PRODUKTTEST

Test: Bugaboo Fox 3 Duovogn

Bugaboo Fox er en av de mest kjøpte barnevognene i Norge, og du har garantert sett en på gata flerfoldige ganger. Fox 3 er den siste versjonen av den populære Fox-vognen, og har noen mindre forbedringer fra forgjengeren Fox2. Fox 3 finnes i nye spennende farger, både på understell og stoff, den har forbedret padding i sete, samt ventilasjon i hodeenden på liggedelen. Bugaboo Fox er elsket av mange for dens lette vekt, gode trillekomfort og manøvrerbarhet, samt smarte funksjoner. Det spesielle med Bugaboo Fox er at du bruker samme ramme til både liggedelen og sittedelen, noe som er både smart og miljøvennlig spør du oss. Vognen kan kjøpes enten i et komplett sett med sittedel og liggedel, eller du kan kjøpe de ulike delene separat for å kunne bestemme eksakt hvordan du vil at vognen skal se ut.

Merk: Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker. Når du klikker på lenker i denne artikkelen og gjør et kjøp, kan Foreldresiden tjene en liten kommisjon uten ekstra kostnad for deg. Vi ønsker å presisere at vi er en uavhengig nettside, og mottar ikke betaling for å omtale eller anbefale produkter. Produkter vi tester er imidlertid ofte levert oss kostnadsfritt av leverandør, og testeren beholder produktet etter testing. Dette påvirker ikke vår objektivitet eller de konklusjonene vi trekker fra våre tester.
I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
Ca. 15-16 000,- for komplett vogn
Vekt:
12,2 kg med sete
Størrelse sammenlagt:
86 x 52 x 34 cm
Full liggestilling:
Ja
Lengde på ryggstøtte:
Ca. 50 cm
Høyde håndtak:
88 - 108 cm

(Innlegget inneholder reklame for Bugaboo gjennom annonselenker til Babyshop)

Utseende: 

Detalj - Sikkerhetssnor på håndtak

Bugaboo sine vogner har et svært karakteristisk og gjenkjennbart utseende, og er kjent for sin gode kvalitet, noe vi kan bekrefte. Bugaboo Fox 3 både ser og føles eksklusiv ut, og her er det ingen slark eller knirk. Dette er også vogner som har lang levetid på bruktvogn-markedet, noe som indikerer at disse vognene tåler bruk i mange år fremover. Fox 3 finnes med et lekkert svart eller sølvfarget understell, og har de karakteristiske hvite knappene/delene som indikerer at her er det noe du kan justere eller trykke på. 

Bugaboo Fox 3 kan tilpasses din stil på svært mange måter. I tillegg til at understellet finnes i to ulike utførelser (svart eller sølvfarget), finnes selve liggedelen og setet i seks ulike og relativt dempede farger (svart, grå, lysegrå, grønn, blå eller marineblå). I tillegg kan du tilpasse kalesjen i mange ulike spreke farger i tillegg til fargene nevnt over. Vi snakker f.eks. rosa, hvit eller rød kalesje - alt etter hva du foretrekker. Det finnes både vanlige kalesjer, og sommer-kalesjer med ekstra ventilasjon.

Detalj

Trillekomfort: 

Punkteringsfrie hjul

Bugaboo Fox 3 har generelt sett svært god trillekomfort! Selv om leverandør reklamerer med “all-terrain”, vil vi ikke si at dette er en typisk terrengvogn. Allikevel er vognen uvanlig god å trille; den er lett, enkel å manøvrere både med en og to hender og glir lett over de fleste hindringer i veien. Den har demping i alle fire hjul, men på grunn av de punkteringsfrie hjulene som er hardere enn lufthjul, føles den stivere og mindre dempet enn en vogn med lufthjul - naturlig nok! Du må derfor regne med at det rister litt f.eks. på brostein eller annet ujevnt underlag. På ekstra utfordrende terreng kan du låse Svivel-hjulene i front. Vi vil si at om du er ute etter en vogn som tåler de fleste terreng, men ikke ønsker å kjøpe en typisk sportsvogn med tre hjul og luftfylte dekk, er Bugaboo Fox 3 et godt alternativ. Den er solid og av høy kvalitet, men føles veldig lett (12,2 kg med sitte/liggedel) og er enkel å manøvrere. 

Styret på Fox´en kan justeres i høyden med teleskop mekanisme. Vogner med teleskopjustering kan ofte være litt vanskeligere å manøvrere over kanter og lignende på grunn av tyngdepunktet, men vi opplever denne som lett og enkel å trille over det meste av hindringer. Styret kan justeres fra 88 til 108 cm, og de aller fleste (både høye og lave) bør kunne finne en behagelig posisjon. Stort pluss for at vognen har godt med plass til beina under styret, slik at du ikke risikerer å sparke borti understellet eller kurven, selv om du er veldig høy eller når du har håndtaket på innerste posisjon. Vi vil si at dette er en av få vogner som egner seg til begge ytterpunkter på høydeskalaen, både de lave, de midt imellom og de høye! :) 

Justerbart teleskop-håndtak og god plass til beina gjør at vognen passer alle høyder

Liggedel: 

Bugaboo Fox 3 har en stor og romslig liggedel. Med en lengde på 76,5 cm er den en av de lengste på markedet (den slår imidlertid ikke Nuna Demi Grow med sine 83 cm). Den har et bærehåndtak som er festet over åpningen til liggedelen, og som gjør den enkel å bære med seg. Vi skulle imidlertid ønske at håndtaket var plassert i kalesjen, så man ikke behøvde å fjerne håndtaket hver gang man skal ta babyen inn eller ut av vognen. Videre har liggedelen på nyeste Fox 3 fått ventilasjonsløsning over hele hodeenden, som enkelt dras opp ved behov. Det er også mulighet for ventilasjon på baksiden av kalesjen, så her kan du være sikker på at det blir godt og luftig på de varmeste sommerdagene. Kalesjen er i tillegg utvidbar og trekkes langt over barnet, og gjør det mer eller mindre helt mørkt. Stort pluss! Vi vil også legge til at man kan kjøpe sommerkalesje med ekstra mye ventilasjon separat. 

Fordi liggedelen er dyp, og har god ventilasjonen er den godkjent til bruk som seng over natten. Dette er det flere og flere vogner som har muligheten til, og vi synes det er svært praktisk. Både fordi det gjør det enkelt å dra på overnattingsbesøk (man behøver ikke egen reiseseng), og fordi du kan bruke liggedelen som seng hjemme mens barnet fremdeles er lite og det gjør det mye enklere å vugge det i søvn om det skulle våkne på natten. En annen ting vi liker veldig godt med liggedelen på Bugaboo Fox 3 er muligheten til å lage litt vinkel på denne. Som gravid for første gang er det gjerne ikke et behov man tenker over, men mange barn kan plages med refluks de første månedene, og da er det genialt å kunne sove med hodeenden litt hevet. Det er også fint om barnet er tett i nesen. Vinkelen blir ganske bratt, og barnet glir litt, men det er allikevel en praktisk funksjon å ha!

Liggedelen er plassert relativt lavt på denne vognen, og dette er noe vi ikke liker så godt. Det er ikke et veldig stort problem, men man må bøye seg endel når man skal løfte barnet inn og ut. Den gjør også at det er vanskelig å komme ordentlig til varekurven, og det begrenser veldig hvor mye du kan ha der. Med liggedelen følger et stormtrekk som festes med glidelås rundt hele og med en kant øverst beskytter det barnet godt mot vær og vind. Den har også to smarte lommer på utsiden ved fotenden, der du kan legge f.eks. mobil, nøkler, våtservietter eller lignende. Svært praktisk å ha det så lett for hånden!

Sittedel: 

Tre ulike sitte-posisjoner

Sittedelen på Bugaboo Fox 3 bruker samme ramme som liggedelen, og du må derfor montere sittedelen på rammen selv. Dette er litt knotete, men man behøver heldigvis bare å gjøre det en gang. Setet er ergonomisk og kan justeres i 3 ulike posisjoner, fra helt oppreist, til full liggestilling. Du kan ha setet både vendt mot deg, og vendt framover. Vi opplever at setet er plassert litt høyere enn sittedelen og er verken veldig høyt eller veldig lavt. 

I tillegg til rammen er også kalesjen den samme som på liggedelen, og den kan som tidligere nevnt utvides og dekker barnet svært godt. Her får barnet det helt mørkt ved behov for å sove på farten. Kalesjen har videre en ventilasjonsluke som også kan brukes til å sjekke på barnet. 

Svært dekkende kalesje

Vi er veldig entusiastiske over selene i denne vognen. De står nemlig litt ut av seg selv og gjør det SÅ mye enklere å sette barnet i vognen. De er i tillegg svært enkle å justere, og kan åpnes helt for å feste på vognpose. Setet har en rygg på ca. 50 cm, noe som er helt standard for duovogner. 

 

Stive seler gjør det så mye enklere å sette barnet i vogna! De er også svært enkle å justere i høyde og lengde.

Funksjoner: 

Bugaboo Fox 3 har mange gode funksjoner, men skuffer litt når det gjelder varekurven. Varekurven er i en helt ok størrelse, og du får plass til ganske mye, men fordi liggedelen er plassert så lavt er det vanskelig å komme til kurven. Det fungerer imidlertid mye bedre med seteenheten på, men er du ute etter en vogn med skikkelig stor varekurv, er ikke dette vognen for deg. 

Stoffene som er brukt på ligge- og sittedel er laget av resirkulerte PET-flasker, noe vi ser på som svært positivt i et miljøperspektiv. Det er også kult at man kan oppgradere vognen med nye spreke kalesjer og sommerkalesjer i mange ulike farger dersom man ønsker. 

