PRODUKTTEST

Test: Cybex Talos S Lux - Beste all-round duovogn 2023

Cybex Talos S Lux er en robust nyhet fra Cybex i 2023. Vognen er konstruert for å tåle tøffere terreng enn en standard duovogn, samtidig som den er nett, kompakt og budsjettvennlig. Talos S Lux er en svært allsidig vogn, og egenskaper vi setter ekstra stor pris på ved denne vognen er dens gode trillekomfort, solide konstruksjon, smale ramme, svært romslige handlekurv, den enkle sammenleggingen og ikke minst den svært generøse kalesjen. Vognen kan brukes fra fødsel med tilhørende liggedel (Cot S Lux) og som en del av et reisesystem med bilsete (krever adapter).

I denne artikkelen:

Generell info

Veiledende pris:
Ca. 9 400,- for komplett vogn med sitte- og liggedel (Cot S Lux) samt vindstoppertrekk
Vekt:
14,2 kg inkl. sittedel
Størrelse sammenlagt:
40 cm x 60,5 x 65 cm (med hjul)
Full liggestilling:
Ja
Lengde på ryggstøtte:
Ca. 50 cm
Høyde håndtak:
Ca 99-107 cm

Utseende: 

Cybex Talos S Lux er en flott barnevogn fra Cybex sin Gold Plus-serie. Cybex har flereproduktlinjer, blant annet Cybex Gold Plus og Cybex Platinum, der Cybex Gold Plus tilbyr rimeligere produkter, men med samme gode kvalitet som Platinum-linjen.

Cybex Talos Lux er en skikkelig fin barnevogn, med et noe mer sporty preg enn vognene fra Platinum-linjen. Vognen er tilgjengelig i et relativt stort utvalg av sofistikerte fargekombinasjoner. "Moon Black" har sort ramme med sort tekstil på sittedelen, og sort imitert skinn på håndtak og andre detaljer. "Lava Grey" og "Ocean Blue" har begge sølvrammer, og henholdsvis grått og mørk blått tekstil, og brun imitert skinn på detaljer. "Sky Blue" og "Seashell Beige" kommer med taupe rammer, med henholdsvis mellomblå og lys beige tekstil på sittedelen, og brune imiterte skinn detaljer. Bagdelen "Cot S Lux", er tilgjengelig i alle de samme fargene som sittedelen. 

Vi har testet modellen i fargen "Seashell Beige", og er imponert over dens solide konstruksjon og kvalitetsfølelse, særlig til en pris på under 10 000 kroner for komplett vogn. Både det imiterte skinnet på håndtaket og bøylen, samt tekstilet på sittedelen, gir en opplevelse av høy kvalitet. Også knapper, glidelåser og lignende deler oppleves robuste, kvalitetsmessige og holdbare.

Trillekomfort: 

Godt med demping i hjul, samt skumfylte PU-hjul for bedre trillekomfort

Cybex Talos S Lux utmerker seg med svært god trillekomfort på en rekke ulike underlag, inkludert tøffere terreng. Dette er med andre ord en barnevogn som passer like godt i byen som på mer utfordrende grusveier eller skogsstier. Den smale rammen tillater også smidig navigering gjennom trange butikker og smale døråpninger. Den gode trillekomforten skyldes både den gode dempingen i understellet og i hjulene (samme type demping som Cybex har i sin populære løpevogn Cybex Avi), samt de relativt store PU-fylte hjulene. PU-fylte hjul (skumfylte hjul) er en type punkteringsfrie hjul som er mykere enn EVA-hjul (også punkteringsfrie). EVA-hjul er vanlig å bruke på mange av de nyere barnevognene fordi de veier minst, men er tilgjengjeld mye hardere enn PU-fylte hjul. PU-fylte hjul er derfor litt tyngre, men til gjengjeld mykere og bidrar til bedre demping og trillekomfort. Trillekomforten på Cybex Talos S Lux er derfor bedre enn på flere av de klassiske duovognene på markedet, men kan imidlertid ikke sammenlignes med dedikerte sportsvogner/terrengvogner med dobbelt så store luftfylte hjul (som f.eks Thule Urban Glide). 

Demping også i selve understellet

Styret på Cybex Talos S Lux justeres enkelt med én hånd, fra 99 cm på det laveste til ca. 107 cm på det høyeste. Dette gjør at den er behagelig å trille for personer av de fleste høyder, og den er rask å justere mellom foreldrene. Vi opplever heller ikke at man sparker borti understellet enten man er lang eller kort i beina. 

Liggedel: 

Flott skinnhåndtak i kalesjen gjør vognen lett å bære med seg uten å være i veien for noe

Cybex Talos S Lux kan brukes fra fødsel av med Cybex Cot S Lux liggedel som klipses rett på uten adaptere. Vi synes liggedelen er fin og elegant av utseende, og oppleves nett på tross av at den er en av markedets største! Med innvendig mål på 77 cm vil du her kunne ha plass til både lange barn og tykke vinterposer - en stor fordel dersom du er en av de som får lange barn eller får baby på høst/vinterstid. (Mange duovogner har små liggedeler som noen barn vokser ut av før 6 måneders alder, og da må over i sittedel, noe som ikke er optimalt for så små barn.). En såpass romslig liggedel veier naturlig nok mer enn mindre liggedeler, og med en vekt på ca 4,6 kg er den ikke blant de letteste.  Den kan derfor være litt tung å bære langt. Vi liker imidlertid godt bærehåndtaket som er praktisk plassert i kalesjen, samt memoryknappene i hver side som gjør at du kun med en hånd kan løfte med deg liggedelen - en funksjon man ikke vet hvor mye man setter pris på før man står der med stelleveske og diverse i den ene hånda og skal bære vognbaggen med den andre. 

Kalesjen på liggedelen er av normal størrelse og har justerbar ventilasjon og peek-a-boo-vindu. Liggedelen er videre godt ventilert i form av mange lufthull fordelt i hele bunnen av liggedelen, det er imidlertid ikke ventilasjonsåpning langs veggen ved hodeenden slik noen andre modeller har fått de seneste årene. Den gode ventilasjonen i bunn av liggedelen gjør at den er godkjent for soving over natt. Dette er en funksjon vi virkelig elsker da det betyr at den kan brukes som reiseseng (eller vanlig seng om du vil)! Liggedelen er i tillegg sammenleggbar, så her har du en kombinert vogn og reiseseng som tar svært liten plass i bilen!

Cot S Lux er videre utstyrt med stormtrekk som festes med trykknapper. En løsning vi godt liker, da det er raskere enn glidelås som enkelte andre vogner bruker. På innsiden av liggedelen, ved fotenden, finner du to små lommer. Vi er stor fan av skjulte lommer på liggedeler, da vi opplever det som superpraktisk. Disse lommene er imidlertid veldig små og egner seg kun til oppbevaring av små gjenstander som nøkler eller bankkort. 

Flott liggedel med ekstra ventilasjon i kalesjen og stormtrekk som beskytter for vinden. Det er også et visir øverst under kalesjen som kan brettes ut ved behov for ekstra beskyttelse for sol eller vind.

 

Sittedel: 

Sittedelen på Cybex Talos S Lux kan vendes begge veier og  er en såkalt flat liggedel, hvilket vil si at den kan legges ned helt flatt og derfor er et bedre alternativ for de minste barna enn såkalte ergonomiske sittedeler (L-formede sittedeler). Det er imidlertid veldig forskjellig fra person til person og fra barn til barn hva slags type sittedel man foretrekker, noen barn liker å ha knekk i knærne ved soving, andre foretrekker best å ligge helt flatt. Du kan lese mer om forskjellene på ergonomisk og flat sittedel her.  

Sittedelens rygg kan justeres i mange hakk, fra helt oppreist til helt flat. Vi liker godt den oppreise posisjonen, da mange duovogner har en veldig tilbakelent stilling selv i høyeste hakk (gjelder særlig ergonomiske sittedeler). Ryggen er videre laget i et pustende mesh-stoff som gjør det ekstra komfortabelt på varme dager. Ryggens lengde er ca 50 cm, noe som er helt standard lengde på de fleste duovogner, og vognen skal kunne brukes til ca 4 års alder. Veldig lange barn vil imidlertid kunne vokse over kalesjen før den tid, men i den alderen har de fleste barn sluttet å sove i vogn, og det er derfor ikke noe problem å bruke vognen selv om barnet er litt lengre enn ryggstøtten.

Pustende og luftig mesh-stoff i rygg og seler som er svært enkle å justere både i høyden og i lengden

En av de mest bemerkelsesverdige funksjonene ved sittedelen er dens store kalesje. Når den er helt utvidet, og spesielt når det medfølgende stormtrekket er på, dekker den nesten hele vognen, noe som gir svært god beskyttelse mot solen. Den har to områder med mulighet til å åpne for ventilasjon, noe som også fungerer som et smart “peek-a-boo” vindu for å se til barnet. I tillegg er kalesjen og sittedelen desiget slik at den kan legges helt ned til ryggstøtten selv når sittedelen er i full liggestilling. Dette skiller seg fra andre vogner med flat liggedel, og gir enkel og komfortabel tilgang til barnet, noe vi definitivt synes er et stort pluss. Mange flate sittedeler er laget slik at selve rammen på sittedelen er oppreist, og at ryggen senkes ned under rammen. Det gjør at kalesjen kun kan trekkes tilbake til der rammen er og ikke helt ned til ryggstøtten, noe som gjør det vanskelig å komme til barnet, f.eks for å justere seler eller rette på smokken eller lignende, når ryggen er i full liggestilling. 

Stor kalesje
Kalesjen kan trekkes helt tilbake også i full liggestilling og gir derfor god tilgang til barnet

Cybex Talos S Lux er også utstyrt med Cybex´ geniale selesystem "One-Pull Harness", som er en av de mest brukervennlige seleløsningene på markedet spør du oss! Du kan kjenne igjen funksjonen fra bilstoler, og løsningen gjør det utrolig enkelt og raskt å justere selene til kroppen til barnet gang etter gang. Måten du justerer høyden på selene over skuldrene er også superenkelt, og det gjør at denne vognen er blant de enkleste å tilpasse både det voksende barnet, men også varierende påkledning som krever at man gjerne må justerer selene både inn og ut på daglig basis.  

Det må også nevnes at det med vognen følger en vindstopper/fotpose som står i perfekt stil med resten av vognen og gir god beskyttelse på litt kaldere dager. Den kan derfor være et fint alternativ til vognpose i overgangsmånedene. 

 

Funksjoner: 

Cybex Talos S Lux har en ekstraordinært romslig varekurv, som er blant de mest generøse på markedet - en funksjon vi setter stor pris på. Den er i tillegg utformet slik at du har enkel tilgang, uansett om du har liggedelen eller sittedelen montert, og uavhengig av sistnevntes plassering eller innstilling. Selv i full liggestilling er kurven godt tilgjengelig, noe vi mener er en nøkkelfaktor for å kunne dra nytte av en slik varekurv. Med en vektkapasitet på 10 kg, er varekurven ikke bare stor, men også robust nok til å håndtere daglig bruk med handleposer, sekker og alt mulig man gjerne har med seg når man har små barn. 

Andre smarte funksjoner som vi tidligere har vært inne på, men som er verdt å nevne igjen, er det utrolig smarte one-pull harness, som gjør det til en svært enkel operasjon å justere selene perfekt til barnets kropp og påkledning. Vi må også trekke frem den enkle måten man justerer høyden på håndtak, den store kalesjen med flere lufteluker, enhåndssammenleggingen med bærehåndtak, samt liggedelen som er godkjent for soving over natt og derfor en genial reiseseng de første 6 månedene. 

One-pull harness gjør det enklere enn noen sinne å justere lengden på selene

På reise: 

Cybex Talos S Lux er en fullverdig duovogn som er kompakt i sin sammenlagte tilstand, men samtidig gir en følelse av å være stor og solid når den er slått opp. Den er allikevel smal over bakhjulene, noe som gjør den enkel å navigere gjennom trange døråpninger, butikkpassasjer og på kollektivtransport. Stort pluss! Den oppleves videre svært stødig ved reise på f.eks buss eller trikk. Totaltsett er dette blant de vognene av fullverdige duovogner vi har testet som blir minst sammenlagt, og tar derfor relativt lite plass i bil (65 cm x 60,5 cm (med hjul)  x 40 cm). Vognen veier imidlertid 14,2 kg med sittedel på og er dermed ikke blant de letteste vognene. 

Vognen legges sammen med en hånd, og det funker like bra med sittedelen på både forovervendt eller bakovervendt! Den er i tillegg selvstående sammenlagt, noe som er genialt både for oppbevaring i f.eks en trang gang, eller ved lasting inn og ut av bil. Sammenslåingen er veldig enkel når man har fått dreisen på det, vi slet imidlertid litt de første gangene da vi skulle slå vognen opp igjen med å skjønne at man må bruke litt kraft for å klikke setet tilbake i oppreist stilling.  

Liggedelen på Cybex Talos S Lux er godkjent for soving over natt, i tillegg til at den er sammenleggbar. Den er derfor perfekt på reise, da den kan fungere både som en barnevogn og en reiseseng for de minste barna. Hvis du ønsker å bruke vognen som en del av et reisesystem, er Cybex Talos S Lux kompatibel med et bredt utvalg av Cybex bilseter ved bruk av adapter. Kompatible bilseter inkluderer følgende modeller fra Cybex: Aton, Aton B i-Size, Aton 2, Aton 3, Aton 3s, Aton 4, Aton 5, Aton Q, Cloud Q, Aton Q i-Size, Aton, Cloud Z2 i-Size, Cloud Z i-Size, Aton M, Aton M i-Size, Aton Basic, Aton CBX, Idan, og Artio. 

Brukervennlighet: 

Vi opplever Cybex Talos S Lux som svært brukervennlig. Allerede fra det øyeblikket vi pakket den ut av esken, var den enkel og intuitiv. Montering av vognen var ukomplisert og gjort på noen få minutter. 

Videre synes vi alle funksjonene på vognen, fra justering av seler til justering av håndtakshøyde, er brukervennlige, intuitivt og ikke minst raskt å betjene. Sammenlegging av vognen og bytte mellom setedel og liggedel er også en enkel prosess, og særlig godt gjennomtenkt er liggedelen med memoryknapper som gjør at man kan ta den av med bare en hånd. Når det gjelder vedlikehold er det lite å tenke på med Cybex Talos S Lux. Hjulene er punkteringsfrie og vedlikeholdsfrie. Trekkene er vaskbare i maskin, noe som er et stort pluss. 

Annonse:

Styrker

 • Prisgunstig: Mye god vogn for pengene
 • Kvalitet: Solid og kvalitetsmessig konstruert
 • Trillekomfort: God demping og trillekomfort - også på utfordrende terreng. Smal ramme og swivelhjul gir god manøvrerbarhet på trange steder. 
 • Justerbart styre: Styret kan justeres med én hånd, og passer for de fleste høyder.
 • Liggedel: Ekstra romslig og godkjent for soving over natt - ideell som reiseseng. Kalesje med bærehåndtak og memoryknapper for enkel transport med én hånd. 
 • Varekurv: Tilgjengelig, svært romslig og med høy vektkapasitet.
 • Vedlikehold: Myke, vedlikeholdsfrie hjul og vaskbare trekk
 • Sammenlegging: Blant de mest kompakte duovognene sammenlagt, med enkel enhåndssammenlegging. Kan slås sammen med setedel på - uansett retning. Selvstående sammenlagt. Liggedel er også sammenleggbar
 • Praktisk oppbevaringslomme: Skjult lomme i liggedelen for ekstra lagringsplass.
 • Sittedel: Flat sittedel med gjennomtenkt, brukervennlig design. Mesh i ryggen på sittedelen for bedre luftsirkulasjon. Full liggestilling.
 • Stor kalesje: Ekstra stor kalesje for meget god solbeskyttelse
 • Seler: Svært enkel justering av seler med One-pull-harness.
 • Tilbehør: Vindtrekk til både liggedel og sittedel følger med.
 • Brukervennlighet: Svært intuitivt og enkelt design.
 • Bilstolkompatibel: Kan brukes med bilstol ved bruk av adapter.

Svakheter

 • Vekt: Både vognen og liggedelen er noe tyngre sammenlignet med noen andre modeller på markedet og kan være litt tung å løfte, den oppleves imidlertid ikke tung å trille.

Konklusjon: 

Cybex Talos S Lux fra Cybex sin Gold-serie er en sporty, allsidig og brukervennlig barnevogn. Vognen er av høy kvalitet og tilbyr svært god trillekomfort på varierte underlag, samtidig som den er kompakt sammenlagt og enkel å ha med på reise. Talos S Lux er derfor et svært godt valg om du ønsker en prisgunstig vogn som fungerer godt både i urbane og rurale strøk, samt i bil og på reise. Brukervennligheten er upåklagelig, og dette er en vogn man raskt blir glad i. Vi har lite negativt å si om denne vognen og til en pris på omtrent 9 400 kroner for komplett vogn (inkl. sitte- og liggedel), tilbyr Cybex Talos S Lux utmerket verdi for pengene.

Kjøp denne vognen hvis… du ønsker en allsidig og prisgunstig vogn av høy kvalitet som er god i de fleste situasjoner!

Kjøp Cybex Talos S Lux hos Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Babyshop her, og kjopbarnevogn.no her. Eller finn beste pris under:

Tilbehør til din Cybex Talos S Lux:

Det finnes mye fint og smart tilbehør til Cybex Talos S Lux. Du kan blant annet få tak i smart 2-i-1 Koppholder til både mobilen og drikken din, parasoll i flere ulike farger, smart solseil som festes med magnet, og selvfølgelig regntrekk til både liggedel og sittedel. Det finnes også Snack tray og søskenbrett som passer til vognen. Ønsker du å bruke vognen med bilstol må du kjøpe bilstoladapter. Cybex har også mye fint tilbehør som ulike vognposer, stellevesker, Newboorn nest og Summer Seat Liner.

Annonse: