PRODUKTTEST

Test: Cybex e-Priam

Cybex Priam har i løpet av de siste årene økt betydelig i popularitet blant norske forbrukere. I 2019 utvidet Cybex sortimentet sitt ved å lansere en elektrisk versjon av denne populære barnevognen, kalt Cybex E-Priam, den eneste elektriske barnevognen på det norske markedet idag. Vognen er på de aller fleste områder helt lik på Cybex Priam, men veier noe mer på grunn av elmotoren, i tillegg til å ha funksjoner som automatisk hjelp i oppoverbakker, automatisk bremsing i nedoverbakker, automatisk hjelp over ulent terreng, samt en genial vuggefunksjon som kan brukes når vognen står i ro. E-Priam kan også brukes uten den elektriske motorfunksjonen, akkurat som den vanlige Priam.

I denne artikkelen:

Generell info

Veiledende pris:
e-Priam ca. 21 500,- for komplett vogn med sitte- og liggedel (Priam ca. 16 400 for komplett vogn med sitte og liggedel)
Vekt:
e-Priam 15,2 kg (Priam 12,9 kg)
Størrelse sammenlagt:
95 cm x 60 cm x 40 cm
Full liggestilling:
Ja
Lengde på ryggstøtte:
Ca. 54 cm
Høyde håndtak:
Ca 98-108 cm

Utseende: 

Cybex e-Priam utstråler en elegant estetikk som skiller seg markant ut i barnevognverdenen. Med sitt distinkte understell, tilgjengelig i rosegull, matt svart eller krom, er denne vognen rett og slett et syn for øyet. Vognen inneholder rikelig med luksuriøse  og gjennomførte detaljer, som for eksempel imitert skinn og metallakcenter som matcher understellet, noe som videre understreker det eksklusive uttrykket. Cybex e-Priam er en del av Cybex´ Platinum-portefølje der alle produktene i porteføljen følger samme stil med de karakteristiske metalldetaljene, fargekombinasjoner, eksklusive skinndetaljer og ikoniske designsamarbeid. Her kan du med andre ord matche både duovognen med reisevognen og bilstolen om du ønsker (sjekk blant annet ut den svært kompakte reisevognen Cybex Coya, vognen Cybex Mios i mellomstørrelse, og bilstolen Cybex Cloud T - alle i samme fargekombinasjoner og stil). 

Nytt av året er også at Cybex e-Priam og resten av Platinum-kolleksjonen har blitt utvidet med fire nye farger, noe som gir et utvalg av fem klassiske ensfargede alternativer (svart, off-white, grønn, rosa, og grå), samt tre ulike ensfargede valg i deres "Conscious Collection" (svart, blå eller grå - laget av resirkulerte materialer). Det er også syv forskjellige alternativer i deres "Fashion Collection", som virkelig gir barnevognen et unikt preg, og fem unike design fra deres "Design Collaboration", med unike mønstre og design fra kjendiser som Karolina Kurkova og DJ Khaled. Med andre ord, fra subtil off-white til det mer iøynefallende DJ Khaled-mønsteret, er det et bredt spekter av designalternativer å velge mellom. 

Regntrekk til både sittedelen og liggedelen, samt adaptere for bruk med bilstol og liggedel, følger med vognen.

Trillekomfort: 

Cybex e-Priam skiller seg ut fra alle andre vogner på det norske markedet simpelthen fordi den har el-motor. El-motoren har en rekke funksjoner; den gir hjelp i oppoverbakke, den bremser i nedoverbakke, den gir hjelp i ulent terreng, samt at den har en genial vuggefunksjon som vi kommer tilbake til senere. 

Innstillingene til el-motoren styres via app, der du velger om du ønsker Tour- eller ECO-modus. Dette trenger du kun å konfigurere én gang, så du er ikke avhengig av appen i hverdagen, med mindre du vil endre modus eller aktivere vuggefunksjonen. Når du skal ut å trille, slår du enkelt på motoren med foten nede på vognen, ved siden av bremsen.  Før første trilletur var vi veldig spente på hvordan el-motoren ville fungere, ville man føle at vognen bare fløy av gårde og ville det være vanskelig å justere farten? Allerede etter første trilletur lot vi oss imponere - el-motoren oppfører seg på en så intuitiv måte at du nesten glemmer at den er der. Ved hjelp av sensorer i håndtaket tilpasser den hjelpen og farten den gir etter trykket den får fra hendene dine. Dette resulterer i en hastighet som justeres imponerende godt etter din egen gange. Det er ikke før du skrur av motoren, at du skjønner hvor mye den egentlig hjelper til. 

Motoren skrus enkelt på med foten

Det vi nesten liker enda bedre enn hjelpen man får i oppoverbakkene, er hjelpen man får i nedoverbakkene! Her bremser nemlig vognen automatisk for deg, noe som er overraskende behagelig. Fra å måtte lene seg kraftig bakover og klamre seg til vognen i bratte bakker, kan du nå gå mye mer avslappet (vi anbefaler fortsatt å holde godt på vognen i nedoverbakker og å bruke den medfølgende håndleddsstroppen). Selv om vognen også kan brukes uten motor hvis du foretrekker det eller vil spare batteri, er det verdt å merke seg at e-Priam er litt tyngre enn den vanlige Priam-modellen og kan oppleves som litt tung å trille oppover hvis motoren er av. Vi har også erfart at motoren bør skrus på på flat bakke mens den står stille, hvis ikke vil den lyse rødt og ikke fungere. 

I tillegg til assistanse i opp- og nedoverbakker, gir også Cybex e-Priam sin motor hjelp på utfordrende overflater som gress, grus, røtter og sand. Selv om den ikke er en dedikert terrengvogn, gjør motorhjelpen det betydelig lettere å navigere på slike underlag.  I tillegg til motorassistanse har Cybex Priam gode og ganske store punkteringsfrie hjul, alle med demping, som bidrar til god trillekomfort. Swivelhjulene i front er i tillegg låsbare ved utfordrende terreng, og det er også mulig å kjøpe større terreng-forhjul som ekstrautstyr. Disse er større enn vognens standardhjul, og gjør vognen bedre egnet til terrengtrilling. Cybex E-priam er derfor en allsidig vogn. Den er imidlertid ikke den vognen som er aller best egnet dersom terreng er det dere skal trille mest i. 

God demping ved hjulene

Styret på e-Priam justeres i høyden ved hjelp av en teleskopmekanisme, og passer godt for både lavere og høyere personer, uten risiko for å sparke i understellet. Generelt finner vi at Cybex-vogner egner seg godt for høyere personer.

Liggedel: 

Cybex e-Priam kan kjøpes med Priam Lux Carrycot, en liggedel som harmonerer med den elegante og eksklusive stilen til resten av barnevognen og er tilgjengelig i samme fargespekter. Liggedelen er imponerende romslig med en lengde på hele 77 cm, og er blant de lengste liggedelene på markedet. Dette bidrar til lang brukstid, noe som er særlig viktig om du har lange barn eller om liggedelen skal brukes vinterstid da man bør ha plass til tykk vognpose, dyne, saueskinn eller lignende. Liggedelen er plassert høyere enn de fleste andre duovogner, noe som gir en nærmere kontakt med barnet og enklere tilgang til handlekurven under. Det er også gunstig for ryggen din! Liggedelen er også utstyrt med en smart glidelåslomme i front, perfekt for oppbevaring av småting som mobiltelefon, nøkler eller smokk. 

Liggedelen har en normalt lang kalesje med visir som kan trekkes ut ved behov. Det inkluderte stormtrekket har høy kant som gir ytterligere beskyttelse mot sol og vind.  Hvis barnet ditt er særlig lysfølsomt under søvn, kan Cybex Solseil være et godt tilleggsprodukt. Kalesjen har godt med ventilasjon, samt en panoramaluke ved barnets hode som ikke bare tillater god luftstrøm på varme dager, men også gir nysgjerrige babyer mulighet til å se ut. Og, i tråd med Cybex' fokus på detaljer, kan panoramaluken enkelt skjules i en glidelås nederst på liggedelen for et ryddig utseende. Liggedelen er også utstyrt med en pustende madrass, noe som gjør den godkjent for soving over natt. Dette, kombinert med at liggedelen er sammenleggbar, gjør den ideell også som reiseseng!

Bærehåndtaket på liggedelen er smart plassert i kalesjen, en løsning vi foretrekker, da det gjør det enkelt å bære den med seg ved behov. I tillegg har liggedelen memoryknapper på hver side, som gjør det mulig å løfte liggedelen fra understellet med bare én hånd. Med en vekt på 5 kg er den imidlertid blant de tyngste av liggedelene av vognene vi har testet. Dette er ikke nødvendigvis et stort problem, men hvis du forventer å bære liggedelen mye, kan det bli tungt. Bor du for eksempel i en leilighet med mange trapper, kan det være verdt å investere i en bærebag som Easygrow Favn eller Najell Sleep Carrier som du kan ha oppi liggedelen. Disse gjør det enkelt å transportere barnet uten å forstyrre søvnen, og uten behov for å bære hele liggedelen.

Sittedel: 

Sittedelen på Cybex e-Priam er lik sittedelen vi kjenner og liker så godt fra Cybex Gazelle S. Det er en såkalt flat sittedel, men vi liker så godt hvor nett og lite klumpete den er sammenlignet med de fleste andre flate sittedeler. En flat sittedel er en sittedel der barnet ligger helt flatt i tilbakelent stilling. Alternativet er en såkalt “ergonomisk sittedel”, formet mer som en stol eller "L", der barnet ikke ligger flatt selv i tilbakelent stilling. Denne betegnelsen kan virke noe misvisende, da det faktisk er mest ergonomisk for små barn å ligge helt flatt under søvn.

Vi må berømme sittedelen for den lange ryggen på hele 54 cm, som dermed gjør den blant den lengste av vognene vi har testet. Det betyr at vognen har lang brukstid og kan brukes av lange barn. Dette er en betydelig fordel! Videre opplever vi sittedelen på Cybex e-Priam komfortabel og lett å tilpasse til barnet med hensyn til seler, ryggvinkel og fotbrett. Selenes justeringsmekanisme er felles for alle Cybex produkter, og er bemerkelsesverdig brukervennlig. Dette gjelder både justering av skulderhøyde og selens lengde, som er oppdatert med Cybex' nye “One-Pull-Harness”, en mekanisme du kanskje kjenner igjen fra bilstoler. Denne mekanismen gjør det svært enkelt å justere lengden på selene fra gang til gang, noe som er en fordel siden tykkelsen på barnets klær kan variere. Selene kan imidlertid ikke åpnes helt, så om du ønsker å bruke en vognpose, børdu velge en med universell borrelåsåpning i ryggen. 

Langt fotbrett bidrar til den lange brukstiden

Ryggstøtten justeres enkelt i flere ulike posisjoner med bare én hånd, og vi setter pris på at hele rammen av kalesjen/sittedelen beveger seg sammen med ryggstøtten. Dermed kan du trekke kalesjen helt ned når setet er i flat liggestilling, noe som gir god tilgang til barnet. Kalesjen gir svært god beskyttelse for solen i oppreist stilling, men kunne med fordel vært enda lengre når ryggen er i full liggestilling. Her vil vi igjen anbefale Cybex Solseil som ekstrautstyr som passer perfekt til vognen. Kalesjen har videre godt med ventilasjon til varme sommerdager.

Vognen med kalesjen dratt helt ut

 

Funksjoner: 

Den mest bemerkelsesverdige funksjonen med denne vognen er åpenbart at det er en elektrisk barnevogn. Vi har allerede skrevet om måten den både gir hjelp i oppoverbakke og bremser i nedoverbakke, men en annen betydelig funksjon som elmotoren tilbyr, er vugging! Dette er en genial funksjon for både små og større barn som sover i vognen. Mens det finnes egne vognvuggere som kan kjøpes og festes til vogn, og som vibrerer eller rister, tilbyr Cybex e-Priam en beroligende vugging frem og tilbake. Dette er for mange babyer en betydelig forskjell - da de fgjerne oretrekker den klassiske vuggebevegelsen foreldrene gjør når de dytter vognen frem og tilbake. Har du en baby som våkner i det øyeblikket du stopper vognen og setter deg ned, vil denne funksjonen være uvurderlig. Via appen aktiverer du vugging og velger selv hvilken intensitet og varighet - og du kan nyte en stund til å bare slappe av - noe vi tror mange småbarnsforeldre kunne betalt mye for! 

Utover dette har vognen flere andre småfunksjoner vi setter pris på, det ene er noe så enkelt som en stor lomme på baksiden av ryggen på sittedelen, som er super til å oppbevare f.eks en bleie, våtservietter og solkrem.  Som nevnt tidligere har liggedelen også en liten glidelåslomme i front. Selv om den ikke er spesielt stor, er den nyttig for oppbevaring av småting.

Smart og stor lomme på baksiden av ryggen

Videre har vognen en veldig lekker varekurv. Man forbinder kanskje ikke varekurver med å være lekre, men denne er faktisk det. Hver eneste detalj, ned til hvordan kurven kan utvides eller komprimeres ved hjelp av en elegant klaff festet med en magnet, er gjennomtenkt. Selv om den ikke er blant de største varekurvene på markedet, noe som kanskje er det eneste minuset med denne vognen, er den tilstrekkelig stor for de fleste behov. Skal du imidlertid storhandle i matbutikken, eller ha med deg alt du trenger for en hel familie på en strandtur, vil ikke varekurven være stor nok. Men du vil enkelt kunne få plass til en liten veske, en handlepose og andre småting.

Lekker varekurv som kan slåes sammen

På reise: 

Cybex e-Priam kan legges sammen med sittedelen på. Det første trinnet av sammenleggingen er veldig enkelt, og i denne tilstanden er vognen selvstående, noe som er praktisk hvis du for eksempel er på en restaurant og trenger å redusere vognens størrelse noe. Skal du legge sammen vognen helt er det i utgangspunktet svært enkelt. Vi synes allikevel det er litt knotete fordi du må legge den ned og feste et elastisk bånd på undersiden som fungerer som sikkerhetslås, i stedet for en automatisk lås i siden som finnes på de fleste andre vogner. Dette gjør det også litt mer styrete når du skal sette opp vognen igjen, ettersom du må huske å ta av sikkerhetsbåndet på undersiden. Dette er imidlertid ikke en veldig komplisert eller tidskrevende prosess, og er antageligvis et estetisk valg for å ikke bryte den elegante estetikken på Priam-rammen - et valg vi i grunnen støtter.

Sammenfoldet er vognen hverken blant de mest kompakte eller de største, men befinner seg et sted i midten med foldede dimensjoner på 95x60x40. På grunn av motor og batteri er E-Priam ikke blant de letteste vognene med en vekt på 15,2 kg. Dermed er den ikke den letteste å løfte inn og ut av bilen. Hvis du derimot velger den vanlige Priam, sparer du over 2 kg og får en betydelig lettere vogn. Liggedelen er også sammenlegbar og godkjent for soving over natt, som gjør den ideell som reiseseng de første 6 månedene! Skal du på kortere turer med bil kan vognen også enkelt brukes sammen med babybilstol (Cybex Cloud Z2 i-size og Cybex Cloud T i-size) som enkelt klikkes på samme adaptere som liggedelen bruker. 

Skal du ha med deg Cybex e-Priam på kollektivreiser er dette en vogn som egner seg godt. Både fordi den er stødig, og fordi du har muligheten til å trekke håndtaket ekstra langt ned når det er dårlig plass på bussen eller trikken. Vognen er også smal over hjulene, noe som gjør at det er lettere å få den inn på f.eks en trang trikk.

Brukervennlighet: 

Vår erfaring med barnevogner fra Cybex generelt er at de er svært brukervennlige og utmerker seg med enkle og tidsbesparende løsninger. Cybex e-Priam er intet unntak, og vi setter blant annet stor pris på den enkle måten man justerer håndtakshøyden på med kun en hånd. Dette er en funksjon som er viktigst for de parene der det er stor høydeforskjell og man ofte skal skifte mellom hvem som triller. Vi er videre stor fan av måten man justerer selene på, som vi har vært inne på tidligere i denne omtalen. Begge disse løsningene er funksjoner som i stor grad differensierer Cybex-vogner fra de fleste andre vogner på markedet, og er svært enkele og ikke minst tidsbesparende! 

Videre er vognen enkel å vedlikeholde med punkteringsfrie hjul og vaskbare trekk (et stort pluss, da vognen før eller siden vil bli skitten, og rengjøring med klut ikke alltid er nok). Det er også enkelt å flytte setet fra forover- til bakovervendt posisjon. Å montere vognen fra boksen kan derimot være litt mer utfordrende enn med andre vogner. Heldigvis har Cybex svært gode instruksjonsvideoer tilgjengelig på sin hjemmeside. Vi skulle gjerne sett at sammenlegging var noe enklere med tanke på strikken som må festes for å låse sammenleggingen, men dette er en liten detalj.

Ettersom Cybex e-Priam er en elektrisk barnevogn, vil mange naturlig nok være nysgjerrige på batterikapasiteten og ladehyppigheten. Dette avhenger selvsagt av bruken, både hvor lenge og hvor mye man triller oppover og nedover, men vi opplever batterikapasiteten som svært god. Ved daglig bruk med motoren i Tour-modus, går det flere uker mellom hver gang vi må lade vognen, noe vi synes er meget bra. Tydlige indikatorlamper nede på rammen viser gjenstånde batteri til enhver tid og når det er på tide å lade. Ved behov er batteriet enkelt å ta ut for å lade, samt å sette tilbake. 

Annonse:

Styrker

 • Unikt design
 • God å trille for alle høyder - også de høyeste
 • El-motoren gir imponerende behagelig hjelp i oppoverbakke, bremser i nedoverbakke og hjelper i ulent terreng
 • Genial vuggefunksjon lar babyen sove mens du kan slappe av
 • Meget lang brukstid, både i liggedel og sittedel (blandt de lengste på markedet)
 • Meget brukervennlig vogn
 • Flat, men ergonomisk, sittedel
 • Setet kan justeres i mange posisjoner
 • Vaskbare trekk
 • Enkelt å justere styret i høyden
 • Punkteringsfrie hjul med demping
 • Høyt plassert liggedel er godt for ryggen, og gir enklere tilgang til handlekurv
 • Smarte oppbevaringslommer i både liggedel og sittedel
 • Liggedelen er godkjent for soving over natt, kan brukes som reiseseng.
 • Liggedel har memoryknapper, kan løftes fra understellet med bare én hånd.
 • Kan legges sammen med sittedel på

Svakheter

 • E-Priam er litt tyngre enn den vanlige Priam-modellen, kan være tung å trille oppover uten motoren på
 • Liggedelen er ganske tung 
 • Varekurven er ikke blant de største.
 • Litt knotete sammenlegging
 • Høy pris

Konklusjon: 

Cybex e-Priam er en unik og stilfull barnevogn, som skiller seg fra alt annet på markedet ved at den har en elektrisk motor. Motoren tilbyr flere funksjoner vi setter overraskende stor pris på som hjelp i oppoverbakke, bremsing i nedoverbakke og ikke minst vuggefunksjon! Vognen har videre svært mange gode og gjennomtenkte løsninger og er meget brukervennlig. Med både lang liggedel og lang rygg på sittedel er dette også blant de vognene med lengst brukstid, noe som er av stor betydning. Med unntak av at varekurven kunne vært litt større og sammenleggingen litt enklere, er det lite negativt å si om denne vognen! Ønsker du en brukervennlig, allsidig og gjennomtenkt vogn som samtidig ser utrolig bra ut, er dette vognen for deg!

Kjøp denne vognen hvis… du ønsker en barnevogn som gjør småbarnslivet enklere på alle måter!

Kjøp Cybex e-Priam hos Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Rudo her, eller Luksusbaby her. Eller finn beste pris under:

Tilbehør til din Cybex e-Priam:

Det finnes mye fint og smart tilbehør til Cybex e-Priam. Du kan blant annet få tak i smart 2-i-1 Koppholder til både mobilen og drikken din, parasoll i flere ulike farger, smart solseil som festes med magnet, og egne terrenghjul, samt ski for ordentlig vinterføre.  Cybex har også mye fint tilbehør som ulike vognposer, stellevesker, Newborn nest og Summer Seat Liner.

Bilstoladapter, samt egntrekk til både liggedel og sittedel følger med vognen.

Annonse: