PRODUKTTEST

Test: Neonate N65 Babycall

Vi har testet nyheten Neonate N65, en svært lekker og brukervennlig babycall med flere smarte funksjoner. Babycallen kan skilte med blant annet talkback-funksjon, sleep-timer, strålingsfritt modus, lang batteritid og lang rekkevidde, i tillegg til at foreldreenheten sømløst kan pares med inntil 3 baby-enheter. Les videre for å se hva vi synes om denne babycallen.

I denne artikkelen:

Generell info

Pris:
Ca. 1995 ,-
Type:
Trådløs, Kun lyd
Talk-back:
Ja
Rekkevidde:
800 m
Temperaturmåling:
Ja
Stråling:
Lav, maks 25 mW. Valgfritt “Zero Radiation”-modus

Neonate er kanskje den mest kjente merkevaren innenfor babycaller i Norge, og N65 er Neonates nyeste tilskudd i produktporteføljen. Man sier at det er det indre som teller, men vi kan ikke skrive en anmeldelse av dette produktet uten å kommentere utseendet, for dette er virkelig den lekreste babycallen vi har sett. Med et minimalistisk nordisk design, sklir den sømløst inn i ethvert moderne hjem. Foreldreenheten består av en skjerm, fire enkle knapper, samt høyttaler kledd i et lekkert stoff. Babyenheten består av kun to knapper og den stoffkledde høyttaleren. Det er videre av og på knapp på siden av begge enhetene. Materialene som er brukt har et solid og eksklusivt preg. 

Detalj Neonate N65 babyenhet - lekkert design og eksklusive materialer

Funksjoner: 

På tross av det enkle designet og få knappene på Neonate N65 er babycallen spekket med funksjoner. Den har en enkel og oversiktlig skjerm som viser visuelt om barnet gråter eller er stille, styrken på gråten/lyden fra barnet, temperaturen i rommet, samt batterinivå på alle enheter. I tillegg videreformidler babycallen selvfølgelig lyden fra barnet, uten forsinkelse. Du kan også velge å ha på vibrasjon dersom du ønsker det, så er du helt sikker på å ikke gå glipp av et knyst fra poden. Sensitiviteten på babyenheten bestemmer du selv. I den enkle menyen kan man også justere lysstyrke på skjermen, samt velge navn på babyenheten(e). 

Foreldreenheten til Neonate N65. Oversiktlig skjerm som viser temperatur hos barnet, om barnet gråter og intensitet (streken på høyre side), samt batterinivå på begge enheter. 

Det vi liker aller best er at foreldreenheten til N65 kan kobles til hele tre ulike babyenheter. Du kan navngi hver enhet til f.eks. de ulike barna dine eller ulike rom, og du kan da enkelt se hvilket barn som lager lyd på skjermen. Fra babyenheten kan du også stille inn ønsket volum på mikrofonen, samt om den skal ha på nattlys (av, på eller stemme-aktivert). Merk at når du kjøper en Neonate N65 inneholder boksen kun foreldreenhet og én babyenhet, men man kan kjøpe ekstra babyenheter separat ved behov

Neonate N65 her koblet til to babyenheter. Du kan se at det ene barnet gråter her, mens det andre sover.

Neonate N65 har videre talkback-funksjon, med svært god lydkvalitet. Talkback-funksjon vil si at du kan snakke med barnet gjennom foreldreenheten, og lyden vil komme ut av babyenheten. Dette kan være en praktisk funksjon hvis du f.eks. ønsker å roe barnet uten å gå inn på rommet. For at en slik funksjon skal være nyttig er det imidlertid viktig at lyden er klar og ren, og det er den virkelig her. Andre babycaller med samme funksjon som vi har brukt tidligere har videreformidlet en metallisk og skrapete radiostemme, som er det siste som vil berolige barnet. Vi er derfor svært fornøyde med at Neonate gir klar og god lydgjengivelse. 

Når Neonate N65 brukes på vanlig måte har den et svært lavt strålingsnivå (maks 25 mW oppgitt av produsenten). Er du i tillegg ekstra engstelig for stråling, har N65 et eget “Zero-radiation” modus, der babyenheten kun sender signaler til foreldreenheten dersom den oppfatter lyd. Det vil si at dersom babyen er helt stille er det heller ikke noe kontakt mellom enhetene, og strålingen er lik null. Det man må være klar over om man velger å bruke denne funksjonen er at foreldreenheten da ikke vil gi noen alarm dersom babyenheten er utenfor rekkevidde eller er tom for batteri. Batteritiden er imidlertid svært god (holder i ukesvis), så dersom du alltid passer på at babycallen er ladet og på et sted som ikke er utenfor rekkevidde er ikke dette et problem. 

Videre har babycallen temperaturmåler som kan vise temperaturen i det aktuelle rommet både på babyenheten og på foreldreenheten. Temperaturen på babyenheten lyser kun idet du skrur den på, og lyser altså ikke hele natten og forstyrrer barnet på noen måte. Neonate N65 har i tillegg en egen temperatur-alarm som går dersom temperaturen i rommet går over eller under en viss temperatur som du kan bestemme selv. Standardinnstillingen er 38 grader og 8 grader. Foreldreenheten lager også alarm dersom en av babyenhetene er utenfor rekkevidde (det vil også si om de er tomme for batteri), eller om den er på vei til å gå tom for batteri selv. 

Babyenhet festet på sprinkelseng. Her vises temperatur i rommet, samt nattlys. Temperatur i rommet lyser når enheten skrus på, men går bort etter en liten stund og forstyrrer ikke barnet. Nattlyset kan man velge om man vi ha av eller på. 

Er du en person som liker å ha kontroll på det meste, kan “Sleep-timer”-funksjonen være noe for deg. Babycallen er enda ikke blitt så smart at den selv skjønner når barnet sover, men du kan selv trykke på en timer på skjermen når du vet at barnet har sovnet, og enkelt stoppe timeren når barnet våkner. Videre kan du se historikken lagret på foreldreenheten, historikken viser ikke dato, kun tid sovet, men kan allikevel være et nyttig hjelpemiddel. 

Babycallen har kun lyd og ikke video, noe som gjør den perfekt til å bruke både hjemme og på farten. Med medfølgende nakkestropper, festeklips, mounting kit og borrelås skal du kunne feste babycallen på de aller fleste steder, f.eks i kalesjen på barnevognen, på kanten av barnesengen, på veggen eller lignende, samt foreldreenheten rundt halsen eller i beltet på buksen. Vi skulle imidlertid gjerne sett at det fulgte med en oppbevaringspose eller eske av noe slag, så man lettere kunne beskytte den fine babycallen under transport. 

Foreldreenheten med medfølgende nakkestropp. Gjør det enkelt å ha den med seg rundt. 

Babyenheten festet til kalesjen på barnevogn.

Brukervennlighet: 

En av Neonate N65´s store styrker er dens gode brukervennlighet. Først og fremst er den svært enkel og intuitiv å bruke. Som du kan se har den ikke mange knapper, og initielt var vi litt spente på om dette ville gjøre det enkelt eller bare vanskeligere. Men menyen er svært intuitiv og enkel og det samme gjelder knappene. Babycallen har mange funksjoner, men ikke flere enn nødvendig, noe som gjør bruken til en drøm. Å sette opp babycallen tok rundt ett minutt, og det var svært enkelt å legge til en ekstra babyenhet. Merk at menyen er på engelsk. 

Videre har N65 svært god batteritid - noe som er fantastisk deilig i et travelt småbarnsliv der man ikke har tid til å sette alt mulig til lading hele tiden. Vi hadde babycallen på i et strekk en hel uke før batteriet begynte å nærme seg tomt (produsent opplyser 200 timers batteritid i standby-modus). Dersom vi skrudde den av på dagtid, hold batteriet i nesten to uker. 

 

Babyenheten til lading. 

Rekkevidden på Neonate N65 er også svært god. Ifølge produsenten er rekkevidden på opptil 800 meter, noe som er langt! Vi har ikke testet under så lange avstander, men har heller testet i en boligblokk med tykke murvegger der selv mobildekningen er dårlig. Vi testet å ha baby sovende i vogn i trappeoppgangen i 1. etasje og med foreldreenheten i leilighet i 3. etasje. Vi har også testet å gå et godt stykke ut av huset, med babyenheten igjen i 3. etasje. Dette er en utfordring som har vært vanskelig for de fleste babycaller vi har brukt tidligere, men med N65 var det null problem, og dekningen holdt seg selv om vi beveget oss rundt i leiligheten og bak de tykke murveggene. Imponerende!

Avslutningsvis vil vi trekke frem at dette er en babycall som tåler en støyt! Det anbefales selvsagt ikke, men med småbarn er det ofte ikke til å unngå at ting blir tatt av små barnehender og kastet rundt. Babycallen vi har testet har dermed fått gjennomgå, både av barnehender som trykker på alle knappene og kaster den på gulvet, og den har dessverre også måtte gjennomgå å nærmest bli gjennomvåt da den lå i en stelleveske med en drikkeflaske som ikke var helt tett. Vi kan selvsagt ikke garantere at den skal tåle alt mulig, men vi er imponert over hva denne babycallen har måttet gjennomgå og fremdeles fungerer akkurat som ny.

Annonse:

Styrker

 • Pent design
 • Svært brukervennlig
 • Lav stråling (+ “Zero Radiation”-modus)
 • Kan kobles mot opptil 3 babyenheter
 • Talk-back-funksjon med god lydkvalitet
 • Viser gråt/lyd fra baby både visuelt, med lyd og med vibrasjon (valgfritt)
 • Lang rekkevidde (800 meter)
 • Lang batteritid (opptil 200 timer i standby)
 • Temperaturmåling og temperatur-alarm
 • Sleep-timer-funksjon
 • Clips, borrelås, mounting kit og nakkestropp medfølger - festes enkelt der man behøver

Svakheter

 • Dyr
 • Ikke video

Konklusjon: 

Neonate N65 er en enkel, svært brukervennlig og innmari lekker babycall av høy kvalitet. N65 er en trådløs babycall med kun lyd, og ikke video, som gjør at den egner seg godt til bruk både hjemme og på farten. Med de medfølgende ulike festene er du sikker på at du alltid kan feste den der det passer deg. N65 koster litt, men du får kvaliteten du betaler for. Her får du lang rekkevidde, lav stråling, lang batteritid og en babycall av svært god kvalitet. Anbefales!

Kjøp denne babycallen hvis… du ønsker en babycall uten video med høy kvalitet, lang batteritid, lang rekkevidde og lav stråling.

Neonate N65 kan kjøpes hos Mimmis her, og hos Jollyroom her, eller finn beste pris under:

Annonse: