PRODUKTTEST

Test: Baby Jogger City Mini GT2 reisevogn - Beste reisevogn for store barn og lang brukstid

Baby Jogger City Mini GT2 er en forbedret versjon av City Mini GT. Den er en av få reisevogner med bare 3 hjul, alle vedlikeholdsfrie. Vognen har demping i alle hjul og er kjent for å være god også på mer utfordrende terreng. Vognen har justerbart styre som gjør at vognen kan stå av seg selv sammenlagt. Dette er en vogn med høy vektkapasitet og stort sete. Vognen kan brukes fra fødsel med BabyJogger liggedel eller babybilsete (kjøpes separat).

I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
Ca. 4400,-
Vekt:
10,5 kg
Størrelse sammenlagt:
77,5 cm x 65 cm x 22 cm
Full liggestilling:
Ja
Kan brukes fra fødsel:
Ja, med kompatibel liggedel (kjøpes separat)
Bilstolkompatibel:
Ja, med adapter

Utseende: 

BabyJogger City Mini GT er en av de mest sporty reisevognene på markedet. På mange måter både føles og ser den ut som en vanlig “full-size” vogn, bare litt mindre. Med det mener vi også at den føles svært mye mer robust enn de fleste reisevogner, og bærer preg av høy kvalitet. Vognen finnes i fire smakfulle farger; blå, grå, svart eller grønn. 

Brukervennlighet: 

Babyjogger er kjent for sin utrolig enkle måte å slå sammen vognene på. I setet er det et håndtak du drar i, og vips så slåes vognen enkelt sammen. Dette er den vognen vi har testet som er desidert enklest å slå sammen! Når vognen er slått sammen kan du bruke håndtaket i setet til å bære vognen med. I tillegg er den selvstående sammenlagt, og det er undervurdert hvor praktisk det faktisk er! Lett å sette den fra deg mens du løser puslespillet i bagasjerommet på bilen. 

Videre er BabyJogger City Mini GT2 stort sett svært brukervennlig og intuitiv. Det er enkelt å justere rygg, fotbrett og kalesje. Skulle setetrekkene bli skitne kan de taes av og håndvaskes. Bremsen til vognen er plassert oppe ved styret. Det er litt uvant, men man vender seg fort til dette. Det er i tillegg veldig flip-flop-vennlig. Det eneste vi har å utsette på brukervennligheten er at det er litt knotete å justere selenes lengde og høyde. Dette må heldigvis ikke gjøres så ofte. 

Trillekomfort:

BabyJogger City Mini GT er overlegen de fleste andre reisevogner når det kommer til trillekomfort! Trillekomforten er såpass god at mange velger å bruke denne vognen som hovedvogn. Den er til og med god på mer utfordrende terreng som skogsstier og lignende. Den har et swivelhjul i front som kan låses på vanskelige underlag som snø, sand og dyp grus. 

Styret kan justeres i høyden i sirkel, noe som er et kjempepluss og svært sjelden på kompakte reisevogner. Med en høyde fra 76 til 110,5 cm er du garantert å finne en høyde som er komfortabel for både deg og partneren din. Dette er den reisevognen med absolutt størst spenn i høyde på håndtaket, og med 110,5 i høyeste posisjon er den testens høyeste. Vi liker også at håndtaket justeres i sirkel, som gir et godt tyngdepunkt og gjør vognen lett å manøvrere.

Størrelse og vekt: 

Fordi BabyJogger City Mini GT har mange av fordelene til en “full-size”-vogn, vil man måtte kompromisse noe på størrelse og vekt. Sammenligner du den med andre reisevogner er den en av de tyngste og største sammenlagt med en vekt på 10,5 kg og en størrelse sammenslått på 77,5 cm x 65 cm x 22 cm.  Sammenligner du den imidlertid med andre full-size-vogner er den svært lett og kompakt. Du kan med andre ord ikke ha med deg denne vognen som håndbaggasje på fly, men det er allikevel en kompakt og god reisevogn hvis du er opptatt av å ha en litt mer versatil vogn, og dersom størrelsen ikke er like viktig for dere. 

Brukstid:

Det er når det gjelder brukstid at Baby Jogger City Mini GT virkelig briljerer. Den har testens høyeste vektkapasitet på hele 29,5 kg! Den har også testens lengste rygg på hele 53,5 cm - altså lengre enn mange vanlige duovogner. Dette er sjelden til reisevogn å være, som ofte har kort rygg. 

Når du i tillegg kan bruke denne vognen fra fødselen av med kompatibel liggedel (kjøpes separat) eller babybilstol, har du en vogn med svært lang brukstid! Den er derfor perfekt også for de som ønsker en enkel trille til barnet sitt som kanskje har vokst ut av duovognen eller duovognen brukes til et lillesøsken. Det er også verdt å nevne at denne vognen også er å få tak i som søskenvogn/dobbelvogn. 

Funksjoner: 

BabyJogger City Mini GT har et stort og romslig sete som kan lenes tilbake til helt flat liggestilling (stort pluss!). Man kan også løfte fotbrettet, slik at barnet får en flat liggeflate til en komfortabel blund på farten. Når setet er lent tilbake, har man mulighet til å åpne en luke på baksiden for maksimal ventilasjon. Det er også et tittehull på toppen av kalesjen som åpnes med magnet - veldig praktisk og helt stille så du ikke vekker et sovende barn. Kalesjen er stor, men kunne gjerne vært enda større når barnet skal sove. 

Vognen har i tillegg en stor lomme på baksiden av seteryggen der du kan legge alt fra regntrekk, myggnetting, et lite pledd til den lille eller annet som er greit å ha for hånden. Det er også en imponerende stor varekurv til reisevogn å være, men en stang foran begrenser tilgangen til kurven litt. 

Annonse:

Styrker

 • Overlegen trillekomfort
 • Enkel å slå sammen med kun en hånd
 • Selvstående sammenlagt
 • Høydejusterbart styre med STORT spenn (76 til 110,5 cm)
 • Lang brukstid  (testens høyeste vektkapasitet på 29,5 kg og testens lengste rygg på 53,5 cm)
 • Kan brukes fra fødsel med liggedel (kjøpes separat)
 • Bilstolkompatibel
 • Flat liggestilling
 • Stor kalesje
 • Lufting i kalesjen
 • Oppbevaringslomme i kalesjen og romslig varekurv

Svakheter

 • Litt knotete å justere selene
 • Tung
 • Stor sammenlagt

Konklusjon: 

Babyjogger City Mini GT2 er en sporty reisevogn med 3 relativt store og gode hjul - noe som bidrar til overlegen trillekomfort. Med et høydejusterbart styre er du i tillegg sikret å finne en komfortabel høyde for både deg og din partner. Vognen er ekstremt lett å slå sammen og er selvstående sammenlagt. Den har testens lengste rygg og høyeste vektkapasitet og bør kunne brukes lenge. Med liggedel som kjøpes separat kan den også brukes fra fødsel. Setet kan legges helt flatt, og kalesjen er stor, så dette er også en god sovevogn. City Mini GT2 er imidlertid ikke kompromissløs. Den er en av de tyngste og største reisevognene på markedet med en vekt på 10,5 kg og en størrelse sammenslått på 77,5 cm x 65 cm x 22 cm.  Så dette er en vogn for deg som prioriterer lang brukstid og overlegen trillekomfort, men som ikke er like opptatt av at vognen må være minst mulig. 

Kjøp denne vognen hvis… du ønsker en reisevogn som er god på alle slags terreng og som kan vare lenge.

Baby Jogger City Mini GT2 kan kjøpes hos Jollyroom her og hos Babyland.no her.

Tilbehør:

Det finnes mye forskjellig tilbehør til City Mini GT2 som kan kjøpes separat.  

Annonse: