PRODUKTTEST

Test: Thule Urban Glide 2 - Beste sportsvogn 2023

Thule Urban Glide 2 er en stilfull, minimalistisk og ikke minst sporty barnevogn som kan brukes fra fødsel og ut vognperioden. Med sine store, luftfylte hjul er den perfekt for både skogsturer, løping og til hverdags, og er dermed en meget allsidig barnevogn. Vognen har flere smarte og gjennomtenkte funksjoner som håndbrems, varekurv med lokk, mange oppbevaringsmuligheter, og enkel og kompakt sammenlegging. Sittedelen har uvanlig lang rygg og bidrar til lang brukstid. I artikkelen under vil vi gå igjennom i detalj de ulike aspektene ved Thule Urban Glide 2.

I denne artikkelen:

Generell info

Veiledende pris:
11 998,- for komplett vogn med sitte- og liggedel
Vekt:
11,5 kg
Størrelse sammenlagt:
35 cm x 68 cm x 60 cm uten hjul, 40 cm x 68 cm x 70cm med hjul
Full liggestilling:
Ja
Lengde på ryggstøtte:
Ca. 53 cm
Høyde håndtak:
Ca 99 - 113 cm

Utseende: 

Thule Urban Glide 2 er en virkelig flott sportsvogn med sitt elegante, minimalistiske design som ikke går på bekostning av verken kvalitet eller funksjonalitet. Tross dens robuste konstruksjon, er den verken klumpete eller stor. Urban Glide 2 er tilgjengelig i fire nøytrale og sporty farger, med enten sort eller sølvfarget understell. Ved sort understell kan man velge mellom svart, gråmelert og militærgrønn, mens sølvfarget understell tilbys i svart, grå eller blå. Dette er med andre ord en vogn for dem som foretrekker diskrete og dempede farger og et enkelt design. Stoffet er vannavstøtende med UPF 50-beskyttelse som sikrer at fargene ikke falmer i solen. Det er refleksdetaljer på hjul og kalesje for bedre synlighet. Thule Urban Glide 2 er en vogn av svært høy kvalitet og med et solid og gjennomtenkt design. Med en veiledende totalpris på 11 998 kroner (inkludert både sittedel og liggedel) gir denne vognen deg utvilsomt god verdi for pengene. Vognen er også å få tak i som tvillingvogn/søskenvogn. 

Trillekomfort: 

Det er få barnevogner som kan matche trillekomforten Thule Urban Glide 2 tilbyr. Vognen skiller seg fra andre duovogner ved at den er en tre-hjuls duovogn utrustet med store, luftfylte hjul, designet for sportsaktiviteter, løping og ujevnt terreng. Imidlertid fungerer den utmerket også i bymiljøer og til hverdagsbruk. Tre-hjuls vogner med store luftfylte hjul vil alltid ha en betydelig bedre trillekomfort enn typisk standard duovogner med mindre punkteringsfrie hjul. De store hjulene på Thule Urban Glide 2 lar deg enkelt navigere over både store og små hindringer med minimal innsats, noe som gir en følelse av at vognen er utrolig lett å trille. Dette understøttes av vekt på kun 11,5 kg, en imponerende lett vogn gitt dens robuste ramme og store hjul. Denne lave vekten bidrar til ytterligere trille- og løpekomfort i oppoverbakkene, og gjør vognen spesielt passende for nybakte mødre som kan ha behov for mindre belastning under opptrening etter graviditet, eller mødre som er gravide på nytt. Det store hjulet kan låses før løping eller turer i ujevnt terreng, noe som gir en svært stabil vogn både å gå og løpe med. Ulåst gir hjulet svært god manøvreringsevne og smidighet i bymiljøer og hverdagssituasjoner. De luftfylte hjulene gir en overlegen demping sammenlignet med punkteringsfrie hjul. Dette, kombinert med svært god demping i understellet, sikrer en myk og behagelig trilleopplevelse. Vær imidlertid oppmerksom på at vognen ruller lett, så husk å sette på bremsen når du setter fra deg vognen. 

Fantastisk god å trille uansett underlag

Mange antar at en vogn som denne primært er egnet for jogging, løping og skogsturer. Men mange glemmer at byterreng ofte har like mange hindringer som en skogssti. Det kan være alt fra fortauskanter, veirenner og brosteinsbelagte gater - utfordringer som mange vanlige duovogner har vanskeligheter med. Urban Glide 2 håndterer disse hindringene med letthet. Vognen er imidlertid ganske bred og lang, noe som kan gjøre navigering i trange områder utfordrende, men generelt er den også utmerket for bybruk.

Vognen er utformet med god plass til løpesteg og styret kan justeres i en bred radius slik at vognen passer alle høyder. Vinkelen i håndtaket gir et godt tyngdepunkt når man skal navigere vognen, i motsetning til vogner med teleskopmekanisme som ikke har vinkel. En meget praktisk håndbrems er sentrert på styret, egnet for både høyre- og venstrehendte, og en nødvendighet ved løping, men også meget nyttig under trilling ned bratte bakker. I noen tilfeller kunne det vært mer naturlig om bremsen var plassert til en av sidene på styret, men vi mener at fordelen av å kunne bruke begge hender oppveier dette.

Ønsker du en vogn du kan løpe og trene med, anbefaler vi uten tvil å velge en trehjulsvogn med luftfylte hjul som Thule Urban Glide 2. Vogner med fire hjul er ikke skapt for løping og vil begynne å vibrere ved høy fart. Merk at løpevogner kun skal brukes til  løping etter at barnet er ca 9-12 mnd og kan sitte stødig i sittedel. 

Liggedel: 

Først og fremst - Thule Urban Glide 2 er en av virkelig få joggevogner som kan brukes helt fra fødsel med liggedel. Denne allsidigheten er en betydelig fordel, fordi du får både en hverdags- og joggevogn i én. Dermed slipper du å kjøpe en ekstra joggevogn i tillegg til duovognen.

Den tilhørende liggedelen er relativt enkel, den er plassert høyt og gir god tilgang til barnet. Den har det samme sportslige utseendet som resten av vognen, og er kun tilgjengelig i svart. Liggedelen er dyp og normalt lang med en innvendig lengde på ca 73 cm, men er med en vekt på ca 5,5 kg på den tyngre siden. Den er utstyrt med et bærehåndtak i kalesjen, et designvalg vi setter pris på da det forenkler bæring og håndtering, i motsetning til modeller som har bærehåndtaket er foran åpningen og må fjernes for å få ut barnet.

Liggedelen har videre en normalt stor solskjerm med uttrekkbart visir og et stormtrekk med høy kant, som gir god beskyttelse mot sol, vind og vær. Stormtrekket er lett å feste med borrelås på hver side, noe vi foretrekker fremfor glidelås som kan være mer tidkrevende.Det er imidlertid verdt å merke seg at hverken kalesjen eller baggen har ventilasjonsåpninger, noe som kan føre til at det blir varmt på solrike sommerdager, spesielt om man både har visiret og stormtrekket er oppe. Vi savner også oppbevaringslommer i liggedelen

En funksjon vi setter stor pris på, er at liggedelen kan legges sammen for enkel lagring og transport. I tillegg er bunnen ventilert og pustende, noe som gjør at den er godkjent for soving over natt! Den er dermed godt egnet for reise og utflukter, da den kan brukes som reiseseng (opptil ca 6 måneder). En annen funksjon å sette pris på i det daglige er det faktum at du kan legge ned kalesjen med  bare én hånd, noe som gir enkel tilgang når du skal legge barnet ned.

Sittedel: 

Thule Urban Glide 2 utmerker seg med en lang og romslig sittedel som gir lang brukstid. Med en rygglengde på hele 53 cm, er den blant de lengste duovognene på markedet. Sittedelen er imidlertid ikke er vendbar, noe som er en av få minuser ved denne vognen. For større barn er ikke nødvendigvis dette et stort savn, men det kan være en tilvenning for både foreldre og barn når man går over fra liggedelen og er vant til øyekontakt med barnet.  Vognen er heldigvis utstyrt med et praktisk tittevindu i ryggen, noe som gjør det lettere å se og ha kontakt med barnet. Over tid vil de fleste barn foretrekke å sitte forovervendt for å ha en god oversikt under trilleturen.

Praktisk titteluke

Sittedelen er en såkalt "flat" sittedel (en sittedel hvor barnet ligger helt flatt i tilbakelent stilling, alternativet er en "ergonomisk sittedel", som er formet som en stol eller "L", slik at barnet ikke ligger flatt selv i tilbakelent stilling). Selv om en "ergonomisk sittedel" kan høres ut som det beste valget, er det faktisk mest ergonomisk for små barn å ligge flatt under søvn. Det er viktig å merke seg at på Thule Urban Glide er det en liten vinkel i ryggen, selv når ryggen er justert helt ned. Vinkelen er minimal, og kan faktisk være fordelaktig fordi den hever ryggen litt, noe som kan være behagelig for barn med refluks. I sin høyeste posisjon, er sittedelen relativt tilbakelent, noe som er ideelt for løping. Til daglig bruk kan imidlertid noen barn foretrekke å sitte mer oppreist. Da kan det være nødvendig å løsne selene litt, slik at barnet har mer plass til å lene seg frem og observere omgivelsene. Ryggen reguleres enkelt ned med en hånd, men når man skal ha sittedelen tilbake i oppreist stilling må man bruke begge hender.  

Sittedelen er utstyrt med en fem-punktsele, som er særlig viktig når vognen brukes til løping. 5-punktselen kan ikke åpnes helt, og ønsker du å bruke vognpose må du derfor velge en med universal borrelåsåpning. Selene er enkle å justere både i høyden og lengden, og vognen er utstyrt med et lavt, stabilt fotbrett som gjør det enkelt for barnet å klive inn og ut av vognen på egen hånd. Fotbrettet kan imidlertid ikke justeres opp for soving, og et justerbart fotbrett kan heller ikke kjøpes som tilleggsutstyr. 

Kalesjen helt dratt ned

Kalesjen på sittedelen er utvidbar og gir god solbeskyttelse. Den har ventilasjonsvinduer på sidene når den er fullt uttrukket, og det er også en ventilasjonsåpning bak på vognen når den er i liggestilling. Kalesjen er solid og takket være den bakoverlente rammen har du god tilgang til barnet, selv i full liggestilling. Vognen har også to smarte oppbevaringslommer på innsiden av setet, perfekt å holde drikkeflaske, favorittbamsen eller annet barnet ønsker å ha lett for hånden. 

Smart lomme i setet til glede for barnet

 

Funksjoner: 

Thule Urban Glide 2 har flere smarte oppbevaringsløsninger. Inne i setet er det to praktiske oppbevaringslommer som er tilgjengelige for barnet, mens baksiden av ryggen har en stor lomme for oppbevaring. Videre har vognen en helt ok stor varekurv som har lokk i tillegg til en smart glidelåslomme på utsiden. Vi liker veldig godt varekurven, selv om den ikke er blant de aller største er den stor nok for de fleste behov og er særlig godt tilpasset aktive dager. I bunn av varekurven er det regnbeskyttelse, samt at varekurven har lokk med glidelås, slik at innholdet er beskyttet mot både vær og vind, samt mot å ikke falle ut. 

Oppbevaringslomme i rygg, samt smart varekurv med lokk

Vognen har flere andre funksjoner som vi setter pris på, inkludert håndbremsen som gjør løpeturen mye mer behagelig. Parkeringsbremsen er også stor og praktisk, noe som er viktig gitt hvor lett vognen ruller. Du må huske å sette på bremsen når du setter fra deg vogna. Det er også en stor fordel at det er reflekser på alle hjul, samt på kalesjen, noe som gjør vognen godt synlig i mørket. Vognen kommer  ikke med bøyle (bumperbar), men denne kan kjøpes som ekstrautstyr. 

På reise: 

Thule Urban Glide 2 legges enkelt sammen med sittedelen på, og er selvstående sammenlagt, noe som er et stort pluss både for lagring, men også for enklere håndtering når den skal inn og ut av bil. Med en vekt på bare 11,5 kg, er Thule Urban Glide blant de letteste duovognene på markedet og er relativt enkel å håndtere. Vognen er relativt stor, og tar likeledes relativt stor plass sammenlagt med hjul. Men med de svært lett avtagbare hjulene, blir vognen betydelig mindre sammenlagt, noe som gjør at du får den inn selv i biler med svært begrenset bagasjeplass (for referanse har vi fått plass til den i en bitteliten Citroën C-Zero elbil, noe som er mildt sagt imponerende!).  Du kan også feste babybilstol til vognen ved hjelp av adaptere, noe som er praktisk de første 6 månedene, så behøver du ikke ha med deg liggedelen på kortere utflukter med bil. Skal du imidlertid på lengre turer er det superpraktisk at liggedelen er sammenleggbar og godkjent for soving over natt, slik at du har en vogn som også kan fungere som reiseseng! På kollektivreiser synes vi vognen er litt for bred og lang, og tar derfor endel plass på buss og trikk. Vi opplever også at en trehjuling er litt vanskeligere å navigere opp på en buss (særlig om hjulet ikke er låst), men dette er en vanesak. 

Brukervennlighet: 

Thule Urban Glide 2 er en terrengvogn med store luftfylte hjul. Luftfyltehjul er et must for vogner som skal brukes til løping og utfordrende terreng. De krever imidlertid mer vedlikehold enn punkteringsfrie hjul. Luftfylte hjul kan punktere, og man kan risikere å måtte reparere disse. Luftfylte hjul krever også at man jevnlig fyller dem med luft, men det er en liten pris å betale for trillekomfort punkteringsfrie hjul ikke kan måle seg med.

Vognen er ellers en enkel og relativt brukervennlig vogn. Den er lett å slå sammen, det er ganske enkelt å justere seler, å justere håndtak og meget enkelt å ta av og på hjulene, samt å låse forhjulet. Det som derimot kan oppleves som litt utfordrende, er overgangen fra vognbag til sittedel og omvendt. Dette er en litt krevende prosess,  og det kan lønne seg å gå innom en forhandler for å få hjelp til dette. Heldigvis er ikke dette en operasjon man skal gjøre mange ganger. 

Annonse:

Styrker

 • Overlegen trillekomfort med store luftfylte hjul, god demping og låsbart forhjul
 • Meget god kvalitet
 • Høy verdi for pengene
 • Svært god til både løping, terreng og daglig bruk - en av få sportsvogner som kan brukes fra fødsel med medfølgende liggedel
 • God plass til løpesteg
 • Justerbart håndtak passer alle høyder
 • Tilgjengelig som tvillingvogn/søskenvogn
 • Praktisk håndbrems egnet for både høyre- og venstrehendte.
 • Sammenleggbar liggedel som er godkjent for soving over natt (kan brukes som reiseseng)
 • Kompakt sammenlegging uten hjul
 • Lavt, stabilt fotbrett for enklere inngang og utgang for barnet.
 • Flere smarte oppbevaringsløsninger, inkludert to praktiske oppbevaringslommer i setet og en stor lomme for oppbevaring bak ryggen, samt varekurv med lokk.

Svakheter

 • Ganske bred og lang, noe som kan gjøre navigering i trange områder utfordrende
 • Sittedelen er ikke vendbar
 • For å justere sittedelen tilbake i oppreist stilling må man bruke begge hender
 • Fotbrettet kan ikke justeres opp for soving, og et justerbart fotbrett kan ikke kjøpes som tilleggsutstyr.
 • Liggedelen mangler ventilasjonsåpninger, noe som kan gjøre den varm på solrike sommerdager

Konklusjon: 

Er dere en aktiv familie som ønsker en vogn som fungerer like godt til hverdags som til trening er Thule Urban Glide 2 et åpenbart valg! Store, luftfylte hjul gir enestående kjøreegenskaper og fleksibilitet, uansett om du navigerer i bygater, ujevnt landskap eller er på løpetur. Den utmerker seg ikke bare gjennom sin unike trillekomfort, men også ved en kombinasjon av bemerkelsesverdig letthet, innovativ håndbrems, en lang ryggstøtte som sikrer langvarig bruk, samt uovertruffen kvalitet til en konkurransedyktig pris. Selv om vognen mangler en vendbar sittedel og kan være noe bred for de smaleste stedene, er dette et lite kompromiss å ta for en såpass allsidig løpevogn, som mestrer nesten alle situasjoner.  Alt i alt, om du er på utkikk etter en sporty, pålitelig og funksjonell vogn, er Thule Urban Glide 2 absolutt et valg å vurdere.

Kjøp denne vognen hvis… du ønsker en duovogn som fungerer like godt til løping og sport som til hverdags!

Kjøp Thule Urban Glide 2 hos Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Babyshop her, Lekmer her, Pinkorblue her. Eller finn beste pris under:

Tilbehør til din Thule Urban Glide 2:

Det finnes mye fint og smart tilbehør til Thule Urban Glide. Anbefalt tilbehør er Thule Urban Glide Bumper Bar/bøyle, Thule Urban Glide Bilstoladapter (sjekk at du finner riktig adapter for ditt sete), Thule Urban Glide Regntrekk til liggedel og regntrekk til sittedel, og Thule Urban Glide Myggnett.

Annet nyttig tilbehør kan være Thule Stellesekk, Thule Seat Liner, Thule Vognpose, Thule Urban Glide Snack Tray og Thule Spedbarnsinnlegg. Thule har også ståbrett, Newborn nest og Summer Seat Liner.

Annonse: