PRODUKTTEST

Test - Easygrow Favn Bærebag

Easygrow, et norsk selskap mest kjent for sine innovative vognposer, har i de senere årene også benyttet sin kreativitet til å utvikle en rekke andre smarte produkter som vogntilbehør, nattposer og samsovingsmadrass. I 2023 lanserte de Favn Bærebag, et genialt hjelpemiddel du kanskje ikke visste at du trengte! Vi har testet Favn Bærebag med nyfødt i en lengre periode og under kan du lese hva vi synes om den.

I denne artikkelen:
 • Generell info
 • Vår erfaring med Easygrow Favn Bærebag
 • Styrker og svakheter
 • Konklusjon

Generell info

Størrelse:
L70/125 cm x B 30/68 cm x H 21 cm
Vekt:
Ca. 1,9 kg
Materiale:
Ytterstoff: Polyester, Innerstoff: Økologisk bomull
Vedlikehold:
Maskinvask 40 grader, ta ut plater av vegger og bunn
Farger:
3; svart, sand og grå.
Veiledende pris:
1 599,-

Easygrow Favn Bærebag er en allsidig mykbag designet for bruk fra nyfødt alder og opp til omtrent seks måneder, men kan også anvendes som leketeppe utover dette.  Med et sporty og kvalitetsbevisst design er Favn Bærebag laget av robuste og slitesterke materialer, i tråd med Easygrows kjente produktkvalitet. Tilgjengelig i tre tidløse og nøytrale farger – svart, grå og sand – vil bærebaggen kunne falle i smak hos de fleste. Bærebaggen måler 70 x 30 cm på bunnplaten, og helt utbrettet som leketeppe måler den 125 x 68 cm. Innvendig har bagen airmesh materiale langs sidene og myk bomull i bunnen. Utvendig er bærebagen kledd i glatt og slitesterk polyester. Favn Bærebag er sikkerhetstestet og tåler opp til 9 kg (Easygrow har valgt å gjennomføre en ekstra test på vekt hos INTERTEK, og kommer der ut at Favn tåler opp til 20 kg). Madrassen kan enkelt vaskes ved å ta ut stabiliseringsplatene. 

Før vi går videre inn på vår erfaring med Easygrow Bærebag, ønsker vi å ta dere med en rask tur tilbake i tid. Vi hadde akkurat fått vårt første barn, og dagene var fylt med trilleturer, cafébesøk og turer på helsestasjonen og til venner. Barnet sovnet som regel godt i vognen eller i krybben, men våknet alltid om man prøvde å forflytte han. Babyer bryr seg jo ikke om klokka eller avtaler, og det var vondt å skulle vekke denne sovende babyen når man for eksempel skulle inn på helsestasjonen eller hadde en avtale hos venner. Det samme gjalt når man var ute og trillet på tredje timen i pøsregnet og man egentlig bare ville inn - men babyen sov så godt. Da var eneste alternativet å bære med seg hele den tunge liggedelen/vognbaggen opp tre etasjer. Bærebag hadde vi aldri hørt om. 

La oss spole fram til 2023 - ny baby, men de samme aktivitetene. Forskjellen er at Favn bærebag løser mange av utfordringene vi hadde den gangen, og overgangene er langt enklere. En bærebag gir deg en enestående fleksibilitet, og så lenge du legger babyen til å sove i denne kan du enkelt forflytte det sovende barnet fra sofaen, til gulvet, til vogna, inn på caféen eller inn til helsesøster på helsestasjonen, uten å forstyrre søvnen nevneverdig. En bærebag gjør det også mye enklere å bære babyen samtidig som du bærer en veske, poser eller lignende - og er derfor super når man har mye å bære på, som man jo ofte har når man har baby!

På vei til helsestasjonen - i Easygrow Favn Bærebag!

Det er ingen tvil om at en bærebag er et nyttig hjelpemiddel i barseltiden. Med sin funksjonelle allsidighet er Easygrow Favn Bærebag et godt valg. Favn bærebag har flere bruksområder, og ved å åpne klips i hver side kan den foldes ut og brukes som en myk lekematte. Easygrow tilbyr dessuten en lekebøyle som kan kjøpes separat og festes til bærebaggen, slik at den blir en babygym. Denne funksjonaliteten har vi hatt stor nytte av både hjemme og på besøk, dersom baby har våknet og blitt utålmodig. 

Easygrow Favn Bærebag brettes enkelt ut til et mykt leketeppe

Favn Bærebag veier litt mer enn andre alternativer på markedet, men er til gjengjeld større og mer solid. Den har en uvanlig stor liggeflate på 70 cm, som gir den betydelig lengre brukstid enn mange av sine alternativer. På tross av dens romslige konstruksjon er bagen allikevel liten nok til å passe i de fleste barnevogner. Bærebaggen er solid konstruert, med fast bunnplate og sidevegger. Med relativt høye kanter egner Favn Bærebag seg også godt som mykbag til bruk i barnevogner med sittedel (for å kunne bruke disse til nyfødte uten å måtte kjøpe en liggedel - se bilde under). Har du med andre ord ikke lyst til å bruke penger på en liggedel til barnevognen din, kan Favn bærebag være et godt alternativ (krever vogn med flat liggedel). Dette er også en super løsning på reisevogner! Ulempen med de høye kantene er at når bagen brukes i liggedel vil den på noen barnevogner stikke opp fra kanten, noe som gjør det vanskelig å feste stormtrekket på vognen. Det er imidlertid slik at veggene må ha denne høyden for å bli godkjent av den Europeiske standarden EN 1466:2014 som omhandler trygg bæring av baby.

Her er Easygrow Favn brukt som mykbag i en reisevogn - som gjør at du kan bruke reisevognen med nyfødt!

Easygrow Favn bærebag er som nevnt en meget romslig bærebag, og ønsker man å gjøre bærebaggen lunere kan man f.eks bruke Easygrow Minimizer. En vognpose passer også godt i bagen, f.eks Easygrow Ferd Mini som kan brettes helt vekk når man er innendørs, og så brettes over og lukkes når man går ut i kulden. For ekstra luftighet på sommeren, kan man bruke Easygrow Air Inlay, og Easygrow lammeskinn for ekstra varme på vinterstid. Dette beskytter samtidig madrassen.  

Easygrow Minimizer kan brukes for å gjøre det lunere
Annonse:

Styrker

 • Allsidig: Kan brukes som bærebag eller brettes ut til leketeppe og oppgraderes til en babygym med en separat lekebøyle.
 • Robust konstruksjon: Solid bunnplate og forsterkede sidevegger
 • Stor liggeflate og lang brukstid: 70 cm liggeflate gir lengre brukstid sammenlignet med andre alternativer.
 • Kan brukes som mykbag: Gir mulighet for å omgjøre vanlige barnevogner eller reisetriller til barnevogn for baby (forutsetter flat liggedel)
 • Kompatibilitet: Passer i de fleste barnevogner
 • Maskinvaskbar

Svakheter

 • Vekt: Favn bærebag er litt tung
 • Høye kanter: Bagen har høye kanter som på enkelte vogner vil kunne stå opp av liggedelen (veggene må ha denne høyden for å bli godkjent av den Europeiske standarden EN 1466:2014 som omhandler trygg bæring av baby)

Konklusjon

For oss har en bærebag vært et absolutt must-have i babytiden og Favn Bærebag fra Easygrow har utvilsomt gjort livet med nyfødt lettere og mer fleksibelt. Den har vært brukt hjemme, i hengevuggen, som leketeppe, i vogna, på cafe, på besøk og på helsestasjonen. Easygrow Favn Bærebag kunne gjerne vært litt lettere i vekt, men dens solide konstruksjon og høye kanter gjør den også perfekt til bruk som myklift i reisevogn eller barnevogn med flat sittedel. Bærebagen har i tillegg stor liggeflate som sikrer betydelig lengre brukstid enn andre bærebager på markedet. 

Easygrow Favn Bærebag kan kjøpes hos utvalgte forhandlere, blant annet Mimmis.no her, Babyshop her, Lekmer her, hos Babyland.no her, og hos Kjøpbarnevogn.no her.

Nyttig tilbehør til din Easygrow Favn Bærebag

Easygrow Minimizer kan brukes både i bærebagen og i barnevognens sittedel når barnet blir større
Easygrow Air Inlay kan brukes både i bærebaggen og barnevognen for å gjøre det luftigere på veldig varme dager
Easygrow Lammeskinn er godt i bunnen av bærebaggen eller barnevognen på kalde dager
Easygrow Ferd Mini er en bilstolpose som også passer perfekt i Easygrow Favn Bærebag
Annonse:
Playrox Thermo Boot campaign