PRODUKTTEST

Test: Britax Smile 3

Britax Smile 3 har hatt økende popularitet blant oss nordmenn de seneste årene. Smile 3 er den siste versjonen av Smile-vognen til det tyske merket Britax Römer, og ble lansert i 2020. Vognen er kjent for å være prisgunstig, men svært god. Vi har testet vognen over lang tid, i all slags vær, og på alle slags underlag, og vi er ikke annet enn imponert.

I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
Ca 8000,-
Vekt:
13 kg
Størrelse sammenlagt:
84 x 27 x 57 cm
Full liggestilling:
Ja
Lengde på ryggstøtte:
48 cm
Høyde håndtak:
80 - 113 cm

Utseende: 

Britax Smile 3 er av utseende en svært fin og nett duovogn. Spesielt med liggedelen er den relativt "minimalistisk" av utseende, på tross av mange smarte funksjoner. Britax Smile 3 ligger i mellomsjiktet prismessig, men har en kvalitet på lik linje som de aller dyreste barnevognene. Her får du virkelig en svært god og kvalitetsmessig vogn for en relativt lav sum. 

Understellet er i en flott matt svart farge, med skinndetaljer på håndtak, liggedel og bøyle. Du kan selv velge om du vil ha svarte eller brune skinndetaljer. Videre finnes vognen i 7 ulike farger; Frost grey, Space black, Midnight grey, Indigo blue, Pure Beige, Atlantic Green, Fossil Grey. 

Trillekomfort: 

God demping i understellet og luftfylte hjul gir svært god trillekomfort. Forhjulene er bevegelige og låsbare.

Britax Smile 3 er svært god å trille. Med låsbare swivelhjul i front er den enkel å manøvrere rundt med en hånd og på trange plasser. Vi har testet vognen i all slags vær og underlag, og den går som en drøm. Den gode fjæringen i understellet, samt de luftfylte hjulene, gjør at barnet både ligger og sitter behagelig enten man triller over trikkeskinner og fortauskanter, på grus eller snø. Vognen er i tillegg lett i vekt (13 kg med sittedel), noe som bidrar ytterligere til god trillekomfort.  Britax Smile 3 er faktisk den vognen vi har testet som har aller best trillekomfort spør du oss. 

Vogna har et justerbart håndtak som går i halvsirkel og kan tilpasses høyden til den som triller raskt og enkelt med en knapp på hver side. Vogna passer godt både til lave og gjennomsnittlig høye foreldre, men er du veldig høy kan en vogn med teleskophåndtak fungere bedre. Et problem med denne typen "halvsirkel"-håndtak er at håndtaket er relativt nærme selve vognen når det er på høyeste innstilling, og vi har erfart at er du veldig høy er det fort gjort å sparke borti varekurven/understellet når man går. Dette kan bli et irritasjonsmoment i lengden, men man kan vippe opp varekurven ved behov for å få bedre plass til bena, slik vi har gjort på bildet under.

Vogna er en drøm å trille, også i snø og annet ulent terreng!

Liggedel: 

Vognen har en fin, nett og praktisk liggedel som enkelt kan klikkes av understellet med en hånd og bæres med et håndtak som er smart plassert i selve kalesjen. Med sine beskjedne 3,5 kg er liggedelen testens aller letteste, og er enkel å bære med seg opp trapper eller hvor det skal være. Liggedelen er imidlertid ikke blant de lengste og det kan være vanskelig å få plass til en stor vognpose oppi der - vi anbefaler heller å bruke en bilstolpose eller dyne. Har du veldig lange barn, er det også en sjanse for at de vil vokse ut av liggedelen før de er 6 mnd. 

Liggedelen har utvidbar solkalesje som gir godt med beskyttelse til barnet, men den kunne gjerne vært enda lengre. Har du en baby som krever totalt mørke, vil ikke denne kalesjen være lang nok. Det kan imidlertid enkelt løses med en universal-solskjerm. I kalesjen finnes også en praktisk lufteluke til de varme sommerdagene.

Med liggedelen følger et stormtrekk som festes med skjulte magneter. Dette er en liten funksjon som vi har satt stor pris på. Det er superraskt, stille og enkelt å løfte av stormtrekket for å ta baby opp, eller bare for å sjekke til babyen. Liggedelen har videre ingen skjulte finesser eller funksjoner (f.eks skjulte lommer), men fungerer enkelt og greit til akkurat det den skal. 

Sittedel: 

Smile 3 vognen har en stor, fin og solid sittedel. Setet kan enkelt settes både fremover og bakovervendt og lenes bakover i 3 ulike stillinger ved hjelp av et slags håndtak på baksiden av ryggstøtten. Vi skulle gjerne sett at det var enda flere stillinger, men det er absolutt ikke et must. Sittedelen er flat, ikke "ergonomisk", hvilket vil si at du kan legge den helt flatt og uten vinkel i beina. Det er litt smak og behag om man foretrekker flat eller ergonomisk sittedel (les mer om flat og ergonomisk sittedel her), og det at sittedelen ikke er ergonomisk betyr ikke at den ikke er bra for barnet. Snarere tvert imot er en flat sittedel bedre for de minste barna som fremdeles bør ligge helt flatt. 

Sittedelen har en stor solskjerm som kan trekkes langt ned, noe som er svært praktisk på sommeren, og for barn som ønsker å ha det helt mørkt om de skal sove i vognen. Det er også en ventilasjonsluke på toppen som kan åpnes ved behov. Setet er plassert relativt lavt. Når barnet blir større kan det være en fordel slik at barnet selv kan sette seg i vogna.

Funksjoner: 

Kalesjen kan trekkes langt ned på sittedelen. Kalesjen på liggedelen er ikke like lang.

Britax Smile 3 er ikke en vogn med overflod av smarte funksjoner, men den er av høy kvalitet, er svært god å trille og har all funksjonalitet du faktisk behøver, slik som lang kalesje, ventilasjon og stor varekurv. Det finnes imidlertid vogner med enda større kurv. Vi har dog ikke hatt behov for noe større kurv selv på de store handleturene. Problemer dukket imidlertid opp da vi byttet til sittedelen. Med sittedelen vendt mot deg og stolen i hvilende eller flat stilling er det nærmest umulig å komme til varekurven. Med sittedelen vendt andre vei er dette imidlertid ikke et problem. Videre er vognen liten og nett og kommer seg fram i de trangeste butikker, busser eller kafeer. 

På reise: 

Baby-Safe iSense i-size bilstol

Britax Smile 3 er både lett i vekt (understell: 9 kg) og svært nett. Den er relativt enkel å legge sammen ved behov og tar liten plass i bagasjerommet (sammenlagt med hjul 84 x 27 x 57 cm, sammenlagt med sittedel på 90 x 40 x 57 cm). Vi plagdes noen ganger litt med at for-hjulene kom i veien da vi skulle slå den sammen, men det fikset man raskt. Vognen kan legges sammen med sittedelen på om man ønsker det, noe vi ser på som en stor fordel. Både understellet, babybagen og sittedelen har lav vekt, noe som er en fordel når man skal bære og løfte. Det er også verdt å nevne at bilstolene Baby-Safe 2 i-size og Baby-Safe iSense i-size kan klikkes rett på understellet uten bruk av adapter, noe som gjør det svært enkelt når man skal en kort tur på kjøpesenter eller lignende. Vogna er også en drøm å ha med seg på trange busser, trikker eller butikker, da den er smal og liten (uten at den føles veldig liten) og lett å løfte opp trapper eller lignende.

Brukervennlighet: 

Britax Smile 3 er en brukervennlig og enkel vogn. Vi opplever at det er lite knot med den, og at den er av høy kvalitet. Den har ikke all verdens av funksjoner, og er enkel å håndtere. Det er lett å snu setet forover eller bakovervendt, og selene er også svært enkle å justere etterhvert som barnet vokser. 

Vognen har lufthjul som krever at man fra tid til annen fyller dem med luft. Det finnes også risiko for at slike hjul punkterer. De gir imidlertid en helt annen trillekomfort enn punkteringsfrie hjul, så det er en risiko vi er villige til å ta!

Annonse:

Styrker

 • Høy kvalitet
 • Fint design
 • Svært god trillekomfort
 • Prisgunstig
 • Smal og nett - lett å manøvrere på trange plasser
 • Lett liggedel
 • Lang kalesje på sittedel
 • Stor varekurv
 • Kompakt sammenlagt
 • Kan legges sammen med sittedel på
 • Lav vekt

Svakheter

 • Litt kort kalesje på liggedel
 • Litt liten liggedel
 • Egner seg ikke for svært høye foreldre
 • Varekurven kan være vanskelig å komme til med sittedel bakovervendt
 • Kun 3 hvilestillinger i sittedelen

Konklusjon

Britax Smile 3 er en skikkelig god og solid vogn til en svært god pris! Her får du mye vogn, kvalitet og funksjonalitet for pengene. Den er fin, den er robust, god å trille med, enkel å ta med seg og legge sammen. Den tar liten plass i bilen, men er samtidig en skikkelig vogn med alle funksjoner. Liggedelen er litt liten for lange barn og kurven litt vanskelig å komme til med sittedelen på. Alt i alt mener vi dette er et skikkelig godt kjøp - spesielt dersom det er viktig for deg med en vogn som veier lite og tar lite plass, men som allikevel har høy trillekomfort, kvalitet og funksjonalitet.

Kjøp denne vognen hvis… du vil ha en kompakt duovogn av høy kvalitet, med særlig god trillekomfort og alle funksjonene man behøver, til en svært god pris!

Britax Smile 3 kan kjøpes hos Babyshop her, hos Mimmis her.

Tilbehør til Britax Smile 3:

Annonse: