PRODUKTTEST

Test: Rondane Frost Vintervognpose - Testvinner 2022

Rondane Frost er en varm vinterpose med imponerende tekniske egenskaper og smarte løsninger til en god pris! Den ble kåret til "Testvinner - Beste kjøp" i vår store test av vinterposer 2022.

I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
1 990,-
Alder:
0 - 3 år
Lengde:
80 cm (110 cm forlenget)
Tekniske egenskaper:
Vanntett (5000mm H20), pustende (5000 gr/m2/24h)
Fyll:
Dun (80/20 dun/fjær)
Festemekanisme:
Borrelåsåpning, anti-skli og festehette

Egenskaper:

Rondane Frost er en ordentlig flott vognpose av høy kvalitet som ligger helt i toppsjiktet når det gjelder tekniske egenskaper. På utsiden er vognposen trukket i et slitesterkt materiale med vannsøyle på hele 5000 mm og pusteevne på 5000 gr/m2/24h. Posen er videre fylt med resirkulert dun (80/20 dun/fjær), og er blant de varmeste posene. Denne kan du altså bruke på selv iskalde dager. Inni er posen kledd i skikkelig mykt bomullsstoff. Videre er sømmene på posen forsterket med et ullag for å isolere og forhindre at kulde trekker igjennom. Ryggen er også fylt med isolerende ull. Ullen som er brukt i rygg og sømmer er fra Lavalan, som er et kvalitetsmerke med fokus på dyrevelferd. Vi synes det er et stort pluss at posen er produsert i Europa, bruker resirkulert polyester og dun, samt at alle materialene (inkludert vaskelapp og glidelås) er OEKO-TEX 100 sertifisert.

I liggedel:

Rondane Frost er ganske mye smalere enn de andre posene i denne testen (40 cm), og egner seg derfor veldig godt i smalere vogner, som f.eks tvillingvogn eller dobbel sykkelvogn. Lengden på posen er 80 cm, som også gjør at posen egner seg svært godt i små liggedeler (f.eks Britax Smile). Posen kan forlenges med en integrert forlengerdel, som når den ikke er “i bruk” ligger inni posen og gir ekstra varme til babyens små føtter. Vi liker at forlengerdelen er integrert på den måten, fordi det også reduserer sjansen for å rote den bort. Posen er ordentlig godt isolert rundt hodet, og har en deilig myk kant enten du strammer den inn, eller velger å ha den mer åpen.

Myk og god isolering rundt hodet

I sittedel:

Rondane Frost imponerer oss virkelig når det kommer til smarte løsninger. Posen har universal borrelåsåpning til seler i rygg, antiskli OG festehette (halleluja!). Dette er den eneste av de aller varmeste dunposene i testen som har festehette, noe som er et genialt konsept dersom du har en vogn det fungerer på (vognen må ha rygg som er løs fra kalesjen, gjelder f.eks Bugaboo Fox, Cybex Gazelle S, Cybex Priam). Festehette er det eneste som er 100% effektivt på å forhindre at vognposer sklir i sittedel (les mer om det lengre opp i artikkelen her). Med borrelåsåpning til selene passer denne posen alle typer vogner, men åpningen til selen som går mellom beina er litt trang. Da vi testet posen i Thule sykkelvogn som har en ganske stor og klumpete sele mellom beina, måtte vi slite skikkelig før vi til slutt fikk den gjennom (leverandør har informert oss om at dette vil utbedres ved neste produksjon).

Passer perfekt med forlengerdelen ute i sykkelvogn

Posen er som tidligere nevnt 80 cm, men kan forlenges med en integrert forlengerdel i bunn. Forlengerdelen kommer fram ved å åpne en glidelås i bunn, og vipps blir posen 110cm lang - perfekt til bruk for barn opp til ca. 3 år. Som nevnt på flere av posene i testen synes vi rundt 110 cm er en ideell lengde fordi det ikke blir for langt i sittedelen, men samtidig langt nok til at den kan brukes så lenge barnet har behov for vognpose.

Integrert forlengerdel
Annonse:

Styrker

 • Svært varm pose
 • I toppen når det gjelder tekniske egenskaper (5000mm vannsøyle, pustende 5000 gr/m2/24h)
 • Resirkulert dun og høy dunandel (80/20 dun/fjær)
 • Dyrevennlig ull i rygg og sømmer
 • Alle materialer er OEKO-TEX sertifiserte
 • Egner seg godt i smale og små vogner
 • Integrert forlengerdel - kan brukes til ca 3 år
 • Godt polstret rundt hodet
 • Universal borrelåsåpning til seler – passer alle vogner
 • Anti-skli og festehette - gjør at posen sitter godt

Svakheter

 • Litt trangt hull til selen mellom beina
 • Glidelåsåpning fra midten kan gjøre det vanskeligere å regulere temperatur

Konklusjon:

Rondane Frost imponerer oss virkelig både når det kommer til smarte løsninger, kvalitet og tekniske egenskaper. Med vannsøyle på hele 5000 mm, pustende egenskaper på 5000 gr/m2/24h, høykvalitets-dun i 80/20 fordeling og Lavalan ull ligger denne posen helt i toppsjiktet når det gjelder egenskaper og kvalitet.  Dette er en pose som virkelig tåler både kulde, snø, sludd og regn. Vi elsker at posen har både borrelåsåning til seler i rygg, anti-skli materiale og festehette - som den eneste av posene for kald vinter (festehette fungerer kun på noen vogner). Vi må også berømme materialvalgene i denne posen som både hensyntar miljø og dyrevelferd med resirkulerte og sertifiserte materialer. Til en pris på 1990,- mener vi at du her får svært mye kvalitet for pengene, og Rondane vognpose er derfor testens beste kjøp!

Kjøp denne posen hvis… du ønsker en høykvalitets-vognpose med svært gode tekniske egenskaper og løsninger til en god pris!

Rondane Frost kan kjøpes hos Rudo.

Les hele testen av vinterposer her.

Annonse: