Baby

Best i test: De 8 beste babybilstolene (2021)

Sikkerhet i bil er svært viktig. Heldigvis blir både bilene, veiene og bilstolene sikrere og sikrere. Barnet vårt er det mest dyrebare vi har, og det er for mange veldig viktig å velge en bilstol som har høy grad av sikkerhet. Da er det fint å ha bilstoltester å ta utgangspunkt i når man skal velge bilstol til barnet sitt.

Inneholder annonselenker

Det utføres to store bilstoltester hvert år. Den ene er ADAC/ICRT testen og den andre er Plus testen. NAF gjør også fra tid til annen tester av bilstoler. Du kan lese mer om testing av bilstoler her

Under finner du 8 babystoler som har fått best resultater i sikkerhetstestene. Listen er basert på Forbrukerrådets anbefalinger (basert på ADAC/ICRT testen), samt NAF sin svært strenge test av bilstoler. Vi har kun inkludert stoler som har kommet til topps i hhv. NAF og Forbrukerrådets oversikter, og stoler som ikke selges lengre er utelatt fra oversikten.

1. BeSafe iZi Go modular X1

BeSafe iZi Go modular X1 gikk helt til topps i NAF sin strenge test av bilstoler, og er et trygt valg. Alternativt kan "BeSafe izi go modular" som er forgjengeren til X1 modellen være et vel så godt valg. Den har gjort det særdeles godt i ADAC sine tester (testet festet med bilens egne belter), og fått toppscore på både front- og sidekollisjon, samt uønskede stoffer. Stolen anbefales derfor av Forbrukerrådet. Både X1 modellen og forgjengeren kan monteres både med bilens egne belter eller på iso-fixbase.

2. Bugaboo Turtle Air by Nuna

Bugaboo Turtle Air by Nuna kranglet om andre plassen i NAFs strenge test av bilstoler, og er en av kun 3 bilstoler som ble ansett som testens vinnere.


Annonse:

3. UppaBaby - mesa I-size

UppaBaby - mesa I-size er den andre stolen som knivet om andreplassen i NAF's test.

4. Cybex cloud z

Cybex cloud z har gjort det særdeles godt i ADAC sine tester (testet festet med bilens egne belter), og fått toppscore på både front- og sidekollisjon, samt uønskede stoffer.

5. Cybex aton 5

Cybex aton 5 kan festes både rett i setet med bilens egne belter, eller med beltebase. Stolen er anbefalt av forbrukerrådet, og testet med begge former for montering. Den har fått toppscore i ADAC-testen på både front- og sidekollisjon, samt uønskede stoffer.

6. Stokke izi go modular

Stokke izi go modular kan festes med belter. Den har gjort det særdeles godt i ADAC sine tester (testet festet med bilens egne belter), og fått toppscore på både front- og sidekollisjon, samt uønskede stoffer.

Annonse:

7. Nuna pipa next

Nuna pipa next har gjort det særdeles godt i ADAC sine tester (testet festet med isofixbase), og fått toppscore på både front- og sidekollisjon, samt uønskede stoffer.

8. Silver cross dream

Silver cross dream: Gjort det svært godt i ADAC-testen (testet med isofixbase), og anbefales av forbrukerrådet. I adac-testen fikk den toppscore på både front- og sidekollisjon, samt risiko for feilbruk og uønskede stoffer.


Usikker på hva slags bilstol du skal kjøpe? Les vår store bilstolguide her!

* Foreldresiden sine oversikter over anbefalte stoler er basert på Forbrukerrådets og NAFs anbefalinger. Dette er et utvalg av de aller beste av en liste over flere anbefalte stoler. Stoler som ikke selges lengre eller ikke selges i Norge er ikke inkludert. Hvis du vil vite mer om testene av de ulike bilstolene kan du lese Forbrukerrådet egne oversikter over testresultater for babystoler, småbarnsstoler og beltestoler basert på ADAC/ICRT og Plus Testen, samt NAF sin egen test av bilstoler. 

Annonse:
Tagger
Ingen tagger funnet