PRODUKTTEST

Test: Uppababy Vista V2 Duovogn

UppaBaby sin Vista vogn har tatt det norske markedet med storm på grunn av sin mulighet til å utvides fra enkel singelvogn til dobbel søskenvogn. Vognen kan til og med ha plass til hele 3 barn med fotbrett som kan kjøpes separat. Vista V2 er en oppdatering av den originale Vista-vognen, og har blant annet større kalesje, forbedret demping i alle hjul og forbedret fem-punkts-sele.

I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
Ca. 10 000 - 13 000,- for komplett vogn
Vekt:
12,25 kg (med sittedel)
Størrelse sammenlagt:
84 cm x 65 cm x 48 cm
Full liggestilling:
Ja
Lengde på ryggstøtte:
58 cm
Høyde håndtak:
Ca. 100 - 108 cm

(Innlegget inneholder reklame for UppaBaby gjennom annonselenker til Mimmis.no og Babyshop)

Utseende: 

Detalj

UppaBaby Vista V2 er en fin barnevogn som finnes i hele 13 ulike fargekombinasjoner på sete og liggedel, og med enten sølv eller svart understell. Du kan også velge mellom brune eller svarte skinndetaljer på håndtak og bøyle. UppaBaby Vista V2 er en av de dyrere vognene, og man merker raskt at dette er en barnevogn av høy kvalitet. Den oppfattes både solid i selve understellet, samt at materialvalgene som stoffene, skinndetaljene og andre detaljer både ser og føles kvalitetsmessig ut. 

Du får kjøpt vognen i følgende farger; Alice (rosa), Bryce (Perlemorhvit), Declan (lys beige), Emmet (Grønn), Finn (azurblå), Gregory (lys blå), Greyson (mellomgrå), Hazel (olivengrønn), Jake (mørkegrå), Jordan (grå med sølvfarget chassi), Navy (marineblå), Sierra (sandfarget), Stella (lys grå). 

Trillekomfort: 

Vista V2 er en stor og god vogn, som takler de fleste utfordringer. Med relativt store hjul ruller den godt over humper og hindringer i veien. Den har demping i alle fire hjul, men oppleves likevel litt stiv og lite dempet, som gjør at det rister unødvendig mye for barnet ved ujevnt underlag som brostein og lignende. Dette er imidlertid relativt vanlig  på duovogner med punkteringsfrie hjul, og skal man ha den beste dempingen må man vurdere en vogn med lufthjul. (Les om fordeler og ulemper med de to variantene her).

De punkteringsfrie swivel-hjulene gjør vognen svært enkel å manøvrere, den føles agil og er lett å styre selv med bare en hånd. Vognen er robust for å kunne tåle opp til tre barn, men har imponerende lav vekt på 12,4 kg med én sittedel på, noe som gjør at den ikke føles spesielt tung i det hele tatt. 

Vognen har en svært stor varekurv, noe vi ser på som et kjempepluss, men dessverre fører det til litt dårligere plass til beina og det hender at man sparker borti kurven når man triller. Vi opplever at problemet er størst dersom man enten er lav og har styret på laveste innstilling da man kommer veldig nær chassiset, eller dersom man er høy og har veldig lange bein. Er du gjennomsnittlig høy vil sannsynligvis ikke dette være et problem. Vognen har et høydejusterbart håndtak som justeres med teleskop-mekanisme og har et spenn fra ca 100 cm til 108 cm. Håndtaket kan oppleves litt høyt selv på laveste innstilling om du er litt lav selv.  

Punkteringsfrie hjul

 

Liggedel: 

Liggedel

Liggedelen på UppaBaby Vista V2 er dyp og romslig, men ikke av de lengste liggedelene vi har vært borti. Den har et smart bærehåndtak i kalesjen, som gjør den enkel å bære med seg ved behov. Vi liker spesielt godt at det er en knapp i bærehåndtaket som gjør det ekstra enkelt å klikke liggedelen av understellet med bare en hånd (du behøver altså ikke trykke på knapper på hver side av liggedelen, slik det er på mange andre vogner). Liggedelen veier 4 kg, og er hverken veldig tung eller veldig lett. 

Takket være ventilasjon i bunn og perforert madrass er liggedelen godkjent for å brukes også som barneseng over natten. Det er superpraktisk om dere skal på overnatting et sted, eller bare til bruk hjemme før babyen flytter over til sprinkelseng. Det er mulig å kjøpe et eget stativ til liggedelen som man kan bruke inne. Vi synes det er utrolig praktisk at barnet kan sove trygt i liggedelen, også over natten når vi selv sover. Det er også så mye enklere å roe barnet, fordi man bare kan løfte liggedelen og gynge den frem og tilbake, noe man ikke kan gjøre med en bedside-crib eller sprinkelseng. Den gir også et lunt og mørkt sovested. 

Liggedelen har det som ved første øyekast virker som en helt normal kalesje som kan settes opp til 90 grader. Det geniale skjuler seg imidlertid under kalesjen, der man kan trekke ut en ekstra solskjerm med UV 50, som dekker barnet helt, men samtidig gir godt med ventilasjon i sidene. Dette er noe av det vi liker aller best med denne liggedelen. Kalesjen har også ventilasjon bak, som kan åpnes med glidelås ved behov. Vi skulle imidlertid også ønske at det var mulighet å åpne for ventilasjon også i selve liggedelen ved hodeenden, slik man kan på f.eks Nuna Demi Grow og Bugaboo Fox3. Dette er praktisk på de varmeste sommerdagene, men ikke et veldig stort savn. 

Med liggedelen følger et stormtrekk som festes med glidelås rundt hele, og som står opp ved åpningen av barnevognen og beskytter barnet godt for vær og vind. Vi synes glidelåsfeste av stormtrekk tidvis er litt styrete de gangene man vil plukke baby raskt opp fra liggedelen, og hadde foretrukket av øverste del av stormtrekket var festet med f.eks magnet i stedet. Liggedelen har heller ingen smarte lommer til oppbevaring av småtteri, som er en funksjon vi har satt veldig pris på på andre duovogner. Det er imidlertid billig og enkelt å løse med en organizer festet på styret. 

Liggedelen er plassert i en helt normal høyde, men kan plasseres høyere ved hjelp av høydeadaptere (kjøpes separat). En funksjon vi synes er verdt å nevne for de høye foreldrene. 

 

Sittedel: 

UppaBaby Vista V2 med sittedelen helt tilbakelent og kalesjen helt ned

UppaBaby Vista V2 har en ergonomisk vendbar sittedel, som med bare en hånd kan justeres i hele 5 posisjoner, fra helt oppreist, til full liggestilling. De fleste andre duovogner har ofte kun 3 ulike posisjoner, og vi liker derfor godt hvor fleksibel denne sittedelen er. Fotstøtten er også justerbar, så du kan være sikker på at barnet ditt finner en komfortabel posisjon. Setet er plassert i en helt normal høyde, men dersom du ønsker og foretrekker at barnet sitter høyere kan du i likhet med liggedelen bruke høydeadapterene (kjøpes separat) for å få en høy sitteposisjon som er praktisk for høyere foreldre. 

Kalesjen er utvidbar og relativt lang. Den dekker barnet godt, men kunne med fordel vært enda lengre til soving. Den har et titte-vindu på toppen, som også kan fungere som ekstra ventilasjon, samt ytterligere ventilasjon dersom man utvider kalesjen helt. Det vi imidlertid elsker med sittedelen og kalesjen på UppaBaby Vista V2 er at den kan justeres i høyden. Med det mener vi at du kan flytte kalesjen høyere på sittedelen slik at setet får lengre rygg. Det er helt genialt etterhvert som barnet vokser, og gjør at lengden på ryggen kan bli opptil 58 cm, noe som er ca. 10 cm lengre enn de aller fleste duovogner på markedet. Et problem med mange duovogner er at de blir for korte i ryggen før barnet er helt ferdig med vognperioden, og mange bytter da gjerne til en sportsvogn/trille. Med UppaBaby Vista V2 behøver du ikke bekymre deg for at setet blir for lite, og du kan derfor bruke denne vogna lenge. Videre må vi nevne selene, som er utrolig enkle å justere, både i lengde og høyde etterhvert som barnet vokser. 

Funksjoner: 

UppaBaby Vista V2´s største funksjon (bokstavelig talt!) er den enorme varekurven. Ja, for den er virkelig enorm og noe helt utenom hva vi har sett på andre vogner. Den har i tillegg en kapasitet på hele 13,6 kg, som er langt mer enn de fleste vogner, så her får du plass til det aller aller meste. Til varekurven er det også mulig å kjøpe et lokk som beskytter mot regn, snø og søle. I varekurven går det en stang på tvers over, men fordi kurven er så innmari stor har det virkelig ingenting å si. Den er i tillegg veldig lett å komme til, både når du har på liggedel eller sittedel begge veier og også med sittedel i sovende stilling. 

Vi har også tidligere vært inne på at liggedelen er godkjent til å brukes over natt, og kan derfor brukes som barneseng enten dere er på reise eller hjemme. Man kan kjøpe et eget stativ som kan brukes med liggedelen som en barneseng, og som etter dette kan gjøres om til en smart skittentøyskurv når man ikke lenger bruker liggedelen (skittentøyskurv og stativ kjøpes separat).

Videre har denne vognen svært lang brukstid. Vi har tidligere vært inne på hvordan du kan justere kalesjen på sittedelen til å få en rygg på hele 48 cm, noe som gir ca 10 cm mer plass enn det en typisk duovogn har. Vognen kan i tillegg brukes som søskenvogn ved å enkelt feste en ekstra seteenhet eller liggedel på feste nummer to som er nede ved varekurven. Vi forteller mer om dette i et eget avsnitt om søskenvogn-funksjonen. Om ikke det var nok at man kan gjøre om vognen til søskenvogn, så kan du altså også med et tilhørende søskenbrett (“PiggyBack” - kjøpes separat) få plass til hele tre barn på denne vognen. Dette er dermed en vogn som kan følge dere som familie i lang, lang tid - helt fra den førstefødte til familien utvides med både ett og to søsken. 

Med vognen følger insektsnett og regntrekk til både sitte- og liggedelen, samt en smart oppbevaringsveske til liggedelen. 

Søskenvognfunksjon:

Dette er bare en av UppaBaby Vista V3s søskenvogns-konfigurasjoner. Vognen kan kofigureres i mange ulike varianter.

UppaBaby Vista V2 ser ut som en vanlig singel-vogn, men kan med få steg omgjøres til en søsken- eller tvillingvogn. Du kan både ha to liggedeler, to sittedeler, eller en av hver på understellet i mange ulike kombinasjoner. Du kan også kombinere med babybilstol. 

For å feste et ekstra sete eller liggedel på vognen behøver du nedre og øvre adaptere. De nedre adapterene fester du på understellet i forkant av vognen, mens de øvre adapterene festes på de eksisterende barnevogns-festene og fungerer som en høyde-adapter. Skal du f.eks ha en liggedel og en sittedel, festes liggedelen nederst og sittedelen øverst vendt mot deg. Dette er en god løsning der du har god adkomst både til babyen og til eldstemann som får god utsikt, og er lett å ta inn og ut. 

Ønsker du å ha to sittedeler på vognen, kan du kjøpe et ekstra sete kalt “Rumble-seat”, dette setet er litt mindre enn setet som følger med vogna. Med dette setet medfølger nedre adaptere. Du kan velge å ha begge disse sittedelene vendt forover eller begge vendt bakover, eventuelt kan du ha en vendt hver vei. Vi opplever at begge forovervendt eller et sete hver vei gir best plassering for begge barn. 

På reise: 

UppaBaby Vista V2 oppleves som ganske stor oppslått, men er imponerende liten sammenlagt! Med målene 81,3 x 65,3 x 33 cm sammenlagt uten sittedel og 84,5 x 65,3 x 44 cm med sittedel (for ja, den kan legges sammen med sittedelen på) er den både en av de korteste og flateste av duovogner, men litt over snittet bred med 65,3 cm i bredden. Den er også enkel å legge sammen i ett steg og er selvstående sammenlagt! Det er et superpluss da det gjør den mye enklere å oppbevare i f.eks en trang leilighet, og det gjør det også enklere når man skal putte den i bagasjerommet på bilen, fordi man slipper å legge vognen ned på bakken, men kan bare la den stå ved siden av mens man gjør bagasjerommet klart. Med en vekt på 12,4 kg inkludert sittedel, og 9,1 kg uten, er den i tillegg relativt lett og enkel å håndtere. Det gjør den også enkel å manøvrere på kollektivtransport, og den oppleves stødig på buss, trikk o.l.

Vi ønsker også å nevne at vognen kan brukes med babybilstol. UppaBaby Mesa i-Size babybilstol kan festes på understellet uten adapter, men du kan også feste andre bilstoler fra Maxi-Cosi, Nuna, Cybex og BeSafe på understellet med adapter (kjøpes separat).

 

Brukervennlighet: 

Vi opplever Vista V2 som svært brukervennlig, med mange nyttige funksjoner og intuitive knapper og løsninger. Som vi har vært inne på er vognen enkel å legge sammen, den er også enkel å montere når du får den fra butikken (mange butikker kan montere vognen for deg, men vi anbefaler faktisk å montere vogn selv, fordi det gir deg muligheten til å bli godt kjent med vognen, funksjoner og hvordan den fungerer). Fordi vognen har punkteringsfrie og vedlikeholdsfrie hjul, er den enkel å ta vare på. Trekkene på vognen er i tillegg vannavvisende og tiltrekker seg ikke skitt. Skulle de imidlertid bli skitne er trekkene enkle å ta av og vaske for hånd med mild såpe. 

Annonse:

Styrker

 • Enorm varekurv
 • Søskenvogn-funksjon
 • Mulighet for opptil 3 barn
 • Liggedel kan brukes som seng
 • Mange farger å velge mellom
 • Lett å trille
 • Skjult ekstra solskjerm i kalesje på liggedel
 • Lang kalesje på sittedel
 • Forlengbar og uvanlig lang rygg på sittedel - gir lang brukstid
 • Mange justeringer på sittedel
 • Medfølger insektsnett og regntrekk
 • Relativt liten sammenlagt
 • Selvstående sammenlagt

Svakheter

 • Litt stiv og dårlig dempet
 • Risiko for å sparke borti understellet
 • Litt høyt håndtak
 • Litt kort liggedel

Konklusjon: 

UppaBaby Vista V2 er en veldig smart duovogn som passer familier opp til tre barn. Med utvidbar lang ryggstøtte, søskenvogn-funksjon og mulighet for søskenbrett har vognen uvanlig lang brukstid. Videre har vognen en uvanlig stor varekurv, perfekt for de som tar de store handleturene med barnevognen!  Den er litt stiv, og passer best til dem med gjennomsnittlig høyde, men ellers svært god og solid. Med et stort utvalg farger og sammensetninger er dette en vogn som bør falle i smak hos de aller fleste!

Kjøp denne vognen hvis… du ønsker en duovogn med lang brukstid som kan brukes til flere barn og med stor handlekurv!

UppaBaby Vista V2 kan kjøpes hos Mimmis.no her, hos Babyshop her, eller hos Lekmer her!

Tilbehør:

UppaBaby har mye spennende tilbehør til sin Vista V2 vogn. Blant annet kan du med UppaBaby sitt liggedelstativ gjøre om liggedelen til en barneseng som kan brukes over natten inne. Med RumbleSeat utvider du enkelt vognen til et ekstra søsken, og med søskenbrettet "PiggyBack" får du plass til ytterligere et barn! Husk også å kjøpe øvre og nedre adaptere til din vogn slik at du kan bruke den som søskenvogn. Uppababy har også mye annet nyttig tilbehør som "lokk" til varekurven (anbefales!!), stellesekk, transportveske, organizer, snacktray og koppholder. Du kan også få kjøpt UppaBaby sin egen vognpose og håndmuffer til barnevognen. Med bilstoladapter kan du bruke vognen med bilstoler fra Maxi-Cosi, Nuna, Cybex og BeSafe.

Med UppaBaby sitt liggedelstativ gkan du gjøre om liggedelen til en barneseng som kan brukes over natt
Med RumbleSeat utvider du enkelt vognen til et ekstra søsken
UppaBaby stellesekk finnes i alle de samme fargene som Vista V2 vognen
Med søskenbrettet "PiggyBack" får du plass til ytterligere ett barn!
Annonse: