PRODUKTTEST

Test: Cybex Libelle reisevogn - Beste vogn til flyreise

Cybex Libelle er en ultra-kompakt og ultra-lett reisevogn, og er en av få vogner på det norske markedet (ja, faktisk den eneste som vi har klart å finne) som er liten nok til å kunne tas med som håndbagasje hos de norske flyselskapene. Den første Libelle-vognen ble lansert i slutten av 2020, og er nå blitt ytterligere forbedret i deres siste lansering av vognen i 2022. På tross av dens ultra-lette design på bare 5,9 kg, tåler den barn opp til 22 kg, og kan derfor brukes lenge. Vognen kan også brukes med babybilstol ved hjelp av adaptere. 

I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
Ca 2999,-
Vekt:
5,9 kg
Størrelse sammenlagt:
48 cm x 32 cm x 20 cm
Full liggestilling:
Ja
Kan brukes fra fødsel:
Ja, med kompatibel babybilstol (kjøpes separat)
Bilstolkompatibel:
Ja (med adapter)

Utseende:

Cybex Libelle minner litt om en klassisk paraplytrille ved første øyekast, men er så mye mer enn det. På tross av den utrolig lave vekten oppleves vognen å være relativt solid og av høy kvalitet. Understellet er i matt svart, og setet kan du få i 6 ulike farger; alt fra diskret svart, til sprek blå!

Brukervennlighet: 

Vognen slås enkelt sammen i to trinn - her behøver du begge hendene. Ideelt sett skulle vi ønske man bare behøvde en hånd, men med tanke på hvor unikt kompakt denne vognen blir er det bare en liten detalj. Vognen er lett å slenge over skulderen i den tilhørende bærevesken (kjøpes separat), som er perfekt på reise og når man f.eks skal boarde flyet. 

Cybex Libelle er enkel å bære i bærevesken (kjøpes separat)

Både høyden og lengden på selene er utrolig enkelt å justere fra fronten, uten å måtte demontere vognen eller knote på baksiden. Dette synes vi er en stor fordel, da det ofte går litt tid mellom hver gang man bruker en reisevogn, og sjansen er stor for at poden har vokst siden forrige gang. Digg å ikke stå på flyplassen og knote med vanskelige seler da! 

Ryggen justeres enkelt med en hånd ved å da i en tråd på baksiden, men kan kun lenes til hvilestilling og ikke full liggestilling. Vi opplever allikevel at barnet sover godt i hvileposisjonen. Fotbrettet kan også justeres opp og ned, vi knotet imidlertid en stund før vi fant ut hvordan vi kunne gjøre dette, men når vi først fant ut av det var det lekende lett (ved hjelp av en slags klype inni stoffet). 

Trekkene kan taes av og vaskes i maskin. Dette er et stort pluss, da reisetriller fort kan bli skitne. 

Trillekomfort: 

God på både asfalt og litt mer krevende underlag

Cybex Libelle er overraskende god på de fleste underlag. På grunn av den lave vekten oppleves den umiddelbart litt lett og ustabil, men overrasker virkelig når vi tar den med på både fortauskanter, renner i asfalten, grus, gress og skogssti (!). Barnet sitter godt og dempingen oppleves som svært god til ultrakompakt reisevogn å være. Vognen har håndtak på hver side, som er litt uvant, men som gjør at vi føler vi har veldig god kontroll på vognen. Ønsker du å av og til trille med en hånd, kan du holde i den tverrgående stangen. Håndtaket kan ikke justeres i høyden, men har en god høyde (102 cm) som passer for de aller fleste. Er du imidlertid uvanlig høy kan du risikere at du sparker litt borti understellet når du går. 

Størrelse og vekt: 

Ultra-kompakt sammenlagt

Når det gjelder størrelse og vekt er denne vognen helt unik! Med en vekt på bare 5,9 kg og størrelse sammenlagt på 48 cm x 32 cm x 20 cm er den testens aller letteste og minste! Denne vognen er også den minste vi har klart å finne på det norske markedet, og den eneste vi ser som er liten nok til å være innenfor kravene for håndbagasje hos SAS, Norwegian og Flyr (55 cm x 40 cm x 23 cm). Dette er en stor fordel, da det er svært praktisk å kunne ha med seg vognen inn på flyplassen, både fordi man da har et sted å sette barnet - særlig ved lange avstander til gate osv, samt at man slipper å sende vognen som spesialbagasje, og måtte vente lenge ved spesialbaggasje-båndet når man er kommet fram. 

Brukstid: 

Cybex Libelle kan brukes fra fødsel av med babybilstol og adaptere, men har dessverre ikke mulighet for liggedel. Vektkapasiteten er opp til 22 kg, som er ca. gjennomsnittsvekt til en 6-åring, og den kan derfor tåle et stort barn! Ryggen er i tillegg relativt lang (48 cm - stort pluss) og med ekstra luft over kalesjen, så her har du en vogn du kan bruke lenge!

Funksjoner: 

Justering av kalesje og rygg

Vognen har en helt ok kalesje, som kan trekkes godt over barnet ved sterk sol, men som ikke dekker barnet helt om det behøver å sove. Siden ryggstøtten heller ikke kan lenes helt tilbake er ikke dette den perfekte sovevogna, men vi opplever allikevel at barnet sover godt i denne. Det er mesh-tekstil i rygg og setet som føles svalt og behagelig. Verken kalesjen eller setet har ventilasjon eller “peek-a-boo”-vindu, men siden kalesjen uansett ikke dekker hele barnet, er ikke dette et stort savn. 

Varekurven har en kapasitet på 5 kg, som er noe av det bedre for reisetriller. Den er også av helt ok størrelse, her får du plass til det mest nødvendige, men de store shoppingposene må nok legges et annet sted. 

Vognen har en “flip-flop-vennlig” bremsemekanisme som er positivt hvis du har planer om å ta vogna med på sydenreise. 

Annonse:

Styrker

 • Ultralett
 • Ultra-liten (kan brukes som håndbagasje på fly)
 • Lang rygg og romslig sete gir lang brukstid
 • Enkelt å justere selene
 • Justerbart fotbrett
 • God trillekomfort 
 • Vaskbare trekk
 • Kompatibel med bilstol

Svakheter

 • Ikke full liggestilling
 • Ikke mulighet for liggedel
 • Kort kalesje

Konklusjon: 

Reiser dere mye med fly er det ikke tvil om at Cybex Libelle er vognen for dere! Med sin ultrakompakte størrelse kan du være sikker på at du får den med deg som håndbaggasje på flyet (merk at håndbaggasjekrav kan variere fra flyselskap til flyselskap og mellom billettype) og den er i tillegg ultralett å bære med seg. Vognen har ikke den lengste kalesjen eller full liggestilling, og er derfor ikke den perfekte sovevogn. Den har imidlertid høy vektkapasitet og lang ryggstøtte, så her har du en vogn du kan bruke lenge. 

Kjøp denne vognen hvis… du ønsker en ultralett og ultrakompakt reisevogn du kan ha med som håndbaggasje på fly

Cybex Libelle kan kjøpes hos utvalgte Cybex-forhandlere, blant annet hos Den Lille Barnebutikken her, hos Jollyroom her, hos PinkorBlue her, hos Kjøpbarnevogn.no her, hos Luksusbaby.no her, hos Babyland.no her, eller finn beste pris under:

Tilbehør:

Som ekstrautstyr til denne vognen kan man kjøpe en svært smart bærebag, bumperbar, regntrekk, sommertrekk, fotmuffe, bilstoladapter og vognpose.  

Annonse: