PRODUKTTEST

Test: Babyzen Yoyo2 reisevogn - Vognen med flest tilpasningsmuligheter

BabyZen sin Yoyo vogn er en av de mest kjente reisevognene, og de fleste har nok sett en versjon av denne ute på gatene. Vognen kan brukes fra fødsel av med nyfødtpakken eller liggedel som kan kjøpes separat, og opp til en maksvekt på 22 kg. Vognen selges som understell/chassi alene, og så kan du kjøpe enten nyfødtpakke, liggedel eller sittedel i tillegg. Med nyfødtpakken forvandles vognen til en slags liggedel, og vognen kalles da BabyZen YoYo 0+. Denne pakken inkluderer et nest for de minste babyene. Babyzen Liggedel er en annen løsning med en hardere bag som er mer lik en vanlig liggedel. Denne er ikke like kompakt og vognen kan ikke legges sammen med denne på. Med sittedelen kalles vognen BabyZen Yoyo 6+ (fordi den da er fra 6 mnd alder og oppover). BabyZen vognene kan holde i mange år takket være muligheten til å få tak i ekstra deler som gjør de enklere å reparere. I forhold til den forrige modellen BabyZen Yoyo har BabyZen Yoyo2 forbedret demping i forhjul, forbedret sele som skal være enklere å bruke, høyere vektkapasitet (22 kg) og en sikkerhetssnor på håndtaket. BabyZen YoYo2 har også muligheten til å gjøres om til en tvillingvogn/søskenvogn ved å legge til BabyZen Yoyo Connect (kjøpes separat).

I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
Ca. 4600,- (for chassis og colorpack til sete)
Vekt:
6,2 kg
Størrelse sammenlagt:
52x44x18
Full liggestilling:
Nei
Kan brukes fra fødsel:
Ja, med Newborn-Pack eller liggedel (kjøpes separat)
Bilstolkompatibel:
Ja, med adapter

Utseende:

Babyzen Yoyo er en ganske liten vogn som skiller seg ut fra de fleste andre reisevogner ved at den finnes i 9 ulike spreke farger; ginger, toffee, aqua, peppermint, sort, grå, blå, taupe og rød. Chassiset fåes i svart eller hvit. Man kan kjøpe chassi og setepakke separat, en setepakke (color pack) koster ca 600 kr, slik at om man ønsker fornyelse behøver man ikke kjøpe en helt ny vogn.

Selv om vognen er svært liten og lett, oppleves den å være av høy kvalitet. Stoffet på kalesje og sete er litt glatt, litt som et slags matt badedraktstoff, og ser veldig fint og eksklusivt ut. Håndtaket er laget i kunstlær og både ser og føles kvalitetsmessig. Chassiset og setepakken kan kjøpes separat, slik at du enkelt kan kjøpe ny setepakke i en ny farge om du skulle ønske det. Dette er en av de dyrere reisevognene, men til gjengjeld har den høy kvalitetsfølelse. 

Brukervennlighet: 

BabyZen Yoyo slåes sammen i to relativt enkle steg, ved å først slå sammen håndtaket med to knapper på hver side (her behøver du begge hendene), og så ta tak i en knapp på undersiden av setet. Vi liker godt at vognen kan legges sammen både med setedelen eller newborn-packen på, samt at den har en medfølgende bærestropp som gjør det enkelt å ta den over skulderen og bære den med seg. Når den kun veier 6,2 kg er det virkelig ingen sak!

Vognen er ellers enkel og intuitiv å bruke og har rett og slett ikke så mange funksjoner. Å justere ryggen kunne med fordel vært enklere og for å justere selene må man tre de om på baksiden av setet, men dette er ikke veldig vanskelig. Trekkene på vognen kan taes av og vaskes i maskin på 30 grader - og det liker vi!

Trillekomfort: 

Oppslått er BabyZen Yoyo2 smal og enkel å manøvrere rundt. Og på tross av den kompakte størrelsen og lette vekten, er den robust nok til å kunne brukes mye og ofte. Vognen har demping i alle hjul og er svært god å trille på asfalt og annet jevnt underlag. Det kan imidlertid bli litt humpete på mer ujevne underlag, noe som er å forvente med en reisevogn med små hjul. Håndtaket er ikke justerbart, men er relativt høyt på 106 cm og er av de høyere håndtakene vi ser på reisevogner (106 cm tilsvarer omtrent det samme som høyeste innstilling på en Bugaboo Fox). Vognen er derfor mest komfortabel for de som er litt høyere enn gjennomsnittet, og kan oppleves litt for høy for en lav person.

Størrelse og vekt: 

Med en vekt på 6,2 kg er Babyzen Yoyo2 blant de letteste reisevognene på markedet. Sammenslått er den 52 cm x 44 cm x 18 cm, og skal ifølge produsenten kunne brukes som håndbagasje på fly. Kravene hos SAS, Norwegian og Flyr for håndbagasje er imidlertid 55 cm x 40 cm x 23 cm, så hos disse er vognen dessverre litt for bred (det gjelder imidlertid en stor andel vogner på markedet, i vår research har vi kun funnet én vogn på det norske markedet som er innenfor disse kravene; Cybex Libelle - les mer om den her).

Brukstid: 

BabyZen Yoyo2 kan brukes fra fødselen av enten med BabyZen Newborn pack (0+) eller BabyZen Liggedel. Hovedforskjellen mellom disse er at Newborn-pack er mer kompakt og vognen kan legges sammen med denne på, mens liggedelen er hard og vognen kan ikke legges sammen med denne på. Liggedelen er heller ikke like kompakt sammenlagt. Både liggedelen og NewBorn-pack kan brukes med barn opp til 9 kg. Med adaptere kan man også bruke vognen sammen med babybilstoler fra blant annet Nuna og Maxi Cosi. 

For barn over 6 måneder anbefales 6+ versjonen, altså sittedelen. Denne kan brukes opp til 22 kg, men med 43 cm lang ryggstøtte er nok dette den viktigste begrensningen på brukstiden. Ryggen kunne med fordel vært lengre, og lange barn ville kunne vokse ut av vognen lenge før fire-års alder.

Om dere med tiden får flere barn kan BabyZen Yoyo utvides med et ekstra sete; BabyZen Connect (kjøpes separat). Setet festes på baksiden av vognen slik at du på en måte får to vogner etter hverandre. Selv om ikke oppsettet er optimalt, synes vi at muligheten for å kunne utvide til flere barn er et stort pluss, og bidrar til at dette er en vogn man kan bruke lenge. 

Funksjoner: 

Rygg fullt tilbakelent og kalesjen helt ned

Sittedelen på BabyZen Yoyo2 er plassert veldig lavt, men er enkel for barnet å klive opp i og god å sitte i. Den kan lenes ganske langt tilbake, men ikke til full liggestilling (da må du ha NewBorn Pack). Det følger heller ikke med fotbrett (det kan kjøpes separat) noe som gjør at vognen ikke er optimal til soving.  Kalesjen dekker godt for solen, men er alt for kort for å kunne gjøre det mørkt nok til et barn som skal sove. Kalesjen har heller ikke ventilasjon, men det er heller ikke nødvendig når den er såpass kort som den er. 

Varekurven har en vektkapasitet på 5 kg som er høyt til reisevogn å være. Den er imidlertid ikke veldig stor, og har to stenger over som påvirker plassen en del. Vi liker imidlertid veldig godt en smart og relativt romslig oppbevaringslomme i kalesjen der du kan ha det viktigste som mobil, nøkler, våtservietter eller lignende. Det er også mulig å kjøpe en oppbevaringsbag som kan festes på baksiden av vognen om man har behov for mer oppbevaringsplass. 

Det morsomme og unike med Babyzen sin yoyo-serie er alle tilpasningsmulighetene man har! Du kan velge mellom et stort antall farger blant deres “colorpacks” som ikke er så alt for dyre, slik at du lett kan bytte farge om du ønsker noe nytt uten å kjøpe helt ny vogn. Du kan også kjøpe nyfødtpakke eller bærebag/liggedel, egen BabyZen Vognpose, Babyzen Søskenbrett, Ekstra oppbevaringsbag, vognski, parasoll, koppholder, fotbrett, bæreveske, og ekstra søskensete for å gjøre vognen om til søskenvogn! Den store valgfriheten innebærer også at svært lite følger med når du kjøper selve vognen, og når vognen allerede er ganske dyr, blir det enda dyrere med alt ekstrautstyret. Vi synes blant annet det er dumt at ikke fotbrett er en del av pakken når du kjøper vognen. 

Annonse:
Winter boots for Kids

Styrker

 • Svært kompakt og lett i vekt
 • Svært mange tilpasningsmuligheter
 • Kan gjøres om til tvilling/søsken-vogn
 • Kan brukes fra fødsel av med NewBorn Pack eller liggedel
 • Kan brukes med babybilstol
 • Kan legges sammen også med newborn-pack på

Svakheter

 • Dyr
 • Kostbart ekstrautstyr
 • Setet kan ikke legges helt ned
 • Fotbrett følger ikke med
 • Kort kalesje

Konklusjon: 

Babyzen er eksperter på reisetriller, og Yoyo’en er en av de mest populære på markedet. Med god grunn. Med en vekt på 6,2 kg og sammenlagt mål på 52 cm x 44 cm x 18 cm er den en av de letteste og mest kompakte vognene på markedet. I følge produsenten skal den være liten nok til å kunne ha med som håndbagasje på fly, men i forhold til bagasjekravene hos Norwegian, Flyr og SAS er den dessverre litt for stor.  Den er god å trille og barnet er komfortabelt. Setet kan dessverre ikke lenes helt tilbake og kalesjen er litt kort, så dette er ikke den beste sovevognen. Der BabyZen Yoyo2 virkelig skiller seg fra andre reisevogner er med alle tilpasningsmulighetene den har. Du kan velge mellom svært mange ulike farger (color-packs), det finnes masse morsomt tilbehør, og aller viktigst; du kan utvide denne vognen til søskenvogn dersom familien vokser!

Kjøp denne vognen hvis… du ønsker en solid og kompakt vogn med svært mange tilpasningsmuligheter som kan brukes fra fødsel av.

BabyZen Yoyo kan kjøpes hos Jollyroom her, hos Babyland.no her, og hos Kjøpbarnevogn.no her.

Tilbehør:

BabyZen Yoyo Connect - for å gjøre vognen om til søskenvogn
BabyZen Yoyo fotbrett - perfekt om barnet skal sove på farten
BabyZen Yoyo bag - for mer oppbevaringsplass på farten
Annonse: