Søvn

Trøtthetstegn - 4 typiske tegn på at en baby er trøtt

Å vite hva en baby har behov for kan være en stor utfordring - babyer kan jo ikke snakke! Men de kan gi deg hint på mange andre måter. En ting som kan være fint å lære seg med en ny sjef i huset, er tegn på trøtthet hos den lille. Dersom man blir kjent med barnet sitt slik at man raskt skjønner når han eller hun er trøtt, unngår man å legge barnet når det er under- eller overtrøtt, og hele opplegget med soving går mye lettere!

Her er fire typiske tegn på at en baby begynner å bli trøtt:

  • Babyen blir uinteressert i leker, og kanskje til og med deg!
  • Babyen får lange, tomme blikk
  • Babyen gjesper og er rød i øynene
  • Babyen er urolig

Når babyen viser de to første tegnene bør du roe ned og forberede babyen på neste lur. Om babyen gjesper, er rød i øynene og urolig er det på tide å hoppe i loppekassa!

Om babyen blir veldig urolig, rød i øynene og drar i ørene sine er det et tegn på at han begynner å bli overtrøtt. Da kan det være vanskelig å roe han ned og få han til å sove. Det beste er å legge baby i senga før han når dette stadiet, slik at han kan roe seg ned i senga si selv.

Lykke til!

Produkter som kan hjelpe til å roe ned poden

(Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker)

Ergobaby Elephant Swaddler - Å bruke en swaddler til å svøpe baby kan være en effektiv måte å la babyen finne roen, da å bli svøpet gir en lignende følelse som da babyen lå trangt inni mammans mage. En swaddler forhindrer også at babyen vekker seg selv av reflekser og små bevegelser
Woombie Swaddler - Å bruke en swaddler til å svøpe baby kan være en effektiv måte å la babyen finne roen, da å bli svøpet gir en lignende følelse som da babyen lå trangt inni mammas mage. En swaddler forhindrer også at babyen vekker seg selv av reflekser og små bevegelser.
Moonboon Hengevugge med stativ og motor - perfekt til soving på dagtid. Vuggen fåes både med og uten motor, og bidrar til å gi gode gyngende bevegelser som er søvndyssende for små babyer
Blendingsgardiner fra Lilletroll - disse festes med sugekopper på vinduet og kan brukes både hjemme og på reise. Mange babyer og barn har behov for at det er helt mørkt i rommet de skal sove. Selv en liten stripe med lys kan forstyrre babyens gode søvn.
Najell sleepcarrier babynest - perfekt å vugge babyen i om den blir urolig
Tagger