PRODUKTTEST

Test av barnevogn: Britax Smile III (2022)

Vi har testet den populære vognen Britax Smile III fra det tyske merket Britax Römer. Vi har testet vognen igjennom et helt år, i all slags vær; snø, slaps, regn, sommer, og på all slags underlag; gress, grus, snø, fortau og trikkeskinner. Vi har hatt den med i (liten!) bil, på trikk, bane og buss. Vi har testet vognen både med liggedel, med sittedel og bilstolen Baby-Safe 2 i-size.

(Inneholder annonselenker)

I denne artikkelen:

Generell info

Ca. pris med sitte- og liggedel:
9800,-
Type vogn:
Duovogn
Størrelse:
Mål: 112x97.7x57 cm, Mål sammenslått med hjul: 84x27x57 cm
Vekt:
Vogn 13 kg, bag 3,5 kg
Ergonomisk eller flat sittedel?
Flat
Type hjul:
Lufthjul

Om vognen og praktiske funksjoner

Utrolig fin vogn!

Britax Smile III er av utseende en svært fin og nett vogn. Spesielt med liggedelen er den relativt "minimalistisk" av utseende, på tross av mange smarte funksjoner. Med sittedelen på er vognen noe mindre minimalistisk, men fortsatt et flott og robust design. Vognen finnes i 5 dempede toner; svart, mørkegrå, lysegrå, blå og beige.

Vognen har en fin og praktisk liggedel som enkelt kan klikkes av understellet med en hånd og bæres med et håndtak som er smart plassert i selve kalesjen. Liggedelen er lett i vekt og enkel å bære med seg opp trapper eller hvor det skal være. Liggedelen er imidlertid liten, og det kan være vanskelig å få plass til en stor vognpose oppi der - vi anbefaler heller å bruke en bilstolpose eller dyne. Har du veldig lange barn, er sjansene store for at de vil vokse ut av liggedelen før de er 6 mnd. Liggedelen har også utvidbar solkalesje som gir godt med beskyttelse til barnet, men den går ikke helt ned slik noen andre vogner har. Er solen veldig lav har vi savnet å kunne dra kalesjen enda lengre ned. Kalesjen har også praktisk lufteluke til varme sommerdager.

Kalesjen kan trekkes langt ned på sittedelen. Kalesjen på liggedelen er ikke like lang.

Smile III vognen har en stor, fin og robust sittedel. Setet kan som sagt settes både fremover og bakovervendt og lenes enkelt bakover i 3 ulike innstillinger med et slags håndtak i ryggstøtten. Vi skulle gjerne sett at det var enda flere innstillinger, men det er absolutt ikke et must. Sittedelen er flat, ikke "ergonomisk", hvilket vil si at du kan legge den helt flatt og uten vinkel i beina. Det er litt smak og behag om man foretrekker flat eller ergonomisk sittedel (les mer om flat og ergonomisk sittedel her). Sittedelen har også solskjerm som kan trekkes langt ned, noe som er svært praktisk på sommeren. Siden sittedelen er lang er dette en vogn som kan brukes lenge, noe som er en stor fordel! Mange duovogner har små sittedeler, og man må ofte bytte til en ny sportsvogn/trille før vognperioden er over. Når barnet blir større er det også en fordel at setet er relativt lavt slik at barnet kan sette seg selv opp i vogna.

Varekurven er stor og god, men det finnes imidlertid vogner med enda større kurv. Vi har allikevel ikke hatt behov for noe større kurv selv på de store handleturene. Problemer dukket imidlertid opp da vi byttet til sittedelen. Med sittedelen vendt mot deg og stolen i hvilende eller flat stilling er det nærmest umulig å komme til varekurven. Med sittedelen vendt andre vei er dette imidlertid ikke et problem.

Vognen her med sittedel på. Sittedelen kan vendes begge veier

Vogna har et justerbart håndtak som går i halvsirkel og kan tilpasses høyden til den som triller raskt og enkelt. Vogna passer godt både til lave og høye foreldre, men er du veldig høy kan en vogn med teleskophåndtak fungere bedre. Et problem med denne typen "halvsirkel"-håndtak er at håndtaket er relativt nærme selve vognen når den er på høyeste innstilling, og vi har erfart at om du er veldig høy (typ 190-200 cm) er det fort gjort å sparke borti varekruven når man går. Dette kan bli et irrritasjonsmoment i lengden.

Reisekomfort

Baby-Safe iSense i-size bilstol

Britax Smile III er relativt enkel å legge sammen og den tar liten plass i bagasjerommet. Vi plagdes noen ganger litt med at for-hjulene kom i veien da vi skulle slå den sammen, men det fikset man raskt. Vognen kan legges sammen med sittedelen på om man ønsker det. Både understellet, babybagen og sittedelen har lav vekt, noe som er en fordel når man skal bære og løfte. Det er også verdt å nevne at bilstolene Baby-Safe 2 i-size og Baby-Safe iSense i-size kan klikkes rett på understellet uten bruk av adapter, noe som gjør det svært enkelt når man skal en kort tur på kjøpesenter eller lignende. Vogna er også en drøm å ha med seg på trange busser, trikker eller butikker, da den er smal og liten (uten at den føles veldig liten) og lett å løfte opp trapper eller lignende

Trillekomfort

God demping i understellet og luftfylte hjul gir god trillekomfort. Forhjulene er bevegelige og låsbare.

Vi har som nevnt testet vognen i all slags vær og underlag, og den går som en drøm. Den gode fjæringen i understellet, samt de luftfylte hjulene, gjør at barnet både ligger og sitter behagelig enten man triller over trikkeskinner og fortauskanter, på grus eller snø. Det er selvfølgelig noe mer tungt å trille på snø enn bar asfalt, men sammenlignet med andre vogner vi har prøvd, synes vi Britax'en klarer seg imponerende bra. Ved ordentlig mye snø kan man låse forhjulene for å gjøre det noe lettere.

Vogna har bevegelige forhjul og er også enkel å manøvrere rundt med en hånd og på trange plasser. En fordel er at vognen er liten og nett og kommer seg fram i de trangeste butikker, busser eller cafeer.

Annonse:

Styrker

 • Lekkert design
 • Prisgunstig (mellomsjiktet)
 • Robust
 • God demping og gode hjul - god på de fleste underlag
 • Bevegelige forhjul - enkel å manøvrere
 • Lav vekt
 • Smal og kommer seg lett frem på trange plasser
 • Liten sammenlagt
 • Lett å slå sammen
 • Liggedelen er lett å bære med seg
 • Fin vogn å ha med på farten/på reise
 • Stor varekurv
 • Stor solskjerm
 • Enkel å slå sammen
 • Stor og lang sittedel - varer lenge

Svakheter

 • Vanskelig å komme til varekurven med sittedelen på og vendt mot deg
 • Kun 3 hvilestillinger i sittedelen
 • Ikke teleskop-håndtak (Svært høye personer kan sparke borti varekurven når man triller)
 • Litt liten liggedel

Konklusjon

Dette er en skikkelig god og robust vogn til en relativt god pris! Her får du mye vogn, kvalitet og funksjonalitet for pengene. Den er fin, den er robust, god å trille med, enkel å ta med seg og legge sammen. Den tar liten plass i bilen, men er samtidig en skikkelig vogn med alle funksjoner. Liggedelen er litt liten for lange barn og kurven litt vanskelig å komme til med sittedelen på. Alt i alt mener vi dette er et skikkelig godt kjøp - spesielt dersom det er viktig for deg med en vogn som veier lite og tar lite plass, men som allikevel har all funksjonalitet man behøver i en vogn.

Terningkast: 5

Annonse:

Kompletter stilen med disse produktene:

Annonse: