PRODUKTTEST

Test: Thule Spring

‍Den svenske produsenten Thule er kjent for sporty produkter av høy kvalitet, og den kompakte barnevognen Thule Spring er intet unntak. Thule Spring er en sporty kompaktvogn av litt større størrelse enn de aller mest ultrakompakte, men er til gjengjeld en nærmest fullgod vogn til alt fra reise, hverdagsbruk og turer i skogen (ja, faktisk!). Med svært brukervennlige og gjennomtenkte funksjoner som enhåndsammenlegging, letthåndterlige seler, full liggestilling og stor kalesje kombinert med upåklagelig trillekomfort og lang brukstid er dette en vogn som dekker mange ulike behov. Under vil vi ta for oss alle aspekter ved Thule Spring, for å gjøre det lettere for deg å ta en informert beslutning om dette er en reisevogn som passer for deres behov.

I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
Ca. 4999,-
Vekt:
9,5 kg
Størrelse sammenlagt:
76 cm x 43 cm x 32 cm
Full liggestilling:
Ja
Kan brukes fra fødsel:
Ja
Bilstolkompatibel:
Ja (med adapter)

Utseende:

Thule Spring følger i fotsporene til Thules andre produkter, og demonstrerer en gjennomført sporty estetikk. Vognen er utstyrt med tre hjul og er bygget i solide materialer - noe som gir den et svært kvalitetsmessig uttrykk og solid følelse. Sammenlignet med de to større modellene Thule Glide og Thule Urban Glide er Thule Spring en mye mer kompakt, lett og smalere vogn. Størrelsesmessig kan den sammenlignes med Babyjogger City Mini Gt 2 og Britax B-agile. Designet er nett og ukomplisert, med et understell som tilbys i to farger: svart eller sølv. Setedelen er som standard i tidløs svart, men kalesjen gir rom for personlig uttrykk med et bredt spekter av fargevalg. Disse inkluderer rosa, turkis, svart, lysegrå/gråmelert, mørkeblå og mørkegrå. Ekstra kalesje kan i tillegg kjøpes separat, som gjør det relativt rimelig å fornye utseendet på vognen etter ønske.

Brukervennlighet: 

Thule Spring er virkelig enkel når det kommer til å legge den sammen. Sammenleggingsmekanismen er intuitiv og særdeles effektiv, lignende den man finner i både Baby Jogger City Mini GT2 og Britax B-Agile. Med et skjult håndtak i setet legges vognen sammen på sekunder, og det med bare én hånd. Bare grip håndtaket, skyv på en liten knapp, løft vognen - og vips er vognen sammenlagt! Ekstra godt liker vi at vognen står av seg selv når den er sammenlagt. Det er utrolig praktisk både ved lagring, men også når man skal ta den inn og ut av bilen eller lignende. Merk imidlertid at for at vognen skal stå må håndtaket være stilt inn på midterste nivå, noe som dessverre er litt lett å glemme i farta. 

Vognen er videre enkel og intuitiv i bruk, det er lett å justere både ryggstøtte, kalesje, håndtakshøyde, og ikke minst selene. I høyden justeres selene enkelt ved å dytte dem opp eller ned i forhold til skulderhøyden på barnet. Dette er praktisk siden man ikke nødvendigvis bruker en reisevogn så ofte, og barnet kan ha vokst betydelig mellom hver bruk. Det er derfor veldig fint å slippe å måtte tre om på selehull. Lengden på selene justeres på vanlig vis, men fordi klipsen for justering er plassert langt ned på selene, er dette en enkel prosess som krever lite kraft. Selv om vognen ikke leveres med fotbrett inkludert, kan dette kjøpes separat som ekstrautstyr. Justering av fotbrettet er like enkelt som alle andre funksjoner på vognen. 

Vognens trekk kan vaskes i maskin ved behov, og er i tillegg vannavvisende og utstyrt med UV 50+ beskyttelse. Dette sørger for at de både beskytter godt mot solen samt bevarer sin opprinnelige farge, uten tegn til falming som ofte kan oppstå på vogner som er mye eksponert for sollys.

Trillekomfort: 

Trillekomforten på Thule Spring er bemerkelsesverdig. Til tross for å være en kompaktvogn, har den relativt store hjul som bidrar til langt bedre trillekomfort enn det man kan forvente av en reisevogn.  Vognen har tre hjul, lik typiske sportsvogner/joggevogner har. Vognen er imidlertid ikke laget for jogging, men vi synes trillekomforten er mildt sagt imponerende! Vognen leverer enestående kjørekomfort i både urbane og mer utfordrende terreng som skogstier. Det store forhjulet navigerer enkelt over hindringer som fortauskanter, steiner og røtter. Forhjulet er svingbart, men kan låses ved behov. Til tross for at vognen ikke er designet for jogging, klarte vi ikke å la vær å ta den med på en liten løpetest. Selv ved jogging på asfalt og skogsstier leverer vognen godt, uten de typiske forhjulsvibrasjonene man ofte får både på reisevogner og vanlige vogner om man løper eller går fort. Vi er med andre ord ordentlig imponerte over trillekomforten på denne vognen, og den har til og med bedre trillekomfort enn flere av full-size vognene vi har testet. 

Det andre vi absolutt elsker med denne vognen er at håndtaket er justerbart i høyden. Håndtaket reguleres enkelt ved å trykke på en knapp i midten av håndtaket, en operasjon som kan utføres med én hånd. Denne funksjonen er utrolig praktisk for foreldre med ulik høyde. Thule Spring har derfor et stort spenn i håndtakshøyde på mellom 96 til 108,5 cm. Til sammenligning ligger de fleste reisevogner med en standard håndtakshøyde på mellom 100-105 cm. Med andre ord passer Thule Spring særlig godt til både lave og høye brukere, og den er behagelig å trille uansett høyde uten risiko for å sparke i understellet. 

Størrelse og vekt: 

Thule Spring er blant de større modellene av kompaktvogner, og er i likhet med Babyjogger City Mini GT 2 og Britax B-Agile derfor også relativt stor sammenlagt . Den er imidlertid den minste blant de tre, med sammenlagte mål på  76 cm x 43 cm x 32 cm, og sammenligner du med en “full-size” vogn er dette relativt sett veldig kompakt. Når det gjelder vekt er Spring også blant de tyngre reisevognene, med en vekt på 9,5 kg, i selskap med allerede nevnte Babyjogger City Mini GT. 9,5 kg er allikevel ikke veldig tungt, full-size vogner veier som regel alt fra 12,5 til 15 kg som er betydelig tyngre. 

Med tanke på størrelse og vekt er Thule Spring derfor ikke en vogn som egner seg som håndbaggasje på fly, men er du villig til å sjekke den inn tilbyr den til gjengjeld fremragende kjøreegenskaper og er perfekt for de litt mer aktive feriene - for ikke å nevne bilferie! Den er også mer enn god nok som eneste vogn til daglig bruk. 

Brukstid: 

Thule Spring utmerker seg blant reisevognene med sin svært lange brukstid. Takket være den lange ryggstøtten på 51 cm og en vektkapasitet på 22 kg (som er ca. gjennomsnittsvekt til en 6-åring) er dette en vogn som kan brukes gjennom hele vognperioden. Vognen kan i tillegg brukes fra nyfødt alder ved bruk av Thules Newborn Nest eller Newborn Inlay. Du kan også feste bilstol til vognen ved hjelp av adaptere. Du har i tillegg mulighet til å feste søskenbrett på vognen, noe som forlenger brukstiden ytterligere.

Funksjoner: 

Thule Spring har en lang ryggstøtte som enkelt kan justeres ned i full liggestilling ved behov  (merk at det er en liten vinkel i rygg selv om vognen er lagt helt flat, noe vi ikke har opplevd som noe problem, de fleste barn kan trives med noe vinkel i rygg ved soving). Vi anbefaler imidlertid at du bruker Thule Newborn Nest eller Newborn Inlay ved bruk til nyfødte. Med en stor og dekkende kalesje er vognen helt super til soving på farten. Kalesjen har også innebygget ventilasjon som kan åpnes ved behov, praktisk både til utlufting på varme dager og for å kunne se til barnet. Vognen kommer uten justerbar fotstøtte, noe som er et lite minus, men dette kan kjøpes separat og er praktisk å ha når barnet skal sove. Det er også verdt å nevne den innebygde fotstøtten som er lav og gjør det enkelt for barnet å klatre inn og ut av vognen. 

Thule Spring har en relativt stor varekurv (ca 21 liter), som også kan måle seg med varekurvene på flere av “full-size-vognene”. Kapasiteten er 5 kg, som som regel er nok, men merk at du ikke kan ha masse tunge poser fra matbutikken oppi. Vognen har i tillegg en stor nettinglomme på baksiden av ryggen, noe som er helt prima til oppbevaring av småting som våtservietter, en genser, votter eller lignende. 

Annonse:
Playrox Thermo Boot campaign

Styrker

 • Fantastisk god trillekomfort - egner seg også i ulent terreng
 • Svært enkel å slå sammen med integrert bærehåndtak
 • Selvstående sammenlagt
 • Sporty utseende
 • Full liggestilling
 • Kan brukes fra nyfødt
 • Lang brukstid pga. lang rygg, høy vektkapasitet, og mulighet for søskenbrett
 • Justerbart håndtak med stort høydespenn - perfekt for foreldre i alle høyder
 • Stor kalesje med ventilasjon
 • Stor varekurv
 • Mye ekstrautstyr
 • Kompatibel med bilstol
 • Brukervennlig
 • Enkelt å justere selene

Svakheter

 • Størrelse og vekt: blant de større og tyngre kompaktvognene
 • Kan ikke brukes som håndbaggasje på fly
 • Fotbrett og bøyle må kjøpes separat
 • Liten vinkel i ryggen ved full liggestilling

Konklusjon: 

Thule Spring er en perfekt kombinasjon av reisevogn og hverdagsvogn, takket være den imponerende trillekomforten og relativt kompakte størrelsen. Spring er blant de større reisevognene og egner seg ikke som håndbaggasje på fly, men er tilgjengjeld en betydelig mer robust og fullgod vogn som kan brukes både på reise og til hverdags. Er dere en familie som liker sportslige ferier, og ønsker en vogn dere kan ta med dere også i mer krevende terreng er Thule Spring et godt valg. Den er perfekt både i urbane og rurale strøk da den triller godt over alt fra fortauskanter til steiner og røtter. Foruten den gode trillekomforten vil vi trekke frem den store kalesjen, den generøse varekurven, den lange ryggstøtten som gir uvanlig lang brukstid - samt hvor utrolig enkel vognen er å legge sammen. 

Vi anbefaler derfor Thule Spring til alle som er ute etter en solid, men kompakt barnevogn som fungerer ypperlig for aktive utflukter, men også for den daglige rusleturen i nabolaget.

Kjøp denne vognen hvis… du ønsker en solid, men kompakt barnevogn, med svært god trillekomfort, brukervennlighet og de viktigste funksjoner. 

Thule Spring kan kjøpes hos utvalgte Thule-forhandlere, blant annet hos Den Lille Barnebutikken her, hos Jollyroom her, hos Babyshop her,og hos Lekmer her. Du kan også finne beste pris under:

Tilbehør:

Det finnes mye forskjellig ekstrautstyr som kan kjøpes til Thule Spring. Som tidligere nevnt kan du kjøpe ekstra kalesje i flere sporty farger, for å endre uttrykket på vognen helt. Man kan også kjøpe myggnetting, regntrekk, koppholder, fotstøtte, bøyle (bumperbar) og til og med søskenbrett! Ønsker du å bruke stolen med bilstol må du kjøpe bilstoladaptere som passer til. Annet aktuelt ekstrautstyr kan være spisebrettet, bæreveske, hjulreflekser, samt Thule Newborn nest eller Thule Newborn inlay om du ønsker å bruke vognen fra barnet er nyfødt. 

Annonse: