Best i test: De 15 beste beltestolene (2023)
Sikkerhet i bil er svært viktig. Heldigvis blir både bilene, veiene og bilstolene sikrere og sikrere. Barnet vårt er det mest dyrebare vi har, og det er for mange veldig viktig å velge en bilstol som har høy grad av sikkerhet. Da er det fint å ha bilstoltester å ta utgangspunkt i når man skal velge bilstol til barnet sitt.
Hva er en beltestol?
Dette er den siste stolen du behøver før barnet kan sitte rett i bilen selv. Beltestolene er alltid fremovervendt, og man bruker bilens eget belte rundt barnet. En beltestol kan brukes fra rundt 4 års alder og helt opp til 10-12-årsalderen. Det er dermed stolen barnet vil bruke aller lengst. Det er imidlertid anbefalt å ikke ta i bruk beltestol før barnet har vokst ut av den bakovervendte småbarnsstolen, selv om beltestolen dere har skal passe barnet. Dette er fordi at å sitte bakovervendt er veldig mye sikrere for små barn enn å sitte fremovervendt, og det anbefales derfor at man sitter bakovervendt så lenge som mulig. Det finnes nemlig flere beltestoler som, i tillegg til vektgruppe 2 og 3 (15-36 kg), også dekker vektgruppe 1 (9-18 kg). Dette vil si at de kan brukes som en fremovervendt småbarnsstol. Siden det er anbefalt å feste barnet bakovervendt så lenge som mulig, er denne løsningen ikke anbefalt. Det er også viktig å nevne at på noen beltestoler er det mulig å fjerne seteryggen slik at det blir mer som en beltepute. Dette er ikke anbefalt da seteryggen bidrar med veldig god beskyttelse ved en sidekollisjon.
Montering: Det finnes beltestoler som kan festes med isofix eller beltestoler som kun festes med bilens belter. Dersom mulig, er det anbefalt å velge en beltestol som festes med isofix. Om stolen kun festes med bilens egne belter vil den i praksis være løs i bilen inntil barnet selv er festet i den. Det vil si at om dere kjører uten barnet vil stolen kunne utgjøre en sikkerhetsrisiko for andre i bilen. Er stolen festet med iso-fix vil den alltid være festet til bilen uavhengig av om barnet sitter i den eller ikke.
Brukstid: Det er et krav om at alle barn under 135 cm (og 36 kg) må bruke bilstol tilpasset sin høyde og vekt. Dersom barnet er mellom 135-150 cm skal det bruke bilstol dersom dette er tilgjengelig i bilen, hvis ikke skal man bruke bilens egne belter.
Ellers er det som sagt anbefalt å bruke beltestolen så lenge som mulig, og derfor gjerne etter at barnet har nådd 135 cm. Vær allikevel oppmerksom på vekt eller høydebegrensningene på setet ditt (er det godkjent etter R44 er maksvekt 36 kg, er det godkjent etter isize R129 er maks høyde 150), og slutt å bruke setet når barnet har nådd denne høyden eller vekten.
Andre typer bilseter:
- Babykrybber: Dette er en løsning for premature babyer, og er noe de færreste har behov for å kjøpe. Babykrybber skal kun brukes når det er behov for det, f.eks premature barn som av medisinske årsaker ikke kan sitte i babystol. Trygg trafikk anbefaler å bruke babystol fremfor babykrybbe dersom mulig. Les mer om babykrybber og hvilken som er best i test her
- Babybilstol: Dette er den første stolen babyen har, og typisk den du tar med babyen hjem fra sykehuset i. Denne stolen brukes i relativt kort tid, fram til barnet er rundt 12-15 mnd. Dette avhenger både av vekt og lengde på barnet, og om barnet kan sitte selv. Les mer om babybilstoler og hvilke som er best i test her.
- Småbarnsstol: Når babyen har vokst ut av babystolen i 12-15 måneders alderen må du bytte til en småbarnsstol. Denne kan brukes fra barnet er ca. 6 mnd og opp til 4-6 år, avhengig av barnets høyde og vekt. Det er, i likhet med babystolen, anbefalt at man bruker denne så lenge som mulig. Det finnes tre ulike varianter av småbarnsstoler; bakovervendte, fremvervendte og kombistoler som kan vendes begge veier. Det er alltid anbefalt å montere småbarnsstoler bakovervendt. Det finnes også noen småbarnsstoler som kan brukes fra fødsel, det er imidlertid alltid anbefalt å bruke babystoler til de minste barna, da dette er det tryggeste. Les mer om småbarnsstoler og hvilke som er best i test her.
Hva bør du tenke på når du skal kjøpe bilstol?
Det aller viktigste når man skal kjøpe en bilstol er nok sikkerheten. Alle stoler som selges i EU og Norge må være godkjent etter enten R-44.04 eller R-129 (i-size)-regelverket. Dette er strenge regelverk, og skal sikre trygghet for forbruker. Allikevel er noen stoler sikrere enn andre, men det er ikke nødvendigvis prisen på stolen som bestemmer sikkerheten. En billig stol kan være like sikker eller sikrere enn en dyrere stol. Med en dyrere stol får man gjerne flere funksjoner, dyrere materialer og enklere montering. I testen nedenfor går vi igjennom de sikreste babystolene på markedet. Andre ting man bør tenke på når man skal velge bilstol kan være:
- Passer setet i bilen din? Det er ikke slik at alle bilstoler passer i alle biler. Sjekk først om du har iso-fix i bilen eller om du må ha et sete som kan monteres med belter. Andre ting som påvirker om setet passer kan være størrelse på setet i forhold til bilen og vinkelen på bilsetene. De fleste bilstolmerker har egne oversikter over hvilke biler setene passer i.
- Hvor lett er setet å montere? Noen seter er enklere enn andre å montere, dette kan ha noe å si for sikkerheten, fordi det er viktig at man installerer rett. Setene i testen under er vurdert til å være enkle å installere, selv om hovedvektingen i testen er kollisjonssikkerhet.
- Vurder hva du skal ha plass til: Skal du ha plass til flere stoler i baksetet? Eller er du avhengig av at det også er plass til at noen kan sitte i setet i midten? Da er det lurt å velge en bilstol som ikke tar så mye plass. De fleste bilstoler vil uansett ta en del plass, men noen er enklere å kombinere med flere bilstoler i baksetet. Skal du ha plass til 3 bilstoler bak i bilen, bør du prøve alle bilstolene ved siden av hverandre for å se at det går. Tenk også på at du skal kunne klare å feste barnet i stolen - en beltestol trenger for eksempel plass til å få hånden ned der setebeltet festes.
- Materialer og hvor enkelt det er å rengjøre: Bilseter kan ha behov for en vask i ny og ne. Da kan det være praktisk å velge et sete med vaskbare trekk. Setene i testen under er alle vurdert til å vvære relativt enkle å rengjøre.
- Kjemikalier: Undersøk om stolen har uønskede kjemikalier. Noen barnestoler har uønskede kjemikalier (flammehemmere og ftalater) i materialene som er brukt. Det behøver nødvendigvis ikke å være et stort problem, men det kan være nyttig å tenke igjennom om dette er viktig for deg å unngå. Hvis man skal bruke stolen mye og vet at barnet vil sitte med bar hud mot stolen, kan det være en grunn til å unngå stoler med uønskede kjemikalier. Men dersom stolen skal brukes lite, eller barnet alltid vil ha klær eller bilstolpose i mellom, trenger ikke disse kjemikaliene å ha noen stor betydning. Vær klar over at de kjemikaliene som brukes i bilstoler ikke er forbudte, noe som betyr at fagmyndighetene ikke har vurdert at de har en høy skaderisiko. Å ønske å unngå disse kjemikaliene er derfor fra et føre-var-prinsipp. Alle stolene i denne testen har et svært lavt nivå av uønskede stoffer.
Om testen
Det utføres en stor europeisk bilstoltest hvert år, ofte kalt ADAC-testen. Testen er et samarbeid mellom ADAC og ICRT. ADAC er Tysklands og Europas største forbund for bilister. ICRT (International Consumer & Research Testing) er en global samarbeidsavtale mellom over 40 forbrukerorganisasjoner dedikert til forbrukerforskning og -testing. Det gjøres også en test kalt Plus-testen i Sverige, denne testen gjøres kun på småbarnsstoler og ikke babystoler eller beltestoler. NAF gjør også fra tid til annen tester av bilstoler, men da på et mye mindre utvalg enn det du finner i ADAC-testen, og sammenligningene blir dermed ikke like gode. Norske Forbrukerrådet gir også anbefalinger basert på ADAC-testene. Du kan lese mer om testing av bilstoler her.
Foreldresiden sin oversikt over de beste og tryggeste bilstolene tar utgangspunkt i testen fra ADAC. Testen gjøres to ganger i året, og dekker de aller fleste bilstolene på markedet. Vi oppdaterer derfor testene våre så snart rapportene fra ADAC foreligger. ADAC ser på sikkerhet, brukervennlighet, ergonomi, bruk av skadelige stoffer og hvor lett stolen er å vedlikeholde. ADAC gir en score på hver av de nevnte egenskapene, og en totalscore basert på disse. Her vektes sikkerhet med kun 50%. Foreldresiden tar utgangspunkt i ADAC sine poengsummer på de enkelte egenskapene, men vekter sikkerhet med 80%, fordi vi mener at det er det aller viktigste. Under finner du de 15 beltestolene som har fått best resultater på både totalscore og sikkerhet totalt av alle ADAC-testene gjort siden 2015. Vær oppmerksom på at jo lavere poengsum, jo bedre resultat er det. Poengsum mellom 0,6-1,5 er betegnet som "veldig bra", og poengsum mellom 1,6-2,5 er betegnet som "bra". Det er verdt å merke seg at de aller fleste stolene som selges på markedet idag er svært trygge, da sikkerhetskravene i Europa allerede er svært strenge. Stolene under er de som har kommet helt til topps sikkerhetsmessig, men det betyr ikke at stoler som ikke er på listen ikke er sikre. Det er en lang liste med stoler som har fått betegnelsen "bra" fra ADAC. Du kan se den fullstendige testen til ADAC her. Merk at stoler som ikke selges lengre eller ikke selges i Norge er utelatt fra denne oversikten.
De 15 beste beltestolene i 2023
Oppdatert høsten 2023
1. Cybex Solution Z i-fix (Isofix)
Testvinner ADAC 2020!

Cybex Solution Z i-fix er en del av Cybex sin platinum-portefølje, og gjorde det best i sin klasse både totalt sett og på sikkerhet i ADAC sin test 2020. Cybex stolen har i tillegg til de gode ADAC-resultatene kommet på delt førsteplass (med Cybex Solution S i-Fix) i Forbrukerrådets test av 8 beltestoler i 2022, fått 5 stjerner (meget godt) i FDM.dk's store bilstoltest fra 2020, og fått svært gode resultater på alle parametere i det Svenske magasinet Råd & Rön sin store test av bilstoler 2022. Setet har 12 høydeinnstillinger og justeres automatisk i bredden. Hode- og skulderstøtten justeres enkelt med en hånd. I likhet med de andre Solutuion-setene fra Cybex har også dette en nakkestøtte som hindrer barnets hode i å falle frem, samt ventilasjonssystem som holder barnet avkjølt på varme dager. Setet finnes i 10 ulike farger/utførelser. Stolen kan festes både med Isofix eller kun med bilens belter, det er alltid best å feste med isofix dersom dere har en bil som har dette.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 1,9
- Sikkerhet: 1,8
- Enkelhet i bruk: 1,9
- Ergonomi: 2,1
- Uønskede stoffer: 1,0
- Vedlikehold og rengjøring: 3,4
Cybex Solution Z i-fix kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, Babyshop her, Lekmer her.
2. Cybex Solution G i-Fix

Cybex Solution G i-Fix er en beltestol for barn mellom 100-150 cm og kan brukes til barnet veier hele 50 kg. Stolen har meget gode resultater på alle faktorer i ADAC sin bilstoltest, og er i tillegg kåret både "Best i test" og "Bra kjøp" i svenske Råd og Rön sin store bilstoltest (testet 2023). Stolen monteres med ISOFIX og fester barnet med bilens trepunktsbelte. Blant dens funksjoner er en tilbakelent hodestøtte som forhindrer hodet i å vippe fremover når barnet sover. Hodestøtten er videre justerbar i 12 steg, som gjør at den tilpasses barnets vekst. Stolen har også et integrert L.S.P-system som tilbyr økt beskyttelse ved sidekollisjoner. En annen viktig funksjon er dens luftventilasjonssystem, som holder stolen komfortabel selv på varme dager.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 1,7
- Sikkerhet: 1,9
- Brukervennlighet: 1,6
- Ergonomi: 1,8
- Uønskede stoffer: 1
- Vedlikehold og rengjøring: 1,7
Cybex Solution G i-Fix kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Kjopbarnevogn her.
3. Nuna Aace LX

Nuna AACE LX er kommer med en rekke funksjoner innpakket i et fint og elegant design. Denne modellen har vunnet anerkjennelse for design og sikkerhet med både Red Dot Product Design 2021-prisen og iF DESIGN AWARD 2022, samt meget gode sikkerhetsresultater i ADAC-testen (1,9 score). Videre har den også fått en meget god fjerdeplass i svenske Råd & Rön sin sikkerhetstest av bilstoler (testet 2023). Med det unike 3D-vekstsystemet kan setedybden økes og skulderbredden utvides etter hvert som hodestøtten heves. Dette skaper mer plass, noe som er en fordel når barnet vokser. For ekstra beskyttelse kommer Nuna AACE LX med en avtakbar sidekollisjonsbeskyttelsesmodul som fungerer sammen med det integrerte energiabsorberende EPP-skummet.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 1,9
- Sikkerhet: 1,9
- Brukervennlighet: 1,8
- Ergonomi: 1,8
- Uønskede stoffer: 1
- Vedlikehold og rengjøring: 1,8
Nuna Aace LX kan kjøpes hos Jollyroom her.
4. Joie i-Traver

Joie i-Traver er en beltestol fra Joie sin Signature kolleksjon, og er en skikkelig lekker bilstol - i den grad man kan kalle en bilstol lekker :) Den finnes i fire stilfulle og dempede fargetoner. Stolen kan festes til bilen med Isofix, og er enkel å justere til det voksende barnet ved å heve nakkestøtten. Stolen er laget i temperaturregulerende tekstiler som kan tas av og vaskes i maskin.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 1,9
- Sikkerhet: 1,9
- Brukervennlighet: 1,9
- Ergonomi: 2,1
- Uønskede stoffer: 1
- Vedlikehold og rengjøring: 2
Finn beste pris på Joie i-traver under:
5. BeSafe iZi Flex Fix (Isofix)
Testens mest ergonomiske!

BeSafe sin iZi Flex Fix stol er en sikker og praktisk stol, som er spesielt god for deg som har flere barn. Stolen er nemlig nett, uten at det går på bekostning av plassen til barnet. Den har avtagbare ZIP-bøyler, som gjør at du kan få plass til tre stoler på rad. Stolen er også testens mest ergonomiske med en ADAC-score på 1,6! BeSafe stolen har i tillegg til de gode ADAC-resultatene fått 5 stjerner (meget godt) i FDM.dk's store bilstoltest fra 2018. Beltestolen har videre gjort det svært godt i det svenske magasinet Råd & Rön sin store test av bilstoler 2019, med gode resultater på alle parametere og en totalscore på 73. Stolen kan festes både med Isofix eller kun med bilens belter, det er alltid best å feste med isofix dersom dere har en bil som har dette. Stolen finnes i 7 ulike farger.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 1,9
- Sikkerhet: 1,9
- Enkelhet i bruk: 2,0
- Ergonomi: 1,6
- Uønskede stoffer: 1,6
- Vedlikehold og rengjøring: 1,9
BeSafe iZi Flex Fix kan kjøpes hos Mimmis her, Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her, Babyshop her.
6. Cybex Pallas G i-size

Cybex Pallas G i-size er en bilstol med høy sikkerhet og komfort, med en ADAC-totalscore på 2 og sikkerhetsscore på 2,1. I tillegg til sikkerhet, prioriterer Cybex også brukervennlighet og komfort. Med en score på 1,9 i brukervennlighet og 1,8 i ergonomi, tilbyr denne bilstolen en intuitiv design og optimal støtte for barnet. De justerbare funksjonene gjør det enkelt å tilpasse bilstolen etter barnets vekst og behov. Det vatterte setetrekket kan enkelt tas av og vaskes, og stolen er derfor lett å holde ren.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 2,0
- Sikkerhet: 2,1
- Brukervennlighet: 1,9
- Ergonomi: 1,8
- Uønskede stoffer: 1,0
- Vedlikehold og rengjøring: 1,7
Cybex Pallas G i-size kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, Pinkorblue.no her.
7. Cybex Solution T i-Fix
Testvinner ADAC høst 2023

Cybex Solution T i-Fix ble testvinner i ADAC sin høst-test 2023 og er en høykvalitets beltestol designet for å vokse med barnet ditt fra 3 til 12 år (100-150 cm, 15-50 kg). Stolen har en rekke sikkerhetsfunksjoner, inkludert en patentert, vippbart hodestøtte som hindrer barnets hode i å falle fremover når det sover, og avansert sidekollisjonsbeskyttelse.Hodestøtten kan justeres i tre posisjoner for optimal komfort, enten barnet er våkent eller sover. Stolen vokser med barnet, og tilbyr 12 høydeinnstillinger og automatisk breddejustering for enkel tilpasning til plutselige vekstspurter. I tillegg sørger et omfattende luftventilasjonssystem for behagelig temperatur hele året, med et Plus-stoffalternativ som tilbyr enda bedre luftsirkulasjon takket være mesh-innlegg.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 2,0
- Sikkerhet: 2,1
- Brukervennlighet: 1,9
- Ergonomi: 1,8
- Uønskede stoffer: 1,0
- Vedlikehold og rengjøring: 1,7
Cybex Solution T i-Fix kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her, Jollyroom her.
8. Britax Römer Discovery Plus 2
Britax Rømer Discovery Plus 2 er en nyhet fra Britax testet av ADAC høsten 2023. Bilstolen har fått gode resultater, særlig på sikkerhet. Stolens slanke design muliggjør plassering av opptil tre seter ved siden av hverandre i baksetet på mange bilmodeller. Hodestøtten er enkel å justere, med tydelige markeringer for korrekt plassering, og ISOFIX-systemet sørger for enkel og sikker montering.Setetrekket kan enkelt tas av og vaskes i maskin, noe som er en betydelig fordel.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 2,3
- Sikkerhet: 2,1
- Brukervennlighet: 2,5
- Ergonomi: 2,0
- Uønskede stoffer: 1,0
- Vedlikehold og rengjøring: 2,4
9. Maxi-Cosi Rodifix Airprotect (Isofix)

Maxi-Cosi RodiFix AirProtect® ble testet av ADAC allerede i 2016, men står seg fremdeles godt med gode resultater på alle parametere. Med sitt unike belteguide-system er setet enkelt å spenne fast, mens den patenterte AirProtect®-teknologien i hodestøtten gir ekstra beskyttelse til barnets hode. ISOFIX-anker sørger for stabil og sikker installasjon i bilen, og setet vokser med barnet, med enkel justering av hodestøtte og ryggstøtte. Trekkene er maskinvaskbare og dermed er setet enkelt å holde rent.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 1,9
- Sikkerhet: 2,3
- Brukervennlighet: 1,4
- Ergonomi: 1,8
- Uønskede stoffer: 1,0
- Vedlikehold og rengjøring: 1,7
Maxi-Cosi RodiFix AirProtect® kan kjøpes hos Jollyroom her.
10. Britax Römer Discovery Plus

Britax Römer Discovery Plus er forgjengeren til Discovery Plus 2 nevnt over. Bilstolen er slank og gir i flere biler plass til tre seter på rad, noe som er ideelt for familier med flere barn. Stolen har ISOFIX-fester for enkel og sikker installasjon. Trekkene er maskinvaskbare, noe som er en fordel.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 2,6
- Sikkerhet: 2,1
- Brukervennlighet: 3,0
- Ergonomi: 2,0
- Uønskede stoffer: 1,0
- Vedlikehold og rengjøring: 3,7
Britax Römer Discovery Plus kan kjøpes hos Jollyroom her.
11. Britax Römer Adventure Plus 2
Britax Adventure Plus 2 er en nyhet fra Britax testet av ADAC høsten 2023. Setet har et slankt design som muliggjør plassering av tre seter side om side i mange bilmodeller, og hjelpsomme markeringer på hodestøtten gjør innstillingen enkel ved bilbytte. Setet har også et avtakbart og maskinvaskbart trekk, samt justerbar ryggstøtte for tilpasning til ulike bilmodeller.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 2,3
- Sikkerhet: 2,2
- Brukervennlighet: 2,5
- Ergonomi: 1,9
- Uønskede stoffer: 1,0
- Vedlikehold og rengjøring: 2,4
12. Britax Römer Adventure Plus

Britax Römer Adventure Plus er den eldre versjonen av Adventure Plus 2 over. Stolen har fått like god ADAC-score på sikkerhet og ergonomi som den nyere Adventure Plus 2, men er noe mindre brukervennlig og vanskeligere å vedlikeholde.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 2,7
- Sikkerhet: 2,2
- Brukervennlighet: 3,0
- Ergonomi: 1,9
- Uønskede stoffer: 1,0
- Vedlikehold og rengjøring: 3,7
Britax Römer Discovery Plus kan kjøpes hos Mimmis.no her, eller hos Jollyroom her.
13. Britax Römer Kidfix M i-Size

KIDFIX M i-SIZE fra Britax Römer er en sikker og komfortabel beltestol for barn mellom 3,5 og 12 år, som passer i de fleste biler og gir mulighet for tre seter ved siden av hverandre i baksetet. Setet har en tynn ramme, ventilasjonshull for komfort, justerbar hodestøtte, og er laget av resirkulert polyester. Det kan festes med bilens trepunktsbelte og ISOFIX, og har et avtakbart, maskinvaskbart trekk.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 2,0
- Sikkerhet: 2,4
- Brukervennlighet: 1,6
- Ergonomi: 1,9
- Uønskede stoffer: 1,0
- Vedlikehold og rengjøring: 2,5
Britax Römer Kidfix M i-Size kan kjøpes hos Mimmis.no her, Den Lille Barnebutikken her.
14. Maxi-Cosi Morion

Morion fra Maxi-Cosi er en brukervennlig og sikker beltestol som er tilpasset barn fra 3,5 til 12 år (15-36 kg) og kan justeres i høyden fra 100 til 150 cm for å vokse i takt med barnet ditt.Stolen kan enkelt og raskt festes i bilen med ISOFIX, noe som gir ekstra stabilitet selv når barnet ikke sitter i setet. Nakkestøtten kan smidig justeres via overdelen av stolen, og ryggstøtten følger med i justeringen.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 2,0
- Sikkerhet: 2,5
- Brukervennlighet: 1,5
- Ergonomi: 1,9
- Uønskede stoffer: 1,0
- Vedlikehold og rengjøring: 2,0
Maxi-Cosi Morion kan kjøpes hos Jollyroom her.
15. Maxi-Cosi Kore Pro

Kore Pro I-Size fra Maxi-Cosi er en brukervennlig og sikker beltestol som kombinerer praktisk design med høye sikkerhetsstandarder. Stolen kan justeres i høyde og bredde for å vokse med barnet, og kan monteres med eller uten ISOFIX. Det unike med Kore Pro I-Size er ClickAssist lysfunksjonen, som lyser opp setebelteområdet og gjør det enkelt for barnet å feste beltet selv i mørke omgivelser. Stolen er dekket med bambustekstil for optimal temperaturregulering, og har avtakbart tekstil for enkel rengjøring.
ADAC Testresultat:
- Totalscore: 2,1
- Sikkerhet: 2,5
- Brukervennlighet: 1,6
- Ergonomi: 2,0
- Uønskede stoffer: 1,0
- Vedlikehold og rengjøring: 1,9
Maxi-Cosi Kore pro kan kjøpes hos Den Lille Barnebutikken her.
Andre trygge valg
Felles for bilstoler som produseres idag og er godkjent etter i-Size-standarden eller R44-standarden (obligatorisk i Europa) er at de følger strenge sikkerhetskrav. Det er derfor mange andre stoler som ikke nådde til topps i denne testen, som allikevel vil kunne være trygge valg. Følgende bilstoler er testet av ADAC og fått en totalscore på 2,5 eller bedre, samt en score på sikkerhet på 2,5 eller bedre (2,5 eller bedre er regnet som "bra").
- Maxi-Cosi Kore (Isofix)
- Britax Römer Kidfix i-Size (fått 2. plass i svenske Råd og Røn sin sikkerhetstest av bilstoler)
- Maxi-Cosi Titan Plus i-Size
- Maxi-Cosi RodiFix S i-Size
Vurderer du å bytte til beltestol fordi du har et barn som ikke liker å sitte bakovervendt, f.eks fordi han eller hun blir veldig kvalm?

Les vår test av stolen Cybex Anoris T i-Size som er første forovervendte stol med integrert airbag, og sikkerhetstestvinner hos ADAC i 2022! Stolen kan brukes opp til ca 6 år. Les hele testen og omtalen her.
Kjøp Cybex Anoris T i-size hos Den Lille Barnebutikken her.
Usikker på hva slags bilstol du skal kjøpe? Les vår store bilstolguide her!
*Foreldresiden sine oversikter over anbefalte stoler er basert på ADAC-testen og Forbrukerrådets anbefalinger.