PRODUKTTEST

Test: Elodie Mondo reisevogn - Testvinner og beste all-round reisevogn

Elodie Details sin Mondo reisevogn er en moderne og stilig barnevogn i reisestørrelse. Den er liten og lett sammenlagt, perfekt både på reise og til daglige turer på lekeplassen. Vognen er større enn håndbagasje-kravene hos de norske flyselskapene, og må derfor sjekkes inn ved flyreise. Vognen kan brukes fra fødsel av med kompatibel liggedel (kjøpes separat), og tåler barn på opp til 22 kg. Med full liggestilling og stor kalesje er du trygg på at barnet alltid vil ha et godt sted å sove ved behov. I tillegg til at denne vognen ser utrolig stilig ut, er den også laget av resirkulerbare materialer - stort pluss!

I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
Ca 3999,-
Vekt:
6,85 kg
Størrelse sammenlagt:
56.5 cm x 46 cm x 20 cm
Full liggestilling:
Ja
Kan brukes fra fødsel:
Ja, med kompatibel liggedel (kjøpes separat)
Bilstolkompatibel:
Ja (med adapter)

Utseende: 

I en verden av mange rare reisevogner, må Elodie Mondo være den fineste reisevognen vi har sett. Mer “chic” vogn skal du lete lenge etter! Vognen er laget i resirkulerte materialer, men ser på ingen måte resirkulert ut. Vognen vi har testet har et minimalistisk og eksklusivt matt svart understell, men vognen finnes også med lekkert gullfarget eller sølvfarget understell. Stoffet som er benyttet på vognen har også en matt utførelse, som ser utrolig bra og kvalitetsmessig ut. Vognen finnes i hele 12 ulike farger og mønstre, alt fra diskret sort eller beige, til mer fargerike utførelser som “Winter Sunset” og “Meadow Blossom”. Vognen vi har testet er i fargen “Burned Clay”.  

Detalj

Brukervennlighet: 

Elodie Mondo er svært enkel og intuitiv å bruke. Den legges enkelt sammen med en hånd ved å vri på håndtaket, men den er ikke selvstående sammenlagt (et lite minus). Det er enkelt å justere fotbrettet, kalesjen og vinkel på ryggstøtten. Sistnevnte er imidlertid litt tung å justere opp om et tungt barn ligger i vognen.

Elodie Mondo legges sammen i en fei ved å vri på håndtaket

Å justere selene i de ulike selehullene etterhvert som barnet vokser er dessverre knotete. Her må man nemlig ta av hele stoffet fra ryggbrettet, noe vi synes er kronglete. Spesielt siden man som regel ikke bruker reisevogn daglig, er det for gjort at man må justere selene for hver gang man bruker vognen fordi barnet har vokst siden sist. Å justere lengden på selve selene (og ikke høyden) er heldigvis enklere, og er gjort relativt raskt. 

Trekkene kan taes av og vaskes i maskin på 30 grader, som vi synes er et stort pluss. Trekkene er i tillegg svært enkle å holde rene, da de er i et materiale som er veldig lett å bare tørke av uten å måtte vaske hele trekket. 

Trillekomfort: 

Til å være en reisevogn er trillekomforten på denne vognen svært god. Den er lett og med demping i alle fire hjul glir den godt over de fleste hindringer i veien. Selv på dyp grus, kommer vi oss igjennom uten å bli svett. Tyngdepunktet på vognen føles også bra, og den er lett å manøvrere over fortauskanter og lignende. Vi elsker også at vognen har håndtak/styre som går vannrett over, slik at man enkelt kan trille vognen med en hånd. Takket være swivel-hjulene i front er vognen utrolig enkel å manøvrere. Hjulene kan også låses ved utfordrende terreng.

Styret kan ikke justeres, men har en god høyde som passer godt til de aller fleste. Er du imidlertid veldig høy eller veldig lav kan det være bedre med en reisevogn der styret kan justeres. Utenom dette er det god plass til beina under vognen, og man sparker ikke borti understellet selv om man har lange bein. 

Størrelse og vekt: 

Elodie Mondo veier kun 6,85 kg og er blant reisevognene på markedet med lavest vekt. Den er lett å bære med en hånd mens du har et barn i den andre, og det merkes også positivt på trillekomforten at vognen er lett. Vognen er også svært liten sammenlagt, 56,5cm x 46 cm x 20 cm, og i følge produsenten selv er den godkjent som håndbagasje hos flere flyselskaper. Kravene hos SAS, Norwegian og Flyr er imidlertid 55 cm x 40 cm x 23 cm, så hos disse er vognen dessverre litt for stor (det gjelder imidlertid en stor andel vogner på markedet, i vår research har vi kun funnet én vogn på det norske markedet som er innenfor disse kravene; Cybex Libelle - les mer om den her).

Brukstid: 

Elodie mondo kan brukes helt fra fødsel av, da du kan feste liggedel på understellet (denne kjøpes separat). Vi liker at liggedelen til denne vognen er en fullgod vanlig liggedel som festes på understellet uten sittedelen på, slik at vognen ser ut som en helt vanlig barnevogn. Flere andre reisevogner har en løsning der liggedelen settes oppi sittedelen, og det ser rett og slett ikke like fint ut, samtidig som det ofte er mindre praktisk. Liggedelen til Elodie Mondo er i tillegg romslig og oppleves som en fullgod liggedel lik de du finner på dyrere duovogner. Liggedelen på Elodie Mondo festes enkelt med medfølgende adaptere.

Vektkapasiteten på Elodie Mondo er opp til 22 kg, som er ca. gjennomsnittsvekt til en 6-åring, og den kan derfor tåle et stort barn! Ryggstøtten er imidlertid ikke av de lengste (ca 43 cm), og denne vil være begrensende. Vi synes allikevel at vognen i praksis har bedre plass enn ryggstøtten skulle tilsi, fordi det er god plass under kalesjen så lenge vognen ikke er lagt i full liggestilling. Brukstiden på Elodie Mondo er derfor lengre enn for mange andre reisevogner som har lav vektkapasitet og kort rygg. 

Funksjoner: 

Vognen har en god ryggstøtte som kan justeres i alle posisjoner, helt ned til mer eller mindre full liggestilling. Dette er et stort pluss, da det er en relativt sjelden funksjon på de fleste reisevogner. I tillegg er kalesjen er veldig stor og kan trekkes godt ned over barnet - noe som er veldig unikt til reisetrille å være! Dette gjør at denne vognen er super til soving på farta. Vi savner imidlertid ventilasjon i kalesjen, og “peek-a-boo”-åpning så man enkelt kan sjekke på barnet.

Vognen har en relativt romslig varekurv (5 kg vektkapasitet og ca 15 L volum), og med vognen følger også en “stow-and-go”-sekk som passer perfekt i varekurven og som beskytter tingene du legger der. Når du skal legge sammen vognen er det bare å ta ut sekken fra varekurven og ta den over skulderen. Dette er en liten detalj, men vi opplevde det som svært praktisk på reise, da det er fort gjort at ting samler seg i varekurven, og når man plutselig skal legge sammen vognen må man styre med å tømme hele greia. Det slipper man med Elodie Mondo!

En annen smart detalj med denne vognen er en liten søt lomme til mobil, nøkler, våtservietter eller lignende på baksiden av kalesjen - lett tilgjengelig for den som triller. 

Vi ønsker også å igjen nevne liggedelen til Elodie Mondo som kan kjøpes separat. Liggedelen finnes i to ulike farger (Moonshell og Svart), og gjør vognen til en reisevogn som kan brukes helt fra fødsel av. Med en lengde på 72 cm er den av fullgod størrelse, lik barnevogner som f.eks Bugaboo Fox, Stokke Xplory og Britax Smile. Med en vekt på bare 3,2 kg er den lett som en fjær å bære med seg ved behov. Den er også veldig enkel å legge sammen så den blir helt flat. Med ventilasjonluke i kalesjen og avtagbart stormtrekk, er liggedelen perfekt på både varme sommerdager og kalde vinterdager!

Ventilasjonsluke i liggedel

Annonse:
Playrox Thermo Boot campaign

Styrker

 • STOR kalesje
 • Full liggestilling
 • Lett
 • God trillekomfort
 • Liten sammenlagt
 • Medfølgende “stow-and-go” sekk i varekurv
 • Enkel å legge sammen med bare en hånd
 • Svært pen å se på
 • Justerbar fotstøtte
 • Kan brukes fra fødsel med liggedel
 • Kompatibel med bilstol
 • Laget av resirkulerte materialer

Svakheter

 • Vanskelig å justere selene
 • Liten sammenlagt, men ikke liten nok for kravene til SAS, Norwegian og Flyr
 • Mangler ventilasjon og peek-a-boo i kalesjen
 • Ikke justerbart styre
 • Ikke selvstående sammenlagt

Konklusjon: 

Både vi og barna elsker denne vognen, og vi har kåret den til vår favoritt av flere årsaker. Vognen er komfortabel å trille og komfortabel å sitte og ligge i. Vi elsker spesielt mye den laaaaange kalesjen og det at man kan legge ryggen i full liggestilling samt justere fotbrettet opp - perfekt til soving på farten! Vognen er i tillegg en av de letteste vognene på bare 6,85 kg, den blir svært liten sammenlagt, kan brukes fra fødsel i tillegg til at den bare ser sykt bra ut! Prisen er heller ikke ille, og her får du en vogn du kan bruke både på reise og til korte hverdagsturer. 5 av 5 hjerter fra oss!

Kjøp denne vognen hvis… du ønsker en stilig, kompakt og lett reisevogn med stor kalesje og full liggestilling

Elodie Mondo kan kjøpes hos Mimmis her, hos Babyshop her, hos Lekmer her, hos Babyland.no her, hos PinkorBlue her, eller finn beste pris under:

Tilbehør:

Til Elodie Mondo vognen kan man kjøpe transportveske, bøyle, bilstoladapter, koppholder, barnevognskroker og egen liggedel til baby. Elodie Details har også nydelige vognposer, vognleker, stellevesker, organizer og annet tilbehør til baby og barn, mange av tingene finnes i samme farger og mønstre som Mondo-vognene. 

Elodie Regntrekk - finnes i mange ulike farger som matcher Elodie Mondo Reisevogn
Annonse: