ha tenkt igjennom før kjøp:

Kompatibilitet og størrelse

Det første du må ha tenkt igjennom er om du skal ha en bilstolpose til babybilstolen, småbarnsstolen eller en som passer begge deler. Det finnes bilstolposer som er spesielt tilpasset babybilstolen, disse vil bli for små for bruk i småbarnsstol. Likeledes finnes det vognposer som er laget for bruk i småbarnsstolen, som vil bli for store for bruk i babybilstolen. Når det gjelder vinterposer er disse ofte laget for enten den ene eller den andre typen bilstol, mens tynnere poser til vår, sommer og høst ofte er laget i en størrelse som kan brukes på begge typer stoler. Slike poser kan brukes fra barnet er nyfødt og frem til ca 2-3 års alder. Det finnes også bilstolposer med forlengerdel som gir ekstra lang brukstid. 

Isoleringsevne

Isoleringsevne er en annen viktig faktor som er lurt å ha tenkt igjennom. Det finnes nemlig bilstolposer i mange ulike tykkelser og isoleringsevner, laget for de ulike sesongene - sommer som vinter. Noen ønsker en pose til hver sesong, mens andre har kun behov for en av delene. Bilstolposene laget for vinterhalvåret er tykke og isolerer godt - noe som er særlig viktig om dere har kald bil, eller skal ha barnet mye i bilstolen utendørs (f.eks ved transportetapper til og fra bilen, eller som del av et reisesystem på kortere turer). For noen holder det imidlertid med en tynnere bilstolpose laget for vår, sommer og høst. En tynnere bilstolpose vil også kunne gi noe isolering ved transportetappene til og fra bil selv vinterstid. 

En annen faktor som kan være med å påvirke hvorvidt du behøver en vinterpose, vår-pose eller en av hver er hvorvidt du også skal bruke posen som vognpose. Skal du bruke den som vognpose er det viktig å kjøpe en som er tilpasset temperaturen utendørs. 

Materialer og tekniske egenskaper

Akkurat som med vognposer, kommer bilstolposer i forskjellige materialer og med varierende grad av tekniske egenskaper. 

 • Vind- og vanntetthet: Noen poser har vind- og vanntette egenskaper, og noen poser har i tillegg vannsøyle. Dette øker som regel prisen på posene og vil ikke være nødvendig for alle. Igjen avhenger dette av hvor mye posen skal brukes utendørs og om den også skal brukes som vanlig vognpose. 
 • OEKO-TEX sertifisering og uten skadelige stoffer: En OEKO-TEX sertifisering garanterer at produktet er fritt for skadelige kjemikalier, inkludert allergifremkallende og kreftfremkallende stoffer. Dette er en god indikator på produktets generelle kvalitet. 
 • Fyllmateriale: Det varierer stort hva slags materialer som brukes i de forskjellige posene. Til vinterposer anbefaler vi å se etter isolerende og pustende materialer som ull og dun. 
 • Vaskbarhet: Det er ingen hemmelighet at det blir mye gris når man har barn, derfor er det en stor fordel om bilstolposen kan vaskes i maskin. Sjekk vaskeinstruksjonene nøye, da noen materialer, spesielt dun, som regel trenger spesialbehandling som tørketromling etter vask.
 • Dyrevelferd og miljø: Vi synes bilstolposens miljøpåvirkning og om den oppfyller standarder for dyrevelferd også er viktige aspekter. Hvis posen har dunfyll, se etter RDS (Responsible Down Standard) sertifisering,  som sikrer at dunen kommer fra dyr som har blitt behandlet humant. For poser med ull, se etter RWS (Responsible Wool Standard) sertifisering, som stiller strenge krav til dyrevelferd.

Budsjett

Bilstolposer varierer i pris, avhengig av merke, materiale og funksjoner. Noen funksjoner som vannsøyle eller andre tekniske egenskaper koster som regel mer, det samme gjelder materialer som dun. Vurder budsjettet deres og hvilke faktorer som er viktige for dere. Tenk også igjennom brukstid og posens allsidighet. Noen ganger kan det lønne seg å kjøpe en dyrere pose som har lengre brukstid eller er mer allsidig. Se f.eks etter forlengbare poser eller helårsposer. 

Festemåte og antiskli

De aller fleste bilstolposer vi kjenner til har universal borrelåsåpning til seler. Dette sikrer at posen kan festes på alle bilseter, uten at du er avhengig av at selene kan løsnes. I tillegg har mange poser anti-skli materiale i ryggen som hjelper posen med å holde seg på plass. 

Åpning

Valget av åpningsmekanisme i en bilstolpose kan virke trivielt, men det har faktisk stor betydning for brukervennlighet og fleksibilitet. Det finnes hovedsakelig to typer: de med en sentral glidelås og de med en glidelås på hver side. Hva man foretrekker er stort sett veldig individuelt, men om du også skal bruke posen i barnevogn bør du også ta dette med i betrakningen når du velger. 

 • Glidelås i hver side: Dette alternativet gir deg muligheten til å fjerne posens topp helt, noe som er praktisk for temperaturregulering—spesielt nyttig når bilen er oppvarmet. Ved bruk i barnevogn er dette også en praktisk løsning ved plutselige temperaturskifter, som når du går inn i en butikk eller kafé. Det gir også lettere tilgang til barnet for ting som bleieskift eller småjusteringer av klær når det ligger i barnevognen. Imidlertid kan det være litt mer tidkrevende å åpne og lukke to glidelåser, og det kan også være litt mer styrete å ta barnet inn og ut av bilstolen og vognen fordi du må flytte på overdelen.
 • Glidelås i midten: På poser med glidelås i midten er det enklere å ta barnet inn og ut av stolen fordi du enkelt kan brette posen til hver side. Noen poser har også vannrette glidelåser nederst ved beina, noe som gjør at du kan åpne mer slik at du får brettet posen ordentlig vekk. Denne løsøningen anbefaler vi for bilstolposer da det lar deg åpne opp ordentllig for optimal temperaturregulering, samt at det gir muligheten for å la beina stikke ut fra bunnen, dersom bilstolposen blir for kort. 

Non-lock glidelås og sikkerhet

Ved bruk av bilstolpose er sikkerhet ekstra viktig. Man kan havne i en nødsituasjon hvor det er viktig å få barnet raskt ut av bilstolen. Derfor er en “non-lock”-glidelås viktig på en bilstolpose. Det finnes bilstolposer uten slike glidelåser, men vi anbefaler at du kjøper bilstolpose med non-lock-glidelås. Forskjellen mellom en vanlig glidelås og en non-lock glidelås er at en "non-lock" glidelås er en type glidelås som kan åpnes raskt og enkelt ved å dra i materialet, i stedet for å måtte bruke glidelåsløperenen. Dette kan være viktig i en nødsituasjon hvor du raskt må få barnet ut av posen. Vanlige vognposer har ofte ikke denne tyoen glidelås, så det er noe du bør se etter spesielt for bilstolposer.

De beste bilstolposene i 2024

I år har vi gått igjennom og testet et bredt utvalg av de bilstolposene som er tilgjengelig på markedet. Vi har gjort vurderinger basert på en rekke kriterier, blant annet materialvalg (som inkluderer aspekter som vanntetthet, vindtetthet, pusteevne, mykhet, og selvfølgelig varmeegenskaper), allsidighet (hvor lenge og i hvilke situasjoner posen kan brukes), brukervennlighet og design, samt pris og estetikk. 

Fordi ulike forbrukere har ulike behov, og fordi bilstolposene vi har testet har varierte egenskaper, anbefaler vi at du leser gjennom alle anmeldelsene for å finne den modellen som passer best for deg. Generelt sett er kvaliteten på bilstolposer som selges i dag høy, og det er små forskjeller mellom de beste modellene og de som kommer rett bak. Vi har stort sett vært meget fornøyde med alle bilstolposene vi har testet.

Før du gjør et kjøp, bør du vurdere hvilke kriterier som er viktigst for deg. Er det pris, utseende, eller tekniske egenskaper og kvalitet som står i fokus? Hvilken type bilstol skal posen brukes i og i hvilket klima? Trenger du en varm pose for kalde vintermåneder, eller er du ute etter noe som kan fungere i både mildere og kjøligere forhold? Det er også viktig å vurdere om du foretrekker en pose med en glidelås i midten eller en på hver side, da dette har både fordeler og ulemper som vi har gått igjennom tidligere i artikkelen.

NB! Av sikkerhetshensyn anbefaler vi å velge en bilstolpose med non-lock glidelås. Alle posene i testen fra Voksi og Easygrow har slik glidelås. To av posene i testen, fra Petite Cherie og Elodie Details har ikke slik glidelås - ved bruk av disse posene anbefaler vi at du ikke lukker igjen posen når den brukes i bil. 

Våre toppvalg: 

1. Voksi Sky Light - BEST I TEST - Beste bilstolpose til vår/høst 2024

Svært allsidig bilstolpose med forlengerdel og meget lang brukstid

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Årstid: Vår/sommer/høst
 • Type bilstol: Babybilstol og småbarnsstol
 • Pris: 1 299,-
 • Alder: 0 - 4 år
 • Lengde: Ca 90 - 113 cm
 • Forlengbar: Ja
 • Vedlikehold: Maskinvask 40 grader
 • Tekniske egenskaper: Pustende
 • Fyll: Polyester
 • Festemåte: Universal borrelåsåpning og anti-skli
 • Non-lock glidelås: Ja
 • Farger: Grå, gul, blå, grønn, lys grønn og terrakotta

Voksi Sky Light er en meget funksjonell bilstolpose av høy kvalitet. Designet for vår og høst, føles Sky Light som en behagelig, lett dyne. Selv om den er ideell for høst- og vår-sesongene, er den også fin å bruke på vinterstid ved korte transportetapper til og fra bilen, og som litt ekstra beskyttelse før bilen har varmet seg ordentlig opp (den vil imidlertid ikke gi samme isolasjon som en vinterpose til bilstol vil gi). Posen er også perfekt på lengre bilturer hvor barnet synes det er godt å ha noe over seg når det skal sove. 

Posen åpnes med en sentral glidelås, og med horisontale glidelåser nederst ved beina, kan posen enkelt åpnes helt og brettes helt vekk over bilstolens kant dersom barnet er varmt, noe som er en betydelig fordel. Denne løsningen gjør også at posen kan foldes helt ut og brukes som leketeppe - ideelt for aktive babyer, uansett om du er på helsestasjonen, kaféen eller besøker venner. 

Som en av få, om ikke eneste, forlengbare bilstolpose på det norske markedet, kan Voksi Sky Light bli hele 113 cm lang. Dette gjør den kompatibel med både baby- og småbarnsstoler, og gir en meget lang brukstid. Dette er en stor fordel, særlig om man også ønsker å bruke posen i barnevogn, da man her får en vognpose man kan bruke fra barnet er nyfødt og helt opp til 3-4 års alder. 

Den universale borrelåsåpningen i ryggen gjør det raskt og enkelt å flytte posen fra bilstol over til vogn, sykkelvogn osv., og sikrer at posen passer alle vogner og bilstoler. Med vannrett snitt for skulderstropper og antiskli-materiale i rygg, sitter posen godt i både bilstol og barnevogn. Bilstolposen er kollisjonstestet med BeSafe bilseter og har en non-lock glidelås for rask åpning ved evt. nødsituasjon. 

Oppdatering: I 2024 lanserte Voksi to nye Special Edition Modeller av Voksi Sky Light som i tillegg er vind- og vannavvisende (vannsøyle 3000 mm).

Fordeler:

 • Uvanlig lang brukstid (forlengbar) og mange bruksområder
 • Kan brukes som bilstolpose både i babybilstol og småbarnsstol
 • Kollisjonstestet
 • Universal borrelåsåpning til seler - Passer alle vogner og bilstoler
 • Rask å flytte mellom bilstol/vogn
 • Laget av resirkulerte materialer
 • Økotex sertifisert
 • Pustende materiale
 • Kan brukes som leketeppe
 • Special Edition-modellene er vind- og vannavvisende (vannsøyle 3000 mm)

Ulemper:

 • Kun Special Edition-modellene er vannavstøtende

Voksi Sky light er en bilstolpose du kan ha glede av i svært lang tid, takket være forlengbarheten og dens allsidigighet. Her får du en bilstolpose av høy kvalitet og med smarte funksjoner som kan brukes både av babyer og småbarn, enten i barnevogn eller bilstol. Med en tykkelse til vår/høst-sesongen kan posen brukes store deler av året, også vinterhalvåret. Voksi Sky Light kåres Best i test - Beste Bilstolpose til vår/høst både i 2023 og 2024, og er også kåret Best i Test - Beste vognpose vår/sommer 2024.

Kjøp denne posen hvis… du ønsker en vognpose med lang brukstid og som kan brukes til alt!

Voksi Sky Light kan kjøpes hos‍ Mimmis her, Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Babyshop her, og Lekmer her.

2. Easygrow Ferd Mini og Maxi bilstolpose - BEST I TEST - Beste bilstolpose til vinter 2024

Funksjonell, praktisk og varm bilstolpose til bruk på vinterstid

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Årstid: Vinter
 • Type bilstol: Babybilstol (Ferd Mini) og Småbarnstol (Ferd Maxi)
 • Pris: 1 099,- (Ferd Mini), 1 399,- (Ferd Maxi)
 • Alder: 0-1 år (Ferd Mini), 1-3 år (Ferd Maxi)
 • Lengde: 87 cm (Ferd Mini), 100 cm (Ferd Maxi)
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvask 40 grader
 • Tekniske egenskaper: Vindtett og vannsøyle 3000 mm
 • Fyll: Dun og polyester
 • Festemåte: Universal borrelåsåpning og anti-skli
 • Non-lock glidelås: Ja
 • Farger: Mørkegrønn, chai tee, turkis, rustrød, grå, svart

Easygrow Ferd bilstolpose kommer i to størrelser; Ferd Mini, designet for babybilstoler (ca. 0 – 1,5 år), og Ferd Maxi designet for småbarnsstoler (ca. 1–3 år). Ferd Mini passer også utmerket i barnevognens liggedel, mens Ferd Maxi  er ideell for sittedelen. Bilstolposen er varm og god til kalde vinterdager takket være pustende ull i ryggen og for av dun og polyester. Utvendig er posen vindtett og vanntett med en vannsøyle på 3000 mm, noe som gjør den robust nok til å tåle en liten regnskur. På innsiden er posen myk og behagelig mot barnets hud, og med justering i hodeenden kan du enkelt tilpasse lunheten til temperaturen. 

Praktiske glidelåser ved fotenden lar deg åpne helt for god temperaturregulering, samt at det gir muligheten for å ha beina utenfor posen dersom posen skulle bli for kort etterhvert som barnet vokser.

Utover høy kvalitet og gode tekniske egenskaper er Ferd bilstolpose både meget praktisk og ikke minst fin! Posen kommer i 6 tiltalende farger som garantert vil falle i smak hos enhver. Måten posen er utformet gjør den særlig praktisk til bruk i bilstol takket være den sentrale glidelåsen og de vannrette glidelåsene nederst, som lar deg enkelt brette posen helt vekk. Dette er spesielt praktisk i bilstoler for å regulere temperaturen etterhvert som bilen varmes opp, og er også en fordel om posen brukes i barnevogn. Selv om posene ikke er forlengbare, gir glidelåsene deg fleksibiliteten til å åpne dem ved beina, noe som gir ekstra brukstid selv om barnet vokser ut av posens lengde. Glidelåsen er i tillegg “non-lock” som sørger for rask og enkel åpning i en eventuell nødsituasjon. Med den universelle borrelåsåpningen til seler passer denne bilstolposen til alle bilseter, barnevogner - og du kan også bruke den i sykkelvognen om du vil! Anti-skli-materiale i rygg sørger for at posen sitter godt, enten det er i bilstolen eller i barnevognens sittedel. 

Fordeler:

 • Ideell utforming for bruk i bilstol - posen kan brettes helt vekk for enkel temperaturregulering
 • Pustende ull i rygg
 • Varmende dun og polyester i overdel
 • Estetisk fin - kommer i mange lekre farger
 • Vindtett
 • Vanntett (vannsøyle 3000 mm)
 • Kan åpnes ved beina
 • Non-lock glidelås
 • Anti-skli i rygg
 • Universal borrelåsåpning til seler

Ulemper:

 • Ikke forlengbar

Easygrow Ferd er en meget praktisk og god bilstolpose, designet for vinterbruk. Den er tilgjengelig i to varianter: Mini, for babybilstoler, og Maxi, for småbarnsstoler. Utover sitt estetisk tiltalende design, er posen utrustet med høykvalitets dunfyll, et vindtett ytterlag og en vannsøyle på 3000 mm. Kombinasjonen av praktisk design for bilstolbruk, kvalitetsmaterialer og god funksjonalitet har gjort at Easygrow Ferd kåres "Beste bilstolpose til vinter" i 2023 og 2024.

Kjøp denne posen hvis… du ønsker en meget praktisk, kvalitetsmessig og varm bilstolpose til bruk på vinteren.

Easygrow Ferd kan kjøpes hos‍ Mimmis her og Den Lille Barnebutikken her.

3. Easygrow Lyng bilstolpose - ANBEFALT

Myk, lett og kvalitetsmessig bilstolpose til bruk i både babybilstol og småbarnsstol

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Årstid: Vår/sommer/høst
 • Type bilstol: Babybilstol og småbarnstol
 • Pris: 899,-
 • Alder: 0 - 3 år
 • Lengde: 97 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvask 40 grader
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, vanntett (vannsøyle 3000 mm) og Pustende (3000gr/m2/24hrs).
 • Fyll: Bomull
 • Festemåte: Universal borrelåsåpning
 • Non-lock glidelås: Ja
 • Farger: Grønn, rosa, rød, sand, grå, mørkegrå, blå, gul.

‍‍Easygrow Lyng Bilstolpose er kvalitetsmessig og komfortabel pose utviklet for vår og sommer-halvåret. Laget av materialer som bomull, bambusviskose og resirkulert polyester, er denne posen utrolig myk og lett. Med en lengde på 97 cm, er Lyng-posen fleksibel nok til bruk i både baby- og småbarnsstoler, samt i barnevognens ligge- og sittedel. Isoleringsevnen gjør den ideell på vår, sommer og høstsesongen, men den er også praktisk å bruke som lett isolering ved transport til og fra bil vinterstid. Glidelåsen er non-lock, for å raskt kunne åpne posen ved et nødstilfelle.  Universal borrelåsåpning til seler sørger for at posen passer i alle typer bilstoler og barnevogner. Posen har imidlertid ikke anti-skli materiale i rygg, og kan derfor gli litt i setet.  

Easygrow Lyng er påfallende myk både innvendig og utvendig, og imponerer samtidig med gode tekniske egenskaper. Posen er både pustende, vind- og vanntett, med en vannsøyle på 3000 mm. Dette gjør at posen tåler litt ruskevær, noe som er praktisk ved transport til og fra bil, samt ved bruk som vanlig vognpose. 

Posen har midtstilt glidelås, samt horisontale glidelåser ved fotenden, noe som gjør at posen kan åpnes og brettes helt ut, en fordel for å kunne regulere temperaturen til barnet når bilen er oppvarmet. Dette gjør også at posen kan brukes som leketeppe. En praktisk side-lomme lar deg lagre små nødvendigheter som f.eks en ekstra smokk, lett tilgjengelig når du er på farten.

Posen kan også brukes som leketeppe :)

Fordeler:

 • Passer både babybilstol og småbarnsstol
 • Meget myk og behagelig
 • Prisgunstig
 • Finnes i hele 8 forskjellige farger
 • Økotex-sertifisert og resirkulerte materialer
 • Vindtett, vanntett (vannsøyle 3000 mm) og pustende (3000g/m2/24h)
 • Kan brettes helt vekk for god temperaturregulering
 • Universal borrelåsåpning - passer alle bilstoler og barnevogner
 • Kan brukes som leketeppe

Ulemper:

 • Ikke anti-skli
 • Ikke forlengbar - litt kortere brukstid enn forlengbare vognposer

Easygrow Lyng bilstolpose er en lett, myk og meget behagelig pose beregnet for bruk vår, sommer og høst, og kan brukes i både babybilstol og småbarnsstol. Med gode tekniske egenskaper som vannsøyle og god pusteevne er dette en pose av høy kvalitet og med lang levetid, til en meget god pris! 

Kjøp denne posen hvis… du ønsker en bilstolpose til bruk på vår/høst av høy kvalitet som tåler både vær og vind

Easygrow Lyng bilstolpose kan kjøpes hos‍ Mimmis her, Den Lille Barnebutikken her, Babyshop her, og Lekmer her.

4. Voksi Explorer

Allsidig helårspose som kan brukes både i bilstol og barnevogn

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Årstid: Helårs
 • Type bilstol: Småbarnsstol
 • Pris: 1 499,-
 • Alder: 0-3 år
 • Lengde: 105 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader, tørketromles. 
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, pustende og vannavvisende. 
 • Fyll: 80% dun, 20 % fjær
 • Festemåte: Universal borrelås-åpning og anti-skli 
 • Non-lock glidelås: Ja
 • Farger: Svart, grønn, grå, fersken og beige

Voksi Explorer er en fin og lett helårspose som kan brukes både i vogn og i småbarnstol. Fylt med RDS-sertifisert dun (80% dun, 20% fjær) og en rygg fylt med 100% RWS-sertifisert ull, gir denne posen god isolasjon og temperaturregulering, og fungerer derfor godt både på kjølige høst og vårdager, samt litt kaldere vinterdager så lenge man kler barnet riktig under (ull/fleece). Fyllet i ryggen gjør i tillegg posen ekstra myk og behagelig. Glidelåser på begge sider lar deg enkelt justere temperatur i bilen ved å åpne eller fjerne overdelen. Posen er videre laget i et vannavvisende, vindtett og pustende stoff, noe som er praktisk ved transport til og fra bil, samt ved bruk som vanlig vognpose. Posen har “quick-release” glidelås for rask åpning ved nødsituasjon og er kollisjonstestet med BeSafe bilstoler. 

Med en lengde på 105 cm passer posen godt i både småbarnsstol samt i barnevognens liggedel og sittedel. Universal borrelåsåpninger for seler gjør at posen passer alle stoler og barnevogner og antiskli-materiale på baksiden sikrer at posen holder seg på plass. Posen er ikke forlengbar, men kan allikevel brukes til ca 3 års alder, som er nok for de fleste. Og skulle det bli for trangt, kan posen åpnes fra bunnen slik at bena kan stikke ut. 

FORDELER:

 • Helårs-pose - God tykkelse for bruk vår, høst og mild vinter
 • Universal borrelåsåpning i rygg - kan brukes i alle typer vogner og bilstol (småbarnstol)
 • Kollisjonstestet og quick-release glidelås
 • Pustende og temperaturregulerende materialer
 • Dunfyll med høy dunandel (80/20 dun/fjær, RDS-sertifisert)
 • Ull i rygg (RWS-sertifisert)
 • Frontpartiet kan fjernes helt - forenkler temperaturregulering
 • Vannavvisende, vindtett og pustende
 • OEKO-TEX-sertifiserte materialer

ULEMPER:

 • Ikke forlengbar

Voksi Explorer er en svært allsidig helårspose som kan brukes både i vogn og småbarnstol. Den er ikke blant de varmeste vinterposene, men likevel varm nok til de fleste behov så lenge du kler barnet etter temperaturen. Med mulighet til å ta bort overdelen helt, er det enkelt å justere temperatur både i bil og i vogn. Posen kan ikke forlenges, men med en brukstid på opptil 3 års alder mener vi at det holder for de fleste. Voksi Explorer er derfor en pose vi mener dekker de aller fleste behov, og er et godt valg om du ønsker en pose som kan brukes til “alt”!  

Kjøp denne posen hvis… du vil ha en allsidig bilstolpose som kan brukes både i vogn og bilstol, samt året rundt!

Voksi Explorer kan kjøpes hos Mimmis her, Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Babyshop her, og Lekmer her, eller finn beste pris under:

5. Voksi Move

Allsidig og varm bilstolpose til de minste

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Årtid: Vinter
 • Type bilstol: Babybilstol
 • Pris: 1 199 ,-
 • Alder: 0 - 1,5 år
 • Lengde: 90 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvaskes på 40 grader ullprogram. Må tørketromles.
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, vannavvisende og pustende. 
 • Fyll: 80% dun, 20% fjær (RDS-sertifisert)
 • Festemåte: Universal borrelåsåpning, ikke antiskli eller festehette
 • Non-lock glidelås: Ja
 • Farger: 4; Lys turkis, mørk turkis, grå, svart, gul.

Voksi Move er en bilstolpose til bruk i babybilstol, og med isolasjonsevne tilpasset vinterhalvåret. Posen er fylt med RDS-sertifisert dun (80/20 dun/fjær), og 100% RWS-sertifisert ull i ryggen, som varmer, isolerer og puster. Ytterstoffet er vindtett, pustende og vannavvisende og tåler derfor både snø og regn i kortere perioder. Posen varmer godt i en kald bil både på vinterdager og de kjølige høst og vårdagene, og gir også god isolasjon ved bruk som vanlig vognpose. På grunn av posens kompakte størrelse er den perfekt i barnevogner med liten liggedel, som f.eks Britax Smile eller Uppababy Vista.  Justering rundt hodet lar deg gjøre det ekstra lunt og godt for barnet. Posen åpnes med glidelås i midten og kan brettes til siden, men ikke helt vekk. Dette gjør at man kan regulere temperaturen til en viss grad, men vi savner å kunne åpne posen helt også nederst for å kunne brette den helt vekk når bilen er oppvarmet. Det løser seg imidlertid fint ved å legge føttene oppå posen. Vi savner også å kunne åpne glidelåsen fra bunnen for enkel temperatursjekk av føttene

Med universell borrelåsåpning i rygg passer Voksi Move til alle barnevogner og babybilstoler, og det er rask å flytte mellom vogn og bilstol. Posen har ikke anti-skli i rygg, men den sitter allikevel godt både i babybilstol og barnevogn. Posen kan ikke forlenges, og den har derfor relativt kort brukstid frem til ca 1-1,5 års alder. Voksi Move har i likhet med alle bilstolposene til Voksi “Quick-release”-glidelås for rask åpning ved nødstilfeller og er kollisjonstestet. 

FORDELER:

 • Universell borrelåsåpning til seler - passer alle seter og barnevogner
 • Kollisjonstestet
 • Passer høst, vår og vinter
 • Vindtett, pustende og vannavvisende
 • Fylt med dun
 • Ullfyll i rygg
 • Passer særlig godt i små barnevogner
 • Myk og behagelig å ligge på

ULEMPER:

 • Kan ikke åpnes fra bunn
 • Ikke anti-skli
 • Glidelåsåpning fra midten kan gjøre det vanskeligere å regulere temperatur
 • Kort brukstid (opp til 1-1,5 år)

Voksi Move er en bilstolpose for de minste barna til bruk i barnets første bilstol (babybilstol). Med fyll av dun og ull i ryggen, tilbyr denne posen god temperaturregulering og isolasjon både på vinter, samt kalde høst- og vårdager. Voksi Move kan ikke forlenges, og har derfor relativt kort brukstid (frem til ca 1-1,5 år), men dens kompakte størrelse gjør den også perfekt til bruk i barnevogn med liten liggedel. Posen er kollisjonstestet og utstyrt med en 'quick release'-glidelås for økt sikkerhet. 

Kjøp denne posen hvis… du ønsker en varm dunpose til bruk i babybilstolen!

Voksi Move kan kjøpes hos Mimmis her, Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Babyshop her, og Lek mer her.

6. Voksi Move Light

Allsidig helårs bilstolpose til de minste

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Årstid: Vår/høst
 • Type bilstol: Babybilstol
 • Pris: 899 ,-
 • Alder: 0 - 1 år
 • Lengde: 85 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvaskes på 40 grader
 • Tekniske egenskaper: Vindtett, vannavvisende og pustende.
 • Fyll: Resirkulert polyester
 • Festemåte: Universal borrelåsåpning, ikke antiskli eller festehette
 • Non-lock glidelås: Ja
 • Farger: 3; Svart, misty green, seashell sand.

‍Nyheten Voksi Move Light er en tynnere og lettere variant av velkjente Voksi Move. Posen er lett vattert, fylt med resirkulert polyester, ideell for vår og høstsesongen, men den lette vatteringen gjør at den passer godt som bilstolpose året rundt. Ytterstoffet er vindtett, pustende og vannavvisende og posen tåler derfor det været måtte ha å by på ved transport til og fra bil. Justering rundt hodet lar deg lune posen mer ved behov. Posen har ikke forlengerdel og er bare 85 cm lang, perfekt for bruk i babybilstol, men passer også meget godt i barnevogner med liten liggedel. Posen åpnes med midtstilt glidelås som lar deg brette posen til side. Posen har imidlertid ikke vertikal glidelås i fotenden for å kunne brettes helt vekk, noe vi til dels savner, men som løses fint ved å legge føttene oppå posen. Med universal borrelåsåpning i ryggen passer Voksi Move Light alle babybilstoler og barnevogner, og den er rask å flytte mellom bilstol og vogn. Posen har ikke anti-skli i rygg, men fordi den er så liten og lett sitter den godt i bilstolen. Voksi Move Light har i likhet med alle bilstolposene til Voksi “Quick-release”-glidelås for rask åpning ved nødstilfeller og er kollisjonstestet. 

FORDELER:

 • Perfekt størrelse til babybilstolen
 • Universal borrelåsåpning til seler - passer alle bilseter og barnevogner
 • Kollisjonstestet
 • Non-lock glidelås
 • Lett isolasjon for vår, sommer og høst, men er også god som bilstolpose vinterstid. 
 • Vindtett, pustende og vannavvisende
 • Passer særlig godt i små barnevogner
 • Myk og behagelig å ligge på

ULEMPER:

 • Kan ikke åpnes fra bunn eller brettes helt bort
 • Ikke anti-skli i rygg
 • Kort brukstid (opp til ca 1 år)

Kjøp denne posen hvis… du ønsker en bilstolpose med lett isolasjon perfekt til babybilstolen!

Voksi Move kan kjøpes hos Mimmis.no her, hos Jollyroom.no her, hos Babyshop.no her, og hos Lekmer.no her.

7. Voksi Breeze Light

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Årstid: Vår/sommer
 • Type bilstol: Babybilstol og Småbarnstol
 • Pris: 1 099,-
 • Alder: 0 - 3 år
 • Lengde: 100 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvask 40 grader
 • Tekniske egenskaper: Pustende
 • Fyll: Resirkulert polyester
 • Festemåte: Universal borrelåsåpning og anti-skli
 • Non-lock glidelås: Ja
 • Farger: Varmbeige, grå og blå

Voksi Breeze Light er en vognpose av høy kvalitet og gode funksjoner, som også kan brukes som bilstolpose (den er kollisjonstestet og har non-lock glidelås). Posen er laget til bruk på vår og sommer, og er laget i et godt og mykt stoff.  Posen passer fint både på sommerdager som litt kaldere høst og vårdager.  Med glidelås i hver side kan du åpne posen helt opp og fjerne overdelen dersom det er veldig varmt, noe som er praktisk ved bruk i både bil og vogn.  Siden man kan ta av toppen helt, kan man bruke bunnen som leketeppe. Posen er 100 cm lang og kan derfor brukes både i babybilstol og i småbarnsstol. Posen kan ikke forlenges, men kan brukes opp til 3 års alder. 

Posen sitter godt i både småbarnstol og babybilstol, og har også en størrelse som gjør at den passer veldig godt i både liggedel og sittedel på barnevognen. Med anti-skli materiale i ryggen sitter også posen godt.  Borrelåsåpning i rygg sikrer at posen passer alle barnevogner og bilseter. 

Fordeler:

 • Kan brukes i både babybilstol og småbarnstol
 • Universal borrelåsåpning til seler - passer alle bilseter og barnevogner
 • Laget av resirkulerte materialer

Ulemper:

 • Ikke vannavstøtende
 • Ikke forlengbar

Kjøp denne posen hvis… du ønsker en lett og sval bilstolpose til både babybilstolen, småbarnsstolen og barnevognen - perfekt til bruk på sommerhalvåret.

Voksi Breeze Light kan kjøpes hos‍ Mimmis her, Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Babyshop her, og Lekmer her.

8. Elodie Details Bilstolpose

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Årstid: Vinter, vår og høst
 • Type bilstol: Babybilstol
 • Pris: 1 299,-
 • Alder: 0 - 6 mnd
 • Lengde: 86 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Maskinvask 30-40 grader avhengig av stoffet
 • Tekniske egenskaper: Nei
 • Fyll: Polyester
 • Festemåte: Universal borrelåsåpning
 • Non-lock glidelås: Nei
 • Farger: 5; Autumn rose, Pure Khaki, Monkey Sunrise, Pink Bouclé, White. 

Elodie Details bilstolpose er en pose med et mer urbant og trendy uttrykk en mange av de andre posene på markedet. Posen finnes i 5 ulike fargevariasjoner, og er kledd med moteriktig og komfortabelt teddystoff på innsiden. Bilstolposen fra Elodie Details er 86 cm lang og designet for bruk i babybilstol, med en brukstid opp til ca 6 måneder. Universal borrelåsåpning sørger for kompatibilitet med de fleste babybilstoler, men brukstiden er relativt kort. Posen har ikke tekniske egenskaper som vanntetthet eller vindtetthet, men det er ikke egenskaper som nødvendigvis er viktigst for en bilstolpose. Posens middels tykkelse synes vi imidlertid er helt optimal for bruk som bilstolpose, da det åpner for bruk gjennom flere sesonger - fra kjølige vinterdager til mildere vår- og høstdager. Dette gjør posen meget allsidig. Posen er også praktisk utformet, med to sidestilte glidelåser som gir deg muligheten til å enkelt regulere temperaturen ved å brette den ned eller fjerne toppen helt. Det er knapper i hver side som kan brukes når man kun ønsker å brette posen ned litt. Posen er også utformet med en slags hette som skjermer mot vind og kulde ved transport utendørs. Posen har ikke antiskli i rygg, og var litt knotete å få til å ligge helt som den skulle i ryggen langs selene.

NB: Merk at denne posen ikke har non-lock glidelås. Vi anbefaler derfor at posen ikke lukkes under kjøring. 

Bilstolposen har perfekt størrelse for babybilstolen.Utformet med en hette som beskytter mot vær og vind.

Fordeler:

 • Trendy design
 • Universal borrelåsåpning til seler - passer alle babybilstoler
 • Ideell tykkelse for helårsbruk
 • Praktisk utformet til bruk i bilstol

Ulemper:

 • Begrenset brukstid (Frem til ca 6 mnd)
 • Ikke forlengbar
 • Ikke non-lock-glidelås
 • Ikke antiskli-materiale i rygg

Kjøp denne posen hvis… du er på jakt etter en allsidig og stilig bilstolpose som passer for bruk gjennom hele året.

Elodie Details Bilstolpose kan kjøpes hos Babyshop her‍ og Lekmer her.

9. Petite Chérie Nature Light Minivognpose

PRODUKTSPESIFIKASJONER:

 • Årstid: Vår/sommer/høst
 • Type bilstol: Babybilstol
 • Pris: 399,-
 • Alder: 0 -9 mnd
 • Lengde: 82 cm
 • Forlengbar: Nei
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader
 • Tekniske egenskaper: Vannavstøtende (Bionic Finish Eco)
 • Fyll: Polyester
 • Festemåte: Universal borrelåsåpning
 • Non-lock glidelås: Nei
 • Farger: Rosa og blå

Petite Chérie's Nature Light minivognpose er en vognpose som også er laget for bruk i babybilstol (posen finnes også som vanlig vognpose med og uten forlengerdel). Posen skiller seg ut med sitt delikate design i enten lyserosa eller blått, og er laget i et utrolig mykt og lett materiale. Posen veier nesten ingen ting og føles ikke stiv, men er behagelig og myk mot barnet. På utsiden er posen behandlet med vannavvisende Bionic Finish Eco, som gir beskyttelse ved lett regn. Tykkelsen på posen er ideell for bruk sommer, høst og vår. 

Posen har en lengde på 82 cm, og kan brukes i babybilstol og barnevogn frem til barnet er ca 9 mnd. Med universell borrelåsåpning i ryggen er den kompatibel med alle babybilstoler, og enkel å flytte fra bilstol til vogn ved behov. Posen har ikke anti-skli i rygg, men sitter allikevel godt i stolen. Den har midtstilt glidelås, men ikke vannrette glidelåser nederst ved beina, som vil si at du ikke kan brette denne posen helt ut. Rundt hodet kan du justere lunheten med skjult snøring. 

NB: Merk at denne posen ikke har non-lock glidelås. Vi anbefaler derfor at posen ikke lukkes under kjøring. 

Fordeler:

 • Delikat design
 • Meget myk, lett og komfortabel 
 • Universell borrelåsåpning, kompatibel med alle babybilstolser og lett å flytte mellom bilstol og vogn
 • Vannavvisende egenskaper (Bionic Finish ECO)

Ulemper:

 • Mangler non-lock glidelås.
 • Kan ikke brettes helt ut ved beina
 • Mangler antiskli-materiale i ryggen.

Kjøp denne posen hvis… du ønsker en myk, komfortabel og rimelig pose til bruk i babybilstol og barnevogn på sommerhalvåret.

Petite Chérie Nature Light minivognpose kan kjøpes hos‍ Jollyroom her.

Tilbehør til din bilstolpose:

Cybex Cloud Z2 - Best i test babybilstol. Les hele tresten her.
BeSafe iZi kid X3 - blant markedets sikreste småbarnsstoler. Les hele testen av småbarnsstoler her.
Joie i-Spin safe - blant markedets sikreste småbarnstoler som kan brukes helt fra nyfødt til barnet er rundt 4 år. Les hele testen av småbarnstoler her.