Som tidligere nevnt kan liggedelen brukes som seng over natten, takket være den gode ventilasjonen og dype liggedelen. Dette er en mulighet vi har satt stor pris på ved besøk hos besteforeldre, eller bare som et lunt sted å sove på natten hjemme med mulighet til å vugge barnet i ro. 

Fox-en har mye kult ekstrautstyr, blant annet søskenbrett med sete, Bugaboo Mammoth Bag (en stor stelleveske som øker lagringsplassen signifikant), sommer- og vinter-kalesjer i spennende farger, egne vognposer, mobilholder med mer. Regntrekk følger med vognen. 

 

På reise: 

Bugaboo Fox 3 er ganske enkel å slå sammen, men vi knotet litt i starten for å få den helt kompakt. Når man vel har skjønt det er det enkelt, og vi er ekstra entusiastiske for at den er selvstående sammenlagt. Det gjør det så mye enklere å lagre den f.eks. i en trang leilighet eller sette den fra seg mens man f.eks. laster inn i bilen før en biltur. Det er også verdt å nevne at vognen kan legges sammen både med sittedel og liggedelen fremdeles på! Dette gjør livet mye enklere. Slått sammen i en del med sittedel på har den mål på 90 x 60 x 47 cm, mens lagt sammen kompakt i to deler har den mål på 86 x 52 x 34 cm, noe som er en av de mest kompakte duovognene vi har testet. Denne vognen er dermed perfekt om du ofte skal ha den med deg i bilen!

Fordi vognen er så lett i vekt og stødig, er den en drøm å ha med seg på buss, trikk eller t-bane. Den er i tillegg ganske smal og tar ikke all verdens plass på en trang buss. Med det kompakte understellet er den som nevnt også perfekt på bilreise, og med muligheten til å feste babybilstol på understellet trenger du ikke en gang å ta med deg liggedel/sittedel. Babybilstolen Bugaboo Turtle Air by Nuna kan festes direkte på understellet, men med bilstoladaptere (kjøpes separat) passer den også til en hel del andre merker!

 

Brukervennlighet: 

Siden sete og liggedel bruker den samme rammen, er det litt styrete å sette sammen liggedelen og sittedelen. Det er heldigvis noe man gjør bare en gang, og bortsett fra dette opplever vi vognen som svært brukervennlig. Det er lett å se hvilke deler av vognen som er justerbare, fordi knappene (eller delene) som kan justeres er hvite. 

Noe vi synes Bugaboo Fox 3 er spesielt sterk på når det gjelder brukervennlighet er de smarte selene, som står opp av seg selv og gjør inn og utstigning av vognen til en drøm. De er også svært enkle å justere både i høyden og i lengden. Vi synes imidlertid justering av høyde på håndtak er litt knotete, og er dessverre ikke gjort i en håndvending. Noe som kan være litt irriterende hvis dere er to med ulik høyde som triller i det daglige. 

Stoffene på Bugaboo Fox 3 kan tas av og vaskes i maskin på 30 grader (det er noen unntak på bla. noen kalesjer), noe som er et kjempepluss og gjør hele rengjøringsprosessen mye enklere. Hjulene er punkteringsfrie og krever ingen vedlikehold - kjempedeilig!

Annonse:

Styrker

 • Høy kvalitet
 • Mange tilpasningsmuligheter utseendemessig
 • God å trille og manøvrere på de fleste underlag
 • Passer ALLE høyder!
 • Lang liggedel
 • Lang kalesje på både sitte og liggedel
 • Liggedel kan brukes som seng over natt
 • Mulighet til å vinkle liggedel
 • Smarte oppbevaringslommer på liggedel
 • Seler som står ut - enkelt å sette barnet på plass
 • Selene er enkle å justere
 • Stoff av resirkulerte PET-flasker
 • Mye kult ekstrautstyr
 • Kompakt og selvstående sammenlagt

Svakheter

 • Litt vanskelig å montere
 • Litt lav liggedel
 • Litt liten varekurv som er vanskelig å komme til med liggedel på

Konklusjon: 

Bugaboo Fox 3 er en av de mest populære barnevognene på det norske markedet, og ikke uten grunn. Dette er en vogn man bare liker, rett og slett. Den er fin og av høy kvalitet, samtidig som den har svært god trillekomfort - for folk i alle høyder! Vognen kan legges sammen med sittedel eller liggedel på, og blir svært kompakt. Den er i tillegg selvstående slått sammen, og egner seg godt for dere som er mye på farten med bil. Dette er ikke vognen med aller flest funksjoner og smarte løsninger, men den er solid, god og svært brukervennlig i hverdagen. 

Kjøp denne vognen hvis … du ønsker en nærmest vedlikeholdsfri vogn med høy kvalitet og god trillekomfort som blir liten sammenlagt!

Bugaboo Fox 3 kan kjøpes hos Babyshop her!

Tilbehør:

Fox-en har mye kult tilbehør, blant annet;

Regntrekk følger med vognen. 

Annonse: