PRODUKTTEST

Test: Cybex Sirona T i-Size (2024)

Cybex har opparbeidet et solid rykte som en ledende produsent av barneutstyr, anerkjent for sin nyskapende tilnærming til design, sikkerhet, og funksjonalitet. Cybex Sirona T i-Size er deres siste tilskudd innen småbarnsstoler i 2023, og skiller seg ut i markedet med unike funksjoner og designelementer, og ikke minst også meget god sikkerhet. I denne artikkelen vil vi gå gjennom våre praktiske erfaringer med Cybex Sirona T, samt presentere dens sikkerhetsresultater fra den høyt anerkjente bilstoltesten utført av ADAC.

I denne artikkelen:

Generell info

Veiledende pris:
7349,- (inkl. base)
Vekt- og høydebegrensninger:
45 til 105 cm og maks 18 kg (nyfødt til ca. 4 år)
ADAC-resultat:
2,3 (“Good”)
PLUS-testet:
Nei
Farger:
Comfort (svart, grå), Plus (Svart, grå, hvit, rosa, beige og blå)
Vedlikehold:
Trekkene kan vaskes på 30 grader i maskin

Cybex Sirona T er en småbarnstol som skiller seg ut fra andre småbarnstoler på mange måter. Først og fremst er bilstolen designet for barn helt fra fødselen og opp til omtrent 4 år (45-105 cm og maks 18 kg), og har dermed meget lang brukstid - betydelig lengre enn de aller fleste småbarnstoler. Videre har den flere smarte funksjonaliteter som solskjerm (kun på PLUS-versjonen), ventilasjon i setet, sete som kan justeres i hvilestilling, roterbar base, magnetfeste til selene for enklere innstigning med mer. Under vil vi gå igjennom funksjonene og sikkerhetsaspektene i detalj. 

Utseende og tilpasningsmuligheter

Sirona T er en småbarnsstol som skiller seg ut med sitt sofistikerte design som utstråler kvalitet og veloverveide valg av farger og materialer. Med et variert utvalg av farger og tekstiler, tilbyr Sirona T alternativer som bør appellere til enhver smak. Standard "Comfort"-stoffet er tilgjengelig i de tidløse fargene grått og svart, mens det mer luksuriøse "Plus"-stoffet kommer i en rekke farger som svart, grått, hvitt, rosa, beige og blå, alle med mesh i ryggen for forbedret luftstrøm på varme dager. Denne brede paletten av valgmuligheter strekker seg over hele Cybex' Platinum-kolleksjon, noe som gir deg muligheten til å koordinere bilstolen med matchende barnevogn (Cybex Priam, Cybex E-Priam, Cybex Mios), reisevogn (Cybex Coya), babybilstol (Cybex Cloud T), beltestol (Cybex Solution T i-fix) og til og med bæresele (Cybex Yema Tie) i samme farge eller mønster. Dette gir deg muligheten til å skape en gjennomført og helhetlig stil i alt barneutstyret ditt, noe vi synes er kult!

Sikkerhet

Cybex Sirona T i-Size er mer enn bare et estetisk tiltalende design; den har også oppnådd gode resultater i den høyt anerkjente bilstoltesten av ADAC.

De detaljerte resultatene fra ADAC finner du under: 

 • Totalscore: 2,3
 • Sikkerhet: 1,7 (Lav risiko for skader ved frontkollisjon og Svært lav risiko for skader ved sidekollisjon)
 • Brukervennlighet: 2,9
 • Ergonomi: 1,9
 • Uønskede stoffer: 1 (Svært lav forekomst av skadelige stoffer)
 • Vedlikehold og rengjøring: 2,3

Montering

Montering og brukervennlighet er noe av det viktigste (etter sikkerhet) når det gjelder bilstoler, spør du oss. Utfordringen med mange bilstoler er deres komplekse montering og den påfølgendeusikkerheten om kan har montert setet korrekt. Sirona T skiller seg positivt ut med innovative løsninger som forenkler monteringsprosessen og sikrer at stolen er korrekt installert. Småbarnsstolen festes til en separat base som kobles til bilens Isofix-fester. Stolen er kompatibel med både Cybex Base Z og Cybex Base T, som begge er modulbaserte og også kan brukes med babybilstolen Cybex Cloud T (Best i test 2024).

Vi har testet Sirona småbarnsstol med Base T, og montering av både base og stol opplevdes intuitivt, takket være veiledende klistremerker på basen. Noe som gjorde at vi monterte stolen raskt som bare det, uten å i det hele tatt måtte ta frem bruksanvisningen. Indikatorlysene på basen ga oss umiddelbar tilbakemelding om korrekt installasjon. Når basen var montert var det bare å klikke på bilstolen, og igjen viste indikatorlysene at vi hadde montert stolen korrekt. Det beste med basen er imidlertid at den er roterbar, noe som betydelig forenkler prosessen med å få barnet inn og ut av bilen, samt å feste sikkerhetsbeltene, sammenlignet med tradisjonelle, fastmonterte bakovervendte bilstoler.

Tilpasning

Cybex Sirona T skiller seg ut fra andre småbarnstoler fordi den kan brukes helt fra fødsel med barn så små som 45 cm, og helt opp til barnet er 105 cm (og maks 18 kg). Dette gjør at den skal passe et veldig stort spekter av barn, fra nyfødte til førskolebarn, og man er derfor avhengig av å tilpasse stolen i takt med at barnet vokser. 

Til bruk med de minste barna følger det med et nyfødtinnlegg  som du fjerner når barnet er over 60 cm. Når barnet vokser videre justerer du enkelt høyden på hodestøtten, og dermed selene, til barnets skulderhøyde ved å dra i en spak bak hodestøtten. Denne gjør det veldig enkelt å justere i takt med at barnet vokser. Tilpasningene er derfor meget enkle, og skulle du ha bruk for å raskt gjøre om til spedbarn igjen er det meget fort gjort å sette inn nyfødtinnlegget på nytt. Lengden på selene er også enkel å justere fortløpende, ved å dra i selen mellom beina (en patent vi kjenner fra de aller fleste bilstoler). Dette gjør at denne stolen også er genial for besteforeldre eller andre som skal kjøre på ulike barn i mange ulike aldre - da det er gjort i en håndvending å endre stolen fra å passe den nyfødte til å passe treåringen!

Brukervennlighet og funksjonalitet:

Cybex Sirona T er en godt gjennomtenkt bilstol, og i en stressende hverdag er det flere funksjoner vi setter pris på. Det mest åpenbare er den roterbare basen, den gjør inn- og utstigning utrolig mye lettere - og så er det i tillegg gøy for unga! Videre kan selene festes i usynlige magneter i sidene av stolen, noe som ytterligere bidrar til å forenkle innstigningen, da man slipper å måtte dra frem selene fra bak barnets rygg. En liten detalj som betyr mye! 

Funksjonalitet som selve barnet har satt pris på er muligheten til å justere stolen bakover, noe som gjør det mer komfortabelt med en liten høneblund på veien. Kalesjen, som følger med PLUS-versjonen, bidrar ytterligere til å gjøre høneblunden lun og behagelig - og er en funksjonalitet vi ikke har sett på noen annen bilstol.  Bilstolen har innebygd ventilasjon i skallet, men Plus-varianten kan også skilte med ekstra ventilasjon i selve stoffet (3D-mesh som skal kunne gi opptil 6 ganger mer pusteevne sammenlignet med vanlig stoff). Den gode ventilasjonen er praktisk om du har varme barn - særlig på sommeren. 

Det er også verdt å nevne at basen til Sirona T er en del av et modulsystem, og den kan derfor også brukes sammen med babybilstolen Cybex Cloud T som du kan lese mer om her

Annonse:

Styrker

 • Svært lang brukstid: Kan brukes fra fødselen opp til ca. 4 år (45-105 cm og maks 18 kg), som gir betydelig lengre brukstid enn de fleste andre småbarnsstoler.
 • Elegant design og tilpasningsmuligheter: Tilbyr et bredt spekter av farger og stoffer, inkludert eksklusive materialvalg med ekstra ventilasjon for varme dager, og muligheten til å koordinere med annet barneutstyr fra Cybex.
 • Høy sikkerhet: Godkjent i henhold til den nyeste europeiske i-Size standarden og testet av ADAC med gode resultater, inkludert lav risiko for skader ved både front- og sidekollisjon.
 • Enkel montering: Intuitiv montering med veiledende klistremerker og indikatorlys på basen som bekrefter korrekt montering. 
 • Enkel justering: Justeres meget raskt i takt med barnets vekst, og er en ideell stol for f.eks besteforeldre med barnebarn i mange aldre.
 • Enkel innstigning: Roterbar base og magnetholdere for seler forenkler inn- og utstigning.
 • Høy komfort: Setet er romslig og kan justeres i tilbakelent posisjon for komfortable høneblunder på veien. PLUS-versjonen har i tillegg kalesje som beskytter mot solen. 
 • Brukervennlig: All funksjonalitet er meget enkel, og de fleste justeringer kan gjøres med kun en hånd. 
 • Vedlikehold: Trekkene kan vaskes i maskin på 30 grader
 • Ventilasjon i setet: Setet har ventilasjon i skallet, i tillegg har PLUS-versjonen 3D mesh i ryggen for ekstra ventilasjon. 

Svakheter

 • Krever noe plass i bilen: Stolen er ikke blant de smaleste stolene, og gjør at bruk av midtsetet blir noe trangt. 

Konklusjon

Cybex Sirona T er en småbarnstol som byr på både design, brukervennlighet og funksjonalitet. Med meget lang brukstid fra nyfødt og opp til ca 4 år skiller stolen seg fra de fleste andre småbarnstoler på markedet. Stolen er enkel å montere og bruke og har flere funksjoner som gjør hverdagen litt enklere. I tillegg er den romslig og komfortabel for barnet, med mulighet for å lenes bakover og egen solkalesje på PLUS-varianten. Fordi den er så enkel å justere i takt med barnets vekst er den også en perfekt stol for besteforeldre som ønsker å ha kun en stol de kan bruke til alle barnebarna fra 0-4 år! 

Kjøp Cybex Sirona T… om dere kjører mye bil og ønsker en småbarnstol med lang brukstid og verdsetter brukervennlighet og mye god funksjonalitet!

Cybex Sirona T + Base T kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, hos Kjøpbarnevogn.no her, og hos Luksusbaby her.

Passer stolen i bilen vår?

Skjermdump Cybex søkefunksjon for bilkompatibilitet 

Sirona T i-size passer i alle biler merket med i-size logo. Dersom du har en bil uten i-size-merke kan du sjekke om du finner bilen din i denne oversikten på Cybex sine nettsider. Merk at deres oversikt over kompatible biler ikke inkluderer i-size-merkede biler, som alle er kompatible med alle i-size barneseter. 

Tilbehør:

Cybex Sirona T  har følgende passende tilbehør som kan kjøpes separat:

 • Koppholder: For lange kjøreturer er koppholderen fra Cybex som festes på siden av bilstolen et genialt tilbehør. 
 • SensorSafe: En smart klips som festes til bilstolens seler og sender sikkerhetsvarsler direkte til smarttelefonen din.
 • Sommertrekk: Kan trekkes over bilstolen og  absorberer fuktighet og regulerer varmen for å holde barnet mest mulig komfortabelt i varmen. 
Annonse: