Småbarn

Nattpose: Best i test (De 7 beste nattposene i 2024)

En nattpose til babyen din er både en trygg og god måte å sikre at barnet har det behagelig hele natten igjennom. Hva slags nattpose som er riktig for ditt barn kommer an på flere faktorer, og i denne artikkelen vil vi gå igjennom ulike typer nattposer, fra lette sommervarianter til varmere for vinterbruk, og gi deg innsikt i hvilke nattposer som er best i test og hva som gjør en nattpose ideell for ditt barns behov.

I denne artikkelen:

(Artikkelen inneholder annonselenker)

De beste nattposene til barn i 2024 er:

 1. Ergobaby on the move nattpose - Best i test 2024: En unik nattpose som treffer på alt man ser etter i en nattpose
 2. Easygrow Nattpose - Anbefalt: Beste helårs nattpose 2024 - Gjennomtenkt, funksjonell og behagelig nattpose perfekt for bruk året rundt
 3. Najell Nattpose - Anbefalt: Beste hybrid nattpose 2024 - Genial og allsidig nattpose med uttakbare innlegg for bruk sommer som vinter
 4. Easygrow Lett Nattpose: Florlett og myk sommerpose perfekt for de varme sommernettene
 5. Done By Deer Nattpose (1 og 2,5 TOG): Gode, holdbare nattposer til en overkommelig pris
 6. Liewood Flora Nattpose: Vakker, premium nattpose for dem som verdsetter estetikk
 7. TURIFORM Mira Nattpose i dun: Meget varm nattpose for de som har det skikkelig kaldt på soverommet

Hopp rett til testen her!

Hva er en nattpose?

En nattpose, ofte også kalt sovepose for barn, er et alternativ til babydyne. Nattposer kles på babyen som en kjole og har en poseform nederst, slik at den er umulig å sparke av. Nattposer kommer i mange ulike varianter, både med og uten ermer, i ulike tykkelser og i ulike størrelser. Nattposer skal ikke brukes sammen med babydyne, men i stedet for babydyne, og har den fordelen at babyen ikke kan sparke av seg dynen og bli kald, eller for eksempel få dynen over hodet. For større barn kan nattposer også gjøre det vanskeligere for utålmodige småtasser å kravle over sprinkelsengen. 

Forskjellen mellom Nattpose og Babydyne - Fordeler med Nattpose

Mens en lett babydyne eller et strikket pledd har vært tradisjonelle valg for å holde babyer og småbarn varme om natten og ved dupper, gir en nattpose en rekke fordeler som gjør at fler og fler foreldre velger disse til barna sine. Den største fordelen er kanskje at nattposer reduserer risikoen for at små barn blir viklet inn i eller får ansiktet dekket av dynen eller løse tepper mens de sover, noe som ifølge Landsforeningen for Uventet Barnedød (LUB) kan føre til at det blir varmt og gir dårlige pusteforhold. LUB skriver imidlertid at det heller ikke skal være fare for dette så lenge man bruker en liten og lett barnedyne tilpasset babyens størrelse. Det er derfor heller ikke noe i veien med å bruke en lett babydyne. Har du imidlertid en baby som sover urolig og har lett for å sparke av seg dyna eller få den over hodet, vil en nattpose være et godt alternativ. Og dette er den andre store fordelen med en nattpose, at du er sikker på at barnet holder samme lune temperatur hele natten fordi barnet ikke kan sparke den av, noe som vil kunne bidra til færre forstyrrelser i barnets søvn. Merk at for at en nattpose skal være trygg å bruke er det viktig at barnet ikke kan få hodet gjennom hodeåpningen når nattposen er på, og det er også viktig at det ikke er noen løse knapper eller lengre snører på posen som kan utgjøre risiko

Hva bør du se etter i en nattpose

Det finnes etterhvert mange ulike nattposer i flere ulike prisklasser på det norske markedet. Hvilken som passer for dere avhenger både av alder og størrelse på barnet, årstid, temperatur på soverommet og i hvilke situasjoner posen skal brukes (ønsker dere f.eks mulighet til å bruke den også i bilstol). Dette er de viktigste tingene du bør vurdere før du går til innkjøp av en nattpose. 

 • Tykkelse/isolasjonsevne/TOG-verdi: Velg en nattpose som passer til romtemperaturen der barnet sover. Nattposer kommer i flere ulike tykkelser tilpasset ulike årstider og hvilken temperatur som er på soverommet (LUB anbefaler ca 18 grader på soverom der barn sover). Isolasjonsevnen til nattposer oppgis ofte med betegnelsen TOG (thermal overall grade). 2 TOG er en god helårstykkelse, og et bra valg på soverom med anbefalte 18 grader. Blir soverommet kaldere på vinteren, kan en vinterpose med 2,5 TOG være et bedre valg, og på varme sommerdager når temperaturen stiger er en pose med 0,5 TOG fint. Har dere altså konstant temperatur på soverommet hele året, er en helårspose et godt valg, mens varierer temperaturen mellom sommer og vinter kan det være lurt å kjøpe to ulike poser (en for sommer og en for vinter). Merk at også påkledningen til barnet påvirker hvilken TOG-verdi som er passe. Les mer om TOG og hvilken verdi du bør velge lengre ned.
 • Materiale: Se etter en nattpose i pustende materialer som bomull for å forhindre overoppheting.  Ull er også pustende og varmeregulerende, i tillegg til at det ikke føles vått og kaldt på samme måte som bomull gjør dersom barnet skulle ha et uhell i løpet av natten. Men merk at ull kan irritere sensitiv hud, særlig hos barn med eksem. 
 • Størrelse: Nattposer tilbys i et bredt spekter av størrelser, vanligvis kategorisert i større intervaller enn tradisjonelle barneklær, for eksempel fra 0-6 måneder, 6-12 måneder, og så videre. Det frarådes å velge en betydelig større nattpose med tanke på lengre brukstid, fordi passformen rundt hodeåpningen er like viktig som selve lengden på posen. En for stor hodeåpning kan risikere at barnet får hodet tildekket, noe som kan kan være en sikkerhetsrisiko. Det er derfor viktig å velge en nattpose som passer godt til barnets nåværende størrelse for å sikre både komfort og sikkerhet gjennom natten.
 • Brukervennlighet: Sørg for at nattposen har en praktisk åpning for enkle bleieskift, helst med glidelås som går begge veier. Noen poser har også åpning bak for bilsele slik at posen kan brukes i bilstol, noe som er praktisk om barnet skal forflyttes mellom bilstol og seng.
 • Vedlikehold: Velg en nattpose som er enkel å vaske og tørke, siden hyppig vask ofte er nødvendig, og du kan risikere å få både urin og babybæsj på posen. 
 • Sikkerhet: Unngå poser med løse bånd eller snorer, og sørg for at alle materialer og festemekanismer er trygge for barnet.

Isolasjonsevne og TOG-verdi på nattposer

TOG, som står for Thermal Overall Grade, er en måleenhet som brukes til å angi isolasjonsevnen til dyner og nattposer, inkludert nattposer til barn. Denne verdien gir en indikasjon på hvor godt et materiale kan holde på varmen. En lavere TOG-verdi betyr at posen er lettere og mer egnet for varmere forhold, mens en høyere TOG-verdi indikerer en tykkere, varmere pose, ideell for kjøligere temperaturer. Nattposer til barn kommer vanligvis med en TOG-verdi på rundt 1 (for vår og sommer) eller 2.5 (for høst og vinter), men det finnes også helårsposer med en middels TOG-verdi på omtrent 2. Å forstå TOG-verdien kan hjelpe deg med å kle barnet passende for natten og unngå overoppheting, noe som er viktig siden små barn har en mindre utviklet evne til å regulere kroppstemperaturen og kan lett bli for varme. Fordi små barn har lettere for å bli overopphetet, er det anbefalt å ikke ha dyner/nattposer på mer enn 4 TOG til barn. 

For foreldre som opplever en relativt konstant temperatur på rundt 18 grader på barnerommet gjennom hele året, kan en helårs-nattpose med en TOG-verdi på mellom 1.5 og 2 være ideell. Varierer temperaturene mer på rommet gjennom årstidene, kan det være aktuelt å ha en tykkere nattpose til vinterhalvåret på 2,5 TOG og en tynnere pose til sommerhalvåret på 0,5-1 TOG. Det er også mulig å justere hva barnet har på seg under nattposen basert på romtemperaturen. Nedenfor finner du en veiledning til anbefalt maksimal TOG-verdi i forhold til forskjellige romtemperaturer:

 • Romtemperatur under 16 grader: Maks 4 TOG
 • Romtemperatur 16-19 grader: Maks 3 TOG
 • Romtemperatur 20-22 grader: Maks 2 TOG
 • Romtemperatur 23-25 grader: Maks 1.5 TOG
 • Romtemperatur over 25 grader: Maks 0.5 TOG

Påkledning i nattposen 

På tross av det vi nå har lært om TOG, kan en nattpose virke veldig mye tynnere enn en dyne slik vi voksne sover med, og det kan være fristende å kle på barnet mye. Alle barn er forskjellig, og det finnes ingen fasit på hvor mye eller lite barnet ditt skal ha på seg. Du må kjenne barnet ditt, men nedenfor finner du en veiledende tabell på hvor mye klær en baby bør ha på seg i forhold til romtemperatur og TOG-verdi på posen. 

Valg av størrelse på nattposer

Når det kommer til størrelsen på nattposer, er det vanlig at de er kategorisert etter barnets alder eller lengden på selve posen, i motsetning til barnets høyde som er vanlig for barneklær. Dette betyr at du velger en nattpose basert på hvor gammelt barnet ditt er eller hvor lang posen er, noe som gir en bedre indikasjon på passformen rundt barnets kropp. Under finner du størrelsesguide for nattposer:‍

Barnets lengde

Barnets alder (mnd)

Lengde på soveposen

0-65 cm

0 - 6

73 cm

60-86 cm

3 -18 mnd

85 cm

80-95 cm

12-36 mnd

100 cm

De beste nattposene i 2024

Vi har valgt ut og testet et utvalg nattposer på det norske markedet, både dyrere og billigere varianter. 

Våre toppvalg:

 1. Ergobaby on the move nattpose - Best i test 2024: En unik nattpose som treffer på alt man ser etter i en nattpose
 2. Easygrow Nattpose - Anbefalt: Beste helårs nattpose 2024 - Gjennomtenkt, funksjonell og behagelig nattpose perfekt for bruk året rundt
 3. Najell Nattpose - Anbefalt: Beste hybrid nattpose 2024 - Genial og allsidig nattpose med uttakbare innlegg for bruk sommer som vinter
 4. Easygrow Lett Nattpose: Florlett og myk sommerpose perfekt for de varme sommernettene
 5. Done By Deer Nattpose (1 og 2,5 TOG): Gode, holdbare nattposer til en overkommelig pris
 6. Liewood Flora Nattpose: Vakker, premium nattpose for dem som verdsetter estetikk
 7. TURIFORM Mira Nattpose i dun: Meget varm nattpose for de som har det skikkelig kaldt på soverommet

1. Ergobaby on The Move nattpose - BEST I TEST: Beste nattpose 2024

En unik nattpose som treffer på alt man ser etter i en nattpose

 • TOG-verdi: 0,5, 1,0 og 2,5 TOG
 • Materiale: 100% bomull. De tykke posene har i tillegg polyester-padding for ekstra varme. 
 • Størrelser: 6-18 mnd, 18-36 mnd. 
 • Farger: 15 ulike farger og mønstre
 • Vedlikehold: Vaskemaskin 40 grader, kan tørketromles
 • Veiledende pris: fra ca. 399,- til 499,-

Ergobaby on the Move nattpose kan ved første øyekast fremstå som litt kompleks og spesifikk på grunn av de unike benåpningene som gjør at du kan transformere den til en slags pysj. Vi har imidlertid testet den med hovedfokus på dens egenskaper som nattpose - og er rett og slett imponert. Nattposen er laget i et eksepsjonelt mykt og behagelig materiale, og har en rekke egenskaper som gjør den ekstra komfortabel. Den er meget godt polstret rundt glidelåsåpningen for å unngå irritasjon ved halsen, og har justerbare ermeåpninger for å tilpasse passformen til størrelsen på barnet. Sistnevnte bidrar til å forhindre at posen kommer over barnets hode.  

Videre har posen flere praktiske løsninger som forbedrer brukervennligheten betraktelig; skulderstropper som kan åpnes og en midtstilt toveis glidelås som kan åpnes både fra toppen og bunnen gjør både bleieskift og påkledning enklere. 

Et særegent pluss er at Ergobaby On the Move er den eneste nattposen i testen som tåler tørketrommel. En liten detalj som betyr mye i hverdagen, spesielt når uhell skjer (og det vil skje!) og posen må vaskes. Da mange tykke nattposer tar lang tid å tørke, og man derfor ofte behøver to for å kunne rotere, er det en stor fordel at denne posen kan tørkes raskt i tørketrommelen og muliggjør å bare ha én nattpose. 

Ergobaby On the Move skiller seg også ut som en av få poser (sammen med Easygrow) som har åpning for bilstolseler, noe som gjør at den også kan brukes i bil - ideelt for hjemreiser etter leggetid. 

Benåpningene, som gjør posen ekstra unik, synes vi er en morsom ekstrafunksjon. Selv uten dem er Ergobaby On the Move en utmerket nattpose. Benåpningene gjør at du kan gjøre posen til en slags pysj som barnet kan krabbe rundt i før leggetid eller på morgenkvisten, noe som av og til kan være praktisk. 

Med størrelser fra 6-18 måneder og 18-36 måneder, har Ergobaby on The Move lang brukstid, men er dessverre ikke et alternativ for de minste babyene. Posen kommer i et bredt spekter av TOG-verdier (0,5 TOG, 1 TOG, og 2,5 TOG) for ulike temperaturer, samt ca 15 forskjellige farger og mønstre. 

Ergobaby On The Move treffer på absolutt alle faktorer vi verdsetter i en nattpose, pluss litt til, og det til en relativt snill pris. Vi kårer derfor Ergobaby On the Move Best i Test Nattpose 2024!

Ergobaby On The Move nattpose kan kjøpes hos Mimmis.no her, hos Jollyroom.no her, hos Babyshop.no her, og hos Lekmer.no her.

2. Easygrow Nattpose - ANBEFALT: Beste helårs nattpose 2024

Gjennomtenkt, funksjonell og behagelig nattpose perfekt for bruk året rundt

 • TOG-verdi: 2
 • Materiale: Viskose av bambus og resirkulert polyester
 • Størrelser: 0-6 mnd, 3-18 mnd, 12-36 mnd, 
 • Farger: Hazel, Grønn, Off White, Tiny Leaf Stone, Tiny Leaf Cream, 
 • Vedlikehold: Maskinvask 40 grader, ikke tørketrommel
 • Veiledende pris: 599 til 699,-

Easygrow Nattpose skiller seg ut som en eksepsjonelt myk og komfortabel helårspose med TOG-verdi på 2, perfekt for dem som ønsker en nattpose som kan brukes hele året. TOG-vedien på 2 er ideell for de som har en jevn soveromstemperatur gjennom hele året, eller dem som ønsker en nattpose som kan tilpasses de ulike sesongene ved å justere barnets påkledning inni posen. 

Posen er så myk og komfortabel at man nesten skulle ønske seg en voksenversjon. Posen har ikke justerbare ermeåpninger, men elastisk strikk rundt brystet som sikrer en god og komfortabel passform. Den godt polstrede glidelåsåpningen ved halsen bidrar ytterligere til at posen er meget komfortabel for barnet. Posen har en praktisk toveis glidelås som kan åpnes både ovenfra og nedenfra. Dette, sammen med glidlåsens sentrale plassering, forenkler både påkledning av posen og bleieskift. For familier på farten, har posen også en åpning for bilstolsele, noe som gjør den ideell for hjemreiser etter sengetid.

Posen kan vaskes på 40 grader, men kan nuppe litt etter mange vask, stoffet holder seg imidlertid like fantastisk mykt og godt. Med størrelser som strekker seg fra 0-6 måneder til 12-36 måneder, tilbyr Easygrow Nattpose en lengre brukstid sammenlignet med mange andre poser på markedet.

Easygrow nattpose har mange gjennomtenkte og gode løsninger som gjør den både brukervennlig og komfortabel, og med 2 i TOG-verdi er den ideell som helårspose. Posen er derfor perfekt for dere som har relativt jevn temperatur på soverommet og ønsker en pose som kan brukes året rundt!

Easygrow Nattpose kan kjøpes hos Mimmis.no her, hos Den Lille Barnebutikken her, og hos Kjøpbarnevogn.no her.

3. Najell Nattpose - ANBEFALT: Beste hybrid nattpose 2024

Genial og allsidig nattpose med uttakbare innlegg for bruk sommer som vinter

 • TOG-verdi: 0,5 (2,5 med innlegg)
 • Materiale: 100% bomull
 • Størrelser: 0-6 mnd, 6-18 mnd
 • Farger: Dot white, Dream mint, Leopard Beige.
 • Vedlikehold: Vaskes på 40 grader, ikke tørketrommel.
 • Veiledende pris: 599-749 for nattposen, 299 for innlegg.

Najell er et svensk merke kjent for sine innovative og multifunksjonelle barneprodukter, og deres nattpose stiller seg i rekken av enda et smart produkt. Dette er nemlig en nattpose med innvendige åpninger i trekket, for å kunne legge inn innlegg, noe som lar deg tilpasse TOG-verdien fra 0,5 for lune sommernetter til 2,5 for de kalde vinternettene (merk at innleggene må kjøpes separat). Vi var litt spente på om dette ville fungere godt i praksis, eller om de innvendige innleggene ville flytte på seg inni nattposen. Etter flere netters bruk av en særdeles aktiv baby kan vi konkludere med at det fungerer utmerket, og innleggene sitter på plass hele natten igjennom. 

Nattposen fra Najell imponerer ikke bare med sin smarte hybrid-funksjonalitet, men også med sitt kule design, tilgjengelig i tre ulike trendy prints. Posen er laget av 100% bomull, og med justerbare ermeåpninger sikrer den en god passform. Glidelåsen, som er plassert langs siden og åpnes fra bunn, forenkler bleieskift. Skulderstroppene kan åpnes helt, noe som forenkler påkledningen.

Selv om denne nattposen, med en totalpris på rundt tusenlappen for posen og innleggene, ikke er den billigste på markedet, gir den meget god verdi ved å kombinere to nattposer i én. Dette er en kostnadseffektiv løsning sammenlignet med å kjøpe separate poser for sommer og vinter. De uttakbare innleggene gjør også at posen er enklere å vaske og tørke enn tykkere vinterposer - en liten detalj som betyr mye i hverdagen med små barn. Posen er tilgjengelig i to størrelser, 0-6 måneder og 6-18 måneder.

Najell nattpose med innlegg er et utmerket valg for foreldre som har varierende temperaturer i soverommet gjennom årstidene og ønsker en allsidig løsning som kan tilpasses etter behov.

Najell nattpose kan kjøpes i Najells egen nettbutikk her. Innleggene finner du her.

4. Easygrow Lett Nattpose

Florlett og myk sommerpose perfekt for de varme sommernettene

 • TOG-verdi: 0,5
 • Materiale: 50% resirkulert bomull, 50% økologisk bomull
 • Størrelser: 0-6 mnd, 3-18 mnd, 12-36 mnd, 
 • Farger: Hazel, Grønn, Off White, Tiny Leaf Stone, Tiny Leaf Cream, 
 • Vedlikehold: Maskinvask 40 grader, ikke tørketrommel
 • Veiledende pris: 599,-

Easygrow Lett nattpose er et ypperlig valg for sommersesongen, og byr på de samme høyt verdsatte egenskapene og designelementene som Easygrow nattpose. Med en TOG-verdi på bare 0,5 er denne lettere versjonen ideell for varmere netter, laget i florlett og mykt bomullsstoff. Sommerposen har elastisk strikk rundt brystet som gir den gode passformen, i tillegg til beskyttelse rundt glidelåsåpningen ved halsen for å forhindre irritasjon. Den sentrerte toveis glidelåsen sikrer enkel av- og påkledning, og gjør bleieskift på natten enkelt! I tillegg tilbyr posen en praktisk åpning for bilstolsele, noe som gjør den egnet til bruk i bil og er særlig praktisk når man skal reise hjem etter leggetid. I likhet med Easygrow Nattpose kan Easygrow Lett vaskes i maskin på 40 grader, og finnes i størrelser fra 0-6 mnd, 3-18 mnd og 12-36 mnd. 

Easygrow Lett nattpose er en florlett og myk nattpose med gode gjennomtenkte funksjoner, perfekt for de varme sommernettene. 

Easygrow Lett nattpose kan kjøpes hos Kjøpbarnevogn.no her.

5. Done By Deer Nattpose (1 og 2,5 TOG)

Gode, holdbare nattposer til en overkommelig pris

 • TOG-verdi: Tilgjengelig i 1 TOG (sommer) og 2,5 TOG (vinter)
 • Materiale: 100% bomull
 • Størrelser:  70 cm (0-6 mnd), 90 cm (6-18 mnd)
 • Farger: Et bredt utvalg av trykk og farger lanseres jevnlig
 • Vedlikehold: Maskinvask 40 grader, kan ikke tørketromles
 • Veiledende Pris: Ca. 400 kr for sommermodellen, 600 kr for vintermodellen

Done By Deer tilbyr en kolleksjon av sjarmerende nattposer, tilgjengelig i to varianter, en for sommerbruk (TOG 1) og en for vinterbruk (TOG 2,5). Nattposene er enkelt utformet, med en midtstilt glidelås som åpnes nedenifra for å gjøre nattlige bleieskift så enkelt som mulig. Ermeåpningene kan justeres, og gjør at du kan sikre en god passform for ditt barn. Laget i myk bomull holder posene seg fine vask etter vask, og til en pris på rundt 400-600 kroner får du gode nattposer til en god pris. Nattposene fra Done By Deer er tilgjengelig i to ulike størrelser, 70 cm for de aller minste (0-6 måneder) og 90 cm for barn fra 6 måneder og opptil 18 måneder.

Vil du ha en enkel og god nattpose til en overkommelig pris er Done By Deer Nattpose et godt valg. 

Done by Deer Nattposer kan kjøpes hos Mimmis.no her, hos Jollyroom.no her, hos Babyshop her, og hos Pinkorblue.no her.

6. Liewood Flora Nattpose

Vakker, premium nattpose for dem som verdsetter estetikk

 • TOG-verdi: 1,0 TOG
 • Materiale: Organisk musselinbomull
 • Størrelser: 56-68, 68-80, 80-86
 • Farger: Beige, rosa og blå
 • Vedlikehold: Maskinvask på 30 grader
 • Veiledende pris: 940,-

Liewood Flora er en nydelig sommernattpose, vevd i luftig, organisk musselinbomull og tilgjengelig i en palett av duse farger som beige, rosa og blå. Posens design er relativt enkelt, med en sidestilt glidelås som åpnes nedenifra, og skulderstropper som kan åpnes og justeres for å sikre god passform. Posen kan vaskes i maskin, men ikke på mer enn 30 grader, noe som er en liten ulempe da det ofte kan være uhell med både bæsj og tiss i en nattpose og vask på høyere temperatur vil kunne være mer effektivt. Liewood-posene kommer i størrelser som gjenspeiler lengden på barnet; 56-68 cm, 68-80 cm og 80-86 cm. Til en pris på over 900 kr er Liewood Flora den desidert dyreste sommernattposen.

Liewood Flora er en vakker og enkel nattpose til bruk på sommeren, og med en relativt høy prislapp er dette posen for dem som virkelig verdsetter estetikk. 

Liewood FLora kan kjøpes hos Jollyroom her, hos Babyshop.no her, og hos Lekmer.no her.

7. TURIFORM Mira Nattpose i dun

Meget varm nattpose for de som har det skikkelig kaldt på soverommet

 • TOG-verdi: 3,89 TOG
 • Materiale: 100% bomull og fyll av 90% dun og 10% fjær
 • Størrelser: One size - 90 cm. 
 • Farger: Beige
 • Vedlikehold: Vaskes på 60 grader, kan tørketromles
 • Pris: 1299,-

Turiform Mira Nattpose skiller seg ut som en eksepsjonell varm nattpose for de kaldeste soverommene, med en svært høy TOG-verdi på nærmere 4. En så høy TOG-verdi er anbefalt for svært lave temperaturer (under 16 grader) og dette er derfor en pose som for de fleste vil bli for varm. 

Nattposen er lett og behagelig, og det er tydelig at dette er en pose av svært høy kvalitet. Med fyll av 90% dun og 10% fjær er posen utrolig lett og minner om en høykvalitets dundyne. Selv om posens dunfyll bidrar til eksepsjonell varme, er det verdt å merke seg at den lager noe mer lyd ved bevegelse enn andre nattposer. Dette kan potensielt forstyrre barnets søvn. Posen er designet med en sidestilt glidelås og en skulderstropp som kan åpnes, men mangelen på en toveis glidelås gjør at nattlige bleieskift er litt mer knotete. Vi savner også polstring rundt glidelåsen for ekstra komfort.

Posen kommer i en nydelig beige farge og er kun tilgjengelig i én størrelse, 90 cm. I tillegg mangler den justerbare ermeåpninger, og den er derfor best egnet til litt større barn da den for de minste vil bli for stor. 

Turiform Mira Nattpose er en enkel nattpose som har noen praktiske begrensninger, men som kan skilte med dunfyll av høy kvalitet og svært høy isoleringsevne (TOG 4). Dette er derfor en nattpose for de som har det meget kaldt på soverommet og behøver en skikkelig, skikkelig varm nattpose!

Sikkerhetstips

Når du bruker nattposer for små barn, er det viktig å følge noen grunnleggende sikkerhetstips for å sikre at poden sover  trygt og behagelig:

 • Riktig størrelse: Sørg for at nattposen er i riktig størrelse for barnet. En pose som er for stor, kan øke risikoen for at barnet sklir ned i posen, mens en for liten pose kan begrense bevegelsesfriheten.
 • Overvåk temperatur: Vær oppmerksom på barnets kroppstemperatur for å unngå overoppheting. Posen bør være tilpasset romtemperaturen, og lag med klær bør justeres deretter. LUB anbefaler en romtemperatur på 18 grader. 
 • Unngå ekstra sengetøy: Når du bruker en nattpose, er det ikke nødvendig med ekstra tepper eller dyner, da dette kan føre til overoppheting eller at barnet tildekkes.
 • Ha minst mulig i sengen: Unngå bruk av puter, sengekant, bamser eller lignende som i verste fall kan dekke til barnets ansikt og hode. Ønsker du av ulike årsaker å allikevel bruke en sengekant, har merket Aerosleep en sengekant som barnet skal kunne puste gjennom. 
 • Fast madrass: La barnet sove på en fast madrass. Det finnes mange gode madrasser til babyer. Sjekk for eksempel ut Aerosleep som har madrasspakker med overmadrass i pustende materiale

Les mer om hvordan du kan tilrettelegge for et trygt sovemiljø på LUB (Landsforeningen for uventet barnedød) sine nettsider her.