PRODUKTTEST

Test: Britax B-Agile R Reisevogn - Beste reisevogn til daglig bruk (hovedvogn)

Britax B-Agile R er en kompakt barnevogn som kan brukes både som reisevogn og som hovedvogn. Den ble lansert i 2020 og er en premiumversjon av Britax B-Agile M. Sammenlignet med M-versjonen, har R-versjonen bedre hjul og et sete som kan justeres fra helt oppreist til helt flatt, samt flere premiumdetaljer som kunstskinn på håndtak og bøyle. Vognen kan brukes fra fødselen av ved bruk av Britax sin Soft-bag eller hard liggedel, samt ved bruk av babybilstol (krever adapter). Regntrekk, bøyle og koppholder følger med vognen.

I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
Ca. 3500,-
Vekt:
10,5 kg
Størrelse sammenlagt:
69 cm x 56 cm x 36 cm
Full liggestilling:
Ja
Kan brukes fra fødsel:
Ja, med kompatibel liggedel (kjøpes separat)
Bilstolkompatibel:
Ja, med adapter

Utseende: 

Britax B-Agile R er en kjempefin trille som er en del større enn de fleste andre reisevogner. Den ser også mer ut som en helt vanlig vogn, og har også mange av de samme kvalitetene som de dyrere og større duovognene. Den oppleves som like solid og robust som en dyr duovogn. Understellet på vognen er matt svart, og du får vognen i fargene blå, grå eller svart; med enten svarte eller brune skinndetaljer (kunstskinn). 

Brukervennlighet: 

Britax B-agile er brukervennlig og svært enkel i bruk. Det er enkelt å justere setet med bare en hånd, det liker vi, for mange reisevogner har mye dårligere mekanisme når det gjelder setejustering. Det er også enkelt å justere fotbrettet og kalesjen. Videre er selene svært enkle å justere i høyden, noe vi er litt ekstra opptatt av på reisevogner fordi de gjerne ikke brukes så ofte, og plutselig har barnet vokst mange centimeter siden sist og man må justere selehøyden. Vognen er i tillegg en av de enkleste vi har vært borti å legge sammen.  Med kun en hånd klikker du på en knapp på siden av chassiset, og så drar du bare i et håndtak som er plassert i setet (denne mekanismen minner veldig om måten man også legger sammen BabyJogger City Mini Gt). Vognen står i tillegg av seg selv når den er sammenlagt, og det synes vi er veldig praktisk!

Trillekomfort: 

Når det gjelder trillekomfort er Britax B-Agile overlegen i reisevogn-sammenheng. På grunn av de store, gode hjulene og demping i alle hjul er den god på de aller fleste terreng, også mer utfordrende underlag som gress, grus, trikkeskinner og lignende. Den er samtidig svært lett å manøvrere på grunn av den lette vekten og swivel-hjulene i front. Hjulene kan i tillegg låses ved ekstra utfordrende underlag som snø eller sand. 

Håndtaket kan dessverre ikke justeres i høyden, men med en høyde på 102 cm, som verken er høyt eller lavt, mener vi at den vil passe de aller fleste godt. Det er i tillegg godt med plass til beina under slik at høye personer ikke risikerer å sparke borti understellet. 

Størrelse og vekt: 

Britax B-Agile er en av de største og tyngste reisevognene, og det er rett og slett prisen man betaler for “full-vogn-egenskaper” og god trillekomfort. Den er allikevel kompakt for barnevogn generelt å være. Sammenlagte mål er 69 cm x 56 cm x 36 cm, og vekten er på 10,5 kg. Vognen er derfor for stor til å taes med som håndbaggasje på fly. 

Brukstid: 

Britax B-Agile R har en vektkapasitet på 22 kg og en ryggstøtte på 45 cm. Ryggstøtten kunne med fordel vært lengre, men er relativt standard for de aller fleste reisevogner. Det er allikevel noe mer plass under kalesjen, og vognen skal kunne brukes til ca 4 år. 

Vognen kan også brukes fra fødsel av ved enten å feste på en mykbag, en babybilstol (med adaptere) eller en liggedel. Både mykbaggen og liggedelen festes oppi selve setet, noe som ser litt rart ut, og vi skulle ønske at det var mulig å feste liggedelen uten at sittedelen er på.

Funksjoner: 

Britax B-Agile R har et romslig og godt sete som kan lenes i flere trinn helt tilbake til full flat liggestilling. Videre kan fotbrettet justeres opp for en komfortabel hvile- og soveposisjon. Kalesjen er STOR og lager et lunt og mørkt sted for barnet å sove. Den har i tillegg både ventilasjon i sidene for de varme dagene, samt kikkehull på toppen om du ønsker å sjekke til barnet uten å vekke det. Dette er med andre ord en perfekt sovevogn!

Regntrekk, bøyle og koppholder følger med vognen og er et stort pluss. Dette er tilbehør man gjerne ville kjøpt uansett, så at det inngår i prisen er veldig bra. Her får du virkelig mye vogn for pengene! Vognen har også en svært romslig varekurv som vi tror må være en av de største vi har sett på en reisevogn. Stort pluss! 

Annonse:

Styrker

 • Fin å se på
 • Svært enkel å legge sammen
 • Selvstående sammenlagt
 • Overlegen trillekomfort
 • God høyde på styret
 • Full liggestilling
 • Stor kalesje
 • Justerbart fotbrett
 • Stor varekurv

Svakheter

 • Tung
 • Stor sammenlagt

Konklusjon: 

Britax B-Agile R er en kompakt barnevogn som har mange av de samme kvalitetene som de dyrere og større barnevognene. Når det gjelder trillekomfort er Britax B-Agile overlegen i reisevogn-sammenheng. På grunn av de store, gode hjulene og demping i alle hjul er den god på de aller fleste terreng. Vognen har et romslig og godt sete som kan lenes helt bakover, og fungerer helt utmerket som sovevogn. Kalesjen er STOR, og har godt med ventilasjon. Vognen kan også brukes fra fødsel ved å feste på mykbag, babybilstol eller liggedel (alt kjøpes separat). Vognen har også en svært romslig varekurv som vi tror må være en av de største vi har sett på en reisevogn. Vi mener derfor at Britax B-Agile R kan fungere godt både som reisevogn og som hovedvogn.

På reise er Britax B-Agile R en av de enkleste vognene vi har vært borti når det gjelder å legge den sammen. Den er i tillegg selvstående sammenlagt. Vognen er imidlertid en av de største og tyngste reisevognene, og det er rett og slett prisen man må betale for “full-vogn-egenskaper” og god trillekomfort. Den er allikevel svært kompakt for vogner generelt å være. Regntrekk, bøyle og koppholder følger med vognen. Her får du virkelig mye god vogn for pengene!

Kjøp denne vognen hvis… dere ønsker en lett og kompakt vogn som kan fungere godt både til daglig og på reise.

Britax B-Agile R kan kjøpes hos Mimmis her, og hos Den Lille Barnebutikken her.

Tilbehør:

Annonse: