Småbarn

Vinterdress: Best i Test 2023 (De 7 beste)

En god vinterdress er viktig for at barnet ditt skal være komfortabel under lek og aktiviteter ute i vinterkulden. Den norske vinteren kan by på alt fra regn, sludd og snø, og det er mange faktorer å vurdere når man skal gå til innkjøp av en god vinterdress. I artikkelen under finner du alt du trenger å vite for å gjøre det rette kjøpet for ditt barn, samt seks nøye utvalgte vinterdresser vi har testet og mener er de beste på det Norske markedet i 2022.

Merk: Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker. Når du klikker på lenker i denne artikkelen og gjør et kjøp, kan Foreldresiden tjene en liten kommisjon uten ekstra kostnad for deg. Vi ønsker å presisere at vi er en uavhengig nettside, og mottar ikke betaling for å omtale eller anbefale produkter. Produkter vi tester er imidlertid ofte levert oss kostnadsfritt av leverandør, og testeren beholder produktet etter testing. Dette påvirker ikke vår objektivitet eller de konklusjonene vi trekker fra våre tester.

I denne artikkelen:

De 7 Beste Vinterdressene i 2023 er: 

 1. Didriksons Bjärven - Beste vinterdress 2022
 2. Reima Gotland - Beste vinterdress til småbarn 2022
 3. Isbjörn of Sweden Penguin - Beste Premium vinterdress 2022
 4. Polarn o. Pyret WeatherPro - God passform og kvalitet, særlig fin til barn som nettopp har lært seg å gå
 5. Kattnakken Vinterregndress Plask - Beste dress til mild og våt vinter
 6. Hummel Moon TEX - Tøff og kvalitetsmessig dress, perfekt til de minste barna
 7. Kattnakken Parkdress - Svært slitesterk, varm og god dress til de større barna

Les hele testen lengre ned eller trykk her for å komme direkte til testen!

Hva er en vinterdress? 

En vinterdress kan også ofte kalles for parkdress, men ordet “parkdress” er en samlebetegnelse for ulike dresser, også dresser til bruk på vår, høst og sommermånedene. En vinterdress er en vattert parkdress laget for bruk på vinteren. Det finnes også softshell-dresser eller skalldresser, dette er gjerne tynnere dresser godt egnet til mildere vær, men kan også brukes på milde vinterdager om man bruker lag-på-lag prinsippet inni. De fleste vinterdresser og skalldresser har vannavvisende egenskaper og vannsøyle, men skal man ha en 100% tett dress finnes det også regndresser, typisk laget i PU materiale (plast/gummi). PU-materiale puster ikke slik skall-stoff gjør.  Det finnes forede regndresser som kan brukes på vinteren - men disse er da best på litt mildere og våtere dager. 

Behøver barnet mitt en vinterdress? 

De fleste barn som bor i Norge vil ha god nytte av å eie en vinterdress, men behovet er også avhengig av alder, livsstil og klima der dere bor. Små babyer (0-6 mnd) har vanligvis ikke behov for en vinterdress, da de ikke leker rundt i snøen, men typisk ligger mest i vognen. Skal de ut av vognen kan man bruke vognposen, eller de kan ha en enkel, myk og varm babydress. En dyr vinterdress med masse tekniske egenskaper vil stort sett være helt unødvendig. Større babyer som begynner å bevege seg mer ute, særlig når de begynner i barnehagen, vil ha god nytte av en vinterdress. Spesielt små barn sitter mye mer rolig enn større barn og det er viktig at de har på seg en dress som er varm nok, og som tåler å bli våt i rumpa og på knær. En dress er også varmere enn bukse og jakke fordi du ikke har noen åpninger der kald luft kan snike seg inn. Når barnet blir større kan derimot et to-delt sett (jakke og bukse)  være et alternativ. Til bruk på vinter er vår erfaring at dress allikevel er det beste selv for de større barna, fordi uansett hvor mye de baser i snøen så vil de ikke få snø opp i ryggen slik man kan med et todelt sett. To-delt er imidlertid praktisk på den måten at du kan bruke jakken ellers også. To-delte sett er også mer praktisk på vår/høst (på skallklærne), da man har mer fleksibilitet til å justere temperatur. Men til vinter anbefaler vi altså heldress så lenge barnet ønsker å bruke dette (og til oss voksne som er mye ute og leker i snøen med ungene). 

Hva bør jeg se etter i en vinterdress? 

En vinterdress bør være tilpasset klimaet der dere bor, alderen på barnet og hvordan den skal brukes. Her er noen faktorer vi anbefaler at du tenker igjennom før du kjøper vinterdress til barnet ditt. 

Vanntetthet og vannsøyle

Uansett om dere bor et sted med våte, milde vintre eller kalde, tørre vintre anbefaler vi å se etter en dress med høy vannsøyle. Selv hvor kaldt og tørt det er vil kroppsvarmen kunne varme opp snøen der barnet sitter, og det er fort gjort å bli våt i rumpe og på knær. Trykket av vekten til barnet vil også føre til at væske vil kunne trenge igjennom. Vannsøyle sier noe om hvor høyt vann-trykk et plagg tåler før vannet trekker igjennom. Vinterdresser i PU-materiale (“regntøymateriale”, gummi/plast) er helt 100% vanntette, men bakdelen med slikt materiale er at det ikke puster og det kan derfor fort bli klamt. De fleste vinterdresser er derfor laget i et pustende materiale med vannsøyle mellom 6000-15000 mm. Jo høyere vannsøyle, jo bedre, men vannsøylen henger ofte sammen med pusteegenskapene og pusteevnen blir ofte dårligere jo høyere vannsøyle plagget har. Høyere vannsøyle er ofte også dyrere enn lavere vannsøyle, og det er derfor lurt å vurdere behovet for vannsøyle i forhold til bruken av plagget. Vi anbefaler at du ser etter en dress med minst 10 000 mm i vannsøyle. Husk også å sjekke at dressen har teipede sømmer, så ikke vannet trekker gjennom sømmene på dressen.

 • 3 000 - 5000 mm:  Beskytter mot regn under en kortere periode. Tåler lett regn og tørr snø, men regnes ikke som vanntett. 
 • 5000 - 10 000 mm: Regntett under lett trykk, og tåler lett til moderat regnvær og tørr snø, men ikke skikkelig øs-pøs regnvær over lengre tid. Vannsøyle i dette området fungerer fint på vinterdresser som brukes på tørr, kald snø, eller i våtere vær over en kortere periode. Vannsøyle mellom 6 000 til 10 000  er som regel mer enn nok til en regnjakke som ikke skal tåle noe særlig trykk, men fordi barn ofte sitter og baser i både snø og vannpytter, noe som gir et økt trykk, anbefaler vi å velge en vannsøyle fra 10 000 eller høyere på vinterdresser og skalldresser.
 • 10 000 - 15 000 mm: Dette er en god vannsøyle for yttertøy til barn som tåler kraftig regn under lengre periode og å leke både i vanndammer og våt snø uten at barnet blir vått. Dette er dermed et god vannsøyle for vinterdresser til bruk både på de milde og våte vinterdagene, som på de tørre og kald vinterdagene. Vannsøyle over 15 000 mm er dyrt og  er ofte ikke nødvendig for den bruken barn har.
 • 15 000 - 20 000 mm: Svært høy vannsøyle som tåler kraftig regn og høyt trykk over lengre tid. Vannsøyle fra 15 000 og oppover tåler vanntrykk over mange timer og er særlig egnet til lange dagsturer i regnvær, men er ikke nødvendigvis nødvendig for barneklær som skal brukes ute i kortere tid. De færreste barn er ute i 6 timer i strekk i øs pøs regnvær. 
 • 20 000 mm og høyere: Klær med vannsøyle over 20 000 mm er den beste klassifiseringen du kan finne, og disse har en svært god vannbeskyttelse. Klær med denne vannsøylen er ofte en god del dyrere enn yttertøy med lavere vannsøyle. Disse plaggene er regntett og vanntett under veldig høyt trykk, som vil si at de tåler kraftig regn, våt snø og å sitte på vått underlag over lang tid.  

Pusteevne

Vanntetthet og pusteevne henger tett sammen, og jo mer vanntett plagget er, jo dårligere pusteevne har det som regel (men ikke alltid). Plagg som ikke puster blir fort klamme, særlig hos veldig aktive barn, som kan gjøre at barnet blir vått og kaldt fra innsiden, selv om dressen er vanntett. Pusteevne er viktigere jo eldre og mer aktivt barnet er, samt hvor lenge barnet skal være ute. Det er også en avveining mellom pusteevne og vanntetthet. Pusteevne oppgis i gram per kvadratmeter per 24 timer (g/m2/24h). I likhet med vannsøyle koster pusteevne ekstra, og jo bedre pusteevne, jo dyrere er gjerne plagget. Pusteevne på 3000 g/m2/24h er som regel godt nok til vanlig lek utendørs, men til særlig aktive barn anbefaler vi å se etter pusteevne på minst 5000 g/m2/24h. 

 • Minst 3 000 g/m2/24h: God pusteevne. Plagg med denne pusteevnen passer godt til lett lek og hverdagslige aktiviteter. 
 • Minst 5 000 g/m2/24h: Svært god pusteevne. Plagg med denne pusteevnen passer særlig godt til ytterplagg til aktive barn. 
 • Minst 7 000 g/m2/24h: Topp pusteevne. Plagg med denne pusteevnen passer til sport og intensive aktiviteter. En såpass god pusteevne er også bra til lek, men koster ofte mer og er ikke nødvendig til yttertøy tiltenkt vanlig utendørslek.  

 

Slitestyrke

At et plagg er slitesterkt er viktig for at det skal kunne vare lenge og gjerne brukes til flere barn. Særlig yttertøy utsettes for mye slitasje, og bør derfor være produsert i et slitesterkt stoff. Noen produsenter oppgir slitestyrken på klærne deres, noe som i seg selv er et kvalitetstegn! 

Slitestyrke kan måles og oppgis på flere ulike måter, og du vil kunne se at både Martindale og antall omganger kan brukes for å beskrive slitestyrken på et plagg. Det er imidlertid slik at det kan brukes ulike metoder for å beregne antall omganger eller martindale, og det kan derfor være vanskelig å sammenligne slitestyrken på et plagg uten å vite eksakt metode. For å ikke overkomplisere dette er vår anbefaling å velge en produsent som oppgir slitestyrke da det er et tydelig tegn på at slitestyrken er god (ingen vil vel oppgi et dårlig resultat). Produsenter som har fått gode skussmål av andre foreldre, eller selges i god stand brukt, er også et tegn på at de produserer slitesterkt tøy. 

Fôr

En vinterdress bør naturligvis være godt foret. Det kan være litt ulik tykkelse på de ulike vinterdressene, og hvor tykk dress barnet behøver avhenger i stor grad hvor i landet dere bor og hvor kalde eller milde vintrene er der. Bor dere et sted hvor vintrene er relativt milde kan det være praktisk med en litt tynnere dress, som man heller justere varmen på ved å kle på barnet tykkere lag under på de kaldeste dagene. Er vintrene derimot kalde der dere bor er det viktig å velge en dress som isolerer godt. 

Fasong

Fasongen på dressen har faktisk mye å si, og det er ulikt hva slags fasong du bør velge i forhold til alderen på barnet. Fasongen bør også passe barnets kropp. For større aktive barn er en relativt kroppsnær fasong å foretrekke da denne gjør det enklere for barnet å bevege seg fritt. Den bør imidlertid ikke være alt for trang, da dette gjør at dressen isolerer dårligere. For de minste barna som ikke går ennå eller nettopp har begynt å gå litt, men krabber og sitter mye stille er det bedre å velge en dress med såkalt “ballong-fasong”. Slike dresser er romslige og gir god plass til luft inni dressen. Dette gjør at dressen isolerer mye bedre enn en tettsittende dress, og er derfor best for de små barna som ikke beveger seg så mye og derfor kan bli fortere kalde.  Alle barn har ulik kroppsfasong, og du bør derfor finne en dress som sitter godt på ditt barn. 

Praktiske egenskaper

Det er store variasjoner i ulike vinterdressers praktiske egenskaper. Noen er veldig enkle, mens andre er utstyrt med mange ulike funksjoner. Igjen har alder og størrelse på barnet litt å si i forhold til hvilke funksjoner som er viktig. Men som et minimum anbefaler vi at du ser etter en dress som har:

 • Avtagbar hette med trykknapper: Alle hetter på små barns klær bør være avtagbare med trykknapper som åpnes lett dersom barnet henger seg fast i noe. Dette er en viktig sikkerhetsfaktor. Har du et produkt med en hette som sitter fast eller kan taes av med f.eks glidelås, kan du risikere at barnet hekter seg fast i noe med hetten under lek og det kan utgjøre en kvelningsfase. Velg derfor alltid yttertøy med hette med trykknapper!
 • Fotstropper: Fotstropper er et must for å holde både dressen og skoene godt på plass, og hindre at dressen sklir opp over leggen og slipper inn snø og vann. 
 • Justerbar benvidde: Det er veldig praktisk å kunne justere benvidden på dressen både slik at den ikke sklir ned under sålen på skoen, men også slik at den ikke slipper snø inn. 
 • Justerbare ermeavslutninger: Av samme grunn som for benvidden er det praktisk å kunne justere ermeavslutningene slik at de sitter der de skal og ikke slipper inn snø. 
 • Reflekser: I den mørke vinteren vi har i Norge er refleks et must for å synes ute når solen har gått ned. Kanskje ikke veldig nødvendig om barnet kun bruker dressen i barnehagen, men mange barn bruker også vinterdressen sin på vei til og fra barnehagen eller på andre gåturer i vinterkulda, og da er det veldig fint med refleks. Sjekk at dressen har refleks både foran og bak. 

Utover de “obligatoriske” funksjonene over, finnes det mange ting som er “nice to have” med en vinterdress, men ikke et must. Funksjoner som vi synes er et pluss er:

 • Lommer: Skal du ha dress til et større barn, kan det være fint å velge en dress med lommer. 
 • “Snølås” (gamasjer og vrangbord): Noen vinterdresser har innebygde gamasjer ved bena, samt vrangbord (ofte med tommelhull) inne i ermene. Dette gjør at det er enda vanskeligere for snø å lure seg inn i dressen og gjøre barnet vått. 
 • Mykt stoff ved haken: De fleste vinterdresser har myk fleece eller lignende der glidelåsen slutter ved haken for å beskytte den ømfintlige huden i barnets ansikt. 
 • “Extend size”: I noen dresser er det lagt inn en søm i armer og ben som kan sprettes opp for å kunne forlenge dressen med omtrent en størrelse. Dette er en kjempefordel om du vil ha en dress som kan brukes mer enn en sesong!
 • Justerbar strikk i livet: De aller fleste dresser har justerbar strikk i livet slik at du kan tilpasse dressen til barnets kroppsfasong. Dette er en fordel for å gi god passform til å kunne bevege seg fritt. 
 • Forsterkning på knær og rumpe: Barn sitter mye på rumpa og knærne og det kan være en fordel om dressen har ekstra slitesterkt og vannbestanding stoff her. 
 • Hempe til votter: Superpraktisk å kunne feste vottene i en hempe på dressen så er du sikker på at barnet ikke mister dem. 

Oppsummering:

Valg av vinterdress avhenger hovedsakelig av alder på barnet, samt klimaet der dere bor. Velg vinterdress med ballong-fasong til de minste barna som enda ikke kan gå, og en mer ettersittende modell til de større barna som løper rundt. Vi anbefaler at du har følgende krav når du skal se etter en vinterdress:

 • Vannsøyle Minst 10 000 mm
 • Teipede sømmer
 • Pusteevne minst 3000 g/m2/24h 
 • Avtagbar hette med trykknapper
 • Fotstropper
 • Justerbar eller elastisk benvidde
 • Justerbare eller elastiske ermeavslutninger
 • Reflekser foran og bak

De 7 beste vinterdressene 2023

På bakgrunn av egenskapene nevnt over har vi testet og valg ut 6 ulike vinterdresser vi mener er de beste på det Norske markedet. Alle dressene under har de obligatoriske funksjonene som refleks, justerbare ermeavslutninger og benvidde, fotstropper og sikker hette som er festet med trykknapper. Alle dressene under er i tillegg slitesterke og av svært god kvalitet, samt har en vannsøyle på minst 10 000 mm. Dressene er videre valgt ut og vurdert ut fra deres tekniske egenskaper, funksjoner, passform og pris, samt hvordan de oppleves under faktisk bruk (varme og vanntetthet). De ulike dressene dekker litt ulike behov, aldersgrupper og prisklasser.

De 7 beste vinterdressene i 2023 er: 

 1. Didriksons Bjärven - Beste vinterdress 2022
 2. Reima Gotland - Beste vinterdress til småbarn 2022
 3. Isbjörn of Sweden Penguin - Beste Premium vinterdress 2022
 4. Polarn o. Pyret WeatherPro - God passform og kvalitet, særlig fin til barn som nettopp har lært seg å gå
 5. Kattnakken Vinterregndress Plask - Beste vinterdress til mild og våt vinter
 6. Hummel Moon TEX - Tøff og kvalitetsmessig dress, perfekt til de minste barna

Les mer om hver enkelt dress under.

Hvordan vi tester produkter:
Foreldresiden er en uavhengig kilde for tester av produkter til foreldre, babyer og barn. Vi mottar ikke betaling for å omtale eller teste produkter, men produktene blir levert oss kostnadsfritt fra leverandør, og testeren får beholde produktet etter testing. Dette påvirker ikke vår objektivitet eller de konklusjonene vi trekker fra våre tester.

Når vi tester, vurderes og sammenlignes alle produktene etter et spesifisert sett med kriterier tilpasset den aktuelle produktkategorien. I tillegg blir produktene testet i reelle brukssituasjoner av en familie for å vurdere produktene i praksis. Unntaket er sikkerhetstester av bilstoler; Foreldresiden tester ikke bilstoler for sikkerhet. Vi baserer oss utelukkende på resultater fra ADAC-testen, som er den mest anerkjente internasjonale sikkerhetstesten for bilstoler. Vi kan imidlertid supplere med egne tester av bilstoler, der vi fokuserer på andre aspekter som brukervennlighet, komfort og design.

Didriksons Bjärven - Beste vinterdress 2022

Funksjonsspekket vinterdress perfekt for barn etter krabbealderen og oppover!

Didriksons Bjärven Kids er en fin, fargerik og funksjonsspekket dress som finnes i hele 7 ulike farger og med en fin avtagbar fuskepelskant. Vinterdressen finnes i størrelsene fra 80 til 140 cm og er den dressen i testen med størst størrelsesspenn. Dette er altså en dress du kan kjøpe både til ettåringen og til 7. klassingen.

 • Pris: ca. 1 500,-
 • Vannsøyle: 10 000 mm
 • Teipede sømmer: Ja
 • Pusteevne: 4 000 g/m2/24h
 • Extend size: Ja

Dressen fra Didriksons har en relativt smal og lang passform, og er lengre i rygg sammenlignet med andre dresser i samme størrelse. Den passer derfor særlig godt hvis du har en litt tynn og lang unge, og er også et veldig godt valg for de litt større barna som bør ha en kroppsnær dress. Dressen er kledd i et mykt og behagelig fôr laget av resirkulerte fibre og farget med en vannbesparende teknikkog. Inni har den skulderstropper som gjør at dressen sitter godt, og gjør også at du kan ta overdelen av uten at hele dressen sklir ned. 

Bjärven er vindtett,  har en vannsøyle på 10 000 mm, teipede sømmer og en pusteevne på 4 000 g/m²/24h. Under bruk opplever vi at dressen i svært liten grad absorberer vann, og barnet er både tørt og varm etter lek ute i både regn, slaps og snø. Det er også et pluss at dressen er forsterket på rompe og knær, som gir ekstra sikkerhet mot å bli våt på disse stedene. 

Didriksons Bjärven er en dress spekket med smarte funksjoner. Den har alle de “obligatoriske” funksjonene som avtakbar og justerbar hette (med trykkknapper), justerbar midje, ermeavslutninger, benvidde og fotstropper (i slitesterk silikon, som også kan skiftes ut ved behov), samt synlige refleksdetaljer på både armer, ben og rygg. Den har videre to romslige lommer i front, som er særlig praktisk for de litt større barna som kanskje vil ha med seg noe når de skal ut på tur. I tillegg finnes det en liten lomme nederst på armen, som er veldig lur til skikort eller lignende og gjør dressen godt egnet også i slalombakken. 

Så kommer vi til detaljene ved denne dressen som virkelig gjør at den skiller seg fra andre vinterdresser. Aller mest entusiastiske er vi over at denne dressen har “Extend size”-funksjon, som gjør at beina kan forlenges med opptil en størrelse. Rent praktisk fungerer dette ved at det inni dressen er lagt opp et lite legg i både bein og armer (rød søm), som du enkelt spretter opp når dressen begynner å bli litt trang. Dette gjør at barnet kan ha dressen over flere sesonger, noe som er svært positivt med tanke på hvor mye slike dresser koster, og hvor fort barn vokser. 

Det andre vi virkelig elsker med denne dressen er at den har “snølås” i armer og bein (elastisk vrangbord med tommelhull i ermene, samt innvendige gamasjer med fotstropper på), som gjør at snøen virkelig skal slite med å lure seg innenfor denne dressen. Her er det mer eller mindre helt tett i alle åpninger, noe som er viktig. Det hjelper nemlig ikke at en dress er vanntett dersom snø sklir inn gjennom armer og bein. 

I den lange listen over smarte funksjoner finner du også en hempe i den ene lommen som kan brukes til å feste refleks på, en smart hempe rett på innsiden av ermene for å feste votter i, skulderstropper og forsterket stoff på rumpe og knær. Ved glidelåsen øverst er det et mykt og beskyttende stoff som er beskyttende mot barnets hake/kinn. 

Konklusjon:

Didriksons Bjärven er en dress med perfekt passform og egenskaper for de litt større barna som løper rundt og er aktive (fra ca 1,5/2 år - 10 år). Dressen er i svært høy kvalitet, den har høy slitestyrke, god pusteevne og  vannsøyle på 10 000 mm. Vi opplever at barnet har god bevegelighet og holder seg både varm og tørr uansett vær. Dressen har mange smarte funksjoner som virkelig skiller den fra andre vinterdresser på markedet, blant annet snølås, hempe til votter og extend size-funksjon for å nevne noe. Dette er en svært godt gjennomtenkt dress, som har alt man behøver og litt til. Didriksons Bjärven kåres derfor Best i Test - Beste vinterdress 2022. 

Didriksons Bjärven vinterdress kan kjøpes hos Jollyroom her, Babyshop her, Lekmer her, eller finn beste pris under:

Reima Gotland - Beste vinterdress for småbarn 2022

En ordentlig varm kvalitetsdress perfekt for barn som fremdeles krabber eller nettopp har lært seg å gå!

Reima Gotland dress er en ordentlig varm, myk og romslig dress, perfekt for de minste barna. Dressen finnes i størrelsene 74 til 98 og i hele 9 ulike farger, og har en flott hette med avtagbar fuskepelskant. 

 • Pris: ca. 1 399,-
 • Vannsøyle: Minst 10 000 mm
 • Teipede sømmer: Ja
 • Pusteevne: 7 000 g/m2/24h
 • Extend size: Nei

Reima Gotland er en vinterdress i typisk “Ballong-fasong” og er derfor det perfekte valget til de litt mindre barna som kanskje ennå ikke har begynt å gå, eller akkurat har begynt å gå litt, men som beveger seg mye mindre enn et større barn og derfor behøver mer varme og isolasjon. Denne dressen fra Reima er den mykeste vinterdressen vi har vært borti, noe som er imponerende med tanke på de tekniske egenskapene i stoffet. Det at dressen er såpass myk gjør det enklere for det lille barnet å kunne bevege seg rundt. Materialene dressen er laget i er delvis resirkulerte materialer, samt bluesign-godkjent som vil si at de er produsert med trygg kjemi og minimal påvirkning på mennesker og miljø. Alle reima sine klær er i tillegg laget uten skadelige stoffer eller fluorkarboner. 

Vinterdressen fra Reima tåler det meste av både vått, tørt, surt og kaldt vintervær med teipede sømmer, minst 10 000 mm vannsøyle, Bionic FInish Eco (fluorkarbonfri vann og smussavvisende overflate)-behandling, er vindtett og pustende (7000 g/m2/24h). Det er ikke så lett å legge merke til, men i rompa er dressen ekstra polstret innvendig, noe som er et pluss. Dressen er skikkelig varm og holder barnet varmt og tørt selv på de kaldeste og de våteste vinterdagene (dressen skal tåle temperaturer helt ned til -20). 

Reima Gotland vinterdress har et svært enkelt design. Det er få justeringsmuligheter, men vi opplever at designet er godt og at det ikke er et savn - snarere tvert imot. Ermeavslutningene og benavslutningene er i elastisk strikk som “justerer seg selv”, noe som er behagelig. Dressen har en lomme på brystet, og skikkelig myk og deilig fleece ved håndleddet, nakkekanten og inni hetta. Hetten er avtagbar med trykknapper. Dressen har noen svært diskrete refleksdetaljer på rygg, bein og bryst. Refleksene kunne gjerne vært større, men de synes overraskende godt i mørket, og det at de er såpass små passer godt med det enkle designet på dressen. 

Det er imidlertid en funksjon med dressen som er veldig kul, og det er at den har flere trykknapper inni som gjør at den kan festes til Reimas inneklær med Play Layers-trykknapper. Det gjør at du enkelt kan kle barnet lag på lag, og være sikker på at lagene sitter på plass.

Konklusjon:

Reima Gotland vinterdress er med sin romslige fasong og myke stoff det beste valget om du har et barn som fremdeles krabber eller nettopp har lært seg å gå. Dressen er enkel, uten mye dikkedarer, men leverer enkle, gode løsninger og ikke minst svært høy kvalitet! Etter en hel sesong med krabbing, viser ikke dressen tegn til å være slitt og kan uten tvil arves av flere barn neste vinter og vinteren etter det igjen. Reima Gotland kåres derfor til Beste vinterdress for småbarn 2022! 

Reima Gotland vinterdress kan kjøpes hos Jollyroom her, Babyshop her, Lekmer her, eller finn beste pris under:

Isbjørn of Sweden Penguin- Beste premiumvalg 2022

Vinterdress med imponerende tekniske egenskaper - dette er dressen du kjøper om du vil ha det beste av det beste!

Isbjörn of Sweden Penguin vinterdress er en høyteknisk vinterdress med svært imponerende tekniske egenskaper. Dette er en dress helt i toppklassen når det gjelder funksjon. Dressen finnes i hele 11 ulike farger, og finnes i størrelsene 80-128 cm. Med Extend-size funksjon kan dressen forlenges ca en størrelse.  

 • Pris: ca. 2 200,-
 • Vannsøyle: 15 000 mm
 • Teipede sømmer: Ja
 • Pusteevne: 15 000 g/m2/24h
 • Extend size: Ja

Penguin vinterdress har en smal passform som passer på de litt større og mer aktive barna (altså fra ca. 2 år). Passformen kan justeres ytterligere med en indre strikk i livet. På de fleste vinterdresser kan man justere dette med en strikk som festes på knapper, noe som tar tid og krever helst at dressen er av,  men på Penguin justerer du det med en enkel justerbar stropp lik slik man har på f.eks en hette, noe som gjør det svært raskt å justere. Dressen er noe stor i størrelsen, så det kan være lurt å ikke gå opp i størrelse om man står mellom to størrelser. 

Det er når det gjelder tekniske egenskaper at Penguin vinterdress virkelig imponerer og skiller seg fra det meste på markedet. Denne dressen har nemlig hele 15 000 mm vannsøyle, samtidig som den har en pusteevne på 15 000 g/m2/24h - noe som er de beste tekniske egenskapene blant alle dressene vi har testet. Denne dressen tåler derfor høyt vanntrykk over tid, og har samtidig pusteevne i toppklassen som gjør at den er perfekt for aktiviteter med høy intensitet og barn som svetter og blir lett klamme. Den er i tillegg laget med blant annet resirkulerte og Blusign-sertifiserte stoffer. Men tekniske egenskaper koster, og dressen er også den dyreste i testen (ca. 2200 kr). 

I likhet med de andre dressene vi har testet har denne dressen alt av de obligatoriske funksjonene som avtagbar hette med trykknapper, reflekser både foran og bak, forsterket stoff i både rumpe og på knær, samt justerbare fotstropper. Benavslutningene og ermeavslutningene er elastiske og gjør at de sitter godt på plass uten at du behøver å justere/stramme dem. I tillegg har ermene en indre snølås som både er behagelig og sikrer at snø ikke kommer inn i dressen. Den beste funksjonen med denne dressen er imidlertid at den har “extend-size-funksjon” i armer og ben. Dette fungerer ved at det er lagt opp en oransje søm i armer og bein som kan sprettes opp når barnet vokser og gjør at dressen blir ca en størrelse lengre (3 cm i ermer og bein). 

Konklusjon:

Isbjörn of Sweden Penguin vinterdress er blant det beste du får når det gjelder tekniske egenskaper og kvalitet. Med svært høy vannsøyle og pusteevne er dette en dress som tåler alt av vær og aktiviteter uten å bli hverken våt, klam eller kald. Men tekniske egenskaper koster, og denne dressen ligger i en høy prisklasse. Isbjörn of Sweden Penguin kåres derfor til Beste premium vinterdress 2022. 

Isbjörn of Sweden Penguin vinterdress kan kjøpes hos Jollyroom her, Babyshop her, Lekmer her, eller finn beste pris under:

Polarn o. Pyret Weatherpro Vinterdress

Kvalitetsmessig vinterdress med svært god passform for barn i alle aldre - og det perfekte valget for barn som nettopp har lært seg å gå!

Polarn o. Pyret sin WeatherPro vinterdress er en funksjonell og kvalitetsmessig  vinterdress du kan ha i lang tid. Dressen har en god passform som passer både små og store barn godt. P.o.P. Weatherpro Vinterdress har et relativt enkelt design og finnes i 4 ulike farger, og i størrelsene fra 86 til 116 (ca 1-6 år).

 • Pris: ca. 1 699,-
 • Vannsøyle: 12 000 mm
 • Teipede sømmer: Ja
 • Pusteevne: 5 000 g/m2/24h
 • Extend size: Nei

Weatherpro dressen fra Polarn o. Pyret er relativt romslig i passformen, uten å være helt ballong-modell, og passer derfor godt BÅDE til de mindre barna som er mindre aktive og gjerne behøver litt godt med luft inni for å holde varmen, og til de større barna som løper rundt og trenger god bevegelighet. Det gir også plass til både ett og to lag under avhengig av utetemperaturen, og vi anbefaler varmt ulltøyet fra P.o.P som både er mykt, slitesterkt og fint! Uten at vi helt klarer å sette fingeren på det synes vi denne dressen har den perfekte passformen, mye mulig på grunn av de formsydde knærne og armene. Dressen er elastisk og god å bevege seg i. Ønsker du dressen mer figurnær kan du enkelt justere livet med det elastiske båndet på innsiden. 

Polarn o. Pyret Weather Pro vinterdress har teipede sømmer og en vannsøyle på 12 000 mm som er blant det bedre på vinterdresser (de fleste dresser ligger på rundt 10 000 mm). Den er i tillegg impregnert med Bionic Finish Eco (impregnering uten fluorkarboner), og det merkes. Vann og våt snø bare preller av dressen, uten å trekke inn. Dressen har derfor godt motstandsdyktighet mot vann og vil tåle det meste av lek i både regn, våt og tørr snø. Dressen er videre vindtett, men med en god pusteevne på 5000 g/m2/24h og er svært slitesterk - dette er en dress som vil holde seg i mange år. Dressen er varm, med Primaloft Insulation, som består av 80% resirkulerte materialer. Foret er varmt og isolerende, og vi har erfart at barnet verken er kaldt eller vått etter lek ute i denne dressen. Vi ønsker også å nevne at foret er farget ved hjelp av noe som kalles Dope Dye, som er en miljøvennlig produksjonsteknologi. 

Vinterdress har videre det man behøver av funksjoner, som reflekser på bein, armer, rygg og hette, avtagbar (med trykknapper) og justerbar hette med svært god passform, og forsterkning på knær og i rumpe. Dressen har også myk, varmende fleecefor i rompa, samt rundt halskanten, som er et pluss! Designet er enkelt, med en diskret, men romslig lomme på brystet.  Ermeavslutningene kan justeres så de ikke sklir, og på bena har du utskiftbare fotstropper og strikk som sørger for at snø ikke kommer inn. 

Konklusjon:

Polarn o. Pyret Weatherpro Vinterdress er en slitesterk og kvalitetsmessig vinterdress med svært god passform. Med vannsøyle på 12000 mm og pusteevne på 5000 g/m2/24h, ligger den i toppsjiktet hva gjelder tekniske egenskaper, og holder barnet helt tørt uten å bli klamt. Weatherpro Vinterdress fra Polarn o. Pyret har en passform som passer godt på både småbarn som sitter mye stille og på større barn som løper rundt, og er kanskje det perfekte valget om du har et barn som nettopp har lært seg å gå!

Polarn o. Pyret Weatherpro Vinterdress kan kjøpes hos Polarnopyret.no her.

Kattnakken Vinterregndress Plask - Beste dress til våte vinterdager

En 100% vanntett dress perfekt til de våteste dagene!

Den norske vestlands-bedriften Kattnakken er kjent for sitt gode regntøy for barn, kanskje særlig på grunn av de  flotte fargene og lekne mønstrene som barna elsker. Vinterregndressen Plask er intet unntak, og er en skikkelig fin regndress med ekstra tykt for som gjør den perfekt på de skikkelig våte vinterdagene vi har mange av i Norge - særlig på vestlandet. 

 • Pris: ca. 1 199,-
 • Vannsøyle: 30 000 mm (PU-materiale er 100% vanntett)
 • Teipede sømmer: Ja
 • Pusteevne: Nei
 • Extend size: Nei

Kattnakken vinterregndress Plask finnes i fem ulike farger, og årets modell har et søtt stjerne-mønster. Fargene og mønstrene er blant det beste med dressene fra Kattnakken, fordi barn elsker de fine mønstrene og fargene og tar på dressen med glede! Dressen har en smal passform, og vi opplever at den er True-to-size. Videre er  vinterdressen laget i PU-materiale av svært lett og myk kvalitet. Den er derfor lett å bevege seg i, og er ikke stiv og tung slik regntøy var i “gamle dager”. 

Det at vinterregndressen er laget i PU-materiale (Polyuretan, regntøy-stoff) som er det eneste som faktisk er 100% vanntett. gjør at denne dressen skiller seg fra andre vinterdresser. Annet materiale vil før eller siden slippe gjennom vann selv om det har en høy vannsøyle, mens PU er helt 100% tett. Bakdelen med dette er at det da heller ikke puster, og det kan derfor bli klamt om barnet er veldig aktivt over lang tid. 

Dressen er vindtett og har selvfølgelig teipede sømmer. Inni er den foret med et mykt og behagelig stoff som isolerer godt, og vi opplever at dressen er fin både på kjølige høst/vår dager med et tynt ulllag under, eller på milde vinterdager med tynn ull og et tykt lag ull/fleece. Denne dressen er derfor perfekt på regnfulle høst/vårdager og til de skikkelig våte vinterdagene vi ofte har i Norge. Her kan du være trygg på at barnet kan sitte i våt snø eller vann uendelig lenge uten å bli det minste våt. Fordi stoffet ikke puster, kan imidlertid dressen bli klam dersom den brukes i høy aktivitet over lang tid. 

Konklusjon:

Kattnakken Vinterregndress Plask er den perfekte vinterdressen for de våte vinterdagene, og er derfor et godt valg for de som bor i landsdeler med stort sett milde og våte vintre, eller som overgangsdress mellom høst og vinter og vinter og vår. Dressen er helt 100% vanntett og du trenger ikke å bekymre deg for at barnet skal bli vått, vær imidlertid oppmerksom på at dressen kan bli klam om den brukes over lengre tid i høy aktivitet. Kattnakken Vinterregndress Plask er Beste vinterdress til våte vinterdager 2022. 

Kattnakken Vinterregndress Plask kan kjøpes hos Kattnakken.no her, eller finn beste pris under:

Hummel Moon TEX Snowsuit

Svært god og ikke minst kul dress til de minste barna!

Hummel Moon TEX vinterdress er en skikkelig stilig og tøff vinterdress av høy kvalitet og med vid passform (ballong), perfekt for de minste barna som enda ikke beveger seg så mye (de som enda ikke går, eller nettopp har begynt å gå). Dressen finnes i tre ulike og unike mønstre, og har avtagbar fuskepels på hetten. Dette er en dress som virkelig skiller seg ut i mengden, samtidig som den har alle de gode kvalitetene en vinterdress skal ha. 

 • Pris: ca. 1 400,-
 • Vannsøyle: 10 000 mm
 • Teipede sømmer: Ja
 • Pusteevne: 5 000 g/m2/24h
 • Extend size: Nei

Hummel Moon Tex er en lett og myk dress som åpnes med to glidelåser i hver side. Dette er praktisk med små barn, men kan være upraktisk med større barn. Vinterdressen er av høy kvalitet og har høy slitestyrke, fullteipede sømmer, en vannsøyle på 10 000 mm og pusteevne på 5000 g/m2/24h, samt er behandlet med HummelTEX Bionic på utsiden, som gjør stoffet ytterligere vannavstøtende. De vannavstøtende egenskapene merkes godt ved lek ute i regnet. Når barnet praktisk talt har sittet i en sølepytt i over 10 minutter, preller bare vannet av uten å trekke inn i stoffet. Dressen er laget av resirkulerte materialer og er helt fri for fluorkarboner. 

Hummel moon TEX har alle de viktigste egenskapene man behøver i en god vinterdress, som praktiske elastiske ermeavslutninger og beinavslutninger, noe som gjør at du slipper å justere dem, justerbare og utskiftbare fotstropper, og avtagbar hette med trykknapper. Inni dressen er det skikkelig myk og deilig fleece, denne finnes også rundt halsen og i hetten, og gjør hetten behagelig selv når barnet ikke har lue på. Dressen har ikke justerbar strikk i midjen, men på ballong-dresser til de minste er ikke dette nødvendig. Dette er en skikkelig tøff dress, vi skulle imidlertid ønske at den hadde litt fler reflekser for å synes godt i mørket. 

Konklusjon:

Vinterdressen Hummel Moon TEX er det perfekte valget om du ønsker en skikkelig tøff, men samtidig kvalitetsmessig, dress til de minste barna som sitter mye rolig og har behov for en romslig passform som holder godt på varmen, men samtidig tåler regn, sølepytter og våt snø. Dressen oppleves som svært motstandsdyktig mot vann. Dressen er enkel, uten alt for mange funksjoner, men det ønsker man heller ikke på dresser til de minste da det bare blir overflødig.   Her får du mye god kvalitet, og ikke minst tøft design for pengene!

Hummel Moon TEX vinterdress kan kjøpes hos Jollyroom her, eller finn beste pris under:

Kattnakken Parkdress

Ekstremt slitesterk, god og varm dress for de større barna

Kattnakken er særlig kjent for sitt gode regntøy til barn, men har også en super parkdress i sitt sortiment. Foreldresiden har testet denne og er imponert. Ikke bare er dressen skikkelig fin, den er også varm, pustende og veldig slitesterk. Perfekt på kalde vinterdager! 

 • Pris: ca. 1 499,-
 • Vannsøyle: 12 000 mm 
 • Teipede sømmer: Ja
 • Pusteevne: Minst 5000 g/m2/24h
 • Extend size: Nei

Kattnakken Parkdress finnes i tre ulike farger, uten mønster, men med den velkjente katte-logoen som refleks på begge ermer og ben. På ryggen er det også et stort, men relativt diskret, kattefjes i refleksmateriale. Dette synes vi er en morsom detalj som også barna liker! 

Parkdressen fra Kattnakken oppleves å være i særs god kvalitet. Den er laget i 100% nylon med god pusteevne (5000 g/m2/24h), høy vannsøyle (12 000 mm - som er høyere enn flertallet av parkdresser/vinterdresser) og svært høy slitestyrke (80 000 martindale). Til sammenligning anbefales møbler til hjemmebruk 10-15 000 martindale, mens møbler til offentlig bruk som skal tåle mye (kontorer, offentlig transport o.l.) martindale over 30 - 50 000. Vi har testet den nyeste modellen, men vi har også en eldre modell som er brukt til 3 ulike barn over flere år og den ser akkurat like ny ut! Stoffet er litt stivt når dressen er helt ny, men blir fort mykere ved bruk. 

Dressen er videre vindtett med teipede sømmer som forhindrer at vann siger inn igjennom sømmene. Med den høye vannsøylen på 12 000 mm har vi aldri opplevd at dressen har blitt våt igjennnom. Innvendig er dressen foret med vatt som oppleves “tynt” på en positiv måte. Dressen føles altså ikke for tykk, men er lett å bevege seg i for aktive barn. Foret varmer i tillegg veldig godt. En fordel er også at dressen tørker fort om man vrenger den etter vask - veldig praktisk om man må vaske på kvelden og ha den klar til neste dag. Dressen har en smal passform, og vi opplever at den er True-to-size. Det er også verdt å nevne at dressen har snølås/snøstopp på ermene, noe vi elsker, samt en smart lomme på brystet og selvfølgelig avtagbar hette med trykknapper. 

Konklusjon:

Kattnakken Parkdress Vinter er en imponerende slitesterk og kvalitetsmessig vinterdress for de litt større barna (str 98 til 140), som varmer godt, puster og samtidig holder fukten ute. 

Kattnakken Parkdress Vinter kan kjøpes hos Kattnakken.no her.

Annonse: