Baby

Reiseseng: Best i test (De beste reisesengene for barn i 2024)

En reiseseng er praktisk å ha, enten det er for overnattingsbesøk hos besteforeldre, turer på hytta eller utenlandsferie. En reiseseng kan til og med være praktisk som en trygg lekegrind på besøk hos andre, være et trygt sovested på farten eller til og med brukes som vanlig seng hjemme. Med så mange tilgjengelige alternativer kan det være overveldende å vite hvor du skal begynne. I denne artikkelen vil vi gi deg all informasjon du behøver når du skal velge en reiseseng til ditt barn. Du vil også kunne lese vår test av 7 ulike reisesenger for barn, i flere ulike prisklasser, størrelser og typer.

I denne artikkelen:

 • Hva er en reiseseng? 
 • Ulike typer reisesenger
 • Hvor lenge kan man bruke en reiseseng?
 • Faktorer å vurdere når du velger en reiseseng
 • De beste reisesengene i 2024
 • Tips når du reiser med barn

(Artikkelen inneholder annonselenker)

De beste reisesengene i 2024: 

 1. AeroMoov Pop-Up Reiseseng - Best i Test 2024
 2. Bugaboo Stardust - Anbefalt 2024: Mest brukervennlige reiseseng
 3. Lilletroll Reiseseng - Anbefalt 2024: Beste budsjettkjøp
 4. Stokke Cloud Sleeper: Beste reiseseng til større barn
 5. Maxi-Cosi Swift: Designmessig reiseseng perfekt også som lekegrind
 6. Babybjörn Travel Cot Light: Mest kompakte reiseseng
 7. Petite et Mars Nyja: Budsjettvennlig og romslig reiseseng

Hva er en reiseseng? 

En reiseseng er en bærbar seng laget for små barn. De fleste reisesenger har lignende utforming som en sprinkelseng, og gjør det mulig å gi barnet en trygg og komfortabel soveplass når man er på farten. Sengene er vanligvis lette, enkle å sette opp og ta ned, og kan foldes kompakt for enkel transport og oppbevaring.

De fleste reisesenger er laget med en ramme av metall eller plast, som gir stabilitet, og har sider av mesh som sikrer god ventilasjon og gjør det mulig å holde et øye med barnet. Sengene er laget for å være stabile og sikre, med utforming som skal forhindre at sengen velter eller slår seg sammen uventet. Mange reisesenger kommer også med bæreveske for enkel transport. Noen modeller har ekstra funksjoner som to ulike høydeinnstillinger, luke for at barnet kan krype inn og ut, og mulighet for å kjøpe ekstrautstyr som myggnetting, solskjerm eller stellebord.

Reisesenger er spesielt praktiske på reise eller på besøk hos familie eller venner da de gir en trygg og kjent soveplass for barnet uansett hvor man er. 

Ulike typer reisesenger

Om du har søkt litt på nettet eller sett i butikker har du sikkert lagt merke til at det finnes mange ulike reisesenger. Noen er store, solide og veldig like på sprinkelsenger, mens andre er mindre og lettere og har gjerne madrassen direkte mot gulvet, med støtteben for å gi stabilitet. 

De mest solide reisesengene som minner om en vanlig sprinkelseng har fordelen av at de er solide, gjerne har større madrassflate, og ikke minst at madrassen er litt opp fra bakken. Dette har flere fordeler. For det første gjør det det betydelig enklere å både løfte barnet opp og ned i sengen både fordi du kan ha føttene dine helt inntil sengen og fordi det ikke er like langt ned. Dette er særlig nyttig med de aller minste barna som ikke selv kan stå eller legge seg ned i sengen, men kanskje sovner i armene dine og du behøver å legge han eller henne forsiktig ned. Når madrassen er litt opp fra gulvet gjør det også at det ikke blir like kaldt om man er et kaldt sted med kaldt gulv og kanskje trekk langs gulvet (dette er nok mest relevant om man ofte er på vinterferie på en kald hytte eller lignende). Denne typen reiseseng er ofte litt tyngre enn de mer kompakte reisesengene, men de er ikke nødvendigvis større sammenlagt. Hvis man skal bruke reisesengen mye, kan denne varianten være det beste valget fordi den rett og slett er mer praktisk når den er oppslått. En slik type reiseseng kan man også bruke som vanlig seng hjemme. Eksempler på slike senger er Bugaboo Stardust, Petite et Mars Nyja, og Maxi-Cosi Swift.

Bugaboo Stardust er et eksempel på en solid reiseseng som i funksjon er meget lik en vanlig sprinkelseng

De mindre og lettere reisesengene har ofte et litt mer “teltaktig” utseende, og oppleves gjerne litt mer ustabile, men er til gjengjeld ofte lettere i vekt og kan være lettere å ta med seg hit og dit. Disse sengene har som regel madrassen liggende direkte mot gulvet, noe som gjør at det kan være litt vanskeligere å legge barnet ned i sengen eller løfte det opp, både fordi føttene dine ikke kan settes helt inntil og fordi det er lengre ned. Det kan også være litt kaldere nede på gulvet om man er på et rom med kaldt gulv og trekk langs gulvet. Denne typen reiseseng synes vi er mest praktisk på kortere reiser og der man behøver en seng som er lett i vekt og tar liten plass sammenlagt. Disse sengene er ikke praktiske å bruke som vanlig seng hjemme eller over lengre tid.  Eksempler på slike senger er Aeromoov Pop-Up, Babybjörn Travel Cot Light, Maxi-Cosi Iris, og Lilletroll reiseseng.

Aeromoov Pop-Up er eksempel på en lettere og mer kompakt reiseseng med madrass i gulvhøyde

Sengene nevnt over er som regel for barn fra fødsel og frem til to til fire års alder. Når barnet er eldre enn dette vil en vanlig seng kunne være helt kurant, men det er ikke alltid det er tilgjengelig dit man skal, eller at de mangler sengehest som kan føre til at barnet kan falle ned i løpet av natten, og da kan det være veldig praktisk med en reiseseng også for de eldre barna. Stokke har laget et alternativ som er en oppblåsbar madrass som kan brukes fra treårsalder og oppover og er et godt alternativ når man skal på overnattingsbesøk, eller skal ha overnattingsbesøk, der det ikke er nok sengeplasser. Du kan lese mer om denne madrassen lengre ned i artikkelen. 

Stokke´s Cloud Sleeper er et alternativ til barn over tre år

Hvor lenge kan man bruke en reiseseng?

De fleste reisesenger er laget for de minste barna som typisk sover i sprinkelseng hjemme, men det finnes også varianter for større barn. De fleste reisesenger har madrasstørrelse mellom 90-120 cm og kan brukes fra fødsel og frem til barnet er mellom 2 til 4 år (lengde på en tre-åring ligger mellom 90 til 100 cm).  Stokke har imidlertid et alternativ for de større barna, som er en oppblåsbar madrass som kan brukes fra barnet er 3 år og oppover

Faktorer å vurdere når du velger en reiseseng

Det finnes mange ulike reisesenger, og det er flere faktorer å vurdere for å sikre at du velger riktig reiseseng for deres behov. Her er noen viktige faktorer å ta med i vurderingen:

 • Brukstid: Hvor lenge ønsker du at reisesengen skal kunne brukes? Madrasstørrelsen på reisesenger varierer til alt fra 90 cm til 120 cm, men fordi barnet ikke nødvendigvis behøver reiseseng etter 3 års alder, er det ikke nødvendigvis slik at du behøver lengst mulig madrass. Reisesengene med lengst madrass i vår test er Aeromoov Pop-Up og Petite et Mars Nyja, samt Stokke Cloud Sleeper for større barn. Tenk også over maksvekten på sengen. De fleste reisesenger har maksvekt på 15 kg, mens de sengene som har madrassen direkte mot gulvet som regel ikke har noen maksvekt. Alle reisesengene i vår test har maksvekt 15 kg med unntak av Babybjörn Travel Cot Light og Aeromoov Pop-up som ikke har maksvekt, samt Stokke Cloud Sleeper som har maksvekt på 68 kg. 
 • Størrelse og vekt sammenlagt: Det varierer noe hvor lette og kompakte de ulike reisesengene er. Vår erfaring er at forskjellen er størst når det gjelder vekt, men at forskjellene mellom sengene ikke er så store når det gjelder størrelse sammenlagt (volum). Ingen blir små nok til å kunne ha med i håndbaggasje på fly uansett. Når det er sagt er det forskjeller i hvordan sengene legges sammen, om det er i en flat firkant eller et tykkere og lengre rektangel. Dette kan ha noe å si i forhold til hvor dere har tenkt å oppbevare og frakte sengen. I veldig små baggasjerom vil et tykkere og lengre rektangel være bedre enn en stor og flat firkant. Reisesengene med lavest sammenlagt volum i vår test er Babybjörn Travel Cot light, Petite et Mars Nyja og Maxi-Cosi Swift. Reisesengene med lavest vekt i vår test er Lilletroll Reiseseng, Aeromoov Pop-Up og Babybjörn Travel Cot Light, i tillegg til Stokke Cloud Sleeper for større barn. 
 • Størrelse oppslått: Størrelsen på sengen oppslått kan være greit å tenke igjennom dersom dere skal bruke den et sted som er trangt, eller om størrelsen ikke har noe å si. 
 • Brukervennlighet: Er det viktigst for dere at sengen slås opp raskt og enkelt, eller er det andre faktorer som er viktigere? Noen senger er ekstremt raske å slå opp, mens andre krever noe mer arbeid ved oppslåing og nedslåing. De to enkleste og raskeste sengene i vår test er Bugaboo Stardust og Aeromoov Pop-Up. Andre faktorer som påvirker brukervennligheten er også om madrassen er hevet fra bakken eller ikke (noe som forenkler å ta barnet inn og ut av sengen). 
 • Mulighet for to nivåer: Noen reisesenger har mulighet for å justere madrassen opp til et høyere nivå til bruk for spedbarn som enda ikke kan reise seg opp. Dette er veldig praktisk fordi det gjør det mye enklere å ta barnet inn og ut av sengen. Reisesenger med to nivåer er Aeromoov Pop-Up, Bugaboo Stardust og Maxi-Cosi Swift
 • Pris: Reisesenger finnes i mange ulike prisklasser, ofte er dyrere senger mer brukervennlige og av bedre kvalitet. Hvis dere behøver en seng dere bare skal bruke av og til kan det være greit å velge en rimeligere seng, men hvis dere er mye på reise og skal bruke sengen ofte kan det lønne seg å investere i en god reiseseng som er enkel å bruke og har komfortabel madrass. De rimeligste sengene i vår test er Lilletroll Reiseseng, Petite et Mars Nyja, Aeromoov Pop-Up og Stokke Cloud Sleeper
 • Madrass: De fleste reisesenger har medfølgende madrass, men det varierer hvor komfortable de ulike madrassene er. Av sikkerhetsmessige årsaker bør madrasser til barn være faste, men de kan allikevel være komfortable. Du bør velge en reiseseng som har en tykk og komfortabel madrass, særlig dersom reisesengen skal brukes ofte. 
 • Tilleggsutstyr: Noen reisesenger har mye forskjellig tilleggsutstyr man kan kjøpe til. For eksempel har Aeromoov Pop-up både myggnetting, solskjerming og til og med lekebøyle til reisesengen sin. 
 • Utseende: Er utseende på reisesengen viktig for dere? Det finnes mange ulike reisesenger, noen finere enn andre. Hvis dere også skal bruke reisesengen som vanlig seng hjemme er kanskje utseende viktigere enn om den kun skal brukes på korte reiser. Vi synes særlig Bugaboo Stardust og Maxi-Cosi Swift er meget pene reisesenger som passer like godt inn på barnerommet som på reise. 
 • Vedlikehold: Det er en fordel om særlig madrasstrekket på reisesengen kan vaskes. Sjekk også at madrassen har en standard størrelse som man kan kjøpe laken til eller at leverandøren selv har passende laken til madrassen. 
 • Bæreveske: Reisesengen bør være enkel å bære med seg, og de fleste reisesenger kommer med en bæreveske. 

De beste reisesengene i 2024

Vi har testet syv ulike reisesenger i ulike prisklasser, størrelser, utseende og funksjonalitet. For å vurdere de ulike modellene har vi særlig fokusert på hvor enkel sengen er å sette opp og slå sammen, og hvor brukervennlig den er i bruk. Vi har også sett på faktorer som madrasstørrelse og brukstid, vekt, størrelse sammenlagt, komfort, og funksjonalitet som flere madrassnivåer. Andre vurderinger vi har gjort er pris, utseende og hvor mye gulvplass sengen krever. Alle sengene i testen er gode senger, og valget av reiseseng bør tas på bakgrunn av deres behov og faktorer som er viktigst for dere. 

De beste reisesengene i 2024: 

 1. AeroMoov Pop-Up Reiseseng - Best i Test 2024
 2. Bugaboo Stardust - Anbefalt 2024: Mest brukervennlige reiseseng
 3. Lilletroll Reiseseng - Anbefalt 2024: Beste budsjettkjøp
 4. Stokke Cloud Sleeper: Beste reiseseng til større barn
 5. Maxi-Cosi Swift: Designmessig reiseseng perfekt også som lekegrind
 6. Babybjörn Travel Cot Light: Mest kompakte reiseseng
 7. Petite et Mars Nyja: Budsjettvennlig og romslig reiseseng

1. AeroMoov Pop-Up Reiseseng - Best i Test 2024

Praktisk, kompakt, brukervennlig og prisgunstig reiseseng med lang brukstid!

Nøkkelinformasjon:

 • Veiledende Pris: Ca 1899,-
 • Vekt: 5 kg
 • Størrelse sammenlagt: 71 x 71 x 12 cm
 • Madrasstørrelse: 110x60
 • Brukstid: Fra nyfødt til ca 4 år
 • Mulighet for to nivåer: Ja

AeroMoov Pop-Up Reiseseng er en allsidig og brukervennlig reiseseng som imponerer på flere områder. Med en vekt på under 5 kg er den blant de letteste på markedet, og med sammenlagte mål på 71x71x12 cm er sengen enkel både å transportere og oppbevare i den medfølgende transportvesken. Når sengen er slått opp, har den imidlertid en av de største madrassene i testen, med en størrelse på 60 x 110 cm (til sammenligning er en standard sprinkelseng 120 x 60 cm). Siden bunnen av sengen er plassert direkte på gulvet, er det ingen maksimal vektbegrensning. Dette betyr at sengen har meget lang brukstid og kan brukes til barnet ikke lenger har behov for reiseseng. Madrassen er både tykk og komfortabel, og sengens omsluttende fasong gir en lun og trygg soveplass for barnet. Måten sengen er utformet på gjør imidlertid at den tar noe mer plass på gulvet enn andre reisesenger, og den er derfor ikke ideell på veldig trange steder. 

AeroMoov Pop-Up er meget enkel å sette opp og legge sammen. Som navnet antyder, skjer dette på noen få sekunder, med det eneste ekstra trinnet å legge i madrassen. Selv om mange reisesenger er enkle å slå sammen, forutsetter dette ofte at man husker hvordan det gjøres. En stor fordel med AeroMoov Pop-Up er den tydelige veiledningen som er trykt direkte på sengen. Dette betyr at du ikke trenger å huske instruksjonene eller måtte lære opp bestemor når hun har poden på besøk. Vi klarte å både sette opp og pakke sammen sengen i løpet av noen sekunder uten å ha lest en eneste bruksanvisning først – det er med andre ord svært intuitivt. 

En utfordring med reisesenger som har madrassen i gulvhøyde, er at det kan være vanskeligere å løfte små barn opp og ned i senga. Dette skyldes både den lave høyden og det faktum at man har fotfestet litt ut fra sengen.  AeroMoov Pop-Up har to smarte løsninger på dette problemet. For det første kan madrassen enkelt justeres til et høyere nivå, noe som er ideelt for små babyer som ennå ikke kan sette seg opp. For det andre har sengen to hull for føttene dine slik at du kommer helt inntil sengekanten. Begge deler forenkler løftingen av barnet betydelig.

Hull til plassering av føttene sees nederst på sengen

AeroMoov Pop-Up er videre unik med tanke på mengden ekstrautstyr som kan kjøpes til. Du kan få kjøpt både myggnetting, solseil og lekebøyle, noe som gjør sengen meget allsidig. Madrasstørrelsen er dessverre ikke standard størrelse og det kan være vanskelig å finne passende laken i en vanlig butikk, men Aerosleep sine pustende laken og overmadrass passer perfekt til Aeromoov Pop-Up.

Med en veiledende pris på ca 1900 norske kroner er AeroMoov Pop-Up en reiseseng som gir mye verdi for pengene. For de som verdsetter enkelhet og brukervennlighet, men som samtidig ønsker en allsidig reiseseng med lang brukstid er AeroMoov Pop-up et meget godt valg. 

Fordeler:

 • Lett og kompakt
 • Medfølger transportveske
 • Meget rask og enkel montering og demontering
 • Lang brukstid med stor madrassflate og ingen vektbegrensning
 • To høyder - en for spedbarn og en for større barn
 • Tykk og komfortabel madrass
 • Hull til føttene for å forenkle å ta babyen opp og ned
 • God pris - mye verdi for pengene
 • Mye ekstrautstyr

Ulemper:

 • Ikke standardstørrelse på madrass
 • Tar noe plass på gulvet - ikke egnet på de aller trangeste stedene
 • Ikke like robust som noen andre reisesenger
 • Madrass i gulvhøyde gjør det litt vanskeligere å ta barnet opp og ned

AeroMoov Pop-Up reiseseng er en reiseseng som treffer på alle punkter, både brukervennlighet, størrelse, vekt, brukstid, funksjonalitet og pris, og den kåres derfor Best i Test 2024!

Kjøp denne reisesengen hvis… du ønsker en lett, enkel og komfortabel reiseseng med lang brukstid!

Aeromoov Pop-Up reiseseng kan kjøpes hos Mimmis.no her, og Jollyroom.no her

2. Bugaboo Stardust - ANBEFALT: Mest brukervennlige reiseseng

Testens enkleste og mest brukervennlige reiseseng 

Nøkkelinformasjon:

 • Veiledende pris: 2 999,-
 • Vekt: 7,6 kg
 • Størrelse sammenlagt: 63,5 x 13,97 x 85,9 cm
 • Madrass størrelse: 91 x 52 cm
 • Brukstid: 0 - 2 år
 • Mulighet for to nivåer: Ja

Bugaboo Stardust er en reiseseng som scorer full pott på brukervennlighet og design, og dens utrolig enkle montering skiller denne fra sine konkurrenter. Dette er den eneste reisesengen i testen som settes opp i ett enkelt trinn. Du trenger ikke engang å legge på plass madrassen, da den følger med når sengen slås opp og ned. Et ekstra pluss er også at du ikke trenger å bøye deg for å sette den opp eller legge den sammen. Sammenslått blir sengen en flat firkant og selv om den ikke er blant de minste eller letteste reisesengene, er det et kompromiss vi gjerne gjør for dens unike brukervennlighet og soliditet. 

Oppslått minner Bugaboo Stardust mest om en vanlig sprinkelseng, både i utforming, kvalitet og soliditet, og med sitt stilrene design tilgjengelig i tidløst svart eller moderne beige, er den både en praktisk reiseseng og en fin interiørdetalj. En stor fordel med Bugaboo Stardust er at madrassen er litt hevet fra bakken, lik en sprinkelseng, slik at du får fotfeste helt inntil sengen, noe som gjør det enklere å løfte babyen opp og legge babyen ned. Madrassen kan også justeres til et høyere nivå, til bruk for babyer som ennå ikke kan sette seg opp, noe som gjør det enda lettere å legge ned og løfte opp barnet.  Takket være dette fungerer Bugaboo Stardust like bra på reise som i det daglige, og vi har brukt den både som “sprinkelseng” på barnerommet og på reise, noe som gir fordelen av at barnet er kjent med soveplassen sin uansett hvor han er. De fleste andre ultrakompakte reisesenger ville ikke kunne fungert like godt i det daglige på grunn av deres mindre solide konstruksjon og madrass i gulvhøyde som gjør det vanskeligere å løfte barnet opp og ned. At sengen er løftet fra bakken, har også den fordelen at den beskytter barnet mot kald trekk fra gulvet, noe som er nyttig på kalde overnattingssteder. 

Madrassen i Bugaboo Stardust er tykk og komfortabel. Den er imidlertid ikke blant de største, med en størrelse på 91 x 52 cm, og brukstiden er dermed opp til ca. 2 år (maks 15 kg). Fordelen med denne størrelsen er at sengen er perfekt på trange steder som f.eks små hotellrom eller hytter.

Prismessig ligger Bugaboo Stardust i et høyere sjikt sammenlignet med andre reisesenger, men hvis prisen ikke er til hinder for deg, får du en ekstremt brukervennlig og komfortabel reiseseng, ideell for familier som reiser mye og som er avhengig av at sengen fungerer godt i det daglige samtidig som den er rask og enkel å pakke med seg og sette opp. 

Fordeler:

 • Ekstremt enkel å sette opp og legge sammen i ett trinn.
 • Madrassen foldes ut sammen med sengen.
 • Hevet fra bakken gjør det enklere å ta barnet inn og ut.
 • Madrassen kan enkelt justeres til et høyere nivå for små babyer.
 • Solid og kvalitetsmessig konstruksjon.
 • Meget god i bruk, som en vanlig sprinkelseng
 • Ideell på trange plasser

Ulemper:

 • Relativt høy pris sammenlignet med andre reisesenger.
 • Ikke blant de letteste eller minste sammenlagte reisesengene.
 • Madrassen er mindre enn andre modeller, begrenset brukstid opp til ca. 2 år.
 • Høy pris

Bugaboo Stardust reiseseng skiller seg fra andre reisesenger med sin enestående brukervennlighet og er reisesengen for dere som vil ha minst mulig mikk-makk og en reiseseng som bare fungerer både ved opprigg, nedrigg og i det daglige. Sengen anbefales for dere som reiser mye og lenge, og hvor ikke størrelse eller pris er det viktigste.

Kjøp denne reisesengen hvis… du ønsker en brukervennlig reiseseng som er enkel å sette opp og som er behagelig i det daglige - både for deg og barnet! 

Bugaboo Stardust kan kjøpes hos Babyshop.no her, hos kjøpbarnevogn.no her, og Pinkorblue.no her.  

3. Lilletroll reiseseng - Anbefalt: Beste budsjettkjøp

En ultrakompakt, lett og budsjettvennlig reiseseng

Nøkkelinformasjon:

 • Veiledende pris: 999,-
 • Vekt: 4,6 kg
 • Størrelse sammenlagt: 68 x 50 x 19 cm
 • Madrass størrelse: 68 x 103 x 3 cm
 • Brukstid: 0 - 3 år
 • Mulighet for to nivåer: Nei

Lilletroll Reiseseng er et rimelig og meget godt alternativ til de dyrere reisesengene. Med en vekt på kun 4,6 kg, er denne sengen den letteste i testen, og i tillegg liten sammenlagt (68 x 50 x 19 cm), noe som gjør den enkel å transportere og lagre i den medfølgende reisevesken. Sengen minner om Babybjörn Light både i utforming og størrelse, men er både lettere og billigere. Den medfølgende madrassen er tykk og komfortabel, med en størrelse på 68 x 103 cm, som er tilstrekkelig for barn opp til ca. 3 år. Å sette opp sengen går meget raskt, selve sammenleggingen tar lengre tid og krever litt øvelse, men er enkelt når du vet hva du skal gjøre. De bevegelige delene/knappene du må dra i for å folde den sammen kan oppleves litt harde, som er det eneste kompromisset med denne budsjettvennlige varianten sammenlignet med dyrere reisesenger. 

I likhet med de fleste andre reisesenger er også dette en reiseseng med madrass i gulvhøyde. Det har den ulempen at det kan være litt utfordrende å løfte barnet opp og ned i sengen, og gjelder særlig de minste babyene som ikke legger seg ned selv. 

Fordeler:

 • Rimelig pris
 • Testens letteste reiseseng
 • Medfølger transportveske
 • Kompakt størrelse sammenlagt
 • Tykk og myk madrass for god komfort

Ulemper:

 • Sammenlegging krever litt øvelse 
 • Bevegelige deler/knapper er litt harde/knotete 

Lilletroll Reiseseng et rimelig alternativ sammenlignet med andre modeller på markedet. Sengen er lett, kompakt, rask å sette opp og ikke minst komfortabel for barnet, og vi synes den gir god verdi for pengene.

Kjøp denne reisesengen hvis… du leter etter en rimelig, lett og komfortabel reiseseng.

Lilletroll reiseseng kan kjøpes hos Mimmis.no her

4. Stokke Cloud sleeper - Beste reiseseng for eldre barn

Nøkkelinformasjon:

 • Veiledende pris: 1 299,-
 • Vekt: 1,4 kg
 • Størrelse sammenlagt: 40 x 30 x 10 cm
 • Madrass størrelse: 150 x 75 cm
 • Brukstid: 3 år og oppover
 • Mulighet for to nivåer: Ikke relevant.

Stokke Cloud Sleeper tilbyr noe helt nytt i reisesengsegmentet, og er en praktisk og kompakt løsning for eldre barn fra 3 år og oppover. Selv om barn i denne alderen gjerne kan sove i en vanlig seng, er det slett ikke sikkert at dette er tilgjengelig der man er, og det kan være nyttig å ha en ekstra sengeplass enten man har overnattingsbesøk hjemme, besøker besteforeldre eller er på reise.  

Stokke Cloud Sleeper er ikke noe mer innovativt enn en oppblåsbar luftmadrass, men skiller seg fra tradisjonelle luftmadrasser på flere områder. For det første er den utrolig kompakt når den er sammenlagt, omtrent på størrelse med et sammenbrettet laken. Når den blåses opp, måler den 150 x 75 cm, og har derfor god plass for større barn. Madrassen er tykk og komfortabel med et trekk i pustende mesh. Trekket kan vaskes i maskin på 30 grader, og vi har derfor foretrukket å bruke et ekstra laken oppå, da dette kan vaskes på 60 grader og føles også hakket mer komfortabelt for barnet. Selv om størrelsen på madrassen ikke er helt standard, kan du finne passende laken i enkelte nettbutikker.

Alle som har stått på en badestrand og blåst opp badeleker blir vel bare svimmel av tanken på å skulle blåse opp en tykk madrass på halvannen meter. En stor fordel med Stokke Cloud Sleeper er derfor den innovative pumpemekanismen. I stedet for å blåse opp madrassen manuelt, trykker eller tråkker du på en “pumpeboks” nederst på madrassen, og den blåser seg relativt raskt opp. Første gang vi brukte den tok det litt tid å forstå hvordan pumpemekanismen og ventilene skulle håndteres, og instruksjonshåndboken kunne med fordel vært tydeligere, men når vi først fikk dreisen på det, gikk det raskt og enkelt. Det er viktig å sikre at ventilen på pumpeboksen er åpen, og at tømmeventilen er lukket for å få madrassen til å pumpe seg opp korrekt. Når overnattingsbesøket er over er det enkelt å tømme madrassen for luft ved å åpne tømmeventilen, og takket være tydelige instruksjoner på selve trekket er den også enkel å brette sammen slik at den faktisk passer tilbake oppi oppbevaringsposen den kom i! 

Fordeler:

 • Svært lett og kompakt, enkel å transportere.
 • Praktisk pumpeboks som gjør det enkelt å blåse opp madrassen
 • Tykk og komfortabel madrass med god støtte.
 • Pustende trekk som kan vaskes i maskin.
 • Ideell for eldre barn fra 3 år og oppover.

Ulemper:

 • Instruksjonene kunne vært tydeligere.
 • Madrassens størrelse er ikke helt standard, noe som kan gjøre det vanskelig å finne passende laken.

Stokke Cloud Sleeper er lett, kompakt og enkel å bruke, noe som gjør den til et utmerket valg for familier som trenger en praktisk og komfortabel reiseseng for eldre barn.

Kjøp denne reisesengen hvis… du trenger en praktisk, enkel og kompakt løsning for eldre barn på reise eller til overnattingsgjester!

Stokke JetKids Cloudsleeper kan kjøpes hos Jollyroom her

5. Maxi Cosi Swift

Nøkkelinformasjon:

 • Veiledende pris: 2 799,-
 • Vekt: 7 kg
 • Størrelse sammenlagt: 76 x 31 x 18 cm
 • Madrass størrelse: 97x78 cm
 • Brukstid: 0 - 3.5 år
 • Mulighet for to nivåer: Ja

Maxi-Cosi Swift er en reiseseng som skiller seg fra konkurrentene med sitt pene nordiske design, som gjør den like mye til et fint tilskudd i interiøret som en praktisk reiseseng. Den store og brede madrassen på 97x78 cm er myk og komfortabel og gir barnet meget god plass, og gjør at sengen egner seg godt også som lekegrind. Madrassen er imidlertid ikke i en standard størrelse og du er derfor nødt til å kjøpe Maxi-Cosi sine egne lakener til denne. 

Å sette opp sengen er relativt enkelt, og den slås opp og igjen nesten som en paraply. Sengen har to nivåer: ett for spedbarn som ennå ikke kan sette seg opp, og et lavere nivå for større barn. Oppsett av det laveste nivået går meget raskt, og det eneste som tar litt tid er at madrassen må festes i rammen med borrelås. Oppsett av det høyere nivået for spedbarn er enkelt, men tar dessverre en del ekstra tid, fordelen er at du heldigvis kan slå sengen sammen med det høyere nivået montert på slik at du ikke behøver å montere det hver gang (men merk at det er noen stabiliserende stenger i selve madrassen som må tas ut og tres inn for hver gang du bruker sengen på dette nivået). Sammenslått blir sengen kompakt i en rektangulær form vi synes er praktisk både for oppbevaring og transport, selv i små bagasjerom.

Takket være den solide konstruksjonen og de to madrassnivåene, som begge er over gulvhøyde, fungerer sengen meget godt i det daglige. At madrassen er over gulvhøyde gjør at du får tyngdepunktet helt inntil sengen når du skal løfte barnet opp og ned og det er betydelig enklere enn ved reisesenger som har madrass på bakkenivå. Videre bidrar sengens elegante design til at den like gjerne kan brukes som en permanent soveløsning eller lekegrind i stuen. Den store fordelen med dette er at sengen da er et trygt og kjent sted for barnet når dere er på reise. 

Fordeler:

 • Elegant nordisk design
 • Stor og komfortabel madrass
 • Ideell som både seng og lekegrind
 • Madrass som er hevet fra bakken forenkler å løfte baby inn og ut. 
 • To madrassnivåer
 • Kompakt og praktisk sammenlagt
 • Relativt rask å sette opp og legge sammen
 • Kan legges sammen også med høyeste madrassnivå
 • Godt egnet til daglig bruk

Ulemper:

 • Ikke standard madrass størrelse
 • Tar noe tid å sette opp det høyeste madrassnivået
 • Ikke egnet på de trangeste steder
 • Høy pris

Med en veiledende pris på 2 799,- er Maxi-Cosi Swift i det øvre prissegmentet, men gir til gjengjeld meget høy kvalitet og en multifunksjonell og stilren reiseseng med høy komfort og to madrasshøyder. For de som vil ha en reiseseng de kan bruke også i det daglige, enten som lekegrind eller fast soveplass, er Maxi Cosi Swift et meget godt valg. 

Kjøp denne reisesengen hvis… du ønsker en stilren og multifunksjonell reiseseng som passer inn i interiøret både som lekegrind, sprinkelseng og reiseseng. 

Maxi-Cosi Swift reiseseng kan kjøpes hos Jollyroom.no her, og hos Pinkorblue.no her

6. Babybjörn Travel Cot Light

Meget kompakt og lett reiseseng

Nøkkelinformasjon:

 • Veiledende pris: 2 599,-
 • Vekt: 6 kg
 • Størrelse sammenlagt: 60 x 49 x 14 cm
 • Madrass størrelse: 105 x 60 cm
 • Brukstid: 0 - 3 år

Babybjörn Travel Cot Light er den mest kompakte reisesengen i vår test, og veier bare 6 kg. Sengen kommer med en praktisk reiseveske som gjør den enkel å transportere og oppbevare. Selv om den ikke er like rask å sette opp og legge sammen som testvinneren, er dette fremdeles en meget effektiv og enkel reiseseng. BabyBjörn Travel Cot Light har en madrass på 105 x 60 cm, som gir god plass for barnet selv om sengen ser liten ut ved første øyekast. Madrassen er myk og komfortabel, og både trekket på madrassen og selve sengen kan vaskes i maskin. Madrasstrørrelsen er ikke standard, så du er avhengig av å kjøpe merkets egne laken til sengen. 

Dette er en seng som har madrassen direkte mot gulvet, noe som gjør det vanskeligere å løfte baby inn og ut av sengen. Sengen har heller ikke mulighet for et høyere nivå for de minste barna. For å sikre stabilitet har reisesengen fire stenger i hver side som står ut for å sikre stabilitet. Disse gjør at sengen tar litt mer plass på trange steder (det er fremdeles en meget kompakt seng), og de kan være litt iriterende fordi de er lette å snuble i. 

Fordeler:

 • Svært kompakt og lett, enkel å transportere.
 • Raskt og enkelt oppsett 
 • Tykk og komfortabel madrass av høy kvalitet
 • Vaskbare materialer

Ulemper:

 • Støttestengene kan være i veien og gjøre sengen mindre praktisk i små rom.
 • Madrassen er ikke standard størrelse, så det er nødvendig å kjøpe merkets egne laken.
 • Høy pris

Kjøp denne reisesengen hvis... du ønsker en kompakt og lett reiseseng!

Babybjörn Travel Cot Light kan kjøpes hos Babyshop.no her, hos Lekmer.no her, og Jollyroom.no her

7. Petite et Mars Nyja Reiseseng

Romslig, stødig og budsjettvennlig reiseseng

Nøkkelinformasjon:

 • Veiledende pris: 1099,-
 • Vekt: ca. 7,6 kg
 • Størrelse sammenlagt: 78 x 23 x 23 cm
 • Madrass størrelse: 120 x 60 cm
 • Brukstid: 0 - 3 år (maks 15 kg)
 • Mulighet for to nivåer: Nei

Petite et Mars Nyja reiseseng er en klassisk reiseseng i sprinkelsengformat som er et konkurransedyktig alternativ til de dyrere modellene. Med en størrelse på 120 x 60 cm, som er det samme som en standard sprinkelseng, gir den meget god plass til barnet og lang brukstid. Maksvekt er imidlertid 15 kg, som setter begrensningen for hvor lenge den kan brukes. Sengen oppleves solid og brukervennlig når den er oppslått, og fordi madrassen er hevet fra gulvet, er det betydelig enklere å løfte barnet inn og ut av sengen, sammenlignet med modeller med madrass i gulvhøyde. Dette gjør at denne sengen fungerer vel så godt i det daglige som på reise. 

Den medfølgende madrassen er ca 1 cm og oppleves tynn og hard. For lengre tids bruk kan det derfor være nødvendig å supplere med en tykkere og mykere madrass for økt komfort for barnet (kan kjøpes her). 

Å slå opp og legge sammen sengen krever litt øvelse og noe tid, men når du først har fått dreisen på det, er prosessen relativt grei. Sengen legges sammen til en kompakt og praktisk rektangulær form, noe som gjør den enkel å frakte og oppbevare. Den veier litt mer enn de letteste reisesengene på markedet, men dette er vanlig for denne typen solide reisesenger. En transportveske følger med for enkel transport.

Fordeler:

 • Rimelig
 • Romslig og stødig (standard sprinkelsengstørrelse på 120x60 cm)
 • Konstruksjonen med hevet madrass gjør det å løfte barnet inn og ut enkelt
 • Kompakt og praktisk sammenlagt
 • Transportveske inkludert

Ulemper:

 • Tynn og hard madrass, behov for ekstra madrass ved lengre tids bruk.
 • Oppsetting og sammenlegging krever litt øvelse.
 • Litt høy vekt 

Til en pris på litt over tusenlappen er Petite et Mars Nyja et budsjettvennlig alternativ som kombinerer romslig størrelse med solid konstruksjon, noe som gjør den egnet både for daglig bruk hjemme og på reise.

Kjøp denne sengen hvis… du er ute etter en rimelig, romslig og solid reiseseng som fungerer godt både hjemme og på reise

Petite et Mars Nyja reiseseng kan kjøpes hos Mimmis.no her

Oppsummering

Vi har testet syv ulike reisesenger i forskjellige prisklasser, størrelser, design og funksjoner. Hovedfokuset har vært på brukervennlighet, hvor enkelt det er å sette opp og slå sammen sengene, samt generell funksjonalitet. Vi har også vurdert madrasstørrelse, brukstid, vekt, kompakthet når sammenlagt, komfort, og ekstra funksjoner som mulighet for flere madrassnivåer. AeroMoov Pop-Up Reiseseng utmerket med sin kombinasjon av brukervennlighet og funksjonalitet, lav vekt, kompakt sammenlegging, lang brukstid og meget god pris og kåres “Best i Test 2024”. I et høyere prissegment finner vi Bugaboo Stardust som anbefales for sin utrolig gode brukervennlighet og solide konstruksjon, og er den sengen i testen som er desidert enklest og raskest å sette opp og slå sammen - både med madrassen på laveste eller høyeste nivå. For et budsjettvennlig alternativ anbefaler vi Lilletroll reiseseng, som er ultrakompakt og lett. Stokke Cloud Sleeper er det beste valget for eldre barn over 3 år som har behov for en praktisk og meget kompakt reisemadrass. Maxi-Cosi Swift er det beste valget om du ønsker en reiseseng som samtidig kan fungere som en romslig lekegrind i det daglige. Petite et Mars Nyja reiseseng er et meget godt budsjettalternativ med testens lengste madrass.  

Tips til reise med barn

Når du reiser med små barn, er det viktig å være godt forberedt. Her er noen nyttige tips:

 1. Laken til reisesengen: Husk å pakke med laken som passer til reisesengen. Dette sikrer en ren og komfortabel soveplass for barnet. Jollyroom har stort utvalg av lakener i ulik størrelser
 2. Nattpose: Vi anbefaler nattpose til små barn. Dette er særlig praktisk på reise da de tar mye mindre plass enn en dyne. Les mer om nattposer og hvilke som er best i test her.
 3. Bæresele: En bæresele er praktisk for steder der barnevogn ikke er tilgjengelig eller praktisk å ha med, som for eksempel på flyplasser, museer og andre severdigheter. Les vår test av bæreseler her.
 4. Reisevogn: En reisevogn er uvurderlig på reise enten det er med fly, tog, bil eller buss. Les mer om reisevogner og finn den beste reisevognen for dere i vår test her.
 5. Leker og underholdning: Pakk med leker og underholdning for barnet både til under reisen og til når dere ankommer destinasjonen. 
 6. Mat og bleier: De fleste land har bleier, barnemat og grøt, men det kan være lurt å pakke med noen nødvendigheter for selve reisen. Husk at bleier kan være dyrere i utlandet.
 7. Vannflaske: Husk å ta med en vannflaske til barnet
 8. Planlegg reisetiden: Prøv å planlegge reisen rundt barnets søvnrutiner. Reiser om natten eller under barnets lur kan gjøre turen mer behagelig for alle.

God tur!