PRODUKTTEST

Test: Najell Babynest SleepCarrier Volume 2

Najell er et svensk firma som produserer smarte og vakre babyprodukter som gjør livet med barn litt enklere. Najell har fokus på varighet og bærekraft, noe vi synes er veldig positivt. Vi har testet Najell sitt Babynest, Sleep Carrier Volume 2 og under kan du lese hva vi synes om den.

I denne artikkelen:

Generell info

Størrelse:
60-80 cm x 23-27 cm (bunnplate 54 cm x 23 cm)
Vekt:
1,5 kg
Materiale:
Hovedstoff: 100% Bomull, Linning: 100% Bomull, Air Mesh: 100% Polyester
Vedlikehold:
Maskinvask 40 grader
Farger:
7
Pris:
1 599 - 1 699,-


Najell Sleep Carrier Volume 2 kan brukes fra nyfødt og opp til ett år og finnes i 7 nydelige og kjønnsnøytrale farger. Nestet har et nordisk og enkelt design på tross av all den integrerte funksjonaliteten. Nestet ser imidlertid mer funksjonelt ut enn et typisk babynest, og det er det jo også! Najell Sleep Carrier Babynest er kledd i et mykt stoff på innsiden i bunnen og ved hode- og fotenden, samt pustende mesh-stoff på hver side. Utsiden er kledd i et slitesterkt, men mykt melert stoff. I hver ende er det strikk for å kunne justere størrelsen på nestet, eller for å gjøre nestet om til et leketeppe. På sidene er det to håndtak til å kunne bære nestet med seg. I bunn er en myk, men fast madrass med stiv plate under. I en skjult lomme på siden finner du en lengre bærestropp du kan bruke til å bære hele nestet over skulderen som en slags veske. 

Et vakkert og funksjonelt babynest

Babynestet fra Najell har så mange smarte funksjoner at det å bare kalle det et Babynest nesten ikke er rettferdig. Najell Sleep Carrier Volume 2 er nemlig både et babynest, et leketeppe og en bærebag som kan brukes i barnevogn eller bæres over skulderen. Nestet kan også i følge produsent brukes som en trygg babyseng for den lille (Merk: Foreldresiden kan ikke garantere for sikkerheten til produktene vi tester. Vi forholder oss til informasjon fra leverandør. Les mer om trygt sovemiljø på LUB sine nettsider her. )

Som babynest er dette nestet noe stivere enn de typiske babynestene med runde, myke kanter. Men det at Najell Sleep Carrier er utformet på denne måten gjør at nestet skal være tryggere for baby å sove i, i motsetning til tradisjonelle nest med de runde kantene. Stoffet i Najell Sleep Carrier er imidlertid utrolig mykt og godt mot babyens hud. Ønsker du nestet lunere kan du justere strikkene i siden og nestet blir mindre. Ønsker du at nestet skal være større er det bare å justere det ut igjen. Trekker du strikken helt ut gjøres nestet om til et babyteppe/lekematte - dette er utrolig smart f. eks på barselbesøk, og det gjør også at du vil kunne ha glede av nestet i mye lengre tid. 

Som skapt for utflukter

Det mest geniale med babynestet fra Najell er at det kan brukes som en bærebag og passer i de aller fleste barnevogner. Vi har testet det i både stor liggedel og i en liten liggedel på en reisevogn, og det har fungert utmerket. Hvis baby sover i nestet når det er på tide å dra et sted eller du ønsker å gå ut, er det bare å løfte med deg hele nestet og legge det i barnevognen. Du behøver ikke å vekke babyen. Når nestet er i vognen gir det en lun og god liggeflate for babyen. Når du så eventuelt kommer fram til helsestasjonen eller cafe eller hvor enn du skal, er det bare å løfte med deg hele nestet igjen, og babyen kan sove videre helt uforstyrret. Våkner babyen er det bare å brette ut nestet, så har du et leketeppe! 

Vi synes også bærenestet er spesielt genialt i de tilfeller man er ute og går trilletur og baby har sovet, men man har ønsket å gå inn igjen uten å måtte vekke baby. Bor man i leilighet kan man jo da ikke ta hele vognen med seg, og da har alternativet tidligere vært å måtte bære opp hele liggedelen på vognen. Det er tungt og ikke optimalt, særlig om du er en av dem som har tatt keisersnitt. Najell babynest gjør derfor hverdagen så mye enklere, det veier bare 1,5 kg og er derfor mye lettere å bære opp trapper og rundt omkring, uten at baby våkner. Med den integrerte bæreselen du kan ta rundt skulderen, får du også en mye bedre bærestilling - samt at du kan ha hendene fri!

Sikkerhet i fokus

Najell Sleep Carrier vol 2 er nøye sikkerhetstestet og godkjent etter den Europeiske standarden for mykbagger/bærebagger (EN-1466:2014) og Den Europeiske standarden for madrasser til barnesenger (EN-16890:2017). Langsidene på nestet er laget i pustende airmesh-materiale som barnet skal kunne puste igjennom dersom ansiktet skulle havne mot siden. Alle stroppene og snorene på nestet er korte nok til at barnet ikke kan fanges i dem, og de er designet for å ikke løsne og sette seg fast i barnets munn. Madrassen i bunn er behagelig, men fast, noe som reduserer risikoen for at barnet skal synke for dypt ned i madrassen eller begrave ansiktet i madrassen. Ifølge leverandør skal det derfor være trygt å la baby sove i nestet (merk at Foreldresiden ikke kan garantere for sikkerheten på produktene vi tester, vi forholder oss til informasjon fra leverandør). Landsforeningen for uventet barnedød (LUB) anbefaler at barn sover på fast madrass og har gode pusteforhold, det er også viktig at det ikke er for varmt.

Det at Najell Sleep Carrier vol 2 babynest er sikkerhetstestet og utviklet for å være trygt er helt unikt til babynest å være, da det normalt sett ikke er anbefalt å la babyer sove i babynest uten tilsyn. På grunn av dette kan et vanlig babynest for noen oppleves som mindre nyttig enn man kanskje har forventet i babytiden, siden man ikke kan ta seg en blund eller gå i et annet rom når babyen sover i et slikt nest. Vi er derfor veldig entusiastiske for at Najell Babynest Sleep Carrier Vol 2 ifølge produsent skal være et trygt sted for babyen å sove*. Det gir deg som forelder en mye større bevegelsesfrihet.

Nestet fungerer også godt til samsoving*. Har baby behov for pupp, er det bare å dytte ned ene siden og legge han inntil. (Merk: Det er ikke anbefalt å la babyer sove i babynest uten tilsyn. Les om trygg samsoving på LUB sine nettsider her). Videre synes vi at Najell Babynest er helt genialt for de gangene baby våkner og ikke vil roe seg på tross av at han er mett og har tørr bleie (vi kjenner vel alle til situasjonen?). En sprinkelseng eller bedside-crib kan man jo ikke vugge, men Najell Babynest kan man holde i bærestroppene, eller ta den integrerte bæreselen over skulderen og vugge så mye man vil. Svært effektivt for å få babyen til å roe seg ned igjen, og mye bedre enn å måtte vugge i armene - for da kan du banne på at babyen våkner igjen med en gang du legger han fra deg ;)

At nestet kan brukes som seng* er også helt genialt om du skal på overnatting eller babyen behøver å sove på et ukjent sted. Da har du alltid den trygge gode soveplassen med deg, noe som gjør det mye enklere for barnet å finne roen. 

Og som et tips fra oss om du er gravid og skal føde snart - pakk med babynestet i fødebaggen. Det er genialt å ha på barselhotellet (dersom du skal på barselhotell/sykehus der det er dobbeltseng), da du kan ha babyen trygt* med deg i sengen i stedet for at barnet ligger fra deg i den gjennomsiktige nyfødtsengen man bruker på sykehuset. Det gjør det mye enklere i forhold til kos og amming, spesielt om du har tatt keisersnitt. 

*MERK: Foreldresiden kan ikke garantere for sikkerheten til produktene vi tester. Vi forholder oss til informasjon fra leverandør. Les mer om trygt sovemiljø på LUB sine nettsider her.

En babynest med god samvittighet

Najell er et firma med fokus på bærekraft og dyrevelferd, og Najell Babynest Sleep Carrier Volume 2 er laget helt uten bruk av dyreprodukter og er fri for skadelige stoffer. Alle materialene som er brukt er ØKO-TEX-sertifisert (Standard 100, klasse 1), og Najell forsøker også å bruke resirkulerte materialer i sine produkter. Najell fokuserer på å lage produkter som vil vare lenge, og babynestet oppleves å både være av god kvalitet, samt at det har mange bruksområder, noe som gjør at du behøver færre ting. Videre er Najells fokus på arbeideres rettigheter og gode og trygge arbeidsforhold på sine fabrikker enda en grunn til at vi kan kalle dette et babynest med god samvittighet…!

Annonse:

Styrker

  • Mange bruksområder (babynest, leketeppe, bæreseng til barnevogn, babyseng*)
  • Utviklet med fokus på sikkerhet (fast madrass, pustende langsider, ingen løse deler eller lange snorer)*
  • Fri for skadelige stoffer (ØKO-TEX sertifisert)
  • Vaskbart

*MERK: Foreldresiden kan ikke garantere for sikkerheten til produktene vi tester. Vi forholder oss til informasjon fra leverandør. Les mer om trygt sovemiljø på LUB sine nettsider her.

Svakheter

  • Ikke like mykt som tradisjonelle babynest
  • Litt dyrt (men du får mye for pengene!)

Konklusjon

Najell Babynest Sleep Carrier er så mye mer enn bare et babynest, og etter å ha testet det en stund vet vi ikke hvordan vi kunne vært foruten. Nestet kan brukes både som nest, bærebag, i barnevognen og som leketeppe. Den er perfekt å ha hjemme, på farten, i barnevognen, på treningssenteret og hvor enn du skulle ønske. Vi kan varmt anbefale dette nestet til alle som venter barn eller har babyer i alderen fra 0 og opptil ca 6 mnd. 

Najell Sleep Carrier Vol 2 kan kjøpes i Najell sin egen nettbutikk her (vi har svært god erfaring med å bestille herifra, og her kan du også få tak i alt mulig slags smart tilbehør i matchende farger!).

Tilbehør til din Najell Babynest SleepCarrier Vol 2:

Najell Madrasstrekk - beskytter nestet og er enkelt å vaske. Finnes i mange ulike mønstre og farger!
Najell Bunndeksel til Sleep Carrier - Beskytter babynestet på farten
Najell Håndtagsrem til SleepCarrier - holder håndtakene sammen slik at nestet er enda enklere å bære med seg
Najell Ekstra Treplate for SleepCarrier - Dersom du har ødelagt, mistet eller kastet treplaten som følger med nestet kan du kjøpe en ny plate istedet for å bytte ut hele nestet :)
Annonse: