PRODUKTTEST

Test: Sagatroll Level Duovogn

Sagatroll Level Duovogn er en komplett barnevogn med liggedel og vendbar sittedel (sportsdel) til en svært god pris. Vognen har punkteringsfrie og vedlikeholdsfrie hjul, god fjæring i understellet og stor og romslig liggedel. Sagatroll Level er lett i vekt og blir kompakt sammenlagt. Alle tekstilene på vognen er Øko-tex 100 sertifisert, og den er helt fri for skadelige stoffer.

I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
6999,- (for komplett vogn med sitte- og liggedel)
Vekt:
12 kg (med sittedel)
Størrelse sammenlagt:
78 cm x 32 cm x 53 cm
Full liggestilling:
Ja
Lengde på ryggstøtte:
Ca 46 cm
Høyde håndtak:
80 - 114

(Innlegget inneholder reklame for Sagatroll gjennom annonselenker til Mimmis.no)

Utseende: 

Dette er en kjempefin vogn, som ser relativt dyr ut til tross for den gode prisen. Vognen har et lekkert understell i enten matt svart, gull eller rosegull, og flott imitert skinn på håndtak og bærehåndtak på liggedelen. Vognen finnes med både svart sitte- og liggedel, eller en sprekere variant med rose-mønster, og i kombinasjon med 3 ulike farger på understellet bør du kunne finne en variant du liker. 

Selve kvaliteten på vognen føles overraskende god ut til prisen, vognen er stabil og solid. Ved nøye beskuelse kan man imidlertid se at deler av vognen bærer preg av litt billigere materialvalg - men dette skulle virkelig bare mangle til den lave prisen! Noen knapper og deler er litt hardere å håndtere og glir ikke like godt som det gjør på de dyrere vognene. Dette gjelder f.eks. justering av fotstøtten, bøylen og å ta av sitte- og liggedel fra understellet krever litt ekstra kraft. Selve stoffet er litt grovt, på utsiden er det bare en fordel, da det holder seg bedre og det skal mer til at det ser skittent ut. Men madrassen inne i liggedelen kunne med fordel vært mykere.  

Trillekomfort: 

Sagatroll Level Duo har god demping - faktisk noe av det bedre vi har vært borti på duovogner. Med sine punkteringsfrie swivel-hjul i front er den lett å trille og manøvrere rundt, også med en hånd. Vognen veier kun 12 kg, som er lettere enn mange av duovognene på markedet, og er derfor ikke noe problem i oppoverbakkene! Den er god også på mer utfordrende underlag som gress, grus-sti, over trikkeskinner og andre humper i asfalten. Swivel-hjulene kan i tillegg enkelt låses for bedre fremkomst på mer utfordrende terreng. Dette er en vogn med 4 hjul, og den egner seg ikke til jogging eller løping. 

Styret kan justeres med sirkeljustering, i 5 posisjoner, fra laveste på 80 cm til høyeste på 114 cm. Dette er svært bra, og de aller fleste bør kunne finne en posisjon som passer seg. Det er også god plass til lange føtter, slik at du ikke risikerer å sparke borti understellet når du går med vognen, selv om du skulle være veldig høy. 

 

Liggedel:

Denne vognen har en svært lett liggedel på kun 4 kg, og den er lettere enn mange av de andre duovognene på markedet. Vognen klikkes enkelt av understellet med en knapp på hver side (her behøver du begge hender), og med et praktisk bærehåndtak i kalesjen (samt integrerte bærestropper), kan du enkelt bære med deg liggedelen. Perfekt for deg som bor i leilighet uten heis og ønsker å bære baby opp i liggedelen. I tillegg er liggedelen lang, med hele 78 cm liggeflate på innsiden av liggedelen har du plass til en lang baby og tykk vognpose. Dette er en fordel hvis du får lange barn og det vil også si at du kan bruke liggedelen lenge og at det er god plass til vognpose. 

Liggedelen har ventilasjonsmulighet både i kalesjen og i selve krybben, ved å enkelt åpne en glidelås i kalesjen og på krybben og dra opp og ned stoffet (se bilde for bedre forklaring). Dette er en super funksjon på varme sommerdager som selv mange av de dyrere vognene ikke har. Kalesjen kan justeres i flere posisjoner og har også et visir for ytterligere solskjerming, men den dekker (i likhet med mange andre vogner) ikke langt over barnet om du har et barn som foretrekker å sove i mørket. Dette kan imidlertid enkelt løses ved å kjøpe en universal solskjerm til barnevogn. Liggedelen kommer også med et stormtrekk som festes med glidelås rundt hele, og som har en kant rundt åpningen som beskytter barnet godt mot vær og vind. Vi synes også liggedelen er plassert i en god høyde for de aller fleste, det er enkelt å løfte barnet både inn og ut av vognen.

 

Sittedel: 

Sittedelen er flat og ikke ergonomisk - dette er veldig smak og behag hva man foretrekker til sitt barn. Ordet ergonomisk kan gi inntrykk av at en flat liggedel ikke er godt for barnet, men det er snarere tvert imot. For små barn er det best å ligge helt flatt. Les mer om flat og ergonomisk liggedel her

Sittedelen kan lenes bakover i 4 posisjoner, fra helt oppreist til helt flat. Pluss for både at setet kan settes godt oppreist (mange seter er veldig tilbakelent selv i øverste posisjon), og for at det kan legges helt flatt ved soving. Kalesjen på vogna er stor i sittende stilling, men når vognen lenes helt bakover kunne kalesjen med fordel vært enda et hakk utvidbar. Vi er imidlertid veldig fornøyde med at det er mulighet for ventilasjon i kalesjen på varme sommerdager. Vi synes også at det er positivt at kalesjen kan trekkes helt tilbake også i liggende posisjon, slik at det er lett å komme til barnet for å justere seler og lignende. 

Med sittedelen medfølger stormtrekk, noe som er et kjempepluss! Et stormtrekk fungerer veldig likt som en vognpose, og luner godt på kjøligere dager. De fleste barnevogns-produsenter selger stormtrekk som ekstrautstyr til høy pris, så at det følger med gratis her er en hyggelig overraskelse! I sittedelen er det også et slags innlegg som gjør den litt lunere og beskytter setet, og som kan fjernes etter hvert som barnet blir større. 

Selene justeres i ulike høyder gjennom ulike hakk i ryggplaten. Dette justeres fra forsiden og baksiden, og normalt sett synes vi denne form for justering er svært knotete. Det er imidlertid ikke nødvendig å ta av trekket for å justere dem, noe som gjør saken svært mye enklere! Seletrådene kan dog ikke åpnes helt, hvilket vil si at om du ønsker å bruke vognpose med forhåndskuttede hull, må selene tres ut av hakkene i ryggplaten for å feste posen. 

Setet sitter relativt lavt, noe som kan være fordelaktig for større barn, som kan klive opp og ned av vognen på egenhånd. Det har en rygg på ca. 46 cm, som ikke er veldig langt. Duovogner har generelt sett ofte ikke de lengste ryggene, som vil si at barnet kan vokse ut av duovognen før behovet for vogn er over, men dette er svært individuelt og avhengig av barnets høyde. Mange går da til innkjøp av en billigere sportsvogn/trille. 

 

Funksjoner: 

Igjen er vi imponert over hvor mye man får for pengene med denne vognen.  Vi har tidligere nevnt smarte funksjoner som ventilasjon i liggedel, og medfølgende stormtrekk på sittedelen. I tillegg til dette følger det også med vognen en egen koppholder. Denne er ikke veldig solid, men holder kaffen - og det er jo det viktigste! 

Varekurven er ikke veldig stor, men det vi liker godt med den er at den ikke er åpen, men har et smart lokk som lukkes med glidelås. Dette er veldig praktisk når det f.eks. regner eller snør, da risikerer du ikke at det som er oppi varekurven blir vått eller skittent. Varekurven er dessverre vanskelig å komme til når barnet sitter vendt mot deg, men med barnet fremover eller i liggedel er det ikke noe problem. 

 

På reise: 

Sagatroll Level Duo er sammen med Cybex Gazelle testens letteste duovogn på kun 12 kg med sportsdel. Understellet alene veier 8 kg. Sammenlagt er den også en av testens minste, med sammenlagte mål på 78x32x53 uten hjul, og 80x61x34 sammenlagt med hjul. Den er relativt enkel å slå sammen, du bare holder inne en knapp i hver side av chassiset og bretter vognen. Men igjen så er knappene litt harde og vanskelige å få trykket inn slik at vognen slår seg sammen. 

Med sin lette vekt og relativt kompakte størrelse er den enkel å ha med seg i bagasjerommet på bilen. Det vil også snart bli tilgjengelig bilstoladaptere til denne vognen, slik at du har mulighet til å feste babybilstolen din på understellet. Det er veldig praktisk f.eks. ved korte turer på butikken eller kjøpesenteret.

Vognen er enkel å manøvrere på buss, trikk og t-bane, takket være at den er så nett og lett, men samtidig stødig. 

 

Brukervennlighet: 

Vognen ble levert flatpakket, men var utrolig enkel å montere uten å se på bruksanvisningen. Det hele var gjort i en håndvending og var veldig intuitivt. Det gjelder også resten av funksjonene på vognen, det er intuitivt hvordan man justerer setet, kalesjen, styret osv. Som nevnt innledningsvis er dessverre noen av knappene litt harde, og man må ofte bruke litt kraft, noe som tidvis er litt plagsomt.

Vognen krever minimalt med vedlikehold da hjulene er punkteringsfrie. Trekkene kan tas av og håndvaskes eller vaskes på finvask i vaskemaskin på lav temperatur.

Annonse:

Styrker

 • Svært god pris!
 • God demping og kjørekomfort
 • Lett i vekt
 • Lett liggedel
 • Lang liggedel
 • Låsbare, punkteringsfrie swivel-hjul
 • Justerbart styre med stort spenn
 • Ventilasjon i sitte- og liggedel
 • Flat liggestilling
 • Medfølgende stormtrekk
 • Lokk på varekurven

Svakheter

 • Harde knapper/justeringer  
 • Ikke den beste materialkvalitet
 • Kort kalesje
 • Kort rygg i sittedelen
 • Liten varekurv

Konklusjon: 

Sagatroll Level Duo er en duovogn som gir deg mye for pengene! Den har alle de viktigste funksjonene du behøver i en barnevogn, i tillegg til at den er brukervennlig, solid og god å trille på de fleste underlag. Det følger med både koppholder og stormtrekk, så du ender heller ikke opp med å bruke masse penger på ekstrautstyr. Vognen har en svært lav pris, og det merkes tidvis på kvaliteten - noen knapper er litt harde og kranglete. Vognen har heller ikke masse fancy ekstrafunksjoner slik noen av premium-vognene har. Men på de områdene der det virkelig gjelder er dette en solid og god vogn, og vi konkluderer med at man absolutt ikke må sprenge hele budsjettet for å kjøpe en barnevogn som duger helt utmerket! Det er også fint å vite at leverandør har svært lite reklamasjoner på disse vognene. 

Kjøp denne vognen hvis… du ønsker en god og billig vogn som fikser det viktigste - og ikke er så opptatt av premium funksjoner

Sagatroll Level Duo kan kjøpes hos Mimmis.no her.

Tilbehør:

Sagatroll har ikke like mye tilbehør til sine vogner som mange av de andre merkene, men de har blant annet mange flotte vognposer i ulike mønstre, pelskant til barnevognen, samt smart refleksbånd som sikrer at du er synlig i mørket. Bilstoladaptere skal komme i salg snart. Ellers finnes det også mye bra universalprodukter til å komplettere barnevognen, bla. myggnetting, regntrekk og universal solskjerm.

Sagatroll Universal refleksbånd til barnevogn - finnes også i grå.
Sagatroll Vognpose - finnes i mange ulike farger og mønstre
Tinkafu Universal Solskjerm - en genial løsning for å forlenge kalesjen og sikre at barnet blir skjermet for solen
Annonse: